- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
Szerintem meg ha valaki komolyabb játékra szánja a telefonját az nem az 50-60 ezre kategóriában fog keresgélni
(pont az 520, 620, és majd a 8S)
-
-
blade zte
őstag
válasz
Cyberpunk #110 üzenetére
És ha nem fizetőset? Mért kell ilyeneket feltételezni rólam?
De a droid (márha a mostani sémát követjük) nagy játékplatform lesz, ugyanis prociban és gpu-ban mindig élmezőnyben jár (telefonokról van szó, nem tabletekről), ezért mi mással mutatnák be az új procikat, mint rá fejlesztett játékokkal.Ez addig nem változik, míg a wp8-as gyártók -1 generációval spórolnak .+ a nyíltsága miatt nem kell szerződés egy android-konzolhoz +saját appstoréd lehet szintén kisebb bajoskodással, esetleg saját appletöltőd, ha nem szeretnél bevételrészesedést adni a gyártónak +a szabadabb kompatibilitás, pl. majdnem minden bluetoothos egér,kontroller,billentyűzet működik vele, könyebb megoldani a részletesebb launchert nagyobb képernyőre.
Szerintem ez annyira radikálisan nem változik, hacsaknem egy másik open-source rendszerrel. -
Cyberpunk
félisten
válasz
blade zte #107 üzenetére
Nem itt nincs warez.
Ha meg portolsz egy fizetős játékot, az ugyan úgy warez. Tudom nem minden az, de azért ez más. akinek az kell tudja mit kell venni. Egyébként pont ez miatt fog nem elterjedt játékplatform lenni a droid, mert nem éri meg rá fejleszteni.
Egyébként ha fejleszteni akarsz itt is megteheted. A nyílt rendszerbnek is megvannak a hátrányai, sok a szemét app például.
-
blade zte
őstag
Jólvan de azért számszerével akad jónéhány nem-warez alkalmazás. Itt vannak a kitiltott alkalmazások, a rootalkalmazások, a más okból fel nem rakottak(amazon appstore), a fejesztés alatt állók stb. . Nomeg a fejlesztő, akinek nincs pénze csakúgy profilt nyitni, is letesztelheti előtte teljesen ingyen új készítményeit.
Az biztos, hogy nem annak a kedvéért hozták létre a marketen kívüli installálást, hogy mások élvezkedjenek vele, hanem hogy ez az OS jól változtatható legyen, és ne kelljen többezer forintot befizetni, hogy fejlesszél. Akinek nem ez jut az eszébe róla, magára vessen.
A "bladeizmus" már lassan zombi
-
blade zte
őstag
Jólvan, bár nekem ennyi idö alatt egy telóm volt, és az a blade(még mindig az van), és nagyon is szeretem(részben mert rootoltam, és gyors romot raktam rá), bár most fogok váltani. Én mindenesetre el tudok lenni a picit bonyolultabb, ám sokkal variálhatóbb felülettel.
Azt mindenesetre biztos nem szeretném, hogy csakúgy megvonjanak egy jobb játékot a hardver ellenében. Pl. androidon is a lelkes emberek portoltak pár armv6-os játékot armv7-röl, és nekem tökéletesen futottak ezután. De itt legalább(wp8 on nem, vagy rosszul tudom?) könnyen rakhatsz fel bármit marketen kívül, ha mégis betiltanák annak ellenére, hogy megy.
Amúgy 512mb-s androidokat nem is lehet összehasonlítani wp-s társaikkal, mert sokkal alsóbb kategóriákban lelhetöek fel(samsungok, és hasonlók kíméljenek).
-
Gaboo77
tag
válasz
blade zte #102 üzenetére
Csak, hogy lásd az objektívitásom. Az elsők között voltam az androidosok között: volt HTC Desire-m, Desire HD-m, Galaxy-m, Nexus S-em, Iphone 4, majd Iphone 4S-em és most váltottam Lumia 920-ra. Nekem jó ideig nem kell android, mert Ennyi telefon után bátran ki merem jelenteni, hogy egy megbízhatatlan rendszer. Lehet, hogy jó lesz, de egyenlőre nem kell. Az IOS jó, csak beuntam 0 innovációt, a WP8 meg egyenlőre beváltotta a hozzáfűzött reményeket.
ui.: ZTE Bladem is volt. -
iOnizer
tag
Persze hogy megy, csak épp minimum grafikán. Ugyanúgy mint ebben az esetben.
-
blade zte
őstag
Ahogy a.sebi írta, jó eséllyel el lehet indítani. A mostani konzoloknak is csak 512mb ramjuk van. Látod, már most befolyásol a microsoft a rendszerével, aminek az ára messze nem tükrözi a hardveres teljesítményt, mert én mondom, megfelelö optimalizálással(pl. mindent bezár, csak a játék megy) elmegy a csúcsmobilos játék is az ilyeneken. Ha androidot veszel, ilyen korlátba nem ütközöl, ott ez megkötés nélkül megy az akadozásig (a microsoft szerint ezen a lépcsön akadályba ütközik a játék, ami persze nem igaz, mert 2 krait mag azért tud felmutatni eleget) . Porche tövig nyomott fékkel.
-
blade zte
őstag
Eddig tartott az 512mb ramos wp8-as gamerek öröme. Új tapasztalat: Ne igyál elöre a medve börére, ha egy bevételorientált OS-gyártó cég kedvezményeket ad kisebb hardverü teleronokra, amire még nincs megfelelö programmennyiség, hogy lásd a hátrányát is.
Most jövök rá, mennyire is jó PC-szerüen kiöregednie a telefonnak a programokból, minthogy istentudja milyen hamar egy kattintással elzárják a továbbiak használatát.
-
BiP
nagyúr
-
sz.balazs.95
veterán
Csakhogy a fél GB RAM-mal rendelkező WP8 telóknál egy alkalmazás max. 150 MB-ot használhat fel.
AZ 1 GB-tal rendelkező telefonoknál magasabb a limit.
Tehát technikai oka van annak, hogy 1 GB RAM kell, nem azért van így, mert az MS vagy a Gameloft ki akar cseszni a felhasználókkal... -
ezt már többször olvastam, itt melyik az android fikázos user?
mert én egyet sem látok
én csak pár izom wp fan usert látok, aki érthetetlenül annyira védi a rendszert/telefont, hogy nem lehet semmilyen negatívat írni.
de én befejeztem, inkább eladom(#76) b.
napokban felrakom aprora, ha gondolod majd írok egy privit ha tényleg érdekel.
igaz én a helyedben nem váltanék, 800 -ról -
Peterson_
addikt
Legnagyobb hajlongásom közepette kérek elnézést, mert tényleg nem jött le.
Biztos a hangulatom is hozzátett, hogy élből támadásnak vettem, de hozzá tartozik, hogy az utóbbi időben egyre több troll hsz-be botlik az ember, és már nehéz levenni a poént, ha nem is úgy áll neki.
Ettől függetlenül az IQ szintemmel nincs gond, ha világrekordot nem is döntögetek vele
Minden esetre tényleg bocsesz. -
válasz
Peterson_ #77 üzenetére
Vicc kategóriába tartozott erős irónia. Nem vagyunk cimborák de ha elolvastad volna a topikot tudnád miért írtam azt,de lerövidítve: Wp re hajazó cikkeknél jönnek az android trollok és megmondják miért szar a wp. a játékhoz és a cikkhez semmi köze a dolognak de úgy gondolják itt a helye. a megszólításhoz pedig azért írtam azt hogy VÉGRE valaki,aki magához a cikkhez szólt hozzá, kivételes dolog, meglepő. gondolom vérig aláztalak vele.a második hozzászólássodra meg ha engem kívánsz fajankózni, inkább nézz körül saját házad táján hátha leesik mi az hogy irónia. mondjuk ahhoz kell egy alapvető IQ szint is, igazad van bocs. üdv!
-
Pirosász
aktív tag
Akkor beszéljünk arról miért alakul ki minden WP-s hírnél Android Vs. WP vita,szitkozódás.Míg Androidos hírnél soha nem olvasni olyat hogy egy WP-s beszabadul és elkezd trollkodni.Na ez miért van?Elsőre egy külső szemlélő,milyen következtetést von le az Android felhasználókról ez alapján?Hát intelligenciát nem az biztos!Azért írom mert annyira elterjedt már.Minden WP-s,sőt Nokiás hírnél jön egy-két ember,és a hírhez csak érintőlegesen kapcsolódó rendszert elkezdi szidni,és megy a "bezzeg a droid". Arról kéne beszélni,hogy állítólag még a 920-on is akad ez a játék,és hogy erről mik a tapasztalások,de ennek se a rendszerhez,se a 920-hoz nincs köze.A játékkészítők hanyag munkát végeztek,ha ez igaz.Valaki?Tapasztalás a HÍRREL kapcsolatban?Ja,bocsánat!Megzavartam az intelligens vitát.
-
Peterson_
addikt
"A filmet feldolgozó produktum minden téren követi a moziban látottakat, hiszen Bruce Wayne bőrébe bújva kell feladnunk az eddigi világ elől rejtőzködő életmódunkat, majd visszatámadni a Batman hagyatékot lerombolni kívánó Selina Kyle - Bane párosnak. A játékmenet számos izgalmas pontot tartogat, a börtönből való kiszabadulástól kezdve egészen az autós üldözésig szinte mindenben lehet részünk."
Téves, téves és téves.
Körülbelül 50%-ban követi a filmet, azt is megvariált és egyszerűsített kivitelben.
Selina Kyle az ujjlenyomatok lenyúlása után egy kisebb stiklit leszámítva szövetséges.
Talán inkább Thalia lenne ellenfél, de őt meg ebből az aspektusból kihagyták.
A szinkronok hasonlítanak, de persze nem azok, illetve a zenéből sem kapjuk a film trackjeit.
A vége is teljesen máshogy alakul, de nem szeretnék spoilerezni, inkább be kéne fejeznem a tartós tesztet a jövő héten, ha már úgyis kijátszottam 100/100-ra -
=Mentor=
őstag
Akkor most beszéljünk arról, hogy az Android 512 MB RAM-al csak döglődik, minimum 1 GIGA kell neki, hogy ne fagyjon és lassuljon be orrba szájba. Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez szánalmas. Persze megoldják azzal, hogy belezsúfolnak több giga RAM-ot. Ami még nevetségesebb, hogy bizonyos alkalmazások letilthatatlanul újratöltődnek a memóriába. Magyarázza el nekem valaki, a google frissítés szolgáltatásnak és a PDF olvasó proginak miért kell folyamatosan a háttérben futni, zabálva az amúgy is szűkös akku időt. Az asztali Windows esetében még a rendszerfolyatokat is bármikor letiltatom, a nyíltságával kérkedő Android meg rámkényszeríti akaratlanul bizonyos folyamatok és programok folyamatos futtatását.
-
gergobox
tag
Azért mostmár ideje volt, hgy WP-re is jöjjenek a komolyabb nevek.
-
Ezt pont te mondod az iOS-t felhozva
Ha valaminek megkérik az árát, azok pont az IOS-re alapuló dolgok legyen az telo vagy bármi. Nézd meg mennyibe kerül a legolcsóbb iOS teló és azután szólj hozzá ahhoz hogy a Micro minek kéri meg az árát. Ráadásul sokszor a konkurenciánél sokkal gyengébb hardverrel, nem rég még 256 m RAM-mal lehetett venni almás telót 160 ezerért. Szóval ezt hagyjuk ki a szórásból, a lehető legrosszabb példát hoztad fel ár/oprendszer szempontjából.
Fogadok , hogy úgy jössz ide kritizálni, hogy nem vagy tulaja egy wp7.5 vagy wp 8 oprendszerű telónak sem, míg én 2 év android után váltottam erre.
A másik meg hogy senki nem kér felárat a wp telókért, gondolom nem nézted mostanában a legjobban emlegetett Nokia modellek árait szolgáltatóknál. 8x telók olcsón, alsó szegmensből megvásárolhatók.
A WP rendszer megítélése szubjektív dolog, Számomra odaveri a droidot, mivel a telót arra használom amire való+netezésre.
Böngészés szempontjábó neml is lehet egy lapon említeni sok droid telóval, mert veri azokat.szóval ez van. Felső kategóriában meg droidnál is ugyan úgy megkérik azonos hardvernél az árát, egy nyílt forráskódú oprendszerért. Ez á ma biznisz!
Még annyit hogy megint tele lett szemetelve a hír , mert ahogy jön egy WP-hez kapcsolódó hír , droid fanok jönnek és megmondják a tutit. El lehetne ballagni más topicba szítani a trolltüzet, mert ez a hír nem erről szólt. Arról szólt hogy egyre több játék jön ki WP -re, nő a támogatottság, kezd beindulni a motor. ennyi. -
Cyberpunk
félisten
Tisztában vagyok ezzel. De ha minden hírnél megy a fika az már egy idő után fárasztó lesz. Ismersz én mindig leírom a problémám egy készülékkel, vagy rendszerről. A Note is kapott tőlem hideget meleget.
Elismerem a gondjait hiszen használom nap mint nap. De közel sem akkora a baj mint azt sokan állítják.
A testre szabhatóság meg nem akkora nagy dolog, van akinek nincs olyan szintű kokányolásra szüksége.
-
a.sebi
őstag
válasz
Cyberpunk #57 üzenetére
Tisztelt cyberpunk, régi ismerős a note fórumból, te tudod a legjobban hogy az android mennyivel sokoldalúbb rendszer,és mennyivel többet tud.
Igaz h a droidnak is sok idő kellett ehez a szinthez, csak azt ne feledd hogy míg a wp fejlődik addig a droid is, tehát utolérni nehezen fogja ez a rendszer.
Főleg úgy h a wp szerintem lassabban fejlödik mint a droid most, mind alkalmazások, és rendszer terén is, nem beszélve a piaci lehetőségekröl, választékról, és a kezdő árakról.... -
gabe8719
senior tag
Ahogy látom nagyon elment más irányba ez a dolog, éppcsak a lényeg nem ért át. A probléma még mindig az, hogy NEM a hardverrel van a gond. Belerámolják már ezekbe is a közel csúcs Adrenokat, kérnek is érte legalább annyit mint a konkurencia, holott annak a szerencsétlen csipnek ezen a rendszeren -kis túlzással- más dolga sem lesz élete végéig, mint a csempegörgetést számolgatni. Felesleges.
A kritizálás messze nem azért megy mer' nem fut a betmen, hanem mert a WP közel sem annyira feláras és exkluzív holmi, mint amilyennek az MS beállítja. Maga a koncepció az ellenszenves, a véleményem pedig az, hogy az MS még messze nem tart ott a WP-vel, hogy következmények nélkül megjátszhatná ezt..
Pedig írtak egy sok szempontból kiváló, ráadásul natív oprendszert, ami emiatt képes lenne a hardver nyers erejét felhasználni, mégis butítják, mondván fizess még többet. Persze mint mindig, itt is majd csak utóbb derül ki hogy mellényultál..maximuss:
"Megértem, akinek fáj, h nem elég a RAM sok
játékra, de ha ez fontos, akkor nem 512-es
wp8-as telót választok."Pont hogy elég lenne (iOS-en 256mb is elég az összes eddig valaha kiadott alkalmazás tökéletes futtatásához..), csak le vagy korlátozva. Indokolatlanul, feleslegesen, ráadásul mivel nem is kötik az orrodra hogy a komolyabb appokhoz ez valamiért levés, lenyúlásszagú is a történet.
Ha tényleg úgy szeretnének fejlődni mint a konkurencia, akkor szvsz. igencsak változtatniuk kell a jelenlegi szemléleten..
-
btudos
nagyúr
Na akkor egy kis tiszta víz, hogy mindenki megérthesse miért van ez a korlátozás az 512 MB RAM-os készülékeknél.
A rendszer gördülékeny futása, és a hiánytalan folyamatosság érdekében a Microsoft korlátozza az egyes alkalmazások által felhasználható memória mennyiségét. (Egyébként az Apple-nél is van ilyen megkötés.) Pontos számokat nem tudok, de elsősorban a fejlesztőkön múlik, hogy az adott alkalmazás elfut-e az 512 MB RAM-mal szerelt készülékeken, vagy csak az 1 GB-os modelleken indul el.
Ez egyedül a játékoknál gond, a rendszer funkcionalitásában és az alap alkalmazások számára ez a korlát nem okoz problémát. (Nem úgy mint a WP7-nél, ahol a 256 MB RAM-mal szerelt Lumia 610-nél még live tile-ok sem voltak.)
fricz19: Megjelenés óta használok 8X-et, semmi problémám nem volt a WP8 folyamatosságával, ez a rendszer egyik legnagyobb erőssége. (Meg az igényes alkalmazások rendszerbe illő felülete.) Nálad valami egyedi gond lehet.
-
Cyberpunk
félisten
-
Nekem 800-s van , semmi fagyás nincs azért is szeretem. Amióta megvan gördülékenyen fut és hibamentes szinte. 1 app ütközött amit megpróbáltam rá tenni, de aztán kerestem más alternatívát.Ki kell forrnia magát ennek a rendszernek, ezek még csak az első lépések, de várhatóak javítások lassan .
-
-
Cyberpunk
félisten
Vannak készülék specifikus problémák. Nekem még például sosem fagyott a 920-am. Pedig ha valaki hát én használom is rendesen.
Viszont néha beragad valami, akkor elég hamar leszívja az akkut. Ja vannak gagyi programok. Ezek közül FB-t használok, de nem a gyárit (MS) az elég gáz. De a kapcsolatokban úgy is látszik minden lényeges.
-
Nekem 8s van, ami szerintem azért már nem belépő szint(most is 80e).
Még most sem tudom eldönteni, h a telefon, vagy maga a rendszer rossz.
Akad, fagyogat, stabilnak egyáltalán nem nevezhető, appok pocsékak(FB, viber, bkv, UC browser)
Szóval számomra az alázás nagyon messze van, sőt.... -
Pirosász
aktív tag
Ezek azért vannak,mert nem igazán jellemző hogy "játékos felhasználó" WP-t választ,ezért nem is igazán foglalkoznak a játékgyártók annyira a WP-vel.Persze ha megfelelő számú WP felhasználó hőbörög,akkor ez is változni fog.Ha elegendő 520,620,720,8S,tulajnak lesz rá igénye,akkor biztos megoldják.Mondjuk magamból kiindulva,ha játékos lennék lehet nem vennék WP-t.Szóval hajrá játékosok,hőbörögjetek,hogy meghallják,mert ha az átlag WP-s olyan mint én(kb. lesz.rom ha 0 játék van azt is),akkor mi az üzlet abban hogy nekem játékot tesznek WP-re?Úgy sem veszek én egy darabot se.
-
oceanrush
senior tag
Igazad van, de! A Lumia 620 szerintem arban az also-kozepkategoriat kepviseli. Ez szamitogepnel az 150e Ft-os kategoria. Annyiert mar elfut akarmi, meg ha nem is max. grafikan. Ha egy 30e Ft-os telefonrol lenne szo, egy szavam nem lenne, habar az Xperia U lassan kozelit a 30e Ft fele, es azon fut minden
-
vinibali
őstag
ez csak filmben volt jó
-
anulu
félisten
válasz
oceanrush #29 üzenetére
részemről nem a játékok miatt vettem 8X-et, hanem mert gyors, normál használat mellett akadásmentes telefont akartam (droid után mondjuk nem volt magasan a léc, amit meg kellett ugrania...). kb az aknakeresőzésben kimerül a játékom rajta, nem mellesleg eszembe sem jutna, hogy ilyen kategóriájú programokkal öljem a telefont. nem erre lett ugyanis kiatalálva.
-
-
Mindenféle trolkkodást elkerülendő inkább te gondolt végig ezt a dolgot. "enyhe " túlzás az hogy konzolok szintjét hozzák a mobilok. igen max egy ps2 szintjét, persze csak a jobbak.
Itt 620, meg hasonló belépő szintű telókkal dobálóztok( igen , a szolgáltatóknál a 800 is az lett, kb 20 ezer forintért elhozhatod T- mobilnál, 10 ft-ért Telenornál) ez a win mobilok kezdete még,és kár itt fikázni a rendszert egy ilyen bagatel játék miatt. Amúgy Eszméletlenül simán fut, böngészésben IS alázza a droidot. Azért mert nem fut el rajt a batman mit tudom Én.Kb 100 droid teló van , amin szintén nem fut el. Szóval az oprendszer, telefon, fikázását inkább ne erőltessük, se a Nokiáét,mert például nekem a hátamon feláll a szőr az androidtól, még a symbian utolsó verziója is odaveri a szememben.
"függetlenül attól, hogy a hardver, vagy a szoftvergyártó a ludas"
itt a gond, hogy NEM függetlenül, a másik meg hogy a vevő is ugyan annyira ludas aki játszani akar az vegyen már komolyabb hardvert,komolyabb telót, nézzen már utána hogy mégis az alap win telók miben kevesebbek a csúcstól.
maximuss kollégának igaza van nálam. +1 -
-a navigációt kihagytam....
Mindenki aszerint választ, amit a preferenciái szükségessé tesznek, és itt mindegy miről beszélünk (teló, autó stb.). Elsődleges a pénz, amit rá lehet szánni, majd vhol ezt balanszba kell hozni a kívánalmakkal és a kínálattal. A piac pontosan tudja, hogy pozícionáljon termékeket, ezért nehéz a választás. Nyilván ha kettő lenne (vagy egy), nem lenne gond.....
Az ember azért ember, mert gondolkodik, ebből fakadóan tájékozódik, mielőtt dönt. Sajnos gyakran még ez se elég, a legkörültekintőbben eljárva is megtörténik, hogy rossz (vagy kevésbé rossz) döntést hozunk.
Megértem, akinek fáj, h nem elég a RAM sok játékra, de ha ez fontos, akkor nem 512-es wp8-as telót választok. Ennyi. Hogy mi várható el adott pénzért (függetlenül h mennyit kell érte dolgoznod), abba ne menjünk bele. Érdemesebb elfogadni, h ezért ennyit adnak, ha kell... megveszed, ha nem, keresel másikat.
Ha nem jól döntünk (mégha át is ba**tak), max. magadban tudsz puffogni és szidni a gyártót-stb., de értelme nem sok. Elég dolog hergel ebben a világban, semmint hogy ilyen dolgokon felhúzzuk magunkat.
Hozol egy döntést - kiderült, h nem volt jó döntés és fáj.......lépj tovább.
-
gabe8719
senior tag
Ez egy elég buta, egyoldalú és értelmetlen megnyilvánulás volt, megbocsáss, de egyáltalán nincs igazad.
1. Senki sem a 620 létjogosultságát vonta kétségbe. Nem a készülékkel van a baj, nyilván amit leírtál, arra a jelenlegi szoftveres háttérrel is tökéletes, más kérdés, hogy ennyi pénzért és ilyen hardverrel a konkurenciát is figyelembe véve nem volna alaptalan elvárás, ha normális játékokkal is lehetne rajta játszani.
2. Igenis el kellene fogadni, hogy van olyan, aki szeret játszani, és nem azért mert megkajált valami marketing bullshitet. Marhaság. Tekintve, hogy bizonyos szinten már a mobilok is simán hozzák a konzolos szintet, talán nem ördögtől való gondolat, hogy akinek "van rá ideje" (nyilván nem te, de ugye más is van a világon), az nem feltétlenül akar külön konzolt is magával vinni (megvenni), ha már egy mobilban is elérhető a normális hardver és az elméleti lehetőség.
Amikor pedig az ember sok esetben kéthavi magyar minimálbért perkál le az asztalra, akkor talán szó nélkül elvárható lenne, hogy épp a marketing bullshitekkel ne nézzék teljesen hülyének és szúrják ki a szemét jóelőre, csak amíg leszurkolja a pénzt (utána meg tesznek a vásárlóra magasról).
Jó, értem hogy máshol ez nem nagy összeg, de semennyi pénzért sem kellene utólag szembeköpni a vásárlót egyik gyártónak sem (gondolva itt minden másra is, nem csak a játék+ram mizériára, függetlenül attól, hogy a hardver, vagy a szoftvergyártó a ludas). -
Cyberpunk
félisten
Egyébként ha már utazás közben játék, akkor PSP vagy Vita. Otthon meg PC vagy konzol szvsz.
-
Rage47
veterán
Én rájöttem, hogy nem kötnek le igazán a mobilos játékok, kivéve a Plants vs Zombies és a Bejeweled, de ezek ugye alapvetően PC-s játékok...
Szóval pl. egy Angry Birds-öt vagy Cut the Rope-t sem tudtam még végigjátszani, mert beleuntam. -
Cyberpunk
félisten
Tudni lehet, hogy a játékos kedvűeknek nem a WP a rendszerük. Nos akinek ez fontos, és ennek ellenére fejest ugrott az magára vessen.
-
tgabi333
aktív tag
Az asphalt7el kapcsolatban azt beszélték, hogy dolgoznak azon, hogy 512mb rammal is menjen.
Hátha ebből is lesz később ilyen....
-
Nos, még nincs 620-am, de fogok venni, mert kell:
-telefonálnom
-sms-t küldenem
-neteznem
-jegyzetelnem
-néha fotózgatnom
-és videozgatnom
stb.-stb.De játszani és filmezni nem fogok (telefonon), mert NINCS RÁ IDŐM, se ingerenciám egy pár col méretű kijelzőn.....
A rendszer korrektül fut, amire egy teló ki lett találva, azt bőven hozza. A játék és egyebek csak azért kerültek bele a telefonokba, mert eladták a marketingesek a világnak, hogy abban kis idődben még véletlenül se foglalkozz vmi értelmessel, ráadásul fizess is érte.
Ne panaszkodjunk kedves fogyasztói társadalom....
-
oceanrush
senior tag
Eleg mocsok dolog ez, hogy vesz az ember 70e-ert egy Lumia 620-at, es nem futnak rajta dolgok. 70e-s droidon futna a jelenlegi osszes jatek ami elerheto androidra.
-
gabe8719
senior tag
És tuti hogy az egyébként vásárlóképes felhasználói réteg egy része is hátat fog fordítani ezért, plusz a már meglévő felhasználók játékosabb része is már bánja, hogy vagyonokat ruházott be..
Áldom az eszem hogy nem engedtem a szívemnek és fizettem ki anno egy vagyont a Lumia 800-ért, velem ellentétben viszont sokan megtették és jogosan érezhetik magukat átverve; nem is beszélve erről a RAM mizériáról azóta.. nem tudom miféle újkeletű baromság ez, a francért nem tudták időben közölni hogy ezt tervezik, vagy akkor a borsos árcimke mellé miért nem fért be egy nagyobb modul? Tuti, hogy sokan még plusz felárat is fizettek volna ha kell..
Nomeg ott vannak a fejlesztők, ha egy egész készülékpalettából csak a felső 3-4-5 készüléken futna egyáltalán a termékük, úgy nem fog mindenki eszetlenül nekiállni WP-re portolni, és még simán az árak is magasabbak lehetnek emiatt.Nem tudom ki tehet erről és mik az okok, de valamiért biztos vagyok benne hogy szándékosság van a dologban. Ha viszont ilyen sunyin viselkedik az MS, szvsz. még jópár év és dollármilliók kellenek a WP-nek ahhoz, hogy minden téren versenyképes alternatíva legyen.
Igény pedig van rá, lenne rá, és lehetne még nagyobb is.. Nade nem így..
-
BiP
nagyúr
620 nem belépő, hanem közép. Legalábbis Nokián belül. Bár ha a 4magos, fullHD-s csodákhoz mérem...
Az MS-féle cécó meg a 256mega rammal volt igazán, a 610-esnél. A 620-asban lévő 512 még istenes. Oké, a legdurvább játékok nem mennek, viszont azokon kívül nem hiszem, hogy olyan sokminden lenne, ami ram miatt nem települ.
Xperia E sokkal gyengébbnek tűnik. Igaz, olcsóbb is. -
Akee92
tag
Akkor egy állásponton vagyunk
Jó ez a WP8, jó ez a Lumia 620, felhasználói élményben és extra szolgáltatásokban csillagos 5-ös, de ha lejár a 2 év, nagy valószínűséggel visszatérek a Droidra, vagy esetleg ha valamelyik új op. rendszer tud majd virítani valami kiemelkedőt arra...
Meglátjuk mit hoz majd a jövő, 2 év alatt bármi megtörténhet, de ez a Microsoft-féle cécó az 512 mb ram-mal egy vicc
Bevallom kicsit szívom a fogam bármennyire is megérte ár/érték arányban ez a készülék, mert láttam h ma bekerült a Telenor kínálatába a Sony Xperia E cirka 16k-ért, és ugyan hardveresen jócskán elmarad a Nokiámtól de leglább az is gördülékenyen pörög, és nem érezném úgy hogy sóherkodnak velem alkalmazások tekintetében
Jó vásárt csináltam de legközelebb nem nagyon szeretnék 40k-t költeni egy belépő készülékre akármilyen op. rendszer is fusson rajta
-
gabe8719
senior tag
Azért ez elég lehangoló, a 768mb rammal szerelt egymagos Desire S-emen szinte akadásmentesen fut minden mostani játék(pedig a droid aztán nem is natív rendszer, úgyhogy az optimalizálás sem lesz tökéletes soha, a ramzabálásról nem is beszélve..), de még az egy évvel ezelőtti LWW-men is minden buherálás nélkül gyönyörűen szaladt a Dark Knight, pedig 512 ram van benne.
Az meg külön érdekes, hogy a 4. generációs iPod Touchomban 256mb ram van, és negyedannyi gyorsítótárral nemhogy fut minden, hanem játékélményben az összes brutálhardveres androidot sárbaalázza.
Mi a fene van a WP-ben amiért ennyire kell az az 1GB ram? Vagy ez is valami szándékos korlátozás akar lenni? Akkor aztán elmehetnek a sunyiba, gondolkodtam rajta hogy kipróbálom, de így aztán semmiképpen.
-
@matthew@
őstag
hiszen az előzetesen ígérteket betartva WP7-re és WP8-ra is folyamatosan érkeznek a jobbnál jobb játékok és programok: nos igen WP7-re ez épp nem érhető el és nem is lesz, szóval jó ígérgetés volt a Microsoft részéről, bár várható is volt h 2 leginkább alapjaiban különböző rendszerre nem lesz elérhető minden hanem leginkább csak az újabbra.
De amúgy jó hír h érkeznek a finomságok, csak legyenek itt is jó kis akciók -
muratomi1
senior tag
Egy rejtett info: Selina Kyle nem akarta lerombolni a a Batman hagyatékot. Tulajdonképpen addig nem is tudta, hogy ki ő míg Bane el nem fogta. Bocs xD
-
csyta
csendes tag
Ehhez még annyit fűznék hozzá, hogy nem nagyon értem ezt a szaggatás dolgot, mivel itt kollégának is Lumia 920-a van, és neki már a Spider-Man is szaggatott néha (néhol már élvezhetetlen volt az egész..). Nekem az ATIV-on egy reccenést nem lehet felfedezni sem itt a Batman-ben, sem a többi Gameloft játékban.
-
saelin
veterán
A kommentek tényleg elég érdekesek, de lehet majd a frissítések orvosolják a lagokat. Tudtommal az l920 nem gyenge hw-al rendelkezik... de legalább számításba veszik ezt a rendszert is.
-
Akee92
tag
Friss Lumia 620 tulaj lévén, részemről ezt suttyóságnak érzem ezt az 1 giga RAM-os dolgot, illetve leginkább azt hogy ezt csak az "apróbetűs részben" közlik a vásárlóval. Továbbá nevetségesnek is tartom, amikor egy alsóbb kategóriás, 1 magos 1 Ghz-es procival rendelkező droidon is vígan elszaladgál pl egy NFS Most Wanted, és a durvább játékok is habár kissé szaggatósan de legalább elindulnak... Nyilván itt nem a Batman-re gondolok konkrétan, csak általánosságban beszélek, és teszem fel a kérdést, hogy ha már a rendszert ilyen profin tudják optimalizálni akkor játékok terén miért kell ekkora kompromisszumokat kötnie az embernek egy 2 magos Snapdragonnal és egy Adreno 305-ös grafikus chippel?Miért ilyen kevés az 512 mb RAM egy ilyen flottul működő rendszeren? Maga a készülék elképesztő jó, szinte olyan rajta a böngészés mint egy laptopon, tényleg marhajól össze van rakva a cucc, de nagy valószínűséggel ha lejár a "2 éves rabság" visszatérek a droidra (vagy esetleg a hamarosan debütáló új rendszerek egyikére)... Egyszerűen nem tetszik az MS politikája, sem ezek a megkötések, sem az Androidhoz képest szegényes alkalmazásbolt, de legfőképp az hogy a WP Store-ban olyan dolgokért is fizetni kell amit az Android esetében ingyen osztogatnak (persze sok esetben némileg lekorlátozva vagy reklámokkal tűzdelve). De azért hogy valami jót is mondjak tetszik hogy kvázi mindent ki lehet próbálni vásárlás előtt
Egy szóval készülék ezért az árért több mint tökéletes és imádom, csak az áruház, és az apróbetűs rész nem egészen korrekt -
catroot
veterán
Tudom elvan dugva, de:
"Bizonyos alkalmazások és funkciók csak a legalább 1 GB RAM memóriával rendelkező telefonokon működnek. A telefonban lévő memória mennyiségéről a gyártó webhelyén vagy a telefon dokumentációjában tájékozódhat. Egyes funkciók elérhetősége országtól/régiótól, a mobilszolgáltatótól és a gyártótól függ."
-
satz18
őstag
NL 620-on nem megy ahogy az eddigi gameloft játékok sem, szóval ja 1 GB. Azért kicsit csalódott vagyok ezzel kapcsolatban.
-
csyta
csendes tag
Már az Asphalt 7-nél elkezdődött az, ami miatt elég sok WP felhasználó csüggedni fog. Ezek a játékok, és a jövőbeli 3D-s játékok alapfeltétele lesz véleményem szerint az 1 GB RAM, sőt szinte biztos. Sőt meg merem kockáztatni, hogy lesznek olyan alkalmazások is, aminek ekkora lesz a memória igénye.
Lényegében úgy is párhuzamot lehetne szerintem vonni ebből, hogy egy 512 MB RAM-os telefon a "sima Win 8", az 1 GB RAM-mal szerelt pedig a "Win8 Pro".
Nem láttam a Microsoft sajtótájékoztatóit, de szerintem ezt illett volna már akkor közölni a felhasználókkal, hogy mire is számítsanak egy 512-es telóval.
-
BiP
nagyúr
Említsük meg, hogy az a 6,99 dollár az 1655Ft, és a napokban jelent meg az >1 hete.
Szerettem volna kipróbálni, de a 774megás telepítő a 3giga szabad helyre sem volt hajlandó felmászni
-
Balint1986
csendes tag
Innen érhető el a játék:
http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/the-dark-knight-rises/71b95546-280d-46da-98a1-c4ff645fae24
Hát... Érdekes kommentek vannak hozzá
-
B1T3
addikt
Ahhoz képest tényleg drága, hogy Androidon a 25 centes akcióban meg tudtam venni (azt hiszem, 55 Ft-ért), de egyrészt ez nem viszonyítási alap, másrészt WP-n újdonság, gondolom, majd lejjebb kúszik az ára, harmadrészt hiánypótló, terjedjenek csak a komolyabb grafikájú játékok WP-n is.
A tendencia jó, hogy Android és iOS mellett Windows Phone-on mint harmadik nagyobb platformon is megjelennek legalább a nagyobb nevek. -
Rage47
veterán
1 giga ram kell ehhez is?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Jönnek a jobbnál jobb játékok Windows Phone 8-ra, most éppen a Sötét Lovag felemelkedését élhetjük át.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest