- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Berci77
tag
Igen, egy ember egy telefont vehet támogatással, de rokona mindenkinek van
Az előregisztráció nem kell semmihez. Én megcsináltam, mert úgyis ellenőrizgettem egy fióknyi telefont, de a boltba feleségemet úgy küldtem be egy másik telóért, hogy csak a kezébe nyomtam a másik cseretelefont és hajrá. Kitölteni nem kell semmit, a boltban intézik, legfeljebb egy kicsit várni kell.
Mindenkinél lehet cserélni, aki jelentkezett a programba. Benne van minden szolgáltató, meg pl. a Mediamarkt, Euronics is. -
Berci77
tag
Igen, gondolom az a probléma az említett telefonokkal, hogy nem voltak használva 2021 második félévében. Tudomásom szerint ha ezen felül az IMEI szám megállapítható, akkor cserélhető a telefon állapottól függetlenül, ehhez még működőképesnek sem kell lennie, de forrást nem találtam erről hirtelen. Sajna mint olvashattad, volt üzlet, ahol ragaszkodtak a bekapcsolt telefonból való IMEI kiolvasáshoz. Ha a kijelző azért működik, akkor sima ügy. Ha tehetem én még venni fogok a családdal ilyen telefont, 4000-ért elfér a fiókban.
-
Berci77
tag
Az az igazság, hogy nekem is bekapcsolva volt egyszerűbb megnézni, de elsőnek próbálkoztak a matrica leolvasásával, mert a telefon akkuja lemerült. Valahol kifejezetten olvastam valami magyarázó doksiban, hogy a nem működő telefon is cserélhető, ha kétséget kizárólag beazonosítható az IMEI szám alapján. Sajnos most nem találom a forrást. Persze simán lehet, hogy az üzletek máshogy járnak el.
Attól még, hogy most nem megy a telefon, lehet, hogy használták a 2021 második félévében, tehát jogosult a cserére..
Mondjuk nekem is volt 3 cserélhető működő telefon, ebből egy még meg is van, azzal várok egy kicsit. -
Berci77
tag
Annyit pontosítanék, hogy NEM kell működjön a telefon, de kideríthető kell legyen az IMEI szám. Ha tehát pl a telefonra rá van írva (pl egy kis matricára az akksi alatt), akkor nem gáz, ha nem működik.
Krisz79: a [https://mobilcsere.nffku.hu] oldalon lehet ellenőrizni, hogy benne van-e a telefon IMEI száma a jogosult telefonok adatbázisában. Itt akár ügyfélkapus azonosítással tudod előregisztrálni a telefont cserére és akkor picit gyorsabb az ügyintézés a boltban.
Amennyire nézegettem, nekem is ezek a Realme telefonok voltak még esélyesek, a Blade mellett elhoztam ugye 25.000-ért a C25y-t. Tudja valaki, mi a különbség a 21y és a 25y közös a tárhelyen kívül? nem néztem alaposabban meg, ez volt, ezt hoztam.
Szerintem a szolgáltatóknál nincs nagyon most 50k alatt normális telefon, még az Euronics kínálatát néztem, de nem láttam ezeken kívül semmi értelmeset 50 ezerig. Ez a Blade lassan kifut, más meg nem nagyon jött be a kínálatba. -
Berci77
tag
Ugyanez volt nálam is a függetlenítéssel. A yetteles csaj kicsit húzta a száját, meg először kérte a személyimet, de mite előkotortam visszadta a telefont, hogy kész, nem kell az igazolvány. Én sem tudom, hogy aztán ez miért volt így. hanyagság, vagy rendes akart lenni, de azt sem értem, miért mondta elsőnek azt, hogy ezt így nem lehet. Most független és kész, más nem is érdekel.
Amúgy köszi a megerősítést, full egyezik a véleményemmel. Vásárlás óta mindig viszem ezt is magammal, ha megyünk a gyerekekkel valahova, vagy utazom és navigálnom kell. Utóbbi esetben ne a drága iPhone-om akksiját kínozzam, elöbbi esetben meg szóltam feleségemnek is, hogy ne az iP 12 minijét adja a gyerek kezébe jútúbozni, hanem ezt.
Ezekre teljesen fasza. Van még 1-2 cserére alkalmas telefonom, meg “szabad” családtagom, lehet veszek még egyet. Vagy várok kicsit és figyelem a piacot, mi van még. Vettem egy Realme C25y-t is (4/128 kivitel), az sem gyorsabb érzetre sokkal. Mondjuk 25-öt az is megért így.
Aztán lehet utánam köpni, hogy élősködöm a rendszeren. 🙂 -
Berci77
tag
Gondoltam megosztok némi infót a telóról. Én is Euronicsban vettem, a Yettel nem tudott hozni, aztán pofátlanul bementem a Yettelbe és kértem a kódot. Először azt az infót kaptam, hogy a függetlenítést a vásárlás helyén kellene kérnem, aztán meg minden papír nélkül mégis adta a kódot. Ezt a részét nem értem a függetlenítésnek, de annyi baj legyen. Arra vettem, amit írtam: Netflix, HBO Max, YouTube a gyerekeknek, ha nincs más, de főleg a rollerre kilométerórának, kijelzőnek. Kezeljük helyén a dolgot, ez nyilván egy tök alap készülék. Viszont valóban úgy tűnik, elég jól lett optimalizálva a rendszer, nekem teljesen használhatónak tűnik. Megy rendesen a fenti 3 platform, megy a Chrome is pár ablakkal. A kivehető akksi, az értesítő led, a lekerekítések nélküli, kameralyuk és noccs nélküli elfogadható minőségű kijelző nagyon pozitív. Szépen össze is van rakva, a hátlapnak kifejezetten jó a fogása. Ha valakinek alap feladatokra kell egy egészen használható telefon, vagy csak tartaléknak, gyereknek, akkor szerintem simán vállalható, főleg csereprogramban. Mondom ezt úgy, hogy egyébként egy iP13 minit használok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest