-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mizoli
addikt
válasz
mizoli #31063 üzenetére
.zip
recoverySystem
SpacesSystem/app
AntiSpam
BugReport
Cit
CloudPrint2
CloudService
DocumentsUI
Email
GoogleCalendarSyncAdapter
GoogleContactsSyncAdapter
HybridAccessory
HybridPlatform
Joyose
KSICibaEngine
LiveWallpapersPicker
MetokNLP
MiDrive
MiuiDaemon
MiuiVideoLeo
Notes
PartnerBookmarksProvider
PaymentService
SpacesCore
SpacesPolicyApp
Whetstone
XiaomiAccount
XiaomiSimActivateServiceSystem/priv-app
Browser
CleanMaster
CloudBackup
CloudServiceSysbase
FindDevice
GoogleBackupTransport
GoogleContactsSyncAdapter
GoogleFeedback
GoogleOneTimeInitializer
GooglePartnerSetup
MiDrop
MiWebView
Music
RtMiCloudSDK
SpacesManagerService
Updater
YellowPageSystem/etc
system\etc\WhetstonePermission
meg időnként pár .xml, ha eszembe jutA lista nyilván bővíthető, van mikor mást is törlök, meg a romtól is függ, mi van éppen benne.
Persze lehetne szerkeszteni is, de nem szánok rá időt. Így minden működik, ami nekem fontos, sehol nincs emiatt hibaüzenet, vagy FC. Legfeljebb nem minden menüpont alatt van tartalom, pl. Mi fiók. Egyáltalán nem biztos, hogy Neked is így jó, ha pl. szinkronizálsz akár a Google-lel, akár Xiaomi-val, máris nem stimmel.
Nem mindenről tudom biztosan micsoda, van olyan amit kipróbáltam, hogy okoz-e hibát, ha nincs. Ha nem okozott, töröltem. Ilyen pl. a Joyose, de van még pár db.
A romok nem mindig egyformák, a system/app és a system/priv-app változik, egyszer ebben, egyszer abban van ugyanaz az app.
Remélem jól írtam. Ja igen, a rom.zip-et nem bontom szét, csak a TotalCommanderrel megnyitom, és így törlök. Szerkesztéshez a Notepad++ jó. -
Tomi_Ohl
veterán
-
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #31029 üzenetére
@mizoli -nak sok szeretettel:
Dirty Unicorn build#8.2.1 Android 8.1
For detailed change log, check http://gerrit.dirtyunicorns.com/#/q/status:merged
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #31022 üzenetére
Nem, van új AOKP is, Telegram csoportban lett megosztva a link.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #31020 üzenetére
Lelkesen keresve még egy tegnapit találtam, ami ma jelent meg:
CRDroid 8.1 #8.1.29
Changelog: Fixed lock screen password issue -
mizoli
addikt
válasz
mizoli #31009 üzenetére
heidricha
Én ezt a 9%-ot igen soknak tartom.
Egyébként semmi különös, használom a wakelock és az alarm blokkolót,
a playhez szükséges alkalmazások kivételével minden Google cuccot törlök. A Sysconfig Patcher Magisk modullal engedélyezni lehet a gms akku-optimalizálást is. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #30998 üzenetére
Mi5S. De mindegy, a források javarészt megegyeznek.
Tavaly még hihetetlen gyors volt az egyetlen elérhető Oreo ROM, aztán január elején rebase-elték a kernelt, és valóban lassabb lett. A legutóbbi verzióval, ami fent volt, már javult a helyzet, de az akkuidő vállalhatatlan volt (legalábbis nálam), így visszaváltottam MIUI-ra. Szóval nagyonis jó a helyzet Mi3/4-nél, ezt meg tudom erősíteni. -
mizoli
addikt
válasz
mizoli #30992 üzenetére
Az előbbi helyesen: tehát pl. Androidot.
És mindezt úgy adják el, hogy milyen jó Neked, hogy az ő "ingyenes" szuper cuccaikat használhatod. Becsomagolják valami, a felhasználó számára kívánatos alkalmazásba, és a user örül, hogy kidumálta a világnak még a "titkos" gondolatait is.
-
Milestone2
nagyúr
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #30964 üzenetére
Akkor az akkut zabálta a Play services, azért kellett (újabb) béta. Lehet, hogy most is hibás a stabil verzió?
Az utóbbi másfél napban nemigen volt időm olvasgatni, de most végigmentem a hozzászólásokon, és durva.Tényleg a régi időket idézi a helyzet, de most talán még összetettebb.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #30964 üzenetére
Nyomtam a kedvedért egy restartot (bár volt pár az elmúlt órában) simán megy a telepítés a belső tárhelyről utána is (én sem nagyon szoktam GPlay-ról telepíteni. Ami kell itt van a telefonon.)
Ja és válaszolt a fejlesztő srác Shivam Kumar Jha is: nincs kötelező TWRP (mint Shahan_mik3 és vasishath ROmjainál volt kötelező) mehet nyugodtan a legfrissebbel !!!
-
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #30954 üzenetére
No. Az én tapasztalataim.
Az ajánlott recoveryvel felment.
(van egy hülye szokásom, külön telepítek mindent, hogy lássam, ha besz@rik, mitől sz@rt be...)
ROM rendben, belső tárhelyről alkalmazás telepíthető
GAPPS az ajánlott nem megfelelő hozzá.... javítás után is sokszor "kiabál hogy leállt, de közben nem is állt le.
mivel hibás a Gapps, így a Google Play sem működik, onnan valóban nem tudok semmit telepíteni.Magisk települ ugyan a TWRP-ből, de működni nem akar.
Még szenvedek egy kicsit, de nem ez lesz álmaim ROM-ja...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
mizoli #30954 üzenetére
Pedig Cancro/OREO-khoz ezt a TWRP-t írja fel az orvos.
"...Recommended TWRP (Needed for battery drop fix after reboot)
https://androidfilehost.com/?fid=889964283620767235..." -
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #30842 üzenetére
Az akkumulátor és teljesítmény menün belül van olyan, hogy "Válasszon alkalmazást a korlátozáshoz" azon belül elvileg ezt (is) lehet állítani (MIUI-s extrákkal kibővítve).
Ha ott beállítod, hogy ne legyen korlátozás, az nem jó?zolikaDB nálam ugyan már nem fő telefon a Mi3, de próbálgattam rajta a MIUI9-et, és egy kicsit meg is lepődtem, mert tényleg folyamatos, kellemes használni.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
mizoli #30776 üzenetére
Ja azt vágom...Köszi a linket. Szedem is. Megmondom őszintén én sem használom a fenti dolgokat(ez a sim aktiválós dolog idegesít is), kivéve a névjegyzék és naptár szinkronizálást, de mikor felcsatlakozik a netre és a szinkronizálások miatt belassul az tilter.
Melyik progival szoktál romot főzni?
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #30739 üzenetére
szűk két napig volt fenn. használatban nem gáz, a SOT értéke szerintem hasonló lesz, de magára hagyva durván merül. éjszaka 2% per óra. ugyanezt hozta a 8-as is napközben, az pár napot fenn volt korábban. hogy 24 óra alatt csak a standby elvigye a töltés felét, az szerintem nonszensz. gyakorlatilag meg sokkal többet, mert az enyén 20% alatt már percenként egy%-ot fogyaszt. gondolom öreg az akksi.
-
válasz
mizoli #30737 üzenetére
Egy LG V20 lesz minden valószínűség szerint. Tudom, hogy szürke import, nincs benne magyar nyelv,
szopó a garancia és igencsak korlátozott (vagy nulla) a mókolás lehetősége; viszont mocsok erős, minden van benne a hőmérőn kívül, a létező legjobb audió képességek - ez az egyik perdöntő - vlamint pompás kamera, ez meg a másik fontos tulajdonsága. Ja, a harmadik az ára. 99k-ért nekem instant buy -
válasz
mizoli #30730 üzenetére
Mert néha fagy, többnyire legrosszabbkor és nem reagál rebootig. Mivel két fos telefonom is van, de ezy jó sem; ez néha rosszul érint. Persze ettől még nem helyes viselkedés, azt belátom.
Mindemellett érdekel, lehet-e tesztelni az nfc-t. Jelenleg csak a másik rossz telefon van itt, ott hátlap csere is volt és nem tudom működik-e benne. Kettejük között nem műx, az biztos.
Off\hétfőn elverem a nem erre szánt pénzem es veszek egy telefont\OffOff
-
Ájvé
veterán
válasz
mizoli #30704 üzenetére
Ja köszi, nekem nem kell, annyira érdekel akkor megnézem köpönyegen, amúgy nem szoktam nézni időjárást.
Neked írtam amúgy, hogy Németországba elég változékony az időjárás, nézd meg a meteorológiai előrejelzést TV-ben, nem nagyon fog bejönni az se. Persze az aktuálisat illene jól kijeleznie ha frissül az app. -
Tomi_Ohl
veterán
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #30686 üzenetére
csatlakozom. az első, avagy a második 9-es heti óta használom, eddig semmi baja nem volt. én az xiaomi.eu-st használom, az a kínain alapul. érdemes a változásokat elolvasni, ha semmi érdemleges nincs benne, nem kell frissíteni sem. a mostani hibás kiadást így úsztam meg (ha jól értettem, volt egy hibás, amit gyorsan vissza is vontak)
-
heidricha
őstag
-
Lathronos
őstag
válasz
mizoli #30680 üzenetére
Valamint lenne még egy kérdésem. A legutolsó stabil global MIUI mennyire akkumulátor kímélő? Kibír vele a telefon legalább egy napot napi 2 óra netezéssel és ugyanennyi zenehallgatással?
Valamint lesz-e MIUI 9 Mi3-ra? E cikk szerint ha jól értelmezem, nem.
-
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #30676 üzenetére
Lehet állítani a lépéseket, de az a legkisebb és a legnagyobb hangerő közötti lépések száma lesz, a legkisebb effektív hangerő a ROM-ban fix. Ha csendes környezetben van az ember, nagyon feltűnő tud lenni az eltérés. XDA-n nem én vagyok az egyetlen, aki kiszúrta. Persze eltérhet a 3-4 is, de pont a hangerőben?
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #30673 üzenetére
0.5-ös animáció sebességgel használok minden ROM-ot. és csakis Nova-val.
Csak egy dolog a reakciósebesség. Az nem lenne vészes.
Az alkalmazások is lassabbak (pl. navik, Ingress), pedig a CPU beállítás nem indokolna semmilyen különbséget. Mintha a GPU vissza lenne fogva, pedig a KErnel adiutorban nem találok erre nézve semmi gyanúsat.
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #30671 üzenetére
Még egy furcsaság, hogy a minimális hangerő igen hangos.
Amúgy jobban reagál, mint a MIUI 9, jó lenne. Valójában ez a fő oka, hogy egyáltalán próbálkozom, hogy a MIUI lassabb, mint a többi.
A fogyasztás nálam pont fordítva szokott lenni, az első pár napban magasabb. Valóban a G vackai tudják leginkább elvinni. Nálam a telepített app-ok elég stabilan ugyanazok.
-
heidricha
őstag
válasz
mizoli #30659 üzenetére
az egyik kamerával megy a panoráma, és mind a kettő műkodik amúgy - mióta adtam jogot nekik a kamerához, amit az egyik gyárilag nem kapott, és nem is jérte)
sajnos a kamera sosem lesz a nem gyári ROM-ok erőssége.
a fogyasztás egyelőre elég tré, 1% per óra repülőben. mintha a készemléti fogyasztás is ennyi lenne, vagy talán kevesebb is. ???
-
válasz
mizoli #30663 üzenetére
Egyrészt a 4.0 stabil Magisket használom; a frissebb béták időnként érthetelen módon nem települtek, viszont letörölni se lehetett őket szépszerével és elcseszték a systemet (legalább is a márciusi NOS-on), nem értem hogyan, de nem is mentem bele jobban.
Viszont alapból a 4.0 stable bekapcsolja a magisk hide-ot, de konfigurálás nélkül ezt némely app nem szereti. Megoldás: rögvest telepítés után kikapcsolni a hide funkciót, majd reboot recovery -> safetynetfix telepít, szigorúan a magisk 4.0-hoz való béta verziót (xda-n szépen oda lehet navigálni a magisk topicból). Reboot, Magiskban hide egyszer off, majd újra on -> konfigurálni a rejtendő alkalmazásokkal, majd mindezután jöjjön a safetynet check. Így mindig ment pl. a SmartBank, ellenkező esetben néha kiabál és hisztizik.
Így. Remélem segít -
heidricha
őstag
válasz
mizoli #30645 üzenetére
4% ebben a formában nem lenne rossz. a wifi nélküli szokott jelentősen magasabb lenni (MIUI-n is magasabb, mint a wifis). nekem ez a 4% egy éjszaka volt repúlö módban, azt nagyon sokalltam, de még jobban a nappali 25% per munkanap fogyasztást (MIUI-n ez kb 10). wifi nélkül.
tuti kipróbálom valamikor, kizárt, hogy kibírjam
jut eszembe: kamera... most is kettő van? panoráma mód valamelyiken használható? nem egyszer-egyszer, hanem bármikor.
-
mizoli
addikt
válasz
mizoli #30655 üzenetére
"Az internetcsatlakozás értesítés kikapcsolása viszont jó lenne a multiban is. Illetve kikapcsolható, de azonnal visszakapcsolja magát."
DirtyFlash-eltem a 7.11.30 multi romot, és megoldódott a probléma, most kikapcsolva marad.
Nem nagy dolog, csak picit bosszantó az üzengetés, hogy nincs internetkapcsolat, pedig van WiFi és mobilnet is, és működik is mindkettő. -
válasz
mizoli #30648 üzenetére
Igen, ezért, meg a hangerő növelésért (ARISE mellett valamiért halk lett a hangszóró). Meg akkor már piszkálom a governort, ilyenek. De mindig letörlöm, mert megvadul tőle a fogyasztás. Viszont aztán hajlamos úgy is maradni
Más kernelt nem próbáltam mondjuk; nincs kedvem szívni vele. De ha van jól együttműködő ajánlat, nyitott vagyok
Illetve érthetetlen, hogy a 3C Battery Monitor alkalmazás statisztikája egy darabig tökjó, mutat minden vackot, ahogy kell, majd egyszercsak besértődik és onnantól csak kamu infókat látok, nyilvánvalóan rossz adatokkal és el is tűnik a részletezés. Ez is mitől van...ui.: jövő héten végre visszakapom az OPO-t remélem és akkor a Mi3 átmegy teszt-telefon üzemmódba. Jöhet az Oreo, MicroG és társai
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged