- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Magisk
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
K82
őstag
válasz
dzsoltike #10923 üzenetére
Amit vettél, annak semmi baja nincsen.
Ha az USB-A csatlakozón keresztül dugod rá a telót, akkor kapsz egy 18W-os QC3 töltőt.
Ha a Type-C csatlakozót használod, már QC4-es lesz a töltő lévén a QC4 és a PD csak és kizárólag USB-C kábelen keresztül működik, ráadásul hiába adna ki 30W-ot magából a töltő ha a telefon le van korlátozva 18W-ra. -
K82
őstag
-
K82
őstag
(#10859) juve600: a Mi8 marad, kell a dual SIM.
(#10860) havri1: ha nincs VoLTE, mindig visszavált 3/2G-re. A Waze nem omlik össze, egész egyszerűen képtelen pozíciót fogni.
Nekem sok választásom nem volt, kellett olyan telefon ami dual SIM-es és jó képeket csinál. A dual-band GPS miatt is csábító volt a Mi8, gondoltam megbarátkozok a MIUI-al is - hát nem. És tényleg azt kell mondanom, hiába a MIUI a natív rendszere, van olyan AOSP alapú ami jobban működik. -
K82
őstag
(#10853) havri1: mint írtam, nem záródik be, csak kis időre háttérbe kerül. Amikor visszakerül, ugyanonnan folytatná ahol háttérbe került - ha találna pozíciót...
A PE AOSP alapú, MIUI alapú romot nem vagyok hajlandó felrakni.(#10854) juve600: a 360 óra letelte után megvolt, a MIUI még mindig nem a barátom...
-
K82
őstag
válasz
ElGatto #10848 üzenetére
Vissza-visszatérő probléma és szánalmas h még ennyi idő után is előfordul. Ha a háttérbe kerül a Waze és onnan újra vissza, kínkeservesen talál magára. Anno csak az segített h a mobilnetnél ki kellett lőni az LTE-t, Egde/3G módban ez a probléma nem fordult elő. Ez a MIUI hülyesége lesz (még akkor is ha az akkukímélő ki van kapcsolva) mert custom rom alatt nincs ilyen gond.
-
K82
őstag
-
K82
őstag
válasz
tojaaji #10391 üzenetére
A márciusi build rendben működött, de az áprilisival már nem ment a fizetés. Simple-t használok én is, odatartom a terminálhoz aztán semmi nem történik. Clean install volt a legfrissebb global bétáról, és a Simple ugyanúgy meg se mukkant a Havoc illetve az AOSIP romon se.
-
K82
őstag
válasz
hroberto #10120 üzenetére
Nem lesz gond az üzemidővel, az endurance rating elég jó összehasonlítási alap volt az eddigi telefonjaimnál.
-
K82
őstag
válasz
darts0 #10107 üzenetére
Itt találod az ajánlott beállításokat, én a custom lib-es V2/XS verziót használom. Nekem bevált.
És most nézem pont ma raktak fel új verziót, majd leszedem ha lesz időm foglalkozni vele.
-
-
K82
őstag
válasz
DanielK #9941 üzenetére
A PE saját Gcam-jét használom, de fent van a portolt gyári kamera (ANX Camera) app is a 2x zoom miatt (nem mintha használnám...).
Mivel a PE telepítési leírásában lévő fw+vendor kombóra telepítettem a PE-t (sőt, igazából a teljes 9.2.21-es global beta ment fel először h működjön az encryption), a "gyári" Gcam 1080p/60fps, az ANX 1080p/30fps videót enged.
Kísérletezgettem AOSiP-vel, Havoc-kal, azok a 9.3.14-es global beta alapra mentek fel, aminél már megjelent a 4k/60fps lehetőség is. Az AOSiP furán kezelte a notch miatt az értesítési ikonokat, a Havoc-nál meg nem működött az NFC-s fizetés, így lustaságból ugyanerre a 9.3.14-es alapra ment vissza a PE is, akkor már volt 4k/60fps lehetőség ott is. Eddig nagyon úgy néz ki h maradok a PE-nél, így csináltam egy teljesen tiszta telepítést (full 9.2.21-ről kezdve), el is tűnt a 60fps. A következő havi frissítésnél gondolom belekerül majd, ha újabb fw+vendor kombóra alapozzák a PE-t. -
K82
őstag
válasz
CoolBoy323 #9935 üzenetére
-
K82
őstag
válasz
DanielK #9928 üzenetére
PE-n használom én is, de nekem megy rendesen. 9.2.21-es fw és vendor van fent, de elvileg függetlennek kell lennie ezektől mert a Havoc és Aosip alatt újabbak voltak és ugyanúgy működött ez a módszer. Hozzáteszem nekem mindegyik rootolva volt, nem szeretem ha nem én vagyok a rendszergazda a saját eszközömön.
-
K82
őstag
Akit esetleg zavart h custom ROM alatt nem látja a navi az "extra" (Galileo, Beidu) műholdakat, van megoldás:
gps_debug.conf fájlt le kell tölteni az adb-s mappába, majd TWRP-ben mount system és parancssorból
adb push gps_debug.conf to /system/etc/
.Voilá!
Havoc, Pixel Experience és AOSIP alatt is működött a dolog.
-
K82
őstag
A leírásban sehol nem találok utalást QC vagy PD töltésre, kérdés mennyire fejlett az elektronika benne. Érdemes lenne Ampere progival letesztelni mikor hogyan tölt. A Legrand nem noname cucc, szóval olyan rossz nem lehet de tény nem a töltők gyártása a fő profiljuk. Ennyiből (sőt kevesebb mint a feléből) kijön mondjuk a Nexus 5x töltője is ami 15W-ot tud és tuti PD-s.
-
-
K82
őstag
(#9728) st6969: MI8-nál felesleges a QC4-es töltő, nem fogsz vele nyerni semmit, ráadásul olcsóbban kapsz PowerDelivery szabványú töltőt (akár a Macbook vagy iPad Pro töltője is jó!), amire a QC is támaszkodik. A QC4+ ha QC-s töltést alkalmaz akkor "csak" 18W-ot ad le (és ez a max. amit a telefon tud kezelni), ha ugyanez a töltő PD szabványt támogató telefonnal találkozik, már 27-et. És ahogy a PD, úgy a QC4(+) is kizárólag USB-C - USB-C kábellel működik - USB-A kábellel 18W a maximum, USB-C kábellel akár 100W is lehet.
Itthon a gyári töltőfejjel, cégnél a Pixel 2XL PD-s töltőjével töltöm a MI8-at, nincs különbség sebességben köztük. Gyakorlatilag 3400mA a maximum amit el lehet érni - amíg alacsony a töltöttség és nem veszi vissza a töltőáramot ahogy melegszik az akku.
[link](#9727) juve600: A Pixel 2 kijelzőjével nem volt gond, abban Samsung panel van. Ellenben a 2XL LG-féle P-OLED panelt kapott, ami nem sikerült tökéletesre. Fakó színek, kék színeltolódás, kis fényerőn a fekete "elfolyása", plusz a beégés.
A fakó színekre megoldás volt egy új színprofil, a kékes eltolódást nagyon hamar meg lehetett szokni és utána már fel sem tűnt, a black smear nem zavart, de pár hónap alatt sikerült beégetni a kijelzőt. Sajnos ez az LG panel nem teljesít jól ha beégésről van szó, ez volt az első OLED-es telóm amin sikerült elkövetni pedig figyeltem rá. Navbar, status bar elrejtve, navi csak akkor és addig ment amíg muszáj volt - aztán az Ingress nevű játék égett bele a kijelzőbe...
SOT-ot ne kérdezz, mindenkinél más, de kb. hasonló az üzemideje mint a Mi8-nak. Endurance rating, Mi8 86, P2XL 88 óra. -
-
K82
őstag
válasz
enginev3.0 #9722 üzenetére
Kikapcsolhatod, de nagy különbséget nem fogsz észrevenni üzemidőben: attól még h high accuracy van beállítva, a GPS-vevő nem megy folyamatosan.
Egyébként Pixel 2XL-en és Pixel 3-on is hasonlót rajzol ha úgy mész valahova ha nincs GPS-t aktívan használó program (tudok mutatni ilyet bőven az idővonalamról). Ha megy bármilyen pontos pozíciót követelő app (akár a háttérben), a timeline-ra is pontos infók fognak felkerülni, a "csiganyál" pontosabb lesz.noorbertt: akkor lesz normális Pixel ha legalább 6GB RAM-ot pakolnak majd bele. Az eddigi telefonjaim közül a Pixel 2XL töltötte nálam a legtöbb időt, a kijelző ellenére is imádtam. Beújítottam egy Pixel 3-ra de ott meg az üzemidő erőteljes visszaesés a P2XL után, pedig méretre nagyon kellemes. Majd októberben kiderül mit (és mennyiért) sikerül alkotniuk.
-
K82
őstag
válasz
juve600 #9526 üzenetére
Mivel elég sokat játszok az Ingress nevű játékkal, a pontosság nem árt; vannak olyan helyek ahol pár lépésen múlik elérem-e az adott portált. Azt pedig kifejezetten gyűlölöm ha egy helyben állok és elkezd driftelni a pozíció.
A Gcam pedig számomra nem kérdés két Pixel telefon után, természetesebbnek tűnnek a MIUI-énál.
-
K82
őstag
válasz
apple87 #9490 üzenetére
Most döntsd el mit szeretnél.
Pár hsz-szel korábban azt írtad, global van fent, most pedig globalt akarsz telepíteni EU-ra.Ha sötét módot akarsz, akkor xiaomi.EU rom kell neked, ahhoz viszont nyitni kell a bootloadert és TWRP-t kell telepíteni. És igen, ha ezeket megcsinálod, fel tudod tolni az EU romot.
-
K82
őstag
válasz
CoolBoy323 #9443 üzenetére
Biztos h nem a Waze. Egyrészt a régebbi telóimon soha nem fordult ilyen elő, másrészt a Pixel 3-at is használom még és annál sem jelentkezik. De mondok jobbat: a Mi8-nál sincs ez a gond, ha nem MIUI van rajta...
-
K82
őstag
válasz
huliganboy #9441 üzenetére
Nekem ez az első, és baromira idegesítő. Dual-band GPS létére szerintem szégyen h a MIUI nem tudja ezt így lekezelni - és a dual band volt az egyik selling point, ami miatt szemet vetettem a Mi8-ra. Sem a Motoroláknál, sem a Oneplusoknál, sem a Pixel telóimon nem volt ilyen soha...
Megy a Waze forgalomfigyelés miatt, átváltok Ingress-re majd vissza Waze-ra aztán lehet kapcsolgatni a a GPS-t h magára találjon.
-
K82
őstag
válasz
DanielK #9439 üzenetére
Nekem csak egy bajom van a PE (és a Havoc) ROM-mal: nem nagyon látszódnak a Galileo műholdak, csak a GPS és a Glonass.
Vajon van olyan, ami rendesen kezeli a GPS-t?
MIUI pedig még több mint fél év után is azt játsza, h Waze alatt ha átváltok másik GPS-t használó progira, visszaváltáskor nincs pozíció (ha 4G adatkapcsolat van, HSDPA/Edge hálózatnál nincs ilyen gond).
-
K82
őstag
válasz
noorbertt #9431 üzenetére
PE ROM van fent? Ha igen, irány az xda-s topic, benne van a link a fw-re amit ha TWRP-ből flashelsz már mehet is a legújabb PE.
Ha nem, először flashelsz bármilyen MIUI betát 9.2.15 után, TWRP 3.2.3-5 (nem kell a dm-verity sem), wipe cache/data/system majd mehet a PE.
-
K82
őstag
válasz
eladogeppc #9390 üzenetére
Olvasdd el a hsz-eket #9290-től #9301-ig. Lehet Nálad is az lesz majd mint nálam.
-
K82
őstag
válasz
kuksa90 #9303 üzenetére
Már rákészültem h végre megszabadulhatok a MIUI-tól, délután a cégnél még rápróbáltam hátha - akkor még hátravolt kettő óra (délben). Hazaértem, letöltöttem mindent amit kell, gondolhatod mekkora pofon volt amikor megláttam a csirkelábakat a couldn't unlock felirat alatt...
De végre fent a jól megszokott stock droid, hála a tippednek! Kár h az ingyenes Google tárhelynek most már búcsút inthetek, de sebaj. Majd ha lesz legalább 6GB RAM a Pixel 4-ben, lehet visszaváltok, egyelőre bőven jó ez is. -
K82
őstag
válasz
Peter.70 #9197 üzenetére
A notch is olyan mint a félig teli vagy félig üres pohár, attól függ honnan nézzük.
Veheted úgy h a notch csökkenti a hasznos képernyőfelületet, merthogy belelóg felülről - vagy pont fordítva, van egy fix méretű, mindenféle betüremkedéstől mentes kijelzőfelületed ahol a plusz információk nem vesznek el helyet a hasznos területből.
Maximum annyiban zavaró, h hely azért lenne több értesítési ikonnak, a MIUI mégsem jeleníti meg őket. -
K82
őstag
válasz
tojaaji #9143 üzenetére
Én meg pont a MIUI sajátját nem használom. A Fluid mellett alternatíva még a OnePlus Gestures is; használtam a Fluidot is, de egy dologban biztos jobb a Oneplus Gestures: működik a jobbra/balra swipe a kijelző alján, így hamar vissza lehet váltani az előző appra.
-
K82
őstag
válasz
FrankMonzano #9073 üzenetére
Ha az időtállóság fontos, akkor a Mi8. Ha esetleg a Xiaomi nem akarja frissíteni x idő után, nyitod a bootloadert aztán ráraksz vmi frissebbet; Huawei-nél még a bl nyitásig sem jutsz el.
-
K82
őstag
válasz
enginev3.0 #9029 üzenetére
Én most tértem vissza Mi8-ra megint. Az eddigi telefonjaim nagy része mind közel áll(t) a stock droidhoz (vagy a Pixel 2XL és a Pixel 3 konkrétan stock), de a MIUI-t nem tudom megszokni. Mondanám h szöges ellentéte a működési logikája az "alap" androidnak: a MIUI mindent tilt, ami engedély kell neki azt külön meg kell adni. A stock pedig nagyjából fordítva, a szükséges engedélyeket megadja alapból, az extrákra külön rákérdez.
Pl. Mi Band karkötő háttérben futó programját stock(hoz közeli) droidon nem látom az alkalmazásváltóban, míg MIUI-ban külön kell neki az autostart, a háttérben futási engedély, ne zárja be a programot, lelakatolni h ne dobja a memóriából...Azért vettem a Mi8-at (ismét) mert maga a vas nagyon jó, csak épp nekem a MIUI a halálom. Alig várom h leteljen a 350 óra és kukázhassam a rendszert.
-
K82
őstag
válasz
enginev3.0 #3594 üzenetére
Ha nyitott a BL akkor igen, teljesen mindegy milyen ROM van rajta, a TWRP ezektől független.
-
K82
őstag
válasz
FrankMonzano #2838 üzenetére
Nem véletlenül vágják ki a kamera, közelségérzékelő vagy bármilyen szenzor helyét az előlapon.
-
K82
őstag
válasz
enginev3.0 #2835 üzenetére
Egyértelműen ront, plusz egy fényfogó réteg.
-
K82
őstag
Nincs havidíj és a BB-s kártyádat is tudod a Simple-ben használni. Egyedüli megkötés a havi 65e Ft-os limit, de azzal simán együtt lehet élni. Közüzemi számlák, tankolás megy nekem is a rendes bankkártyáról, bevásárlás és hasonlók viszont már Simple-ből. Azóta kb. fél oldal a bankszámlakivonatom.
-
K82
őstag
Sztem ezt a választ inkább nekem szántad.
A két frekvencia együttes használata pont ezt az interferenciát csökkentené, de ott nem is csodálkoztam h driftelget. Csodák nincsenek ugye...
Viszont alapból lehetne pontosabb is, ha már egyszer azzal harangozták be. A 3-5m így is bőven elég hétköznapi felhasználásra, de ha lehetne jobb is, akkor miért ne?
Nyilván itt nem lesz D-GPS, az a pontosság telefonba felesleges.
-
K82
őstag
A GPS hamar talál jelet és azt stabilan is tartja. Repülőn is kb. 15 mp alatt fogott pozíciót, míg a Pixel 2XL-nek ehhez átlagban kétszer ennyi idő kellett. Európai viszonylatban teljesen jó, Bp-en vagy Bécsben a kis utcácskákban sem volt vele baj, nagyjából ott voltam ahol lennem kellett.
Volt szerencsém az USA-ban is tesztelni, addig nem is volt baj amíg be nem értem a felhőkarcolók közé. Dual GPS ide vagy oda, driftelt rendesen a toronyházak közelében ha gyalogoltam. Amint "normál" magasságú épületek közé kerültem (5-10 emelet), visszatért a stabil vétel.A GPS-műholdak pontossága valahol 5m körül van napjainkban polgári célra. A Galileo erre segítene rá GPS-től független rendszerként nagyobb pontossággal, aminek 1m-nek kell(ene) lennie. A Dual-Band pedig ugyanazon műholdról két frekvencián is veszi a jelet (GPS esetén L1+L5, Galileo esetén E1+E5a), ezekkel lehetne a pontosság akár 30 cm is. Ehhez képest megáll 3.5m-es pontosságnál, ami nem rossz, de messze van az ígérttől - bár lehet h később javulni fog fw-frissítéssel.
-
K82
őstag
Nem mindent (számomra legalábbis nem eleget), de érezhetően fürgébb egy csöppet.
És itt a lista, ami eltérés a hivatalos és a xiaomi.eu-s ROM között:Our ROMs features (Whats not in Global):
Based on China Stable / Weekly builds (except HMNote3SE, POCOF1)
Enabled search gesture (swipe up) on the desktop
3way reboot menu
Removed ads in system apps
Face Unlock for all 7.x/8.x/9.x devices
Vertical clock widget on lockscreen
Steps counter in Assistant screen
More shortcuts on left lockscreen
Wake up gestures for 7.x/8.x/9.x devices
AI preloading option in MIUI Lab
Fullscreen gestures for 8.x/9.x devices
Option to auto-expand first notification
Notifications priority settings
More edit options in Gallery app
Enabled MiDrive in File Explorer
Added landscape mode for SMS app
Sunrise/Sunset in the weather app
Google apps support integrated
Importing theme from zhuti.xiaomi.com via ThemeManager
No useless Chinese bloatware apps
More free RAM due to less background processes
Unified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)
Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)
No any Chinese character under the full system
Mi Video, Mi Music, Mi Browser: No any useless Chinese content
No possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu release
Added real 27 languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI Fans
Added EU T9 dialer support
Added charging sound switch
Added Spell Checker switch
Added Screen-OFF animation
Added AI Preload for 8.x/9.x devices
Optimized GPS settings for EU
Optimized Battery consumption
Optimized RAM consumption
Added 4k Video support for MI4C, MI4S, HMNote3Pro, HMNote3SE, HMNote4X
Added 3D Touch to MI5S 3GB RAM version
Added GSMalphabet into SMS app
Added more icons grid layout 4x5, 4x6, 4x7, 5x5, 5x6, 5x7 (depends on device)
SafetyNet passed (Google Pay)
Play Store Certified
Deodexed
Added automated tasks
Added game speed booster
Added erase module (magic elimination) to Gallery photo edit options
Fixed low volume sound via headphone
Fixed Google assistant voice response issue
And more, and more made by our 5 years MIUI mods experience. -
K82
őstag
válasz
enginev3.0 #917 üzenetére
Sztem nem, csak a fényerőt csökkenti és a tükröződés esélyét növel(het)i.
-
K82
őstag
válasz
kazsmerlaca #912 üzenetére
Nem csak Magyarország létezik ...
-
K82
őstag
Valamit változtatott a Xiaomi az unlock időkön; hétvégén még 200+ óra felett jártam, gondoltam ránézek és voilá, nyitotta a BL-t...
-
K82
őstag
válasz
kazsmerlaca #662 üzenetére
Miért baj? Egyrészt nem várja az ember h egy gyári ROM telepakolja reklámokkal a rendszert, másrészt meg ha elsiklasz a telefon belakásakor az opció felett (amire ugye nem is számítasz ha nem ismered a MIUI-t) akkor jön a meglepi. Harmadrészt pedig most még ki tudod kapcsolni, de bármikor változhat.
[link] -
K82
őstag
válasz
kazsmerlaca #660 üzenetére
Fájlkezelő, MI Music, MI Video stb., alapból mind tele lenne reklámokkal, ha nem lehetne kikapcsolni őket. Kérdés meddig lesz ez így...
A reklámok kiírtásához egy kis segítség:
[link] -
K82
őstag
Gyakorlatilag igen, annyi h QC-vel 18W (9V*2A), míg ugyanez a QC4-es töltő a szabvány PD-n keresztül 2 helyett 3A-ral is meg tudja küldeni a cuccost, vagyis 27W-tal.
A Power Delivery 20V-ig is el tud menni, így max. 100W-ot tud.
De ez a legjobb mondat, ha összehasoonlításról van szó:
"In other words, Quick Charge 4.0 has simply learned to speak PD language, but still does the same thing as Quick Charge 3.0 with a few upgrades." -
K82
őstag
Nem feltétlen Nálad van a hiba. Most hétvégén meglátogattuk az ismerőseinket a Csallóközben és nem voltam kifejezetten boldog a MI 8 teljesítménye miatt.
Ezért:Mindketten vodások vagyunk és igaz ugyan h roamingoltunk, de a MI 8 az istenért se akart 4G-n menni, míg az asszony A1-e folyamatosan azon lógott. Sehogy se bírtam rávenni a MI 8-at h LTE-n működjön: hiába a 4G a preferred, manuális hálózatválasztásnál hiába választottam ki az Orange SK 4G-t, csak és kizárólag H+-t használt.
Valószínűleg szoftveres bug lesz, mert itthon megy a 4G rendesen.
Következő hétvégén letesztelem Ausztriában is, kíváncsi leszek ott mit csinál.
A vasút vonalvezetése pedig olyan, h simán belefuthatsz akár hosszabb távokon is H+ hálózatba, miközben az autóút mellett nagyrészt LTE van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest