- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
ja ha már HD2, ma volt nálam az új rommal, tényleg teljesen megszűnt a túlérzékenység probléma, zökkenőmentesen lehet gépelni és rajzolni is. a kamera is mintha gyorsabb lett volna, épphogy hozzáérek és már ott is a kép.
-
moonman
titán
touchwiz... szar szoftvert lehet írni, az nem az OS hibája lesz. de akkor mégegyszer: volt már a kezedben HD2?
""egysíkú... ezt jobb helyeken úgy mondják: konzisztens. " ne oktassuk már ki egymást nyelvtanból, nem lenne szerencsés."
ez se nem nyelvtan, se nem kioktatás. szerinted rossz, mert egysíkú, szerintem meg jó, mert egyforma."nem a piaci részesedést kell nézni, hanem az eladásokat"
én úgy tudtam, hogy a piaci részesedést az eladások alapján számolják, de javíts ki."Már réges-régen ki kellett volna hozni a wm7-et, nem pedig a régi rendszert húzni, hogy majd a gyártók raknak rá saját felületet, aztán majd lesz valami."
a múlton kár rágódni, a Vistát is 2004-re kellett volna kihozni, aztán még 2007-ben sem úgy sült el, ahogy szerették volna, de mégsem ment csődbe a cég, sőt. szóval részemről ennyit az "elkéstek"-ről. -
moonman
titán
semmi dizájn... én megmondom őszintén, épp ezt szeretem a WM-ben. mobilon a minimalista felület jön be, mert minél kevesebb helyet kell, hogy foglaljon. felül egy csík, alul egy csík, és ezen kb. minden lényeges elfér.
egysíkú... ezt jobb helyeken úgy mondják: konzisztens.
a Windows is egysíkú, elvégre minden ablak egyforma, ugyanott vannak a gombok, a menük, a gördítősávok. képzeld, mindig minden máshol lenne.
nem hasít... volt már a kezedben HD2? teljesen jól mutatja, hogy csak jó vas kell alá, és meglepően szépen muzsikál. persze nem kötelező az 1GHz, ha a TouchFlo-t kikapcsolja az ember, már 4-500 MHz-en is szépen elszalad, ráadásul nagyon jó memóriakezelője van, amin ugye az überdizájn iPhone-bemutatón csak nevetgéltek, de én inkább sírtam volna a helyükben, mert épp ezért multitask sincs, csak ilyen toldozott-foldozott notification.
"minél jobban késik a wm7, annál nagyobb szarban lesznek"
mihez képest? egyrészt addig árulják a Sense-el feldobott WM-et, másrészt elmagyarázhatná már valaki, hogy mi ez a gameover/elkésett/szarban van téma. iPhone hol volt 4 évvel ezelőtt? hol van most? Android? mi lenne, ha a Microsoft csak most lépne be a mobil-piacra? akkor is azt kárognánk, hogy jaj már elkéstek, mert már van x szereplő a palettán? -
moonman
titán
válasz
vehement69 #87 üzenetére
nem úgy volt. a rendszer neve továbbra is Windows Mobile, a telefonokat árulják mostantól "Windows phone" márkanév alatt. kb. úgy mint "Windows PC".
"a Microsoftnál én mindig azt éreztem a legnagyobb gondnak, hogy egyik szoftverük sem arról szól, hogy kézreálljon, hanem hogy legyen benne valami fícsör, ami aztán vagy működik, vagy nem"
hát persze, ők a nagy Microsoft, megtehetik, hogy tökéletesen haszontalan és még kézre sem álló termékeket fejlesszenek. ergonómiával nem is szoktak foglalkozni, van egy randomgenerátorjuk és az szokta összehányni a szoftvereiket. -
moonman
titán
1. "Windows Mobile 7 csak 2010 végén" kérdőjel lemaradt, még a forrásnál is ott van.
2. "Hivatalos megerősítést nyert" - egy MS alkalmazott úgy tudja, hogy...
3. "tovább fog késni" - eddig sem késett.
4. "A Microsoft eredetileg az idei év elejére ígérte" - vagy a jövő év második felére.
5. "mely helyett végül csak egy újabb ráncfelvarrás látott napvilágot" - nem helyett, hanem előtt. ha helyett lenne, akkor nem lenne WM7.
6. "platform mögül idő közben a Motorola teljes egészében kihátrált" - de inkább jelenleg nem gyártanak WM mobilt, viszont készülnek a 7-esre.
7. "a cég többi partnere egyre inkább az Android irányába mozdult el" - nem inkább, hanem arra is. egy gyártó hülye lenne nem több irányba is fejleszteni. ebbe lehet egyébként a legkevésbé belekötni, bár azt is megbeszéltük, hogy az Android több gyártónál is csak ideiglenes kényszerpálya.
8. "Úgy tűnik, hogy a szoftveróriás számára 2010 sem lesz túlságosan kedvező" - Windows 7, Server 2008 R2, Office 2010, Windows Mobile 7... szerintem is szar évük lesz.
9. "a Windows Mobile 7 bevezetésére 2010 legvégé előtt nem lehet számítani" - late next year, mint legvége... jóvan. ráadásul mindig is 2010 második fele volt a tervekben, legalábbis ha nem 2003-ig tekintünk vissza.
10. és ráadásként két kép a nagyonkorai 6.5-ről.ezért.
-
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #65 üzenetére
a WM7-hez szükséges minimális hardver specifikációja ismert, ebből többmindenre lehet következtetni, a felület állítólag Silverlight-alapú és vektorgrafikus lesz, a rendszer pedig erősen a webkettőre, azon belül is a social networking-re épül, vagyis a kapcsolattartás lesz benne az elsőszámú irányelv (gondolom mindenhonnan minden elérhető, kb. mint most Sense-ben).
aláírásom: tulképp bármilyen szoftverre alkalmazható, de igen, irónia.
-
moonman
titán
szerintem egyébként simán elképzelhető, hogy a Windows 7 példáját véve mondanak egy jó késői dátumot, majd pár hónappal előbb elkészülnek, és megint ők lesznek a hősök. ez egy nagy trükk volt Win7-nél is, csak alig esett le pár embernek - főleg, hogy MS-ről már berögzült feltételezés volt, hogy úgyis késnek.
-
moonman
titán
"2003 óta jóformán alig változott a rendszer"
2003 SE:
Portrait and Landscape switching for Pocket PCs
Single-Column layout in Pocket Internet Explorer
VGA (640×480), 176х220, 240x240, 480x480 Screen resolution
Wi-Fi Protected Access (WPA) support5.0:
Microsoft Exchange Push
Persistent storage capability
PowerPoint Mobile
Graphing capability in Excel Mobile
Tables and graphics insertion in Word Mobile
Windows Media Player 10 Mobile
Photo Caller ID
DirectShow support
Picture and Video package, which converged the management of videos and pictures
Enhanced Bluetooth support
Global Positioning System (GPS) management interface
Default QWERTY keyboard-support
Error reporting facility
ActiveSync 4.2 with 15% increased synchronization speed6.0:
320x320 and 800x480 (WVGA) screen resolution support
Office Mobile support for Smartphones
Operating System Live Update
Improved Remote Desktop access
VoIP (Internet calling) support with AEC (Acoustic Echo Cancelling) and MSRT Audio Codec
Windows Live for Windows Mobile
Customer Feedback option
Enhanced Microsoft Bluetooth Stack
Storage Card Encryption (encryption keys are lost if device is cold-booted).
Smartfilter for searching within programs
Improved Internet Sharing
HTML email support in Outlook Mobile
Search ability for contacts in an Exchange Server Address Book
AJAX, JavaScript, and XMLDOM support on Internet Explorer Mobile
Out of Office Replies with Microsoft Exchange 2007
Unlicensed Mobile Access (UMA) support for select operators
Server Search on Microsoft Exchange 2007
.NET Compact Framework v2 SP2 Preinstalled in ROM
Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition Preinstalled in ROM
OneNote Mobile as a companion to Microsoft Office OneNote6.1:
Office Mobile 6.1 with support for Office 2007 document formats (pptx, docx, xlsx)
Performance enhancements
Redesigned Home screen featuring horizontal tiles
Threaded SMS
Full page zooming in Internet Explorer
Domain Enroll
OneNote Mobile
Improved bandwidth efficiency in push-email protocol and Activesync of up to 40%
Improved battery life6.5:
Revamped GUI
Internet Explorer Mobile 6
Windows Marketplace for Mobile -
moonman
titán
"A usereknek felhasználói élmény és feature áradat kell, mindegy hogy az milyen áron (lásd iphone)."
ha már az iphone-t hoztad fel, pontosítsunk: a usereknek felhasználói élmény kell. az első iphone buta volt, mint a föld, mégis vitték. a WM mindennél több funkcióval rendelkezik, mégis csökken a részesedése.
más kérdés, hogy aki ért hozzá, az nem a csúszómászó felület alapján dönt, de hát nem mi vagyunk többségben.
-
moonman
titán
"A Microsoft eredetileg az idei év elejére ígérte"
nem, az újságírók ígérték az idei ... idei?
jövő év elejére. a Microsoft annyit mondott, hogy jövő (2010, érted) év elején lesz valami béta, de a bevezetést (érted, amikor már kapni is a készüléket) mindig is 2010 második felére ígérték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest