- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26871 üzenetére
Nyugodtan lehet frissíteni, az adatokat én is meghagytam.
A CM kernel kevesebb dolgot tud (pl nincs kétkoppos felébresztés), cserébe sokak szerint jobb akkuidőt lehet elérni vele.
MM kamera? Ami RR-ben van? Nem hiszem, azt hívják Snapnek és az FC-zik most... Többi kamera appal nincs ilyen gond.
SMS karakterek állításához meg másik SMS app kell.Milestone2 megvolt a support, részemről kínai nyelven.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26868 üzenetére
Én így csináltam:
- wipe cache, dalvik cache, system
- aztán install ROM, Gapps (Banks, tegnapi), kernel (ZeurionX, de ha kell elküldhetem a CM kernelt is), SuperSU (2.78 SR1).Eddig két probléma van:
- Snap kamera app FC (az eddig is használt Snapdragon kamera szintén benne van és megy)
- mi sound enhancer kapcsolható, de nem megy (még nincs kész) -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26862 üzenetére
A hibákról már írtam, azokkal nyugodtan lehet élni. Mondjuk ma pont csináltam volna egy videót, és csak gyári kamera appom volt, de annyira nem volt fontos.
Gyors, stabil, bár egyszer újraindult, amit nem tudom, mi okozott: az is lehet, hogy csak bekapcsolt a zsebemben a képernyő a swipe to wake miatt.
Akkuidő... Az első pár napban nagyon szépen alakult, ilyen 6 óra SOT-okat értem el. Mostanában már csak a 4:30 van meg. Ma használtam mobilnetet és maximum fényerőt, na meg hotspotként is használtam a telefont, így vagyok most 8℅-on 3:17 képernyőidővel. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26833 üzenetére
Vasishath eddig sem a gyors frissítéseiről volt híres, shahan_mik3 viszont viszonylag sűrűn frissítette a ROMjait (már ahol volt értelme, Darkobas az éppen kivétel volt). Szerintem ez lehet a háttérben. Na meg esetleg az is, hogy a hangzásjavító portja még nem készült el, úgyhogy egyelőre le lesz tilva.
Más: Mr.C javaslatára átállítottam az LMK-t közepes értékekre. Nem ártott meg, érezhetően jobb a multitaszking. Az eddigi állandó 260-300MB szabad RAM helyett is végre kevesebb van.... Olyannyira kevesebb, hogy azt néha már enyhén szólva túlzásnak érzem
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26825 üzenetére
Igen, a Bitti-féle.
Az a hivatalos RR, innen van a link. Basketbuild egy ideje nem üzemel, azért került androidfilehostra.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26810 üzenetére
A Mi Note 2-ről is van hír.
Nem tudom, hogy ennek a Mi5S-nek mennyi értelme, de biztos el fognak belőle adni eleget...Milestone2 máris!
Más: kiszivárgott a Pixel launcher. Úgy hírlik, ez lesz majd az új
NexusPixel telefonokon, feltehetőleg Android 7.1 mellett. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26752 üzenetére
A Beállítások kinézete 7.0 újítás, valószínűleg a többi ROMon is így lesz. Nekem tetszik, MM-en is így használtam az N-ify Xposed modullal.
Kamera nem működik még olyan jól, ez tény... Pl ezt elfelejtettem írni, de minden fotó után ki kell lépni belőle, mert nem tűnik el a kép előnézete. Footej kamerával viszont jó (még a videó is), azt ajánlják most a fejlesztők.Mr.C úgy néz ki, odexelt.
Hotplugból biztos jó kettőt bekapcsolni? Azt szokták mondani, hogy mindig csak egy legyen. -
Mr.C
őstag
válasz
laci laci #26756 üzenetére
I/O: zen vagy FIOPS
Read-ahead:
stabilitás: 125kb
teljesítmény: 2048 kb
bármilyen méretű belső tároló esetén: 128kB
8GB SD vagy alatta:128 kb
16GB SD: 1024 kb
32GB+ SD: 2048 kb
Low memory killer:
3GB ram: light
2GB ram: medium
TCP Congestion algoritmus: westwood
CPU Govenor: interactive, interactiveX vagy ZZmoove
Hotplug: mpdecision és msm_hotplug bekapcs -
Mr.C
őstag
válasz
laci laci #26752 üzenetére
hát ugye az aosp attól aosp, hogy semmi nincs rajta
A kamera driver forrás nélkül sose lesz olyan, mint a miui-n, merülés meg lehet optimalizálni a későbbiekben. Az a lényeg akkor, hogy mindennapra használható (az ismert hibák mellett).
Nem tudod, deodex-elt rom? Gondolom, hogy a fejlesztő úgy fordított, ez lenne a logikus. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26749 üzenetére
Én várok, Mi4 topikba leírtam, számomra milyen.
Amúgy előbb írta a fejlesztő: holnap vagy vasárnap jön új build, 7.0_r6 alapon, teljes körű oms (Substratum) téma támogatással és pár javítással. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26726 üzenetére
Olyan van. Nyomd hosszan a beállítási ikont a gyorskapcsolók felett, akkor megjelenik egy Kezelőfelület-hangoló a Beállításokban. Azon belül, az állapotsor menüpontban lehet kapcsolni.
Ájvé ott eddig nem is néztem. Telegram csoportban már egy hete volt rá link, gondolom OTA-n már kiküldték egyeseknek.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26718 üzenetére
Hát az egyelőre nincs, de én már nem is érzem szükségét. Egyedül talán a Youtube háttérben lejátszáshoz lenne jó.
Ahhoz képest, hogy AOSP, elég sok jó dolgot tud ez. Ami kéne, az is olyan dolog, hogy sima CM-ben is tuti benne lesz: dupla koppos lezárás, animációk gyorsítása 0.7-re, és talán ennyi is ami kéne. Éjszakai mód ugye van, csak fel kell flashelni azt a modot, ami engedélyezi (így live display sem hiányzik).Mr.C tetszenek az ábrák, bele is szerkesztem őket az összefoglalóba.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26670 üzenetére
Én a MIUIHU-t preferálom, mások szerint viszont a multi jobb.
Most a Globált használom, mert béta teszter vagyok és a fordításon is alakítgatunk. Ha ki akarod zárni, hogy a más csapatok általi beleturkálás okozzon gondokat, akkor akár te is felteheted a Globált (fejlesztőit).Latitude multi ≠ Global
Az előbbi egy szlovák csapat által bizonyos mértékben átalakított ROM, az utóbbi pedig teljesen hivatalos. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26502 üzenetére
Gyorsnak elég gyors, multitaszking talán kicsit jobb, mint legutóbb RR-en. Akkuidőt még nem tudtam teljesen tesztelni, de nem néz ki rossznak. Jelenleg 2 és fél óra képernyőidővel vagyok 62%-on.
Így használat közben előjött még egy hiányosság, nincs benne live display. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26491 üzenetére
Az utolsó mondat alapján 100%-os magyar fordítás lesz a következő verzióban.
Ebben még van pár angol szó.
Más: frissítettem az összefoglalót. Tettem egy linket a fastboot ROMokhoz (thx to Mr.C), megemlítettem a magyar Globalt, valamint írtam egy kicsit bővebben róla a "Magyar nyelvet és play storet tartalmazó ROM-ok" szekcióban.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
laci laci #26413 üzenetére
Közben rájöttem, hogy itt kellene keresgélni, csak olyan ritkán romolok, hogy amikor kijött az mm addig eszemben volt, de mostanra elfelejtettem. Lényeg, hogy ezt kell csinálni ilyenkor, amit Mr.C leírt korábban:
Igazából annyi a titka, hogy nehézkesen bár, de el tudsz navigálni a beállítások >alkalmazások fülig, ott az kell, hogy mutassa a system appokat is. És a Google service framework-nek adod meg minden engedélyt, valamint a setup wizardnak. És elmulik.
Ugyanez érvényes Opengapps-nál is (nálam az van) -
mizoli
addikt
válasz
laci laci #26393 üzenetére
Lehet cserélni, telepítés előtt törli a régit.
Viszont esélyes, hogy g.services fc, vagy/és beállítások fc lesz belőle.
Ugyanúgy, mintha telepíted a romot, elindítod, és utána teszel fel gapps-t.
FC esetén megpróbálhatod ugyazzal a rommal együtt telepíteni, mint ami már fent van. Telepítés után cache/Dalvik cache wipe kell. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26341 üzenetére
Menj a Beállítások/Nyelv és bevitel-be, kattints arra, hogy jelenlegi billentyűzet, majd billentyűzetek kiválasztása. Ott kell engedélyezni először.
k.kristof egyszerűen rámész arra, hogy install zip, telepíted, majd a telepítés végén lesz egy olyan gomb, hogy wipe cache / dalvik cache. Annál több wipe nem kell.
-
heidricha
őstag
válasz
laci laci #26307 üzenetére
https://play.google.com/store/apps/details?id=novum.inceptum.smartscreen.pro
Már rég megvettem, amikor az Ingress volt a mániám, nagyon hasznos volt, hogy tud olyat is, hogy csak a kijelzőt kapcsolja le, az előtérben marad az utolsó alkalmazás. Az ingyenes reklámjait nem hiszem, hogy bárki sokáig elviselné.Úgy érdemes beállítani, hogy a zsebből kikerülés után még egy legyintést kérjen. Fogyasztása nem mérhető, sosem kapcsolom ki, bár lehet ütemezni, vagy a notiról hirtelen kapcsolgatni, este mégis 0% per 8 óra a repülős normál fogyasztás.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26263 üzenetére
Igen, ennek jó esetben csak akkor lesz vége, ha a MIUI fejlesztésének is vége. Vagy ha hivatalosan is itt lesz a gyártó és már ők csinálják a fordítást. Még azért van egy fontos munka, ahogy pilu is kiemelte a MIUI fórumon: egységesíteni a fordítást, hogy ugyanazokra a dolgokra ugyanúgy hivatkozzunk mindenhol, illetve biztos van jópár hiba amit javítani kéne.
Fejvadi bocs, ezt nem tudtam. 100%-on a global MIUI fordítás.
mizoli áh, a szlovák fordítási csapatba nem jelentkeztem, az csak a profil adataim miatt jelenik meg. A szlovákot inkább rábízom olyanokra, akiknek ez az anyanyelvük.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #26214 üzenetére
Nekem is tetszett a Bliss, éppen csak az intelligens legördülés hiányzik belőle.
Xperia billentyűzet, Mr.C linkjén:
Download V6 (Normal Install Apk for 4.4+) - ez a telepíthető változat
Download V6 Flashable Zip (For LP,MM,CM12+ Users) - flashelhető változat.
Az én linkemen meg csak telepíthető van, onnan a legújabb kell.Más: kint az RR 5.7.2. A mi fejlesztőnk éppen nyaral, de azért el tudta készíteni nekünk a ROMot.
Mindjárt teszem is fel. Az előző builden éppen 6 és fél óra SOT-ot értem el. Nem rossz, de a fényerő elég sokat volt alacsonyan (tegnap éjszaka fél három és fél öt közt Global MIUI-t fordítottam).
-
mizoli
addikt
-
Mr.C
őstag
válasz
laci laci #26131 üzenetére
Valszeg ez google betegség... GCM szolgáltatás okozza (formerly C2DM), mindjárt megnézem, mit lehet tenni vele, bár még nekem se tiszta, miért jó nekünk ez a szolgáltatás vagy voltaképp mit is csinál.
Más: Látta valaki az új Mi laptopokat?
Hát nekem ilyenem lesz!
-
Ájvé
veterán
válasz
laci laci #25937 üzenetére
Leszabályoz, ha a telefon 2 amperre van maximalizálva akkor nem vesz fel többet. Itt inkább a töltő minősége kérdéses.
QC szerintem kompatibilis visszafelé. Tronsmart töltőnél is írják:
http://eustock.eu/shop/okostelefon-tartozek/tronsmart-wc1t-halozati-tolto-qualcomm-quickcharge-3-reszletek
Írtam is nekik ghost touch miatt, azt írták gyenge minőségű töltőknél van csak, ennél nincs. Huawei töltőm van így kicsit érdekes, bár lehet valami copy csak?
Valószínűleg megrendelem ezt, remélem jó lesz. -
mizoli
addikt
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #25546 üzenetére
A gyors töltést én annyira nem éreztem... de valószínű azért, mert kezd elromlani a töltőm és már igen lassú.
Én meg délután megkérdeztem a telegram csoportban, milyen ROMot tegyek fel, erre rámírt az egyik fejlesztő (Darkobas, Broken, Beanstalk, DU stb tartozik hozzá), hogy teszteljek neki Omnit. Úgyhogy a világon egyedül hozzájuthattam Mi3-mal.
Utoljára november elején próbáltam, ez volt az első MM ROM az ivan után. Azóta elég sokminden került bele, jó ROM lesz ez, csak ki kell javítani a hibáit (legrosszabb hogy nem csörög híváskor és nem működik a videólejátszás).
-
laci laci
addikt
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #25324 üzenetére
Nem hiszem. Gyárilag ZeurionX van benne, attól ugye működnie kéne. A fejlesztő azt mondta, a keydisablernek van köze hozzá (amivel le lehet tiltani a kapacitív gombokat navbar mellett) és jelenleg nem tudja, hogyan lehetne javítani.
gyurex17 1/3-os automatikus fényerő. Kernelben nem sokat állítottam, csak kikapcsoltam a duplakoppos ébresztést és beállítottam slim governort.
-
Tomi_Ohl
veterán
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #25295 üzenetére
Próbáld, nekem eddig nagyon bejön. Egy dolog nem működik: a kapacitív gombok világítása. Cserébe nagyon gyors. Kevesebb beállítás van benne, mint RR-ben, de nekem csak egy dolog hiányzik: az intelligens legördülés. Témázáshoz Layers van benne, root nincs, de ha telepítesz Supersu-t akkor a beállításokban jelenik meg. Banks gapps ment mellé.
Úgy terveztem, kipróbálom az új RR-t, meg a MIUIHU8-at, de azt hiszem ezekkel késni fogok egy kicsit. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #25277 üzenetére
+ Keil Walker RR 5.7.0 changelog
Tehát kicsit újabb android verzió, csomó javítás, állítható betűméret a képernyőzáron, teljes feltöltésnél értesítés, jópár új fejléc kép a gyorskapcsolók fölé, illetve továbbfejlesztették a gyorskapcsolók animációit is.(#25286) mizoli abba belegondolni is rossz! 😱
(#25287) Fejvadi igen, onnan. Hasonló a menete, mint egy MIUI-s tiszta telepítésnek. Egyetlen plusz lépés van, mégpedig hogy a Google alkalmazásokat (Gapps) külön kell felflashelni.
-
-
mizoli
addikt
válasz
laci laci #24890 üzenetére
Ennek örülök
Én is letöltöttem a 2016.05.30-i unofficial RR-t, de nem tettem fel.
A 05.20-i officialhoz képest úgysincs benne érdemi változás (v5.6.9), talán frissebb a Gello böngésző, azt meg úgyis kiszedem a legújabb CM13-ból.Közben kiszedtem a maiból, ránézésre tök azonos az előzővel
-
vampire17
addikt
válasz
laci laci #24803 üzenetére
En cegesre ezt hasznalom: [link]
Ez Exchange fiokhoz jo csak, feltetelezem, ha ceges fiok, akkor az
Oriasi elonye, hogy kepes EWS-en keresztul mukodni (ActiveSync-et nem is tud, de azt ugye 1000+1 tud) tamogatja a naptar szinkront is es a nevjegyzeket is.
A fejlesztoje nagyon jo fej, megirsz neki valamit, hogy milyen uj funkciot szeretnel es beleteszi
En ezt hasznalom nagyon regota es bevalt.
Termeszetesen lehet benne allitani, hogy mikor szinkronizaljon, sot meg azt is, hogy legyenek olyan idoszakok, amikor ritkabban keri le a leveleket.
-
-
Mr.C
őstag
válasz
laci laci #24780 üzenetére
Írd fel egy post-it cetlire és legyen a gép mellett :
Tiszta telepítés menete:
-wipe > advanced wipe > dalvik, cache, data, System kipipál > csúszka elhuz
-Vissza teljesen majd reboot
-Reboot recovery
-Install > Rom,kernel (ha külön kell) és egyéb feature-ök (pl adatok xposed stb...) kiválaszt > csúszka végighúz
-Végig megy, esetleg újra wipe cache&dalvik
- RebootKernel csere:
-TWRP csak install, nem kell semmi wipePlusz feature telepítés:
-TWRP wipe dalvik&cache
- Vissza a reboot menübe > reboot recovery
-Install > kiválasztod > csúszka végighúz
-RebootFrissítés telepítése, csak azonos típusú rom esetén lehetséges:
-TWRP wipe dalvik&cache
-Vissza a reboot menübe > reboot recovery
-Install > Rom kiválaszt és újra kell a kernel és feature-ök > csúszka végighúz
-Reboot -
mizoli
addikt
válasz
laci laci #24775 üzenetére
Hát, ööö...
Tehát a két legújabb RR-ről van szó.
A CPU-Z-vel megnézted, és a 05.20-i RR gyári kernelével nem mentek a szenzorok, míg ugyanazon romban zeurionx kernellel meg igen.
Ha így van, akkor nálad valami nagyon félrement.
Nem is emlékszem mióta használom az RR különféle verzióit (most éppen azt, ami nálad nem megy), de sohasem volt még hasonló hiba sem.
Talán többszörös össze-vissza dirty flashnél lehetséges, de tiszta telepítésnél -elvileg- nem fordulhat elő.
Talán próbálj újra egy TISZTA telepítést. Működni kell neki.
Fastboot ROM telepítésben mennyire vagy otthon? -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
laci laci #24775 üzenetére
Volt nálad ezen a telefonon mostanában fent MM MIUI? (Bocs, kicsit nehéz követni, mert több telefonról is szoktál beszélni).
nepszter1 nem túl szerencsés helyzet. Amit esetleg megpróbálnék: feltennék egy régebbi ROMot (mondjuk tavaly őszit), az még tuti nem kérne bejelentkezést. Ekkor csinálnék egy új fiókot és azzal regisztrálva frissítenék.
Fejvadi végső soron ha máshogy nem, a fejlesztői ROMmal is össze lehet vonni a Note-ot.
"a SIM tálca úgy olvadjon a keret síkjába, ha megakad a körmöm, mehet a levesbe." - akkor tőlem agybajt kapnál.Amióta először betettem a SIM kártyát, (2014 augusztus 1), nem birizgáltam a tálcát, pedig egyik felén bizony kiáll kicsit.
-
mizoli
addikt
válasz
laci laci #24768 üzenetére
Ha a közelségérzékelő nem kapcsolgat, még nem jelenti azt, hogy nem mennek a szenzorok
Ismét: tedd fel a CPU-Z-t, és ezzel ellenőrizd a szenzorok működését. Vagy, ha az szimpatikusabb az AIDA64-etInnen nem tudom mi van mégis rajta, de ha pl. TWRP-ben mindent törölsz (az SD-t is), és felteszel egy fastboot romot (azt hiszem már csináltad), akkor meg kell lennie a hiányzó tárhelyednek.
De ez macera, én inkább átnézném a tárat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest