- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Frissítéseken munkálkodik a Samsung a munka ünnepe előtt
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
alex.3
tag
Sziasztok! Nem tudja véletlenül valaki, hogy milyen beállításokat kell alkalmazzak a xiaomi saját e-mail kliensében ahhoz, hogy letöltse a leveleimet a gmail fiókomból. Már minden szart kipróbáltam de nem megy.
-
Monyos
aktív tag
válasz
Karavik #1097 üzenetére
Köszi az infót, így már sokkal tisztább a dolog.
Updater appból valamiért nem ment.
Kiválasztva a 20.10.16-os zipet, kaptam egy üzenetet, hogy "Your internal storage is encrypted. After device is rebooted to recovery, please enter your device unlock password to continue." Majd reboot után recovery helyett ugyan úgy bebootolt a rendszer.
Biztosra mentem és inkább újra flasheltem először a TWRP-t, majd az általad is linkelt módon feltettem recoveryből a 20.10.16-ot.
Most már hibátlan, elkezdtem belakni. -
Karavik
veterán
Egyrészt azért, mert 20.9.24 után volt hosszú szünet china holiday miatt, másrészt MIUI kapott android base és a kernel frissítést, ami után már nem kompatibilis a meglévő TWRP recovery (3.4.2B-0623) Mi10 Pro-hoz. Ez azt eredményezi, hogy 20.10.15 ROM frissítést követően TWRP-be bootolás telóról bármilyen módon is téglásítja a telót, csakúgy, mint az OTA update is, ami szintén TWRP bootol. Szóval egyelőre nincs OTA biztonsági okokból.
20.9.24-ről 20.10.16-ra még simán tudsz frissíteni updater appból, utána pedig így lehet ROM-ot frissíteni mindaddig, amíg nem lesz megfelelően működő TWRP recovery: [link]
-
Monyos
aktív tag
sziasztok!
5 év iOS után visszatértem a MIUI-ra egy Mi 10 Pro-val. Az utolsó Xiaomi-m egy Mi4C volt, azóta látom rengeteget fejlődött a MIUI.
Az Mi 10 Pro-t már nyitott bootloaderrel vettem hardveraprón. Jelenleg Xiaomi.EU "20.9.24 Beta" weekly ROM van rajta, fura hogy nem talál újabb verziót, pedig már 20.10.16 is kint van. Úgyhogy jelenleg bújom a fórumokat, hogy tudom feltenni rá a legújabb weekly ROM-ot. -
Karavik
veterán
20.10.16 frissítésben (extra kiadás) javítva van messaging app "no conversations" watermark hiba. Eddig ez a legjobb és leggördülékenyebb kiadás Mi10Pro-ra...
-
vagyula
senior tag
Azért azt érdemes megemlíteni hogy kernelfrissites miatt 20.10.15-höz már nem kompatibilis a twrp.Tehát ha twrpbe bootolsz, utána nem indul el a rendszer.Fastbootbol kell bootoltatni a twrpt.
-
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
Tegnapi 20.10.12 frissítéssel Mi10 és Mi10 Pro kapott egy érdekes feature-t "Back Tap" néven. Opcionálisan be lehet állítani, hogy bárhol a hátlapon 2x vagy 3x kopogtatva milyen műveletet hajtson végre (quickly perform operation) lásd saját képernyőmentéseim alul. Baromi jó, bár ez is iPhone iOS 14-ből lett lenyúlva...
-
tirszin
senior tag
Sziasztok, ha a képminőség az egyedüli szempont (28mm kamera és a Wide, illetve videófelvétel (pl 4K stabilizálás)), akkor a Mi10 Pro vagy a Poco F2 Pro-t válasszam?
A Mi 10 100Mpx-es szenzorja nem zajos ilyen kis fizikai méretnél?? Nekem a full-frame 5D megállt 22 MPx-elnél, az elég penge dinamikájú is. -
Black&White
addikt
válasz
Karavik #1078 üzenetére
Nem néztem a Pilot infókat, notebookchecken meg csak annyit írtak, globálra kitolták az A11 update-et.
De akkor ez mégsem volt igaz teljesen.
Tavaly nekem nem voltak gondjaim a korai A10-es ROM-okkal (mondjuk azok .eu vonalon jöttek), leszámítva hogy egyszer csak ment a levesbe a widevine L1-em, persist mentésem meg nem volt
Az idei felhozatal nem győzött meg, így most EEA-n tengődök, ami amúgy nálam teljesen jól muzsikál. -
Karavik
veterán
válasz
Black&White #1077 üzenetére
Beta kiadásnál benne van a pakliban főleg, ha Android főverzió váltás utáni első (beta-stable) kiadásról van szó.... Végül is csak egy kisebb zárt csoportnak engedték ki ebben a formában
Inkább az a röhejes, hogy már több, mint 1 hónapja nem jött rá nekik fix, csak úgy hagyták őket lógva ebben az állapotban
-
Steelheart2
őstag
válasz
Zsoleszhun #1075 üzenetére
Köszi szépen!
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
Steelheart2 #1074 üzenetére
Bt headset vagy bt hangfal.
-
Karavik
veterán
válasz
Black&White #1069 üzenetére
Még csak a regisztrált Global beta-stable tesztereknek jött ki. Egyébként ROM frissítés után szép bootloop-ot okoz amennyiben képernyőzár és Control center egyidejűleg használva volt. Plusz nem lehet telefonbeszélgetni sem ROM frissítés után, ha OK Google be volt kapcsolva. Faszán sikerült frissítés...
-
Steelheart2
őstag
válasz
Zsoleszhun #1071 üzenetére
Köszi szépen! Azt hittem ez valami régios megjelölés.
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
Steelheart2 #1070 üzenetére
android 11
-
Steelheart2
őstag
válasz
Black&White #1069 üzenetére
Az A11 mit takar?
-
Black&White
addikt
Global verzióra már ki is jött az A11-es frissítés.
LINK -
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Sikerült belépnem a táborba egy Mi10 Pro verzioval.Nagyon nehezen kaphato már nálunk Szlovakiában a Pro.Nagyon pöpec telefon.Az S20 at váltja és marad tartalékosnak a Mi8. :)
-
Zsoleszhun
addikt
-
novinyul
veterán
válasz
Steelheart2 #1064 üzenetére
Nem volt S20-m(S10 van itthon) kamerát hagyjuk most, de azon kívül baszott jó lett.
-
hroberto
veterán
válasz
novinyul #1059 üzenetére
"A két Mi 10 között a leglényegesebb eltérés a kameráknál keresendő, noha ránézésre pont olyan elrendezésben ül négy lencse a hátlapon. A közös pont a 108 megapixeles főkamera, amely nem változott és amellyel igen elégedettek voltunk már a Mi 10 Pro kapcsán is."
A teszt szerint a főkamera ugyanaz...
-
Lecs@
addikt
Sziasztok. Van 2 lehetőségem Ausztriában. Mind készülék EU garos, kB egy hónapos. Oneplus 8 650 euróért, vagy Xiaomi Mi 10 Pro szintén ennyiért.
Melyikkel járnék jobban pro kontra?
Mind2 oprendszert szeretem, talán akkuidő, kamera a fontos nekem. Nagyon köszi, ha bárki érdemben tud segíteni.Még kérdem Mind2 topikban. 🤔 ☺️
-
novinyul
veterán
válasz
hroberto #1058 üzenetére
Nem nem ugyan az
Ahogy a Note10 és Pro kamerái is mások(8 lencse, ráadásul jobbak is, szoftvert is jobban megcsinálták) Sajnos a MI10 ki lett csontozva(nyista bsi szenzor, lézerAF, 8p lencse, fos széles látószögű kamera, 2*-5* optikai zoom szintén nyista) Kicsit pipa lettem rájuk emiatt.
-
novinyul
veterán
válasz
Steelheart2 #1055 üzenetére
Fotózásban nagy a különbség, sajnos kiherélték a sima 10-t
Minden másban nagyon rendben van.
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Talán van itt valaki,aki tud segitteni abban hogy megéri e Pro-t venni,vagy napi használatra elég a sima mi10 is?Tudom hogy fotozásban van külömbség meg a gyorstöltésben.Ez elhanyagolhato szamomra,persze ha nem sok külömbség van a fotok terén. :) Köszi szépen!
-
Karavik
veterán
válasz
Zsoleszhun #1049 üzenetére
Ez teljesen normális, Xiaomi újfent bekeményített bootloader nyitást illetően:
"Xiaomi updates Bootloader unlock policy:
Recently, a group of friends were prompted to reach the unlock limit when unlocking Xiaomi mobile phones, and then found that Xiaomi’s Bootloader unlocking policy has changed. The update time is temporarily ominous (it may also be Martian Rescue). Xiaomi has previously banned most Xiaomi accounts. Solution" permission
According to the official FAQ of the Xiaomi community, if the new device on sale is unlocked, if the account risk control is normal, it will take 7 days (168 hours) to start;
Old devices such as unqualified account risk control will need to wait for the unlocking time, which is equivalent to the new device;
Monthly account limit to unlock 1 device;
When more than 2 units are unlocked that year, the waiting time for unlocking will be extended. According to feedback, the currently known longest time is 30 days (720 hours);
When the number of unlocked devices reaches 4 in the year, no new devices are allowed to be unlocked
Accounts with abnormal risk control are not allowed to unlock the deviceThis makes people think of Huawei’s unlocking policy before closing and unlocking, the waiting time of two weeks, the unlocking limit of 5 devices every six months, but Xiaomi is more radical. If this momentum continues, it is inevitable to shut down the unlocked server."
-
Zsoleszhun
addikt
A Lányoméval el tudtam indítani, 168 óra most.
-
hito
nagyúr
válasz
Új account és gond letudva
De ez meg milyen dolog? Van limit az egy éven belül nyitott készülékek darabszámára vonatkozóan? És ha van, akkor az mennyi?
-
mizoli
addikt
válasz
Szívatnak.
-
Karavik
veterán
Azt nem ismerem amit írtál. Nekem ChromeCast Ultra van de az nem jó 4K60fps videók lejátszására lassú, szétesik a kép, csúszik a hang
BubbleUPnP for DLNA / Chromecast / Smart TV is használom de ez egyáltalán nem játssza le a 4K60fps videókat a TV-n
Gyári beépített Wireless Disaplay (Cast) funkciót is használom TV-n történő lejátszásra, még tán ez a legjobb... -
Zsoleszhun
addikt
Még pénteken kijött a xiaomi.eu_multi_MI10Pro_20.9.17_v12-11.zip
És van már Ultrához is xiaomi.eu_multi_MI10Ultra_20.9.17_v12-10.zip
-
hito
nagyúr
Megoldást keresek a telefon TV-re történő csatlakoztatására. Azt nézem, hogy a Xiaomi telefonok csak a legritkább esetben MHL kompatibilisek, így a Type-C HDMI adapterek ki is estek.
Szerintetek ez jó megoldás lehet? Videókat vajon szépen, akadás nélkül átviszi?
-
alex.3
tag
Köszönöm!
-
Karavik
veterán
Mert a az alapul szolgáló China beta 20.9.10 se jött ki annak pedig ez az oka:
"Due to the occasional issue that mobile cards cannot register for volte, Xiaomi 10, Xiaomi 10Pro, and Redmi K30 Pro are temporarily suspended today. We are working hard to investigate and resolve it. Thank you for your understanding;"
Ez pedig a mai 20.9.14 hivatalos changelog (lol...Xiaomi jól nyomja
):
"Due to the problem of being unable to boot after the upgrade, all models are temporarily suspended today. We are very sorry for this, and we are working hard to solve it. Thank you for your understanding;"
-
alex.3
tag
Lehet tudni, hogy miért csúszik a frissítés?
eu
-
Karavik
veterán
Mi10-hez épp most ki lett küldve OTA az Android 11 alapú global stable frissítés
Holnap pedig Mi10Pro-hoz lesz, aztán pedig Poco F2Pro-hoz -
Karavik
veterán
-
hito
nagyúr
válasz
Zsoleszhun #1030 üzenetére
Köszi a választ, jó hírek
-
hito
nagyúr
Néhány kérdés a hozzáértőkhöz az EU rommal kapcsolatban:
- a BL nyitás automatikus garanciavesztéssel jár?
- még mindig 720 óra a várakozási idő?
- EU rommal lesz magyar nyelv a készüléken? Azt olvastam, hogy bizonyos részein marad angol -
hito
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #1026 üzenetére
Remélem szeretni fogod az iPhone-t. Más világ az biztos. Én a 8 Plus-omat annak idején nagyon szerettem.
-
tibcsi0407
félisten
Ha főleg csak BP-n mozogsz, akkor nem valószínű, hogy komoly hátrányod származik majd belőle. Számodra tényleg ez a legjobb alternatíva.
Én úgy gondolkoztam, hogy leszűkítettem a Telekom által VoWifi támogatott készülékekre a kört, maradt a Samsung és az Apple.
Exynos-os Samu nekem nem kell, így Apple lesz a végső.
Pedig a Zenfone nagy menőség lehetne, de nem akarom magam szívatni a térerőproblémámmal. A dolgozószobámban folyamatosan szakadoznak a hívásaim, a Telekom meg leszarja, hiába jeleztem többször is.
Sok üzleti megbeszélésem van és elég kellemetlen, hogy minden második hívásnál szakad a vonal... -
hito
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #1023 üzenetére
Megértem, de nekem itt Pesten Telekommal ez nem tényező. Tehát akkor átfogalmazva, van akinek jó és nem érinti a B20 hiánya és van akinek nem opció. Lakóhely és szolgáltató függő a dolog.
-
tibcsi0407
félisten
Dehogy van mindenhol anélkül... Sőt, a legtöbb helyen csak B20 van. Kijössz a városból és örülsz, ha 3G-d lesz.
Itt Nyíregyházán például már külvárosban csak B20 van. Ha kimegyek bármelyik környező településre, akkor nincs mobilnetem B20 nélkül.
Ha veszek egy telefont 3 kilóért, akkor kutya kötelessége nekem mindenhol a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani.
Most ott tartok, hogy veszek egy iPhone-t és leszarom már ezt a variálást Android fronton. Zenfone-t akartam a múlt héten, de szerintem a Telekom-nál nem lesz VoWifi-m, így inkább elengedem ezt a dolgot.
El kell fogadni, hogy nem nekünk készült ez a telefon, ami szomorú! -
hito
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #1020 üzenetére
De miért fontos ennyire a B20, ha mindenhol van anélkül is 4G?
Nekem mindenhol van 4G így is. Tegnap mentem le Tatára. Bicske és Tatabánya között az 1-esen volt egyedül edge, de ott más telefonnal is ez lett volna. Amint Tatabánya közelébe értem, rögtön váltott is 4G-re.
-
hito
nagyúr
Tegnap előtt jutottam hozzá egy Mi 10 Ultrához (12/256). Hát nem is tudom mit mondjak. Mindenféle túlzás nélkül, vannak a mobiltelefonok és van az Mi 10 Ultra. Aki eddig hezitált, ne tegye egy pillanatig se, rendelje meg. Ez valami egészen elképesztő. Igaz, mondom ezt úgy, hogy nálam elsődleges szempont a kamera. Na abban mindennek odaver nem kicsit! Mint készülék is félelmetesen jó, MIUI rom még nem volt ilyen tökéletes. Egész más fazonra is. Most volt Mi 10 Pro-m és sima 10-em is, MIUI 11-gyel és 12-vel, de mintha ez tényleg tök más rendszer lenne. Nem tudom, hogy a kínai rom miatt, vagy erre valami különálló rendszert készítettek, de tök más. Az is lehet, hogy csak nem használtam elég ideig az Mi 10-et a 12-es rendszerrel (ott szinte csak a kamerát és a zenelejátszót próbáltam ki, aztán félretettem) és azért meglepetés most ez a 12, nem tudom.
A 120W-os gyorstöltés valami eszement, viszont nem tervezem használni sűrűn, nem hiszem, hogy jót tenne a készüléknek. Tegnap elég nehezen hűlt vissza utána.
Egyébként átlátszó hátlapos és irtó dögös
A kivitelezés non plus ultra, nincsenek idegesítő részek amik kényelmetlenül vágják a kezet, mint pl. sima és a Pro 10-nél a kamerasziget. Azon gondolkoztam, hogyha ezt az Apple vagy a Samsung tette volna le az asztalra, akkor minimum 600eFt lenne. Xiaomi megcsinálta a népnek 300-ért.
Ja és van már rá EU rom!
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
FuRiONight #1009 üzenetére
A turbadonál van [link]
-
Karavik
veterán
válasz
FuRiONight #1014 üzenetére
Akkor a B20 hiánya lenne az egyedüli hátrány, ugyanis csak a globál változatban van B20
-
novinyul
veterán
válasz
FuRiONight #1014 üzenetére
B20 hiánya lehet probléma.
-
pergabb
senior tag
Ezert vettem en olyan bluetooth vevot ill adot, amibe be tudom nyomni a klassz kis jackes fulesem, parositom mobillal es mar 50%-on szetmenne tole a fulem. Van benne erosito, raadas csak egy tizesembe fajt a cucc. Atalakitoval egyszer neztem csak, akkor is azert, mert finomhangolni lehet, lefuttat egy tesztet mind a 2 fulre, hogy milyen frekvenciakat hallasz es ahhoz igazitja a zene lejatszasat, de valoban halk volt :)
-
Karavik
veterán
válasz
FuRiONight #1009 üzenetére
- Kínai verzióban nincs 4G B20 (800MHz)
- Kínai és angol nyelvű ROM
- Bootloader nyitással lehet másik ROM-ot feltenni
- Bootloader nyitással nincs SafetyNet megfelelőség és nincs Widevine L1 támogatás (kivéve xiaomi.eu ROM-al) -
Karavik
veterán
válasz
Zsoleszhun #1010 üzenetére
Kínai verziós nem tudja a B20-at biztosan
-
FuRiONight
addikt
Mi a hàtrànyom, ha kínai verziós Mi 10 Pro veszek? Global-t sehol nem talàlok!
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
Karavik #1007 üzenetére
Úgy látom, hogy volt egy kis túlóra tegnap de csak kijött 😄
-
Karavik
veterán
válasz
Zsoleszhun #1006 üzenetére
Köszi szépen! E hetiben már benne lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kockáztat a Xiaomi: megduplázta elitsorozata árát, cserébe bármelyik riválissal és kameraszettjével felveszi a versenyt. Tömegtermék a vége, vagy árazási zsákutca?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1 humoros
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Azonnali játékos kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Gaming notebook topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest