Új hozzászólás Aktív témák
-
tybsen
addikt
És ilyenkor bekapcsol a kijelző is, mármint világos lesz? Tehát gyakorlatilag folyamatosan töltőn kell lennie, ha így szeretném használni, ahogy leírtam. :-) Most komolyan, ez nem zavaró a hétköznapokban?
Na majd jövök kérdezősködni, ha lesz valakinek wp8, hogy ott megoldották-e ezt.
-
tybsen
addikt
Magyarorszagrol nezve kulfoldon elek, korlatlan internettel (5GB, aztan csokken a sebesseg). De ha pl. Magyarorszagra megyek vagy munkam miatt mas orszagokba, ott nincs roamingom, mert letiltattam (iszonyat draga), masreszt bonyolult minden orszagban egy sim-et fenntartani, figyelni, hogy milyen adat-tarifak vannak, stb. Epp eleg Magyarorszag az iszonyat draga mobiladat-tarifakkal (az 1000 Ft amit irsz egyebkent 100 MB aktualisan a vodanal, ami nem sokra eleg) Praktikusan megoldhato egy normalis keszulekkel, hogy mindenhol ahol van wifi, baratoknal, hotel, stb, felcsatlakozom es online vagyok. Vagy ha hozzam jonnek baratok, ok is igy tesznek (androidos keszulekeikkel).
Persze lehet azzal is jonni, hogy ha kibirom a hotel-munka-baratok-stb kozotti tavolsagokon az internet nelkuliseget, akkor azt is kibirom, hogy neha-neha ranezzek a telefonra es bekapcsolodjon a wifi. Meg persze nyilvan nem is vagyok allandoan uton. Meg fizethetnek minden orszagban mobiladat-szolgaltatast. Es persze hogy biztosan nem olyan fontosak azok az uzenetek sem, amiket kapok. De nem hiszem, hogy manapsag ez lenne a normalis dolog, hogy manualisan ebresztgessem a kijelzot, nehogy lemaradjak valamirol. A hiba egyertelmuen a wp logikajaban van.
Masik pelda: ha egy hotelszobabol csak wifin tudok kommunikalni, akkor folyamatos bekapcsolt kijelzo kell, ha varok egy hivast. Ez milyen mar.. Lehetetlen dolog.
A vesszo meg az en hibam, tenyleg felreertheto voltam :-)
-
tybsen
addikt
Errol van szo, ez az en problemam, amit meg mindig nem oldottak meg. Erre gondoltam, amikor ezt irtam ebben a hozzaszolasomban, hogy "de olyan problemak mint pl. a skype vagy whatsapp nem fut a hatterben, wifi lecsatlakozas kikapcsolt kepernyonel" - erre Mukibuci azt irtad ebben a hozzaszolasodban, hogy "a whatsapp pedig "fut" a háttérben" illetve ebben, hogy "ez mindig is így volt, nem mostanában változott ". Szamomra az nem futas a hatterben, hogy ha wifin vagyok, akkor megsem vagyok wifin es nincs whatsapp sem, mert lecsatlakozik.
Tehat osszefoglalva: nem valtozott semmi, ha wifin vagyok, lezart kepernyonel ugyanugy nem fut semmi a hatterben, tehat a whatsapp sem.
Ugy latszik, elbeszeltunk egymas mellett.
Mindenesetre ezt tovabbra sem tartom normalisnak, peldaul ha kulfoldon vagyok (es sokszor vagyok kulfoldon), ahol csak wifi van es nincs adatroamingom, akkor nem kapok meg semmit, amig be nem kapcsolom a kijelzot. Dobbenetes. Nem vagyok elerheto skype-on, viberen, whatsappon, sehol. Ez milyen mar... Peldaul ha egy hotelszobaban varok egy uzenetet, akkor folyamatosan be kell lennie kapcsolva a kijelzonek ahhoz, hogy egyaltalan elerheto legyek ilyen-olyan online modon..
Szerk: androidon folyamatosan van net, ha be van kapcsolva a kijelzo, ha nincs - szerintem ezert gondolkodunk maskepp, nekem teljesen egyertelmu, ha van wifi, akkor van net - de nem wp-n. Itt hiaba van wifi, ha ki van kapcsolva a kijelzo, nincs net. Es gaz, hogy ez nincs meg mindig megoldva.
De ugyanigy itthon is ha egesz nap wifin vagyok es ki van kapcsolva a normal adatforgalom, akkor szinten nem kapok meg semmit.
-
tybsen
addikt
Csak megtaláltam a korábbi választ a kerdesemre, ami alapján úgy tudtam, hogy nem jönnek meg a whatsapp uzenetek.
-
tybsen
addikt
Barmi is lesz wp8-fronton, en mindenkeppen kivarom, hogy teszteljek alaposan a felhasznalok, hogy ha van ehhez hasonlo idegesito dolog, arrol mar tudjak.. ha esetleg erre valtanek.
-
tybsen
addikt
válasz
#19158016 #61 üzenetére
Igen, kozben mar irta mukibuci.
Mondom, nem kovetem a fejlodest egy par honapja, ugy latszik valtoznak a dolgok, ez pozitiv. Amikor annak idejen szoba kerult egy wp-s nokia megvasarlasa, akkor meg nem igy volt ez az ertesites, pl. whatsapp vagy skype, ami szamomra eleve hasznalhatatlanna tette a rendszert akkor. Ugy latszik, egyre kozelebb kerulunk egymashoz, majd talan a 8-cal lesz teljes az osszhang? :-) Egyebkent a legzavarobb szamomra az apro betutipus es a kijelzo rossz helykihasznalasa volt, ezzel tenyleg nem birtam volna egyuttelni - a boltban fel ora nyomkodas utan tenyleg megkonnyebbules volt a note kijelzoje. Mondjuk az sem volt teljesen atlagos keszulek, ezt alairom
Es azt hiszem, a lumia 900-nal mar kicsit csiszoltak a dolgon, meg ugye nagyobb lett a kijelzo is, ami mar teljesen hasznalhato.
Nagyon varom a delutan 4 orat :-)
-
tybsen
addikt
válasz
#19158016 #44 üzenetére
Bikanak a voros poszto volt ez a hsz-od.. azert megvaltasnak nem neveznem..
Lehet, hogy a rendszer folyamatossaga, az UI tenyleg megvaltas az akadozo android utan (4.1 ota ez egyebkent megszunt), de olyan problemak mint pl. a skype vagy whatsapp nem fut a hatterben, wifi lecsatlakozas kikapcsolt kepernyonel, nem lehet pdf-eket megnyitni, fb tile frissitese, stb stb. azert elegge tavol allnak a tokeletestol. Van meg jonehany gyermekbetegseg, amikkel en nem tudnek egyutt elni - mondom ezt attol fuggetlenul, hogy a jelenlegiek kozul szamomra a legszimpatikusabb UI! Amikor nagyon rajta voltam, hogy veszek egy lumia 800-at (galaxy nexus elott), nagyon sokat kerdeztem itt a forumon, nyomkodtam a telefont kulonbozo uzletekben es a pozitiv hozzaallasom ellenere sem vettem meg, mert szamomra egyszeruen pont a fent emlitett es meg tovabbi hianyossagok miatt gyakorlatilag alkalmatlan lett volna a hetkoznapi hasznalatra.
Ezert olvasom a wp8-as hireket is, mert nem tettem le rola, hogy kiprobalom - csak varom, hogy megszunjenek ezek a buta hibak.
(#45) Peterson_ : ezert vagyok most el egy darabig, mert a jelenlegi androidos telefonom hozza azt a gyorsasagot es folyamatossagot, amit wp-n lattam eddig. 4.1 elott ez sajnos nem volt elmondhato az androidrol, elotte a galaxy note-om is akadozott. De azert nincsenek meg azok a szep animaciok, amik megvannak wp-n
-
tybsen
addikt
válasz
Peterson_ #36 üzenetére
Sajnos en is pont ilyen vagyok
pedig nagyon szivesen kiprobalnek egy 8-ast, de szerintem ez is csak azert van, mert csak az ujdonsag vonz.. Aztan gondolom ahogy megismertem a rendszert, vissza androidra vagy nem tudom, mert ha az android testreszabhatosaga utan barmi masra is kivancsi vagyok (mert mar olyan regota hasznalom, hogy kicsit unalmas) akkor a wp meginkabb unalmas lenne szamomra. Szoval en ettol tartok leginkabb meg persze ujabb felesleges penzkidobas, hiszen a meglevo nexusom teljesen jol mukodik. Viszont amennyire ismerem magam, ugyis ki fogom probalni a kozeljovoben a 8-at
-
tybsen
addikt
Már csak egyet kell aludni. Nagyon szépek az új Nokia-k.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T - 12/256 - fekete - garanciás
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged