Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ka64
tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Köszönöm a segítséget, de sajnos nem oldotta meg a problémámat. Sikerült lokalizálni a hibát. Ha a Ticwatch pro 3 óra bt-n keresztül kapcsolódik a telefonhoz, akkor nem csöng. Ha megszüntetem a kapcsolatot akkor csöng a telefon. Sem a telefonon sem az órán nem állítottam semmit. (Telefon is és az óra is több mint három éves. Eddig tök jól működtek együtt.)
-
ka64
tag
Sziasztok!
Néhány napja nem csöng a telefonom híváskor. Nem tudom mi lett vele. Semmit nem állítottam rajta, hangszóró jó, beállításoknál minden jónak tűnik. Újraindítotás nem segít. A témákra gyanakszom. Sokáig nem használtam témát, de egyszer mellényomtam és véletlenül engedélyeztem a témát. Kikapcsolni még nem tudom. -
kikinda2
tag
válasz
instantwater
üzenetére
Köszönöm szépen a részletes leírást. Így talán nyugodtabban fogok nekifogni, ha rászánom magam.
-
válasz
kikinda2
üzenetére
Először egy korábban rendelt vékony jégkrémes pálcikához hasonlító fém eszközzel próbáltam szétszedni, de az csak megkarcolta a keretet.
Ez a lemez néhány tized mm vastag, hasonló mint egy szike.
A hátlap nagyon pontosan rá van ragasztva a keretre, és ráadásul ívelt is.
A lemezhez szoktak adni finom csiszolópapírt, amivel meg lehet élezni a lemezt, ha nem menne be.
Csak az elejét élezd meg, nem kell az egészből szikét élezni, mert az már veszélyes.A ragasztó néhány milliméter széles, nem kell mélyen bedugni a lemezt, mert beljebb már ott van az antenna, és összekötő szalagok.
Az akku egy 2 részből álló ragasztóval van beragasztva, elvileg az 1-es számút kell húzni először.
Én még alásegítettem egy kis műanyag darabbal is, mert a videókon össze-vissza szedik ki, de aztán rájöttem, hogy simán az 1-es fület húzva feljön az akksi.Az újat csak beraktam a régi helyére, mert maradt benn még némi ragasztófólia.
De az új akksihoz adnak 2 ragasztócsíkot, azzal be lehet ragasztani, ha szeretnéd, de nem akartam extra munkát csinálni magamnak, ha néhány év múlva újra cseréli szeretném.A hátlap visszaragasztásához lehet kapni ragasztó szalagot illetve folyékony ragasztót is, de nem rendeltem mert nem ismerem, hogy mennyire keményedik meg, és tesz-e kárt a műanyagban.
Illetve ehhez le kellett volna kaparni az eredeti ragasztót a hátlapról, amit szintén meg akartam spórolni magamnak.Ezért a hátlapot csak határozottan körben visszanyomtam a rajta maradó ragasztóval, mert viszonylag kevés gyűrődéssel leválasztani, és úgyis tokban van mindig.
De pár dollárért lehet kapni hátlapot is amin gyárilag rajtra van a ragasztó csík.A youtuben vannak videók a hátlap leszedésről és az akksi cseréről.
Én nem használtam hőlégfúvőt, mert nem akartam megsütni az alkatrészeket, sem forró készüléket szerelni. -
kikinda2
tag
válasz
instantwater
üzenetére
Nagyon köszönm az infót. Ezek szerint ez a vékony lemez kell még az akku mellé, hogy rendesen szét lehessen szedni a telefont ugye?
-
kikinda2
tag
válasz
meszike91
üzenetére
Nálam több mit egy éve 13.1 Android ArrowOS van fenn. Ennél stabilabb rendszert még nem láttam. Egy biztos, a Google szemétkedése miatt a készülék hitelesítést igénylő appok nem fognak működni. Pl. telefonos NFC fizetés.
A banki alkalmazások (azok amiket használok, Raiffeisen, Wise..), mind probléma nélkül működnek.
Biztos meg lehetne oldani, hogy a Google fizetés is menjen, de nem szeretnék mindenféle egyéb cuccot rakni a telefonra és folyton konfigurálgatni, hogy a Google-val cica-egér harcot játszak. -
kikinda2
tag
válasz
meszike91
üzenetére
Köszi az infókat. Majd az kellene, hogy honnan rendeltél akksit.
Az Accubattery néhány teljes töltés és majdnem teljes lemerülés után megmondja a számított kapacitását az akkunak.
Az eredeti ugye 5000mAh kapacitású. Az enyémre az Accubattery már csak 4179 mAh-t mond ami 83% kapacitása az eredetinek. Azt szokták mondani ökölszabélynak, hogy 80% alatt már érdemes cserélni, úgyhogy a csere már nálam is érik. -
válasz
meszike91
üzenetére
A frissebb Android miatt jó, de cserébe vacakolhatsz a Magiskkal, mert a bankok közül van amelyiknek nem tetszik, és rootoltnak érzékeli.
Most úgy tűnik sikerült belőni, de a Google Pay az még több mókolást igényelne.Korábban a xiaomi.eu ROM miatt nyitva volt a bootloader évek óta, de a netflixen kívül minden ment.
Illetve néha van egy korábban említett térerő bugom, de lehet, hogy ez user error, vagy az A12 alapú miui 14 hozta, mert korábban A10 alapú miui 12 vel használtam.
Többnyire stabil, de erősen saját felelősségre.
Illetve az A14 alapú LOS még csak pár hete jelent meg, lehetnek bugok.Maradtam volna még Android 10en, mert még az összes appnak megfelelőt, de voltak zavaró bugok a xiaomi.eu romban.
Ha a stabilitás a fontos, akkor maradj az A12 alapú gyárin.
-
meszike91
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
A LineageOs-t én is nézegettem. Érdemes lehet felrakni?
A legfontosabb nekem a megbízhatóság volna, csak már unom a miui-t és update sincs rá ugye.
-
meszike91
senior tag
válasz
kikinda2
üzenetére
Érezhetően jobb lett. Most van 73%-on 1 óra 52 perces képernyőidővel, reggel 6 előtt vettem le a töltőről.
Bár amúgy a régi aksi is mindig kibírt egy napot, csak már érezhetően gyorsabban merült. Úgy voltam vele ha már szét van szedve a telefon akkor már ezt is cserélem. Közel 4 év alatt biztos romlott a teljesítménye.
Az alkalmazásban mit kell nézni? Én ehhez hülye vagyok.
-
-
meszike91
senior tag
Na megérkezett az új macro kamera és az aksi is. Ki is cseréltem és most működik minden, a hátlapot is felraktam.
Lett akkor új fő kamera, macro kamera, kamera védő üveg és hátlap is. Volt az egész mutatvány kb 20k, de szerintem sokkal jobban megérte mint új telefont venni. Remélem 1-2 évig még jó lesz.
-
meszike91
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Az aksihoz járt ilyen szétszedő bigyó, de az még nem jött meg. Ezért szétszedtem egy szikével. Törött volt a hátlap is szóval mindegy volt neki.
Tényleg meglepően gyorsan megjött, mondjuk a futár a szomszédnak adta oda...
-
-
meszike91
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Na sikerült kicserélni a fő kamerát és a kamera üvegét, működik tökéletesen. Az új hátlapot még nem raktam fel, azzal megvárom szerintem míg megjön az új aksi is.
A macro kamera viszont meghalt a művelet folyamán. Nem tudom miért. Ugyanúgy vissza lett dugva mint a másik kettő amik működnek. Mindegy igazából sosem használtam, szóval nem tragédia.
-
meszike91
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Rendben! Megrendeltem hozzá mindent aliról, rendeltem hozzá akkor már egy aksit is. Fogalmam sincs mikor jönnek meg a dolgok, lehet az aksi csak jövőre.
-
-
meszike91
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
A fő kamera nem találja a fókuszt, szerintem az kuka. A nagy látőszögű és a makro kamera jónak tűnik.. A fő kameránál van betörve, valószínűleg az kapott is ütést.
Majd nézek róla videót, túl jó telefon ez hogy kidobja a kukába. Az alkatrészek se drágák. Köszönöm szépen a választ!
-
válasz
meszike91
üzenetére
Ha szerencséd van, csak az üveg tört be.
Alin nézz alkatrészt:
Kamera: nem túl drága, és videó alapján meg kell nézni, hogy érdemes egyesével cserélni, vagy kompletten az egész 3as csoportot.
Kamera üvegYouTuben pedig van szerelési videó.
Kelleni fog egy vékony fémlap (0.2mm azt hiszem) is a szétbontáshoz.
Phone opener néven keresd.Én nemrég akksit cseréltem.
-
meszike91
senior tag
Sziasztok!
Cserélt már valaki hátsó kamerát? Kb mennyibe került?
Valószínűleg meló közben vertem be valahova pont a kameránál.
-
jobarat01
tag
Digi VoLTE roaming valakinél működik? próbáltam a *#*#volte#*#* kódot de nem változott semmi.
-
Sziasztok!
Most vettem egy 13T pro készüléket. Eddig egy 10T-t használtam. Szeretném minden adatomat, feltelepített programomat, beállításaimat stb. átvinni. De tényleg mindent. Korábbi telefonváltásoknál mindig volt hogy kimaradtak telefonszámok, újra kellett telepíteni programokat. Akkor mindig más gyártó készülékei lettek csrélve, most remélem, hogy ha már mindkettő Xiaomi, akkor megoldható a gond nélküli váltás.
Hogyan tudom ezt megtenni?
(A 13T topicban is feltettem a kérdést, de hátha itt hamarabb kapok választ) -
andorfy
csendes tag
válasz
meszike91
üzenetére
Este megcsináltam a frissítést, nekem most a 14.0.1.0(SJDEUXM) verzióra frissült, 2023.03.01-es Android biztonsági frissítéssel.
Ez a legújabb, vagy valami még most is hiányzik nálam? Mintha neten valahol láttam volna 14.0.3 vagy 14.0.4-es verziót is, de most ebben nem vagyok teljesen biztos. -
meszike91
senior tag
Nem tudom érdekes e bárkinek is, de Lengyelországra állítva a régiót nekem azonnal jött a miui 14 update. Magyarországon nem jött semmi.
-
kikinda2
tag
Megnéztem az ArrowOS beállításait és a Hálózat és internet menüponton belül mind a Hívások és SMS, mind a SIM-kártyák menüpont alatt be lehet a Wi-Fi hívást kapcsolni.
Természetesen a Telekom-os SIM-nél jelenik csak meg a beállítási lehetőség, a Yettel-nél nem.
Próbáltad bekapcsolni és nem működött? -
Masato
tag
válasz
kikinda2
üzenetére
Mivel jelenleg a VoWiFi csak a Telekommal működik publikusan, nem tudom, hogy a Yettellel menne-e. A Telekom VoLTE működött újabb basebanddel is.
Ezt a specifikus verziót kerestem, ami az ismerősöm gyári állapotbában lévő Mi 10T-n is van. Előtte próbáltam vagy másik négyet, amiben nincs benne ez a DT_Hungary_Commercial profil. Helyette egy lengyelre ugrik, amivel csak VoLTE van, VoWiFi nincs.
-
kikinda2
tag
Ez érdekel, mert én is ArrowOS-t használok.
Jól gondolom ugye, hogy a kiszedett NON-HLOS.bin az összes hazai szolgáltatóra jó kell legyen, nem csak a Telekomra?
Van annak valami oka, hogy nem a
xiaomi.eu_multi_HMK30SUltra_MI10T_V14.0.5.0.SJDCNXM_v14-12.zip-ből szedted ki?Köszi
-
Masato
tag
Mivel lassan lejár a készülék szoftvertámogatása, időszerű lehet custom ROM-ot rátenni. Nekem mint második készülék üzemel már egy ideje ArrowOS-szel, azonban ezzel nem működött a VoWiFi. Rászántam egy kis időt, hogy ismét működésre bírjam.
A megoldás egyszerű: vissza kell flashelni a működő, régi baseband-et, ami egyébként a legújabb gyári MIUI-val sem frissül. A custom ROM viszont felülírhatja.
A Telekommal működő baseband:
2.5.c1-7.1-4393.32-1220_1014_3e63118fb3
(DT_Hungary_Commercial PDC-vel ellenőrizve)Megtalálható:
miui_APOLLOEEAGlobal_V13.0.12.0.SJDEUXM_00184d7033_12.0.zipFlashelés:
fastboot flash modem NON-HLOS.bin -
dilajoska1
őstag
válasz
dilajoska1
üzenetére
👍👍
-
Hunter2
addikt
válasz
dilajoska1
üzenetére
THX
-
Hunter2
addikt
A MIUI 14-re firrült már valakinél a telefon?
-
ginola
addikt
Garancia lejárta után két nappal az ujjlenyomat olvasó is elromlott, random újraindulások vannak, közelségérzékelő eddig is rossz volt, mivel nincs is benne. A szokásos szoftveres bakikról nem is beszélve. Redmi 4 Prime tökéletes volt, ez sokat nem ér.
Azt hiszem bye bye Xiaomi. -
Nexave
tag
Sziasztok! Valaki esetleg találkozott már a következő hibával? A Beállításokba belépve, egyszerűen nem reagál a telefon sem a Háttérképek sem a Témák menüpontra. De így semmit! Lefrissitettem, újraindítottam de nem vagyok nagy mágus... 😁 Jelenleg 13.0.8 stabil fut rajta.
-
Hunter2
addikt
Eddig a poco launchert használtam erre a 13-as miui óta nem támogatott. Tudtok ajánlani valami launchert ami normálisan működik van benne menü és nem csak minden a főoldalakra van kihányva?
-
phoenix64
őstag
Sziasztok. Masnak is bugos a MIUI 13-ban a bongeszo valasztas? Ha ranyomok egy linkre mondjuk messengerben feldobja h melyik bongeszovel szeretnem megnyitni. De full bugos csak a xiaomi bongeszot dobja fel meg azt h egyeb, de az egyeb gomb nem is mukodik, ha ranyomok konkretan vmi egesz mas alkalmazast nyit meg...
-
Hunter2
addikt
A 13-as MIUI-ró van valami megjelenési infó?
-
jobarat01
tag
Hello, van itt aki LineageOS 19.1-et használ?
Ha igen, megtudná mondani, hogy a VoWifi, VoLTE és a Google Pay mennyire működnek? -
atiska007
senior tag
-
papp54
aktív tag
Üdvözölöm az összes Mi10T tulajt. Vaciláltam a Mi10T Pro vagy Mi10T között. Végül ezt választtam. Kamera számomra nem fontos tényező. Miui12.5.5.0 a legfrissebb rom? Jelenleg ez van a telefonon. Eu verzios rom.
-
check75
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Jólvanna
azért köszi
-
Nem kereshettél túl sokáig...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Re:] Xiaomi Mi 10T Lite - ezermester kicsivel százezer felett
[Re:] Xiaomi Mi 10 Lite 5G - olcsó 5G-s fecskeSzerintem a VoLTE a gond. Próbáljàtok meg, hogy kikapcsoljátok a készülékben.
A továbbiakat a fenti két topik egyikében.
-
check75
csendes tag
Sziasztok,
Nem találtam a Lite topicot, ezért bocsi, ha kicsit offtopic a dolog.
Páromnak van egy MI10 Lite telefonja. Fél éves a kezdetektől gond az, hogy ha be van kapcsolva a legerősebb (5G) hálózat, akkor a normál telefonáláskor őt nem, vagy csak nagyon nehezen hallják. Nekem 20 centire mellette semmi gondom (MI9T pro), a szolgáltató is azt mondja, hogy a telefonnál lesz a gond. Annyit javasoltak, hogy ha nem akarja használni a netet, akkor kapcsolja a hálózatválasztást manualban 3Gre, mondjuk ez működik, mert rendesen lehet telefonálni.Kérdezném, hogy volt-e ilyen gondja valakinek 5G telefonnal és ha igen mi lenne a megoldás arra, hogy netezni meg telefonálni is lehessen normálisan. Köszi előre is.
-
ProEvoFan
nagyúr
Tudok linkelni megbízható oldalt, ahonnan letölthető a Gcam a Mi10 T-hez?
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Mi most a pontos menete a TWRP felrakásának, mert elég össze-vissza infókat találok? Illetve van esetleg másik ajánlott recovery? (Sima Mi10t 5g-ről van szó, root-ot és xiaomi.eu romot szeretnék.)
Köszönöm -
D1L1ZS
őstag
Androidos böngésző témához.
Xiaomi MI10T 5G, legfrissebb MIUI 12.5.1 (Android 11) alatt egy rakat böngészőt a kipróbáltam, mert 144 Hz képfrissítés mellett pl. Chrome, Opera, Samsung Internet, Vivaldi görgetéskor röcög, szemmel láthatóan nem sima.
Ami pl. jó, sima görgetéskor az a Soul browser, Edge és a Firefox.
Soul browsert használtam több ideig. Annak a gesztus vezérlése nagyon bejön, jól testre szabható gyors stb, de meguntam, aztán Edge de azt nem sokáig használtam.
Most a Firefox legújabb stabil verzióját használom nagy megelégedéssel, nem röcög görgetéskor, van ublock origin kiegészítő, alulra beállítható címsor, modern megjelenés.
Csak azért írtam ezt le, mert lehet hogy másnak is volt / van hasonló tapasztalata 144 Hz-es (vagy 90/120 Hz) készülékkel.
Üdv.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
De ott van!
LOL, eddig sose onnan használtam, köszi!
-
-
Nekem eltűnt a zseblámpa a frissítés után. Hová lett?
-
ka64
tag
Ma reggel megkaptam a MIUI 12.5.1—et. Sok változást nem hozott.
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Igen, köszi, én is erre gondoltam. :)
-
válasz
dzsordzs69
üzenetére
Nézz át a 10T Pro topikba, az jobban pörög.
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Felmerült egy ilyen telefon vásárlása, és az olvastam több felé, hogy némileg macerás a twrp felrakása, illetve maga a twrp. Tényleg így van, mik a tapasztalataitok? (Jelenleg Mi9T-t használok, xiaomi.eu rommal, nyilván ezt szeretném használni itt is, ha egyáltalán megvesszük... :) )
Köszönöm
-
formax
tag
Sziasztok! 2 telefonra szűkítettem a választást, Xiaomi Mi 10T és Xiaomi Mi 10 Lite.
Teszteket elolvastam, Gsmarena.com-öt megnéztem, a különbséget látom.
Leginkább a nagylátószögű kamera érdekelne, mert építési műszaki ellenőrként ezt rengeteget használom jelenleg is (Xiaomi Mi 9T). Nem kell csúcsminőség, de legalább a Mi 9T szintje. Melyiket ajánljátok, illetve van-e olyan szempont, ami miatt bánjátok, hogy a Mi 10T-t és nem másik Xiaomit, pl. a Mi 10 Lite-t vettétek meg? -
Mano66
senior tag
A vowifi-nek van valami ikonja? Telekomnál a *#*#869434#*#* kód beírása után az engedélyt megkapta,de ikon se most se a régi FW-vel nem volt. Vagy nem találom.
-
CharlieR
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az opció megvan, csak nem hajlandó működni.
-
Sziasztok, frissítés után eltűnt a vowifi.
-
ka64
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nekem van. Ezt írtam le az #508-as hozzászólásban.
-
Valóban koszi
-
Mano66
senior tag
A Mi 10T és a Mi 10T Pro-ra megjelent egy új frissítés. Csak kapcsoljátok be a "Frissítési beállításokban" a "Frissítések korábbi fogadása" opciót.
MIUI 12.1.5.0/Stabil.Vagy várjatok amíg feldobja magától. -
ka64
tag
Sziasztok!
Van egy bosszantó hibája a készülékemnek. A telefon alsó harmadában, a képernyő közepén egyszer csak kevésbé lesz érzékeny érintésre a képernyő. Pont ott, ahol a bejövő hívást fel kell venni. Ezért sokszor nem is tudom felvenni a hívást. A képernyő két oldalán tök jól érzékel, csak középen nem. Teszt programokat futtattam, azok jónak mutatnak mindent, de a valóságban nem jó. Ha újraindítom a telefont, akkor egy darabig tökéletes, majd egyszer csak elromlik.
Más nem találkozott még ezzel a jelenséggel? -
Hunter2
addikt
ma feldobta hogy frissítés jött 12.1.5 rányomtam hogy töltse le és hogy később telepítse. Na azóta sehol nem látszik hogy frissítés érkezett.
Hiába nyomok rá hogy ellenőrizze a frissítéseket azt írja hogy nincs.
Valami ötlet? -
HorFeri
csendes tag
Sziasztok 2 napja van egy 10T telóm.
Kérném a segítségeteket, pl.: messenger és SMS értesítésnél, feldob a messenger buborékjához hasonló értesítési kockát az app képével, ha rá bökök az app csökkentett ablakban indul az értesítés helyével.
Kérdésem ezt hol kapcsolhattam be mert úgy rémlik elsőre nem így volt?
Bocs ha buta a kérdés de nem találom sehol a kikapcsolhatóságát.
Ha valaki tudna segíteni azt meg köszönném !!
Üdv. -
pusszycat
nagyúr
Android biztonsági frissítés 2021-01-01 Ez csak nálam ilyen régi vagy mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
- GAMER PC! Ryzen 7600X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 500GB NVMe / 850w Gold / BeszámítOK !
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku: 88%
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)