- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Külföldi SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Mobil flották
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
válasz
Balzak83 #16505 üzenetére
+1, szerintem az a kijelzőidő az erős átlag 4-5 órával, annál jobbat én custom kernellel se értem el, pedig régebben mindenki áradozott a hatalmas üzemidőkről (anélkül). Viszont ha videót nézek, akkor simán megtolhatom akár 6 órára is, mert nem eszi annyira, mint némely alkalmazás.
Nem kell vele foglalkozni, ennyit tud, ha nagyon kell fél óra pluszba akkor dark mode és egy teljesen fekete háttér, az még annyit hoz kb. -
Steve1207
veterán
válasz
darvinya #16499 üzenetére
Mivel saját mentés, így hasonló ahhoz akkor, amit vázoltam. Én elkönyveltem amúgy annyiban, hogy rossz az apk ilyen esetekben és semmivel nem is lehetett telepíteni.
Jelenleg TC után én áttértem és csak CX explorert használok már pár hete, azzal a hálózat és apk-k is normálisan mennek (ami nem az meg korrupt), a gyári fájlkezelőt meg csak ftp-hez. CX-ben, ha nincs az apk-nak ikon képe akkor nem lehet telepíteni és gyorsan felismerhető.
Szerintem Kavarik tud ilyesmiről konkrétabb infót adni, hogy mi változott, de az évtized alatt először nyűglődök én is ilyesmivel mentett apk-k esetében.
-
Steve1207
veterán
válasz
darvinya #16497 üzenetére
A héten én is benéztem egyet, apks volt a letöltött apk kiterjesztése. De lehet az alább írt kis off-hoz hasonló lehet az apk-d.
Nekem nem teljesen tiszta most a droid 9-10 körüli rendszerváltások között az apk kezelés. Eddig kb egy méretet tudtam backup-ként leszedni mindig, majd használni más rendszeren is és most telón droid 10-en kb harmad akkora alkalmazást tudok lementeni néhány app-nál, mint korábban (amit telepítettem store-ból). Ezt utána nem is tudom telepíteni más rendszerre mert rossznak érzékeli 9-es és 8-as droidon is.
Ellenben valahogy megcsinálják, mert aptoide és társain fent van az ingyenes alkalmazás rendes méretben és ott nincs is a kisebb méretű variáns előző verzióknál se feltüntetve.
Pl a TV Go alkalmazás 30mb körül van droid 10-en, míg máshol, ha fel van töltve megosztóra 70-80 körüli szokott lenni és az utóbbi települ is rendesen. A telefonos backup meg csak telón települ. (Megj.: nincsenek különböző verziói tudtommal, egy apk van globálisan.) -
Steve1207
veterán
válasz
nrg_52 #16489 üzenetére
Ezt nem arra találták ki, hanem, hogy lezárt kijelzővel is tudjon az ember zenét hallgatni, semmi több. Az is csoda, hogy egy gyári lejátszóba ilyet beleraknak
Nálam amúgy zenére Ymusic nagyritkán, kicsi, semmi hülyeséget nem tölt be, az egyik legjobban letisztult háttérben futó youtube lejátszó zenére kihegyezve. -
Steve1207
veterán
válasz
Zsoleszhun #16481 üzenetére
El kell távolítani a frissítést, amit a play-ről leszed, minden adat törlése és végre megy.
Szerk.: egy kedvencek listázás nem ártana, én jó néhányat oda mentek el, de így is jó funkció.
-
Steve1207
veterán
válasz
Karavik #16340 üzenetére
Ma még végigpróbáltam hátha a google fiók a ludas, összekapcsoltam ugye, kiléptem beléptem vissza mi-vel. Utána kiléptem, beléptem google-lal (igaz ilyenkor is ugye az mi fiókot írja). Valamint ma frissült 4.10.08i-re (tegnap ugyanaz a verzió volt szintén amúgy), de ebben az újban se jelenik meg.
Nyelvváltást is megpróbáltam US-re, de úgy se adta be. Nekem ennyi a tapasztalatom, egyszer majdcsak megjelenik -
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #16184 üzenetére
Hát épp ez az, hogy nézd meg világos témával, tuti chrome nyavaja.
(#16212) havri1: gyári launcher? Az lagol mindenhogy, nem tudtam vele megbarátkozni már két éve. Annyira hozzászoktam a google launcheréhez, hogy minden más rémálom. Itt a poco került fel, kezdetek óta azzal vagyok és gyors minden.
A fóliázás meg igen, vannak hülye kialakításúak
Nekem fekete keretes sima olcsó van rajta, amennyit kell annyit véd. Viszont a fekete keret kicsit takar körben a kijelzőből, ott meg az a baj.
Más:
A korábbi hibámra, hogy a billentyűzeten a space alja nem érzékel: ma nyomkodtam még jobban, több billentyűzet, gyári launcher más launcher stb, de nem lett megoldás. Nagyobb billentyűzetre kell állítani, hogy tudjak gépelni, mert így az alja nem lóg bele a sávba (vagy float-ként fentebb rakni). Ami vezérli a felfelé swipe-os futó alkalmazásokat azzal van valami bibi nálam, valahogy nagyon "fenet vannak érzékelve" most és azt hamarabb annak veszi, mintha a space-t nyomom.
Nem az első eset, de a tököm ki van már az ilyenekkel, hogy most már egy billentyűzettel is csak a nyűg van. Gondoltam arra is, hogy egy év után érdemes lenne a kijelzővédőt cserélni, de szépen fent van még, nem hinném, hogy az kavarna be. -
Steve1207
veterán
Nekem valamiért a virtuális gboard space-ét alig érzékeli alul. Valaki ilyenbe belefutott már? Poco, launcher, gboard legújabb, semmi extra hülyeséget nem használok ezen kívül és beállításokat se nagyon szoktam átállítani, sima gesztusvezérlés és jónapot. Inkább gboard hibának mondanám, majd mindjárt megnézem más bill-el is.
Szerk.: Swifttel is ugyanez van, ha pedig nyomkodom az alját gyorsan, hamarabb lesöpröm bármelyik billt a háttérbe, minthogy léptessen egyet. -
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #16173 üzenetére
Nem a fekete téma miatt? Töltené be is váltogatja oda vissza töltés közben.
-
Steve1207
veterán
válasz
xy.zsolt #16128 üzenetére
Azt is érdemes figyelembe venni, hogy fórumon általában a hibákról van többnyire szó. Javarészt a fő baja amúgy az auto fényerő még mindig, azt hülyén kezeli azért és nem képes a Xiaomi javítani, de ez ezelőtt is és a többi modellnél is jellemző azért Xiára. Ettől függetlenül ez is változó, hogy kinél okoz gondot.
Volt fentebb egy kamera hiba, én azt simán szoftveresnek mondanám, de itt ne zárjunk ki semmit, és vegyük hw hibának. Szerintem az elmúlt évben nem volt kamerahibára panasz hw-es szinten, max a gcam-mal szüttyögőknél a beállítások révén próbálkoztunk.
MIUI 11-re váltás viszont volt, ez szintén hozhat pár apróságot elő, amit majd javításra kerül, de összességében ég és föld a korábbi xiaomi frissítések színvonala pozitív irányba, amit most produkálnak, mint 3-4 évvel ezelőtt.Valamint a fórumozók egy része amúgy is eu dev rom-ot használ, nem pedig stable kiadást.
Én nem védem amúgy, mert pl akkuidő nem jön be meg rájöttem, hogy nekem az amoled se annyira pálya, de kategóriájában azért olyan telót raktak le 2 éve, hogy a tavalyi modell szinte értelmét vesztette emellett.Ez persze magánvélemény, az árazás az kicsit lentebb van, mint ahol kellene lennie sztem, de ezt az új modellek és a tavalyi modell (szokásos háromnegyed év utáni 100k alá kerülése) miatt produkálja.
-
Steve1207
veterán
válasz
st6969 #15976 üzenetére
Biztonsági mentésnél pl a google-ös megoldásnál, ha jól emlékszem, akkor elkezdi visszarakni a store-ból az app-okat, ami az adott biztonsági mentésnél a telefonon volt és megtalálható az áruházban. A Xiaomi biztonsági mentése is hasonló módon működhet elméletben. De hogy ténylegesen most ez hogy megy majd megválaszolják, én mindig manual szoktam azt 10-20 db-ot és nem használok ilyesmit.
-
Steve1207
veterán
válasz
st6969 #15972 üzenetére
Felmegy a frissítés és utána factory. Igen, utána be kell lakni ismét, de így teljesen tiszta lappal indulsz a legfrissebb rendszerrel. Csak nagyobb frissítésekkor érdemes amúgy, pl jelen esetben android verzió változáskor vagy miui változáskor. Sima frissítéseknél, amikor nincs ilyen egetverő változás nem szükséges ilyesmi.
-
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #15969 üzenetére
(#15968) Balzak83 leírta kb, hogy mire érdemes figyelni vagy tesztelni, mi válthatja ki.
Pont ezért kérdem, hogy a villanás az a fényerő, launcher, AOD, szerintem, mivel nekem ilyesmit soha nem produkált Poco és, manual fényerő mellett. Igaz AOD nem érdekel, de bármikor bekapcsolom kíváncsiságból nem jön elő hasonló.
Témát nem tudom, én csak az egyik alap (limitless?)-et használom Poco-n egy másik ikonpakkal és annyi.Én amúgy a launcherre gyanakodnék a lassulás miatt, mert alapból is van, hogy döcög az egész. Néha megnézem a gyárit, mert szeretném használni a Google oldalt, de egy év alatt nem tudták fixálni és az mindig lag-ol, ha rá akar váltani az ember vagy görgeti. Nem gyári témával lehet rosszabb is a helyzet egy idő után.
-
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #15966 üzenetére
Csak kérdés, mindketten auto fényerőn használjátok?
Valamint a lassú feloldás pl egy másik launcher használatával is jelen van? -
Steve1207
veterán
F1 Gcam Minimal mod, jött új verzió a legutolsó gcam alapon, eléggé fapados, de szépen megy.
-
Steve1207
veterán
válasz
Balzak83 #15907 üzenetére
Mindenhol észreveszem alacsony és magas fényerőnél is, dc dimming kikapcs bekapcs mit sem segít
Az az érdekes amúgy, hogy a dc dimming az inkább a frissítés miatt került bele és alacsony fényerőnél néhányan észrevennék a 'sávosodást". Volt erről videó, mert felvételen egyből kijön a különbség. Na pl ilyet nem veszek észre és sose zavart. Ettől féltem volna pedig amoled-re váltáskor, mert erre panaszkodtak sokan.
(#15906) havri1: köszi, megszoktam már javarészt, úgyhogy nem vészes. Majd megnézek valami újabb modellt valahol, hogy nagyobb frissítésnél észreveszek-e ilyesmit.
Köszi srácok
-
Steve1207
veterán
Off téma lesz kicsit. Lehet csak az én hülyeségem, korábban csak IPS-LCD-s kijelzős Xiaomikat használtam.
Szóval kijelző oldalról nekem teljesen olyan érzés, mintha "húzná" kicsit az egészet görgetéskor. Sima lcd-nél nem tűnik fel pl céges telónál se ilyesmi, ha nagyobb szöveget görgetek. Kb úgy tudnám még magyarázni, hogy itt mintha az egyik sor (fél sor) még ott lenne, mikor a másik már nincs ottRemélem értitek. Fekete témánál, háttérnél viszont még jobban érezhető és még zavaróbb.
Anno volt olyan, hogy van akinek érzékenyebb a szeme az amoled kijelzőkre, ez az az effektus lenne? Kezdetektől fogva fura ez nekem, elvagyok vele használat közben, de csak nem hagy nyugodni a dolog.
Valamint, ha utóbbi, akkor ez simán a frissítési Hz-nek tudható be és lehetne valahogy orvosolni, tesztelni, hogy tényleg emiatt van-e? Újabb modellek kijelzőinél ez mennyire észrevehető? Vagy csak meghülyültem és olyan gyors a teló, hogy nem tudom már követni se!
Köszi az infókat!
-
Steve1207
veterán
válasz
attiati #15877 üzenetére
Amit írtál, a tiedbe is benne van azzal az aránnyal a 4 óra, az meg korrekt. De pl kezdj el nézni egy 2 órás filmet, 15%-nál nem fog többet leszívni az akkuból közepes fényerőn és még meg lehet az 5 órád is
Ha tapicskolod az meg eszi.
Nekem + fél órát hoz kb, ha sötét módban használom teljesen fekete háttérrel, de amúgy átlag 5 óra így, több nem nagyon jön össze. Kivéve, ha elkezdek filmezni, úgy szerintem kibírna 6-7 órát is akár, ha nem használnám másra.
-
Steve1207
veterán
Az eu-t kb 3 hete nem frissítettem és a changelogokban olyan hibajavításokat látni, ami azért gáz szerintem. Nekem a hálózati streaming is bug-os volt az utóbbi időben, néha adott képet néha nem, így ezzel nem voltam megelégedve annyira. Szóval elkezdtem romolgatni, mint a régi szép időkben. PixelROM került fel, ami egy-két hibától eltekintve maradhatott volna. Fő baj: nem tudtam az okostok módot kikapcsolni sehol, hogy ne zárja le a kijelzőt
és az ANX kamera nem tud sorozat módot, szóval jópofa az ANX, hogy "MIUI port kamera", de egy jó gcam ugyanazt tudja már akkor. Ez a két hiba elég volt, hogy visszatérjek miui-ra, pedig nagyon jónak tűnt, kíváncsi leszek az új frissítésekre.
Most kicsit megnéztem milyen az új 11.0.3.0. Kapásból észrevehető, hogy a stabilban még mindig jobban figyelnek a grafikai elemekre. Néhol vastagabb, kiemeltebb a szövegmegjelenítés. Ami fura, hogy eu-ban talán a szövegvastagságot is lehetett állítani, itt nem, valamint a régióváltás benne van, de alapértelmezetten Kína és nem engedi módosítani.
Ami viszont meglepett, hogy az Astro_K20 verziós gcam gond nélkül elindult, eu alatt hibát dobott mindig. Plusz öröm, hogy van benne lehetőség a kamera váltásra.Valamint találtam a Polar kernelnek létezik Q bétája, most felraktam, ha már itt szöszölök. A kamera működik, ez az egyetlen kernel most, ami Q és MIUI párossal működésre lehet bírni. SOT-ra leszek kíváncsi.
Ez inkább kis mesedélután volt így nekem, nem az a vérprofi tesztelgetés mint régen, csak kíváncsi vagyok a dolgokra, hol tartanak manapság. Az viszont biztos, hogy a stabil romok nagyon jók még mindig, még ha pár apró bug van is a rendszerben. A 7.2-es gcam stabil működése miatt hatalmas plusz pont a stabil romnak.
-
Steve1207
veterán
válasz
Karavik #15666 üzenetére
Ja ja, kellett azért fél év, hogy rájöjjek, mióta azt hittem, hogy elrontották...
A Cast nálam megy Pana TV-vel, viszont az egy rakat ... ilyenre, szóval kapcsolat van, csak nem tudja megjeleníteni. A Mi Box meg szépen megy most CC funkcióban.
Egyetlen vakmerő kérdés még, TV szolgáltatók app-jai korlátozzák, hogy kivetítés történjen, tiltják pl a hangot, CC módban. Ennek a megkerülésére nincs esetleg valami MIUI mód vagy alkalmazás beállítás/hozzáférés, hogy az adott app ne észlelje, hogy képernyő tükrözés történik CC-ra? Nagyon esélytelen, de hátha.
(#15671) buc01: az igen, múltkor úgy 4 nap volt, most meg szinte egyből
-
Steve1207
veterán
válasz
Karavik #15663 üzenetére
Sose értettem, hogy az ilyen már majdnem kész állapotú romot ki az, aki külön szeretné telepíteni. Aki várja, az nem tudja nyitás nélkül, aki meg már nyitotta miért tesztelgetné, ha ott az eu vagy kénye kedve szerint bármi más. Egyedül azoknak jó, akik jelentkeztek tesztelőnek, az meg kis csoport.
A korábbi Cast-os kérdésem nem tudod véletlen, mint guru, hogy mi a különbség a Kivetítés és a Vezeték nélküli megjelenítőhöz való csatlakozó menüpont között? A Kivetítés csak fájlok kiküldésre vonatkozna a másik pedig a teljes képernyőtükrözésre? Mást már nem tudok elképzelni.
-
Steve1207
veterán
válasz
attiati #15657 üzenetére
Szerintem első körben szokd meg a MIUI-t kicsit a gyári rendszeren. Nagy különbség már nincs a global és eu között, nagyon jól működik a global rendszer. Annyi, hogy az még android 9-en van, az eu rom meg már android 10-en. Viszont lassan frissülni fog a gyári is 10-re. Én azt mondanám fölösleges nyitni, ha nem vagy mániákus rom cserélgető (sőt még akkor is kérdéses). Jól működik, ahogy van csak belakod és használod
Főleg így, hogy garanciális, meg se fordulna a fejemben, hogy nyissam és mókolgassam.
Nincs más teendő vele, annyi elég.
Ha nagyon ki akarod maxolni majd a tudását akkor egy google camera-t érdemes telepíteni rá CSAK az éjszakai képek készítéshez, de az alap kamerája minden más napszakban tökéletes. -
Steve1207
veterán
válasz
darvinya #15653 üzenetére
Emlékszek ilyenre, anno tuti átállítottam, de eu-n fene tudja és nincs is ilyen menüpontom. Alapból ezt kerestem volna miután írtad. Na most vagy nagyon elrejtették vagy nincs. Amúgy az is fura, hogy eddig semmi baja nem volt, pedig hónapok óta eu-n vagyok.
Próbáltam kikapcsolni az értesítés jelzését a notifin (hosszú gombnyomás, értesítés kikapcs), kikapcsolom, rá egy percre ismét aktiválja, mintha ki se kapcsoltam volna.Ja még valami, eu-n egy ideje rinyálom a kivetítés miatt, hogy nem megy mi box-ra. Ha a Cast ikonnal próbálnám és ott keresi / hosszan nyomom és bekacsolom a kivetítést, akkor nem listázza a box-ot.
Ha a Beállítások - Vezeték nélküli megjelenítőre megyek ott meg működik és kilistázza, megy is szépen
Mi lenne az első változat? Csak mert ezt mondogatta mindenki, hogy MIUI 11-en ezzel kell használni, átalakították stb. Nem is keresgéltem máshol azóta, elkönyveltem rossznak, teljesen véletlenül most láttam meg. -
Steve1207
veterán
Az első Gcam 7.2.010-re épülve, ami viszonylag jól működik. A fókuszálás döcögős videó esetében, kb arra használhatatlan. Összességében tetszik, sima fényképezésre nem tűnik rossznak. Xiaomi.eu-n "tesztelgetve".
-
Steve1207
veterán
válasz
Aryon87 #15612 üzenetére
Nálam kb ugyanolyan, ha nincs aod és dark módban vagyok akkor nyerek 5-10%-ot max a stable.hoz képest. Annyira nem zavar, mivel használat közben se merül sokkal jobban, így nem húzza le semmi hirtelen
A piacot nézve pl cserét se tervezek, van egy-két jópofa fejlődési rész, de még mindig nem érzem egetrengetőnek. -
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #15605 üzenetére
Szerintem nem akarták 0-val kezdeni a korábbi alapján az évet, ezért lett 20. Nekem pl szimpatikusabb, én is két karakterrel írom a dátumot a mappákban, napra lebontva melóban meg itthon is.
-
Steve1207
veterán
válasz
st6969 #15591 üzenetére
A főoldalad, amin az ikonok vannak meg minden, a desktop. Hogy jelezze az ikonoknál is pl az értesítéseket így hozzá kell férnie a dolgokhoz, widgetekhez stb (meg ugye a bal oldali oldal, ha nincs kikapcsolva baromi sok mindenhez hozzáfér). Alapból is mindened engedélyezve van nála kb, ha már használod a telefont.
-
Steve1207
veterán
válasz
resist #15588 üzenetére
Szoftveres, a villogást még régebben az auto fényerő produkálta egy idő után. Én mindig azt javasoltam, hogy manuál fényerő, minimumra kb beállít, restart és utána addig kell emelgetni, amíg abba nem marad. Vagy valami ilyesmi volt egy xda-s fórumon és onnantól talán fixálja a villogást.
A videón jelenlevő lassúságot vagy nem reagálást én inkább témának mondanám, hogy az kavar be.
Nálam egy év alatt egyébként soha nem jelentkezett ez a bug, gyári témát használok mindig, manual fényerőt, aod-t kb 4-5x használtam pár napig. -
Steve1207
veterán
válasz
sanyika987 #15508 üzenetére
Fastbootban nem nyomott olyat a telefon képernyőjén, hogy nem a "szokásos", hanem amikor rádugtad akkor egyből "érintse meg újraindításhoz" aztán annyi? Mert az pl usb vezérlő miatt van újabb alaplapoknál már pár éve és ilyenkor ezt dobja nyitáskor. Ha ez a baja akkor egy sima usb 2-es hub segít szinte bármelyik alaplapi usb porton keresztül.
-
Steve1207
veterán
válasz
Karavik #15491 üzenetére
Akkor ezzel el is vetettem a dolgot.
Más: amit korábban jeleztem, hogy a letöltések menüben megáll, lelassul az egész sok fájlnál. A legutóbbi frissítésnél meglepetésemre működik rendesen, mint régen. Ma benne volt 600+ és szedte, amit kell. Már tegnap rá akartam nézni, de mindig elfelejtettem, mert nem írta ki a letöltés folyamatban a notifira
Már csak a chromecastra való képernyőtükrözés hiányzik még, aztán jó lesz ez. -
Steve1207
veterán
-
Steve1207
veterán
Eu-ban mi lett az új frissítésben az akku kijelzéssel, hogy megváltoztatták az ikont? Remélem nem ez lesz az alap. Komolyan mondom, ilyen bságokra van idejük, de értelmes dolog alig van manapság...
Más: hivatalosan nem úgy volt, hogy decemberig megkapja a 10-es droidot az Mi8 is? Ahogy utána kerestem china stable már van belőle.
-
Steve1207
veterán
válasz
gigabytman #15449 üzenetére
Dehogy, alkalmazáson keresztül egyből tudom tölteni, amire szükség van, plusz így mappaszerkezetileg is rendezi nekem az adott kategóriától függően, amit pc-n manuálisan kellene létrehozni mindegyiknek, így kb pc-s jó órányi meló megvan 5-10 perc alatt link visszafejtés mentesen, aztán ftp-n átpattintva lehet is velük dolgozni.
Amúgy bármi, ami alkalmazáson keresztül hív meg letöltést azt ott kezeli a droid, ez is ugyanaz az elv.
-
Steve1207
veterán
válasz
gigabytman #15446 üzenetére
Én teszteltem, 40 fölött már jelentkezik a lassulás, de én előszeretettel használom a letöltőt tartalmak miatt, mert gyorsabb mobilon, mint pc-n és lazán vagyok 100+ -ban többször is. Ilyenkor nem csak az áruház, hanem minden hátralévő letöltés belassul, még ha csak 100kb is és szedi percekig. De ilyenkor az áruházból elkezdett frissítés/telepítés is megáll és agyal. Ha törlöm a letöltéskezelő befejezett feladatait minden megy rendesen, jön a belistázott többi letöltés és a store is begyorsul, utána megint ugyanez, amikor megtelik a lista.
Droid 9-nél és MIUI 9-nél nem jelentkezett ez, de itt eu-n folyamatosan törölgetni kell a listából, hogy a normális sebességet hozza.Szerk: csak hogy biztos tiszta legyen, kis fájlokkal és grafikákkal foglalatoskodok, így 200-300 fájl nem üti meg a 200 mb-ot.
-
Steve1207
veterán
válasz
gigabytman #15430 üzenetére
Fix - Google Play slow downloading apps - amennyiben tele van a letöltések lista szintén megáll, amíg nem töröljük a lista tartalmát. De ez igaz bármely letöltésre, amit a listába rakna, irtózatosan belassul. Android 9 MIUI 10 párossal sose volt ilyen gondom.
Ami még zavar az a cast hiánya. Azt nem tudja valaki, hogy esetleg azért nem látja a MiBox-om, mert a Box-on kellene már frissíteniük (minden a updatelve amúgy rajta), mert a Chromecastban valamit javítottak vagy alapból a MIUI 11 nem támogatja ezt? Erre se jött javítás 1 hónapja már.
-
Steve1207
veterán
Hogy lehet fixálni a fb, chrome, netflix mini update fájljait? Baromira idegesítő, hogy nem frissíti és folyamatosan próbálkozik. Nyilván kikapcsolom a frissítést megoldja, de vagy frissüljön vagy ki se írja ezt a nyavaját.
-
Steve1207
veterán
Na így harmadnapra, értesítéseim ok, akkuidő is kb beállt (nem jobb, mint pite alatt, de mostmár nem is tűnik rosszabbnak se). A Cast hibát jelentettem, viszont egy idő után ismét mutatta a Youtube érdekes módon a Chromecast ikont és gond nélkül kiküldi a Mi Box-ra (talán megjegyezte az előzőekben használt eszközöket a gmail account, hiszen az is azzal megy). Ellenben a lista továbbra se észleli a teljes képernyő cast-nál.
Az említett "telítődnek a letöltések és belassul minden további" se fordult elő már ma, direkt beletoltam úgy 70-80 kisebb fájltMondhatni elégedett vagyok.
-
Steve1207
veterán
válasz
togateam #14732 üzenetére
Ez az MTP miatt van elméletileg, más gyártóknál is van ilyen hiba a gyári kamerával (pl OnePlus), de Samuéknál valamit csináltak a kamera app-al és az generál thumb képeket.
Emlékeim szerint a gcam is csinál egy mappát a thumboknak, miui kamera meg nem, ezért nem látszik windowson.(#14738) VANESSZA1: hálózatnál bizonyos appok beolvassák és azért van thumb, pl telón nézve hálózatot is valamelyik app támogatja, valamelyik nem az előnézeti képeket. Így akár fordítva is igaz lehet, ahogy írod, bár én azt még nem néztem.
-
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #14714 üzenetére
Nekem értesítéseket is csak akkor dob fel jó esetben, amikor feloldom a képernyőt...
Szerintem engedd el, majd javítják.
Arra egyébként kíváncsi lennék, hogy ez android miatt van vagy pl még a pite alatti miui 11 is ezt produkálná majd kiforratlanság miatt.Én arra jutottam, hogy egy ideig még elvagyok most ezzel, amíg nem jön ki a stabil, de utána megyek is vissza, nincs kedvem hetente apróságokon bosszankodni. Cast kapásból hiányzik már, mert naponta használtam... Durva, hogy ennyire hozzá tudtam szokni egy hivatalos rom-hoz is.
-
Steve1207
veterán
Még egy "hiba" nálam EU-n, ha a letöltésekben az elvégzett feladatok száma telítődik, szóval 15-20 feladatnál több elvégződött a maradék letöltést alig akarja elindítani. Tárolja ugyan a letöltési linket, de baromi nehezen kezd neki és lassú is, szinte megáll fél percre, még egy 100-200 kb-os fájlé is. Amint töröljük az elvégzett feladatokat megint begyorsul rendesre és folytatja a listában szereplőket, utána megint visszalassul, amíg nem törlöm az elvégzetteket.
Javításként próbáltam 2,4 - 5 GHz-et módosítani wifin-, bt ki-be kapcsolás, mobiladat, hátha valamelyiken begyorsulna, de csak a felső segített.Ezek a csilivili dolgok tetszenek amúgy AOD-nél, kivételesen bekapcsoltam
-
Steve1207
veterán
Meg is van az első bajom, cast nem megy Xiaomi Mi Box-ra, nem látja a készüléket (a szomszéd tévéjétől kezdve minden mást észlel). Ahogy nézem elég sokan panaszkodnak a chromecast supportra, mi box, fire tv-re, hogy nem látja.
A lapozás-gördítés is mintha szellemképesebb lenne, folyamatos az animáció ugyan, de stabilon azért jobb az élmény (sima és dark módban is). És nem vagyok érzékenyebb az amoledre azóta, mint délután
-
Steve1207
veterán
Na annyira beszélgettetek már itt a romokról az utóbbi időben, hogy megtörtem, nyitottam a telót
Nyitásnál tanács, akiknek nincs már csak USB 3-as port vagy USB 2-n se akarja látni a telót, elég egy egyszerű USB hub, mehet akár 3-as portba is, onnantól kezdve nem jött a hülye üzenet, hogy "nyomjon meg egy gombot az újrandításhoz" fastboot helyett. Pont ma láttam egy ilyen videót, ez adta meg a kezdő lökést. Amúgy a semmiről kb 10 perc alatt megvolt, letöltögetéssel, drv telepítéssel, csak a titkosítással szívtam kicsit, így futottam vele pár kört.
Amíg nem jön ki hivatalos verzió, legalább szokom az egészet, de utána megy vissza a stabil. Egyelőre vegyesek az érzések azért, viszont ha tényleg javul az üzemidő akkor lehet megéri szórakozni vele.
-
Steve1207
veterán
válasz
randras_83 #14441 üzenetére
Október 31-ig a Pro is megkapja. Tegnap jött Poco-ra, szerintem ma holnap már ideje kiereszteni az összes snapi 845-re, több lehetőség nincs is (Kínában már holnap reggel 6 óra van úgy is)
-
Steve1207
veterán
Ma érdekes dolgot vettem észre. Utaztam a buszon és a teló billentyűzetet használva automatikusan elkezdett kontrasztosabb lenni és emelkedni a fényerő, amikor rásütött a nap. Automata fényerő állítás kikapcsolva, ezért is érdekes.
Bill nélkül semmit se változott az egész kép, itt is olyan, mintha csak a bill változott volna.
Majd még tesztelem, csak fura volt, hogy elkezd világosodni. -
Steve1207
veterán
válasz
Aryon87 #14271 üzenetére
Kicsit utánanéztem, de alapvetően pár dolgot kipróbálva se jött elő nálam. Viszont van, aki panaszkodik ilyesmire 10.3.5 és 10.3..7 (poco).-es update után, nála egy play store-os élő háttérkép beállítása miatt jött elő. Uninstall után egyből eltűnt ez a hiba.
Kamera adatok teljes törlése még esetleg, nem a galéria miatt van, mivel a tényleges kép is "elforgatott" (pl gépen nézve elméletileg a fekvő állóban van. -
Steve1207
veterán
válasz
n.karoly #14236 üzenetére
Én nem használom az mi cloud-ot, de ha jól emlékszem egy mi fiók alatt lehet több eszköz is, mert ugyancsak te használod (másik teló, tablet stb). Ilyenkor elméletileg ugyanúgy megmaradnak a felhőben az eddig felszinkronizált cuccaid.
Szerintem itt inkább amiatt kérdezi, hogy a készülék beállítások is visszakerüljenek (ébresztés, eddigi beállítások ahogy kényelmes, elrendezések), illetve a biztonsági készülékkeresés miatt lehet fontos új eszközként kezelni (már, ha pl ugyanazzal a fiókkal lépne be az ember egy másik xiaomin). Mint feltöltött szimpla felhőtartalmakat új eszköznél is leszinkronizálná ugyanúgy az eszközökre.
Ha nem így van akkor én is szívesen veszem az észrevételt, csak így tartanám logikusnak.
-
Steve1207
veterán
MIUI 11 megjelenések, bocs, ha volt már. Mi8 október 22 és 31 között.
-
Steve1207
veterán
Holnap mindenre jön MIUI 11 vagy csak egy-két újabb modellre kezdésnek?
Amúgy rájöttem az ébresztés hibára, amióta töröltem a váltakozó hátteres cuccot, mert visszaállította a hátteret és nincs képernyőzár azóta a felfelé húzásra kikapcsolja, nem csak szundiztatja (nem emlékszem, de szerintem nem ilyen volt előtte egyáltalán). Csengőhangot is váltanom, lehet egy idő után megszoktam, igaz még csak gclock-ot néztem, de eddig oké minden.
-
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #14018 üzenetére
Leteszteltem egy másik ébresztővel, gond nélkül felkeltem ugyanarra a csengőhangra és jelzett is 3-4x. Még tesztelek egy kört, hogy az ilyen akkukímélő meg energiatakarékos hülyeségeket leszedem a gyári óráról.
(#14027) Karavik: az első nap, hogy elgondolkodtam visszatérek a xiaomi.eu-ra (bár csak az újdonság varázsa miatt)
-
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #14013 üzenetére
Hát igen, ébreszteni ébreszt, de nem tudom mi a különbség pl egy google féléhez képest működésileg. Baromi mélyen alszok ezért fura, hogy PE rom-on mindig felébredtem, MIUI-n meg semmi. Korábban már elvetettem ezt a dolgot, de ha nincs külön ébresztőórám a teló mellett, akkor esélytelen, hogy felébredjek, aztán most ki kellene deríteni.
Vagy egy alvásklinikára bejelentkeznem -
Steve1207
veterán
Egy eléggé érdekes kérdéssel lenne szükségem tanácsra. Tapasztalta már valaki, hogy a gyári ébresztőre nem ébred fel? Kb mindegyik ki van írva a notifin, hogy elhallgat 5 perc múlva vagy a szokásos szöveg. Próbáltam más csengőhangot de ugyanaz a helyzet.
MIUI alatt hasonló problémával küzdöttem világ életemben, de pl egy PE rom-ot használva gond nélkül felébredek ugyanarra a csengőhangra. Most letesztelem majd a google órájával, hátha csak ennyin múlik az egész. -
Steve1207
veterán
válasz
bacsis #13941 üzenetére
Nekem a Panasonicon csak akkor megy ez a fajta dolog, ha a tv csatornás módban vagyok, szóval tv-t nézel antennán vagy kábelen.Ha hdmi forrásokon vagyok, akkor fel se kínálja a lehetőséget.
Még ezt találtam, valami hbbtv szolgáltatást is ír benne, ami fogalmam sincs micsoda, azt ki kell kapcsolni.
-
Steve1207
veterán
válasz
oOKitsuneOo #13936 üzenetére
Jogos, tényleg működnie kell úgy simán is, beszélek itt félre!
-
Steve1207
veterán
válasz
bacsis #13932 üzenetére
Nekem egy Pana tv-m van, az ilyen szinten mérföldekkel rosszabbul működik, mint egy LG, de kapcsolódik, most néztem meg, igaz csak másodjára működött, először visszadobta. Szerintem csak a beállításokkal kell variálni esetleg, samsung-gal és lg-vel is használtam már ismerősöknél.
Csak az alapokat tudom mondani, wifi egy hálózaton, hálózatról válaszd le a tv-t és csatlakoztasd újra, lehet már annyi is megoldja. Kapcsold ki-be a telefonon, felejtesd el rajta, amit lát és utána nézd meg. Routeren válts 2,4G és 5G között vagy esetleg csatornát. Utána meg állítsd vissza, lehet onnantól a jelenlegi beállításokkal is megy, mert android boxnál volt ilyen is cast-nál.Szerk.: nem felejtem el, vagy 2 órát vacakoltam először vele, sehogy se akart ez se menni. Próbáltam telóról, pc-ről, már mindenhonnan tükrözni rá. Utána meg véletlenül a szomszéd tv-jéhez akartam csatlakozni, mert hasonló széria volt. Akkor meg már alapbeállításokat is rányomtam a tv-re, mert nem akarta felkínálni az elfogadást se
-
Steve1207
veterán
válasz
Aryon87 #13842 üzenetére
Én a Redmi Note vonalat jártam, de M7 óta ezzel vagyok megelégedve a legjobban a nyűgjei ellenére is, ha a Poco-t szereted ez egy kicsit jobb szint a kamera miatt, max az üzemidő lesz ugye kevesebb. Kb csak egy GoogleCamera kell éjszakai képekhez, többire teljesen jó a gyári, mást nem érdemes annyira vele szöszölni, mókolni.
-
Steve1207
veterán
válasz
Aryon87 #13833 üzenetére
HTC után szabadon?
Amúgy ahogy írták a két jelentősebb hibát (fényerő, talán gps), max most stabilon a zárkép hátterét visszaállítja. Reméljük utóbbi javul hamar, előbbiek olyanok régóta xiaomihoz híven amilyenek. A 10.3.3 és 10.3.4 rendszer javarészt tökéletes volt egyébként.
-
Steve1207
veterán
válasz
Stonerice #13829 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy az alaplapi chipset miatt van. Nekem anno pont volt egy másik gépezet itthon, így meg tudtam csinálni egy másik telónál, de az új intellel se usb 2, se usb 3-on nem ment. Mi 8-cal már nem is próbálkoztam emiatt. Nem tudom azóta változott-e a helyzet driverek terén, de kétlem.
-
Steve1207
veterán
A naptár widgetet múltkor nézegettem a fekete miatt (a g naptárból kikerült ugyebár a fekete widget), kb minden odalapozásnál újratöltötte és villogott, ha valamire rákattintottam január 1-el indul el a naptár, borzalmas volt. Részben szerintem örömteli, ha egy ilyen dolog eltűnik
-
Steve1207
veterán
Ma visszakapcsoltam hosszú idő után az auto fényerőt és nem veszi le a fenébe
Végre valami pozitívum.
-
Steve1207
veterán
válasz
slice14 #13776 üzenetére
Akkor "szerencsére" nem csak nálam hülyült be. AOD-t nem használom, így nem tudom.
Ami még feltűnt:
- jobban "vibrál" feloldás után a képernyő, eddig csak annyi volt, hogy visszább állította a fényerő, most meg oda-vissza (manuális fényerőn vagyok)
- mail értesítések se az igaziak, pedig nekem eddig soha nem volt bajom, ellenben itt jópárakkal
- gyro szenzor is szöszölni kezdett (vagy amit a VR használ, néha szórakozok vele), eddig nem nyúltak hozzá így el lehetett viselni a hibáit, de legalább stabil volt. Most beállítom a képet és pár forgásra eltolja a középpontból, aztán lehet visszaállítani.Durva, hogy security update jött csak, aztán ennyi minden apróság a feje tetejére állt. Most majd az új MIUI megint hoz egy rakattal biztos, utána meg az android 10 is... Ilyenkor elküldeném a xiaomit oda.
-
Steve1207
veterán
Tapasztalta már valaki, hogy az utolsó frissítés óta egyszer csak gondol egyet a teló és a lezárási képernyő háttérképe visszaáll a gyárira? Az okát nem tudom, most vettem észre.
-
Steve1207
veterán
Ez pont az "Okostok mód" és a "Felébresztés felemeléssel" előnye, amikor be vannak kapcsolva, semmi köze az AOD-hez. Ha kikapcsolod őket, akkor folyamatosan kellene mennie az órának, bármit is csinálsz.
Sok ismerősöm is így használja, asztalra le, hogy mindig látható legyen az idő vagy éjszaka dock-ra és mint egy ébresztőóra (akár töltő nélkül), de folyamatosan megy a kijelző. Ezért is van, hogy változtatja az óra a helyét, ezért félnek sokan a beégéstől AOD-ben is. Nekem még mindig ez a verzió a legtisztább és legértelmesebb az AOD-re. (Félreértés ne essék, nem megmondóembereskedni akarok
)
-
Steve1207
veterán
-
-
Steve1207
veterán
Nálam is hasonlóan sok minden megy. A fényerő egyébként nagyon sokat dob rajta, múltkor nézegettem auto-n (kicsit mindig fentebb állítottam, mert nagyon leveszi), de érzetre olyan 1-2 óra abban lehet pluszba.
Múltkor pl filmet néztem és 3 óra filmnézés ahhoz képest nem sokat húzott le az akkuból, kb a harmadát és akkor simán felmentem 6 óra kijelzőidőre. Kb amúgy idebent fél fényerő, ha kilépek akkor meg max-on használom (ilyen szempontból én pl nem vagyok megelégedve az amoleddel, a régi telóm nagyobb fényerővel rendelkezett), de megszokható ugye. -
Steve1207
veterán
válasz
WhiteWalker #13675 üzenetére
Én egy Redmi 5 Plus-ról váltottam (nem bírtam kivárni a Note 5-öt), általában custom rom mindig, teszteltem mindent, mit lehetne még kihozni belőle. Meg a korábbi telókat is, gyengéket is, erősebbeket is, kb nyitással kezdtem a rendszert.
Amióta megvan az Mi8 gyári rendszert használok, megy ahogy bekapcsoltam és kész, szeretem úgy, ahogy van. Amoled elméletileg magas fényerőn ég be, ha tényleg huzamosan használja az ember.
A Note nagy akkuja után fura lehet a fele annyi üzemidő, de ha naponta töltöd akkor nem gáz.Gyári rendszer stabil, ilyen szempontból sokat fejlődött a Xiaomi. Esetleg a GPS, külföldi mobilnet sebesség és az automata fényerőszabályzás szokott felvetődni. Kérdés, hogy ki milyen rom-ot használt, nem tudom, vissza kell olvasni, van akinek minden ok ezekkel. Nekem a gyárin csak a fényerőszab. a fura, de hozzászoktam, hogy manuálban állítom és kész. Összegezve ez egy jó teló a mai napig.
-
Steve1207
veterán
Mivel kérdés volt nemrégiben a Google Maps virtuális módja, a mai frissítéssel működésbe lépett eddig megszerzett rangtól függetlenül is.
-
Steve1207
veterán
-
Steve1207
veterán
válasz
Mr. Tuty #13421 üzenetére
Szerintem szoftveres, nagyon hasonlít a fényerő problémás szoftver bugra. Volt akiknek előjött év elején, de azóta az update helyrehozta (elméletileg).
Alap körben megoldhatja a problémát, ha kikapcsolod az auto fényerőt és addig húzod felfele a fényerőt manuálisan, amíg már nem produkálja (80% környékén már abbamarad és nem jelentkezik újra). Elméletileg utána manuálisan állíthatod akárhová és nem fog jelentkezni ez a vibrálós hiba.
Ezen kívül csak az alap dolgokat tudom javasolni, gyári alap téma használata, környezeti kijelző ki, manuális fényerő és restart.
(#13428) hroberto: amúgy se egy fényerő bajnok az Mi8, én manuálisan idebent fél, odakint max fényerőre tolva használom. Régi Redmi 5-öm fényerőben reflektor volt ehhez képest, volt, általában harmadon használtam bent is, kint is kb
-
Steve1207
veterán
válasz
bacsis #13284 üzenetére
Elméletileg még csak a bétában van benne, viszont a helyi idegenvezető szintben is minimum 5-ös szint fölött kell lenni, hogy használni tudjuk, legalábbis ilyesmit olvastam az első hírekben. Nekem nem megy, igaz nincs meg a szint se, bármilyen apk-val is néztem eddig, soha se dobta fel gyalogos módban a lehetőséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged