Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
Alapvetően jól mondod bár sikerült az összefüggés (lényeg) helyett a konkrét példát (lényegtelen) megragadnod. Nézőpont kérdése az, hogy kinek mi fontos.
A létszükséglet pedig az ami nélkül nem tudnál létezni. A szórakozás nem létszükséglet. Kényelmetlen lenne nélküle és sivár de nem halsz bele.
-
Gargouille
őstag
Nézd az, hogy mi a "felesleges" az nézőpont kérdése. Szerinted a bányászat felesleges, mert számodra semmi haszna és csak szennyez. Oké. Más számára meg mondjuk a te játszásod a felesleges környezetszennyezés, mert ő meg mondjuk pont a bányászatból él és tartja el a családját, viszont nem játszik. Szóval ez csak attól függ honnan nézed a dolgot.
Ezért mondom, hogy mindenki csak ideológiát gyárt a saját maga védelmében. Igazából - a környezet szempontjából - ugyanolyan felesleges rombolás a bányászat is mint a játék, és még mint sok más egyéb. Ha valóban a környezetet véded akkor az ő szempontjából vizsgáld a dolgot, ne a saját komfortodéból, mert onnan nézve mindig csak arra jutsz, hogy mindenki más a hibás csak te nem (vagy a legkevésbé).
"De még mindig nem az a cél hogy komoly kompromisszumot kötve óvjuk a környzetet."
Ez most olyan mint amikor egy szelet abonettre kened a disznózsírt és rakod rá a kolbászkarikákat a fogyókúra jegyében? Környezetvédelem light?
-
Gargouille
őstag
"Csak nagyon nem mindegy hogy azzal szennyezed a környezetet hogy naponta szórakozol a gép előtt x órát, vagy hogy 0-24-ben megy a bányagép sokszoros fogyasztással csak azért hogy pénzt keress."
Miért nem mindegy? Szerintem a környezetnek tökéletesen mindegy, hogy épp te vagy én milyen ideológia megfontolásból pusztítjuk, nincsen semmi különbség. Az épp kihaló madárfajnak teljesen mindegy, hogy gamerkedésre vagy bitcoin bányászatra használták az áramot amit az ő élőhelyének az elpusztítása révén termeltek.
Ez csak a bizonyítvány magyarázása, hogy felmentsd magad, megpróbálsz ideológiát gyártani arra, hogy a te környezet szennyezésed miért "jogos", a másiké meg miért nem az. Közben elegánsan kerülöd, hogy szórakozni - ha már ennyire létszükségletnek próbálod beállítani - lehet környezetbarát módon is, nem csak számítógép előtt.
Ha azt mondod, hogy mérges vagy a bányászokra mert felment a videokártya ára, az legalább egyenes beszéd, de játszani az aggódó környezetvédőt az csak szimpla álszentség.
-
Gargouille
őstag
válasz
Alteran-IT #36 üzenetére
Relax, relax. Mielőtt szétgyaláznál, azért olvasd vissza azt a betűrengeteget is amit magad generáltál.
Én csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy mennyire álszentnek tartom mikor a gamerek a környezetvédelemre hivatkozva fröcsögnek a bitcoin bányászat ellen, miközben ők maguk is nagy fogyasztók és igazából magas ívben tesznek ők a környezetvédelemre csak az fáj nekik, hogy drágább lett a videokártya emiatt. Ha történetesen mondjuk pont lement volna a bányászat miatt a kártyák ára, le se szarnák a kérdéskört, még tapsolnának is a bányászoknak. Szerintem.
Kábé annyira őszinte ez az aggodalom, mint amikor szuperbio ökoanyu a 3 literes SUV-al megy a bioboltba mert ő védi a környezetet és hát ugye csak vegyszermenteset vásárol...
Megnézném hányan vannak itt a nagy aggódók közül, akik mondjuk leveszik a felbontást és beérik kevesebb FPS-el, az energiatakarékosság jegyében? Vagy esetleg azt mondják, hogy inkább elmennek sétálni egyet ahelyett, hogy órákig zabálja a gép az áramot, hogy feleslegesen számolgassa ahogy egyik polygon halmaz kergeti a másikat egy nem létező világban...
Igazából minden technológia szennyezi a környezetet azzal, hogy az erőforrásaiból működik. Ez alól nem kivétel a bitcoin bányászat sem, meg a gamerkedés sem, meg az sem mikor valaki csak azért elrepül Madridba, hogy egy szelfit csináljon, hogy kiposztolhassa, hogy ő ott is járt... pocsékoljuk az erőforrásokat és nagyon sok esetben teljesen értelmetlen dolgokra. Csak hát mindenki addig áll ki ilyen nagyon a szép elvek mellett, amíg az neki nem jelent kényelmetlenséget vagy nem az ő érdekeit sérti. Peace.
-
Gargouille
őstag
válasz
Alteran-IT #23 üzenetére
Nagyon sok okos gondolatot írtál, megpróbálom lényeget összefoglalni:
- Aki nem játszik számítógépes játékokkal, az kőkorszaki körülmények között él és halászó-vadászó életmódod folytat. Én pedig amúgy sem bírnám, mert megenne az irigység, hogy mások milyen jól élnek közben.
- Számítógépes játékokkal csak "valós értéket adó (dolgozó) embereknek" játszanak, tehát mondjuk bűnözők, munkanélküliek, naplopók (ne adj isten kriptovaluta bányászok) nem.
- Az mostani egész világrend (de lehet, hogy itt csak a hazai viszonyokra gondoltál?) szar, rossz benne élni és ezt a kriptovaluta bányászok okozzák.
- Tulajdonképpen a környezetünk pusztulását is ez okozza és ennek eredményeképp még többet kell játszani számítógépes játékokkal, hiszen nincsen már más ami örömet lenne képes okozni.
- Nem értem az összefüggéseket és nincs értelme annak amit írtam (ebben akár igazad is lehet, adom)
- Ha ráfekszenek a szakértők akkor áthágva a matematika szabályait és a talán a fizika törvényeit is, egyszerűen majd meg fogják hamisítani a blokkláncot. (Tulajdonképp ez csak elhatározás kérdése, ha jól értem.)
- A pénz hamisítás egyszerűen megszűntethető a boltokba kihelyezett automatákkal (hogy ez eddig miért nem jutott senkinek az eszébe?), ebben a Tesco már nagyon jól áll.
...hát köszönöm. Átgondolom még, amúgy is nehezen értem az összefüggéseket és ez sok magvas gondolat így egy falatra.
-
Gargouille
őstag
válasz
kikikirly #21 üzenetére
Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy ha abból a szemszögből nézed csak, hogy "mi hasznosat termel" akkor ezen az alapon sok minden haszontalan. Megjegyzem nem csak energia pazarló játékokkal lehet szórakozni (ha már itt tartunk), hanem ezer más módon, tehát ez sem állja meg a helyét, hogy egy számítógépes játék az "elemi szükséglet". Egyáltalán nem az, sőt a világ sok ezer évig elfoglalta magát nélküle is.
-
Gargouille
őstag
válasz
proradeon #16 üzenetére
Jó, de akkor mondjuk amikor épp azt számolja a GPU, hogy pistike egy virtuális térben hogyan lövöldözik nem létező virtuális polygon halmazokra, az sem hoz létre semmilyen értéket, vagy amikor valós pénzért vásárolnak virtuális kést a karakterüknek.... ezen az alapon szántsuk be a szórakoztató ipart is, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- OLED TV topic
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mozilla Firefox
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest