- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #24440 üzenetére
A funkciók közül a videó szerkesztő eléggé tetszik, bár eddig sem használtam sűrűn, de ezután még ritkán sem fog kelleni máshol eszközt keresnem.
Amúgy túl sok számomra értelmes új fícsört nem látok (persze másnak lehetnek hasznosak, szóval ez így jó).Mr.C a MIUI6/7-re azt szoktam mondani, hogy ilyennek kéne lennie az iOS-nek, hogy tökéletes legyen.
Jó ez nyilván túlzás. Szerintem az értesítési felület úgy lett volna a legjobb, ha a material AOSP-s stílust ötvözik a mostanival.
Az adatvédelmi dologról meg... Felesleges dolgokat nem adok meg, de azért elég sokmindent. Ami kell nekik, úgyis megszerzik.
Különben van ez a MIUI8-as feature, hogy elemzik az üzeneteket és egyből figyelmeztet, ha spam... Tessék, itt van, már hozzáférhetnek az összes személyes levelezésünkhöz. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #24324 üzenetére
Fogalmam nincs, legutóbbi információm még a fordítások feltöltése előttiek.
Azt viszont a Mi4 fórumból megtudtam, hogy a legújabb global ROMban (6.4.14) még nincs benne az új fordítás.
Kíváncsi vagyok, lesz-e frissítés a héten (globalra meg hétfőn), vagy már tényleg nem kapunk semmit MIUI 8 előtt. -
-
s4tch
veterán
válasz
vampire17 #24292 üzenetére
Nálam a frissítés utáni újraindításnál mindig frissül az art cache is, úgyhogy felteszem, az update szkript törli a cache-eket. Ez mondjuk csak azért izgalmas ota frissítés esetén, mert ilyenkor 2x kell újraindítani a telefont: egyszer megteszi a szkript, másodszor meg én, miután újratelepítettem a supersu-t, az áttetsző redőnyt és a moaabot, ami frissítéskor mind elveszik.
Mr.C, itt a changelog.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #24157 üzenetére
Amikor délelőtt láttam a videót, épp enni készültem, de ettől elment az étvágyam. Ha így fog kinézni, az maximum az indiai/kínai ízlésnek fog megfelelni (végülis érthető), Európának szvsz túl csicsás.
Egy pozitívumot látok benne, ez a fajta értesítési panel talán már tényleg nem fog akadni lehúzáskor -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #24082 üzenetére
Ez a 7.3 meglepett, angol fórumon sincs semmi, de még a kínain is csak olyakat látok, hogy meglepett userek küldik róla a screenshotokat. Azok alapján 252MB-s a frissítés.
mizoli nem baj, az még mindig jó...
Más: a tegnap Mr.C által linkelt részletes MIUI review-t linkeltem az összefoglalóban a Rendszer, felület pont alatt. Lassan át kéne rendezni azt a részt, egyre több ilyen van linkelve.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
vampire17 #23793 üzenetére
Megérte kicsit háborogni, mert mos korrekten állnak a dolgokhoz és nekik is kicsit könnyebb lesz, mert lesz nekik segítség a fordításban. Örülök neki, hogy megoldódott végül, így a Globál ROM-ba is lesz Magyar.
(#23794) mizoli
Zolikám, csak óvatosan, mert a másik topikban is ránk hívták a Moderátort és lezárta, aztán kitörölte a kellemetlen hozzászólásainkat.(#23795) Tomi_Ohl
Tomikám. Erős volt a nyomás és nem lehetett ezt másképp megoldani. -
s4tch
veterán
válasz
vampire17 #23742 üzenetére
Csak néhány gondolat:
- a mail app bénább, mint a gmail
- a videó app nem játszik le (legalábbis mikor utoljára próbáltam, még nem tudott ilyet) helyi hálóról, míg az mx player simán játszik nasról, ftp-ről
- a zene app nem tud(ott korábban) dlna-t, és tidal integrációja sincs
- a galéria korábban erősen dadogott, akkor végérvényesen átálltam quickpicre, ami több szempontból okosabb
- a böngészőről akkor szoktam le végleg, amikor a kezdőoldallal elkezdtek variálni a kínaiak; ezen kívül a chrome tud szinkronizálni az asztali böngészővel ill. google fiókkal, ez hatalmas könnyebbség
- a fájlkezelő jó, hogy van, de az es file explorer a hálózati füllel és a root üzemmóddal még úgy is köröket ver rá, hogy túlbonyolítottákA kamera appot az előbb kihagytam, azt megtartanám, teljesen jó még úgy is, hogy a képek felbontását nem lehet állítani (ehh, 2016 van...). Az értesítési terület, a menük, betűtípusok, árnyékolások, záróképernyő és a többi szerintem kurvajól néznek ki gyárilag. A miui sokkal jobban tetszik, mint a túlzottan leegyszerűsített material design az aosp vonalon.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #23732 üzenetére
Állítólag a Xiaomi írt levelet minden fansite-nak, melyben kérték a fordításokat (ingyen). Ingbrzyék a szlovákot, csehet, stb odaadták, vagyuláék a magyart viszont nem... Így most kb nulláról kell kezdenünk a fordítást, nekünk, felhasználóknak. Kicsit félek a végeredménytől pár vicces kedvű ember miatt.
Fejvadi rontja az állapotsáv láthatóságát, ez tény. Egy másik, letöltött témával talán jobb lenne, de most maradok ennél.
-
s4tch
veterán
válasz
vampire17 #23529 üzenetére
A GPS-nek lehet használni a takarékos üzemmódját, ami csak mobilnetet és wifit használ. Ez valóban kíméletesebb. Illetve nem tudom, milyen widgetet használsz; nálam a HD Widgets van, annak a beállításai között be lehet állítani néhány finomságot. Ja, és nyilván nem ismerem a szokásaidat, a napirendedet, de ha mondjuk egész héten nagyjából egy településen vagy, akkor fölösleges a helymeghatározást használni.
Amúgy meg agyalhatunk apróságokon, ha a bluetooth miatt merül a telefon, mint a fene...
A kocsiban nálam is rajta van a telefon a fejegységen, hosszabb utak alatt le is rántja az akksit kikapcsolt kijelzővel is.
Ha már mi band: annak mennyit bír az akksija? Tényleg elmegy 3-4 hétig, ahogy egyes tesztekben lehet olvasni? Futás esetén mennyire méri korrektül a távolságot? Barátnőmnek gondolkodom rajta fitness kiegészítő gyanánt, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy tényleg hasznos lenne...
-
s4tch
veterán
válasz
vampire17 #23527 üzenetére
Fene tudja... Mondjuk nálam hétköznap csak a wifi megy, a mobilnetre nincs szükségem, nfc mindig ki van kapcsolva, és ma a gps sem kellett. Ja, és nincs facebook app, az zabálja az akksit veszettül. Van viszont viber, instagram, gmail, sofascore, ebay, aliexpress, és éjjel hallgattam kb. 1 óra zenét tidalon keresztül (nagyobb részben kikapcsolt kijelzővel). Böngészésre chrome-ot használok, úgy emlékszem, a gyári böngésző éhesebb.
Még valami: szigorúan kézi fényerőállítás megy, ez is segít.
Most nézem a szerkesztett kiegészítést: ami itt gyanús, az a facebook app (lite? az kevésbé éhes), a whatsapp és a mi band app. A bluetooth nagyon durván eszi az akksit.
"adatkapcsolat/wifi/GPS mindig van, de gondolom ez alap mindenkinel"
Nálam nem.
Egy mozdulat kikapcsolni a fölösleges szolgáltatásokat. Az irodában van wifi, otthon szintén, így hétköznap csak akkor megy a mobilnet, ha nem vagyok a városban. A gps meg minek a mindennapokra? A munkahelyemre 13 év után általában nagy nehezen betalálok...
-
vampire17
addikt
válasz
vampire17 #23507 üzenetére
Bocs, 16 megapixel-ig es 1080p-ig videonal korlatlan. Mivel a Mi3 nem is tud tobbet sem kepnel sem videonal, igy lenyegeben nincs eszreveheto minosegromlas.
Ha esetleg mast is tarolnal akkor en az Amazon Cloud Drive-ot ajanlom, messze a legolcsobb korlatlan tarhelyszolgaltato.
Evi 12 dollaert tarolhatsz korlatlan fotot, evi 60 dollarert pedig barmi mast.
(En a filmjeim tarolom konkreatan ott, a Plex szerver mint "merevlemezt" hasznalja
Lassan 3 Tera full HD anyag van mar font
)
Ehhez van olyan app is, amivel a tarhelyed manageled: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.amazon.drive
Ill olyan is, amivel a fotokat szinkronizalja automatikusan fol: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.amazon.clouddrive.photos
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #23452 üzenetére
Ez minden MIUI-nál így van. Azt jelenti, hogy mountolni szeretné a data-t, de nem tudja mert már csatolva van (mivel az kell ahhoz is, hogy hozzáférj a belső tárolóhoz).
Szokott lenni a telepítés végén egy cannot unmount system hibaüzenet is, az meg azért volt, mert már unmountolva volt a system, de a legújabb multi már nem írta ezt ki.
Az ilyen fehér sorokkal nem kell különösebben foglalkozni. Akkor van baj, ha piros hibaüzenetet látsz. -
havri1
félisten
válasz
vampire17 #23452 üzenetére
Mountolás hiba, unmount. Nincs usb-vel csatlakoztatva ilyenkor igaz?
Szerk.: Csak azt tudnám, hogy az egetrengető hibák vajon javítva lettek a stabilban?
Én kizártnak tartom, de mivel a 17-es egy hulladék, adok egy esélyt a stabil MIUIHU-nak.
Nekem március 6-án van egy miui_MI3WMI4W_V7.2.5.0.MXDCNDB_61ab82283a_6.0.zip romom, de hogy ez mi, azt se tudom, nem volt tesztelve. Itt linkeltétek! -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #23441 üzenetére
MIUIHU MM stabil ROM
Anno küldtél egy linket, amin a kínai stabil volt, lehet, hogy az lett megcsinálva? -
Fejvadi
nagyúr
válasz
vampire17 #23293 üzenetére
Lehet nem jól fejeztem ki magam. Nem az a lényeg, hogy gyári, hanem, hogy jó legyen és ne kelljen mindig piszkálni valamiért. Megtaláltam azt ami nekem a legjobb, a Miui 7.1 V7.1.3.0.KXECNCK-4.4.-ben. Tökéletes és nem is szívesen cserélném le semmire. Egy rossz szavam sem lehet.
Azt próbáltam elmondani, hogy a Xiaomi-nak a ROM cserélgetés lenne a legnagyobb előnye és ezt akarják mindenféle képen akadályozni.
Ha cserélgetem a ROM-okat, akkor hiba-hiba hátán, de ha nem cserélgetem a ROM-okat, akkor meg miért pont Xiaomi?
-
havri1
félisten
válasz
vampire17 #23228 üzenetére
+ (#23231) Tomi_Ohl
Hiába ugyanaz a rom, a hw más. Biztosan nem az enyém rossz, mert a zsír új LTE verzión am a héten érkezett meg, azon is most próbáltam, ugyanúgy torzít.
Valami a Mi4-nél nem stimmel, mert a hangerő eleve sokkal halkabb, mint más készüléken.
Redmi2 van még itthon, de az olyan hangos, hogy 70% fölé szinte nem is tudom felrakni, mert fájdalmas már (Piston3).
Mi4-en maxon a hangerő (gsm pl), annyira halk, hogy buszon vezetés közben, erősebb háttérzajnál konkrétan nem értem, mit mondanak a fülembe.Na erre keresnék megoldást.
4.4.4 alapú romoknál egyiknél sincs jelen a hiba!
-
s4tch
veterán
válasz
vampire17 #23130 üzenetére
Nálam a bt és a mobilnet ritkán van bekapcsolva, így 5-6 órás, illetve ennek megfelelő kijelzőidőm van. Mikor eszembe jutott, készítettem pár screenshotot 50%-os akksi környékén az elmúlt hetekben, íme:
Nyilván többet buzerálom a telefont, mint te, ezért simán lehet eltérés. A másfél-két óra ezzel együtt nem tűnik combosnak.
-
Mr.C
őstag
válasz
vampire17 #23130 üzenetére
Szerintem jó. Nem tudom mennyire szeretsz romolni, de ha belaksz egy ivan aosp romot, akkor jobbat érsz el.
De miért akarsz cserélni? Kevés a két napos üzemidő? Ha meg vagy elégedve, akkor feleslegesSzerk: a MMIUI romok egyáltalán nem olyan jók akku szinten, de mivel én minden nap töltöm, ezért nem probléma
-
Mr.C
őstag
válasz
vampire17 #22976 üzenetére
igazából nekem egyetlen egy problmám volt az újjal, hogy a hostednetwork-re nem akart felcsatlakozni.
Tiszta telepítéssel tettem fel az előző verziót, meg is szűnt az ikon probléma, elvacakoltam vele egy ideig és még mindig van 1-2 dolog hátra.
Olvastam, hogy ez a javított multi vmi wifi issue-t is javított, ezért húzom most rá dalvik/cache wipe-al. Gond ebből nem lehet
-
blod001
tag
válasz
vampire17 #22938 üzenetére
Van már vagy 8 féle tokom, de egyiket sem szeretem és pucéran használom a telefonom. Most egy ilyet rendeltem, ez volt a régi S2-ön és nagyon szerettem. Remélem ezen is be fog válni. http://www.aliexpress.com/item/For-Xiaomi-M3-Mi3-tpu-Case-High-quality-Anti-skid-S-Line-soft-tpu-gel-Case/32424261738.html
A vékony aluminium tok volt a kedvencem amit rá lehetett csúsztatni, de rájöttem hogy nagyon visszafogja a térerőt.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #22896 üzenetére
"Lehet hogy a 6.0 alatt uj kernel van" - ez igaz
"es ez annak a source-e?" - sajnos nem, a linken a cancro-kk-os van, utolsó módosítás 11 hónapja... Pedig ha ez már az új lenne, akkor tényleg Igy lehetne konnyebben 6.0 alapu Custom ROM-ot csinalni.Más: végre találtam egy verziót a Sony Zenéből, ami működik CM13-on: [link]
Annyi, hogy törölni kell a zipből a mixer_paths.xml-t (meg talán az audio_effects.conf-ot is, de ebben nem vagyok biztos), különben nagyon halk lesz a zene. -
Mr.C
őstag
válasz
vampire17 #22735 üzenetére
úgy látszik, akkor nekem egyedi probléma az ikonok csúfsága... eddig azt hittem, hogy mindenkinek ilyen de mostmár látom, nálam lehet valami....
ilyen az enyém: baromi ronda és nem tudom, miért:eredetileg azt hittem, hogy maj egyszer egy feature lesz, hogy az ikonokat a kis négyzetben lehet majd kijelölni (akár értesítési sávban), de nem, nem szolgál semmire se az a kis négyzet
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #22713 üzenetére
Megy az automata fényerő?
A többiek ezen az új multin próbálják?
Úgy tűnik, lassan elérkezünk oda, hogy bárki számára ajánlhassuk a frissítést, még mindig a Samsung/Sony előtt.
Illetve utóbbi mostanában kezdi kiadni az MM-et, de csak Z5-re.
Ez az új task manager meg 4.8.29 óta "új"Nem is értem, miért nem ez az alapértelmezett nézet.
Mi5i neked bizony az lenne az igazi
Fejvadi három ujjal csípés? Olyan biztos van?
zolikaDB ránézésre jónak tűnnek a beállítások. Újabb MIUI-k alatt esetleg még az akkumulátor optimalizálás szokott bekavarni, próbáld meg kikapcsolni a Messengerre (Beállítások/Rendszer/Akkumulátor/<jóhosszúcím>.
Mr.C megesik... Xperia billentyűzet is erre javítja
blod001 legújabb multit próbáld, elég jónak tűnik.
-
Mr.C
őstag
-
Mr.C
őstag
válasz
vampire17 #22715 üzenetére
Milyen task manager?
Am az automata fényerő nálam kicsit érdekes. Állít, de csak felfelé, illetve most vagy 5 percig sötétben voltam és utána vett le. Ha meg leszarom a képernyőt és felelesztem, akkor megy lefelé is, de utána csak felfelé (nem tudom ertelmes-e amit leirtam)
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
vampire17 #22699 üzenetére
"Amit irsz, az aszt sugalja, hogy a Xiaomi kiadta a munkat kulso fejlesztoknek, vagy mire gondolsz? Mert ilyesmi nem tortent.'
De, elég rég megtörtént."Annyi valtozott, hogy zarjak a bootloadert"
És? Nyitható, megkerülhető. Kit érdekel?"illetve kizarolagossa teszik a Mi recovery-t a gyari ROM-okhoz"
Na ez a hatása a sok szutyoknak."A Xiaomi annyibol viszont sokkal jobb fej a tobbi gyartonal, hogy a custom ROM-olast tamogatja, ad lehetoseget a Bootloader nyitasra"
Ez nem jófejűség, hanem pénz. Ha nem tenné, lehet neked sosem lenne ilyen telefonod, meg az itteniek közül sokaknak.Ez a telefon addig eladható ebben a mennyiségben, amíg megtartják a kiskapukat.
(#22700) Mr.C
Dehogy veszekszünk. Boncolgatjuk jelenlegi helyzetet.
Vámpirral vagy Zolikával sem. -
Fejvadi
nagyúr
válasz
vampire17 #22686 üzenetére
Nem a megkötésre gondoltam. Lassan 2 év alatt egyszer sem hiányzott a MiRecovery lecserélése. Nem mindenki ROM-ol megállás nélkül, hanem egy jól működő, beváltat használ. Én nem teszek fel Miui-n kívül mást, ahhoz meg elég. Nem tárolok 45 Giga ROM-ot a telefonon. Egyszerűen csak használom amire tervezték. Nekem nem hobbim a ROM-olgatás, amit egyszer mindenki kinő. Ez egy szűk réteget érint.
-
s4tch
veterán
válasz
vampire17 #22654 üzenetére
Van olcsóbban is:
https://www.ibuygou.com/categories/xiaomi-mi5--1.htmlÉn várok vele pár hónapot, hogy kiderüljön, van-e típushibája, lehet-e emberi időn belül nyitni a bootloadert, kint lesz-e a forráskód, lesz-e multi/miuihu rom magyar nyelvvel, és ilyenek. És ismerve a Mi3/Mi4 árazásának alakulását, addig a Mi5 ára is lemegy 400 dollár környékére.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #22600 üzenetére
Hopsz, közben rájöttem, elszámoltam az időt és még otthon vagyok.
Ezek szerint a Mi5-tel kapcsolatban semmi meglepő... Én azért bizakodtam, hogy végül kiderül, hogy nem az előlapon van az ujjlenyomat olvasó, de mégis...
A Mi4S meglepett, de ezek szerint nem sokkal több, mint mondjuk a Mi4C. -
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
vampire17 #22559 üzenetére
Olyankor már nem működik ez a really good optimization
Más: tettem egy "keresőmezőt" az összefoglaló elejére (kinyitás után látszik). Így sokkal könnyebb lesz keresni konkrét dolgokra. Ha már kimaradtunk a heti MIUI egyik legjobb újításából (kereső az értesítési területen), gondoltam, legalább a fórumon legyen hasonlónk.
Légyszi teszteljétek többféle képernyőn, nekem laptopon (15.6″, FullHD) pont jónak tűnik, de elképzelhető, hogy máshol esetleg túl nagy lesz vagy valami.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged