- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vince
őstag
válasz
trebrona #6337 üzenetére
Valóban, most megnéztem az animációt is a beállításnál és működik, ha be van kapcsolva a képernyő - ez a lépés maradt ki eddig
(pedig tök logikus, így sokkal kisebb az esélye a véletlen bekapcsolásnak)
(#6338) Viktor0610
elérhető úgy is, hogy zárképernyő esetén jobbra simi és alul ott a lámpa kapcsolója (meg a távirányítóé is) -
vince
őstag
Képernyőzár beállítható a home hosszan nyomására, ami a legpraktikusabb.
Nekem is nagy kedvencem ez a beállítás! 7.9.7 óta van lehetőség rá, egyszerűen szuper. Mondjuk a Menü gomb hosszan nyomva a képernyőzáron a lámpa bekapcsolásához nem működik azóta sem, de sebaj
A 4X-em mellett próbáltam a feleségem 3S és szüleim 4A készülékén is, de azokon sem.
(#6329) trebrona
és amellett, hogy a legolcsóbb, rendes garanciát is kap mellé + elsőrendű hozzáállást a bolt részéről -
vince
őstag
-
vince
őstag
válasz
lócitrom #6243 üzenetére
Egyszer jelentkezett nálam ez a probléma hónapokkal ezelőtt talán még a stabil rommal. Sajnos nem emlékszem pontosan, de talán az általad is javasolt reboot oldotta meg. Azóta nem jött elő, pedig hétvégére kikapcsolom a céges simet és a fejlesztői verzió miatt minimum hetente újraindul a telefonom.
(#6248) flash-
Mit értesz azon, hogy a képernyőzár váltásának idejét nem tudom állítani? Ha arra gondolsz, hogy mennyi időnyi tétlenség után zárja le a képernyőt, az a beállítások / képernyőzár és ujjlenyomat pontban állítható alvó mód néven. -
vince
őstag
A hivatalos oldalról Redmi 4X Latest Global Stable Version Fastboot linkről jelen pillanatban a 8.5.2 tölthető. Sorry, hogy nem linkelem konkrétabban, úgy egyből elkezdené tölteni a ~2 GB méretű állományt.
-
vince
őstag
Fel, igen, de a 0910-es verziót, azóta van 0920 is, de nem tudom mi a különbség, a fórumban nem ír róla a készítője (legalábbis én nem találtam). A töltéssel kapcsolatban annyi változott, hogy a korábbi 6,2 V 2,2 A körül töltési érték most elmegy 7,5 V 2,5 amperig egy viszonylag noname qc3 töltővel. A mérőm nem qc kompatibilis, lehet, hogy anélkül nagyobb feszültséggel töltene, de ezt nem tudom mérni
Negatívumként azt kell megemlítenem, hogy wakelockot okoz, legalábbis a múltkor is és most is valami beakadt és nem került alvó állapotba a telefon, gyorsan merült, de egy újraindítás megoldotta akkor és most is. Azt még nem derítettem ki, hogy ezt a töltés okozza vagy a flashelés utáni első indítás. A múltkori mod után egy-két nappal kijött az új miuihu rom (múlt pénteken), arra pedig csak ma tettem fel a modot. -
vince
őstag
Ha válaszolsz a fórumüzenetre akkor mutatja a linket: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=209629
Zseniális megoldás, tele a fórum pár szavas semmitmondó, letöltést megnyitó hozzászólásokkal -
vince
őstag
Ezért írtam korábban, hogy majd a miui9 megoldja. Hiába támogatja a 7-es android, ha a miui nem biztosít hozzá ui-t.
miui 9 esetében nem kell külső appot ráhekkelni, így működik: [link](#6033) horn3t
még mindig az imak tűnik a legelfogadhatóbb fóliának(#6039) tobias40
Ha jól értem a gyártó logikáját, akkor nincs duplakoppos ébresztés ha van a készüléken ujjlenyomatolvasó. Miuihu esetében lehet beállítani duplakoppra (és felfelé húzásra) bizonyos műveleteket, de ez csak felébresztett állapotban működik. -
vince
őstag
válasz
Free Rgc #5915 üzenetére
akkor ez nem változott a fejlesztőihez képest
-
vince
őstag
Nyugodtan mehet a legfrissebb miuihu. A romot tiszta telepítéssel tedd fel (előtte biztonsági mentés), utána frissül ota-n is adatvesztés nélkül.
-
vince
őstag
Telekomos vagyok mindkét kártyámmal (egyik céges), nálam nem jelentkezett eddig sosem a 4G-n nem kicsengés problémája, de emlékeim szerint korábbi stabil romokon volt ilyen. Apróbb ez-az előfordul az egyes fejlesztői heti kiadásokkal, de alapvető használatot befolyásoló hibával én nem találkoztam.
-
vince
őstag
Nem próbáltam, de elvileg így: http://en.miui.com/thread-283856-1-1.html
-
vince
őstag
Az automata fényerőszabályzás a 7.1-es androidra váltáskor zakkant meg*. Mi lesz itt, ha kiadják a Nougat alapú stabil romot
*alapvetően használható, kicsit lépcsősen szabályoz és attól függően, hogy sötét vagy világos helyen vagy-e, a csúszka alsó vagy felső fele módosít a fényerőn, de így szeretjük
-
vince
őstag
válasz
Franklin #5361 üzenetére
Az alapból nincs bekapcsolva, ezért nem írtam.
(#5365) fradi81
Köszi, akkor azzal nem kell különösebben bűvészkedni elsőre sem(#5363) orso0355
Az eustockon nem volt a Redmi 4X 59.900 Ft. 49.900-on nyitott, majd lement 42.900-ra, most éppen 39.900 Ft-ot kérnek érte.(#5364) orso0355
Note 4-ből forgalmaznak 4/64-est, 4X-ből csak a B20-as 3/32-est. Egyik sem kínai belpiacos modell. -
vince
őstag
Custom/főzött rom minden nem gyári rom. A legelterjedtebbek az eu és hu romok (ezek az aktuális kínai fejlesztői verziók módosításai, ha úgy nézem csak részben főzöttek
), de az xda-deven van egy csomó másik is.
A fastboot a telefon egy speciális üzemmódja, amelynek segítségével több műveletet (bootloader nyitás, recovery csere, fastboot rom telepítés) el tudsz végezni a készüléken. A fastboot rom pedig olyan rom, amit célszoftver segítségével ebben az üzemmódban tudsz telepíteni.
-
vince
őstag
Lehetnek/vannak benne hibák, de ahogy tapasztalod a stabilban is
Ahogy Nimda is írja, tedd fel először az utolsó 6-os bétát (7.6.8) és utána a 7-es alapú 7.9.7-et. Bár a helyedben átgondolnám a bl nyitást + twrp telepítést, onnantól bármit feltehetsz egyszerűen.
szerk.: véleményem szerint nem kell félni a fejlesztői verziótól, június eleje óta azt használok (eu, majd hu) és nem találkoztam különösebb problémával. Ha egy heti kiadás nem sikerül jól (ismétlem, nálam nem volt ilyen), vissza tudsz térni az előzőre.
-
vince
őstag
válasz
Black_Raven #5278 üzenetére
Ezt nem tudom megmondani, ki kell próbálni, de elvileg működnie kellene.
-
vince
őstag
válasz
Black_Raven #5272 üzenetére
Ne a telefonra töltsd, az itt elérhető hivatalos leírás szerint stabil M-ről fejlesztői N-re váltást fastboottal kell csinálni, az updaterrel hibára futhat. Fastboot flasheléshez viszont nyitott bootloader szükséges [link].
-
vince
őstag
válasz
Black_Raven #5270 üzenetére
Igen, a fejlesztői verziók 7.1.2-es androiddal, a stabilak 6-ossal működnek, mind a global, mind a china kiadások.
-
vince
őstag
Updater ott van mindegyik telefonon. Ha normális helyről veszed (szerintem leginkább eustockos telefonokkal vagyunk itt a fórumon, de emag, edigital, ... is ilyennel szállít), akkor azon global stable lesz (6-os android miui8-cal). Ezt viszonylag ritkán frissítik, elméletileg stabil (de most volt pl. egy visszavont verzió). Erről simán (mókolás nélkül), a gyári updaterrel tudsz váltani fejlesztői verzióra, ami hetente frissül (7.1 android+miui9).
Ezen túl fastboot romot is feltehetsz cn/global + stable/dev verziók bármelyikét, plusz ott vannak a nyitott bootloader mellett twrp-n keresztül felrakható egyéb romok (eu és hu a két legnépszerűbb felénk, de van már több másik is).Nálam pl. a típushibák egyike sem jelentkezett május óta, bár viszonylag hamar váltottam custom romra (nem tudom, hogy lehet-e összefüggés, csak a rend kedvéért jelzem
).
-
vince
őstag
-
vince
őstag
Ki lehet kapcsolni a rezgést híváskor, mikor a másik oldalt felveszik a telefont?
Szerintem nem.A töltésjelző lednek mi értelme van? Ha rádugom a telefont világít, de ha már teljesen feltöltött akkor is világít.
Valahogy nem kellene jelezni, hogy le lehet venni a telefont a töltőről ?
Jó ideje fejlesztői verziókat használok (eu, majd hu) és emlékeim szerint a nougatra váltás óta kialszik a led ha feltöltődött az akku.Csak 12 ikont tudok rakni egy mappába, de sok helyen olvastam, hogy van 4x4 vagy 4x5 ikonelrendezés, hogy lehet ezt megcsinálni?
Mappában mindig 3 oszlopos az elrendezés, a főképernyőn gyárilag is 4x5. Kipróbáltam, 13. ikont is be tudtam húzni mappába (5. sorba értelemszerűen), ekkor már görgetnem kellett. -
vince
őstag
válasz
Dave Crank #5106 üzenetére
-
vince
őstag
válasz
leslie_smith #5018 üzenetére
Azt mondjuk pont nem használom
-
vince
őstag
HU rom funkcióiról van lista (forrás) pedig már olvastam korábban is
- Deodexelt
- Root integrálva (Magisk)
- MiRecovery törölve
- pinyin törölve
- kínai alkalmazások, nálunk használhatatlan alkalmazások törölve, letiltva
- Képernyő kikapcsolás animáció
- Napi zárképernyő elérhető
- Swiftkey billentyűzet integrálva
- Legfrissebb magyar fordítás
- T9 keresés a tárcsázóban (is)
- Google Play integrálva
- Live ikon az iránytű alkalmazás ikonja
- Adatforgalom kínai funkciói letiltva
- Antispamban a telefonszám azonosítás letiltva (nálunk nem működik)
- MiDrive elérhető a fájlkezelőben
- Időjárás alkalmazás mutatja a napkeltét, napnyugtát
- 3utas újraindítás menü
- Témák appban elérhetőek,letölthetők a fizetős témák, ikonok alatti szöveg újra magyar nyelvű
- Böngésző kezdőlap módosítva
- Kezdőképernyőn felhúzással elérhető a gyorskeresés
- Alapértelmezett óra lecserélve MIUIHU órára (Lánchídas),választható MIUIHU7 vagy MIUIHU8(Lánchidas)
- Google ikonok módosítva (nem olyan, mint a Globalban)
- Záróképernyőn bal-jobb alsó ikonjai testreszabhatókEzen felül, amikkel találkoztam és most eszembe jut:
- külön ki/bekapcsolható a töltőre csatlakoztatáskor és levételkor a hangjelzés
- ki/bekapcsolható a töltőre csatlakoztatáskor a képernyő bekapcsolása
- beállítható, hogy feloldott képernyő esetén a duplakopp és felfelé húzás milyen funkcióval bírjon (nálam pl. duplakoppra ki/bekapcsol a wifi)
- működik a kémkamera (lezárt képernyő mellett hosszan lenyomod a vol- gombot és a telefon egy apró rezzenéssel elvégzi a beállított műveletet, készít egy fotót vagy indítja a videofelvételt, a képernyő nem éled fel) -
vince
őstag
válasz
leslie_smith #5010 üzenetére
Recoveryhez egy újabb út: benyomod a fizikai gombokat egyszerre, majd mikor rezzen, elengeded a képernyőzár gombot, míg indul a twrp.
Melyik az ami már használható lenne és be lehet lakni?
Mindegyik használható, kisebb, inkább kényelmi különbségek vannak közöttük. Az eu és hu a kínai romra épül. Itt egy lista, eu vs. global (forrás):
Based on China Stable / Weekly builds (except HMNote3SE)
Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
Enabled MiDrive in File Explorer
Added landscape mode for SMS app
Sunrise/Sunset in the weather app
Google apps support integrated
Importing theme from zhuti.xiaomi.com via ThemeManager
No useless Chinese bloatware apps
More free RAM due to less background processes
Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)
Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)
No any Chinese character under the full system
Mi Video, Mi Music, Mi Radio, Mi Browser: No any useless Chinese content
No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
Added real 27 languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
Added EU T9 dialer support
Added charging sound switch
Added Spell Checker switch
Added Screen-OFF animation
Optimized GPS settings for EU
Optimized Battery consumption
Optimized RAM consumption
Added GSMalphabet into SMS app
Added more icons grid layout 4x5, 4x6, 5x5, 5x6
Added Toggles 5x3 layout
SafetyNet passed (Android Pay)
Play Store Certified
Deodexed
And more, and more made by our 5 years MIUI mods experience..hu esetén nem tudok ilyen listáról, de mindjárt összeírom, ami eszembe jut, itt már kifutok a szerkesztési időből
-
vince
őstag
válasz
calamites #4982 üzenetére
Én vettem egy ilyet, hogy pontosan lássam mi a helyzet. Eltartott egy darabig, míg az itthon fellelhető eszközök, töltők és kábelek összes variációját végigmértem, de nem volt haszontalan. A legnagyobb tanulság, hogy a sok éves Galaxy Tab 3 töltője veri a Redmi 3S vagy 4X gyári töltőjét.
-
vince
őstag
válasz
Viktor0610 #4979 üzenetére
4X is kiírja (hu és eu dev romokon biztosan, a többit nem tudom), más kérdés, hogy messze nem tölt olyan gyorsan, mint lehetne
(#4980) calamites
Ha jól tudom cn alapú romokban van ez a funkció, hogy a zárképernyőn kiírja a töltés paramétereit. -
vince
őstag
válasz
Viktor0610 #4972 üzenetére
miuihu is van, bekerülhetne az összefoglalóba is. Kinek kell jelezni, ki tudja módosítani?
-
vince
őstag
válasz
thomas77 #4936 üzenetére
A Telekom tájékoztatása szerint jelenleg csak meghatározott és náluk vásárolt készülékek esetében működik a VoLTE.
-
vince
őstag
válasz
Dave Crank #4856 üzenetére
a fóruma pedig itt van, ha kérdés vagy hiba merül fel: http://miui.hu/forum/viewtopic.php?f=142&t=3274
(#4859) Telda
Az első verzió (7.7.20) valóban nagyon melegedett, de ezt egy frissítéssel megoldották, azóta nálam nem jelentkezett ilyesmi. -
vince
őstag
Igen, azon adja. Szépen kúszott le 50k-ról
(#4852) Dave Crank
A miuihu nekem nagyon tetszik. A 7.8.31-es verziót még nem adták ki belőle, de állítólag lesz olyan is, az eddigi verziók az alap cn megjelenése után egy-két nappal elérhetőek voltak, most valami közbejött valahol -
vince
őstag
Vettem korábban egy QC3-as töltőt meg egy usb-s mérőt is. A telefon (eu és hu rommal) kiírja, hogy gyorstöltés [kép], de 6-6,2 V-on töltődik max 2-2,1 amper áramerősséggel, ami messze van attól, amit a qc3 tudna. Redmi 3S esetében a 7-7,2 voltos töltőfeszültség is megvan.
Ugyanakkor érzésre gyorsabban is merülnek a telefonok ilyen töltés után, mint mikor a sima 5V/2A töltővel töltöm. -
vince
őstag
A fórumán van néhány panasz merülésre, de úgy látom nem általános. Újraindítottad a készüléket frissítés óta?
-
vince
őstag
válasz
Sprinti83 #4666 üzenetére
A dual sim kezeléshez nincs beállítás, megjegyzi hogy egy számot melyik simről tárcsáztál vagy fogadtál és felajánlja, de néha nem, ez ilyen. Korábban nekem a PixelPhone alkalmazást ajánlották erre a célra, de egyelőre én elvagyok a beépített tárcsázóval.
-
vince
őstag
-
vince
őstag
válasz
Viktor0610 #4577 üzenetére
ok, akkor hanyagolom a használatát, köszi
-
vince
őstag
Várja már a telefonod a 7.8.31-et
(#4572) Tschubi
Próbáld meg bekapcsolt wifivel a távirányító alkalmazást és/vagy töröld az alkalmazás adatait és indítsd el újból. Első indításkor nálam is csak a MiTV/MiBOX jelent meg, de pillanatokon belül betöltötte a többi opciót is, nem tudom, hogy ezt helyi konfigurációból vagy internetről vette-e, be volt kapcsolva a wifi.(#4574) Viktor0610
memóriaürítést miért ne? Még a widgetet is kitettem a nyitólapra -
vince
őstag
Szerintem nem ugyanarról beszéltek. Újraindítás után egyszer mindenképpen fel kell oldani a telefont mintával/pinnel/jelszóval (amit beállítottál), mielőtt ujjlenyomattal is meg tudod ezt tenni. Ha jól értem liskovnál az a gond, hogy titkosított készülék esetén hiába van rögzítve az ujjlenyomat, nem oldja fel a képernyőzárat akkor sem, ha egyszer már beléptél mintával/pinnel/jelszóval, csak ha törli és újból beállítja az ujjlenyomatot.
(#4548) bb71
Ezt sajnos nem tudom biztosan, de szerintem mennie kell, nincs benne szerepe a mobilhálózatnak. -
vince
őstag
Nem vettem ki egyik simet sem bl nyitáskor és global stable-lel ment gond nélkül.
(#4541) belisa
"jó ötlet hogy ujjlenyomat olvasó felnyitja a képernyőt ujjlenyomat nélkül is"
Egészen pontosan csak ujjlenyomat nélkül: ha beállítasz ujjlenyomatot és nem azzal próbálod feloldani, rezzen egyet, nem történik más. -
vince
őstag
a héten megjelenő fejlesztői verzióban végre be lehet majd állítani az alapértelmezett home képernyőt, nem automatikusan a bal szélső lesz az
-
vince
őstag
válasz
tamas.nick #4484 üzenetére
A fejlesztői verziókat június közepén frissítették 7.1.2-re, szóval igen, minden jel szerint a stabil vonal is nougat lesz nemsokára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged