- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsigi72
aktív tag
Kipróbáltam ezt az XPRO Nano Glass fóliát. Nekem óriási csalódás volt, 2 hónapos használat után olyan szinten karcos, hogy már zavaró. Az előző üvegfóliáim nem tudtak így összekarcolódni , mint ez a fólia. Én nem ajánlom.
-
Bár régi a topic, hátha nézi még valaki...
Az XPro-t senkinek nem ajánlom. A terméket fenntartással, a magyar forgalmazót viszont egyértelműen. S10e-re tettek fel 3D 9H keménységű üveget, másnapra eltört. Szerintük megkarcolódott. Visszamentem reklamálni, elhajtottak, mondván örüljek, hogy nem a képernyő sérült. A kijelzővédő az első bekapcsolás előtt került rá és a telepítés során végig a szobában volt. Namármost vagy ennyire hulladék a cucc (még egyszer ez egy 9H keménységűnek hirdetett fólia, elvileg nem könnyű megkarcolni - nekem egyik korábbi telefonomon sem sikerült a hasonló Nillkin-t) vagy eltörött, miközben felrakták.A felrakás amúgy is egy vicc, már bánom, hogy rájuk bíztam. Kb. 10-szer szedte vissza a srác, hogy kitakarítsa a szemetet alóla, olyan kosz volt a boltban.
Összegezve bármit, de ne XPro-t! Nillkin tök jó, nekem évekig bírta, és nem drágább semmivel, sőt, olcsóbb.
-
Harcsai
senior tag
Nagyobb kijelzőkre is van valami utólagos végelem? Konkrétan 14"-os lenovo yogára? Ha üveg nem is, de fólia?
-
RetepNyaraB
veterán
Mivel a hivatalos oldalukon nem lehet termékértékelést leadni, hát jobb híján itt:
Elég sok cuccot vettem már tőlük. Szilikon tokokat és üvegeket is.
-Op1, Mi3, Z2, MiA1. Ezek közül tokokból egyedül az A1-é nem sárgul fél év után. Az üvegek pont annyit tudnak, mint a 330 forintos kínaiak az ebayről, de ezt sokadszor írom le több helyen és nem az xprotector, vagy más "komoly" gyártó ellen szól, csak egyszerűen tény. Pontosabban, ráadásul az A1 üvege nevetségesen kis területet fed le a képernyőből (persze a 2,5D bullshit miatt, de fél centi hely túlzás) és fel is vált a sarkoknál. Sok üveget tettem már fel, nem szoktam elrontani. Ez a legutolsó egészen méltatlan minőség.
Szóval nem olcsó (sőt), többnyire nem is rossz, a házhoz szállításuk példásan gyors minden alkalommal; de tokból és üvegből is rendelsz ötöt Kínából, itt egynek az árán. Hol az ár/érték arány? -
tPedro_
őstag
En most Samsung A3 2017-es telora vettem, de kicsi ra. Kilog alola az aktiv kijelzo mindket oldalon.
Telefonon azt probaltak megmagyarazni, hogy ez szandekos, de vegul abban egyeztunk meg, hogy kuldok fotot a telefonrol. Kivancsi leszek, mi lesz a vege.Korabban, kb 2 eve mar vettem toluk 2 foliat, egy Samsung S5 minire es egy Samsung Tab S tabletre. Mindketto tokeletesen illeszkedett, mai napig hasznalom oket.
-
Mardel
őstag
P10 Plusom van, vettem egy full body white fóliát xprotectortól 2 nap altt kiszállítják.
Felrakás nem sikerült, pár mm-ert lejebb csúszott a fólia.
Olvastam egyik tesztelős videónál hogy vékony késsle, szikével fel lehet szedni, akkor meg berepedt ott ahol felpróbáltam szedni.
Rendeltem másikat az üzletükbe Garay centerbe szállítással, ott állítólag felrakják telefonra.
3 napja rendeltem, állítólag majd értesítenek, ha megjött. Ennyi idő alatt már Kínából is megjönne szerintem.Az az 5000 Ft tanulópénz volt.
Berendeltem ebayről 3dbot 516 Ft-ért, ha nem sikerül feltenné még mindig 1500 Ftomba került, ha igen akkor meg lesz tartalék. -
Potrien
senior tag
Sziasztok Op3-ra lesz valamikor xpro?
-
chryss82
csendes tag
Sziasztok!
Mivel a Vodafone behozta a fekete S7 Edge-et (pedig mennyire állították pár hónapja, hogy csak az arany lesz, és a későbbiekben sem lesz fekete), így rászántam magam.
Szeretném a telóm biztonságban tudni. Edzett üveget keresnék rá.... valami jó félét. A Samsung Pólus a Remax, a Speedshop pedig a xProtector-t ajánlja. Viszont mindkettő hiánycikk, és sehol nem lehet őket kapni.
A speed-ben rátettek egy - nem túl olcsó - 6000 ft-os üveget, de már akkor mondták, hogy 1 héten belül visszaveszik, ha gond van. Nos.... 2 nap után spontán elpattant az üveg. Azóta vettem a hátára egy szilikon tokot is, az meg még bele is ütközik ebbe az üvegbe, és felnyomja azt.
Első kérdésem... milyen üveget ajánlanátok, ami bevált, és kapható is itthon? Akár ha van valakinek elfekvőben a fentiek közül szívesen átveszem...
A szilikont megoldom, csak lehet kapni vékonyabb tokot is... de baromi dühítő, hogy itt van a pár napos telefon, már törött védőüveggel, ami magától törik...
Köszi előre is!
-
bandi94
tag
Sziasztok!
Valaki használt már Nokia Lumia 730/735-ön XPRO üvegfóliát? Mik a tapasztalatok?
-
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy Xpro edzett üveget venni a Galaxy S6 típusú telefonom kijelzőjére, úgy hallottam ezek elég jó cuccok. Viszont ötletem sincs, hogy milyen vastagot vegyek, illetve milyen egyéb tulajdonsággal bírót ezek közül: [link]
Annyit hozzá tennék, hogy egy Spigen Tough Armor tokot használok.
Tudnátok segíteni a megfelelő edzett üveg választásában?
Előre is köszönöm!
-
Sylver001
csendes tag
Nokia E90 telefonom szeretném telibe be karbonfóliáztatni Bp-en.
Néztem google-ben - nem találtam érdemi oldalt.Bp-en melyik cégekhez érdemes fordulni ezügyben?
-
ricsi0307
senior tag
Lassan 4 hónapja ilyen Xpro-s edzett üveg van az S4-emen de ma sikerült betörnöm. Fürdőszobába csempére esett olyan 160 centi msgasról. Nem tudom eldönteni, hogy ha nincs rajta akkor a kijelző bánta-e volna mert végig repedt egyszer átlósan az alsó részen viszont itt látszik a szélen, hogy lepattant egy darab ami ugye kilóg a keret síkjából magyarul ha nincs ott nem tört volna semmi. A másik a home gomb mellett egy pontból 3 repedés az üveg széléig. Na szerintem ez az igazi kérdés ez lehet megmentette a kijelzőt.
-
juhgeraa
újonc
Sziasztok! Lenne egy kérdésem az üvegekkel kapcsolatban!
Galaxy J5-re tervezek majd venni egy Tempered Glass-t.. Olyan kérdésem volna, hogy, tegyük fel leejtem az utcán vagy bárhol, akkor ez az üveglap megvédi a kijelzőt? Plusz, ha már fel van rakva és kb.1 év múlva törik be akkor az eltávolítása okozhat valamiféle gondot?
Inkább ilyet vagy egy Anti-Shock fóliát javasolnátok?
Köszönöm a segítséget! -
SybenX
őstag
válasz
burriebonz #165 üzenetére
Nálam az összes hajszálkarcot eltüntette.
-
burriebonz
tag
Valakinek van tapasztalata hogy a kisebb karcokat mennyire tünteti el? Konkrétan egy edzett üveg verzióban gondolkodok z1 compacthoz.
-
TibChee
tag
Vettem egy matte verziót, jó cuccnak néz ki. Az ujjlenyomatot és a zsírt sem gyűjti (annyira), meg ugye nem is tükröződik úgy a kijelző, ami szuper!
Ellenben lehet, hogy egy picikét elcsúszott a fólia. Utólag lehet még korrigálni rajta?
Vagy ha óvatosan leszedem, akkor már többet vissza sem lehet tenni? -
jasonka
aktív tag
Üdv !
"Nanoshine" kijelzővédő "nanotechnológiás" folyadék...
http://nanoshine.hu/akcio/
Használt már valaki ilyet ? (Azaz nem csak "hallott róla", hanem vannak tapasztalatai...)
-
TibChee
tag
A privacy vagy a matte fóliákat próbálta már valaki?
-
mirinar_
csendes tag
Sziasztok,
S6 edge kijelzőre felfekszik a teljes szélességében a tempered glass verzió vagy csak a sima felületet védi?
Köszönöm,
-
noezmegmi
tag
Én sajnos nem vagyok ilyen szerencsés, mert új Honor 4X -re sajnos még nincs ilyen termék! Viszont feliratkoztam, ha lesz kapok értesítést
-
zombinyul
addikt
Mar reg szerettem volna a 735-osomre, de mivel kerekitett a motyo, maradtam a folianal. Viszont mikor a G4-em megvettem, mar aznap ajanlgatta egy T-s srac, mondom miert ne? 3k-t meger, es most jottem ra, hogy a cikkben szereplo gyartotol szarmazik. Olcsobban jutottam hozza felrakassal egyutt, mint a ceg honlapjan van. Gyonyoruen fekszik az ives kijelzore, nem karcolodik egyaltalan, eddig nagyon elegedett vagyok vele, sokkal jobb mint egy folia (nincs a hangszoron kivul sehol kivagva, megsem zavar be semmit a telefonon). Utes ellen nem tudom hogy ved, de nem is szeretnem kiprobalni.
-
dzsi23
addikt
Ez korábban már ki lett vesézve. A fólia és a védőüveg is csak egyenes (sík) felületen tud megmaradni. Ha a telefon előlapi üvege lekerekített, akkor nem érhet végig, mert a lekerekített részen nem tudna rásimulni/rátapadni, és felválna. De így is hasznos lehet, hisz a kijelzőt mindenképp takarják, legalább ott nem lesz karcos.
(#155) mraco:
Szerintem senki sem akart késsel nekiesni, de mással sem, mivel azért veszik, hogy a telefon ne legyen karcos... miért kísértsék a sorsot?Az meg köztudott, hogy a fólia karcolódik, legközelebb olvasd el, mit rendelsz.
Az anto-shock a fokozott ütésállóságra utal, nem a karcállóságra (erre nyilván rájöttél). Bár az is félrevezető lehet, hogy az anti-shock fóliánál is a tempered glass videója szerepel.
-
GaTToN1
csendes tag
Üdv!
Nokia Lumia 930nál vajon teljesen végigér a szélekig és rajta is marad a fólia? Nem válik el a lekerekítés miatt? -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Láttam a tesztet és gondoltam én is veszek fóliát mert az király dolog. De elbasztam le is szögezem előre. Anti shockot vettem mondván de jó nem karcolódik(hogy nem figyeltem oda hogy nem is ezt tesztelik?) na és most a jobb felső sarokban nekiestem egy késsel és karcos lett.
Konklúzió: Az anti shock karcolódik, ne essetek neki, viszont legalább puha a tapintása. Ja, meg figyelmetlen voltam.
-
Fitzgerald
veterán
LG G3-on 3 hónapja használok Xprotector Tempered Glasst. Eddig elégedett vagyok vele, bár érdekes módon minél nagyobb telefonom van, annál kevésbé vagyok hajlamos elejteni.
-
kelly416
veterán
Egy z1c-vel a zsebemben, a legrégebbi ( z1c ) fórumlakók egyikeként talán csak-csak megírhatom az igazságot.
Nem sokszor fordult ez elő, mármint nem sokan írták meg a fórumon, de volt, aki este letette az ágya mellé, reggel meg törött volt. Egyszerű, a fémnek meg az üvegnek nem egy a hőtágulása, és egy rossz illesztésnél ez eredményezhet repedést/törést is.
-
Tocika
aktív tag
Nekem egy kicsit meginogott a bizalmam az ilyen üvegekben, mert a másfél hónapos z1 compacton egy nillkin üveg volt és mégis bepókhálósodott a kijelzőm, a nillkin üveg meg sértetlen maradt......
Hozzáteszem ,hogy egy beledughatós bőrtokba volt a zsebemben és amikor elő vettem megnézni ,hogy mennyi az idő akkor ezt tapasztalatam.
Először azt hittem, hogy csak a védő üveg pókhálós , de amikor vettem lefele akkor keseredtem el igazán.... -
dzsi23
addikt
Nem számolom meg, de 100-nál biztos több típushoz van, de ezek szerint a tiedhez nyilván nincs, mert nem elég népszerű a telefonod, vagy ahogy SymbianOS kolléga írta, olcsóbb fajta, de a lényeg, hogy nem érné meg árusítani hozzá. Ezzel tisztában lehettél, amikor megvetted a telefonod.
Amúgy milyen típushoz keresnél?
(Szerintem ez nem csak ennek a konkrét cégnek jó reklám, hanem általánosságban a tempered glassnak is.)
-
fojuzer
aktív tag
Sajnos alaig-alig van választék,csak néhány tipushoz! De nem minden van,mindenböl,akkor mi értelme van a reklámnak?Ez van!
-
PirosHello
senior tag
Engem az ára riasztott kicsit, mert egyszerre 3 telóra kellett volna rendelni, felrakni. Ezért inkább nano coating technológián alapuló folyékony védelmet vettem a 3 telóra 2400Ft-ért, és nem dobálom. Negyed óra alatt felkentem, évente megismétlem (2 évnél tovább ugyanazt a mobilt még nem használtam
) Nem nagy ügy. Érzésre ugyanaz, mint az edzett üveg.
A telót meg nem dobálom (és főleg nem kalapálom)
Ettől még elismerem, hogy az edzett üveg is igen hasznos és jó védelem (mielőtt még valaki nekem jönne). -
Szoszo94
őstag
Pár hónapja keresgéltem a telefonomra tempered glasst, de annyira nem terjedt el, hogy ilyet lehessen hozzá kapni. Ha valaki talál hozzá, ne tartsa magában
A Nillkin matt fólia szuper volt, most ugyanezen márka clear hd típusát használom, de nyárra jó lenne megint a matt. Viszont azért kipróbálnék egy temperedet is rajta
-
kpal
nagyúr
Lumia 1520 van ilyen vagy hasonló ?
-
Yayoh
aktív tag
Én is vigyáztam az S3-asomra , addig egy karc se volt rajta amíg egy szerencsétlen pillanatban leesett és betört a kijelzője...Inkább most kiadok 1000ft-ot egy fóliáért , mint hogy majd egy komplett kijelzőt kell vennem..
Te sem tudhatod , lehetsz te is balszerencsés és leejted , akkor meg majd fogod a fejed hogy inkább lett volna rajta tempered glass. -
sgery
őstag
Kerekített, de amit ebay-ről rendelek sokkal jobban kiér a szélére és nem szokott feljönni, inkább a karcok miatt kell cserélgetni.
A karc igazából nem zavar, úgyis lesz még rajta nemsokára jó pár.
Elküldtem nekik is amúgy, elnézést kértek és soron kívül küldenek egy újat - pedig nem is kértem.
-
sgery
őstag
Rendeltem Tőlük 1 fóliát a g2-re, abból is egy mattot, sokat vagyok szabadban jól jön az...
Tegnap délután rendeltem, paypalon rögtön fizettem is. Ma 9-kor hozta a futár. Tehát egészen villám tempó.Van hozzá alkoholos törlőkendő, sima antisztatikus is meg minden ami kell. Viszont a fólia nem méretazonos, minden oldalt hiányzik 3mm (össz, tehát jobb, bal fent lent 1,5mm). Kb 2 hetente cserélek fóliát, mert aktívan használom, eddig minden 100ft-os ebay-es tökéletesen méret-azonos volt, sajnálom hogy a sokkal drágább nem az
Illetve a fóliában van gyárilag egy karc de ez csak fényben kivehető.
A fényeződést tompítja, viszont sima szórt fényben is elveszik a színek nagy része a kijelzőn, fakó élettelen lesz. Beltéren nincs vele gond, ott szép.
A tapintása nem olyan puha mint a gyári kijelző de nem vészes.Összességében maradok a 100ft-os ebay-esnél, ennyit az is tud.
-
kelly416
veterán
Én a Z1C-re már több, mint egy éve használok üveget. Az első egy elejtéskor megadta magát, pár nappal később feltettem a másodikat, ami majdnem egy éve volt, és még mindig hibátlan. Mintha ott sem lenne. Nem érzem, hogy ragadna (na jó, a zsírt már azért gyűjti, ennyi idő alatt lekopott mindenféle elhárító védelem róla sajna, főleg egyfolytában zsebben...), mivel kerekített, nincs pereme, jó a fogása, minden király. És tökéletesen működik a telefon, mintha nem is lenne rajta semmi plusz. Na meg noname, mégis tök jó, és csak egy hetet kellett várjak rá, UK-ból jött. Papíron.
-
CharlieDrop
veterán
ez a fa hatású tetszik 5S-en, használja valaki? milyen?
hátlapra is lehet tenni? vagy nem éri meg?Lumia 735-ön használja valaki? annak eléggé le van kerekítve a kijelzője
-
Kékes525
félisten
-
Melorin
addikt
Többen írtátok, hogy ebayról is tök jó üveget/fóliát lehet venni. Nos, rákerestem a tempered glass-ra és egy csomó félét találtam. Nem merek rábökni az egyikre és megvenni mert lehet, hogy pont bénát fogok ki. Tudnátok ajánlani 1-2 félét ami bevált?
Nekem egyszerre 3 készülékhez is kéne: Vodafone Smart Prime 6, Galaxy J1, WayteQ xTab 7X -
r3dsnake
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #100 üzenetére
Köszi!
-
pelikánó
újonc
válasz
#Morcosmedve #103 üzenetére
ez nem 0,1mm vastag hanem 0,45 ami nagyon sok, évekkel ezelőtt láttam ilyet utoljára,
a 0,1 itt azt jelenti, hogy az üvegréteg ilyen vastag, alatta fólia van, ezek elég rossz minőségű cuccok, az átlátszóságuk se jó, opálos a sok fóliától -
helixP
nagyúr
Ja, ez szép, csak a védőréteget akármikor cseréled, a kijelzőt meg nem. Értem én, hogy nem a telefon van érted, csak ha mégis történik vele valami (nem is a Te hibádból, mert azt már tudjuk, h ogy vigyázol rá
) akkor 1200 Ft vs. kijelzőcsere, azért az nem mindegy.
Ennyi, részemről is a dolog. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Kékes525 #110 üzenetére
Nincs mit!
(#111) helixP: "márkák" - attól vegyél, aki a legmegbízhatóbbnak tűnik, minél több termék és összesített eladással.
(#112) mepet: milyen telefon? 1-1,5k nem tudom mennyire nehéz ügy anyagilag, én nem rizikózom be. Üveg körül se karcos az i6 szóval lehet, hogy sikerül megvigyázni, de a karcvédelem csak az érem egyik oldala, a másik a "röpteszt" védelem.
Szerk.: közben írod, szóval karcos, de az i5-i6 téynleg bírja, de előbbire pont potom egy üvegfólia és baromira nem venni észre, linkeltem is fentebb. i6-on észrevehtőbb, de nem zavaró, mivel rettentően vékony és nincs éle, behúzásnál se zavaró.
-
mepet
addikt
kb 1 évig Lumia 520-asom volt zsebben, annak nagyon puha műanyag a kijelzője. Most készülök eladni, újszerű állapotban. Végig zsebben volt hordva, úgymond mikrokarcos, tehát, ha normális távolságból nézed, akkor hibátlan, ha nagyítóval, akkor talán észreveszed. Ezt én nem nevezném karcosnak. Persze ha kikapcsolt állapotban kirakod egy neonnal kivilágított kirakatba ÉS közelről nézed, akkor nem tökéletes, de hát minek tennéd...
Fél éve iPhone 5-öst hordok zsebben. Annak kőkemény a kijelzője. Ezen még abszolút semmi, patika állapotú. (A fém hátlap viszont már mikrokarcos, de az meg főleg kit zavar...)Én úgy vagyok vele, hogy a telefon van értem, nem fordítva. Persze ahogy az emberek többsége bánik a mobiltelefonjával, hogy teljesen megértem, nekik szükségük van fóliára/üvegmittoménmire. Nekem például nincs rá szükségem.
Ezt is csak azért osztottam meg veletek, hogy ha valaki ezt a topicot olvassa, akkor az mire a végére ér, biztos benne, hogy vennie kell valamilyen fóliát. Szerintem nem biztos.
-
mepet
addikt
Én a zsebemben tartom a telefonom. Vigyázok, hogy fém tárgy ne legyen mellette. És sosem ejtem le.
Ezzel a technikával megelőzhető minden karc ingyen, ajánlom figyelmetekbe!
-
helixP
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #109 üzenetére
Hál' Isten! Már csak a márkák közt kell eligazodnom.
-
Kékes525
félisten
válasz
#Morcosmedve #107 üzenetére
Köszi!
-
helixP
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #107 üzenetére
Hát, nem...
Bár most nézegetem, hogy talán az enyémre is van. Thl T6 Pro.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Kékes525 #104 üzenetére
Ennél jobbat nem találtam, de valamiért 0.1-eset amúgy sem. De a felárat nem feltétlen éri meg, ha van hely a toknál a gumikeret alatt. 0.2-es van jó áron, elismert eladótól.
(#106) helixP: ez ilyen...nem populár a telefonod?
-
helixP
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #98 üzenetére
Ja, hát fején találtad a szöget "ha van üveg alternatíva"
-
Kékes525
félisten
válasz
#Morcosmedve #103 üzenetére
Erre gondolsz: Galaxy S6 Screen Protector [0.10mm] - ScreenMate LIGHT Real Tempered Glass, vagy van ennél jobb is?
-
Kékes525
félisten
Szerintetek, ha Tempered Glass 0.20 ezt felteszem az S6-osomra, akkor Galaxy S6 Case Neo Hybrid a tokot visszatudom helyezni?
-
#Morcosmedve
veterán
Tessék, ilyet, arcside-osat, azaz lekerekített élekkel rendelkezőt, így nem vág semennyire, mikor kintről húzod be az ujjad, illetve bizonyos kéztartásoknál.
Szerk.:
Ez már 9,5H-s, komoly fólia ez és komolytalan ár, habár érdekes az a 0.45mm total thickness, ezt nem tudom hova tenni, de van rengeteg termék, pl: ez.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #98 üzenetére
0.1mm? Olyat még nem találtam. iPhone 5S-re kitől szoktad rendelni?
Köszi!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
berzser67 #97 üzenetére
Ez így van, én is 600-1200 Ft közt szoktam venni, de 0.1 milliméteres 9H fóliákat, a legjobb áteresztéssel és mind hibátlan volt, i4(S)-i5-i6-ig. iPadre 0.2-es tempered glass a tuti, 2500 Ft körül.
Utobbira is tokeletes, mert pont addig er, ahol a lekerekedes indul, igy felfekszik. Az uvegfolianak a nagy elonye meg, hogy konnyebben felteheto, ellentetben itt egy ket allitassal, csak rateszed pozicioba es magat felhuzza... ha valami buborek megis maradt, kinyomod. Ezen kivul a ragasztasnal neha latszik, hogy nehol nem homogen, ott meg kell nyomni. Rossz pozicio eseten is konnyen visszahuzhato, ovatosan, ehhez, nyilvan nem szabad teljesen ratenni, latszik az fel-3/4-ed uton is, ha elcsuszott.
Mindenkinek ajanlom, semmilyen karc nincs a fel eves uvegfolian, de ez eddig is igy volt, illetve ismerosoknek leejtesnel is rengetegszer pattant le a folia szele a kijelzo helyett. Szinte mindig 3-at szoktam venni mindenkinek, az altalaban 1-gyel tobb mint a telefon elettartama.Szerk.: XPRO még így is jobb árakkal és kínálattal megy mint sok más GSM/cég itthon, de műanyag fóliát venni, bűn bárhonnan, ha van üveg alternatíva. Műanyag fólia jobb esetben is 2 hétig jó, aztán mintha vegigcsúszott volna a Hősök terén...zsebben, megvigyázva, az üveg ugyan olyan, nekem egy évig is volt fent, aztán mikor eladtam levettem a kijelzőt megmutatni és helyben raktam egy új üveget, ami tartalékban volt.
-
berzser67
tag
1200ft-os ebayes üvegfólia is ugyanúgy megvédte eddig a telómat mindentől pedig egyszer pofára eset a beton padlóra.
-
zombinyul
addikt
Nekem a 800-asomon is, meg a 735-osomon is olyan van ami a szeleket nem fedi. Ezt nagy hatranynak tartom ezeknel a hajlotott motyoknal,hogy nem lehet őket megfelelően védeni, pedig teny hogy marha jol nez ki. Mert nekem johet bárki hogy csak vigyázni kell ra. Ez a legtobb telefonnal nem igy van. A 800-asom GG ide vagy oda, normal zsebben hordastol tiszta karc (pedig nagyon ugyeltem ra hogy semmi ne legyen benne, meg por se, csakhát ugye az elkerülhetetlen).
-
jeni
félisten
válasz
interstart #44 üzenetére
Én meg úgy tudtam,hogy az a 3 kicsi matrica az arra van,hogy ha mégis porszem került alá vagy buborék akkor felemelve a védőréteget azzal a kicsi matricával lehet javítani rajta.
Amit írtál,hogy azzal kell rögzíteni az üveget,fóliát elmozdulás ellen védve,ezt a BestByte boltban láttam és ennél a márkás EazyGuard terméknél ott valóban írtak erről és egyértelműen meg voltak jelölve,hogy az a kicsi matrica mire is való.A bemutatott videónál nem volt erről semmiféle írás,hogy mire is van a 3 kicsi matrcia? -
ctvagyok
őstag
Már ti is kalapáccsal veritek szét a telefonokat? Fejlődik az oldal.
Amúgy jó, hogy ilyen dolgokat is teszteltek. Ezerszer értelmesebb nekem, mint a halszem optikák. De miután végigolvastam a sok kommentet az üvegek árnyoldalairól, elbizonytalanodtam. Kell ez nekem egyáltalán?
De én is csak ebayről vennék ilyet, mert az úgy olcsóbb. -
arkone
aktív tag
Persze, hogy szike nem fogja megkarcolni, más a szerkezetük. Az ujjakra ragadt por az, ami a legjobban karcol.
Olyan tesztet látnék szívesen.
-
tixem
addikt
válasz
CptAdamica #24 üzenetére
Anno az előző telefonomra 30 darab fóliát vettem 800 (!) Forintért. Havonta cserélgettem elejében, aztán rájöttem, hogy felesleges mert hónapokat kibír. Még most is megvan a fele becsomagolva, a telefont meg már nem használom.
Inkább várok 4 hetet, de fizetek feleannyit és kapok érte egy életre valót, mint ezért egy fillért is. Ugyanazt tudja a filléres ebay-es fólia, mint ez. Aki meg trehány és nem tud vigyázni a dolgaira az vegyen zsebszéfet. 2 érintős telefonom volt eddig, mindkettő képernyője makulátlan, pedig amit most használok azon már lassan 4 hónapja fólia sincs. Vigyázok rá, ennyi.
Félreértések elkerülése végett, itt a fóliákról beszéltem, az üveges cucc nyilván más kategória és máshogy védi a telefont. De a sima fóliákért ennyit kiadni nettó hülyeség.
-
dzsi23
addikt
Miért nem tudtál?
Ahogy itt is írtam, az én telefonomon is lekerekített üveg van, a gyári fólia nem nyúlik rá a lekerekített részre, a többi fólia sem, és a kérdésemre válaszolva, már leírták, hogy a védőüveg sem nyúlik rá. Olyat nem fogtok találni, ami a lekerekített részt is fedi, ha meg mégis, akkor az nem fog tartani egy hétnél tovább, mert felválik.
-
zombinyul
addikt
Valami fullos fóliát vennék szivesen a 735-re, üveg sajnos nem jo, mert hajlitottak a jószág szelei. Személyesen hol kaphatóak ezek a motyok? Vetnek rajuk egy pillantást.
(pl az nagyon szimpatikus, ami oldalrol nem latszik. A sok öregasszonyt nem kellene leállítani a telefonomról mikor mellem ulnek a buszon).
-
judas13
addikt
-
dzsi23
addikt
-
forgonati
őstag
Nem azért hogy fikkantsak, de 2490-ért az életben nem venném meg az üveget, még akkor sem ha magyar cég. Meg vagyok győződve hogy nagyjából ugyanazt kapom netről rendelve csak épp harmad áron. Én a Z3 Compactomra ebayról rendeltem az üveget erős 3$-ért, és ezt kaptam:
Teljesen korrekt csomagolás, a törlőkendők benne vannak, száraz rongydarab szintén. A "magyarhoz" képest egyedül a porszemcse gyűjtő kis tapasz hiányzik, de ne mondja senki hogy az megér 3x felárat. Ja és az üveg tökéletesen ül, a szenzoroknál ki van vágva, hibátlan. 2 hét alatt jött meg. És megkockáztatom, az ütést is bírja, bár szerencsére még nem zuhant a telefon. Persze akinek sürgősen kell most azonnal, vagy esetleg nincs otthon a netes rendelésekben, annak biztos megéri ennyiért is...
-
Gyuracell
csendes tag
Két hónapja van a Z2-m elő- és hátlapján XPRO-s matt fólia. A kijelzőn lévő teljesen karcmentes, a hátlapi is az lenne, ha egy barom nem kezdte volna az asztalon csúsztatni a telefont... Egyébként a fólia minőségével teljesen meg vagyok elégedve, elég igényes maga a csomag is, benne van minden ami kellhet. A felrakás tapasztalat nélkül is viszonylag simán ment, az eleje mondjuk kicsit csálé lett, de azt betudhatjuk user errornak
-
szaszyka
senior tag
Gyerekek szokjunk már le az üvegfólia szóról!!!! A tempered glass mióta üvegfólia??? Semmi köze a fóliához, ez edzett üveg. Azt kellene nyakonvágni, aki üvegfólia szót kitalálta.
-
janeszgol
félisten
Nem. Próbálok vigyázni rá, de szabadon van. (Flip tokokat utálom.) Ha olyan környezetbe megyek, ahol sérülhet ( valami vacak fizikai munka, bicajozás), akkor nem viszem magammal.
Egyszerűen zavar a fólia. Hiába clearback, mégis torzítja a színeket. Hiába tapintható marad a telefon, nem jó érzés nyomogatni. Olyan mint a koton, na.
-
dzsi23
addikt
Na az vicces, hogy azon a védőüvegen még a Samsung felirat betűinek is egyesével van vágva lyuk.
(#58) Kungelfang:
Már csak az a kérdés, hogy vajon mennyire akad bele az ember ujja a védőüvegbe, amikor pl. oldalra fordított, teljes képernyős alkalmazásnál fentről (vagyis a telefon oldalától, mert oldalra van fordítva) le akarja húzni az értesítési sávot. A gyári fóliában is megakad kicsit az ujjam.Köszönöm a válaszokat.
-
BB passporthoz 0.33-as van, ezt ki találta ki, hogy csak ilyen lesz?
-
Kungelfang
csendes tag
Ezt elismerem, én is találkoztam olyan fóliával amit már ránézésre kukába vágtam. Edzett üvegből meg az ismerőseim által kb. 500 Ft-ért rendelteket hasonlítottam össze a nálunk kapható, szintén névtelen, de dobozos verziókkal. De valószínűleg van különbség azok között és mondjuk egy Spigen, X-One, Buff, stb. között...
-
mizoli
addikt
válasz
Kolondrum #49 üzenetére
"Pár nap alatt felszívódott komolyan mondom"
Erről jut eszembe, hogy tablet eredeti üveg kijelzője több helyen végigrepedt, gyárilag jó minőségű fólia volt rajta. A készülék üzemképes maradt.
2 nap múlva gyak. láthatatlanná váltak a repedések, csak nagyon élfényben lehetett észrevenni.
A csúcs: az üzlet kicserélte a tabletet, pedig mutattuk a repedést. -
HaZse
őstag
válasz
Roadhammer #50 üzenetére
Akkor ezek szerint amit én vettem az volt vastag. Nekem Lumia 830-asomon sajnos nem mentek az érintőgombok.
-
m1lan
őstag
Ebben a cikkben jól látszik a képeken, hogy milyen az üveg egy S3-on.
-
icon
senior tag
Nálam is az lett a nyerő, hogy kijelzőre üvegfólia, és ütésálló tok, mind tablet mind Lumia635 esetében.
Használatot nem befolyásolja, érintőgombok ugyanúgy működnek.
-
embe
nagyúr
Én több telefonra is tettem fel Tempere glass-t, de érintés érzékenységgel kapcsolatos problémát nem tapasztaltam még.
Igen az íves kijelzőjű telókra nem jó. Én Lumia 930-al küszködtem, de nem ehet rátenni, a széle fel válik.
-
A szappantartó L 530-akon itthon 300ft-os fólia van, nem 1db volt ennyi hanem 5db. Pár hanvonta kell cserélni. Na az silány, de vettem a Z10-re olyat, hogy a kb 600ft-os ára ellenére (2db) annyira jól tartott, hogy a másikat eladáskor hozzácsomagoltam. 1x valami nagyon végigkarcolta a zsebembe és nem jött le akárhogy takarítottam le, na mondom ennyit a fóliáról. Pár nap alatt felszívódott komolyan mondom. Utána volt több hasonló és mind eltűnt. Ilyenkor merül fel benne a kérdés. Miért fizetünk mi MO-n 1db fóliáért 1000ft-ot. Ha csak a simát nézem.
-
dzsi23
addikt
válasz
Kungelfang #43 üzenetére
Azt meg tudnád mondani, hogy S3 Neo esetén a védőüveg, ugyanakkora, mint a gyári fólia (fentebb linkeltem képet), vagy rányúlik a hajlított részre is?
-
Simi87
senior tag
válasz
Kungelfang #43 üzenetére
Szintén boltban melózok, és azért valjuk be fólia, és fólia között óriási a különbség.ez az üvegekre is vonatkozik. De nagy szerencsémre neten rendelt üveggel még nem volt gond, de használhatatlan fóliába futottam már bele.
Droid16: nem általános probléma, üvege válogatja.
-
Én nagyon nagyon kíváncsi lennék (és ezért 4k-t nem adok ki, hogy kísérletezzek), mennyire használható pl Passporton. Mert ugye ott jellemzően úgy oldasz billzárat, hogy a gomboktól feltolod az ujjad. Ott a perem kérdése. Illetve nekem szintén nem átlagos fóliával (így vettem, nem karcolódik) a közelség érzékelő tud érdekes dolgokat ha koszos a fólia.
A felrakása meg egyenesen vicc volt amit a videón láttam, ámde mégis működött. Én sokkal tudományosabban közelítem meg a témát, ezért elsőre fel tudom rakni már mindet. Kop kop. Kell hozzá 2 üveg 0.5-ös sör, egy led sor, egy pince és nem is folytatom. -
interstart
tag
Nem tudom, hogy írta-e már valaki, de ebből látszik, hogy nem olvastátok el kedves szerkesztők a használati utasítást, ugyanis a felhelyezésnél a dustproof melletti kis 3 csík ragasztó azért van, hogy először ráteszed az üveget a telefonra (anélkül, hogy a védőfóliát lehúznád róla), majd beigazítod, a 3 csíkkal leragasztod az egyik oldalon az üveget a telefonhoz, hogy utána fel tudd hajtani, aztán védőfólia le és vissza lehet hajtani az üveget.
Mivel beigazítottad előtte és le is ragasztottad az oldalán az üveget, így oda hajtod vissza ahova beállítottad, nem lehet ferdén rátenni stb. Bocsánatot kérek ha már volt dolgotok ilyennel és tudjátok, hogy így kell felhelyezni az üveget, de ha valaki ezt megnézi, akkor azt fogja látni, hogy így kell feltenni a cuccot a kijelzőre és ő is így fogja csinálni. Lehet nyilván így is csinálni és lehet, hogy mivel tudtátok, hogy úgyis össze lesz karcolva/törve a kijelző így nem lényeges, hogy hogy van felhelyezve, de na...Más: nekem van 2.5D azaz lekerekített sarkú 9H-s kijelzővédő üvegem, a használatot nálam nem befolyásolja, pedig kapacitív érintőgombok vannak a telefonomon. Jah és ha már előttem írták, kínai...de nem akar felválni meg ilyesmi, na persze a szórás itt nagy lehet.
-
Kungelfang
csendes tag
Nos, én 2 éve dolgozom GSM boltban, hozzánk is jött promós XPRO fólia, nem találtam kifogást a minőségüket illetően, ha bárki szeretne tőlük vásárolni bátran ajánlom a termékeiket!
Az üvegfóliákkal / edzett üvegekkel kapcsolatban: saccper kb. 2000~ fóliázás (ebből jó 90-100 üvegfelrakás) után én is tapasztaltam, hogy a lekerekített kijelzőjű telefonok széleinél sajnos nem mindig tapad megfelelően az üveg, de eddig még nem volt probléma belőle, tehát nem hozták vissza, hogy mondjuk emiatt felvált.
S3 Neonál is megvolt ez a probléma, egy ismerősömnek raktam fel, de azóta is használja, semmi gondja nincs vele, sőt, hiába takarja az üveg a közelségérzékelőt, semmiben sem zavarja be, ez más modellekre is vonatkozik.
Az 500 Ft-os Kínából rendelt üveggel kapcsolatban: Igaz, ezzel magam ellen beszélek, de én nem láttam különbséget a boltokban árult dizájnos, dobozos edzett üvegek és a Kínából rendelt között, így tehát ajánlani tudom, ez a legolcsóbb és legjobb megoldás ha valaki előre gondolkozik és berendeli a telefon megvétele előtt pár héttel.
A felrakásuk tényleg egyszerű, arra kell figyelni, hogy amennyire csak lehet pormentes legyen a kijelző, majd lehetőleg elsőre jól ráhelyezni (tehát nem ferdén), mert miután elkezd tapadni, utána kissé macerás a felszedése / korrigálása. -
potyi23
senior tag
koszi fiuk
akkor az M9 -esen beáldozok egy uveget..
-
boncser
aktív tag
Szerintem nem sniccerrel meg egyéb fémtárgyakkal kellene tesztelni a karcállóságot, mert azok amúgy sem nagyon karcolják meg a kijelző üvegborítását. A komoly problémát a por és homokszemek okozzák, azok karcolják meg igazán. A lumia 625-ön GG2- van, elég volt egyetlen egyszer leejteni a járólapra és jó pár karc lett rajta, késsel hiába mennék neki az puhább anyag mint ez az üveg.
-
janeszgol
félisten
Én már semmilyen fóliát nem használok. Csak hátlappal védem a telót.
-
SybenX
őstag
Az üvegfólia azért jobb mert nem fólia érzetet ad,hanem mintha a gyári üveget tappintanád.Ha nem a sarkára ejted a telefont akkor még meg is védi a kijelzőt.
Én nekem egy ütésálló tokban van a telefon ami védi a sarkokat meg a kijelzőt + edzett üveg ami védi ha valami kiálló tárgyra esne le.Ennél jobb védelem nincs. -
potyi23
senior tag
hali.Valaki mondja el miert jobb az uveg a kijelzon mint a folia? en egy 5 eves Htc-t hasznalok,es eddig semmi bajom nemvolt a foliaval.Volt h unlamamba kulccsal karcolgattam a kijelzot,de levetelkor semmi sem latszott rajta.
egy kicsit lukas a kezem is,mert havonta 5X leejtem,vagy eldobom,de ugyse lett semmi baja
. csak 2 évente kell cserelnem,mert kikopik a kozepe a sok simogatástol
. A telefonon hasznalok tokot,szoval meg a leeséstol is megvédi.hamarossan tervezek uj telt venni,de azonis foliat fogok hasznalni.vagy inkabb uveget tegyek ra? mivel jobb ?
-
Cathulhu
addikt
G2-n nyuzom a masodik uvegemet, az elso egy markas (es meregdraga) Glass-M volt, ami valoszinuleg pont az enyhe gorbulet miatt volt annyira visszavagva, hogy rossz volt nezni (mondjuk az ebay elonye, hogy par fenykep elkuldese utan visszakaptam a vetelarat) a masik egy olcsobb (otodannyi) egyszeru noname, na ez meg gyonyoruen felvalik a szeleknel. Nemreg raktam fel, de kb biztos vagyok benne, hogy szep lassan be fog oda ulni a por.
Szoval egyetertek, ha nem lehet rendesen megcsinalni ne is csinaljak, az csak a vevo megtevesztese. A telefongyartok meg leszokhatnanak a hulye szokasukrol.#24: latszik fogalmad sincs az ebayes rendelesekrol
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
CptAdamica #24 üzenetére
Miért lenne zsákbamacska? És bocs, de nem fogok 10x annyiért fizetni ugyanazért. Ráadásul ebayről jóval kényelmesebb 2 kattintással rendelni, mint külön regisztrálgatni meg futárt várni.
-
ViSAS
senior tag
Épp a napokban nézegettem a cég honlapját, engem sikerült meggyőzniük. A napokban érkezik meg a Z3 compactom, amit be is biztosítanék a termékükkel (elő és hátlapot edzett üveggel), már amennyiben lenne készleten
. Ennyit bőven megér(ne) hogy nagyságrendekkel kisebb esélye legyen a megjelenítő törésének pottyantás esetén, inkább a védelem repedezzen...no' meg megmarad a minőségi érzés.
-
-
Simi87
senior tag
Én kaptam promo-ba, de nagyon fufu. Könnyen karcolódik, és leválik a széleken, még iPhone 5-ön is, ami nem hajlított. És a nagykerára nagyon magas a többihez képest. Max kiskerben tudnak kaszálni, de sanszos, hogy mindenki csak egyszer fogja venni.
-
dzsi23
addikt
Igen, az S3 Neo-m kijelzőjének (vagyis az előlapi üvegének) is lekerekített a széle, ami szép látvány, de ezen kívül van valami haszna? A gyári fólia sem fedi az egész kijelzőt (a képen látható), mert a széleken nem tudna rásimulni.
Ha rendelnék hozzá egy tempered glasst, akkor vajon az is akkora, mint a gyári fólia, vagy végigér a kijelzőn, és kiáll a széleken? -
r3dsnake
nagyúr
válasz
CptAdamica #10 üzenetére
És?
-
SybenX
őstag
Valóban nagyon jók az edzett üvegfóliák náluk.Olyan érzés mintha nem is lenne semmilyen fólia a telefonon,tiszta üveg tapintású.Nagyon minőségi.
-
HaZse
őstag
Arról miért nem szól a tesz, hogy az üvegfólia működik-e olyan készülékeken, aminek érintőgombjai vannak? Mert a saját tapasztalatom az, hogy a saját telefonomra vettem ilyen üvegfóliát (nem a cikkben említett cégtől) és az érintőgombok nem reagáltak az érintésre.
-
r3dsnake
nagyúr
500ft-os ebayes üvegfólia is ugyanúgy megvédte eddig a telómat mindentől.
-
Tyer
őstag
Erről jut eszembe, G4-re akkor nem lehet foliát tenni?
A teszt is arrol szol, hgoy az üveg törik, de a kijelzőig már nem jut el.
Na most 5ezer ft plusz pénzért veheted a telot ilyennel... -
Jozsó
tag
A képlet viszonylag egyszerű. Ha komolyabb erőhatás éri a telefont, akkor ezt az erőhatást valaminek fel kell vennie. Szétesik, hajlik, behorpad, törik, vagy ha van rugalmas rész, akkor rugalmas alakváltozás, majd hő formájában vezetődik el az erő.
Ha most van egy ilyen cucc a telefonon, akkor potenciálisan ennek a törése veszi fel a külső erőt.
-
petipetya
nagyúr
Meggyőző teszt, köszi.
-
Blyan
félisten
Tudtommal a Galaxy S6 tulajok panaszkodtak, hogy a széleken elemelkedik az üvegfólia.
-
sajo13
senior tag
Frankó ez, de miért nem ilyen üveg védi alapból a telefont?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kipróbáltuk, hogy mit ér a karcolások és az ütések ellen a magyar XPRO cég japán alapanyagokat használó termékcsaládja, melyek rengeteg készülékre elérhetők.
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest