- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibizzz
junior tag
Sziasztok
Hol lehet engedélyezni a programok felett lebegő ikonokat ? Android 11 -
bumerang10
csendes tag
Üdv! Valaki találkozott már olyan hibával, hogy VOLTE hívás engedélyezésekor hívásindításkor nincs semmiféle "tárcsázási hang". Egyszerűen semmi. Nem hallani hogy kicseng, vagy hogy foglaltat jelez-e.
T-mobilos vagyok, jeleztem feléjük a hibát, nem találtak semmit. Már SIM kártya cserén is túl vagyok.
Valami beállítási hiba lehet, vagy a telefon hibás?
Köszönöm! -
stefi76
aktív tag
Üdv Hölgyek/Urak!
Múlt hét péntek óta van ez a telóm, első használat során kb 2 napig, majd utána 1 napig bírta a teló és az egy nap alatt kb 5 percenként ment le 1%-ot az akksi. A lényeg, hogy belefutottam ebben a gyors, random merülésbe azonnal.
Tehát lemerült 1%-ig, akkor már kikacsoltam a telót, majd otthon rádobtam a töltőre és hagytam fullra feltölteni.
Aztán próbáltam egy olyat, hogy az akkumulátor beállítás alatt egy "akkumulátor észlelés"-t - vagy mi van ott, most lusta vagyok megnézni, sorry - végigfuttattam és engedélyeztem ott valami sötét módot illetve ott volt egy fül, hogy az AI kezeli az alkalmazásokat az energiafelhasználás dolgában - jelentsen ez bármit is - na ezt a funkciót ott kikapcsoltam.
És ma tartok ott, hogy három napja megy a teló - tehát úgy szerda este 5-6 óta kb - és jelenleg 68%-ot ír, bár azt vettem észre az eddigiekből, hogy kicsit talán aránytalan a számolása, de az most lényegtelen, mert ahogy írom, így most három napnál tartok jelenleg.Szóval nálam az eddigi, mai nappal egy hetes használat után az új készülék ílyeneket produkált és produkál jelenleg.
Egyébként meg behalok, hogy a tízforintos faxán látható fehér fényű nagy bumszli ledet más készülékről le kell spórolni és machinálni kell mondjuk valami külső programmal, hogy legyen értesítő led, erre meg ránézek és Kínából látom, hogy valami üzenet vagy hívás volt.
És a helyén kezelve egy faxányos telefon és pacsi a cserélhető akksiért is.Köszönet, hogy elolvastátok.
-
Atomixx
aktív tag
válasz
Lex Icon #128 üzenetére
"A másik kérdés, hogy a kezdőképernyőről hogyan lehet eltűntetni a Google keresőjét, hogy más programok ikonját rakjam a helyére?"
Erre én a Nova Launchert (7.0.57)raktam fel, máshogy nem tudtam megoldani. Talán a modulokkal meglehet oldani a záróképernyő dolgot is, de ezt nem néztem. -
Lex Icon
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
A teló záróképernyőjén jobb alul van a fényképező ikonja. Hogyan lehet a jpbb alsó sarokba is berakni valamit? Pl. számológépet?
A másik kérdés, hogy a kezdőképernyőről hogyan lehet eltűntetni a Google keresőjét, hogy más programok ikonját rakjam a helyére?
Köszönöm. -
Atomixx
aktív tag
Lenne valakinek ehez USB ADB driver? amit a neten találtam nem jó. + twrp létezik ehez?
Exian > Nekem is lett egy ilyen olcsón, néha mintha beregadna valami process stb melegszik, és ilyenkor gyorsan merül, csak restart segit.
-
Exian
addikt
Korábban többen, sokan panaszkodtatok, hogy (túl) gyorsan merül a telefon. Egy ideje SIM kártya nélkül, csak itthon használom ezt a készüléket wifivel zenelejátszásra fülhallgatóval. Így sokkal de sokkal tovább bírja, alig merül. Pedig napi több órát hallgatok vele ezt-azt, de napokig elmegy. Szóval én úgy tapasztaltam, hogy a SIM kártya baromira meríti, tehát valahogy az a része szívja a legjobban az akkut szerintem.
-
Bálnaborjú
tag
Furcsa, hogy azt írjátok, nincs közelség-érzékelő benne, mert én úgy tapasztalom, hogy kikapcsol a képernyő, amikor beszélgetéskor a füléhez emeli az ember. Igaz, nem túl érzékeny.
-
hobbyon
csendes tag
Internetes keresőbe írva kiderül, hogy mégis rendelhető náluk ez a verzió 39.999Ft-ért. A bolt oldalán nézve ez a modell elérhető 2000Ft-al olcsóbban. Egyébként találtam itthon még egy beváltható készüléket, de egyenlőre gondolkozom mit csináljak vele.
-
hobbyon
csendes tag
Köszönöm a gyors választ! Egész jó a kép.
Nekem az A31 Plus modell van, amit a Euronicsban vettem készülékcsere programon belül.
Amikor először bementem a boltba, volt egy Yettel függő A31-es készleten, amit megvettem volna, de kiderült, hogy nem eladható, nem került be a rendszerükbe, vagy nem tudom mi volt a probléma. Ezután az egyik alkalmazott rendelte meg a boltban a készüléket, mondván, ha megérkezik, majd telefonon értesítenek. Persze nem szóltak, én mentem be, hogy mi újság, egy hét elteltével.Most olvasom az árukeresőn az egyik véleményt ami szintén megemlíti az autófókusz hiányát. Úgy tűnik ez a modell fixfókuszos..
-
hobbyon
csendes tag
Sziasztok! Nektek működik az autófókusz a hátlapi kamerán? Furcsa, hogy a tesztben sincsenek makró képek és az én telefonom sem változtatja az élességét. Hiába rakom manuálisan makróra, akkor sem történik semmi. A QR-kód olvasó funkció sem működik, mert elmosódott a kép.
-
Krystal_s
addikt
Szia, a két telefonnak egyforma a kijelzője? Papáméknak van 2 ilyen. Az egyiknek szép fehér a fehér (hideg fényű), a másikon kicsit sárgásabb (meleg fényű). Leginkább egymásmellé téve a 2 telefont látszik igazán a különbség, bár én külön is észrevettem. Pont azért beszéltem rá, hogy vegyenek még egyet, mert meglepően szép a max fényerőssége, mintha kb 600 Nit lenne, de a másiknak már kevésbé ilyen.
-
Robi_73
őstag
Sziasztok!
Én az anyósoméknak vettem ilyen telefont 2 db-ot két hónapja, életük első okostelefonja lett, mert eddig kézzel lábbal tiltakoztak ellene. (70+-os korosztály) Nekik tökéletesen bevált a készülék, hibátlanul működik 2-3 napos üzemidővel és egész jól belejöttek a kezelésébe. Ők Digisek és tökéletesen megy rajta a VOLTE, viszont a VoWifi sajnos az nem. Tokot és üvegfóliát nehéz volt rá szerezni, mert a kiskerekben vagy nem volt, vagy nem hozzávalót küldtek (ráfogták a nagykerre) és vártunk rá az ígért 3-4 nap helyett 3 hetet. Ezt megunva az Ebay-ről rendelve sokkal olcsóbban nálunk volt a tok és a fólia 3 nap alatt. A kis mérete, tudása, könnyű kezelhetősége miatt alaptelefonnak bőven jó választás lehet bárki számára és ami a legfőbb előnye a készüléknek, hogy könnyen lehet benne akkumulátort cserélni, ha majd eljön az ideje...
-
Exian
addikt
válasz
zsolt2030 #113 üzenetére
Azt hiszem az én első Androidos, 2009-es T-Mobile Pulse telómban is volt már, ha jól emlékszem. Mondjuk engem most ezesetben nem zavar a hiánya, nekem ez a ZTE teló másod-harmadlagos telefon, heti kb. 2-3 hívást bonyolítok róla.
-
dzsi23
addikt
válasz
zsolt2030 #110 üzenetére
Sajnos a boltnak van igaza; egy extra funkció hiánya nem hiba (tudom, ma ez már alap lenne, nem extra). Ha lenne benne közelségérzékelő, és nem működne, az hiba lenne. Szívás, hogy kispórolták.
Esetleg akkor lehetne reklamálni, ha a bolt vagy a gyártó adatlapja szerint lenne benne közelségérzékelő. Itt a mobilarena specifikációban is szerepel, de ez nem releváns e tekintetben. -
zsolt2030
újonc
Sziasztok! Úgy tűnik, hogy nincs a telefonban közelségérzékelő, hívás közben nem kapcsolja ki a képernyőt, folyton problémát okoz, ha az archoz ér a telefon. A bolt szerint ez nem hiba, ezért nem cserélik (30 napon túl vagyunk).
-
Bálnaborjú
tag
Sziasztok!
A cikk szerint az USB-je támogatja az OTG-t, de nekem nem úgy tűnik.
Valakinek sikerült? Köszi. -
Hawk1979
őstag
-
dzsi23
addikt
Van, akinél hibátlanul működik a telefon? Tudom, hogy általában azok írnak a fórumokba, akiknek gondjuk van, de nyugtassatok meg, hogy nem selejtes az összes (pl. gyors merülés)... Jó lenne egy ilyen faék egyszerűségű andoridos telefon, fel is bátorodtam a teszt olvasása után, de a hozzászólások kicsit lehúzták a lelkesedésem.
-
-
Hawk1979
őstag
Megoldottam. Ha valakit érdekel
-
Hawk1979
őstag
Sziasztok. Csak nálam van az, hogy 4g használat közben fel nap alatt lemerül ez a szar? Wifit használva meg vígan elmegy bő 2 napot... Vodafone...
-
Visty
csendes tag
Sziasztok!
Van itt olyan aki használ Paypal 2FA védelmet és ilyen telefonja van?
Pár hete bátyámmal vettünk 1-1 ilyen yettel függő telefont (a régi telefonjaink már kb csak töltőről funkcionáltak). A gond az hogy egyikünk sem kapja meg a biztonsági 2FA SMS-t amikor megpróbálunk belépni a Paypal fiókunkba. Minden más (bank, google) helyről megkapjuk a 2FA kódokat, illetve rendes kézzel írt SMSeket is.
Régi telefonba visszatéve a sim kártyát, ott megkapjuk az üzeneteket, szóval nem a Paypal oldalán van a gond (és nem is a sim/yettel oldalán).
Google messages spam és letiltott beszélgetések rész üres / spam szűrő kikapcsolva, gyorsítótár(cache) és tárhely törlése megvolt az app beállításoknál, illetve az app a legfrissebb ami elérhető. (Android se talált frissítést). Próbáltunk más SMS appot is, sikertelenül.
Telefont nyílván többször újra indítottuk, repülő mód nincs bekapcsolva. Yetteles (telenoros) simek vannak a telefonokban.
Sokszor ha a telefon a PC hangfal közelében van, az elkezd "rezonálni" amikor valami SMS/hívás érkezik a telefonra. Amikor az SMS kódot meg kellett volna kapnom akkor is elkezdett "szólni" a hangfal, de az üzenet már nem érkezett (jelent) meg a telefonra.
Yettel online ügyfélszolgálatnak írtam, ott megerősítették hogy a hiba nem náluk van, és érdemes lenne szervízbe küldeni.
(A Yettel oldalán megtalálható ZTE "gyártói márkaszerviz" oldala nem él, a facebook oldaluk 2016ban frissült utoljára, az ott található emailre nem válaszolnak.)
Az egészben az a fura hogy ez mindkét telefonnál probléma, és annyira specifikus hogy ha be is adnánk őket a szervízbe nem hiszem hogy képesek lennének reprodukálni/ellenőrizni hogy jó-e.
Esetleg ha valaki használ ilyen telefont és Paypal SMS védelmet, meg tudná nézni hogy ő megkapja-e a belépő kódokat? -
Csepy
őstag
Az egyik ilyen A31 kettő, azaz 2 napig bírta. Kijelző becsíkozódott és vissza gariba.
Szolgálati közlemény:
Garis csere csak úgy lehetséges, ha megvan az eredeti számla/garijegy, Yettel SIM, sőt a Külső Yettel-ufólibafossárga papír "doboz" is. -
Berci77
tag
Igen, egy ember egy telefont vehet támogatással, de rokona mindenkinek van
Az előregisztráció nem kell semmihez. Én megcsináltam, mert úgyis ellenőrizgettem egy fióknyi telefont, de a boltba feleségemet úgy küldtem be egy másik telóért, hogy csak a kezébe nyomtam a másik cseretelefont és hajrá. Kitölteni nem kell semmit, a boltban intézik, legfeljebb egy kicsit várni kell.
Mindenkinél lehet cserélni, aki jelentkezett a programba. Benne van minden szolgáltató, meg pl. a Mediamarkt, Euronics is. -
Krisz79
őstag
Pont,hogy az legyen... 2-3G.
Galaxy Ace (nem volt jó ideje használva) elutasította.
Nokia 6300 (detto) elutaította.
#94 Berci77 Gondolom egy ember nevére 1 telefon cserélhető.
Illetve , bemehetek az üzletbe ezen előzetes előregisztráció nélkül is és a helyszínen foglalkoznak a készülék cseréhez szükséges dokumentumok kitöltésével? -
Berci77
tag
Igen, gondolom az a probléma az említett telefonokkal, hogy nem voltak használva 2021 második félévében. Tudomásom szerint ha ezen felül az IMEI szám megállapítható, akkor cserélhető a telefon állapottól függetlenül, ehhez még működőképesnek sem kell lennie, de forrást nem találtam erről hirtelen. Sajna mint olvashattad, volt üzlet, ahol ragaszkodtak a bekapcsolt telefonból való IMEI kiolvasáshoz. Ha a kijelző azért működik, akkor sima ügy. Ha tehetem én még venni fogok a családdal ilyen telefont, 4000-ért elfér a fiókban.
-
Krisz79
őstag
Harmadik készüléket próbálom előszűrni,hogy csereérett-e.
Gondolom azért nem,mert egyiket se használtam azon évben.
Így a weboldalon beírt imei számot elutasítja...
Azon készülékem,amit a mai napig használok, azt elfogadja...
Csak sajnos annak a készüléknek van a kijelzőn repedése.
Igy van esély a cserére? -
Berci77
tag
Az az igazság, hogy nekem is bekapcsolva volt egyszerűbb megnézni, de elsőnek próbálkoztak a matrica leolvasásával, mert a telefon akkuja lemerült. Valahol kifejezetten olvastam valami magyarázó doksiban, hogy a nem működő telefon is cserélhető, ha kétséget kizárólag beazonosítható az IMEI szám alapján. Sajnos most nem találom a forrást. Persze simán lehet, hogy az üzletek máshogy járnak el.
Attól még, hogy most nem megy a telefon, lehet, hogy használták a 2021 második félévében, tehát jogosult a cserére..
Mondjuk nekem is volt 3 cserélhető működő telefon, ebből egy még meg is van, azzal várok egy kicsit. -
Exian
addikt
Lejárt a szerkesztési idő: azt hiszem azért kell mindenképp a telefonból kinézniük, mivel a matrica az lehet átragasztott vagy ilyesmi. A menüből meg ugye egyértelműen lekérhető. Ráadásul a program célja nem az évek óta fiókmélyén pihenő, működésképtelen készülékek leselejtezése, hanem az aktív, használatban lévő 2/3G telefonok korszerűsítése, hogy a 2/3G hálózatok nyugdíjazhatóak legyenek. Ehhez képest persze lehet, hogy van üzlet/kereskedő, aki nem így jár el, de ismétlem, az én esetemben mindkét vásárlásnál bekapcsolták a telefont és onnan nézték ki az IMEI-t és mondták is, hogy ha nem működik a telefon, akkor nem fog menni a csere.
Nálam nem volt gond, mert működő, alkalmankénti használatban lévő telefonokat vittem.
-
Exian
addikt
Hm, nem tudom, nekem egyértelműen azt mondták mindkét esetben (két különböző üzletben), hogy be KELL kapcsolniuk a telefont és a menüből kell kinézniük az IMEI-t, matricáról nem nézhetik le. Nekem legalábbis ezt mondták és ez volt a gyakorlat is. Ehhez képest természetesen lehet, hogy ez nem így van, de nekem így ment a dolog, ezért írtam ezt, mivel ez volt a személyes tapasztalatom. Ezek szerint nálad nem kapcsolták be és nem volt feltétel, hogy működjön a telefon?
-
Berci77
tag
Annyit pontosítanék, hogy NEM kell működjön a telefon, de kideríthető kell legyen az IMEI szám. Ha tehát pl a telefonra rá van írva (pl egy kis matricára az akksi alatt), akkor nem gáz, ha nem működik.
Krisz79: a [https://mobilcsere.nffku.hu] oldalon lehet ellenőrizni, hogy benne van-e a telefon IMEI száma a jogosult telefonok adatbázisában. Itt akár ügyfélkapus azonosítással tudod előregisztrálni a telefont cserére és akkor picit gyorsabb az ügyintézés a boltban.
Amennyire nézegettem, nekem is ezek a Realme telefonok voltak még esélyesek, a Blade mellett elhoztam ugye 25.000-ért a C25y-t. Tudja valaki, mi a különbség a 21y és a 25y közös a tárhelyen kívül? nem néztem alaposabban meg, ez volt, ezt hoztam.
Szerintem a szolgáltatóknál nincs nagyon most 50k alatt normális telefon, még az Euronics kínálatát néztem, de nem láttam ezeken kívül semmi értelmeset 50 ezerig. Ez a Blade lassan kifut, más meg nem nagyon jött be a kínálatba. -
Exian
addikt
Igen, működniük kell. Ott helyben a boltban bekapcsolja az ügyintéző és tárcsázóban a *#06# kóddal lekérdezik az IMEI-t. Sőt, elvileg csak olyan telefon adható le, amin volt legalább egy hívás vagy sms 2021. június és 2021 december 31 között.
Előzetesen te is ellenőrizni tudod a hivatalos regisztrációs oldalon az IMEI alapján, hogy megfelelő e a telefon.
Hát ha picit többet is rá szánsz, akkor nagyon jók a Realme telefonok, ami best buy az pl Realme C21Y vagy C25Y. C21Y-t is vettünk (feleségem regisztrációjával), az így 19.900 Ft volt, 4/64 Gb, jó, nagy kijelzővel, szuper telefon. A C25Y az 4/128 Gb.
-
Exian
addikt
A készülékcsere program keretében. Euronicsben 23999 az ára Yetteles feltöltőkártyával, amit persze rögtön el is dobhatsz.
Így a csere akcióban 3999 Ft-ot kell fizetni. Szóval 4000 Ft
-
Exian
addikt
Csak én vagyok béna és csak én nem találom, vagy valóban nincs kijelző háttérvilágításra automatikus mód? Vagy ez úgy általában hiányzik az Android Go-ból, vagy nincs a telefonon fényérzékelő?
-
Exian
addikt
Tőlem személyit sem kért, ilyesmi szóba sem került
Elkérte a dobozt, egy pitty a vonalkódra, aztán már nyomtatta is a kódot. Annyit mondott, hogy ő nem csinálja meg helyettem a kód bepötyögést, azt tegyem meg én. Nem is tudtuk volna ott helyben, mert nem volt nálam behelyezhető idegen SIM kártya.
"Aztán lehet utánam köpni, hogy élősködöm a rendszeren. 🙂"
Nézd, amit adnak, azt el kell fogadni: örök elvemEz így van a kapható támogatásokkal is, amit adnak. Ha van rá lehetőség, ki kell használni. Mi is vettünk egy Realme-t is (C21Y), az is marhajó telefon szerintem, persze kérdés, hogy ezek az Unisoc cuccok mit művelnek majd 1-2 év múlva, de amúgy sem hosszabb távra vannak tervezve... szóval, mi is kihasználtuk a családban, amit lehetett.
-
Berci77
tag
Ugyanez volt nálam is a függetlenítéssel. A yetteles csaj kicsit húzta a száját, meg először kérte a személyimet, de mite előkotortam visszadta a telefont, hogy kész, nem kell az igazolvány. Én sem tudom, hogy aztán ez miért volt így. hanyagság, vagy rendes akart lenni, de azt sem értem, miért mondta elsőnek azt, hogy ezt így nem lehet. Most független és kész, más nem is érdekel.
Amúgy köszi a megerősítést, full egyezik a véleményemmel. Vásárlás óta mindig viszem ezt is magammal, ha megyünk a gyerekekkel valahova, vagy utazom és navigálnom kell. Utóbbi esetben ne a drága iPhone-om akksiját kínozzam, elöbbi esetben meg szóltam feleségemnek is, hogy ne az iP 12 minijét adja a gyerek kezébe jútúbozni, hanem ezt.
Ezekre teljesen fasza. Van még 1-2 cserére alkalmas telefonom, meg “szabad” családtagom, lehet veszek még egyet. Vagy várok kicsit és figyelem a piacot, mi van még. Vettem egy Realme C25y-t is (4/128 kivitel), az sem gyorsabb érzetre sokkal. Mondjuk 25-öt az is megért így.
Aztán lehet utánam köpni, hogy élősködöm a rendszeren. 🙂 -
Exian
addikt
Függetlenítő kódot csak és kizárólag személyesen lehet intézni, a számla/garijegy ellenében, és annak csak, akinek a nevén van a számla.
Na ez nagyon nem így volt az én esetemben
Odavittem az egyik helyi kis Yettel üzletbe a telefonnak csak a dobozát, arról lecsippantotta a vonalkódról az IMEI számot és már kaptam is a függetlenítő kódot. Sem számla, sem garijegy, sem a telefon tulajdonosa nem kellett hozzá. Ő a feleségem, az ő nevére lett véve a telefon az Euronicsban. Ott sem volt velem... Szóval szerencsére ennél egyszerűbben, gyorsabban megy a dolog, ami lehet a helyi ügyintéző hanyagsága, de ezesetben most nem bántam.
Berci77: egyetértek, nekünk is ilyen alap dolgokra kell és teljesen jó. Egészen megszerettem, sokszor már inkább ezt kapom elő a nagy telefonom helyett... kényelmes, a hardverhez képest gyors. Így a csereakció keretében 3900 Ft-ért meg több, mint ajándék volt.
-
Berci77
tag
Gondoltam megosztok némi infót a telóról. Én is Euronicsban vettem, a Yettel nem tudott hozni, aztán pofátlanul bementem a Yettelbe és kértem a kódot. Először azt az infót kaptam, hogy a függetlenítést a vásárlás helyén kellene kérnem, aztán meg minden papír nélkül mégis adta a kódot. Ezt a részét nem értem a függetlenítésnek, de annyi baj legyen. Arra vettem, amit írtam: Netflix, HBO Max, YouTube a gyerekeknek, ha nincs más, de főleg a rollerre kilométerórának, kijelzőnek. Kezeljük helyén a dolgot, ez nyilván egy tök alap készülék. Viszont valóban úgy tűnik, elég jól lett optimalizálva a rendszer, nekem teljesen használhatónak tűnik. Megy rendesen a fenti 3 platform, megy a Chrome is pár ablakkal. A kivehető akksi, az értesítő led, a lekerekítések nélküli, kameralyuk és noccs nélküli elfogadható minőségű kijelző nagyon pozitív. Szépen össze is van rakva, a hátlapnak kifejezetten jó a fogása. Ha valakinek alap feladatokra kell egy egészen használható telefon, vagy csak tartaléknak, gyereknek, akkor szerintem simán vállalható, főleg csereprogramban. Mondom ezt úgy, hogy egyébként egy iP13 minit használok.
-
Exian
addikt
OFF-ba rakom, mert ez már nem annyira a telefonról szól.
"Euronicsban vettem én is, igen."
Érdekes. Akkor én sem értem ezt a függő dolgot, nekem mindkét slotban kérte, na de holnap megnézem újra, hátha elnéztem valamit, de nem hiszem.
"jogszabályilag is csak akkor adható ki, ha már 6 hónapja megszűnt."
Hát egyszerű a dolog, ennek nincs köze a szolgáltatóhoz, egyszerűen valakinek az adott banknál ez a szám van megadva. A bank meg küldi az SMS-eket, ahogy kell. A számlatulajnak lenne dolga, hogy átírassa a számot. Valószínűleg viszont én, mint új tulaja a számnak kérhetném az adott banknál, hogy töröljék a számom. De inkább azt hiszem kérek egy vadi új számot.
-
Exian
addikt
Te is Euronics-ben vetted? Ha nem, előfordulhat, hogy függ attól is, hogy ki a forgalmazó.
Viszont mindenképpen be fogok menni Yettel üzletbe, nem is annyira a függetlenítés miatt, mert rájöttem, nem baj, ha van egy Yetteles számunk is, sokkal inkább azért, hogy kérjek egy új számot. Egy ÚJ számot, ami nem újra kiadott. Mert amit adtak hozzá, ez újra felhasznált szám és jönnek rá főleg SMS-ek, szépen látom valakinek a bankkártyás műveleteit, mikor, hol, mennyiért vásárol
van még közel 7 misije a számlán, de jó neki!
de hogy hogy hogy nem tűnik fel neki, hogy nem ő kapja az SMS-eket, azt nem értem. Tudtommal legalább fél év eltelik, mire újra kiadnak egy számot más valakinek.
Úgy tudom, ilyen esetben lehet kérni díjmentesen olyan számot helyette, ami nem újra kiadott.
-
Csepy
őstag
Tényleg?
Nekem csak az első slot kért függetlenítő kódot. Ez érdekes. (gyors megnéztem minkettő nálam levőt, és a második slot független, az elsőt meg már kinyitottam)
Ma családtagnak be kellett érnünk egy ezressel olcsóbban egy Alcatel 1B 2020-szal. Na, ott mindkét slot kért kódot, nyilván különbözőeket.
Függetlenítő kódot csak és kizárólag személyesen lehet intézni, a számla/garijegy ellenében, és annak csak, akinek a nevén van a számla. Online/telefonos megoldás nincs. -
Exian
addikt
Köszi! Na meg lett a telefon, azt mondom így 3900 Ft-ért nem rossz vétel
Viszont mindkét SIM slot kéri a hálózat függetlenítő kódot (Telekom kártyával próbáltam), úgyhogy ha nem Yetteles kártyával akarjuk használni, akkor függetleníttetni kell. De sebaj, egyrészt lehet, hogy arra, amire kell a telefon jó lesz a hozzá kapott Yettel kártyával/számmal, másrészt ha ingyenes a függetlenítés, akkor nem gond.
Amúgy függetlenítést csak szemelyesen lehet intézni? Nincs online lehetőség? Bocs ha hülye/alap a kérdés, még sosem intéztem ilyet...
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, az időt kellene nagyban kitennem a kezdőképernyőre, de sehogy nem jelennek meg a widgetek. A megszokott módon, tap on home screen kéne bejönni a menünek, ahol válaszható lenne, de ott csak a háttérképet lehet állítani.
Van itt olyan, akinek sikerült az idő Widget-et elővarázsolni ezen a mobilon?
A reklámfotón ott van nagyban az óra, de a valóságban nincs. Néztem több yt videót is, de semmi. Nem értem mi lehet. -
Exian
addikt
"a második sim slot független."
Köszi az infót! Gondolom / remélem az Euronicsban kapható Yetteles verzió is ilyen.
Gyereknek gondoltam megvenni telefoncsere programban. Viszont alapvetően Telekommal lenne használva.
Az első sim slot függetlenítést megcsinálják a Yettelnél (ingyen), ha szükséges lenne?
-
arnyekxxx
veterán
Használati egy ilyen telefonhoz? Minek?
Ha valaki olcsóból akar ilyet, telenoros csomagban 24ezer az auchanban, 3G csereprogramban egy huszas lejön belőle, telenor ingyen függetleníti, 4ezerért van az embernek (a gyerekének/szüleinek/nagyinak) egy teljesen jól használható telefonja.
-
hozem
csendes tag
Jutottál ezzel valamire? Vettünk szülőknek mi is egyet, 1 hétig simán bírta az aksi (alig használják), aztán gondolt egyet, és az 1 hónapos telefon 1 nap után lemerül. Már legyalultam róla minden szoftvert, rendszer visszaállítás, de semmi. Ami érdekes, hogy ha nincs benne SIM, de neten ugyan úgy fent van, akkor semmi baja, beteszem a kártyát és merül, mint a fene.
Esetleg valakinek ötlete?
-
dekaa
csendes tag
Nem mindenki power user... Ennyi!
Nálunk anyósom kapott egy ilyen telefont. Arra bőven elég, hogy telefonáljon, meg néha messengeren küldjünk neki valamit. Nála ebben ki is merül az okostelefon használat!
Viszont, eddig még nem sikerült magyar nyelvű használatit találni. Ebben tud valaki segíteni? -
skL86
tag
Vicces, hogy itt páran annyira kockák, hogy a való élethez hozzá sem szagolnak.
Ez a telefon pont jó arra amire készítették, ja, hogy elavult processzora? Volt idő, amikor az asztali gépemben rosszabb proci volt és kevesebb memória..a képernyő felbontásáról nem beszélve, vagy a storage méretéről, még én sem használnám ki a teljesítmény kapacitását, figyelembe véve a telefonhasználati időmet és szokásaimat. A 17 éves gyereknek meg pont jó lesz arra, hogy elérhető maradjon és még tudja használni is pár életet megkönnyítő alkalmazásra, 23.000 Ft-ért..
-
prsq
aktív tag
válasz
Wallenberg #54 üzenetére
Vettél már? Kiderült?
-
Hajós01
csendes tag
Kezembe került egy példány tegnap...
Kíváncsi vagyok az akksijára,mert a mai nap reggel 8-kor levettem a töltőről,csak állt egy polcon, du.4-re 25% áll az akksi
Oké, csodát nem várok a 3000mAh-tól,de ez elég híg... -
válasz
Wallenberg #55 üzenetére
Ezt Telenor topikban próbáltad kerdezni?
-
Wallenberg
senior tag
Ha veszek egy ilyen készüléket Telenor csomagban és az derül ki, hogy nem független, akkor a Telenornál lehet kérni a vásarolt készülék függetlenítését?
Ha igen, akkor ezesetben mi kell hozzá? Vásárlási blokk, számla, kitöltött jótállási jegy? Tőlük vásároltnak minősül ilyen esetben a készülék?
-
Wallenberg
senior tag
Valaki megnézte már, hogy a Telenor csomagban áruházakban kapható ZTE Blade A31 biztosan függő? Nem független?
Az Interspar áruházban most van 20 %-os kupon, 25 ezer helyett 20 ezer forintért best buy lenne.
-
movax
őstag
"Ezek a készülékek arra valók, hogy elérhetők legyünk telefonon és a közösségi média platformjain, kezelni tudjuk az e-mailjeinket, stabilan elérjük a világhálót és hozzáférjünk az éppen szükséges információkhoz, elnavigáljanak A-ból B-be és nagyjából ennyi."
Mert hogy miért is szokás úgy általában telefont venni?? -
Nagyon jó kis teszt lett, és külön köszönet az első bekezdésért!
Ez a telefon a nem geek felnőtt-társaság elég jelentős részének pont megfelel -- pont az első bekezdésben megfogalmazott tényezők alapján. És nem kell ahhoz éhezni, hogy valaki ne akarjon olyan teljesítményért és szolgáltatásokért fizetni, amelyekről pontosan tudja, hogy soha büdös életben nem lesz rájuk szüksége.
MaCS
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
janeszgol #14 üzenetére
Nekem a Xperia Pro-I design jön be, de nagyon (sajna a mérete (70mm +) viszont már nagy, és pusztítóan drága).
Tényleg érthetetlen, hogy - legalább csak a próba kedvéért (egy model / típus esetén) - miért nem csinál egyik másik gyártó sem hasonlót.
Ehelyett pakolgatják a lyukat balra, jobbra, középre, ami azoknál, akiket nem zavar, kb. mindegy, akiket meg igen, azoknak szintén, csak ugye más kimenettel (kerülni fogják, mint ördög a tömjénfüstöt). -
válasz
pusszycat #49 üzenetére
Ha bármelyik oldal szélén van a lyuk, egy fokkal jobb szerintem, mert videózásban, fórumozásban, stb. máris nem annyira zavaró, mondjuk attól is függ, fektetett vagy álló nézetben használja az illető -nálam fektetett nézet van mindegyik esetben, szóval legrosszabb a középen lévő lyuk. Mondjuk ha nagyon pici, és lehet rejteni, nem mondom, hogy kibírhatatlan, de azért jöhetnének már az előlapi kamera nélküli és/vagy kijelző alatti kamerás mobilok!
-
-
-
gyépés
aktív tag
Nekem az nem tetszik, hogy pár évvel ezelőtt Redmi 6-ot vettem 4/64-est 40 ezerért, P22 soccal. Tavaly, igaz black friday akcióban Alcatel 3x-et 4/64-est 20 ezerért P23 soccal. Szóval szerintem 30-40 ezerért rég nem ilyen telefonokat kellene kínálni a piacon. Sajnos az alsó kategóriaban egyre rosszabb vételek vannak. Értem én az inflaciót, a gyenge forintot, de azok mellett is kicsit elszálltak az árak szerintem.
-
Jagon
tag
válasz
#20749568 #17 üzenetére
Ez bőven nem így van. Miért lenne kínszenvedés ahogy telik az idő? Ez nem Windows, hogy elkoszolódjon...
Akinek első teló lesz, annak meg nincs összehasonlítási alapja sem, és hát lesznek ilyenek páran.
Az első okostelóm speckói 0,5/4 GB, 1*1 GHz, 320*480 voltak, és teljesen elégedett voltam vele.
Nézzük az erényeit ennek a ZTE-nek:
- kivehető akksi;
- nincs notch;
- van jack;
- elég friss droid, ráadásul Go, ami messze a legjobb, tapasztalatból mondom.
Ha lejjebb megy az ára, best buy lesz. -
-
válasz
SkyLine3000 #30 üzenetére
Ne terjesz hülyeséget nem az apple találta ki
Ő tette népszerűvé de nem ő találta ki -
-
Badboys
őstag
válasz
Nekem is van még egy U11 .Mindig HTC párti voltam. Most igaz samut használok mert az óra azzal működik kokányolás nélkül. Az S20 FE a nyomába sem léphet. Nagyon sajnálom, hogy nem gyártanak telefont
-
törölt tag
válasz
Lassan? A Samsung Galaxy J3 2016-ban is unisonic volt 5 évvel ezelőtt.
Tuti van még egy pár ilyen model a samunál.
-
janeszgol
félisten
válasz
#20749568 #26 üzenetére
Ez így van, viszont sokan érthető, számomra érthető kompromisszumot kötnek. Az emberek nem robotok, nem rakosgathatjuk őket ide-oda, ezért is bukott meg az a szemlélet, amit páran itt is erőltettek, hogy menjenek oda az emberek, ahol a munka van. Ez nem működik.
Egy 100-150 m2-es házat nem fognak lecserélni egy 30-50 m2-es panelre, aminél ráadásul még albidíjat is fizetni kell. Én se tenném a helyükben.
Viszont nekik is haladni kell az idővel, és bizony többen leszakadtak most a home office, home study idejében az eszközhiány miatt.Annak van könnyebb dolga a munkaerőpiacon, akinek van okostelója. Akinek nincs, annak sanyi. Mivel ugye sok munkát online hirdetnek meg. És hát ez a teló alkalmas arra, hogy munkát keressen vele az ember.
-
janeszgol
félisten
válasz
U11? Na ez új nekem, lemaradtam a G3-nál, talán G4-nél.
Az Unisoc GPU tekintetében annyit tud, mint a többi hasonló. CPU-ban jellemzően alul órajelezettek, és inkább a régebbi ARM magokat használják. BT-ben, wifiben elavult, ezeket általában 28 nm-en integrálják össze egy lapkára.
Nekem van Unisocos telóm. Játéknál nem bukik ki a mutatvány a hasonló chipekkel szereltek közül, viszont elavult a szolgáltatásait nézve. -
SkyLine3000
addikt
válasz
secretgarden #13 üzenetére
Amikor megláttam, eskü, majdnem megkönnyeztem.
Végre egy normális, szögletes, minden szartól mentes kijelző! Az más kérdés, hogy ez az uniizében annyi erő sincs, mint egy doboz mustárban, de alaptelónak teljesen jó.
Látszik, hogy ez az Unisoc eddig a kutyának sem kellett. Amióta chiphiány van, egyre több motyóba rakják bele.Ebből bezzeg van biztos dögivel. Lassan majd felbukkan Samsung és Apple telókban is.
Nekem HTC U11-em van (szögletes kijelző, alul-felül káva), de nem cserélném le semelyik mai vacakra. Remélem, még évekig kiszolgál. Aztán mire beadja a kulcsot, hátha fognak újra normális telefonokat gyártani. Bár kétlem, amíg az idióta Apple-nél ilyen baromságokat találnak ki (noccs és tsa-i)... -
-
Aprósólyom
addikt
Micsodaaa??? 146 x 70,79 x 9,37 Ez ma egy kompakt telefon!
El kell olvasni a cikket. -
válasz
#20749568 #24 üzenetére
Értem, ez nagyon szép gondolat.
Magyarázd el a 14 évesnek... Hogy vakarja már ki magát a szarból...
Na én elengedem , mert nincs képed a helyzetről...nem lehet így beszélgetni sem... Kéne egy kis szociális érzékenyseg ehhez, abból most úgy látom nincs, csak a közöny. Szar ezt olvasni.Másnak az a gondja, hogy melyik streamingre fizet elő, meg hogy néz a telefonja
.. Ezek a nagy gondok az életben, kis szelete ez az életnek amúgy
-
válasz
#20749568 #21 üzenetére
Nem érted, mit írtam.
Itt nem arról beszélek, hogy mit tehetsz meg és mire spórolsz.
Hanem hogy van, akinek a megélhetés is gond. Neked nem az.Szólj, ha találkozol azzal, amit írtam, mert addig nincs miről beszélni. Mint írtam, láss a saját igényeiden kívül is. Nem el úgy mindenki. És ez nem sértés, tény.
Középiskolában dolgozok, és van diák, akinek okostelefonja sincs, azért a digitális oktatásban már egy ilyen termék is életmentő... Stbstb.
-
válasz
#20749568 #19 üzenetére
Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy kicsit ki kellene tekinteni a saját igényeink és leginkább helyzetünk köréből.
Tudod nem mindenki engedheti meg magának az akárcsak 70-100 ezer forintos készülékeket...
Sajnos. És kicsit érdemes ebbe belegondolni. Van, aki a szakadék szélén táncol .. és van akinek az 1.0 Swift is a megélhetést jelenti.
Így gondolkodjunk. Neked ez olcsó szar, legyen.
Én szomorúnak tartom, hogy másképp nem tudunk gondolkozni... Volna még hova fejlődni.
-
-
Badboys
őstag
Jé megint föltalálták a cserélhető akkumulátort. Csak nem megint ez lesz a trend?
-
judas13
addikt
válasz
janeszgol #14 üzenetére
Ráadásul ebbe a filléres kacatba hihetetlen módon még egy értesítési LED is belefért. Amit manapság már rendre kispórólnak szinte mindenhol..
szerk; az előlapi szimmetriáért meg külön plusz pont!
Tavasszal valamikor vettem tartalékba egy hasonló paraméterekkel rendelkező Honort, így részemről ez a készülék szegmens birtoklása kipipálva.
-
janeszgol
félisten
válasz
secretgarden #13 üzenetére
Az előlapja nekem is tetszik. Egy picit vékonyabb alsó és felső kávával még szebb lenne.
Na ilyet kellene gyártani addig, ameddig a kijelző alá nem tudják normális minőségben építeni a szenzorokat. -
secretgarden
aktív tag
Na vegre, van megint szelfi kamera lyuktol es lekerekitett sarkoktol mentes 18:9 kijelzo? Miert nem tudnak ilyent kesziteni a tobbiek is? Kicsit erosebb lenne a hardvere mennek es vennek... Szivbol utalom a lyukas/kerek sarku/spagetti hosszukas kepernyoket...
-
janeszgol
félisten
Mivel kezdenek megdrágulni a telefonok, így aki 35 ezerig keres új telefont, annak talán...
-
kbyte1024
veterán
Ez kb semmire nem jó 🤣értem én hogy a helyén kezeljük de ez az Unisoc .....senki ne tudja meg mit fog produkálni 2honap utan
-
Pedig a tesztpéldány is csak 2GB-os
"Memóriából maximum 4 GB-ot támogat, de már LPDDR4x szabványon" - mármint a benne található SoC. Ez nem azt jelenti, hogy annyi is van benne
-
Potyka03
senior tag
Media Marktban láttam,de ott csak 2/32-es kivitelben van. Pedig a teszt példány jobban érdekelne,a 4 GB RAM-os
-
-
zozzo72
aktív tag
Alaptelefonként elmegy..
-
Ha 35-ért vagy alatta megvehető lenne szolgáltatónál, akkor elhoznám. ( UniSoc-tól viszont kiráz a hideg )
A kíváncsiság miatt. De remélem többet hallunk a ZTE-ről itthon, újra.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Blade A31 az egyik legolcsóbb ajánlat a piacon, eléggé ódivatú és egyszerű, de tulajdonképpen teljesen funkcionális és jól használható készülék.
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Google Pixel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest