- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mizoli
addikt
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #25172 üzenetére
Tudtommal nincs, de mizoli szerintem tudna csinálni egyet. Vagy majd én is, de ki tudja mikor teszem fel legközelebb, most elvagyok ezzel az Xperiával
Úgy kell elképzelni, mint a stock droidot, ami a Nexusokon van, csak 1000x több testreszabhatósági lehetőséggel.
Különféle témákkal meg akár ennyire fekete is lehet: [link] -
Mr.C
őstag
válasz
Fejvadi #25150 üzenetére
System
Optimization - Background CPU processes caused performance issues (05-16)
Optimization - Delayed response for charger's notifications (05-19)
Fix - Wireless display caused reboots (05-19)
Fix - Read mode appeared more red than it should be (05-19)
Fix - Draining battery while using GPS in some cases (05-19)
Fix - Bluetooth turned on automatically with the device (05-19)Settings
New - Introducing Shortcut menu. Check out the new MIUI 8 feature early. You can turn it on in Additional settings. (05-17)Mi Cloud
New - Added "Back up now" feature for fast backups (05-19)Elvileg, de én pl a shortcut-ot nem találtam
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #25148 üzenetére
Duplakoppal kb zsebre sem lehet tenni, mert ott önálló életre kell. A csúsztatásos felébresztés ilyen szempontból jobb, de az nélkül is el lehet lenni.
RetepNyaraB, hunaqua fent, az összefoglaló elején linkelt leírást nézzétek meg. Mindkettőtöknek az kell, az új partíciók és baseband miatt, csak utána mehet fel újabb MIUI/CM. Nem, a régi CWM-es összevonó zip nem jó, mert az csak a systemet rendezi el, a boot és a modem partíciókat nem.
-
Mr.C
őstag
válasz
Fejvadi #25139 üzenetére
Jó lesz, gondbiztos, lehet sokan felesleges lépéseket látnak benne (jogosan), de annyi ideje foglalkozok informatikai dolgokkal, hogy itt már nem lehet biztosra mondani semmi
mint amikor a partíció összevonó ZIP a régi időkben mégse vonta össze a dolgokat.
Kernel cserét nem ajánlok neked, felesleges. Dupla kopp hidd el, nem nagy szám ezen mert nincs behangolva, csak a képernyőt figyeli, ezért minden kis kakára felébred (más telefonoknál összetettebb műveletek határozzák meg mint pl Proximity és/vagy fényerő szenzor, gyroscope stb...) valamint most SoD gyanús világát éli, senki nem jött még rá, mi a hiba (nekem van sejtesem, de még be kell igazolódnia)hunaqua: miuiandroid.hu-n található stabil miui miflash-el való telepítése a legegyszerubb. Sajnos linkelni nem tudok. De két verzió szokott lenni. Egyik a recoveryben telepíthető ZIP, másik egy miflash-el (PC-n) flash-elhető zip
-
mizoli
addikt
válasz
Fejvadi #25135 üzenetére
Nem is promózom, csak neked úgy tűnik
Nekem RR alatt előszörre, (de csak előszörre) úgy tűnt, hogy jobb az akkuidő a ZeurionX-ben, de mérve rosszabb volt. Én is a duplakoppos ébresztést próbáltam ki.
"Letörölni" nem lehet, flashelni kell a gyári kernelt, ha van.
Célszerűen újra flasheled a romot. Utána elég csak a cache-eket törölni, de nem szükségszerű. -
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #25120 üzenetére
Értem. Szóval többször is feljött?
Ha zavar, tedd amit bozarjoska írt, és tiltsd le az értesítéseit.Más: feltettem az XOSP ROMot. Amióta utoljára próbáltam, változtattak a témán. Még rosszabb lett, néhol konkrétan undorító. Úgyhogy most csinálnom kell egy rendes Xperia CM témát (egy már meglévőből sok dolgot fel tudtam használni, de az sem tökéletes). Még nincsen kész de már most sokkal jobb.
A másik hiányosság a Sony hangszínszabályzó hiánya, de találtam egy új (ma megjelent) modot, ami tökéletesen működik. -
-
Tomi_Ohl
veterán
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #25058 üzenetére
De tényleg nem jelenik meg értesítés, ahol aztán csatlakozási módot lehetne váltani? Meg kéne. Onnan mégiscsak egyszerűbb.
Igen, TWRP-ből kéne feltenni a Supersut, ha kell.laci laci addig örülj, amíg nem az AOSP billentyűzet magyar nyelvét használod. Nekem most az van, hihetetlen, mikre képes javítani.
Különben általában Xperia billentyűzetet használok, elég jó. Jó még a Touchpal, de az az utóbbi időben túl sok reklámot, "charge booster"-t meg hasonló hülyeségeket kapott. -
mizoli
addikt
válasz
Fejvadi #25036 üzenetére
Na most már kaptál pár választ, akkor még egy másik, hogy növeljem
a káoszta lehetőségeketTedd fel a Minimal ADB and Fastboot (Windows) drivert (ha a számítógép nem látja a telefont)
Dugd fel a gépre a telefont, engedélyezd benne az USB adatátvitelt
Computeren Total Commander - meghajtó listából Hálózat (3 kis számítógép ikon) - ADB-t kiválasztani - itt egy betű-szám kombináció lesz a telefon. Rákattintasz, és a telefon teljes tartalmát látni fogod, pl. firmware, data, system, sdcard, stb.
Itt kiválasztod az sdcard-ot
Látni fogod a rajta lévő összes mappát és fájlt (rejtett fájlokat is)
Itt oda-vissza másolhatsz, törölhetsz, átnevezhetsz, vagy amit csak akarsz.Én vagy ezt használom telefon-gép kapcsolatnak, vagy az FTP-t.
-
bozarjoska
őstag
válasz
Fejvadi #25039 üzenetére
Itt egy frissebb bár az lesz szerintem amit vampire17 mond.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #24987 üzenetére
Elég lesz az is szerintem, ha mobilon kilépsz a fiókból.
kvojnovics üdv! Reklamáció előtt tényleg érdemes lesz feltenni egy fastboot ROMot a morfondőr által linkelt leírás alapján. Fent, az összefoglaló elején van linkelve egy leírás az Android 6.0 frissítéshez, abban linkelve van egy magyar nyelvet is tartalmazó (MIUIHU) fastboot ROM is.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #24962 üzenetére
Ha új tulajnak adod át, akkor törölheted az internal storage-t is. Az épp telepített rendszer megmarad. Csak olyankor ne töröld, amikor még fel akarsz tenni valamilyen ROMot.
blod001 fent, az összefoglaló elején van linkelve leírás, a szerint már egyesítetted a partíciókat? Összevonás után aztán már egyből mehet a MIUI 8, nem kell semmilyen egyéb trükközés.
-
mizoli
addikt
válasz
Fejvadi #24964 üzenetére
Mini leírás:
TWRP-be belépsz
Megynyomod a Wipe gombot, elhúzod a csúszkát, és kész
Vagy:
Megnyomod az Advenced Wipe gombot
Dalvik/ART Cache+Cache+Data --- pipa be
Swipe to Wipe csúszkád húzd el.Ekkor megmarad a rendszered, de nem lesznek benne adatok.
Az Internal Storage törli a teljes belső tárat, ezt csak akkor jelöld be, ha mindent törölni akarsz.
(Ezután fastboot romot tudsz feltenni. Ha valami gubanc van, és nincs semmi rendszer, akkor ezzel helyre lehet hozni.)
A System törli a telepített rendszert.
Az USB-OTG törli a csatlakoztatott USB tárat.Szerk.:
mire leírtam, már mindent tudsz. -
mizoli
addikt
válasz
Fejvadi #24951 üzenetére
Talán tedd fel mindet, aztán eldöntöd, melyik marad
Én is így szoktam. Ezek közül nálam egyik sem volt fent. Hosszú idő óta a mostani MIUI8 alpha az első MIUI, amit megnéztem.
Ha szeretnél kipróbálni egy gyors, jól működő, sokat tudó, kellemes, otthonos romot, javaslom az RR 2016-05-20-i verziót.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #24910 üzenetére
Ez az a leírás: [link]
Csak simán a csúszka az a gyári beállítások visszaállítása. Ugyanazt csinálja, mintha wipe data, cache, dalvik cache lenne bepipálva.
A cache és a dalvik cache ugyanaz, mint mirecoveryben. Tehát gyorsítótár, minden személyes adat megmarad.
A data az az alkalmazások, beállítások, de a virtuális SD-n lévő dolgokat nem bántja (képek, videók..)
Az internal storage maga a virtuális SD (külön).
A system a rendszer, azaz minden adatod megmarad, de amint írod csak a Mi logóig jut, mert nincs rendszer ami elinduljon.
Van még egy OTG opció, az csak akkor lényeges, ha csatlakoztatsz hozzá egy ilyen eszközt.vampire17 kb 96%-os most a multi is. Remélem, hogy akkor tényleg belekerül a globalba és tudok szerezni linket.
mizoli nocsak, biztos te vagy az?
Ez lesz a következő elviselhető MIUI a v5 34 után?
A Google billentyűzet nem része a hivatalos kínai ROMnak. Abban sogou-féle billentyűzet van, ami nem a Googlenek hanem a kínaiaknak kémkedik. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #24814 üzenetére
Nem-nem, ne akarj kibújni. Bizonyítékom van rá, hogy a feketét lenudliztad.
mizoli "jobban látszik a kijelző" - az csak a Mi4-re érvényes, pedig nagyszerű érv lenne
Ájvé arra ugyan nem, de MIUI 5-re még hónapokig jöttek frissítések MIUI 6 release után is.
Gondolom abból tanult a Xiaomi, és azért szünetelnek most is, meg szüneteltek MM előtt is Developer ROMok terén.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #24798 üzenetére
A Mirecoverytől egyértelműbb, az biztos.
Mi3? Megtartod azt is, vagy továbbadsz rajta, mert a fekete szerinted nudli?zolikaDB van már MIUI 8 téma MIUI 7-re, rendkívül kreatív Myui 8 néven.
Az eltűnés meg Global ROMban ilyen, pontosan nem tudom, mi miatt. A multi ROMoknál hasonló a helyzet, MIUIHU-knál nem. Amint csatlakozik a netre a Témák app, eltűnik az az opció, úgyhogy ha használni szeretnéd, kapcsold ki a netet és töröld a témák adatait. -
laci laci
addikt
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #24236 üzenetére
Megszokjuk, de attól még pl a teljes képernyős helyett kis körben lévő hívókép nem lesz jobb.
Mr.C valami miatt a Redmiken mindig több a szabad RAM. Fejvadi szokta mondani, még a 4.4 időkben, hogy Redmi Note 4G-n 1.4GB szabad ugyanazzal a ROMmal, amivel Mi3-on max 1.1.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #24228 üzenetére
bozarjoska annyira elfoglaltak, hogy mától szünetelnek a béta frissítések Mi3/4/Note-ra.
Más: tegnap feltettem az 5.1.1 alapú Flyme-ot, Flyme 5 appokkal. Számomra pozitív csalódás, egyrészt gyorsabb, mint nyáron volt, másrészt a multitaszking is javult. A Flyme 5 appok szépek, material elemek is keveredtek beléjük. Egy szakállas hiba van benne, mégpedig hogy a képernyő továbbra is érzékel hívás közben. A másik lehet egyedi, de nekem a Google névjegyek nem akartak megjelenni, pedig elvileg szinkronizálva voltak.
Aki esetleg le szeretné tölteni, innen megteheti. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
Fejvadi #24208 üzenetére
A mostani nem hiszem, hogy menni fog, de igazad van, csak csinál valaki emészthető témát is.
Más: megint volt egy belassulásom, szóval annyi biztos, hogy nem a kernel a ludas...
Mindegy, letöltöttem egy 5.1.1 alapú (unofficial) Flyme-ot, mellé Flyme 5 apps csomagot, holnap felteszem. -
mizoli
addikt
válasz
Fejvadi #23722 üzenetére
RR-ben (03.16. build) is lehet kapcsolni a beállítások megjelenését. Sötét/világos/automatikus. Az értesítési terület (a header külön is) pedig alapból igen részletesen testreszabható, meg még egy csomó minden van. A sötét témákról nem is beszélve. Tetszene neked is
pozanos
Ilyen ismerősöm nekem is van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest