- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Frissítéseken munkálkodik a Samsung a munka ünnepe előtt
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
gattolino
senior tag
Mutass olyan telefont, amivel nem kötsz kompromisszumot fotózás terén. Ár/érték arány a lényeg, szerintem, egy nem 600.000-et kereső átlagmagyarnál. Ha egy Huawei P40 Proba is belenagyítasz, ugyanúgy olajfestményszerű lesz. Szerintem telefonoknál mindig az a legjobb, ami neked van
-
leslien
nagyúr
Mi 10 5G 256 GB
Képek [link]
-
marcee
addikt
válasz
Graphics #386 üzenetére
Nem nagyon követem a szolgáltatói árakat. Az utoljára magamnak 7 éve vettem szolgáltatótól készüléket, akkor az olyan jó ajánlat volt, hogy egyenesen szolgáltatót váltottam érte számhordozással (LG Optimus G, voda -> telenor). Tavaly a feleségemnek vettünk S9-et a telenornál 100e-ért, az is jó üzlet volt. Főnökömnek tavalyelőtt az aktuális csúcs S8-at ingyen adta a telekom.
Most meg nézegetem az üzleti telekom árlistát, mire tudnék váltani Mi Max 3-ról. Nagy méretű, hosszú üzemidejű és gyors készülék jöhet csak szóba. Mate 20 X nagyon tetszene. A telekom szerint 438e ft a listaára és KKV5 kedvezménnyel 390e Ft-ért kapnám meg, miközben árukeresőn 210-230e között mozog az ára.Kis cég vagyunk, a korlátlan előfizetést kapom, de többszázezres telefon nem jár hozzá, ha beszarik a saját meglévő, akkor egy 100e-est valószínűleg választhatnék, de annál drágábbat csak ha kifizetem.
Más készülékeknél nem ennyire durva a különbség, de a komolyabbak az engedmény után jó esetben kerülnek annyiba, mint boltban.
Ennyire megváltozott a szolgáltatói hozzáállás, vagy olyan készülékeket nézek, amiket most nem akarnak eladni? -
ak76
senior tag
-
gattolino
senior tag
Ugyanez a véleményem. Nagyon sok tesztet néztem és a Mi Note 10 Pro messze veri a mezőnyt, hasonló árkategóriában kamerában, illetve akksiban is. Az, hogy Snapdragon 730G van benne, bőven elég már mindenre. 150k körül kapható és ha lesz rá pénzem akkor be is fogok fektetni rá. Nekem 3 évig bőven jó lesz.
-
Kamikaze75
tag
Hamar lesz itt áresés,komolytalan árakért cserébe, komolytalan érdeklődés....
Szerintem próbálják beárazni,hogy milyen áron fogják megvenni de szerintem még magasan árazva is 250 ezer lesz amikor elkezdik venni -
-
törölt tag
-
gaben88
őstag
Xiaomi Redmi Note 4 (megjelenéskor vettem és a feleségem mai napig használja amúgy) óta csak Xiaomit veszek (A2 majd Mi 9), most egy tavaly decemberben ~90ezerért Alzában vásárolt Mi 9-et használok maximálisan elégedetten. Tényleg szeretem a Xiaomi márkát, szeretem a megoldásaikat, az áraikat, a minőségüket, stb. Van Okosporszívótól át vízforralóig, fitnesz karkötőn át babakocsiig mindenem szinte Xiaomi-ból. DE szerintem ezzel, hogy beálltak a sorba és ők is annyiért adják a csúcs telefonjaikat, mint a többi nagy gyártó, ezzel veszíteni fognak a piaci részesedésükből és én a rajongásom ellenére se fogok 200k-nál többet adni egy Xiaomi telefonért/eszközért (a jövőben sem, sőt, vagy ha igen, akkor az iPhone lesz a Watch miatt). Ha most vennék telefont, Mi Note 10 Pro-t vennék 150-ért, ami kb ugyan ezt tudja, gyengébb hardverrel, de rendes DS-el és sokkal olcsóbban (játszani úgy sem játszom telefonon). De a Mi 9-emnél se érzem, hogy megérné a 3-4x árat.
Sajnálom, de szerintem kemény barterezés megy a háttérben... -
-
-
-
doooo
veterán
válasz
#56474624 #379 üzenetére
Pont ott veszik el a dolog, hogy nem fér zsebbe. Ezek után minden más lényegtelen. Sok embernek van is rendes fényképezőgépje, de mivel nem fér zsebbe, és szeretne más esetekkor is a lehető legjobb kamerával rendelkezni, akkor a lehető legjobb kamerás mobilt választja. Szerencsére az élvonalban több is van, így van választása. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy valaki 300k-t költ egy gépre, ami, ha jobban is, de csak fényképezni tud, vagy ha 300k-t költ egy gépre, ami számtalan dolog mellett fényképezni is tud (kevésbé jól, de kis mérete miatt állandóan hordozgatni lehet, sőt, állandóan hordozzák is, hisz számtalan egyéb dologra is használják az emberek a mindennapjaikban).
-
törölt tag
Érdekes olvasni, hogy lassan már a telefonok versenye valójában a fotós képességeken múlik, illetve hogy sokan emiatt vesznek meg egy-egy méregdrága telefont. Azért ennyi pénzből már DSLR/MILC és objektív is kijön. Igen, az nem fér zsebbe, cserébe jelentősen jobbak a fotós képességei akár nappal, akár este. Ha már ott tartunk, hogy ez annyira fontos szempont lett.
-
joey04
titán
válasz
hroberto #377 üzenetére
legjobbak közt van ez nem is kérdés. ahogy az sem, hogy a dxomark szarul pontoz. ezen ment a vita. nem azon, hogy jó-e a mi 10 pro kamerája. ahogy mondod, nagyon kicsi különbségek vannak. nekem pl talán pont ez lenne a legjobb, mert abban erős ami fontos, és abban gyengébb, ami nekem kevésbé. de ettől még a dxomark egy hiteltelen szar oldal.
-
hroberto
veterán
Komolyan mondom, hogy nem értem ezt a kamera vitát. A mai flagshipek között hangyafasznyi különbségek vannak kamera téren (is).
Az egyik ebben jobb a másik abban, de ezek minimális különbségek.
Vitatkoztok mint a hülyegyerekek a semmin, természetesen a legjobb kamerája annak a telefonnak van amit épp birtokoltok.
Nem tudom miért fáj az, hogy a Xiaomi felnőtt kamerában a konkurenciához. De sajnos árban is. Ez van, hiába linkeltek be még 1000 képet, hogy az alma ebben jobb a, Samsung abban a Huawei meg mindenben, akkor is tény, hogy a Mi10 Pro jelenleg kamera téren a legjobbak között van. -
joey04
titán
engedjétek el, éljen álomvilágban.
-
ak76
senior tag
-
Mind a két oldal -de legalább az egyik- abbahagyhatná már ezt a parttalan kameravitát.
-
batai15
félisten
Tehát még egyszer, ne legyél butus , ne egy részt ragadj ki hanem helyezd kontextusba .(lehet meg kéne törölni az avatarod szemüvegét )
Másik, jelenleg mi a3 használok, nem vagyok sértett almás . Sőt ki kérem magamnak, szintén sehol nem írtam hogy az alma az isten. Szóval, ki a fanboy és a sértett ? Valószínűleg az aki sárral dobálózik.
Szerintem engedd el a témát mert a reflektálás nem megy , legalábbis személyeskedés lesz belőle előbb utóbb. Ajánlom az értő olvasás erősítését is.
Látom továbbra sem megy az értelmezés , kérlek hadd ragadjam ki azt a részt amibe személyeskedsz, rendbe ? -
nyisziati
veterán
Szerinted vicc.
Amit leír, az nem feltételezés, hanem tény.
Érdekesség: a támogatói sorrend jól tükrözi a telefon helyezését...Első helyek: Huawei, utána egy Samsung.
Majd a nemfizető Apple éppen hogy befért az első tízbe.
Miközben a legtöbb vlogger iPhone-nal videózik és Final Cuttal vág. És nem azért, mert fizetnek nekik, hanem mert az a legjobb. ;) -
leslien
nagyúr
pár kép, pár telefon....
kamera teszt.. MI10 5G van benne .. [link]
-
gattolino
senior tag
A DXOMark pontozása úgy jó, ahogy van. Ott arra is pluszpont jár, ha több funkciót tud. Zoom, széleslátó. Emiatt szerez egyre több pontot az újabb telefonok többsége. De ha rámész a tesztre, akkor részletezve van, hogy melyikre hány pontot kapott. Ott kellene összehasonlítani pl egy Iphone-al, vagy Pixellel. Máris nem lenne első
-
batai15
félisten
-
dilajoska1
őstag
válasz
tibcsi0407 #357 üzenetére
Ja ok 😁
-
dilajoska1
őstag
válasz
tibcsi0407 #357 üzenetére
-
tibcsi0407
félisten
válasz
dilajoska1 #350 üzenetére
Ez a low light.
-
Mezcal
addikt
Fotós verdikt: nappal szerintem az aranyérem is megvan, míg este a főkamera brillírozik
Gondlom, a ph is le van fizetve! -
batai15
félisten
válasz
tibcsi0407 #349 üzenetére
És még fosh is ennyiért . Mondom majd gcammal jó lesz.
-
rdt89
addikt
válasz
Én a Mate 20 Pro és a Mate 9 Pro telefonjaimhoz néztem és a Mate 9 Pro is felé kerekedik sok helyen, de a Mate 20 Pro az szinte mindenhol. A Xiaominak kéne egy Leica szintű együttmüködő a kameraszoftverhez, mert papíron marha jó készülékek, csak összességében nem a prémium kategóriába való, és ezért ezt a Mi 10-et sajnálom, mert tényleg szinte mindent belepakoltak, jó IP védelem és a nagyobb kijelzőfelbontás meg a jack elcsúszott, de minden más benne van ami jelenleg prémiummá tesz egy telefont, még az ára is!
-
Mezcal
addikt
válasz
-
dilajoska1
őstag
válasz
Kamerában szerintem még az enyém is leveri a nappali fotóknál. 🙂
-
tibcsi0407
félisten
válasz
enginev3.0 #340 üzenetére
-
dilajoska1
őstag
válasz
enginev3.0 #347 üzenetére
Szerintem még fognak a szoftverén reszelni. A mi 9-nél is volt sok javulás azóta. De tényleg brutál drága lett!
-
enginev3.0
félisten
válasz
dilajoska1 #346 üzenetére
igen, itt nincs "kettős látás" effekt
-
dilajoska1
őstag
válasz
enginev3.0 #345 üzenetére
Ez igaz 😁😁 De valahogy még is jobban mutat mint a mi 10 fotója.
-
enginev3.0
félisten
válasz
dilajoska1 #342 üzenetére
Ez már jobb, csak ez nem 400ezres telefon
-
dilajoska1
őstag
válasz
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Ez nem fer a xiaomi-ba bele van zoomolva.
-
enginev3.0
félisten
válasz
dilajoska1 #326 üzenetére
-
Elég csak abba belegondolni, hogy az említett oldal szerint az éppen porondon lévő OnePlus készülék nagyon jó kamerával bír, szorongatja a nagyokat, stb. Aztán a valóság meg az, hogy OnePlus tulajként is azt mondom, hogy a kamera az egyetlen gyenge pontja a készüléknek. És ezt bizony 4 készülékük birtoklása után is tartom, egy fele annyiba kerülő Huawei középkategóriás nem marad le érdemben. A 8 nem tudom, milyen, de a 3, az 5T, és a 6 gyakorlatilag átlagos volt, a 7 Pro egy kicsit jobb már, de semmi extra.
Az az oldal is már csak a nevéből él.
-
nyisziati
veterán
Az Android Authority ebben a cikkben részletesen kielemzi a DxOMark-ot, és arra a végkövetkeztetésre jut, hogy a cég "pay-to-win" rendszerben dolgozik. (angol nyelvű)
-
batai15
félisten
Mondcsak ,azt nehéz meg érteni amit írtam ? Most komolyan. Írjam le ugyanazt megint ?
De lásd kivel van dolgod. Jó pár tesztben (ma!, Külföldi stb volt már említve hogy nem kell feltétlenül készpénznek venni a dxomark pontokat ,mert a való életben és helyzetekben nem mindig úgy brillírozik a készülék ahogy állítják ,ez által a sorrend sem releváns ) ezzel nem azt mondom hogy biztosan szar képeket készít,de hogy a nem is tartom a harmadik helyre méltónak az biztos. -
dilajoska1
őstag
Itt össze lehet haonlítani más telefonokkal. Itt nem szerepelt valami jól.
-
Mezcal
addikt
-
batai15
félisten
válasz
gyonyoruwok #322 üzenetére
Volt már nem egyszer hogy az adott mobil a dxomark tesztben a legjobbnak lett ítélve, aztán kiderült elő teszteken hogy annyira mégsem .
Dxomark szeret néha ferditeni.
Pontosan az van hogy általában a szakmai tesztekben nem épp az a sorrend amit az említett oldal felállít . -
gyonyoruwok
tag
mikor derült ez ki? lemaradtam valamiről? amúgy mire célzol ezzel, szerinted az s20-as széria jobb képeket lő? sok esetben az s10 képei is jobban mutatnak, az ultrán pedig mediamarktos nyomogatáskor is olyan röhejes volt a fókusz, hogy el sem akartuk hinni. az iphone 11 pro viszont nagyon király, de nem jobb a P40-nél. hol itt a himi humi? nem lő jókat a mi 10 pro? mobilarénás tesztképeket jó rég nem nézek, sosem tetszenek
de majd megvizsgálom már más tesztekben
-
-
ak76
senior tag
Felőlem aztán....
Az iPhone 11 pro kameráját a saját P30Pro-mat, meg az S10+/Note10 kameráit láttam élőben, a saját kezemben működés közben, a 11 Pro videóban mindegyiket kőkeményen elverte , nappali kamerában már nem annyira egyértelműen, éjszakai felvételekben pedig kb egyáltalán nem, a DXomark felőlem kihozhatja bármelyiket győztesnek, ezek közül az iPhone, meg a Samsung az amelyik egymással konkurál, a GMS mentes Huawei nem alternatíva, a nagyot álmodó Xiaomi meg még elméleti szinten sem az, akkor sem, ha a DX lehidalt a kamerái előtt. -
Mezcal
addikt
Jelenleg a MI 10 Pro holtversenyben a harmadik legjobb kamerás telefon a DXOMARK szerint. Két HMS készülés előzi meg, az egyik csak 1 ponttal. Az összes szifon verve van samukkal együtt.
-
RoBos
senior tag
Nocsak, jön egy Mi 10E is, Exynos 990-nel?!
Akkor remélem lesz Xiaomi telefon az új Exynos 1000-rel is majd! -
k-adi
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #310 üzenetére
ja ok!
akkor gyere át a huawei topikba, ott is van mit bőven
-
ak76
senior tag
Reális alternatíva nyitni a bootloadert (tökömtudja hány nap várakozás után) aztán az XDA-ról lekopizni a ROM felrakását, közben reménykedni hogy nem lesz tégla a majd 400 ezerért vett készülék, és közben izgulni, hogy az Aliról időben megérkezik a 300 forintos dual slot.
14 éves kockagyerekeknek biztosan kiváló időtöltés lenne, ha a pénz amit kérnek érte beleférne a malacperselyükbe.
-
joey04
titán
Az egyszeri kijelzőcsere hogy fog működni ennél a modellnél? mert a xiaomi magyar yt csatornáján is kiemelik, hogy ha tőlük veszed akkor él ez a dolog, de aztán elhangzik, hogy náluk úgy néz ki csak a sima 10 lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kockáztat a Xiaomi: megduplázta elitsorozata árát, cserébe bármelyik riválissal és kameraszettjével felveszi a versenyt. Tömegtermék a vége, vagy árazási zsákutca?
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest