Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
V6-nál pont a phone storage szokott elfogyni, így ha azt még kisebbre vetted, gyanítom az okozza a "jobb volt, mint lett" eredményt. Ha már így benne vagy próbáld ki az 1.5GB verziót, úgy kb egálban lesz a data és a phone storage. Egyébként tudomásom szerint aki eddig particionált, V5-öt használt. Ott ugye nincs akkora szerepe a phone storage-nak.
Ez a saját véleményem, annyira nem jártam utána az átparticionálásnak, lehet, hogy nincs igazam.
-
trebrona
nagyúr
http://miui.celogeek.com/5.8.6/xiaomi.eu_multi_HM2013023_5.8.6_v6-4.4.zip
HM2013023 a Hongmi.
Amit letöltöttél Mi3/4-hez való.
-
trebrona
nagyúr
válasz
<Adamsky> #7967 üzenetére
Nem írták el:
Redmi 1S Lastest China Developer Version Fastboot File DownloadRedmi 1S Lastest Global Developer Version Fastboot File Download
Redmi 1S Latest China Stable Version Fastboot File Download
Redmi 1S Latest Global Stable Version Fastboot File Download
Ha erre gondoltál megint "benézted.":
Xiaomi Mi 1/1S Latest Developer Version Fastboot File Download
Xiaomi Mi 1/1S Latest Stable Version Fastboot File Download
-
trebrona
nagyúr
válasz
<Adamsky> #7965 üzenetére
Itt nincs MiFlash (Fastboot mód) csak ezeknél a modelleknél:
Mi2/Mi3/Mi4/Redmi 1S
Átparticionálásra van mód, egyesítésre nincs: [link]
Szerk: Legjobb tudomásom szerint.
Közben néztem az 1S fórumon a problémát,
SD KitKat Fixer és FolderMount kell neked. -
trebrona
nagyúr
Őt szokták ajánlani Xiaomi témában Vecsésen, ha minden igaz:
info@miuiszerviz.hu
[link]Szerk: Saját tapasztalatom szerencsére nincs.
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7890 üzenetére
Meg is érkeztem, de rám már nincs is szükség, megy ez, csak akarni kell.
Visszaolvasva kolléga elég sok hibát elkövetett, ami miatt instabil lehetett a rendszer.
Alapvető szabály, hogy android főverzióváltás csak tiszta telepítéssel ajánlott, azaz full wipe, különben jönnek (jöhetnek) a gondok.Másik szabály, hogy működő rendszerről először mentés.
Ami viszont érdekes volt, hogy megmaradt a 3e recovery, nagy szerencséjére, azzal pedig már pofon egyszerű a dolog, mármint a rom csere-bere.
s4tch által említett adb-s megoldás nekem is új, dehát ahhoz kell a 3e recovery gondolom, az MIrecovery nem tudja, de majd ő kijavít, ha nem így van. Így nálam csak az SP Flash Tool játszott.Lényeg, hogy jó a vége, a 13-hoz képest a 26 is előrelépés, és mivel volt teljes törlés, egy jó darabig gyors is lesz, így az alap probléma, hogy belassult, megoldódott.
-
trebrona
nagyúr
No, tegnap nekem is sikerült felszállni a szopórollerre.
Szokásos OTA frissítés, minden lefutott, ahogy szokott, semmi extra. Rendszer felállt, no problem.
Első reboot után kezdődtek a bajok. Elkezdte dobálni a különböző üzeneteket: MiCloud leállt, google szolgáltatások leállt, etc, mint mikor elmaradnak a wipe-ok telepítés előtt. Ok, Recoveryben először dalvik wipe. Jelenség ugyanaz. Nem szívesen, de következett a full wipe. Semmi nem változott, de legalább a telefonon sem maradt semmi.
Próbálkoztam PcSuite-tal, nemrég készítettem vele mentést, gondoltam visszaállítom. Áh, nincs ilyen opció. Nem is értem, minek akkor a mentés?
Sebaj, próbálkozzunk TWRP felrakásával, de hogyan? Gépre csatlakoztatva nem látja a telefont, nem tudom rárakni a Zip-et. Ja, az kimaradt, hogy telefon fájlkezelője nem látja a külső SD-t, így nem tudtam bemásolni onnan. (TWRP mindig az SD kártyámon van)
OK, próbálkozzunk másik telóról CM Transfer vagy bluetooth segítségével átküldeni. CM Transfer el sem indul, azonnal FC. Bluetoothon két telefon csatlakozik, jó lesz ez, de a fájlátvitel pillanatában bluetooth alkalmazás sajnos leállt...
Így, mivel más ötletem már nem volt, maradt s4tch kolléga által linkelt Sp Flash Tool-os megoldás, ezúton is köszi a linkért!
Mondjuk ez sem ment elsőre, 3.-.4 próbálkozásra indult el. Ezzel került működő rendszer a telefonra talán 5.6.4 global. Innen már a szokásos, 5.6.11 multi telefonnal letölt (nem az 5.6.18
, bár valószínűleg nem volt összefüggés), updater appal feltesz, öröm, bódottá!
MiCloud bejelentkezés, Google bejelentkezés, telefon wifin lóg + töltő, otthonról el. Mire hazaértem minden a régi, asztal rendezés, alkalmazások minden a helyén automatikusan. Csak a finom beállítások maradtak, de legalább nem kellett egyesével telepítgetnem.
Tanulság:
1. PcSuite sz@rt sem ér
2. Ilyen esetben MUT-szal TWRP felrakása, nem full wipe és mindez elkerülhető
3. SP Flash Tool segít, ha baj van. -
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7818 üzenetére
Felmerült már máshol is, de nem jó.
"Sziasztok! Ma érkezett a családba egy Redmi 2. Az akkuja nagyon gyanúsan hasonlított az 1S akkujára. Gondoltam teszek egy próbát. Minden passzol, működött is az 1s a redmi2 akkuval. Kb 5 perc és ki is vettem belőle. Ha már mindkét akku a kezemben volt gondoltam megmérem őket. Nem csak a külső méret azonos, hanem a súlyuk is. Kíváncsi lennék hogy valóban megvan az a 2200mAh kapacitás, vagy csak az 1s akkura tesznek más matricát. Ha valós az adat akkor viszont jó alternatíva lehet akkucsere esetén a redmi2 akkuját választani 1s-hez. 10% energia többletünk lesz."
Válasz:
"Méret azonos, de az ID nem.
És is néztem, nincs driver hozzá az 1S kernelben, csak kinyírja az akkut, nem fogja tudni rendesen használni." -
trebrona
nagyúr
Ha már szóba került a PcSuite, van magyarítás is hozzá.
"A dll fájlt másoljátok a C:\Users\"neved"\AppData\Local\MiPhoneManager\main mappába és írjátok felül az ott lévőt. Ez még nem a teljes fordítás, még itt-ott más fájlokat is meg kell turkálni. Használjátok egészséggel!"
Forrás: miuiandroid.huKattra automatikusan indul a letöltés: Katt
-
trebrona
nagyúr
Nálam most éppen így néz ki:
Nyilván a telepített alkalmazásokat kellene megritkítani.
Esetleg nézd meg a viberen vagy más alkalmazásokon fogadott képeket, tartalmakat, mert ezeket mind a phone storagera menti, mint ahogyan a screen shotokat is. Ezeket manuálisan át lehet tenni külső SD-re.A folder mount pedig akkor mountol, ha zöld a tű, jól gondolod. Írtam már, akkor fog bootolás után is működni, ha engedélyezed neki az autostartot az indítópultban.
-
trebrona
nagyúr
válasz
rosszkutya #7722 üzenetére
5.6.4-en már rendben működik.
(#7762) Dominó85:
alakul, de azért még lenne hova fejlődni. -
trebrona
nagyúr
Nekem sincs gondom a hangminőséggel. Különböző szolgáltatóknál a HD hang szokott talán bekavarni.
Videoval kapcsolatban viszont a 3gpp zavar. V5 alatt a cinema FV5-tel lehetett MP4-ben rögzíteni, de V6 alatt nem működik, egy zöld csík van a kép tetején keresztben, teljes szélességben.
-
trebrona
nagyúr
Ne haragudj, de olyan régen volt már a 13, hogy fogalmam sincs mi volt a változás, pláne, hogy közben volt több verzió is. Nyilván nem visszafelé fejlődött..
Ez a rom csak a WCDMA Redmire (MTK) jó, 1S-re nem. A leírás azért olyan, amilyen, mert az összes Xiaomi készüléknél majdnem vagy teljesen ugyanaz a telepítés menete.
-
trebrona
nagyúr
válasz
rosszkutya #7722 üzenetére
Megnéztem, nálam sem működik, viszont utána lezár, felold után a hívásokra lép. Mehet bug reportba.
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7713 üzenetére
Nekem is kb 2 óra alatt jött le.
Feltoltam Dev-Hostra, hátha hamarabb lejön.
Szerk: kék Downoad Now a jó gomb!
-
trebrona
nagyúr
5.5.29 multi (HM2013023)
MIUI 5.5.29 Teljes lista
[Telefon]
Új - Internetes hívás funkció támogatja a videohívásokat (Mi Note Pro)[Kapcsolatok]
Fix - Akadás vagy leállás ha SIM kártya kapcsolatot importálsz vagy törölsz[Üzenetek]
Optimizálva - SMS kézbesítési állapota gyorsabban frissül
Fix - Néha Slideshow üzeneteket nem lehetett elküldeni[Zárképernyő, Állapotsor, Értesítési terület]
Új - Zene lejátszó a zárképernyőn
Optimizálva - Értesítés oldal betöltés sebessége[Időjárás]
Fix - Néha a város időjárás háttér fekete volt
Fix - Időjárás animáció hibásan jelenik meg néha[Böngésző]
Optimizálva - Optimalizált címsor magasság[Naptár]
Fix - Néha, az időjárási körülmények rosszul jelennek meg Naptárban[Rádió]
Fix - Felület hiba, ha a hang minőségét átállítod a beállításokban -
trebrona
nagyúr
Nem biztos, hogy kínai:
Menj be a Settings-> about phone-> System updates menüpontba,majd a menü gomb megnyomásával válaszd ki a Reboot to recovery mode menüpontot,majd nyomjuk meg az OK gombot.
A Recovery módba lépve egy android figura fogad, piros felkiáltójellel, nyomjuk meg a bekapcsológombotLehet, hogy a factory módba léptél, az a kínai.
-
trebrona
nagyúr
Kapcsold ki a telefont!
Hangerő fel + bekapcs. gombot tartsd folyamatosan lenyomva! Így indul recovery módban. Ha gyári a recovery, akkor a hang - -vel navigálsz, hang + a kiválasztás. (reboot the phone)
Ha TWRP, akkor egy érintős felület fogad, ott érintéssel tudod a parancsokat kiadni. -
trebrona
nagyúr
Most találtam, minden egyben Redmihez: [link]
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7654 üzenetére
Igen ez tény. DE!
- most már beállításokon belül tudsz mentést csinálni a külső SD-re, ami gyakorlatilag teljes mentésnek felel meg, és bármikor visszaállíthatod (alkalmazásoktól kezdve, a híváslistán át, az SMS-ekig) Szűz rendszert ezzel belakod újra és kész
- wipe-olni szintén tud
Ami számomra egyértelmű hátrány, amit te is írtál, hogy csak belső SD-t kezel. Ezen kívül még nem éreztem másnak a hiányát.
(#7655)
Autostart engedélyezve van?
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7624 üzenetére
Nincs TWRP a telefonomon, csak a gyári recovery. Ha TWRP-vel akarod feltenni, akkor ne updatert használj! Indítsd el azt manuálisan, telefon kikapcs., majd hangerő fel + bekapcs egyszerre folyamatosan az MI logoig. TWRP használata gondolom megy, azt nem írom le.
Egyébként Muiuiandroidon is írta valaki, hogy a TWRP-s telepítés elhasalt nála. Lehet, hogy az a gond.
-
trebrona
nagyúr
5.5.22 multi (Model 2013023)
MIUI 5.5.22 Teljes lista
[Rendszer]
Fix - Töltés értesítő fény nem működött[Telefon]
Új - Ha egy ismeretlen számról hívnak, mielőtt felvennéd megkérdezi, hogy jelented e[Kapcsolatok]
Fix - Akadás/váratlan leállás SIM kapcsolat importálásakor vagy törlésekor
Fix - Keresésben aposztróf volt, váratlanul leállt[Üzenetek]
Fix - Mi Band 'Rezgés értesítéskor' MMS fogadása után
Fix - Nem válaszolt, ha sok címzettnek küldtél csoportos üzenetet[Zárképernyő, Állapotsor, Értesítési terület]
Új - Hotspot ikon az állapotsorban, ha a hordozható hotspot be van kapcsolva
Új - Töltés ikon az állapotsorban
Új - Virtuális szolgáltató nevének kijelzése
Optimizálva - Optimizált színkontraszt állapotsor ikonokon[Téma]
Fix - Néhány Redmi eszköz újrainduláskor nem válaszol[Galéria]
Új - Hozzáadott videó album segít kezelni az összes videót a készüléken
Optimizálva - Betöltés sebessége, ha nagy fájlokat töltesz le a felhőből
Optimizálva - Csökkentett RAM használat nagy képek megtekintésekor
Optimizálva - Kamerából a galériába lépés sebességének növelése
Optimizálva - Simább görgetés a kezdőoldalon
Optimizálva - Kapcsolat nélküli oldalak gyorsabb betöltése
Optimizálva - Módosított jelszó beállítás ikon a titkos albumhoz
Fix - Véletlenszerű leállás ha kezdőoldalon nyitottál meg képet
Fix - Elrendezési hiba, több kép kiválasztásakor a felhőalbumba feltöltéskor (Mi Note)
Fix - Induláskor a Galériának túl nagy CPU kihasználtsága volt
Fix - Néha helyi album törlésekor váratlanul leállt[Időjárás]
Fix - Néha, az időjárás animációi abnormálisan jelennek meg[Beállítások]
Új - Átmeneti animáció WIFI csatlakozásakor
Fix - Néha, helytelen WIFI jelszó kérő ablak sokáig nem látszott[Market]
Nálunk nem elérhető[Fájlkezelő]
Fix - Akadás miniatűrök betöltésekor[Óra / Számológép]
Fix - Megjelenési hiba, ha nagy betűt használsz[Mi Cloud]
Új - Ébresztőóra beállítások visszaállítása készülék váltásakor
Új - Új Mi Cloud tagsági rendszer. Felhasználók választhatnak három tagsági szint közül
Optimizálva - Optimalizált Mi Cloud beállítások oldalÉn majd csak holnap próbálom.
-
trebrona
nagyúr
Change log:
[Tárhely]
Redmi telefonokban most már elmentheted a Témát külső SD kártyára
Hogyan: Beállítások - Rendszer - Tárhely - Tárhely beállítások - Külső tárhely
[Üzenetek]
Mi Üzenetekben a tiltott számokat jelentheted a többi felhasználónakMIUI ROM 5.5.15 Teljes lista
[Rendszer]
Optimizálva - Mi2/S partíciói egyesítve (Minden adat, beleértve a szimulált SD kártya adatiait)[Kapcsolatok]
Fix - SIM kártya ellenőrzésekor váratlanul leállt
Fix - Xiaomi fiókból kilépve a kapcsolatok alkalmazás nem válaszolt[Üzenetek]
Új - Kéretlen üzenetek jelentés funkció
Optimizálva - Optimizált SMS beszélgetés oldal felület stílus
Optimizálva - Optimizált kapcsolatok névjegykártya felület az üzenetekben
Fix - Üzenet címzettje szerkesztésekor felület kijelző hiba[Zárképernyő, Állapotsor, Értesítési terület]
Fix - Néha, Gauss elmosás hatás nem működik, ha lehúzod értesítést sávot
Fix - Néha, üzemeltető információ hibásan jelenik meg a kétkártyás készüléken[Főképernyő]
Fix - Alkalmazások zárolása hibás volt, mikor beléptél a Legutóbbi oldalakra első alkalommal[Zene]
Optimizálva - Optimizált albumok alapértelmezett borítója
Fix - Gomb állapot másképpen jelenik meg, miután alvó üzemmód véget ért
Fix - Rendezés gombok szövege nem látszottak teljesen
Fix - Az album borítója is szerkeszthető volt, amikor a művész és az album neve üresek voltak[E-mail]
Ú - Kapcsolatok kezelése funkció
Optimizálva - Újrapróbálkozás, ha nem sikerült letölteni az e-mailek tartalmát
Fix - IMAP és POP3 fiókok nem tudták megnyitni a zip típusú mellékletek
Fix - Felület hiba, ha nagy betűt használsz[Naptár]
Optimizálva - Új eseményt nem lehet létrehozni cím nélkül[Tárhely]
Új - Redmi telefonokban most már elmentheted a Témát külső SD kártyára
Hogyan: Beállítások - Rendszer - Tárhely - Tárhely beállítások - Külső tárhely[Mi Credit]
Nálunk nem elérhető.Nem raktam még fel, majd hétvégén.
Nincs kedvem újra beállítgatni az SD Fixet stb.
Ha TWRP van a telefonon, akkor először töltsd le, majd külső SD-ről TWRP-vel tedd fel!Szerk:
Illetve lehet, hogy egy ez az update kimarad, mert addigra lesz 5.5.22
-
trebrona
nagyúr
-
trebrona
nagyúr
MIUI ROM 5.5.8 Teljes lista
[Rendszer]
Optimizálva - Korrigált megvilágítási szint átmenet fotózás és videofelvétel váltásakor[Zárképernyő, Állapotsor, Értesítési terület]
Optimizálva - Bejövő hívások úszó értesítései alapértelmezés szerint engedélyezve van
Fix - Néha az értesítésekre hosszan nyomva rossz alkalmazást nyitott meg[Kamera]
Új - Vízmérték funkció
Optimizálva - Időzítő 5mp alapértelmezetten
Optimizálva - A hang és a fókusz kölcsönhatásban. Átállás hanggyűjtésre a fókusz irányából, ha videót készítesz.
Fix - Kamera néha váratlanul leállt[Időjárás]
Új - Időjárás képének megosztása. A képet megoszthatod minden csatornán!Egyelőre még nincs kint, várjuk.
Szerk:
(#7569) sputyi70: A linken megtalálod. -
trebrona
nagyúr
5.5.1 multi-ban már van online zene ismét:
-
trebrona
nagyúr
válasz
Viktor0610 #7509 üzenetére
Anno még a 13-as vagy a 15-ös V5-ben tökéletesen működött. Azóta nálam is a QuickPic az alapértelmezett.
-
trebrona
nagyúr
válasz
rosszkutya #7505 üzenetére
Igen, így kellene kinéznie. Nálam sincs ilyen opció, illetve váltáskor egy pillanatra felugrik, de el is tűnik,tehát benne van, csak bugos. Valószínűleg ez olyan lesz, mint a call log. Egyszer csak jó lesz, valamelyik verzióban.
Szerk: Bár személy szerint nekem nem nagyon hiányzik a kínai stream.
-
trebrona
nagyúr
Elméletileg szokásos linken a stabil V6.
Reméljük hamarosan meglesz a multi is!
-
trebrona
nagyúr
MIUI ROM 5.4.24 Teljes lista
[Telefon]
Új - Vaku villogtató értesítés bejövő híváskor (Hívás - Bejövő hívás... - Villogó vakus jelzés...)
Optimizálva - Optimizált válasz gomb internetes híváskor
Fix - A hívott fél nem hallotta a hívó fél hangját[Kapcsolatok]
Fix - Kapcsolat hozzárendelése a tiltó listához eltűnt
Fix - Kapcsolat szerkesztésekor, ha kiválasztod az online képet, rosszul jelent meg
Fix - Néha, a kapcsolatok keresése funkciót nem lehet használni[Üzenetek]
Fix - El nem küldött SMS nem lehet elküldeni automatikusan Repülő üzemmódból visszaállva[Zene]
Új - Személyes modul, amiben ajánlatokat találsz a kedvenceid alapján[Naptár]
Fix - Emlékeztető szerkesztése leállást okozhat -
trebrona
nagyúr
válasz
Viktor0610 #7489 üzenetére
Igen, hiányzott, mint lónak a hátúszás.
-
trebrona
nagyúr
Vajon mit kapunk?
Az biztos, hogy a vakut lehet majd villogtatni, ha bejövő hívás van, mint a szifonnál.
-
-
trebrona
nagyúr
válasz
herdsman12 #7454 üzenetére
Előttem Dominó már leírta, hogy a külső SD-t kell particionálni, nem a telefont. Ez gondolom már tiszta.
KK SD fixhez pedig annyit, hogy ez egy folyamat, nem konkrét programot ajánlottam. Számtalan app található, ami, ahogy már ezt is leírtam: /system/etc/permissions-írja át. Tehát tulajdonképpen egy mezei szkript, nem neked kell kézzel átírni. A linkelt kép nem az enyém, de szerintem a hozzászólásból ki is derül. Tessék, én ezzel oldottam meg.
Végül, én mielőtt bármit a telefonomra teszek, pláne ami a rendszert "piszkálja" alaposan utánaolvasok, hogy tudjam mit csinálok.
Sorry, ha esetleg nem voltak érthetőek a dolgok a "tragikus termésekben", ha valami nem tiszta elsőre, kérdezzetek, arra van a fórum.
-
trebrona
nagyúr
válasz
hevizms #7451 üzenetére
Play áruház leírás:
What you need:
Linking apps
- root permission
- second partition on SD card
You should have two partitions on your SD card and both should be primary.
You need to use a non-FAT file system (ext2, ext3, ext4 or f2fs) on your 2nd partition in order to link app's private data files. Because the FAT file system (FAT16, FAT32 or exFAT) does not support UNIX file ownership or permissions and will cause a security breakdown of app's private files.
Link2SD does not create the second partition, you need to create it yourself. -
trebrona
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest