- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hivatalos videón is karcsú a Find N5
- iPhone topik
- Saját chipekkel enyhít NVIDIA-függőségén az OpenAI
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Xiaomi Mi4c
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bl.Gyo.
őstag
Nem tudom miért, nekem sikeresen letöltötte és feltelepítette elsöre. Mostanra már 9.5.1.0 fut a gépen.
Próbáld más neten/WiFi-n letölteni.
Más: Lehetne már frissebb android. Minimum egy 7.1, de 8.1 mégjobb lenne. Leragadtak a 7.0-nál a xiaominál (bár ezis elég jó).
[ Szerkesztve ]
-
XtremLor
őstag
Igertem hogy teszek egy probat az uj 13.1 AICP-vel, mivel az elozo 13.1 build volt fent eleve, igy nem kellett tiszta telepites, csak ment a belakott rendszerre.
Az uzemido mintha javult volna pozitiv csalodas, a gps par perc alatt talalta meg a poziciot igaz, de menetkozbe nem volt gond vegig tartotta, nem dobta el. Elmondhato tehat javitottak az elozo verziohoz kepest, de meg van mit foltozni rajta..jo lesz ez ha a fejlesztes nem all le, remenykedjunk."Legen...Wait for it...Dary"
-
mcfly82
tag
válasz stalker1019 #9294 üzenetére
-
stalker1019
csendes tag
Sziasztok!
Valahogy rá lehet bírni a telefont (Mi4c), hogy a hangerő fel/le gombokkal lehessen zenét váltani (pl. hosszan nyomva)?
-
mcfly82
tag
válasz mcfly82 #9265 üzenetére
Elvileg a legújabb buildben (AICP 13.1) javították a GPS problémát. De én ezt nem tudom, ugyanis időközben én is visszaálltam 12.1-re, mert az Oreo elkezdte nagyon szívni az akksit. Valami folyamatosan ébren tartotta, de wakelock detector se tudta megmondani mi, mert állandóan azt írta, kevés az adat, várjak még.
Ha valaki kipróbálja az újat, majd legyen oly kedves, és írja meg a tapasztalatait! -
einperson
csendes tag
Sziasztok
Olyan gondom van hogy lezárt a bootloader és csak a MI logoig jutok.
Megkaptam az engedélyt bootloader nyitásra de a program csak annyit ir hogy nem tudja nyitni pedig minden fel van telepítve minden driver. "Current account cannot unlock this device"
Valkinek van valami ötlete mit lehetne csinálni?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
LG Nexus 5x
-
mcfly82
tag
válasz Bl.Gyo. #9146 üzenetére
Tegnap megjött az akksi, neki is estem rögtön, bár nagyon fáztam ettől a cserétől. Nem vagyok egy nagy szaki, de simán ment, nem olyan vészes dolog.
Tegnap este feltöltöttem 100%-ra, most tesztelem, hogy mennyit bír. Eddig 2 óra SOT után áll 63%-on az akksi.
Ja, nekem is 2017 év végi gyártású.Köszönöm a tippet, meg a többi fórumtársnak is az insrukciókat a cserével kapcsolatban!
-
Bl.Gyo.
őstag
Szerintem egy szinten vannak, nagyon nem éri meg váltani!
És igen, én inkább várnék az egyel újabbra ami a Redmi Note 5 Pro lesz, arra talán már érdemes váltani. Nézegettem Redmi 5 Plus-t de leis mondtam róla amint láttam a SD625-t, meg a 3GB ram-ot. Pro-ban SD636 Kyro mag lesz, és 4GB ram, és úgynéz ki mint a Plus.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
A fene, nekem nem tudja letölteni... md5 error-ra hivatkozva 20-25% után leáll.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
NB2
aktív tag
Megint kérdezek:
Xiaomi Redmi 5 Plus mennyivel előrelépés mic-hez képest?
Egyszerűen borzasztó, hogy kb 3x olvastam bele az elmúlt egy hónapban itt tesztekre, de mindig valaki benyögi, hogy ááá inkább várok eggyel jobbra. Így akkor az ember soha nem vehet telót, mert mindig lesz jobb -
mpierre
veterán
Ööööö, most akkor a multi rom - a stabil - átállt OTA frissítésre?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz Bl.Gyo. #9275 üzenetére
Nem aktuális már. Sikerült feltenni, ennek a leírásnak köszönhetöen, csak ez müködött nekem:
"Install via ADB
Open the folder where your TWRP Recovery .img file is saved.
Then open a CMD window inside that folder. To do that, Shift + Right click on any empty white space inside the folder and then select Open command window here.
Connect your Android device to the PC. Type the following into the command window to boot your device into bootloader/fastboot mode:
adb reboot bootloader
+ If your asks for permission to “Allow USB debugging”, tap OK.Once your device boots into bootloader mode, type this into the command line.
fastboot flash recovery twrp-2.8.x.x-xxx.img
+ Here modify twrp.img with the name of your TWRP recovery .img file.Once TWRP is successfully flashed on your device, type this final command to reboot your device.
fastboot reboot"[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
Kövi kérdés:
Jelenleg nincs Recovery a telefonon (gyáriba se tudok belépni).
Nem tudom feltenni a TWRP-t, 2 módon próbáltam:
- a MIUIHUssal, de nem találja a telefont (itt mindenre igen a válaszom):
- és evvel, itt csak felvillan a cmd ablak egy pillanatra, és eltünik:
(mind 2 megoldás az összefoglalóban van)Driverek jók voltak, ugyanis tudtam unlock-olni a bootloadert sikeresen, de azért leszedtem mindent a PC-röl, PC újraindít, feltelepítettem megint a MiFlash-t és a MiPCSite-ot hogy vissza kerüljenek a driverek, PC újraindít. De ugyan az a probléma.
Ettöl függetlenül megy a telefon, de egy recovery kéne rá, egy gyári vissza állítást se tudok így vérehajtani...
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
válasz Bl.Gyo. #9268 üzenetére
Ha lezárt a bootloadered (valószínűleg ez történt), akkor nem is tudod a fastboot-ot használni érdemben, EDL módban kellene próbálkozni a MiFlash-sel és egy kitömörített gyári fastboot rommal.
De újabban egyébként már gyorsabban szokott menni a BL nyitási jog megkérése, lehet azt megvárnám. Persze kérdés, hogy most a kínai újév után mennyire kezdtek már el újra dolgozni és behozni az esetleges lemaradást a Xiaominál...
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz Savageboy #9267 üzenetére
Szia! Köszi a leírást, de valahogy nem jön össze sehogyse:
1. Az általad megadott ROM linkje nem jó, a miui föoldala jön be kínaiul!
2. Ezután beszereztem 2 másik ROM-ot a
"libra_images_6.1.7_20151221.0000.11_5.1_cn és miui_MI4c_V9.2.2.0.NXKCNEK_79b31c35b8_7.0"
az elöbbi valami fastboot-os rom, utobbi meg a legfrissebb hivatalos kínai miui rom a hivatalos oldalukról;
- MiFlash látja a telefont driverek OK, elöször hiányolt .bat fájlokat azt megoldottam egy neten talált leírás alapján. De egyik rom se ment fel mert mindkettönél azt írja "Error - Mismatch device and rom" vagy valami hasonló. Egy késöbbi újrapróbálásnál meg már azt írta hogy "Flash success" ami 1mp-ig sem tartott ( a telón nem vátozott semmi, ugyan azt csinálja mint elötte)
- Minimal adb dolgokat is próbáltam, beállítottam mindent rajta, általad beírt parancsokat beírtam, de nem találja a fáljokat, amit megértek mert nem tettem sehova ezeket, nem tudom hova kell hogy lássa.
- Most a nemhivatalos bootloader nyitást választottam volna ( [link] ), ami szintén failed mert minden feltelepítés után sincs C:/fastboot mappa, ami kellene hogy használhassam a parancsot. Elkezdem a hivatalos BL nyitást addig, csak az idö, meg olvastam hogy nem mindíg müködik 50%nál megáll stb.Tudom én bénázom el, de ennyire?!
Még próbálkozok, hátha rájövök, de mindíg valami error-ba ütközöm. ha egyiket sikerül megoldani jön egy másik. Félek attól hogy az akku lemerül, mert ugye nem lehet tölteni se a telefont. Ha lemerült nem tudok fastboot-ba se lépni, gondolom. Akkor meg nagy gebasz lesz.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Bl.Gyo. #9266 üzenetére
Mindenek előtt kérd meg a bootloader nyitási jogot a Xiaomitól, hogy biztosan meglegyen amikor kell, ezek után le kellene szedni egy teljes kínai fastboot romot, ezt kicsomagolni (pl. 7zip-pel, tgz -> tar -> és a taron belüli dolgok kellenek), majd ha nincs, akkor beszerezni egy minimal adb zip-et (pl. innen), ezek után fastboot-tal feltenni az új firmware fájlokat:
fastboot flash pmic images\pmic.mbn
fastboot flash pmicbak images\pmic.mbn
fastboot flash hyp images\hyp.mbn
fastboot flash hypbak images\hyp.mbn
fastboot flash tz images\tz.mbn
fastboot flash tzbak images\tz.mbn
fastboot flash sbl1 images\sbl1.mbn
fastboot flash sbl1bak images\sbl1.mbn
fastboot flash sdi images\sdi.mbn
fastboot flash rpm images\rpm.mbn
fastboot flash rpmbak images\rpm.mbn
fastboot flash aboot images\emmc_appsboot.mbn
fastboot flash abootbak images\emmc_appsboot.mbn
fastboot flash modem images\NON-HLOS.bin
fastboot flash bluetooth images\BTFM.bin
fastboot flash logo images\logo.img
fastboot flash bk2 images\bk2.img
fastboot rebootEzután ha kell, akkor MiFlashUnlock-kal ki kell nyitni a BL-t, és elvileg el kell induljon a rendszer.
Vagy ha ez így túl bonyolultnak tűnik, akkor felteheted MiFlash-sel is a fent leszedett kínai stabil fastboot romot, csak akkor legyalulja a TWRP-t is, azt vissza kell tenni (a Nougattal jól működő verziót), illetve azután újra flashelni a Xiaomi.eu-s zip-et.
Szerk.: most megnéztem direkt a fastboot rom és a multi rom tartalmát is, így gyors ránézésre ugyanazokat a firmware fájlokat teszi fel mindkettő, szóval az is lehet, hogy egyszerűen csak visszazárt a bootloadered az 5.1->7.0 váltás során, és ki kell nyitni.
[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
Sziasztok, van egy kis gond, meghalt a teló (egyelöre):
Feltettem ezt a ROM-ot: xiaomi.eu_multi_MI4c_V9.2.2.0.NXKCNEK_v9-7.0 (az aláírásomban van az a rom ami elötte fent volt), az összefoglalóban található leírás alapján, tiszta telepítéssel, TWRP-böl.
Amikor minden kész lett, System Reboot-ot nyomtam, és lefagyott. Történt már ilyen, ilyenkor power gomb hosszan nyom, és kikapcsolt. Majd bekapcsoltam, és szépen indította az akkori új rendszert.
De most ugyan így tettem, viszont bekapcsolásnál a "mi" logo 5 mp-re megjelenik majd kikacsol, ennyi amit tud most.
Töltöre tettem, és megállás nélkül a mi logo be-ki-be-ki amíg a töltön van, nem tud bekapcsolni még töltésre se.Recovery nem jelenik meg a power+fel gombra, csak a mi logo, és ki is kapcsol azonnal.
Fastboot-ba belép a power+le gombal szerencsére.Gondolom most PC, MiFlash, Fasboot, stb. lesz. Hétvégén lesz rá idöm.
Remélem visszahozható az életbe.
-
g_g_g
őstag
válasz this is life #9257 üzenetére
Én is multitool-lal csináltam, szerencsére nekem gond nélkül sikerült, azóta is az a TWRP van fenn.
Ha esetleg mégsem lenne jó neki, más módszerrel is fel tudja majd rakni. -
mcfly82
tag
válasz bibliator #9259 üzenetére
Persze, az a program fönn van (lásd #9248-as hozzászólásom). Talál GPS-t, csak instabil a vétel. De erre sokan panaszkodnak külföldi fórumokban is.
Az előző témához pedig, nem főverzióváltásra gondoltam (tudom, h azt csak tisztán szabad), hanem a mostani AICP egyik korábbi buildjére, vmelyik januárira. Ha abban jó lenne a GPS, azt simán flashelhetném, mint az újabb buildeket.
De mivel alapvető lineage probléma ez a GPS dolog, gondolom azokban sem jó. -
Ármester
Mint lentebb is irtak ,tiszta telepitessel tedd fel , esetleg szukseg lesz twrp cserere a 3.1.1 -es a megfelelo ha a meglevo twrp-vel nem menne a frissites(bootloop).
g_g_g
Engem tavaly novemberben megszivatott a miuitool twrp , akarhogy gorcsoltem 8.1->9.1 valtasnal bootloop lett a vege .[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
mcfly82
tag
Tegnap jött ki. Én most feltettem (csak simán frissítettem TWRP-ben, csak a Cache és Dalvik Cache-t töröltem előtte), legelőször a GPS-t próbáltam ki. Hidegindítással kb 2 perc után találta meg a helyet. Nem tűnik túl stabilnak a vétel, de hozzátartozik, hogy nagy épületek között próbáltam.
A többi dolgot még tesztelem, akkuidő, stb, aztán ha van érdemleges info, megírom. -
g_g_g
őstag
Igen ez a ROM jó lesz neked.
xiaomi.eu_multi_MI4c_V9.2.2.0A Mi4c eredetileg kínai belpiacos készüléknek készült, de aztán szép nemzetközi karriert futott be.
Ezért hivatalos ROM kizárólag a kínai ROM létezik rá.
Amit fentebb linkeltem azt eu vagy multi ROM-nak szokták hívni."Ha úgy frissítek, hogy: beállítások/rendszerfrissítések/.../rom telepítés kiválasztása/ mi fog történni?"
Ez így nem lesz jó, mert android fő verzió váltás lesz (5.1 - 7.0) és ilyenkor tiszta telepítéssel kell feltenni a ROM-ot.
Ennek menetét megtalálod az összefoglalóban.H feltetted ezt a ROM-ot, akkor záródni fog a bootloader, azt majd érdemes lenne újra nyitni és telepíteni a TWRP-t.
Az összefoglaló végén van néhány mondat ezzel kapcsolatban.Jó munkát
-
sbazsi
veterán
válasz this is life #9244 üzenetére
Lehet nem jót linkeltem? A gyári, official, international, stable romot szeretném feltenni. Abban is van magyar nyelv, ügye?
Ez kell nekem?
Ha úgy frissítek, hogy: beállítások/rendszerfrissítések/.../rom telepítés kiválasztása/ mi fog történni?[ Szerkesztve ]
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Frissült az összefoglaló.
A MIUI ROM-okat érinti elsősorban, belekerültek a 7.0-ás alapúak.
Illetve nagyon gyakori probléma volt, hogy az 5.1 alapú ROM-ról a 7.0-ás alapúra való átállás miként is történik.
Ez a rész pedig a Gyakori kérdések végére került.Ha bármilyen javítás, módosítás lenne szükséges kérlek jelezzétek.
Köszönöm. -
mcfly82
tag
válasz bibliator #9241 üzenetére
Na, engem is utolért a GPS probléma.
Semmit nem változtattam a rendszeren, és most már nálam se működik. Semelyik alkalmazásban (próbáltam pedig többfélében is waze, google maps, g:hu, stb)
Érdekes, a GPS Test szerint látja a holdakat, használja is, mégsem pozicionál. Valami nagy szoftveres bug lesz ez, de sajnos ezt az AICP fejlesztést most befagyasztották egy időre... :/
(A fejlesztőnek nagyon nekiestek, hogy OTA elérhető lett 13-as a 12-ről, és sokaknak elszállt a rendszere emiatt. Ezért ő meg azt mondta, hogy akkor inkább most egy kicsit nem csinálja, mert nincs szüksége a sok k*vaanyázós emailre) -
janoka99
csendes tag
válasz Lacusch69 #9246 üzenetére
És ez tényleg gyári? Vettél és stimmel a kapacitása? Mert én nemrég a Wayteq-től akartam 100% gyárinak hirdetett BM41-es aksit venni 4e Ft-ért, és amikor kimentem hozzájuk, láttam, hogy baromira utángyártott, keresztkérdéseim súlya alatt megtört a kolléga és el is ismerte... és ez a hivatalos Xiaomi márkaszerviz...
[ Szerkesztve ]
-
janoka99
csendes tag
válasz XtremLor #8784 üzenetére
Közérdekű közlemény: most rendeltem magamnak aksit innen: [Original BM35 battery] . Jó drága, és vszlg 2+ éves aksik, de nagyon úgy tűnik, valóban eredeti Xiaomi termékről van szó. Nem ismerem az eladót, de 100%-os a feedbackje. Ha alkudni terveztek, valószínűnek tartom, hogy még van neki, én látszólag az utolsó darabot vettem meg, de mégis lett hirtelen még kettő a listingben. Ha megjött és kipróbáltam, referálok, de lehet, hogy addigra tényleg mind elfogy.
-
Ármester
válasz zsola400 #9243 üzenetére
Van belole fastboot rom miui 9.2.2 china stable [link] ez egybol tolti a fastboot romot a miui oldalarol... Ezt linlelte [link] a jelenlegi miuihu, amirol ha tovabb lep bl-t zarhat a rom , illetve lehet hogy mas twrp alol kell majd telepiteni , esetleg szukseg lesz elotte firmware cserere ..
[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
zsola400
aktív tag
válasz this is life #9242 üzenetére
Amit linkelt az nem kínai és nincs belőle fastboot, hanem abból készült MIUIHU, magyar nyelvű rom!
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
-
Disque
aktív tag
válasz trialboj #9238 üzenetére
Nem egyszerűbb USB-C OTG kábel-t venni? Azzal tuti működik.
-
trialboj
őstag
Micro USB OTG kábelre ha veszek egy kis átalakítót [link] akkor fog működni vele az egér? Vagy ehhez speckó bekötés kell ?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Balint981220
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Jelenleg 8.5.1.0 (Stabil) MIUI van rajta, de ahogy írták, folyamatosan melegszik, ezért frissíteném erre
Valaki, aki nálam jobban ért hozzá, leírná, pontosan hogy kell csinálni?Köszi előre is!
-
-
mcfly82
tag
válasz R.Daneel #9232 üzenetére
Köszi a tippet!
Először úgy tettem ahogy írtad, de akkor meg fel sem ugrott az ébresztő, be kell menni az értesítésre nyomva az óra alkalmazásba, és úgy lenyomni a vekkert. Mire ezt hajnalban végigjátszom, a fél ház fölébred.
Végül sikerült megoldanom, úgy, hogy az értesítésnél a 'sürgős'-re állítottam, de hangnak meg semmit nem adtam meg. Most így jó
XtremLor: milyen bugra gondolsz? Én még nem vettem észre semmit. Max annyi, mintha picit backfocusos lenne, de ezt még tesztelgetem. -
cheerokko06t
csendes tag
Hali.
Más nem szenved mostanában bluetooth Audio problémákkal?
Csak bluetooth-os lejátszás esetén, laggol, szaggat, ha nyomogatom közben a telót. Ha lezár a telefon, akkor beáll, de amint feloldom, kezdi megint.
Ez régen nem volt, először frissültem Miui EU-us fejlesztői android 7re, majd tiszta telepítéssel a 7es stabil. Azóta csinálja, viszont ha most átmegyek fejlesztőire, akkor is. Múltkor töröltem a bluetooth shareing adatait, akkor egy napig jó volt, de aztán kezdte megint. .. 🤔[ Szerkesztve ]
-
XtremLor
őstag
A kamera is bugzik nalam AICP alatt, de azt csereltem gyorsba, kicsit beta/alfa erzesem van, de a TS CM-hez kepest, pl stabilabb a halozat, eddig a meloba az uzemcsarnokba nem volt halozatom se hivni sem tudtak, most meg netezhetek.
"Legen...Wait for it...Dary"
-
rasky
senior tag
sziasztok,
eladtam a készülékem, jelenleg eu miui 8.5 van rajta. Panaszkodott az Új tulaj, hogy melegszik a telefon messenger használatakor, biztos hibás a teló...utánaolvasva látom, hogy ez jellemző hiba ennél a verziószámnál, eddig én cm-et használtam hibamentesen.
Hogyan tudja frissíteni a szoftverét? Vagy leírni neki, hogy ő is értse a menetét?
Nem vagyok már benne, nem foglalkoztam mostanság a miuival, így saját fejből nem tudnám neki elmagyarázni.
[ Szerkesztve ]
-
mcfly82
tag
válasz bibliator #9226 üzenetére
Szuper!
Összességében nekem is nagyon jó, pár apró bosszantó dolgot kivéve:
1. Még mindig nem találom, hogy hol lehetne beálítani a véletlen feloldás megakadályozását.
2. Hiába állítom más színűre az értesítési ledet, akkor is fehéren villog.
3. Ébresztésnél, ha szundira állítom, akkor ad egy értesítési hangot. Akkor is, ha néma módban van a telefon. Mindig azt hiszem reggel félálomban, amikor lenyomom az ébresztőt, hogy jött egy sms vagy email.
4. Ezt az értesítési hangit kiadja akkor us, ha töltőre dugom. Beállítottam saját hangot erre, akkor meg kiadja mindkettőt. Kicsit zavaró.De ezekkel bőven együtt lehet élni, összességében az egyik legjobb rom, amit eddig használtam. Pedig sokat próbáltam, miui, lineage, TS CM, AICP, mindegyikből többféle verziót. Mondjuk a TS CM 13.1 is nagyon jó volt.
-
trialboj
őstag
Továbbra is a betört képernyős telóval küzdök, nem az enyém, külfölrdről rendelni sok idő lenne, nem is biztos hogy találnék olyat aki meg tudja javítani, a szervíz meg az értékének több mint feléért cseréli.
Azt szeretném kérdezni, hogy csak az ilyen low budget telefonoknál alap hogy ha megreccsen a kijelző akkor az egésznek annyi?
Csak mert van pár samsungos ismerősöm akiknek berepedt sokkal jobban a kijelző, de mégis hónapok óta használják különösebb gond nélkül.Ez azért fontos, mert eddig az összes leejtett telefonom, a tetejére esett, és valaki azt írta hogy itt van a touch csatlakozó, és ha az sérül akkor vége az egész felületnek. Nem tudom hogy minden telefonnak itt van, vagy csak a xiaominak, de elég szívás, mert akárhogy ejted le nagy eséllyel a tetejére fog érkezni.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
yusukee
aktív tag
A legújabb lineageOS verzió-ban bugos az ébresztés, igy nem jön ki a néma módból akkor sem, ha az az opció be van kapcsolva és nem ébreszt. Vigyázzatok vele, én sikeresen elaludtam
-
mcfly82
tag
válasz bibliator #9220 üzenetére
A rootot simán a supersu zip-el csináltam TWRP-ben. A GPS-t ma fogom tesztelni utazás közben, most ránéztem, és épületen belül is hamar magára talált.
Amúgy nagyon tetszik a rendszer, SOT kb 4 óra, leharcolt akksival. Már megrendeltem az új akksit amúgy, az előző AICP-n kb 3,5 óra volt a sot.
Egyedül azt nem találom, hogy a közelségérzékelő (ha takarásban, pl zsebben van a telefon) ne engedje feloldani a kijelzőt.@bobcruuise: szívesen
[ Szerkesztve ]
-
mcfly82
tag
válasz bobcruuise #9216 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, de...
https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/arm-unofficial-opengapps-builds-android-t3743495 -
mcfly82
tag
Én is majdnem pórul jártam az OTA frissítéssel, mindenféle hibák lettek. De előtte csináltam TWRP-ben backupot :-) úgyhogy azt visszatettem, lementettem mindent ami kell, aztán tiszta telepítéssel tettem föl az újat. Titanium backupot használok amúgy ilyenkor, azzal elég hamar be lehet lakni egy új rendszert.
Akkor ez kettőnk esetéből tanulság, hogy nem szabad OTA frissíteni, tisztán kell telepíteni. -
shun
csendes tag
válasz mcfly82 #9213 üzenetére
Helló! Nekem AICP van fent. OTA fissítés bejelentkezett, hogy van új ROM. 13.1 oreo 8.1, ok gondoltam, ehhez oreo gapps kéne. Viszont csak 8.0 gapps van az opengapps-on. Az új ROM mellé beraktam a 8.0-ás gappot és nyomtam neki installt. Hiba üzenettel megállt a frissítés és TWRP-ben maradt, nem rebootolt. TWRP-ben nyomtan neki egy reboot systemet. Semmilyen Google app nem működik és zabálja valami az akksit. Legszívesebben visszaraknám a 12.1-est az jó volt. Mentést nem csináltam, mert OTA frissítésnél nem szoktam, eddig semmi gond nem volt ezzel. Szóval így jártam. Azon filózok mi legyen most a következő lépés a rendszer talpra állításához.
-
mcfly82
tag
válasz yusukee #9212 üzenetére
Sziasztok! Tegnap feltettem az új AICP-t, ami már 8-as (egész pontosan 8.1-es) Android. Eddig nagyon pozitívak a tapasztalataim. Boot idő pár másodperc (nem mintha számítana, pár hetente szoktam újraindítani a telót). Gyors, szaggatásmentes. Az akksi idő kb ugyanolyan, mint a 7.1 esetén volt.
Kicsit jobban érzem.a teló teljesítményét, bár ugye tiszta telepítéssel tettem föl, lehet az is segített, hogy ezzel kipucoltam a telót.
A lényeg, hogy jó, aki jó romot keres, ezt is vegye számításba.
Ja, és nem mellesleg, felment a régi Lollipop bootloaderre, nem zárta a telót. -
yusukee
aktív tag
Pár napja tettem fel az official LineageOS-t. Ma jött OTA frissítés, de csak letölti és utána belép a recovery-be. Van olyan recovery, ami fel is telepíti?
-
[w]
őstag
egyszer korábban az is fent volt, mert a hang alapú bevitelt csak az újabb verzióval ment, gyárival nem.
de már régen visszaálltam a gyári billenytűzetre, mert sokkal gyorsabb.
viszont egyik napról a másikra a gyári elfelejtette az összes beállítást és úgy vélem azért nem megy a swipe sem, mert elszállt mögüle a szótár is! ezt a gyári alá nem tudom be-/visszatenni, mert nincs ilyen beállítás, csak a Gboard-ban, de mondom, előtte meg gond nélkül működött...
cmdr PETER W. VOLKOV
-
[w]
őstag
az mitől lehet, hogy a gyári Google billentyűzet egyszercsak elfelejt swipe-olni??? (MIUI 7.5.4)
minden beállítás bekapcsolva, mégsem enged csúsztatással gépelni... tegnap még jó volt
[ Szerkesztve ]
cmdr PETER W. VOLKOV
-
sbazsi
veterán
-
feel2006
tag
Sziasztok,
Mi4c aksi csere házilag roncsolás nélkül kivitelezhető? Érik a csere, mert 2 év után gyenge a telep már.
Láttam videokat ahol körömmel megkezdték, hát nekem nem sikerült.
Kell hozzá valami spéci szerszám, trükk?Illetve aksi beszerzésre van biztos, bevált termék javaslat? (Ali, stb oldalakra gondolok).
Köszönöm
Mikrotik-Hu | -unofficial- | https://www.facebook.com/groups/mikrotikhu/
-
sbazsi
veterán
Jelenleg ez a fw van a telefonon.
Ha ezt letoltom a telefonra, frissiteskent tudom telepíteni?
[link]Vagy kell egy teljes törlés előtte?
Másik kérdés:
Mire számítsak teljesítmény és akku tekintetében?
Várható lassulás, vagy rövidebb üzemidő? -
dvogabi
tag
válasz segítség! #9200 üzenetére
Valószínű, hogy ezzel a programmal sikerül megoldani [link] Elvileg egyből az egyes menüpontot kell választanod TWRP recovery telepítése.Ezek után a TW-be a factory reset működni fog, de az mindent töröl erre figyelj.Ha hülyeséget írtam remélem itt kijavítanak.De a Multitool program nélkülözhetetlen.Egy ismerősöm telóját csináltam meg vele amit a szerviz visszadobott, hogy javíthatatlan.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tea
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Filmvilág
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Építő/felújító topik
- Hivatalos videón is karcsú a Find N5
- Lightyear - befektetési app
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest