- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
válasz
Alteran-IT #36 üzenetére
Relax, relax. Mielőtt szétgyaláznál, azért olvasd vissza azt a betűrengeteget is amit magad generáltál.
Én csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy mennyire álszentnek tartom mikor a gamerek a környezetvédelemre hivatkozva fröcsögnek a bitcoin bányászat ellen, miközben ők maguk is nagy fogyasztók és igazából magas ívben tesznek ők a környezetvédelemre csak az fáj nekik, hogy drágább lett a videokártya emiatt. Ha történetesen mondjuk pont lement volna a bányászat miatt a kártyák ára, le se szarnák a kérdéskört, még tapsolnának is a bányászoknak. Szerintem.
Kábé annyira őszinte ez az aggodalom, mint amikor szuperbio ökoanyu a 3 literes SUV-al megy a bioboltba mert ő védi a környezetet és hát ugye csak vegyszermenteset vásárol...
Megnézném hányan vannak itt a nagy aggódók közül, akik mondjuk leveszik a felbontást és beérik kevesebb FPS-el, az energiatakarékosság jegyében? Vagy esetleg azt mondják, hogy inkább elmennek sétálni egyet ahelyett, hogy órákig zabálja a gép az áramot, hogy feleslegesen számolgassa ahogy egyik polygon halmaz kergeti a másikat egy nem létező világban...
Igazából minden technológia szennyezi a környezetet azzal, hogy az erőforrásaiból működik. Ez alól nem kivétel a bitcoin bányászat sem, meg a gamerkedés sem, meg az sem mikor valaki csak azért elrepül Madridba, hogy egy szelfit csináljon, hogy kiposztolhassa, hogy ő ott is járt... pocsékoljuk az erőforrásokat és nagyon sok esetben teljesen értelmetlen dolgokra. Csak hát mindenki addig áll ki ilyen nagyon a szép elvek mellett, amíg az neki nem jelent kényelmetlenséget vagy nem az ő érdekeit sérti. Peace.
-
Gargouille
őstag
válasz
Alteran-IT #23 üzenetére
Nagyon sok okos gondolatot írtál, megpróbálom lényeget összefoglalni:
- Aki nem játszik számítógépes játékokkal, az kőkorszaki körülmények között él és halászó-vadászó életmódod folytat. Én pedig amúgy sem bírnám, mert megenne az irigység, hogy mások milyen jól élnek közben.
- Számítógépes játékokkal csak "valós értéket adó (dolgozó) embereknek" játszanak, tehát mondjuk bűnözők, munkanélküliek, naplopók (ne adj isten kriptovaluta bányászok) nem.
- Az mostani egész világrend (de lehet, hogy itt csak a hazai viszonyokra gondoltál?) szar, rossz benne élni és ezt a kriptovaluta bányászok okozzák.
- Tulajdonképpen a környezetünk pusztulását is ez okozza és ennek eredményeképp még többet kell játszani számítógépes játékokkal, hiszen nincsen már más ami örömet lenne képes okozni.
- Nem értem az összefüggéseket és nincs értelme annak amit írtam (ebben akár igazad is lehet, adom)
- Ha ráfekszenek a szakértők akkor áthágva a matematika szabályait és a talán a fizika törvényeit is, egyszerűen majd meg fogják hamisítani a blokkláncot. (Tulajdonképp ez csak elhatározás kérdése, ha jól értem.)
- A pénz hamisítás egyszerűen megszűntethető a boltokba kihelyezett automatákkal (hogy ez eddig miért nem jutott senkinek az eszébe?), ebben a Tesco már nagyon jól áll.
...hát köszönöm. Átgondolom még, amúgy is nehezen értem az összefüggéseket és ez sok magvas gondolat így egy falatra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bitcoin topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The First Berserker: Khazan
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motoros topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest