- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimp
senior tag
válasz
Tomi_Ohl #3533 üzenetére
Pedig 2x 3x lassabb a telepítés mint 4.4-en. A fényerővel viszont pont arra csodálkoztam rá kb. kétszer, hogy mikor lekapcsoltam az éjjeli lámpát, akkorát rántott lefelé a fényerőn, hogy éppen csak nem súrolta az ingerküszöbömet, hogy feljebb kelljen vegyem. A merülés meg nekem telepítés után tűnt túlzottnak, mostanra mintha beállt volna. Pedig mostanában még filmezek is rajta, mert több gyerek van mint tv.
-
válasz
Tomi_Ohl #3390 üzenetére
Mondjuk ez legyen a legkevesebb. Ha a bugok eltűntek volna, annak örülnék.
Egyébként PIN beállítás után kiderült, valóban restartolgat, de csak akkor, ha gyér vagy nincs lefedettség. Anno Mi2 probléma volt ez, nekem ott nem jött elő, most megkaptam itt. De ettől független az akksi diagram "szakadások" akkor is jelen vannak, ha nem volt restart. Szóval zsír
A fogyasztás viszont idővel javult, csak elsőre merült a kelleténél jobban. A wifi se parázott azóta.
Most kiderül, az új rommal reszeltek-e valamit, vagy tényleg "no changelog". Utóbbi azért kicsit gáz lenne, tekintve, hogy egy darabig nem lesz újabb, visszatérni 4.4-re meg necc..
-
válasz
Tomi_Ohl #3226 üzenetére
Elvileg valami olyan akar lenni, hogy a megadott háttérképeket váltogatja a megadott intervallumban a képernyőzáron, de én se tudok vele sok mindent kezdeni, mert rögtön feldobja a felhasználási feltételeket elfogadásra, de ha elfogadom, akkor a galéria alkalmazás leáll üzenet jön. De mégis bejön, viszon itt ha valamit piszkálni akarok, megint jön a kérdés, és itt már tovább se megy. Rányomtam, hogy alkalmaz, azt látszólag bevette, de hogy mit, és milyen gyakran, vagy hogy fog váltogatni, azt nem tudom
Linkesítettem, ne zavarjon 3 ekkora kép.
petrson: Mindig ezt használtam, aztán mikor lett HU, azóta párszor feltettem, de valami mindig volt vele, mint ahogy Tomi írja, így aztán maradtam ennél.
-
cimp
senior tag
válasz
Tomi_Ohl #3135 üzenetére
Nem azért nyitotta meg a filekezelőt mert a tallózás gombon volt a fókusz?
havri1: Köszönöm. Flash-eltem már Mi2-t, (ott nem hiányzik(zott) az a két file, Mi4-et is úgy rémlik flash-eltem de az idézett kifejezés nem esett le mit jelent, vagy hogy érted. MiSuite is flash-el, és töröl mindent, csak azt nem tudom, hogy az ugyanazt az eredményt hozza e mint ez a változat.
-
havri1
félisten
válasz
Tomi_Ohl #3068 üzenetére
Egyelőre jó, nem akarom elkiabálni.
Amit csináltam:- Öszes Google dolgot engedélyeztem. Köztük a Google helyelőzményeket is.
- GPSFix-et fel, és módosította a conf filet.GPS nagyon pontoson hagyva mindig, és a helymeghatározás a háttérben aktív.
Waze ment ma kb 1 órát, és nem dobta el. -
-
válasz
Tomi_Ohl #2896 üzenetére
Hát az. Még mikor romoltam, azt mondom megesik az ilyen, volt is mentve mindig minden duplán, de most közel egy éves rendszer ment a kukába egy pillanat alatt, úgy, hogy én meg csak aludtam..
Ok, hívásnapló, számok, sms, meg a fotóalbum mentve volt, de ezen kívül több száz kép, minden app, a beállításaik, minden ment a levesbe..
Roppant mód dühös vagyok. Még jó, hogy szombat van, mert ha ez hétköznap melóba indulás előtt jött volna elő, még mindig a telefon cafatjait söpörgetném össze a padlóról.
-
venom2
csendes tag
válasz
Tomi_Ohl #2857 üzenetére
Köszi szépen Tomi! http://miuiandroid.hu/forum/kb/viewarticle.php?a=8 Ezek alapján a Recoveryben csak a WIPE ALL-t csináljam, és utána egy UPDATE szerinti frissítést, vagy a Recovery szerint menjek végig az ott leírtakon? Magyar nyelvre nincs szükségem, akkor melyiket válasszam?
-
cimp
senior tag
válasz
Tomi_Ohl #2712 üzenetére
Ez a két ujjas dolog tényleg frankó, de hogy az sms-re pont nem működik ez óriási poén. Én rendesen rá voltam kattanva az sms-popup ra amit V5-el kipusztítottak (legalább opcionálisan hagyták volna meg, hogy az értesítés beállításoknál lehessen visszakapcsolni). Ezt nem lehet valahogy visszacsinálni?
-
-
-
Latitude
aktív tag
válasz
Tomi_Ohl #2666 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
A system-el vigyázni kell, most már van saját tapasztalatom! Ugyan is hatására a a system (gondolom cache) file-ok törlődnek. A telepítés és wipe után a telefon újraindításkor megkérdezte, hogy biztosan újra akarom-e indítani, mert nincs OS telepítve. Le vert a víz, főleg azért, mert előtte (wipe előtt) telepítettem ROM-ot. Úgyhogy vissza mentem az install menüpontba, és újra le akartam futtatni az update.zip filet. Ekkor valami olyasmit írt ki, hogy sérült a zip file ezért nem tudja telepíteni. Természetesen újra felmásoltam a telefon memóriájára a telepítő filet, de az eredmény hasonló lett. Mivel semmivel sem jutottam eredményre, ezért újra indítottam a telefont, és valóban nem volt rajta OS. Kikapcsolás után (TWRP alatt), vissza mentem a TWR menüjébe és ismételten megpróbáltam feltelepíteni az update.zip-et. Szerencsére ekkor már engedte,így megoldódott az összes problémám. Szóval, ha valaki tiszta telepítést akar akkor óvatosan a wipe advanced menüvel, mert a system bejelölésével kicsit megkavarodnak a dolgok. Szerintem elegendő bejelölni a cache, dalvik cache, data pontokat illetve ha valaki a belső memória tartalmát is törölni szeretné, mert mondjuk eladja a telefonját, akkor OS telepítése után internal storage-t is bejelölheti (így eltünnek a telefon memóriájára másolt adatok, pl.: fotók, zenék, filmek stb).
A fent leírt kálvária pedig csak azért zajlott le mert a telefonomon lévő MIUIHU7 5.9.27-et tiszta telepítéssel akartam 5.11.5-re frissíteni. Végül is ez sikerült, az tuti hogy ez most patyolattiszta telepítéssel ment föl
-
heidricha
őstag
válasz
Tomi_Ohl #2652 üzenetére
Van, csak sajnos jó nincs. Legalábbis én nem találtam.
Ivan AOSP kissé fapados, nagyobb baj, hogy semmi fejlesztés, random reboot-ok.
A többi tudtommal CM alapú, abban a kamerát ugyan megfordíthatták, de gyorsabb elvileg nem lehet, míg a X ki nem adja a kernel forrást. A GPS ellenben használhatatlan volt benne, és a changelog-ban semmi jele nincs, hogy javítottak volna rajta.
Ettől még fogok velük játszani, de ez azért nem olyan választék, mint a Nexus, vagy az utóbbi idők Motorola telefonjai, ahol reális, 99%-ban jól működö ROM-okból lehet választani 6-8 félét.
-
heidricha
őstag
válasz
Tomi_Ohl #2399 üzenetére
Azért vannak olyan újítások a Loliban, ami visszatérve a KitKat-re, nekem zavaró, ha van rajta MIUI, ha nincs.
Pl. értesítést nem lehet az értesítési területen kifejteni. Ha nem látok eleget az egyetlen sorban, akkor be kell mennem az app-ba. Tuti, van más is, nekem ez napi szintem hiányzik.MIUI-ban sok minden tetszik, de pl. nagyon zavar, hogy ennyire pici a status sor. Nekem a szokásos távolságból már használhatatlanul apró.
Sajnos a CM ROM fényképezőgépe és GPS-e is kb. használhatatlan.5.10.22. Eddig nincs vele gond, a Gmail kicsit meglódult a fogyasztási versenyben, de volt rosszabb is. (A Gmail, nem a MIUI ROM)
Dátum a fotón már működik (nem is tudtam, hogy e-miatt FC-zett a kamera)Most navigáltam vele bő négy órát (kijelzővel) - 65% sem fogyott. Ez szerintem zseniális. A N4 kb. percenként 1%-ot evett ilyen használattal. Mondjuk a normál mód (960 - 2500 interactive) beállításait levettem kicsit (300-2500 conservative), remélem, nem megy a stabilitás rovására.
-
heidricha
őstag
-
heidricha
őstag
válasz
Tomi_Ohl #2305 üzenetére
köszi mindenkinek! A dropbox-os jön szépen, a többi valamiért használhatatlan.
A link, amit írtam, a honlapról van, az obigota-s változat még lassabb, mint az eredeti!
A bigpta cloudfront-os cím, vagyis Amazon; nálam épp francia végpontra oldódik fel, obigota megy Kína felé.
-
heidricha
őstag
válasz
Tomi_Ohl #2271 üzenetére
Na, ilyet én nemigen láttam (persze nem üresen néztem), nekem jellemzően 300M kürül volt szabad ugyanazokat az alkalmazásokat használva, amikkel a Nexus4-en (és itt is CM-en) 900 körüli a szabad RAM. Nem izgat különösebben, mennyi a szabad, amíg nem okoz használati gondokat, csak a különbség miatt írom.
CM-mel a kamera gyenge, és fejjel lefelé van a képe, így is rögzít.
A GPS is gyengébben működik, rendszeresen elveszti a pozíciót autóban menet közben. (érdekes, hogy a Moto G-n is így volt, nagyon sokáig a főzött ROM-ok GPS-ben jelentősen bénábbak voltak, és a gyári kamerát sem sikerült utólérniük - GPS-t később megtanulták, a kamera meg ízlés dolga, nem volt ekkora az eltérés, mint a XIAOMI esetében).Omni-t még nem tettem fel, de már leszedtem. Előbb megérdeklődöm, hogy a fejen álló kamera jelentkezik-e valakinél.
Egy kérdés: OTG drive-ra lehet TWRP mentést készíteni? Nem felmásolni, hanem eleve oda tenni.
-
heidricha
őstag
válasz
Tomi_Ohl #2246 üzenetére
Nexus4-en a 2GB fele folyton üres volt, erre alapoztam, mondván valamivel olcsóbb, és felesleges a több.
MIUI ROM-mal nem kalkuláltam, mivel sosem használtam korábban, tény, hogy a 2GB-t alkalmazások nélkül is majdnem kitölti. Ami azt illeti, most sem használom, de nem vagyok maradéktalanul boldog a CM-mel sem. -
válasz
Tomi_Ohl #2098 üzenetére
Úgy tűnik, a Xiaomi egyiket sem meri meglépni, a dual bootot érhető okból tartják hasznosnak, a csak gépes frissítés meg a filozófiájukkal ellentétes. Még ha meg is tudnák valahogy oldani a partícionálást sima frissítéssel, akkor is félnének, hogy valami rosszul sül el és téglázódnak a telefonok.
Aztán most akkor így ugye sokkal jobb, hogy a Mi4 esetén egy azaz egy android upgrade sem látott napvilágot. Majd az is biztos jobb lesz nekik, hogy ha így szarnak a supportra, a felhasználók meg majd nem vesznek legközelebb Xiaomit..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest