- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb71
őstag
Tegnap este nem működött a GPS, xioami.eu-s rom. Újraindítás után működgetett, habár a másik mellette lévő 4X jobb értékeket látott ugyanott...
-
bb71
őstag
válasz
bodnar10261 #22090 üzenetére
Nem tudom hogyan értetted, de én pontosan a kamera miatt tettem fel custom rom-ot, mivel a miui alatt nem működött a gcam2...
Aelod: Beállítások/Telefon/Belső memórián kattintasz sokat
-
bb71
őstag
Nem lesz több Clarity kernel.
-
bb71
őstag
Itt többen olvassák:
Redmi 4A
xiaomi.eu-s rom, egy bluetooth hangszóró iszonyat halkan szól vele, egy Redmi 4X meg tökéletes.
Előtte xiaomi.eu dev volt fent, nemrég tettem rá stabilt, hogyan oldhatom meg ezt a problémát?
/system/etc-ben van egy "mixer_paths.xml", de ebben nem tudom, hogy mit kellene átállítani?! -
bb71
őstag
Mit nekünk közel 6 coll:
"A Mi 8 SE úgyszintén szenzorszigettel tarkított Samsung AMOLED kijelzőt kínál, csak 5,88"-en, ez a modell tehát kisebb, mint a két zászlóshajó. Konkrétan 147,28 x 73,09 x 7,5 milliméteres és 164 grammot nyom, "
-
bb71
őstag
válasz
bodnar10261 #21720 üzenetére
Gond nélkül felfrissítettem...
-
bb71
őstag
válasz
bodnar10261 #21720 üzenetére
Én még nem próbáltam... xda fórumon olvastam...
-
bb71
őstag
válasz
bodnar10261 #21715 üzenetére
27-05-2018 :
-Kernel Built With Clang
-Upstreamed to 3.18.110
-Merged Latest Caf Tag
-Eas Added (Thanks to @wuffz)
-HALs updated to the latest CAF tag
-Fixed Vilte (Video Call over LTE) (Thanks to @nikesh001)
-Fixed Data Call bug for dual sim (Thanks to @nikesh001)
-Update Oreo Blobs from Nokia 6 8.1 & Remove Unused Blobs (Thanks to @riteshsaxena)
-Fixed Noise CancellationTöbbeknek nem sikerült telepíteni!
-
bb71
őstag
Egy kis okulásul:
- Pixel Experience ROM 8.1 Oreo - ujjlenyomat és code
- TWRP mentés volt
- Kernel barkácsolás után kicsit lassúnak tűnt a rendszer, gondoltam visszanyomom a mentést
- De előtte Format Data
- Elfelejtettem, hogy (PE Oreo ROM igényli) TWRP 3.2.1-1 nem tudja ezt a format data parancsot befejezni, 15 percet vártam... újraindítottam izomból power gombbal
- 3.0.3 TWRP vissza
- Format Data
- Mentés visszaállít
- Mentés elindul, de kéri a kódot - és nem fogadja el
- Sebaj, ilyenem már volt 7-es MIUI-n, elő a MIUIHu-s Multitool
- Kód és ujjlenyomat törlése 16-os paranccsal
- Újraindult és mégis kéri a kódotMegoldás: [link] a /data/system könyvtárban volt még egy fájl, amit ki kellett TWRP alól törölnöm! Multitool nem törölte, hogy a 8.1-es Oreo miatt-e vagy más miatt - nem tudom...
Siker.
-
bb71
őstag
-
bb71
őstag
Tegnap letöröltem az időjárás appot (amiben kikapcsoltam tegnap előtt este egy olyan funkciót, hogy első wifi bekapcsoláskor feldob egy aznapi időjárásjelentést...) -> ma éjjel semmit (0%) nem merült!!!
janakbacsi:
Én Pixel Experience romon vagyok pár napja, ha visszaolvasol láthatod, hogy küzdelmes volt feltenni is, meg Clarity 3.3 kernel kellett hozzá, hogy önmagától ne merüljön a rom. Basebandből is a legújabb van már fenn.. a v27 kell minimum a PE telepítéshez, plusz a legújabb 3.2.1.1 TWRP!DE, nagyon gyors, puritán ROM, én most - fentebb olvasható időjárás app leszedéssel - meg vagyok elégedve.
Hangsúlyozom, egy MIUI után végtelenül egyszerű ROM, de legalább minden működik, amit ki tudtam próbálni.
Azért ragaszkodom hozzá - azaz egy 8-as oreo romhoz -, mert a gcam2-es moddolt fényképező programok nekem nem igazán működtek 7-es android alatt... és hát a moddol fényképező appok fényévekkel jobb képeket készítenek, erre is írtam képekkel illusztrálva példát. [link]
*** GCAM2 ügyben
két út van:
Arnova félék - hihetetlen jó fényképminőség HDR+ Enhanced-del - video nem indul el.
Többi - nincs benne Portré mód, ami Arnovánál működik...Kompromisszum nálam: legyen videó, portrémód nélkül elvagyok.
-
bb71
őstag
Ma reggelre 20%-ot esett az akksi.
- én ezt már nem értem...
-
bb71
őstag
Full cover: [link]
A mérete tökéletes, és nem fedi le a látható pixeleket!!! A mostani betakar a pixelekbe, ez 1.5mm-rel szélesebb láthatóságot biztosít oldalanként!
Fel nem tettem - így nem tudom mennyire tapad...
-
bb71
őstag
Pixel Experience + Clarity kernel 3.3 -> megoldódott az akksi eszméletlen gyors merülés probléma!
Arnova gcam verzióiról kiderült, hogy a 4X-en a videókamera nem működik. A fényképezője viszont kenterbe veri a gyárit...
-
bb71
őstag
Na felszenvedtem a Clarity kernelt PExp alá, Gcam2 Arnova kamera. Így lenne tökéletes ez a telefon... HA estig kiderül, hogy most mennyit merül.
-
bb71
őstag
Na akkor egy kicsit tönkretettem a telefont...
Clarity kernel boot.img fájlt telepítettem adb sideload módon, innentól csak a MI felirat Unlocked kiírás - nem megy tovább, de a nagyobb baj, hogy Fastboot módba sem tudom tenni a telefont.
erre mi a megoldás?
Vol Up+ Down + Power egyszerre 2 berregés után TWRP bejöttt...***************
Mit hibáztam és hogyan kellett volna?
PixelExp merülésre azt írták, hogy a merülés egy ismert probléma (fbruári verzióban még jó volt a ez), megoldja a Clarity kernel, na ezt próbáltam telepíteni, de nem akartam pluszba restorolni twrp alól, ezért sideload módban installáltam a kernelt... -
bb71
őstag
Csak, hogy egyértelmű legyek, PixelExperience ROM-ról beszéltem:
[link]
03.26-i verziót ment fel. -
bb71
őstag
TWRP-t is mindig újra kell flashelnem, miért is?
-
bb71
őstag
Feltettem a PixelExperience-t...
A(z)
bootolásindulás hihetetlen gyors, Titanium Backup visszaállítás is sokkkkal gyorsabb app-onként.*****
Még "mindig" a "Telefon titkosított" állapotban van, ezt lehet a Data formatjával megszüntetni? Mert a telepítés előtt nyomtam egy törlés mindent TWRP-ben, inkább formatálni kellett volna? -
bb71
őstag
camera api 2 ügyben: ha engedélyeztem build.prop-ban, akkor elszáll a gyári kamera - ez feature vagy bug?
Valamelyik Arnova-t is feltettem, de az is el tudott szállni bizonyos funkcióknál...
-
bb71
őstag
válasz
orso0355 #20406 üzenetére
Ezt az értesítést hogyan kell letiltani, mert nekem sehogy nem sikerült?
******* Proléma ismét
Flottás sim, net előfizetés nincs, tegnap zsír újra cserélve, bármit állítok be, csak 3G-t ír ki - eustock-os vásárlás.
Ha csak LTE-re állítom, akkor fel sem regisztrál a Telenor hálózatra!
Feleségem családtagi simmel uabban a flottában - az ő sime uebben a telóban 4G-t mutat és az adatkapcsolat is megy.Kapcsolattartó beszólt telenorhoz, akik ráfrissítettek a simre, kikapcs - bekapcs semmi, ugyanúgy 3G.
Ötlet?
-
bb71
őstag
válasz
orso0355 #20295 üzenetére
A kínai verzióra céloztam, nem a szoftverre.
*****(#20296) grafnet
Köszi, nem volt a Beállítások között sem. Playből telepít -> így már megjelent és létezik.
Alvó mód időkorlát állításra ötlet? Hiba az eu-s romban?
**** HOPP - MEGOLDVA
You have to disable from lock screen and password, not from display
-
bb71
őstag
Alvó állapot időkorlátját NEM lehet átállítani, mert alul egy "Mégsem" feliratú gomb van
... xiaomi.eu ROM - na persze...
-
bb71
őstag
Szóval twrp alól feltettem a Supersu-t, root is van, de ha megvertek sem találom a SU ikonját - egyszerűen nincs... ez hogy lehetséges, valami újról nem tudok?
-
bb71
őstag
Eustock-nál megszünt a Redmi 4X. Még az utolsó pakkból sikerült beszerezni egyet.
-
bb71
őstag
72h
-
bb71
őstag
Köszönöm! Este okosabbak leszünk...
-
bb71
őstag
Egy új 4X esetén mi a leggyorsabb módja, hogy xiaomi.eu-s rom kerüljön fel?
Bekapcs, beállít, unlock (engedély régről már van) bootloader, twrp install.
Mehet fel az új rom.Jó így?
-
bb71
őstag
válasz
Yellow73_a #19541 üzenetére
Mi is egy táncos fellépésen próbáltuk ki milyen, amikor a lányod táncol és a telefonod lefagy miközben szeretnéd videóra venni egy Xiaomi-val.
-
bb71
őstag
Na egy kis helyzetjelentés:
reggel eszembe jutott, hogy a telón töltöm le a xiaomi.eu-s stabil telepítő zip-et, na így már felment...................
Meglepi:
"Na, sikerült az automatizált LTE\WCDMA-ra váltás minden bootolás után:
- e-robot
- Toggle network type 5.0 XDA-ról - ingyenesAz E-robotban külső alkalmazásként kell meghívni a Toggle network type alkalmazást, amiben még engedtem, hogy külső alkalmazás is használja."
Ezt írtam ugye a global stabil hálózatkapcsolás autmatizálásra.
Ezen a xiaomi.eu-s stabil romon NEM működik.
-
bb71
őstag
válasz
Black_Raven #19400 üzenetére
OFF abból tabletet vettem... az sem jobb egy kutya, 1 hónapja kértem bootloader unlock kódot hivatalosan emailben, papírt kellet kitöltenem... azóta is küldik a kódot. Az erre a célra szolgáló unlock oldaluk is egy nagy rakás...
ON
NA én feladtam ezt a projektet. Tele van a hócipőm és a puttonyom is.
Akinek van útmutatása, hogy mit rontok el - ne tartsa magában, köszönettel. -
bb71
őstag
Dögöljek meg ha értem: tegnapi mizéria után na mondom Xiaomi.eu stabilt feltolom...
Na persze, nekem még ez sem megy: stabil rom fájl letölt, feltolom sd kártyára, twrp -ben install zip - kiválasztom a zip fájlt, elkezd csinálni valamit: Install MIUI ipdate... felirattal, majd semmi, előbb 15 percet vártam kb.
Majd gombokkal újraindítottam a telót, de csak a logót látom, még TWRP-be sem tudtam belépni.
Fastboot módban twrp install, delete data most, majd install zip és ugyanúgy nem fejeződik be a telepítés.
Én vagyok hülye, vagy mi van már megint???????????????????????????????????????????
-
bb71
őstag
!!! A mostani PROBLÉMA bootolós telefon adat mentésének azért még ezt meg lehet csinálni: [link]
Pluszban TWRP alól Advance menü \ File managerben másolni is lehet, ha SD kártyára másolod a \data\media könyvtárat, akkor a fényképek, zenék stb. mentve lesznek!!!
-
bb71
őstag
válasz
trebrona #19322 üzenetére
Ezt elfogadom... természetesen mindig a user a hülye.
DE
ez megengedhetetlen, hogy engedély nélkül elcsesszék a telefont egy sz@r szoftverrel.
Arról nem is beszélve, hogy a \system\data\update\update(r),apk-t átneveztem root explorerrel és nem indult el utána a teló. Mindezt azért tettem, mert a Frissítés alkalmazás értesítését nem lehet kikapcsolni a Beállítások megfelelő helyéről, ugyanis be van kapcsolva, DE ki van szürkítve!!!!
-
bb71
őstag
válasz
ra^ven #19317 üzenetére
Nekem is ki volt kapcsolva!
Jövőre nézve, hogy a sok képed ne vesszen el:remélhetőleg van TWRP a telefonon, ha ilyen előfordul, akkor csinálj egy Backupot, azt le tudod TWRP alól is menteni PC-re, mert látja a PC a telót!
Én ez alapján szoktam Backupot csinálni - ez így elmenti a \data\media-t is, amiben vannak a fényképek, zenék stb. amit a belső memóriába megy !!! [link]
Ha most még nem törölted a data-t akkor meg tudnád menteni a fényképeidet!
-
bb71
őstag
Hogy lehet letíltani a frissítést, mert a megfelelő helyen kikapcsoltam a 2 lehetséges opciót, de a wifi bekapcs után már piros felirattal jelzi is a Beállítások ikonon, hogy újra tönkretehetem a barom xiaomi fejlesztők miatt a data partíciót egyetlen gombnyomással?
Tünjön el a kiírás, ez megoldható????????
-
bb71
őstag
-
bb71
őstag
E-robot-tal próbáltam automatizálni az LTE\WCDMA-ra váltást újraindítás után... sajnos nem vált hálózati típust, próbából betettem egy WIFI bekapcsolást is, az megvalósul...
Valaki?
-
bb71
őstag
válasz
Black_Raven #18095 üzenetére
Ez nettó nem igaz, amit írsz!
1. Kilépés - visszalépés után a változtatott érték megmarad.
2. Akinek problémája van a 4G-s vonalszakadással, annak ez létfontosságú, hogy boot után ismét vsszaállítsa. -
bb71
őstag
Encrypt törlése MIUI ROM esetén - ha még nem volt:
Data partition is encrypted
I found that the data partition is encrypted when coming from Miui ROM to RR. Fingerprint is not working with encrypted data partition.
Data is encrypted if TWRP asks for unlock code.These steps decrypts it and preserves data.
Code:
- Boot into TWRP
- Backup /data to "internal sd" (or to "ext sd card") with TWRP
- On PC: adb pull /data/media/0
- Wipe -> Format /data in TWRP
- Reboot to TWRP again
- On PC: adb push . /data/media/0
- On PC: adb shell chown -R media_rw.media_rw /data/media/0
- Reboot to TWRP again
- Restore the previous backup with TWRP
- On PC: adb shell rm /data/system/locksettings* /data/system/*.key
- On PC: adb shell rm -r /data/dalvik*
- RebootNem próbáltam!
-
bb71
őstag
3 kérdésem volna:
1. Hogy lehet csökkenteni a Rendszer ROM
adatmennyiséget?
2. A Chrome adatmennyiségét hogy lehetne csökkenteni, vagy ez rendszerprogram? Beállítások Telepített alkalmazásoknál nem jelenik meg.
Illetve a Messenger adatokat szabad törölni, vagy akkor minden eltűnik? Én nem használom, feleségemé...
3. Tudtok ajánlani egy olyan SMS Backup és Restore programot ami bevált?
Amit használok - nem találom most az playen, az a MIUI9-es mentésből 8-as MIUI-n nem tudta az sms-eket visszaállítani, illetve megcsinálta, de nem jelent meg az üzeneteknlé egy sem.4. Most már nem is merem írni, hogy egy újabb esemény jelent meg: a TWRP 1x működik! Telepítem adb-n keresztül, bebootol a twrp, mentek és a reboot Recovery-re is elindul a system. Hangerő fel+ Power.re sem indul el a twrp!
Mi történt már megint?????????????????????
-
bb71
őstag
válasz
trebrona #16684 üzenetére
Jó reggelt!
"TWRP-ben restore után reboot bootloader." - azt gondolom, hogy ez okozta a gondot. Akkor oldódott meg a probléma - azaz a Multitool tudta törölni a kódkérést, amikor simán TWRP-be indítottam telót.
Vagy tuti, hogy bootloader módban kellett volna ennek működnie?
-
bb71
őstag
TWRP-be elindítottam - Multitoolban kiadtam ismét a 16-os parancsot kiírta, hogy valamelyik partíciót ne tudta mountolni...
Majd magától újraindult a teló és működik kód nélkül indult el. Nem értem mi történt.
Átok van rajtam, már egy kicsit utálom ezt a telefont... Jó éjt Neked, külön köszönet a segítségedért!!!!!!!!
-
bb71
őstag
A Lazyflasher és no verity funkció mikor kellene a Multitoolból?
-
bb71
őstag
válasz
trebrona #16684 üzenetére
Köszönöm. értetlen vagyok: a multitool twrp állapotban is meg tudja ezt a törlést csinálni?
és a twrp fastboot módba hogy kerül? - Ja, reboot bootloader...
Nagyon köszönöm!!!! Feleségem így is megöl...
Akkor én nem is a titkosítás árkába estem, hanem a ujjlenyomat és kódkérés következménye mindez? -
bb71
őstag
válasz
Black_Raven #15875 üzenetére
Béütött a mennykő...
xiaomi.eu romot telepítettem twrp-bem stabil miui-ra. volt képernyőkód és ujjlenyomat is beállítva.
visszatettem twrpvel a miui stabil mentét és nem tudok belépni a telóba mert nem fogadja el a 4 jegyű kódot.
Help! Mit tegyek? Format data volt, twrp mentés vissza- így sem enged be!
Format data ismét - nem visszarakva a mentét - most egy tiszta romba kerültem!DE a twrp mentést már soha nem tehetem vissza mert hozza kódot, titkosítást????
Ha valaki itt van segíthetne köszönettel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HP notebook topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest