- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tybsen
addikt
És ilyenkor bekapcsol a kijelző is, mármint világos lesz? Tehát gyakorlatilag folyamatosan töltőn kell lennie, ha így szeretném használni, ahogy leírtam. :-) Most komolyan, ez nem zavaró a hétköznapokban?
Na majd jövök kérdezősködni, ha lesz valakinek wp8, hogy ott megoldották-e ezt.
-
tybsen
addikt
Magyarorszagrol nezve kulfoldon elek, korlatlan internettel (5GB, aztan csokken a sebesseg). De ha pl. Magyarorszagra megyek vagy munkam miatt mas orszagokba, ott nincs roamingom, mert letiltattam (iszonyat draga), masreszt bonyolult minden orszagban egy sim-et fenntartani, figyelni, hogy milyen adat-tarifak vannak, stb. Epp eleg Magyarorszag az iszonyat draga mobiladat-tarifakkal (az 1000 Ft amit irsz egyebkent 100 MB aktualisan a vodanal, ami nem sokra eleg) Praktikusan megoldhato egy normalis keszulekkel, hogy mindenhol ahol van wifi, baratoknal, hotel, stb, felcsatlakozom es online vagyok. Vagy ha hozzam jonnek baratok, ok is igy tesznek (androidos keszulekeikkel).
Persze lehet azzal is jonni, hogy ha kibirom a hotel-munka-baratok-stb kozotti tavolsagokon az internet nelkuliseget, akkor azt is kibirom, hogy neha-neha ranezzek a telefonra es bekapcsolodjon a wifi. Meg persze nyilvan nem is vagyok allandoan uton. Meg fizethetnek minden orszagban mobiladat-szolgaltatast. Es persze hogy biztosan nem olyan fontosak azok az uzenetek sem, amiket kapok. De nem hiszem, hogy manapsag ez lenne a normalis dolog, hogy manualisan ebresztgessem a kijelzot, nehogy lemaradjak valamirol. A hiba egyertelmuen a wp logikajaban van.
Masik pelda: ha egy hotelszobabol csak wifin tudok kommunikalni, akkor folyamatos bekapcsolt kijelzo kell, ha varok egy hivast. Ez milyen mar.. Lehetetlen dolog.
A vesszo meg az en hibam, tenyleg felreertheto voltam :-)
-
a vessző miatt felsorolásnak vettem
de olyan problemak mint pl. a skype vagy whatsapp nem fut a hatterben, wifi lecsatlakozas kikapcsolt kepernyonel"
egyébként erre is van egy elcsépelt frázis: mobilnet 1000 forint, nem hal bele, aki 100k-ért vesz telót. Unión belül 2500ft 1 hétre a mobilnet, ha annyira kell
-
tybsen
addikt
Errol van szo, ez az en problemam, amit meg mindig nem oldottak meg. Erre gondoltam, amikor ezt irtam ebben a hozzaszolasomban, hogy "de olyan problemak mint pl. a skype vagy whatsapp nem fut a hatterben, wifi lecsatlakozas kikapcsolt kepernyonel" - erre Mukibuci azt irtad ebben a hozzaszolasodban, hogy "a whatsapp pedig "fut" a háttérben" illetve ebben, hogy "ez mindig is így volt, nem mostanában változott ". Szamomra az nem futas a hatterben, hogy ha wifin vagyok, akkor megsem vagyok wifin es nincs whatsapp sem, mert lecsatlakozik.
Tehat osszefoglalva: nem valtozott semmi, ha wifin vagyok, lezart kepernyonel ugyanugy nem fut semmi a hatterben, tehat a whatsapp sem.
Ugy latszik, elbeszeltunk egymas mellett.
Mindenesetre ezt tovabbra sem tartom normalisnak, peldaul ha kulfoldon vagyok (es sokszor vagyok kulfoldon), ahol csak wifi van es nincs adatroamingom, akkor nem kapok meg semmit, amig be nem kapcsolom a kijelzot. Dobbenetes. Nem vagyok elerheto skype-on, viberen, whatsappon, sehol. Ez milyen mar... Peldaul ha egy hotelszobaban varok egy uzenetet, akkor folyamatosan be kell lennie kapcsolva a kijelzonek ahhoz, hogy egyaltalan elerheto legyek ilyen-olyan online modon..
Szerk: androidon folyamatosan van net, ha be van kapcsolva a kijelzo, ha nincs - szerintem ezert gondolkodunk maskepp, nekem teljesen egyertelmu, ha van wifi, akkor van net - de nem wp-n. Itt hiaba van wifi, ha ki van kapcsolva a kijelzo, nincs net. Es gaz, hogy ez nincs meg mindig megoldva.
De ugyanigy itthon is ha egesz nap wifin vagyok es ki van kapcsolva a normal adatforgalom, akkor szinten nem kapok meg semmit.
-
tybsen
addikt
Csak megtaláltam a korábbi választ a kerdesemre, ami alapján úgy tudtam, hogy nem jönnek meg a whatsapp uzenetek.
-
tybsen
addikt
Barmi is lesz wp8-fronton, en mindenkeppen kivarom, hogy teszteljek alaposan a felhasznalok, hogy ha van ehhez hasonlo idegesito dolog, arrol mar tudjak.. ha esetleg erre valtanek.
-
törölt tag
válasz
Oppenheimer #80 üzenetére
Mondjuk zenét hallgatsz, akkor kell kb.20-as hangerő.Így felejted akkor a következő hívásnál akkorát szól hogy simán leesik a nadrág rólad, az ébresztés reggel pedig ezen a hangerőn fölér egy kisebb atomtámadással.Szóval szerintem kéne valami beállítási lehetőség azért.
-
-
-
tybsen
addikt
válasz
#19158016 #61 üzenetére
Igen, kozben mar irta mukibuci.
Mondom, nem kovetem a fejlodest egy par honapja, ugy latszik valtoznak a dolgok, ez pozitiv. Amikor annak idejen szoba kerult egy wp-s nokia megvasarlasa, akkor meg nem igy volt ez az ertesites, pl. whatsapp vagy skype, ami szamomra eleve hasznalhatatlanna tette a rendszert akkor. Ugy latszik, egyre kozelebb kerulunk egymashoz, majd talan a 8-cal lesz teljes az osszhang? :-) Egyebkent a legzavarobb szamomra az apro betutipus es a kijelzo rossz helykihasznalasa volt, ezzel tenyleg nem birtam volna egyuttelni - a boltban fel ora nyomkodas utan tenyleg megkonnyebbules volt a note kijelzoje. Mondjuk az sem volt teljesen atlagos keszulek, ezt alairom
Es azt hiszem, a lumia 900-nal mar kicsit csiszoltak a dolgon, meg ugye nagyobb lett a kijelzo is, ami mar teljesen hasznalhato.
Nagyon varom a delutan 4 orat :-)
-
smkb
őstag
Hogy fejlesztenek, reszelgetnek egy eszközt, ha az OS funkcióinak zöme titkos?
De komolyan... hogy tesztelik? Vagy majd a pár felsővezető fogja tömegesen tesztelni a gyártóknál a készülékeket, meg reszelgetni a vason ezt azt ? Vagy hogy?
Viccesen hangzik ez nekem...
-
tudom
de még egy halvány remény él, hogy feltalálják azt a spanyol viaszt
de szerintem a me tile-ban simán elférhetne egy ilyen a facebook értesítések mintájára
bár azt is el tudnám viselni, ha a csempe (pl a 4th mayor) rendesen mutatná, hogy mi történt
tybsen: pdf-re ott van az adobe reader, bár nem tökéletes
a whatsapp pedig "fut" a háttérben
-
tybsen
addikt
válasz
#19158016 #44 üzenetére
Bikanak a voros poszto volt ez a hsz-od.. azert megvaltasnak nem neveznem..
Lehet, hogy a rendszer folyamatossaga, az UI tenyleg megvaltas az akadozo android utan (4.1 ota ez egyebkent megszunt), de olyan problemak mint pl. a skype vagy whatsapp nem fut a hatterben, wifi lecsatlakozas kikapcsolt kepernyonel, nem lehet pdf-eket megnyitni, fb tile frissitese, stb stb. azert elegge tavol allnak a tokeletestol. Van meg jonehany gyermekbetegseg, amikkel en nem tudnek egyutt elni - mondom ezt attol fuggetlenul, hogy a jelenlegiek kozul szamomra a legszimpatikusabb UI! Amikor nagyon rajta voltam, hogy veszek egy lumia 800-at (galaxy nexus elott), nagyon sokat kerdeztem itt a forumon, nyomkodtam a telefont kulonbozo uzletekben es a pozitiv hozzaallasom ellenere sem vettem meg, mert szamomra egyszeruen pont a fent emlitett es meg tovabbi hianyossagok miatt gyakorlatilag alkalmatlan lett volna a hetkoznapi hasznalatra.
Ezert olvasom a wp8-as hireket is, mert nem tettem le rola, hogy kiprobalom - csak varom, hogy megszunjenek ezek a buta hibak.
(#45) Peterson_ : ezert vagyok most el egy darabig, mert a jelenlegi androidos telefonom hozza azt a gyorsasagot es folyamatossagot, amit wp-n lattam eddig. 4.1 elott ez sajnos nem volt elmondhato az androidrol, elotte a galaxy note-om is akadozott. De azert nincsenek meg azok a szep animaciok, amik megvannak wp-n
-
catroot
veterán
Nekem az értesítésből ami hiányzik az az, hogy az el nem olvasottakat visszatudjam hozni, lényegében erről beszélünk.
Nálam az van, hogyha a pittyenés után nem tudom, hogy mi van (sms, email hangja egyértelmű), akkor a 4th Mayor szólt. Igaz, hogyha több app lenne fent, ami értesítős és hátul van a csempe, akkor kereshetem.
-
-
catroot
veterán
Értem, köszi. Szóval annyival leszünk előrébb, hogy nem kell felnyitni a kijelzőt és görgetni.
@(#30) gabor85
Na, ez egy rohadt nagy piros pont!
@(#37) dali.78
Most azon kívül, hogy teszel fel szűrőt a képre és egyből feltolod twitterre/FB-re, felesleges is (szvsz) wp-re, mivel itt is feltudod tolni egy gombnyomással.
(jó, tudom, az instagram nem csak ennyiből áll)
-
margithid
veterán
Értem. Akkor ennyivel jobb wp, sajnos doridot akkor is hazavágta ha kiléptem, háttérben meg nem lehetett lelőni.
windlaci
Nekem most nincs sok gondom droiddal, hozzáteszem nyers androidot használok, minden flottul megy, ráadásul root mellett olyan dolgokat is elérek, mint pl 3g-n letiltom mi ne kapjon netet, vagy reklámmentesítő.
Nem is beszélve a voodoo soundról.
Ettől függeltenóül wp-ben érzek nagyobb potenciált, sajnos android nagyon erőforrásigényes, ráadásul csúcshardvereken is képes akadozni.. -
Peterson_
addikt
Kb szerintem a JB-s Androiddal lenne érdemes összemérni, talán valamivel stabilabb, mint az előző verziók.
Én egyébként sok évnyi symbian után váltottam droidra, és kb 1 évnyi Használat után volt szerencsém egy lumia 710-et nyomkodni pár napig.
Kb ugyanaz a különbség...aztán nézd.meg a hardvert. -
margithid
veterán
Wp7 hazsnálókat kérdeznék, hogy app fagyás van-e? Azért kérdezem, mert androidon a facebook app az egész telómat hazavágta, magyarán fagyott, lassult, röcögött.
Ott az ilyen fő alkalamzások jól megvannak írva? Azért is kérdezem, mert iOS-en is most lett új FB app, az előzővel gondolom ott is gondok voltak.
Amúgy kicsit szégyen FB-ra nézve, hogy egy ilyen appot kiadnak a kezük közül mint ami droidon van..
Amúgy emg vagyok elégedve droiddal, de a kiváncsiság hajt engem is, hogy milyen wp8.
Igaz droidot jól belaktam, nexus s, 4.1, teljesen jól müködik, gyors is, csak az ilyen app problémák ne lennének, no meg a memóriakezelés is lehetne szerényebb. Szereti a Ramot droid -
Peterson_
addikt
Azt' ezt most kinek böfögted be?
Valószínűleg, ha hipszterkedni akarnék, symbiant, meg WP-t írtam volna.
Amúgy kockulásra használom a tekefonom a fő funkciókon kívül, és erre az egyetlen alternatíva az Xperia play...ezem is van, kb mindent ezen csinálok, mert az asztali gépemtől meg kellett válnom.
Csakhát a droid mégsem windows.
Na mindegy is, elég vakon lehetsz, ha az eddigi hozzászólásaimra ezt tudtad reagálni. -
törölt tag
válasz
Oppenheimer #35 üzenetére
A hangerők külön-külön beállítási lehetősége kéne már csak.....
-
Воланд
titán
"A Servernél konkrétan ma derült ki, hogy a Bing már egy jó ideje az új Serveren fut."
azt mar regota lehet tudni.
-
tybsen
addikt
válasz
Peterson_ #36 üzenetére
Sajnos en is pont ilyen vagyok
pedig nagyon szivesen kiprobalnek egy 8-ast, de szerintem ez is csak azert van, mert csak az ujdonsag vonz.. Aztan gondolom ahogy megismertem a rendszert, vissza androidra vagy nem tudom, mert ha az android testreszabhatosaga utan barmi masra is kivancsi vagyok (mert mar olyan regota hasznalom, hogy kicsit unalmas) akkor a wp meginkabb unalmas lenne szamomra. Szoval en ettol tartok leginkabb meg persze ujabb felesleges penzkidobas, hiszen a meglevo nexusom teljesen jol mukodik. Viszont amennyire ismerem magam, ugyis ki fogom probalni a kozeljovoben a 8-at
-
Peterson_
addikt
válasz
Oppenheimer #35 üzenetére
Amilyen hülye vagyok, egy idő után megunok egy rendszert, aztán szét kell, hogy haxoljam
Azon kívül nekem pont megvan az extra igényem és ezt épp a droid nyújtja.
Pontosabban az a készülék, ami tudja azt ami nekem kell, droidos.
Ha a WP-nél lenne, akkor azt használnám, mert amúgy tetszik a rendszer, desktopban is bevált, no meg a cég is szimpatikus.
Gondolkodom is rajta, hogy a másodlagos keszülékem lecserélem, csakhát akkor arra is mobilnet, alacsony üzemidő...stb.
De ha megteszem, vagy hagyományos teló symbiannal, vagy ha tapi, akkor WP
Bízom benne, hogy lesz olyan jó a 8, és az ezzel a rendszerrel szerelt készülék felhozatal, hogy megszorongassa a konkurenciát. -
babo91
csendes tag
[link] Akit érdekel a Nokia bemutatója, az itt megnézheti majd élőben.
-
atike
nagyúr
Vesszek meg, de komolyan gondolkodok rajta, hogy váltani kéne rá... Kíváncsian várom, hogy mit fog tudni nyújtani... Na meg mennyiért...
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez a magyarázat arra is jó, hogy ha valami nincs kész, vagy hibás, akkor azt mondják, hogy titkos, ezért van letiltva.
-
Glenda
addikt
Eddig. De Sinofsky hozta magával a "nem igérünk semmit" hozzáállást, ami néha kicsit idegesítő tud lenni. Pl ma volt a hivatalos Windows Server event, miközben elvileg már lassan egy hónapja kész a cucc.
IE10/W7 még mindig semmi. VS event a napokban lesz, miközben már egy hónapja az is kész.
A Servernél konkrétan ma derült ki, hogy a Bing már egy jó ideje az új Serveren fut.
Persze, értem én a "kellemes csalódás" dolgot, meg biztos jobb is, mint Ozzie hozzáállása a Vistánál...de szerintem valahol a két véglet között kellene lennie a kommunikációnak. -
fury71
aktív tag
Akkor most a WP8 vagy nagy durranás lesz vagy nem
-
Polllen
nagyúr
válasz
Oppenheimer #6 üzenetére
Azért nem reménykedem túlzottan. Eddig tapasztalatok alapján ms akkor nem mondott semmit az újdonságról, ha nem volt érdemben mit mondania...
-
kiskaktusz
addikt
Várom már a nokia eventet..
-
gabor72
aktív tag
-
gabor72
aktív tag
Én a következőket várom hogy javítsák a wp7-hez képest:
- Gmail subject hiba javítás, ne csessze össze az ékezeteket néhány reply után.
- Ha levelezek, a sokadik reply után már hosszú másodpercekbe telik amig betölti az egész levelet, pl a droidban meg tudták oldani hogy csak a levél eleje töltődjön le.
- Értesítések. Ez a legfontosabb, ha valaki posztolt valamit a fb oldalamra akkor eddig úgy értesültem róla hogy megvártam amig a csempe kettőt fordul, majd alulról előbukkan a szám hogy mennyi esemény történt. Másik eset hogy megnyitottam a csempét és odaoldalaztam a megfelelő helyre. Jó lenne ezt egy piktogram a levelekhez és sms-ekhez hasonlóan a lock screen-re.
Ha ezek meglesznek az első héten veszek egyet, pont úgy ahogy az omnia7-et megvettem a megjelenés napján. -
dali.78
tag
nagyon szép ez a samsung.
lehet, hogy ios6 helyett wp8 lesz... -
oO7
őstag
az egy ÁLLÍTÓLAGOS developer preview (pre-alpha) állapotban lévő SDK volt, aminek lehet, hogy megközelítőleg nulla köze lesz a végleges verzióhoz amit mostmár 1-2 héten belül megkapunk... arra kb felesleges alapozni, vagy az abban látottak alapján messzemenő következtetéseket levonni a rendszer felépítéséről/működéséről/vagy akár kinézetéről...
-
margithid
veterán
A wp8-as nokiák mikor kerülnek ki a piacra?
Amúgy ha ilyen lesz a a nokia új telója mint a képen akkor ütős lesz!
Mindegyik nagyon baba. -
-
tybsen
addikt
Már csak egyet kell aludni. Nagyon szépek az új Nokia-k.
-
gezatata
aktív tag
ez melyik samsungocska?
-
Воланд
titán
ja, az sdk-t, meg a hozza tartozo dokumentaciot anno siman le lehetett tolteni az ms szervererol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple asztali gépek
- Medence topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- EA Sports WRC '23
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest