- Nem nyílnak a Foldok?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bojtix
tag
válasz
ginola #17306 üzenetére
1, Miflash-l nem ment fel ez : aries_images_5.11.26_20151104.0000.4_5.0_cn (két helyről is letöltöttem)
2, ez igen : aries_images_5.9.2_20150723.0000.6_5.0_cn
3, két lépcsőben jött le a kínaihoz OTA
4, 26-i multi update appal
5, után a wipe...
6, minden kézzel vissza, mert sok alkalmazásom nincs és az sms+híváslista egyből megy a gmail-be... -
Karavik
veterán
válasz
ginola #17298 üzenetére
Túlzás és elfogultság nélkül állíthatom, hogy nálam is full bugmentes. Napi 2-3 órás telefonbeszélgetések mellett nekem még sose szakadt meg a vonal, csak akkor, ha vezetés közben telefonálok és olyan helyre érek ahol nincs térerő. Hang késést sem tapasztaltam az újabb ROM-oknál...
(#17296) bojtix:
MiFlash-ből a 11.26 fastboot ROM-nak is fel kellene mennie attól függetlenül, hogy mi volt telepítve előtte. Milyen hibaüzenetet írt aki amikor próbáltad? Köszi!
-
DrKapocs
őstag
válasz
ginola #17289 üzenetére
Átlagos.
Volt már 5 órás kijelző időm is, de volt 3 órás is. Most 54%-on van 2 óra 7 perc kijelző idő után (sok email, egész napos wifi, néhány hívás, kevés gps, 2 sms). 4 órát visz átlagban, de kis optimalizálás jót tesz neki (permission, manage battery app usage).Én szeretem. Ez az első v5-ön kívüli rom, amit el tudok viselni kompromisszumok nélkül.
-
DrKapocs
őstag
-
Karavik
veterán
válasz
ginola #17280 üzenetére
sMIUI-ban sok hibát jelentettek azon kívül is amit írtál, pl legújabb 5.11.26 sMIUI kiadásban SMS-app FC, Browser FC stb (ez attól is függ, hogy itt milyen ROM-ot főzöl magadnak az sMIUI konyhában: [link] Tehát xiaomi.eu az alapja, de olyan mélyen moddolt, mintha férfit nővé operáltak volna. Szóval nem lehet összefüggésbe hozni sMIUI-t a xiaomi.eu-val
(#17281) vornia:
Ilyen esetben hiába dugja fel PC-re a telót, úgy sem látja a belső tárolót, csak 500MB belőle. Nem tudom, hogy szoftverrel van-e lehetőség tartalmak visszaállítására, eddig a xiaomi.eu fóromon senkinek nem sikerült eddig...
-
-
Karavik
veterán
válasz
ginola #17261 üzenetére
Ha volt wipe data akkor tényleg furcsa, hogy megdagadtak a beállítások egy része.
Ha másik rendszerre mész akkor wipe data, wipe dalvik cache, wipe cache törléseknek elegendőnek kellene lennie TWRP-ből. A wipe system-et azért nem mondtam, mert úgy emlékszem, hogy a modemre szüksége van az AOSP-nak a MIUI-ból...
MiRecovery-t jobban ismerem én ott a tiszta telepítéshez végig szoktam menni fentről lefelé az összes wipe lehetőségen telepítés után. -
DrKapocs
őstag
válasz
ginola #17249 üzenetére
Olvastam az en.miui.com-on a full changelog topicban, jeleztek páran a frissítési hibát.
Karavik:
Van tipped mi történne az alábbi esetekben:
- 5.11.12-es kínai dev romom van fenn. Felajánlja az OTA frissítést az 5.11.19-re, ami egy 42 MB-os csomag. Tegyük fel, hogy frissítek. Mi történik a módosított gps.config állományommal? Vajon megmarad vagy lecseréli a nem működő kínaira?
- 5.11.12-es kínai rom a kiindulás, újra. Nem frissítek OTA, hanem leszedem a teljes, 5.11.19-es kínai dev romot. Ezt kicsomagolom, majd gps.config csere után zippelem, majd updaterrel telepítem. Így szerintem mennie kell. Majd ezt OTA frissíthetem az 5.11.26-ra? Á, csak nagy kérdés újra, hogy az OTA frissítés érinti-e a gps.config-et vajon. Szerintem talán jobb leszedni itt is a teljes 5.11.26-ot, kicserélni benne a gps.config-ot, majd zip után updaterrel fel.Nem elég ez a gps.config bizonytalanság, hanem még ehhez jön hozzá ez az összevont systemes dolog is. Egy biztos, nincs időm a full újratelepítésre (MiFlash) és belakásra, ráadásul a jövő héten nagyon kell a telefon.
-
Karavik
veterán
válasz
ginola #17248 üzenetére
Én ilyet nem írtam, hogy MiFlash-el kell telepíteni. Azt írtam körülményektől függ hogyan kell telepíteni, akinek már összevont data és összevont system partíciói vannak az bármivel telepítheti az 5.11.26-ot amivel csak szeretné, updater app-ból, vagy akár TWRP-ből is lehet
(#17249) ginola:
Nálam Google play-el és Google play szolgáltatásokkal nincs semmi gond
-
Karavik
veterán
válasz
ginola #17162 üzenetére
Nekem az, hogy telefonálás közben más is hív az tök általános jelenség. Most a napokban volt olyan eset, hogy 5 perc híján 2 órás telefonbeszélgetésem volt egyhuzamban és közben rengetegszer hívtak, várakoztatással végig pittyegtek a fülembe. Volt akit átkapcsoltam pár percre, volt a akit később visszahívtam. Lényeg, hogy sokat beszélek telefonon, átlagosan napi 2-3 órát, és soha egyetlen egyszer sem volt még vonalszakadásom, sem egyéb hívással kapcsolatos problémám MIUI7 alatt. Biztos vagyok benne, hogy közülünk senki nem beszél annyit telefonon, mint én. Szóval, ha lenne hívással kapcsolatos issue, ami ROM-hoz köthető az nálam biztosan kijött volna.
Azt is elhiszem, hogy másnál előfordul, de azért a ROM-on kívül még van pár összetevő a láncban, ami még ludas lehet...én T-Mobilos vagyok (nem véletlen, jártam az előző kettőnél is...) és évente cserélem a SIM kártyát akár, van baja akár nincs (ingyen kicserélik).
Parancsolj, xiaomi.eu MIUI7 5.11.19: [link]
-
Karavik
veterán
válasz
ginola #17145 üzenetére
updater app-ból 2x telepítve az 5.11.19-et vonja össze a system partíciókat. Legtöbb usernek nem volt semmi gond, még adatvesztés sem,mint ahogy itt Disque kollégának sem, viszont valaki elbukta a TWRP-t és visszaállt az MiRecovery, de ezt simán újratelepítette a rendszerek összevonása után. De olyan is volt akinél a telepítés után a teló nem látta a belső tárhelyet (utóbbiaknak a data nem volt egyesítve a tárhellyel és úgy frissítettek a legújabbra), de ők is MiFlash-el simán helyrehozták a telót.
Szóval, ha már van merged data partíciód, és 5.11.12 a jelenleg telepített ROM verziód és USB debugging be van kapcsolva a developer options-ban, akkor simán mehet...rendszer mentés ajánlott így is...
-
-
válasz
ginola #17097 üzenetére
Azért láma kérdés, mert az SMS nem tartalmazhat képet, az akkor már MMS. MMS esetében pedig a cím mezőbe ha telefonszám helyett e-mail címet írsz, akkor simán átmegy.
Ha csak sms tartalmat kell tovább küldeni, akkor a tartalomra hosszan ráböksz, majd kiválasztod az e-mail klienst másolásra és el emailezed. -
válasz
ginola #17039 üzenetére
Gondolom nehéz lett volna rákeresni vagy kipróbálni. Beírjam milyen szavak kellenének a keresőhöz?
Jah, és a szerkesztés gomb is csak hibajavításra van? 2 perc telt el két hozzászólás között. Linkeljem a PH! szabályzatot is?(#17040) vornia
Windows, feltelepíted a MancikaBugyi nevű szerepjátékot, aminek az exe-je MancikaBugyiv1.exe, Kitetted az asztalra hogy ne kelljen sokat kattintgatni hozzá. Az ikonja egy szép tanga. Frissíted a Mancika Bugyi2-re a népszerű alkalmazást, de a kedves fejlesztő lecserélte a program nevét MancikaBugyiv2.exe-re. Vajon Windows asztalon lévő parancsikonnal tudod indítani az új programot? Nem. Át kell a benne lévő programlinket írni ahhoz hogy menjen. Androidnál a linkeket nem írod olyan egyszerűen mint Win alatt, de a probléma köre ugyanaz. Szerintem a dolog abszolúte logikus.(#17043) Gerr'y
Nem lenne egyszerűbb downgrade helyett feltenni egy GAPPS csomagot rá? Akár ez is mehet fel. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ginola #16850 üzenetére
"A linkelt cucc nem működik sehogy sem."
... pedig kéne neki. Attipapának ment, és úgy látom, hogy az itt található (ZIP-ekben lévő) recovery is ugyanaz (md5 hash). A MiFlash látja pl. a telefonodat, ha fastboot-ban rádugod a gépre? Illetve mit jelent pontosan (!), hogy "sehogy sem" működik?(#16851)
"nem tudok belépni a mirecovery-be így a zip-elt romokat sem tudom telepíteni.."
Ez egyre jobb. Pedig ennek is mennie kéne mindenféle trükközés nélkül. De mondok mást! Ott az Updater app (gondolom van még ilyen Miui 7-en). Frissíts az alól, majd egy factory reset, amolyan biztos, ami biztos alapon. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ginola #16838 üzenetére
Ezt (http://is.gd/Iw53Vl) még korábban Attipapa osztotta meg velem. Ahogy a nevében is benne van "merged parítció" kompatibilis. Elmondása szerint a Miui 7-el is szépen elmuzsikál. Én még időhiány és/vagy lustaság okán (de egyelőre 7-es Miui se motivál túlzottan
) nem próbáltam. Egyébként, úgy nézem, hogy a benne lévő flash.bat szépen megcsinál mindent, csak fastboot módba legyen rádugva a telefon a gépre, és rendben legyenek a driver-ek.
(#16839) Karavik
"TWRP Manager (root) Google Play alkalmazást próbáltad már?" - az szerinte csak az official eszközökhöz jó. Az "aries" tudtommal unofficial. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ginola #16836 üzenetére
Ha, meg van a recovery.img, akkor fasboot-ból simán megy. Előtte viszont én feltenném valamelyik fastboot-os Miui ROM-ot, ami megcsinálja a partíciók összevonását.
Nekem most nincs fenn, csak a Titanium Backup (fizetős), de annak az "apk"-jával nem sokat érnél (más készülékre téve, trial módban indul).
Én egyébként anno egy akcióban megvettem, mert miután már a sokadik ROM csere után mentett meg attól, hogy órákat szöszöljek a visszaállítással, úgy gondoltam, ennyit megérdemel a fejlesztő.A "My Backup Pro" egyébként ugyan kisebb tudású, de kicsit talán felhasználóbarátabb a felület. Egyébiránt azt, amit írtál, mindkettő tudja.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ginola #16832 üzenetére
Én a TDB-re írtam, hogy nem fog menni, mivel neil_mullen - ha jól értem - egyszerre szerette volna a Miui v5-öt és 7-et a telefonján tudni.
Egyetlen megoldás marad: recovery backup / restore. Erre most a legalkalmasabb (talán az egyetlen) megoldás a TWRP. Így, ha nem is villámgyorsan, de lehet váltogatni a rendszerek között.
Különböző rendszerek közötti (de nem rendszer szintű!) mentésre, pedig - ahogy azt Williamgrant is írta - a Titanium Backup az egyik legjobb (ha nem a legjobb) program (esetleg még a My Backup Pro-t tudnám ajánlani). -
-
DrKapocs
őstag
válasz
ginola #16472 üzenetére
Egyszerűen tegyél fel MiFlash segítségével egy új romot, mondjuk egy szimpatikus MIUI7-et. Annyi a lényeg, hogy a MiFlash-ben a Flash all -t kell kiválasztani. Az új rendszered már összevont partícióval fog indulni. Amíg csak frissítesz, addig nem lesz összevont partíciód (csak MiFlash használatával lesz).
A mentés és visszaállítás ugyan úgy működik, mint eddig. Semmi változás ebben, az összevont partíció ezt nem befolyásolja.
(#16473) Williamgrant
Köszi szépen, ezt lementettem én is. Kipróbálni nem merem a jövő héten, nem merek kockáztatni, hogy ne működjön élesben, de meg fogom nézni utána. Ha abból indulok ki, hogy a kínai rom milyen sokáig nem boldogult az ékezetes karakterekkel, akkor erre a gps.config állományra még sokáig szükség lesz. Igaz, hogy azt mondtam, hogy egy jó darabig biztos nem fogok tesztelgetni romokat, de háááát... lehiggadtam.(#16476) tomic
Legjobb emlékeim szerint 3 opció van, egész pontosan ezek:
- wipe cache
- wipe user data
- wipe all data"A Wipe User data törli a felhasználói adatokat!!!A belső tárhelyen lévő dolgokat nem bántja,tehát a fényképek,videók stb.....megmaradnak.
A Wipe All data törli a felhasználói adatokat és a telepített alkalmazásokat,valamint azok adatait!"
Forrás: miuiandroid.hu(Szerk: de ahogyan fentebb olvasom Karavikot, ez már módosult)
-
-
-
-
-
válasz
ginola #16429 üzenetére
Én még használtam TDB-s TWRP-t. Hogy milyen romot nyüstöltem vele, arra már sajnos nem emlékszem.
Amúgy a TWRP és CWM nagy előnye az, hogy tudsz egy full mentést készíteni vele. Szerintem ez priceless, és ha nincs is két rendszered, azért az nagy segítség hogy kb 10 perc alatt vissza tudsz minden nyavaját állítani egy működő változatra ha mégse jönne be amit tesztelsz. Ezt igazán beletehették volna a Xiaomi recoverybe is -
-
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ginola #16420 üzenetére
"Azzal, hogy összevonnám minden adatom elveszne?"
Nem, mert előtte lementenéd.(#16418) Karavik
"Ne kell SuperSU...minek? Van benne gyárilag Root jogosultság kezelő..."
Vajon ugyanaz a - régi - root library van benne, mint a 6-osban. A Titanium Backup problémázott miatta anno, hogy a Lollipop rendszerhez mérten régi / elavult, és ebből gond lehet (talán volt is, de már nem emlékszem pontosan**).A 6-os stabilt próbálta valaki?
Talán abba már (még?) a DND is működik.** hopp, mclord megelőzött. Erről beszéltem.
-
Karavik
veterán
válasz
ginola #16349 üzenetére
Valóban nem jó már a link, mert az összes ROM újra fel lett töltve lag issue miatt. Re-uploaded (javított) MIUI7 aries 5.7.20: [link]
(#16354) <Adamsky>:
Igen, MIUI7 is tilinkózik, ha rádugod az usb kábelt, viszont néma üzemmódban nem.(#16355) szaszapi:
Te milyen ROM-ot használsz?...csak mert tudtommal az alábbi ROM-ok egyike sem telepíthető custom recovery-ből: xiaomi.eu dev, china dev, china stable -
Jack@l
veterán
-
Karavik
veterán
-
coal56
csendes tag
válasz
ginola #16316 üzenetére
Miután a MOKEE kvázi megrogyott (user error, csomó játékot tettem vissza rá backupból) visszatettem az AOSP-ot. És az gyakorlatilag az első naptól csinálta a reboot-okat, bár nem gyakran. A Mokee tök stabil volt.
Most rászántam magam és átparticionáltam a telefont. És újra sMIUI-t tettem rá ami vagy 8 hónapig volt rajta az AOSP előtt. És mivel találtam az sMIUI-ra működő CWM-et (fastboot-ból), így a kedvenc dolgaimat még rá tudom rakni utólag.Az sMIUI sosem reboot-olt (pedig hetente ment rá a frissítés), csak kiváncsi voltam az LP-ra, illetve nem akarózott vacakolnom az unified storage-el.
Egyébként az AOSP és a MOKEE kb. ua. ha gravitibox-ot ráteszed az előbbire. És a Mokee hanga vacakabb. -
fo_di
őstag
válasz
ginola #16312 üzenetére
a pinkód kérését kikapcsoltam már rég, szóval az nem okoz gondot, remélem, jó is lesz. akkuban egyelőre jobbnak tűnik a miuinál
valaki tud javasolni valami jó launchert a romba? megszoktam már 4-5 év alatt a miuit, valami olyan jó lenne, amibe tudnék mappákat csinálni az applistában, vagy az asztalon az ikonok között
-
fo_di
őstag
válasz
ginola #16309 üzenetére
végül pont tegnap raktam fel az 5.5.3-as ivant, érdemes upgradelni az 5.5.7-re? mivel tud az többet? vagy a kettő ugyanaz, csak a másik nem unifiedon is megy?
mert végül átváltottam unifiedra, most már egész szépen be is laktam és nem tűnik rossznak egyelőre -
DrKapocs
őstag
válasz
ginola #16266 üzenetére
A legegyszerűbb, ha a szükséges dolgaid kimásolod egy pendrive-ra. Én legalábbis így szoktam.
A rendszerről pedig természtesen csinálok egy backupot. Ezt a backupot kimásolom szintén pendrive-ra, amit az új rendszerre visszamásolok. Ez - még más rendszerre való költözés esetén is - nagyrészt használható. Az sms-ek, híváslisták, kontaktok, programok és azok beállításai, elrendezés, stb. visszaállíthatók; egyedül a rendszerbeállítások nem mehetnek vissza.Karavik & Adamsky
Valóban kezd mókás lenni a dolog. MIUI6 global stable a MIUI7 bejelentése után.
Egyébként én kíváncsi vagyok a stable verzióra, azt biztos megnézem. De a ráncfelvarrott 7-et (vagy nevezzük inkább szokásos heti frissítésű 6-osnak új skinnel?) is. Egyébként egyre kiábrándultabb vagyok az új romok kapcsán és már nem igazán érzem, hogy bármit is telepítenem kellene rá. Fusson szépen, legyen stabail, ne legyenek hívással, kihangosítással, értesítésekkel kapcsolatos bugok, menjen a navigáció, wifi, adatforgalom, lássam napfényben is, olvasható legyen. Mindez betonbiztosan. Hogy az most 4.1, 4.4, 5.0 vagy 5.1, hogy az most MIUI5 vagy 6 vagy 7... hááát, egyre kevésbé érdekel. Sajnálom az időt a felesleges romolásra, mert mindig van valami hiba, ami engem zavart.
Kit érdekel az, hogy a kutyámat (nincs is kutyám) felismeri-e? Olyan egetrengető baromságokat tesznek bele, hogy óborzalom. Erre mondjuk gesztusvezérlés nincs, a böngészőben a mai napig nem lehet csempézni, a mai napig nem tudom használni a share funkciót, mert nincs benne a pocket, stb.
Szóval kipróbálom-e a fentieket? Hát, leírva máris elbizonytalanodtam.
-
Karavik
veterán
válasz
ginola #16272 üzenetére
"Vajon az is TDB kompatibilis lesz?"
Szerintem nem, legalábbis nagyon meglepődnék, ha az lenne! L-es MIUI már jó ideje nem CWM TDB kompatibilis és ez alól a stabil L MIUI sem lesz kivétel. Nézd meg esetleg sMIUI-nál hogy állnak ezzel a kérdéssel, hátha azóta valami trükkel leküzdötték már ezt az akadályt...
-
Karavik
veterán
válasz
ginola #16117 üzenetére
Gondolom "random reboot" miatt van PIN kód kérés...egyébként CM11-tól kezdődően bármelyik AOSP ROM-ot próbáltam eddig (Micha, Mokee, Ivan) mind csinálta ezt, sőt a legújabb CM12.1 is amit most hegeszt Micha. PIN kód kérést ki kell kapcsolni (ez nem oldja meg a problémát de hasznos). A Mokee-hoz úgy tudom van Dolby patch...
-
Karavik
veterán
válasz
ginola #16062 üzenetére
Egész pontosan ez az elérési út:
Beállítások -> Értesítések -> Értesítések kezelése -> Névjegyzék és tárcsázó és így kell hogy kinézzen:
...de most nézem, hogy te még KK-n vagy. Ezt a bugot már rég kijavították MIUIv6-5.0-ban
Szerk:
A "változó értesítések" Floating notification (Lebegő értesítések) akar lenni csak a fordítás nem épp a legjobb...
-
Karavik
veterán
válasz
ginola #16055 üzenetére
Értesítések kezelése-> névjegyzék és tárcsázó:
Ebben a menüben kapcsold ki az összes értesítést, majd újra kapcsold be mindet amit itt találsz, beleértve a lebegő (floating) értesítést is ami alapból nincs bekapcsolva. Innentől kezdve nem lesz többet elmúlasztott értesíts nem fogadott hívásokról.
-
DrKapocs
őstag
válasz
ginola #16027 üzenetére
Szerintem fenn van a miuiandroid.hu oldalon. Ha nem lenne fenn, szólj, nekem megvan legjobb emlékeim szerint. Én személy szerint a Jlb39-nél kötök ki szinte állandóan. Nem azért mert annyira tökéletes, hanem mert számomra a leginkább megfelelő. Van tőle szebb, takarékosabb, stb. Viszont az utolsó stabil, ahol a conserve mód még megvan. Navigáció során ez nagyon jól jön.
-
coal56
csendes tag
válasz
ginola #15913 üzenetére
Hát én marhára nem vettem észre hogy vacak lenne a hangja a MOKEE-nak.
Csak épp majdnem a leghalkabbra kell állítanom, hogy úgy szóljon mint az AOSP. Ha feljebb húzom akkor persze torzít, de nem húzom feljebb.
Több mint 1 hónapig haználtam AOSP-ot, most kb. 4 napja a mokee-t (miután már napi 2 reboot volt az AOSP-on)
Mondjuk én nem hallgatok zenét, arra nem tudok mt mondani, de telefonálni nekem ugyanolyan mint az AOSP. -
coal56
csendes tag
válasz
ginola #15866 üzenetére
Én is kerestem az AOSP 5.5.7-től újabbat, de nincs.
Főleg mióta 1-2 naponta random reboot van...
Egy hónapig használtam kb. 0 reboot, 0 FC. De az elmúlt 2 hétben jó sokszor újraindult (főleg ha töltőn van).
A Mokee első verzióját próbáltam, de az napi 4 reboot-ot hozott.
Most nézem a 06.04. verzióját, arra talán rápróbálok. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ginola #15866 üzenetére
Tudtommal nincs. Az első 5.5.3 / 5.5.7 az utolsó is egyben. Múltkor ránéztem egy kicsit a kínai fórumra, és azt láttam, hogy a (un-official) CM-be is bekerült az FM rádió. Előbb-utóbb talán érdemes lesz vele tenni egy próbát. Attipapa "elvesztésével" viszont ez a nemes feladat ránk hárult.
Tényleg, Attipapa, mi lesz a Mi2 utódja? Nálam most az a lista, amire a Mi2 lehetséges utódjait gyűjtöm egyelőre viszonylag rövid: Z3c és Saygus V SQUARED. A kettő nagyon nem egy liga, és utóbbi kicsit nagyobb, a számomra ideálisnál, de a speckója kihozta belőlem a konzumidiótát. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ginola #15708 üzenetére
... és Attipapa
Ez a "koppintós ébresztés" nem csökkenti érezhetően az üzemidőt? Egyáltalán csökkenti?
A hangminőséggel mi a helyzet? Ginola, Te a telefonbeszélgetés közbeni hangminőségről / hangerőről beszélsz?
Attipapa, szerinted viszont tuti? Olyan jó, mint az Ivan, vagy jobb? Ha jól látom, még ez is un-official. -
-
Speederer
senior tag
válasz
ginola #15677 üzenetére
Végül sikerült letölteni és a CWM is szépen felment. Sőt, a korábbi rendszert is tudom használni, bár érdekes 1 öszvér lett belőle. Mintha azt frissítettem volna fel, tehát a feltelepített programok és beállítások megmaradtak, csak éppen az elmúlt fél év hívásnaplója és sms-ei mentek a levesbe, mert azokat korábban nem tudta feltölteni a felhőbe, most viszont azok nem maradtak meg.
No de ez van, majd megtanulom, hogy legalább minden ilyen művelet előtt mentsem le azt amire szükségem van.
Köszi mindkettőtöknek a segítséget! -
Speederer
senior tag
válasz
ginola #15670 üzenetére
Azt még nem használtam. Tudnál vmi konkrétabb infóval szolgálni?
Elég a recovery-t ráraknom azzal, vagy kell egy full sw csere? Ha kell a fullos install, akkor az nem befolyásolja a system2-n lévő adatokat? És mit töltsek bele ezzel? Gondolom vmi régebbi verzió fog kelleni, de mennyire legyen régi?Bocs a sok kérdésért!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ginola #15617 üzenetére
Használd a keresőt!
Ehun ni!
Nekem csak a GravityBox van fenn, de ne kérd, hogy felsoroljam, mi mindent lehet át-, ill. beállítani." ... az értesítő sávot egyujjal lehúzni ... "
Úgy érted, hogy a quick settings jöjjön le rögtön, nem? Mert alapból azt csak "kétszerre" tudod megcsinálni. A gravity-ben természetesen ez is benne van. Nekem speciel úgy van beállítva, hogy ha jobb oldalt húzom le, akkor a quick settings-et bontja ki (egyébként a notifications jön be). -
Karavik
veterán
válasz
ginola #15603 üzenetére
Azért számít, hogy mi az alap ROM, mert az AOSP ROM-okban nincs Baseband (Radio) ami a GSM és WiFi vételért felel, ezért az AOSP ROM azt a Baseband verziót használja, ami előzőleg a MIUI ROM verzióval feltelepült. Lollipop alapú AOSP-hoz pedig Lollipop Baseband kell.
Egyébként Attipapa 4 hsz-el ezelőtt linkelte neked a MIUI 5.4.10 fastboot.tgz-t: [link]
-
Attipapa
aktív tag
válasz
ginola #15603 üzenetére
Bocsi de tényleg nincs rá időm,hogy újra elmondjam. Többször írtam már róla,de a xiaomi.eu oldalon a romoknál le van írva,hogy melyik verzió alá milyen alap kell. A Lollihoz ezt írja:
" For first installation of Mi2S v6 Android 5.0
- You have to be on latest 4.12.5 MIUIv5 or 5.3.27 MIUIv6 Special Edition" -
Attipapa
aktív tag
válasz
ginola #15595 üzenetére
Szia!
Nem sok időm van, és úgy néz ki,hogy a héten nem leszek gépközelben(telefon még úgy sem).
A MIUI 5.4.10-es verziójú tgz. fájlt töltsd le.
"Sajnos az rec. image PC-ről történő feltöltése egyszerűen nem megy."
Az alábbi módszerrel,bármelyik,akár a legújabb V6 ROM-ban is cserélhető a recovery!! Természetesen ha marad a MIUI rom, akkor visszaáll az eredeti gyári rec.1. Miután meg volt a Miflash,és újraindult a készülék,kikapcsolod és indítod fastboot módban (még ne dugd össze a géppel)
2. Azitt található zip fájlt csomagold ki a C meghajtóra.(már ebben cseréltem a recoveryt az CWM r11-re,de ha másikat használsz,akkor tedd azt a helyére a mappán belül)
3.A mappában található flash.bat fájlt indítsd el és dugd össze a telefont a géppel, ezután enter.
4.Ekkor elindul a program és megáll egy booting....sornál
5. zárd be a program ablakot és húzd ki a telefont a gépből
6.Tartsd lenyomva a telefon bekapcsoló gombot kb. 10 másodpercig és amikor elsötétül,azaz kikapcsol,rögtön tartsd nyomva a volume - gombot, amitől a telefon ismét fastboot-módba kapcsol.
7. Ismételd meg a 3. pontot,de most már recovery sornál fog megállni és a telefon magától újra indul az új recovery-vel.
Roppant egyszerű, és gyors dolog.Minden heti MIUIV6L ROM-nak van egy dualboot-os változata.( Wesley rom) Ezt is többször leírtam és a linket is megadtam.
Keresd vissza,mert mennem kell,sajna nem tudok többet segíteni egyelőre.
Üdv.: Attipapa -
vornia
senior tag
válasz
ginola #15589 üzenetére
1, elnézést kérek ha félreérthető voltam és ezzel most kellemetlenséget okoztam,
2, az én tapasztalatom az volt hogy, a rákérdezéskor cserélte le a gyárira,ahogy írtam is.Fura hogy nálad nem kérdezte meg a telepítés végén, én úgy tudtam ha ott"Jó" választ adsz megtartja a cwm-t.Emlékeim szerint nem írtam hogy tutin megtartja a cwm-t csak azt hogy az alól felrakható,és hogy mint említettem rákérdez a végén, én ezt elq..tam.
3, Attipapa leírására keress rá, ő már megírta a visszaállítási metódust, hogy legyen cwm működő
Azt mondjuk nem értem hogy most van cwm-ed vagy nincs, ha egyszer van ivan fent a sys1-en. Melyiken van $ adat?
-
-
ginola
addikt
válasz
ginola #15586 üzenetére
Tévedtem az 5.5.22-vel se megy a CWM, TDB!
Nem kérdez rá telepítéskor, hogy maradjon a CWM, egyszerűen visszarakja a gyárit! Ennek így sok értelme nincs! Update.zippel sem tudok rárakni más CWM-et....
Aki SMIUI-t használ, neki megy a CWM, és TDB, vagy csak egy rendszere van? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
ginola #15581 üzenetére
Itt azt írja Sebsch, hogy az Aroma-s kifejezetten CWM-hez (v. TWRP-hez) van kitalálva. Gyári recovery-vel nem is fog menni. Az r11-es pedig lefelé kompatibilis, szóval azzal megint nem kéne, hogy gond legyen. Egyetlen újabb CWM-ről tudok, de arra csupán az összevont partíció miatt van szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest