- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mizoli
addikt
válasz
Atomgeszi #3439 üzenetére
"Xiaomi.eu-t gyomlálni sem kell."
Nem igazán értek egyet, azért van belőle mit gyomlálni, nyilván kevesebbet. Kb. azt törlöm ki a ROM-ból, ami Mi-vel kezdődik, meg egyebeket. Tudom, ez csak nekem felel meg, nincs pl. Xiaomi account sem, meg kb. semmi "extra" alkalmazás, vagy szolgáltatás.
Régebben (jó régentettem közzé ilyen végletesen debloat-tolt ROM-ot, hát nem volt nagy tolakodás érte
Ráadásul minden frissítésre újra meg kell csinálni, leszoktam róla.
-
B. Tamas
aktív tag
Hali, na megvolt a telefon első igazán izzasztó napja. Normál használattal teljesen jó az akku, viszont egy masszívabb túranapom tuti nem fogja kibírni, így nem bántam meg, hogy megrendeltem hozzá az akksis tokot (remélem jó lesz). Reggel 9-kor 100% töltöttséggel indultam el. Volt benne egy kis utazás közbeni játék, marha sok fotózás, geoláda vadászat (3 meglett), kb 20 perc Waze és némi Locus. Szóval az akksi nem jó de nem is tragikus.
És mivel a napokban ismét feljött a fotózás mint téma, a mai napom képekben ITT tekinthető meg.Ez egytől egyig a telefonnal késült és ez egy könnyedebb túranap volt, kíváncsi leszek 23-n mit produkál az Alacsony Tátrában (Gyömbér - Hopok).
-
ShadowLac
addikt
válasz
Zsoleszhun #3443 üzenetére
Elvittem. Köszönöm szépen. Szuper!!
-
Atomgeszi
nagyúr
OK köszi, nekem is úgy rémlett, hogy nem okozott gondot az adott patch.
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
Zsoleszhun #3431 üzenetére
Elvitték.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
If you have a special module in magisk (e.g. smali patcher / viper ...) you have to remove this modules BEFORE flashing.
If you dont remove it before you will be in a bootloop.
If you install the old rom version, it should work and you can remove the module.
You can install "Magisk Manager for Recovery Mode" and you are able to disable / delete the special module
or use "magisk uninstaller" without installing the old firmwareEzt valaki meg tudja erősíteni, hogy Mi9-en Magisk-ot le kell-e gyalulni, mielőtt az ember frissít?
Mert akkor mehet ez is összefoglalóba.(természetesen custom rom-osokat érint, global rom-osokat nem!)
-
ShadowLac
addikt
válasz
Zsoleszhun #3431 üzenetére
Szia írtam privátot.
-
-
mizoli
addikt
válasz
Atomgeszi #3432 üzenetére
Van olyan ami tökéletes?
Mielőtt azt hinnéd, eszembe sincs védeni az ios-t, semmi sem áll távolabb tőlem.
A MIUI-t legalább meg lehet (és kell is) tisztogatni a nem kevés szeméttől, és használható lesz. Persze tudom, hogy vannak, akiket ez nem zavar, sőt észre sem veszik. -
mizoli
addikt
válasz
Atomgeszi #3427 üzenetére
Félreértés, nem hiányzik semmi.
Idézem (nem pontosan) egy kedves barátomat:
A MIUI-ban minden működik, vagy így, vagy úgy, vagy máshogy.Ehhez teszem hozzá:
A szifonban minden működik, mindig ugyanúgy. Ettől is unalmasHozzá kell tennem, hogy nincs, és soha nem lesz szifonom, elég a lányomnak, meg az anyukájának.
-
mizoli
addikt
válasz
zsolt1225 #3421 üzenetére
Mielőtt váltasz, olvass Xiaomi topikokat.
Abszolút magánvélemény: a Xiaomi jó hardvert gyárt jó áron, a MIUI meg olyan, amilyen. 3 db Xiaomim van, mindegyiken custom rom fut...
A MIUI is élhető, ha nem várod el tőle, amit a szifonon megszoktál.
Mielőtt még: finoman szólva nem a szívem csücske az alma.Ezen nem fogsz unatkozni
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
zsolt1225 #3421 üzenetére
Egyelőre(ha jól emlékszem) 4 készülék van bejegyezve a 108 mpx-es szenzorral. Szóval valami(k) biztos(an) fog(nak) jönni.
De még, ha ma be is jelentik, 1-2-3 hónap mire el is jut ide megvehető állapotban. És egyelőre még csak infómorzsa sincs. Annyi azért szokott előtte lenni.
-
zsolt1225
aktív tag
Már majdnem ráadtam a fejem, hogy megvegyem. Még egy kérdés, szerintetek érdemes lehet várni rövid időn belül új modellre ami jobb lehet és hasonló áron, mint a Mi 9? Egyedül a kisebb méretű akksi nem tetszik.
-
B. Tamas
aktív tag
-
Astery
senior tag
EU dev 9.10.17-et feltette már vki? Nincs vmi újonnan keletkezett bug benne?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
B. Tamas #3408 üzenetére
[link] Ide feltettem még pár képet, értelemszerűen a jobbakat
Jobb oldalt a kép adatai alatt elérhető a többi kép is.
Sajnos, ha rákeresek a típusra nem dobja be az összeset, csak az egyik képemből lehet eljutni a többihez.Vegyesen van gyári kamera és gcam. Többségében azért gyári kamerás képek.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
eisento #3411 üzenetére
Nem csak nálad. A vidóefelvétel is hangot ad ki. Elvileg camera2api modelleken ezt ki lehet kapcsolni(mint amilyen a mienk is), de valamiért nem fejlesztették tovább az alkalmazást az újabb modellekhez és nem lehet.
Viszont ami megoldás nálam működik a videófelvételhez és képhez is, hogy a média hangerejét csutkára leveszed, na akkor kussol.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
B. Tamas #3408 üzenetére
Hozzáteszem a gyári kamera sajnos ennyi feketével nem tud mit kezdeni ilyen kevés fénynél és egy nagy mosott macska lesz belőle.
Nappal amúgy teljesen jó a gyári kamera, néha használom csak a gcam-ot, vagy, ha szükségem van a HDR+-ra, ha olyan a környezet.
7-es gcam-ban viszont javított HDR+ nem találtam. De a night módja sokkal jobb, mint a 6-osnak. -
B. Tamas
aktív tag
válasz
Black&White #3405 üzenetére
Köszi, ezt átfogalmazva majd lehet be is teszem zárójelesen az összefoglalóba a VoLTE-hez.
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem a leírások a lutrik sajnos, hanem nincs egy elsőre mindenkinek normálisan működő TWRP.
Ennél szájbarágósabban nem lehet egyszerűen leírni már.
Ha valaki követi a leírást, és a TWRP-t többször is telepíti, ha elsőre nem sikerülne(nekem is csak másodszor maradt fent), nem adja fel az első nem sikerült telepítésnél, akkor utána végig tudja vinni a telepítést ismét, és másodszor, ne adj isten 3x sikerülni fog.
Persze megértem, ha valakinek ez már sok, annak megoldás lehet a most november elejei MIUI11 frissítés.Más:
7-es GCAM és a legaranyosabb fotóalanyom:
[link] -
B. Tamas
aktív tag
válasz
adamfriday #3403 üzenetére
De VoLTE hívást csak másik VoLTE képes telefonnal tudsz létrehozni, nem? Szóval a Nokia 3310-es Pista bácsit ha jól tudom te akkor se tudod voltén hívni ha maga a teremtő jár közben a dolog érdekében. Ere vonatkozóan nem is nagyon találtam leírást, mindenhol csak azt írják, hogy a híváskezdeményezéshez kell olyan telefon ami ezt tudja, a fogadásra sehol nem térnek ki.
És ha úgy van ahogy én gondolom, akkor az előfizetők igen elenyésző részénél érhető ez el.
-
somasz
addikt
Mitől van az, hogy telefonálás közben elmegy a mobilnet? Ugyanarról a SIM-ről megy mindkettő. Kényelmetlen, amikor Waze nem találja a címet, miközben megy a trécselés headseten.
-
Sabber
aktív tag
válasz
Atomgeszi #3396 üzenetére
kb 50% szopott vele. aztán nem volt jó. aki most csinálta először mindenki panaszkodott emiatt a .... twrp miatt. akik èrtenek hozzá itt páranTéged is beleértve azoknak megy, a többieknek lutri a leírások alapján. mikor fel akarta tenni valaki a leírtak alapján és nem sikerült, írtátok mindig, hogy ezt meg ezt ki kell hagyni, ezt meg ezt máshogy kell... akkor miért nincs leírva normálisan, lépésről lépésre. nektek egyértelmű ezért el van maggyázva a leírás, szerintem sokkal szájbarágósabb kellene legyen, magamból kiindulva.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Eddig is volt jó csúcskészüléke a Xiaominak, most viszont a szoftvert és a kamerát is összetették, hogy ártól függetlenül a legjobbakkal versenyezzen.
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Automata kávégépek
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen autót vegyek?
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- EA Sports WRC '23
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest