- iPhone topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Mi fit alkalmazásban be lehet valahogy állítani, hogy az adatok kezdőképén ne a PAI, STRESS, CIKLUS jelenjen meg alapból, hanem pl. az alvás, pulzus értékek?
Köszi. -
Trooper82
senior tag
Ez az éjszakai spo2 mérés egy vicc. Elvileg hipoxiás voltam miután már amugy ebren voltam, 80 as spo2 t talán azért megéreztem volna. Na mindegy másnál normalisan megy az éjszakai mérés? Notify for miband -el néztem. Amugy mondjuk kb felesleges funkció. Éjszaka nehéz kivitelezni a szabályos mérési technikát. De a pulzuson kívül kb minden pontatlan. Abszolut nincs képben mikor alszom mikor nem, a lépésszámláló se pontos. Jó játék ez az óra. Valakinek van tapasztalata huawei band 6 -tal? Azt olvastam az tudja amit vállal normalisan.
Ez is poén. Mifit szerint 3 órát aludtam a notify szerint 7 et. Egyik szerint 3 kor ebren voltam, notify szerint akkor mélyalvás volt.
.
-
ACE-
addikt
BUÉK! Hát ja ez így elég szar, nekem a Bip is elég sok mélyalvást rögzít. Mindjárt megnézem az asszony band 6-át mit mutatott a tegnapról.
Na megnéztem teljesen korrektul mutatta hogy mikor feküdtünk le, az előtte "bulizást" semminek nem érzékelte. És egyszer amikor hajnalban felkelt szoptatni, azt is korrekten mutatta ébrenlétnek. A mély alvás nála is ilyen 16%, de azt tudvalévő hogy neki sok alvásra van szüksége hogy kipihent legyen. Az én mélyalvásom ilyen 50% körüli, én viszont tényleg gyorsan ki tudom pihenni magam, 4-5 óra alvással is. -
pcnet
addikt
Ja és itt is a napnál is világosabb a helyzet. Amíg a Mi Band 3 ébrenlétnek regisztrálta a lakásban járkálást, addig a 6-os mélyalvásnak. Tehát megint a 3-as által mért adat a valóság. Ma éjjel kb ugyan ez történt. A kutya a lakásban aludt mert fél a petárdától. Hajnalban kikéretőzött, ezt a band 6 még rögzítette is. Kis idő múlva vissza kéretőzött a kutya, és nehezen aludtam vissza. Band 3 szépen regisztrálta ezt is. Band 6 tudomást se vett róla. Szerinte ébren se voltam, az igazak álmát aludtam.
Tehát a valós ébrenlétemet megint a Band 3 regisztrálta. Ezért gondolom (tudom), hogy az a pontos.
-
pcnet
addikt
Mert 20-60% a referenciatartománya a mélyalvásnak. Haveri körben kértem mélyalvási adatokat és egy Honor Magic Watch 2-vel 30% jött ki úgy hogy az illető háta mögött 8 év rendőrség van, végig éjszakázott, tudja, hogy nem az igazi a mélyalvása. A másik tesztpéldány egy Apple Watch Series 5 volt szintén 48-52% mélyalvásokkal. A harmadik a haverom Mi Band 6-ja 17% mélyalvással. Tehát látható, hogy csak a Band 6 lő nagyon a referencia érték alá. Meg érzem, hogy kipihent vagyok reggel, ami 4-8% mély alvással nem lehetnék.
-
pcnet
addikt
válasz
csababarca #191 üzenetére
A dizájn megfogott, meg az amit ígért. Az alvás figyelés bosszant, mert tudva tudott, hogy bugos és nem képesek javítani, mert csak! Pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadnak el. Meg tudnák csinálni, mert a 3 és a 4 a mai napig jól monitorozza az alvást. Csak Xiaominak az a lényeg, hogy megvedd, fizesd ki. Aztán support meg nulla. 5ös esetében sem javították még mindig. A 3asomat 8e ft-ért vettem és tudja. A 4est amit most havertól megvettem, anno Alzától vettem 2 év Black friday akcióban valami 5.500-6.000 ft-ért. Az is tudja. Akkor a 6os miért nem? Stressz mérést elengedem, mert úgyis észreveszem ha felhúznak, ehhez nem kell szenzor. De az alvás figyelés fontos lenne számomra. Most úgy alszok, hogy bal csuklómon a band 6, mér ilyen 4-8, max 12% mélyalvást, a jobb csuklómon a band 3, az meg mér 45-49%ot. A 40% difi már hibahatáron túl van, akármennyibe is kerül a termék. Xiaomi meg csak röhög rajtunk. Ez az ami bosszant. Ez bosszantott telefon fronton is. Foltoztak egy bugot, lett kettő másik. És hiába ár/érték bajnok ha közben használhatatlan. Szerintem 4% mélyalvással már orvoshoz kerültem volna végkimerüléssel. Ne mondja nekem egy Xiaomi fanboy, mi band 6 tulajdonos se, hogy ez így normális, mert nagyon nem az! De szarik rá a Xiaomi, mert az nekik a lényeg, hogy fizess. Utána meg le vagy sz.rva. Support nulla! A világ Top 3-as gyártójánál. Szép! Már sokszor megfogadtam, hogy soha többet Xiaomit, de egyszerűen nincs más alternatíva 40 ezerig a piacon. (Aktivitásmérő, vagy okosóra.)
Olvastam a tesztet, a topicot, kérdeztem havert, informálódtam vásárlás előtt. De eszem ágában nem volt megkérdezni, hogy mélyalvást mér e? Egy autó szalonban sem kérdezi meg az ember új autó vásárlásakor, hogy autópályán is lehet e használni, mert annyira alap dolog.
-
csababarca
őstag
De ha ennyire nem tetszik, akkor miért nem engeded el?
óraként, értesítésekért használható, ha meg többre akarod, akkor ne használdEzek random mérések, 40 eurós termékről beszélünk, hiába a leírás, nem várható el, hogy ilyen adatokat mérjen tűpontosan.
Irányadónak esetleg lehet használni. -
ACE-
addikt
-
pcnet
addikt
-
pcnet
addikt
Így van! Amíg nem kiforrott a technika, addig ne tegyék bele. Apple beszált a vércukor mérő szenzor fejlesztésébe. Ha végre gyártásra érett lesz a technika, az első nap fogok beruházni egy Apple Watchra. De addig nem látom értelmét 150+ ezret kiadni egy Apple Watchért mikor EKG-t leszámítva ugyan azt tudja mint a Mi Band 6... Izé... Amit a Mi Band ígér.
-
mpo
veterán
Az ilyen eszközöknél azt kell belepakolni, amit tud.
Amit nem tud vagy csak pontatlanul, azt ki kell hagyni.
A vérnyomásmérés, EKG is csak nagyon kevésnél szerepel, azt meg nem tudom, hogy mennyire pontosak.
Amikor meg nem megbízható, akkor az van, amit pcnet-nél okozott.
A semmit nem érő füstjelzőket, CO mérőket is betiltják.
Ha csak szoftverhiba, akkor meg illik javítani. -
pcnet
addikt
Érdekes a Mi Band 3 és 4 is tudja normálisan mérni az alvásciklusokat, pedig azok még 10 ezer forintba sem kerültek. Ha a 3mal régebbi tudta 6e ft-ért, akkor igenis tudja ez is dupla annyiért!!! Csak Xiaomi hozzáállás ugye. A paraszt megvette, fizetett érte, a többi nem lényeg. Ismert bug már az 5nél is, de sz.rnak a felhasználóra. Kifizette innen meg már kit érdekel? Stresszt én se sűrűn mérek, sőt véroxigént sem. Ha a 3as kijelzője látszana kültérben, eszem ágába nem lett volna váltani. A 4es kijelzője látszik már napfényben is, azt venném ha lehetne még kapni újonnan. Most volt időm, a 40 ezres ársávig nézelődtem, de mindegyiknek van valami baja. Többet meg nem vagyok hajlandó költeni a dologra. Akkor inkább árnyékolom a kezemmel a Band 3-at. Sokkal jobban szerettem és nincs tele felesleges, bugos marhaságokkal. Stresszmérés is 16% relaxeddel kezdődik aztán 80-90% highal végződik. Ekkorát évedni!? Akkor most relaxed vagy high? Úgy sz.r az egész ahogy van. Amúgy meg film nézés közben direkt megráztam a csuklóm időnként meg csináltam karkörzést. Ennek ellenére deep sleep. Hát köszi szépen! Ilyet még ingyen se! Bevágom a tűzbe, a szíjat meg oda adom haveromnak.
-
ACE-
addikt
Most őszintén mit vársz egy 12ezer Ft-os órától? Ez nem arra van hogy az alvásminőségedet figyelemmel kísérd. Hogyan különböztetné meg hogy alszol, vagy hogy filmet nézel? Fel kéne ismernie a szinkronhangokat vagymi? Nem értem az ilyen elégedetlenkedőket... Mondjuk én sosem mértem vele sem pulzust, sem stresszt, sem az alvásminőséget nem veszem annyira figyelembe, amúgy sem ehhez kell alakítani az életed. Ha minőségi mérést akarsz akkor vegyél egy Samsung Watch-ot, 100ezerért.
-
pcnet
addikt
Tudom, megint puffogok, de engem már úgy idegesít, hogy nem sok tart vissza, hogy bele vágjam a tűzbe. Stressz mérés felénél is bedobja, hogy 16% relaxed, majd a mérés végén mikor rezzen, 81% high. Akkor most relaxed vagy high? Mérek egy pulzust, 80as, relaxed! Akkor most mi van? Alvás figyelés is egy kalap sz.r! Akkor meg minek? Mire használjam? Hogy mutassa az időt? Eladni se akarom, mert nem akarok senkit átverni vele.
-
mpo
veterán
Tegnap 3:30-kor ébredtem és fölkeltem, mert engem kidob az ágy.
A gép elé ültem 5-kor és végig ébren voltam.
Reggel 6-ig 3-szor volt light sleep, amíg a monitort néztem és csak az egeret használtam jobb kézzel, a Band a bal kezemen van.
Premier League alatt is alvást mér, nem csak filmnézéskor.
Ezek szerint a tévénézés, monitor bámulás jót tesz, mert alvásnak minősül. -
pcnet
addikt
válasz
phoenix64 #153 üzenetére
Esti filmezés. Azt mondtad nem láttál még ilyet.
22:50-ig tartott a film, csak éjfél előtt már nem enged vágni. Nálam rendszeresen alvásnak veszi a filmnézést.
27% mélyalvás a film alatt. Több mélyalvásom volt szerinte a film alatt mint utána egész éjszaka a valós alvásom közben. Vicc a band alvás monitorozás része sajnos.
-
MadGame
senior tag
Szia!
Én másfél hete használom Mi Fittel és Notify Band alkalmazással, amivel magyar lett. Eddig tökéletesen szinkronizált, minden jó és tegnap óta nem írja ki a telóm BT-nál, hogy kapcsolódik, nehezen találja meg, vagy egyáltalán nem. Nem tudom, hogy az alkalmazásoknál van-e baj vagy a karkötővel, de az meg állandóan tökéletesen mér. Telefon restart megvolt, alkalmazásokat még nem volt erőm újratenni...
Más milyen alkalmazást használ hozzá?
Más: létezik rá üvegfólia?
-
sith7
félisten
Sziasztok
Lányom kapott egy Mi Band 6 - t, Samsung A40 - s telefonja van, nagyon nehezen, többszöri próbálkozás után találta meg egymást a 2 készülék párosításkor.
Ma reggel pedig egyáltalán nem tud már kapcsolódni az óra a telefonhozMi Fit alkalmazást használ
Mi lehet a gond ?
-
pcnet
addikt
válasz
csababarca #172 üzenetére
Telefonra befut az értesítés, csak a band nem jelez? Sajnos nincs ötletem.
Szerk: Gmail app újratelepítés esetleg…
-
pcnet
addikt
válasz
csababarca #170 üzenetére
Hát igazából passz! Az Othersbe tartozik a Gmail app is. Max annyit tudok javasolni, hogy kapcsold ki az otherst majd Mi Fit újraindít és kapcsold vissza. Esetleg egy telefon és Mi Band restart.
-
pcnet
addikt
válasz
csababarca #167 üzenetére
Én is iPhonet használok. Értesítéseknél a Mi Fitben legyen engedélyezve az Others. Nekem ismán jönnek a Gmail app értesítések így.
-
csababarca
őstag
gmail értesítést be lehet állítani?
nekem iphone-m van, de a gmail-t használom, nem a sima mail-t ami a telóra van.
vagy csak azzal működne? -
Mercel
senior tag
Nem szeretnék a kákán is csomót keresni , de számomra ez még mindig a használhatatlan kacat.
Hektikusan méri és statisztikázza az élettani adatokat, nyűgös a folyamatos kezelése és végül ott van, hogy kínai cuccz amire egész biztosan nem bíznék személyes adatokat.
Most kaptam egy Mi Band 5-öt ajándékba de azt hiszem repül is rögtön a hardverapróra, mert elolvasva a tesztjét az még ennyit sem tud, bár legalább a kezelhetősége jobb a dedikált gombja miatt.
Amúgy jópofa lenne egy ilyen cuccz, csak akárhány tesztet olvasok, tele van működési hiányosságokkal, meg kínai IS, szóval egy darabig attól tartok nem lesz ilyenem:S -
mpo
veterán
válasz
csababarca #163 üzenetére
Megnéztem 34%-on áll az akksi.
Last charged 6d ago.
A health monitoringnál minden aktív, a pulzus 1 percenként mér.Amíg a Covid nem múlik el, addig ajánlatos ezeket használni, mert előre is tud jelezni.
[link] -
pcnet
addikt
válasz
csababarca #163 üzenetére
-
pcnet
addikt
válasz
csababarca #161 üzenetére
Szia!
Mi Fit az informatívabb app. Van még a Zepp. Én az értesítések megjelenítését állítottam be, valamint a menüt és a gyorsikonokat szabtam személyre. Pulzus mérés ízlés dolga. Ha kíváncsi vagy rá és nem sajnálod az akksi időt, mérheted egész nap is. Nekem csak éjjel méri alvás közben REM fázis miatt meg a pontosabb mélyalvás érték meghatározásához, bár az utóbbit már kezdem elengedni.
Ha vissza olvasol, láthatod, ezzel sírtam teli a fórumot. Keresem az utódot, már a 40 ezres Mi Watchig kitoltam a határt, de nem nagyon érzem, hogy alternatívája lenne a Mi Band 6-nak. Legalábbis abban amire nekem kell. Így lassan megtanulok együttélni a buggal vagy mérgemben eladom és visszatérek Mi Band 4-re.
-
csababarca
őstag
Sziasztok.
Karácsonyra kaptam egy mi band 6-ost, nagyon tetszik!
Olyan kérdésem van, hogy melyik telefonos applikációt érdemes használni?
Mi Fit-et töltöttem le elsőre, és azzal párosítottam.
Illetve mik azok amiket állítsak be mindenképpen, és amit esetleg felesleges mert nem hasznos?
Pulzusmérést látom be lehet időközönkéntre állítani.Bármilyen hasznos tipp/tanács jöhet
-
mpo
veterán
A másik opció pedig, ha jól értem az alvás közbeni véroxigén szint monitorozása. Ebből mire következtet? Mire jó? Mert megnézni nem tudom sehol a mért értékeket.
Éjszakai légzéskimaradás - alvási apnoe figyelésére való (szerintem).
#156 bollokcs80
A Bluetooth nem megy állandóan a mobilon, mert nincs rá szükségem, így kb. 7 napig bírja a Mi Band 6 akkuja, de ha belegondolok, attól még a karkötő keresheti a kapcsolatot. -
pcnet
addikt
Most kérdezni jöttem, nem puffogni.
Van azért tíz százalék difi, de ennyi már nem érdekel, kb reálisnak érzem az eredményt. A kérdésem az lenne, mi band 6 miért az éjszaka elejére teszi két “tömbbe” a mélyalvást? A ciklusok elvileg 60-90 percenként ismétlődnek, így a band 3 által is mutatott kép lenne a reálisabb. Több, kis “tömbnek” kellene lennie az egész alvásidőre elosztva.
Másik kérdésem: Nálatok ezek az opciók be vannak kapcsolva?
A felső ha jól értem monitorozza a pulzust és ez alapján igyekszik az egyes alvásciklusokat azonosítani. Én ha ezt bekapcsolom, van REM fázis, viszont nincs, vagy alig van mélyalvás. Mint a tegnapi eredményem mutatta is.
A másik opció pedig, ha jól értem az alvás közbeni véroxigén szint monitorozása. Ebből mire következtet? Mire jó? Mert megnézni nem tudom sehol a mért értékeket.
Köszi ha tudtok segíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kissé ingerszegény Mi Band 5 után a Mi Band 6 tényleges előrelépés az elődmodellekhez képest. Ennyi pénzért aligha lehet többet elvárni, leszámítva talán az NFC-t, ami egyelőre még mindig nem opció errefelé.
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Ringke Fusion-X Xiaomi 14 tok
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Pitaka Iphone 12 mini tokok és Pitaka MagEZ Card Sleeve
- Ringke Xiaomi 14 edzett üveg képernyővédő.
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest