- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
doongoo
addikt
válasz
herdsman12 #3160 üzenetére
experience romban is így van
-
doongoo
addikt
MTK procira mostanában nemvárható KitKat (nincs kiadva a forrás), de snapdragonra lesz biztosan...Azaz MIUI frissítések szempontjából érdekes lehet.
Akit ez motivál persze a váltásra, meg a sebességbeli előny sem elvethető a snapdragon javára (kérdés, hogy az azonos akksiméret mellett az akksiidő hogyan alakul majd, azaz ebben jobb-e a snapdragon, mint az MTK). -
doongoo
addikt
szerintem OTA frissítést csak a stable ajánl fel (kínai és angol van benne). Multilang nálam nem ajánlotta fel, viszont simán tudtam telepíteni egy wipe cache és egy wipe dalvik után. Nincs is vele gond. Azaz nem is volt, mert azóta már cseréltem erreexperience rom
Ez is simán wipe cache és wipe dalvik után ment fel a stable 13-ra. Meglátom hosszabb távon hogyan viselkedik. Egyelőre okés. -
doongoo
addikt
válasz
herdsman12 #3075 üzenetére
Wsm tools-ot telepítsd újra
-
doongoo
addikt
Ultimate ROM-ban egy szabály van:
ha az OTA frissítés nagyobb, mint 100 MB, akkor ne frissítsd, mert ideiglenes kinyírja a telót. Igazából csak induláskor bootképnél nem lép tovább. A kisebb méretű frissítések mind mehetnek.
Azért csak ideiglenesen nyírja ki, mert SP-Flashtoollal utána is menthető még a teló (én egyszer már megjártam, tapasztalatból írok)
Egyébként itt az eredeti topicja Romodnak: ultimate rom
Eszerint a 4.1.18-at felteheted még és utána még lesz egy 4.1.19 is.
Viszont a 4.1.27 az már teljes ROM, csak a TWRP recoveryből lehet feltenni, nem OTA frissítésként.
Utána viszont mehet minden OTA frissítés megint elvileg 4.3.8-ig -
doongoo
addikt
Megjöttek Domino85-től a matt fóliák. A másodikat már sikerült hibátlanul feltenni. No buborék. Tapintásra más, mint a gyári fényes, de ujjlenyomatot nem gyűjt szinte semmit. Mostantól mindenemre csak matt fóliát teszek...
-
doongoo
addikt
válasz
Viktor0610 #2600 üzenetére
igen, erre
-
doongoo
addikt
válasz
herdsman12 #2590 üzenetére
Képernyő alján lehet 5 ikon is. Asszem -wsm tools és mi tools kell hozzá. Legalábbis nekem 5 van, csak már nem tudom, hol állítottam be...
-
doongoo
addikt
válasz
vegyszer #2530 üzenetére
A led management mondjuk annyi, hogy beletette a romba a light manager appot. Ezt meg lehet csinálni a stabillal is a play storeból. A 3G váltás lehetősége az tényleg jó, de nekem a céges kártyán van 2 GB, így nem kell váltogatnom. Viszont a kölyköket videózom, és az ultimate hang hibája ezt megöli, ezért nekem jobb a stabil.
-
doongoo
addikt
Az utóbbi 4 hónapokban volt 6 kínai rendelésem, mind DHL-es. Minideal, etotalk, tmallbox. Mindnél kamu összeg és megnevezés volt a számlán, vámosok mindig bekérték a papirokat előre. Mindegyik csomagot fel is bontották. Egy valójában 280 $ értékű telefont és egy 190 $ értékű tabletet mégsem sarcoltak meg. Kisebb értékűeket meg mindet megvágták. Ki érti ezt?
-
-
doongoo
addikt
válasz
Viktor0610 #2289 üzenetére
Telefonnak megfelelő romot tettél fel?
-
doongoo
addikt
válasz
doongoo #2288 üzenetére
Mivel már nem tudom szerkeszteni, ezért módosítom az álláspontom: az alsó ablak is csak p*r*sztvakítás a jelen konstrukcióban. Csak most tettem rá és próbáltam a valóságban.
Miért: zsebben ugye le van csukva (értsd rá van hajtva a fedlap a telóra). Na most ha hívnak, akkor - mivel a fényérzékelő le van takarva a fedlap által - a felső ablakban nem látom, hogy ki hív (mert nem éled fel a kijelző) és így nem is tudom felvenni.
Persze ha kicsit kinyitom a fedlapot, hogy kapjon fényt, akkor éled a kijelző és látom ki keres, de ehhez már ki kell nyitnom a fedlapot. Ha visszacsukom, akkor ugye megint lezár a kijelző (mint telefonálás közben)
Azaz, hogy rendesen működjön, ahhoz a fényérzékelőt szabadon kellett volna hagyni a fedlapon. Ekkor ugye észlelné híváskor, ha kiveszem a zsebemből és a fényre éledne a kijelző. Ekkor látszana felső ablakban, hogy ki keres és az alsóban fel is tudnám venni vagy elutasítani.
Lehet, hogy megpróbálom az egyiket (van egy fehér és egy fekete is) egy kicsit vagdosni vagy lyukasztani az érzékelő felett, de akkor már nem lesz szép a végeredmény, az biztos.
De legalább van úton sima, ablak nélküli fedlapos battery case is felém. Az ugyanezt tudja, azaz híváskor ki kell nyitni.
-
doongoo
addikt
Banggood lassú volt nálam is. 2014.01.16-án rendeltem tőlük flipes hátlapokat (egy fehéret és egy feketét) (ilyet) 18-án adták fel és 2014.02.28-án kaptam meg őket.
De ezek legalább jók. A beépített hangerő gombot kellett csak mókolni kicsit (pontosan a rögzítését letörni, mert hülye helyen ragasztották, hogy rendesen működjön)
A felső ablak csak betekintő, de az alsó tapis. Ha kikapcsolom a MIUI-ban az óvatlan használat elleni védelmet, akkor működik is.
-
doongoo
addikt
-
doongoo
addikt
Csak hogy ne a levegőbe beszéljek: ez a Xiaomi.eu oldalon szerepel
"Yes.. Stable 6.0 MIUIv5 will come to Hongmi soon... "
ingrzby írta, aki elvileg Miui multilang leader -
doongoo
addikt
válasz
mclane_ #1918 üzenetére
memóriát azt tényleg szereti, de ez még nem lenne nálam gond (nálam csak kb. 100 MB szabadig fogyott le, és söpréssel kb. 250-ig szabadult fel), viszont a videófelvétel hanghiba annál inkább.
Viszont a sabil ROM-ban simán van állandóan kb. 250 MB szabad hely és söpréssel kb. 350-400 MB lesz szabad. Ugyanazokkal a futó alkalmazásokkal természetesen -
doongoo
addikt
snapdragonnál ki szokták adni a forráskódot, így előbb lehet rá pl. KitKat-es MIUI és ez lehet a nagy előnye szemben az MTK procival. Hongmiban jól teszi a dolgát az MTK, de ha ez lesz a fejlesztés akadálya, akkor tovább kell majd lépni (persze csakis értelmes áron). Nekem pl. DHL fuvarral együtt volt 205 USD az ár + természetesen a hazai sarc.
Jól eltalált kis olcsó telefon lett ez a Hongmi a dual szegmensben (ár-érték arányban szerintem a legjobb), és remélem a snapi procival is az lesz. Messze veri nálam a ZOPO ZP980-at és a Jiayu G4-et (mindkettő 2GB/32GB) az összerakottságban, stabilitásban és a mindennapi használatban.
-
doongoo
addikt
árban valószínűleg drágább lesz az 1S, amúgy meg talán lesz 1000 pont különbség antutuban a snapi javára, az annyira nem lesz ütős különbség ezen a szinten szerintem. Azaz gyorsaságban nem lesz nagy különbség, de a MIUI fejlesztéssel igazad lehet.
nekem most nagyon jó a Hongmi, mindenre maximálisan megfelel, amire használom. Ez nem volt igaz sem a ZOPO-ra, sem a Jiayu-ra korábban, úgyhogy nálam marad egy darabig
-
doongoo
addikt
Feltettem az ultimate 4.1.27 helyett a legutolsó stabil verziót rootolva. Nálam gyorsabb lett a rendszer. Pár beállítási lehetőség ugrott ugyan, de pl. Light manager jobban működik, nincs probléma a videó hanggal és kisebb a memóriahasználat is. Asszem marad ez, amíg az ultimate nem lesz javítva.
-
doongoo
addikt
válasz
herdsman12 #1772 üzenetére
legörgettél a lista aljára teljesen?
-
doongoo
addikt
válasz
m4csk4fogo #1764 üzenetére
Szerintem ez a stabil romon alapul és abban nincs ilyen lehetőség tudtommal
-
doongoo
addikt
Van egy kis gondom,
telepítettem az XDA-ról a PurePerformance zipet, de mivel nem gyorsított a telón, ezért az uninstalljával le is szedtem. Azóta viszont nincs IP-címem. Vissza lehet valahogy hozni, vagy jöhet a teljes gyalu és újratelepítés? -
doongoo
addikt
Írtam egy összehasonlítást "kis rizs vörös rizs" telefonról a Jiayu G4 Advanced-el szemben ide:
-
doongoo
addikt
válasz
herdsman12 #1339 üzenetére
English vs. Multi language: elvilega multinak nagyobb a folyamatos memóriaigénye
nálam 2 napból 1x ébresztett, 1 x nem ébresztett a timely (mindkét alkalommal a gyári óra fagyasztva volt). Most megpróbálom, hogy a gyárival hogyan megy...
-
doongoo
addikt
válasz
vegyszer #1331 üzenetére
Ebben nem vagyok szakértő, de nálam a cwm nem akart menni (telót most januárban rendeltem és kaptam is):
nekem V4 stabillal jött elvileg rootolva (SuperSu fent volt és asszem antutu is írta, hogy rootolt) , de a jogokat nem engedte beállítani a stabil verzió, mindig írogatta, hogy tegyek fel fejlesztőit. -
doongoo
addikt
válasz
lolchief70 #1325 üzenetére
A twrp ugyanarra jó, mint a cwm. Lehet vele menteni és vissza is teszi a maga által készített mentést, csakúgy, mint a cwm. Viszont cwm-ben készített mentést ezzel nem lehet visszatenni és fordítva sem. De minek is cserélgetné az ember a recoveryt, ha egyszer fent van és működik? Az ota frissítéseket meg szépen felteszi ez is. Én is ezzel frissítgettem a romot 4.1.5-fől 4.1.10-re majd 4.1.18-ra, 4.1.19-re, 4.1.26-ra és legutóbb 4.1.27-re
-
doongoo
addikt
válasz
lolchief70 #1306 üzenetére
tegyél fel TWRP-t! Fentebb egy hosszú hosszászólásban írtam az én unortodox twrp telepítésemet, de sikerült
-
doongoo
addikt
minidealtől rendeltem. DHL szállítással együtt volt 205 USD. Hazai sarc 12083 Ft volt. Rendeléstől 2014.01.16, tracking számot 20-án kaptam. 21-én adták fel és 24-én a kezemben volt.
-
doongoo
addikt
sejtem, az lett volna a végszükség.
Más: hárombetűs navit hogyan lehet feltenni rá? Eddigi telókon a telefon tárhelyre kellett felmásolni mindent és onnan telepíteni (32 GB ROM-os telefonon nem is volt ezzel gond), de ebben ugye kicsi a belső tárhely és így nem fér fel a teljes EU csomagom mindenestől. Csak lebutítva lehet feltenni esetleg vagy van arra mód, hogy a térképeket SD kártyáról keresse?
-
doongoo
addikt
Ígértem, hogy megírom a szívásom történetét, hát okuljatok más hülyeségéből (az enyémből
Pénteken délután kaptam meg a telót, elkezdtem ismerkedni a MIUI-val. A fent lévő v4 nem jött be, minden újraindulásnál elfelejtett pár beállítást (kisegítő lehetőségek alatt kikapcsolta folyton a pebble jogait). Gondoltam frissítek V5-re és szombaton délben, míg alszanak a kölykök, nekifogtam. Na itt kezdődtek a gondok.
A [link] -en lévő megoldás szerint szerettem volna frissíteni.
A root megszerzése sikerült, bár a linkelt Vroot nem angol nyelvű volt, hanem tyúklábas, de végül sikerült és megjelent a telón valami tyúklábas app (ez volt az általam edig ismert Superuser vagy SuperSu kínai megelelője). Sikerült feltennem a mobileuncletools-ot is. Beléptem és eztán kezdődtek a gondok. A CWM recovery image feltétele után boot into recovery után egy fekete alapon szétesett kép fogadott (nem működött a recovery).
Gondoltam felteszek mást és találtam is twrp-t ezen a linken: [link]
Letöltöttem és én "okos" kicsomagoltam, majd a benne lévő recovery image-et feltettem a mobileuncle-lal.
Ez volt a második hibám.
(Az első az volt, hogy mindezeknek a dolgoknak egy rendszermentés nélkül indultam neki (cappa írt korábban a blogjában több módszert is) - mivel tudtam, hogy a kölykök hamarosan ébrednek, ezért erre nem volt időm)
Miben hibáztam másodjára? Nem olvastam el ezt a twrp-s OP-ben: "can be installed with STOCK or CWM recovery" azaz nem mobileuncle-ból!!!
Ennek ellenére úgy tűnt felment. Mobileuncleból simán be tudtam lépni legalábbis. Ekkor szépen nekiálltam a gyalulásnak (wipe), hogy feltegyem a stock v5 romot.
Harmadik hiba: a stock rom helyett a hozzá tartozó root-ot próbáltam először feltenni. Hibaüzenettel dobott a recovery. Ekkor észleltem, hogy mit akarok rootolni, ha még romot fel sem tettem és próbáltam feltenni a v5 stable-t. Ugyanaz a hibaüzenet. Próbáltam a miui ultimate romot, szintén ugyanaz a hiba.
Ekkor jött az első kisebb para, hogy most mi lesz.
Gondoltam, hogy factory reset után alapbeállításon kell indulnia a telónak, hát újraindítottam. Indulásnál leállt a boot-screenen (fehér miui logo) és innen nem lépett tovább.
Na most rendesen beparáztam, hogy kidobtam egy csomó pénzt röpke 1 nap alatt. Közben kölykök felkeltek én meg egész délután olvasgattam, hogyan lehet féltéglát menteni SP flashtoollal, letöltöttem amik kellenek hozzá és pánikoltam. ill. terveztem, hogy rászánom az éjszakát a telefon megmentésére. Asszonynak nehéz lett volna beadni, hogy most dobtam ki egy rakat pénzt csak úgy.
Estére lenyugodtam és tudtam egy kicsit gondolkodni, hogy mit cseszhettem el. Ezzel kellett volna kezdeni. Észrevettem a twrp-s op-ben a feliratot és gondoltam, nekifutok újra, de ugye nem volt sem stock recovery-m, sem rendes CWM-em. Gondoltam, hogy ennél rosszabb helyzetbe már nem kerülhetek és a korábban image-ként feltett recoverybe belépve engedte flashelni a twrp zipet. Szerencsém volt és gond nélkül lement a frissítés. Lett működő recoverym. Ezután már simán feltettem miui ultimate-et és láss csodát életre kelt a telefon. Gyorsan még belakás előtt végigjátszottam az összes frissítést (most épp 4.1.27 van fent) de előtte egy twrp-s backupot azért most már készítettem és most végre használom a telót.
Tanulságok:
- soha ne állj neki romolásnak biztonsági mentés nélkül! Más sokan leírták, de mindig van olyan hülye (ld. én), aki figyelmen kívül hagyja.
- soha ne állj neki romolásnak ha fáradt vagy, vagy nincs elég időd
- mindig részletekre kiterjedően olvasd el, hogy mit hogyan
- ha gond van, ne pánikolj, szedd össze magad és nézd át, mit ronthattál el (az nem lehet, hogy mindenkinek sikerül a leírás alapján, csak neked nem)Amúgy benyomások és pozitívumok a telefonról:
- fényképezője kínai viszonylatban teljesen jó (kb. a Galaxy S2-höz hasonlítanám a képeket, az is 8MP volt és messze jobb képeket csinált és csinál ez is, mint a jelenlegi 13MP-es egyéb kínaiak, pl. a Jiayu G4-em)
- fut rajta a céges levelezésre használt corporate alkalmazás, ami a Jiayun nem ment
- nekem bejön a dizájnja (szögletes, férfias), esetleg a káva a képernyő körül lehetne keskenyebbHamarosan írok majd egy összehasonlítást Jiayu G4 Advanced vs. Xiaomi Hongmi közt a pro és kontrákról
-
doongoo
addikt
Én szopósoron voltam, de már újra működik a teló. Hétfőn pc-ről majd megírom részletesen másnak okulásul.
-
doongoo
addikt
Kezeli, én is ezt tettem bele, tegnap óta semmi gondja.
Viszont recoveryvel szívok. Ami cwm-et találtam, mind rossz volt. Nem látszott semmi, ha beléptem. Most twrp-t tettem fel, de ez meg nem akarja a v5 stable-t feltenni. Most próbálok mindjárt egy moddoltat. V4 stable, rootolt alapra szeretném, de az Istennek sem megy. Valakinek tippje?
-
doongoo
addikt
Megjött végre, ismerkedünk. Egyelőre a Miui nem győzött meg. Viszont a 64 gigás kártyát simán viszi. Holnap rootolás és cwm feltétel, majd update v5-re. Amúgy miui v4-gyel jött. Elvileg rootolva van, de root jognál mindig azt dobja, hogy a stable verzió nem tudja kezelni és telepítsek developer verziót
-
doongoo
addikt
válasz
doongoo #1185 üzenetére
már úton van felém végre, laza 12093 Ft lesz rá az ÁFA.
Flipes tok: ZOPO ZP980-on használtam. Zsebbe téve zavart, mert kivételkor mindig beakadt a flip rész. Majd tesztelem a Hongmin is, ha megérkezik hozzá (ez kisebb, talán jó lesz zsebben is) ha nem jön be, max. eladom majd...
-
doongoo
addikt
annyira az enyém nem gyors, reggel óta csak frissülget a vámkezelési státusz. Mondjuk mindegy is, mert Zalaegerszegre csak reggel indítanak Pestről kocsit és az hozza be mindig délután a szombathelyi csomagokat. A holnap délutánban bízom.
Én amúgy nem tokolok pluszban, de én rendeltem hozzá külön arany ill. fehér sima hátlapot a fekete helyett ill. fehér és fekete flipes hátlapot. Amelyik nem tetszik, majd eladom...
-
doongoo
addikt
21-én csomag felvéve Hong-Kongban
23-án reggel vám elé állítva Budapestentalán holnap délután meg is kapom
-
doongoo
addikt
Volna egy kérdésem a már tulajokhoz:
próbálta esetleg valaki, hogy 64GB-os micro SDXC kártyát tudja-e kezelni a telefon? Speckó szerint 32 GB microSD kártyát kezeli, de elvileg ugyanez volt anno a Galaxy S2-re is hivatalosan írva és az vitte hiba nélkül a 64GB-os SDXC kártyát. -
doongoo
addikt
válasz
hevizms #1087 üzenetére
egy összefoglaló tényleg jó lenne, ha az enyém megjön, én tutira azzal kezdem, hogy megnézem eredeti-e, aztán jöhet minden más ebben a sorrendben:
cwm telepítés (elvileg már rootolva kapom)
- használat rajta lévő rommal
- MIUI stable update
- esetleg custom rom (hogy mindkét SIM tudja a 3G-t kezelni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Revolut
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Eredeti játékok OFF topik
- Death Stranding (PC)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest