- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az a legszebb, hogy emocionális vitát bonyolítotok
Gyönyörű
Volt aki nagyon kiábrándult a WM-ből, volt akinek így volt jó. De ettől még nem változik a WM7 kiadásának dátuma, sem a spec, sem a feature sor, stb.
És csak hogy erősítsem az eddigi vitát
A WM és (anno a Palm) egy sor olyan újdonságot teremtett, amit ma alapvető funkciónak tekintünk - érintőképernyős vezérlés, business alkalmazások, navigáció integrálása, folyamatos online kapcsolat, stb), ezeket a funkciókat egyszerűen csak tovább fejlesztették, átemelték egy új oprendszer alá, adtak neki egy új designt. Természetesen hozzátettek saját ötleteket, stb.
Ez az Apple, ez az Android. És ezzel nincs is semmi baj, a világ így működik (szerencsére, ez hozza magával a versenyt!).De azt azért vegyük észre, hogy mint ahogy minden iparági szereplő, az Apple sem csak saját kútfőből dolgozott (lásd Nokia szabadalmak pere. . . ejnye), csak sajnos a M$ amíg nem kap egy nagy pofont a konkurenciától, addig miért is érdeke, hogy úgy nagyon oda tegye magát egy új mobil oprendszerrel? Ha nincs konkurencia, akkor nekem sem érdekem hajtani ugyanazért a vásárló körért, aki akkor is eljön hozzám ha elavult szart adok, és ha új fejlesztésűt adok.
Na az elmúlt 2 évben ebbe az állóvízbe rondított bele az Apple, és most már az gúgli az Androidjával. Kíváncsian várom a fejleményeket, én még WM-re szavazok most. És szerintem ütős lesz a 7-es. De ha nem, én akkor sem temetném őket. . . .
-
moonman
titán
ja ha már HD2, ma volt nálam az új rommal, tényleg teljesen megszűnt a túlérzékenység probléma, zökkenőmentesen lehet gépelni és rajzolni is. a kamera is mintha gyorsabb lett volna, épphogy hozzáérek és már ott is a kép.
-
moonman
titán
touchwiz... szar szoftvert lehet írni, az nem az OS hibája lesz. de akkor mégegyszer: volt már a kezedben HD2?
""egysíkú... ezt jobb helyeken úgy mondják: konzisztens. " ne oktassuk már ki egymást nyelvtanból, nem lenne szerencsés."
ez se nem nyelvtan, se nem kioktatás. szerinted rossz, mert egysíkú, szerintem meg jó, mert egyforma."nem a piaci részesedést kell nézni, hanem az eladásokat"
én úgy tudtam, hogy a piaci részesedést az eladások alapján számolják, de javíts ki."Már réges-régen ki kellett volna hozni a wm7-et, nem pedig a régi rendszert húzni, hogy majd a gyártók raknak rá saját felületet, aztán majd lesz valami."
a múlton kár rágódni, a Vistát is 2004-re kellett volna kihozni, aztán még 2007-ben sem úgy sült el, ahogy szerették volna, de mégsem ment csődbe a cég, sőt. szóval részemről ennyit az "elkéstek"-ről. -
Ulkesh
őstag
"egysíkú... ezt jobb helyeken úgy mondják: konzisztens. "
Hát a WinMo még véletlenül sem az. Ahány alkalmazás annyiféle felfogás és felület.
" ráadásul nagyon jó memóriakezelője van, amin ugye az überdizájn iPhone-bemutatón csak nevetgéltek, de én inkább sírtam volna a helyükben, mert épp ezért multitask sincs, csak ilyen toldozott-foldozott notification."
Hát ne haragudj, egy másik portálon büszkén mutattak multitaszk tesztet a HD2-vel, de azt egy telepített Backgrounder-Kirikae páros után kiröhögi az iPhone sebességben (30-40 futó alkalmazás után sem akar akadozni ez a kis szar). Memóriakezelésen nem tudom mit értesz, ezt kifejthetnéd bővebben, mert WM6.1-ig követtem eddig a MS munkásságát és az erőforrás és memóriakezelés nem tartozott az erősségük közé (enyhén kétlem, hogy a 6.5-el ez radikálisan változott volna, főleg, hogy a desktop rendszereik sem büszkélkedhetnek e téren).
A Notification meg egész kellemes találmány, ezzel akár egész nap online lehetek MSN-en és Skype-on, míg WinMo esetén megnézném, hogy 18-20 órányi folyamatos Wifi kapcsolat és háttérben futó alkalmazást és adatforgalmazást mennyire tolerálna (szerintem 4-5 óra után már csipogna a töltője után).
"iPhone hol volt 4 évvel ezelőtt? hol van most? Android? mi lenne, ha a Microsoft csak most lépne be a mobil-piacra? akkor is azt kárognánk, hogy jaj már elkéstek, mert már van x szereplő a palettán?"
Te kevered a dolgokat…
Más dolog belépni egy piacra, és más visszahódítani azt, ha már kiábrándultak belőled a vásárlók.
Mire megjelenik a WM7, addigra annyira marginális lesz a MS részesedése ezen a piacon, hogy a fejlesztők sem fognak vele túlzottan számolni és ilyen mélypontról visszaküzdeni magukat nem lesz könnyű ennyi megerősödött konkurenssel szemben. -
plus44
veterán
Persze, valószínűleg a Touchwiz is hibátlanul menne, ha lenne alatta vagy 3x1GHz.... Ez lenne a lényeg, hogy nem kell alá atom vas, hogy szépen, zökkenőmentesen működjön.
"egysíkú... ezt jobb helyeken úgy mondják: konzisztens.
" ne oktassuk már ki egymást nyelvtanból, nem lenne szerencsés.
Iphone kérlek szépen elég jó helyen van, és nem a piaci részesedést kell nézni, hanem az eladásokat, meg mondjuk otthon a készülékedet...
Mint már mondtam, nem szidom a wm-et, csak kicsit elkéstek. Lehet nem érted meg, de ez van. Már réges-régen ki kellett volna hozni a wm7-et, nem pedig a régi rendszert húzni, hogy majd a gyártók raknak rá saját felületet, aztán majd lesz valami.
-
moonman
titán
semmi dizájn... én megmondom őszintén, épp ezt szeretem a WM-ben. mobilon a minimalista felület jön be, mert minél kevesebb helyet kell, hogy foglaljon. felül egy csík, alul egy csík, és ezen kb. minden lényeges elfér.
egysíkú... ezt jobb helyeken úgy mondják: konzisztens.
a Windows is egysíkú, elvégre minden ablak egyforma, ugyanott vannak a gombok, a menük, a gördítősávok. képzeld, mindig minden máshol lenne.
nem hasít... volt már a kezedben HD2? teljesen jól mutatja, hogy csak jó vas kell alá, és meglepően szépen muzsikál. persze nem kötelező az 1GHz, ha a TouchFlo-t kikapcsolja az ember, már 4-500 MHz-en is szépen elszalad, ráadásul nagyon jó memóriakezelője van, amin ugye az überdizájn iPhone-bemutatón csak nevetgéltek, de én inkább sírtam volna a helyükben, mert épp ezért multitask sincs, csak ilyen toldozott-foldozott notification.
"minél jobban késik a wm7, annál nagyobb szarban lesznek"
mihez képest? egyrészt addig árulják a Sense-el feldobott WM-et, másrészt elmagyarázhatná már valaki, hogy mi ez a gameover/elkésett/szarban van téma. iPhone hol volt 4 évvel ezelőtt? hol van most? Android? mi lenne, ha a Microsoft csak most lépne be a mobil-piacra? akkor is azt kárognánk, hogy jaj már elkéstek, mert már van x szereplő a palettán? -
plus44
veterán
válasz
vehement69 #87 üzenetére
Megyek is inkább, a végén még engem is megpróbálnak megtéríteni.
moonman: Én egy percig nem mondtam, hogy mikor jön a WM. Tény, hogy az eddigi teljesítmény nem a legszebb. Messze elmaradt a többi platformtól, mind gyorsaságban, mind kezelhetőségben. Az nagyon példamutató, hogy mennyi külön program van hozzá, de ennyivel nem lesz kelendőbb. Most itt a 6.5, de könyörgöm, ez az újítás? Gyorsabb lett (valamivel), de még így sem hasít, a kezelőfelülete olyan egysíkú, hogy az már fáj, semmi dizájn, semmi sincs. (a tervezők szépérzéke erősen kritizálható). Egyszóval, minél jobban késik a wm7, annál nagyobb szarban lesznek. Nem tudom, hogy így lesz-e, de tény, hogy jön itt az Android, az apple OS 4, valamint jön az új Symbian (na az is....bár reménykedem), tehát egy igen erős mezőnybe csöppen a wm, és ahhoz hogy helyt tudjon állni, valami nagyon nagyon jóval kell előrukkolnia. (képek alapján nekem ez nem így tűnik)
-
moonman
titán
válasz
vehement69 #87 üzenetére
nem úgy volt. a rendszer neve továbbra is Windows Mobile, a telefonokat árulják mostantól "Windows phone" márkanév alatt. kb. úgy mint "Windows PC".
"a Microsoftnál én mindig azt éreztem a legnagyobb gondnak, hogy egyik szoftverük sem arról szól, hogy kézreálljon, hanem hogy legyen benne valami fícsör, ami aztán vagy működik, vagy nem"
hát persze, ők a nagy Microsoft, megtehetik, hogy tökéletesen haszontalan és még kézre sem álló termékeket fejlesszenek. ergonómiával nem is szoktak foglalkozni, van egy randomgenerátorjuk és az szokta összehányni a szoftvereiket. -
moonman
titán
1. "Windows Mobile 7 csak 2010 végén" kérdőjel lemaradt, még a forrásnál is ott van.
2. "Hivatalos megerősítést nyert" - egy MS alkalmazott úgy tudja, hogy...
3. "tovább fog késni" - eddig sem késett.
4. "A Microsoft eredetileg az idei év elejére ígérte" - vagy a jövő év második felére.
5. "mely helyett végül csak egy újabb ráncfelvarrás látott napvilágot" - nem helyett, hanem előtt. ha helyett lenne, akkor nem lenne WM7.
6. "platform mögül idő közben a Motorola teljes egészében kihátrált" - de inkább jelenleg nem gyártanak WM mobilt, viszont készülnek a 7-esre.
7. "a cég többi partnere egyre inkább az Android irányába mozdult el" - nem inkább, hanem arra is. egy gyártó hülye lenne nem több irányba is fejleszteni. ebbe lehet egyébként a legkevésbé belekötni, bár azt is megbeszéltük, hogy az Android több gyártónál is csak ideiglenes kényszerpálya.
8. "Úgy tűnik, hogy a szoftveróriás számára 2010 sem lesz túlságosan kedvező" - Windows 7, Server 2008 R2, Office 2010, Windows Mobile 7... szerintem is szar évük lesz.
9. "a Windows Mobile 7 bevezetésére 2010 legvégé előtt nem lehet számítani" - late next year, mint legvége... jóvan. ráadásul mindig is 2010 második fele volt a tervekben, legalábbis ha nem 2003-ig tekintünk vissza.
10. és ráadásként két kép a nagyonkorai 6.5-ről.ezért.
-
sztikac
őstag
LInux alapú nyílt OS:
linux alapú is lehet, de hogy mennyire nyílt az még nem derült ki. -
vehement69
senior tag
plus44: a moderátor hsz-eből is láthatóan ez már vallásháború
--
én élek álomvilágban, vagy nem úgy volt, hogy nincs többé Windows Mobile, hanem Windows Phone néven jön a 7-es? mert ha így van, miért nevezi mindenki konzekvensen Windows Mobile-nak még mindig?
ezeket a képernyőképeket elnézegetve amúgy még van mit dolgozni, nem sok koncepció van benne, bárha ez ugye még a 6.5 :S kicsit olyan basszunk ki mindent a képernyőre érzés, a Microsoftnál én mindig azt éreztem a legnagyobb gondnak, hogy egyik szoftverük sem arról szól, hogy kézreálljon, hanem hogy legyen benne valami fícsör, ami aztán vagy működik, vagy nem :S
-
philoxenia
MODERÁTOR
Megkérek mindenkit főleg Ulkesh-t, hogy a topik témájához szóljon hozzá, lehetőleg úgy, hogy a beírt hozzászólásból, vagy a rá adható válaszból aki olvassa, információhoz jusson, /nem a hozzászóló hitvallásáról/!
-
Ulkesh
őstag
-
joey04
titán
Látom nem bántam meg, hogy a sorozatos csalódások miatt végleg lemondtam a WM rendszerről. esküszöm a toldozott-foldozott symbian is szimpatikusabb és hamarabb is jönnek nagyobb újdonságok.
-
-
plus44
veterán
Hiba hiba hátán. Az meg még hab a tarton, hogy ki tudja milyen lesz ez a nagy wm7? Mert ha csak nem mutat valami nagyon hűde jót, akkor a többi mellett szépen temetheti is elfele magát.
-
madarasz92
őstag
Na kiváncsi leszek mit hoznak ki..
-
Ulkesh
őstag
"A béta kiadását tekintve nincs hír csúszásról"
Már őszintén a béta kiadási időpontja kit érdekel? Itt a kereskedelmi termék piaci megjelenésének időpontjáról volt szó, béta rendszerrel és szoftverekkel max. a Nokia ad ki készüléket.
Vagy arra tippelsz, hogy a WinMo7 is béta állapotban kerül kiadásra? -
igen, arra a dátumra gondoltam, amikor a bolt polcán ott látom a wimo7-es mobilokat sorban. #61-ben Erdoke is erre utal (készülék-kiadások). Hogy mikor jelentik be, nekem mind1, kérdés, mikor jut el a vásárlóhoz.
#71: "béta rendszerrel és szoftverekkel max. a Nokia ad ki készüléket." LOL
-
moonman
titán
válasz
bmwk1200s #65 üzenetére
a WM7-hez szükséges minimális hardver specifikációja ismert, ebből többmindenre lehet következtetni, a felület állítólag Silverlight-alapú és vektorgrafikus lesz, a rendszer pedig erősen a webkettőre, azon belül is a social networking-re épül, vagyis a kapcsolattartás lesz benne az elsőszámú irányelv (gondolom mindenhonnan minden elérhető, kb. mint most Sense-ben).
aláírásom: tulképp bármilyen szoftverre alkalmazható, de igen, irónia.
-
erdoke
titán
Igen, én elég sok külföldi oldalt olvasok, és SOHA nem alapozok egyetlen hírre, még akkor sem, ha nekem az esetleg jól jönne egy vitában.
A béta kiadását tekintve nincs hír csúszásról, márpedig ennek (és a mögé rakott erőforrások) ismeretében akár tartható is lehet a Q3. Az, hogy mit (és főleg miért) magyaráz egy angol fószer, engem igen kevéssé hat meg az amerikai MS ügyében. Talán pont ez volt a dolga, hogy szivárogtasson homályos dolgokat...(#66) HardSanyeee
OK, ha ez a vita színvonala, akkor szerintem meg a Symbian, a mindig bétás Android és a szifon OS lesz elavult. -
HardSanyeee
őstag
Úgy csinál az MS mintha ki se akarná adni WM7-et...
"addigra az iPhone OS 4.0 és frissebb Android kiadások mellett a teljesen átírt Symbian^4 is elérhető lesz."
Mellesleg ebben a mondatban van a lényeg: tökmind1, hogy mikor jön ki (ha kijön egyáltalán), már úgyis elavult lesz.
-
bmwk1200s
őstag
Azért az aláírásod üt rendesen!
Gondolom nem kicsit irónia....
Mindenkinek: egyébként van valami infó az MS-tól, hogy mire lehet majd számítani? Mennyivel és miben tér majd el az eddigiektől?
Az OS 4.0 mit fog hozni? Lehet már benne kicsit személyre szabni a rendszert? Nekem még mindig nem kell JB!
-
Destin4tor
tag
miért nem lepődöm meg....
-
"Phil Moore, a Microsoft mobiltelefonos platformokkal foglalkozó részlegének angol vezetője szerint a Windows Mobile 7 bevezetésére 2010 legvégé előtt nem lehet számítani."
legvége, nemde?
Ez az én olvasatomban legjobb esetben is 2010 karácsonyt jelöl
Pedig reménykedtem, mire készüléket kell váltanom (sacc/kb 2011) addigra még 1 verzióval odébb leszük, és letisztul a win7 koncepció.
-
Ulkesh
őstag
"És? Mire garancia a Mobile OSX 4? Még új hardverre sem."
De, új hardverre alapból garancia.
A fő rendszerverzió váltása minden esetben új készüléket is jelent.
1.x - első generációs iPhone
2.x - 3G
3.x - 3GSA megjelenés is ismert, mert eddig mindig menetrendszerűen első negyedéves bejelentés után fél évkor (nyár elején) kerültek forgalomba, ezt 99%, hogy továbbra is tartani fogják.
"Szerintem még van esély a szeptemberi WM7 készülék kiadásokra, de majd meglátjuk."
???
Te olvasol? Az a hír, hogy 2010 év vége előtt nem lesz WM7, de ismerve a MS-t még ezt is csúsztathatják. Szeptemberben jó esetben max. pár screenshoot-ot fogsz látni a készülő OS béta változatáról. -
-
Ulkesh
őstag
"Hát persze, WM7 csak 2011-re lesz, de a 4-es szifon már szilveszterkor itt könyörög majd a trémobilnál, ugye?"
Mobile OSX 4.0-s rendszer már van kint tesztereknél, több weboldalnál regisztráltak ilyen rendszerről bejelentkezést.
"Ismétlem, a Motorola jelenleg gőzerővel WM7-re fejleszt, sőt, eredetileg a DROID is arra készült. "
Hát, ha arra fejleszt és csak 1 év múlva akar megjelenni, akkor bukta lesz belőle
A Droid sikerét meglovagolva szerintem sorozatban hozzák ki az Android alapú eszközeiket és ha van eszük akkor mostanában nem fognak a WinMo-ra energiát pazarolni."a WM feltámadása után..."
Fő az optimizmus.
-
geri|
aktív tag
szerintem 2011 eleje lesz a vége úgyis
-
Integra
titán
nem értem, mit reméltél, hogy ennyi idő alatt bankot robbantanak?
úgyanúgy érvényes rájuk is, hogy ki kell várni. azzal meg mit kezdjen az ember, hogy összeült pár üresfejű menedzser és azt mondta, hogy mi 25%-ot fogunk szerezni a piacból? mert ezt kellett prezentálniuk a góréknak..
kíváncsian várom 2010 végét, hogy akkor mi lesz a piacon.
én annak örülök, hogy a hardverek végre nagyon alakulnak. -
erdoke
titán
Hát persze, WM7 csak 2011-re lesz, de a 4-es szifon már szilveszterkor itt könyörög majd a trémobilnál, ugye?
Ismétlem, a Motorola jelenleg gőzerővel WM7-re fejleszt, sőt, eredetileg a DROID is arra készült. Android kényszermegoldás mind a HTC, mind a Motorola palettáján (de még a Samsungén is), és a fejlesztők is szépen éhen haltak eddig a hátán. Meglátjuk, mi marad belőle a Nokia/Symbian és a WM feltámadása után...
-
Ulkesh
őstag
Hát a Microsoft eléggé megszivatja magát most.
A WinMo 6.5 már most sem mozgatja meg a vásárlókat, jövőre még ennyire sem fogja.
Ha a gyártók vásárlókat akarnak, akkor olyan platformra fognak koncentrálni, ami fejlődőképes és keresett. Ez az Android lesz.
Többen írtátok, hogy az olcsóság ellenére kicsi a kereslet rá, valóban, de lassan ezzel a kicsi kereslettel is behozza a WinMo jelenlegi piaci részesedését és szerintem fél éven belül lehagyja.A Motorola a Droid-dal szépen bebizonyította, hogy erre a platformra is lehet ütőképes és igencsak népszerű készüléket fejleszteni. A HTC is elég szép számmal tervez készüléket jövőre erre a platformra (a Google-val akár valami érdekes dolgot is összehozhatnak januárra, ami alaposan megmozgathatja ezt a piacot).
Az Apple is május környékén kijön az új iPhone-al és a mobile OSX 4.0-val (béta 4.0-s rendszer már tesztelőknél kint van), gyakorlatilag senki nem tud semmit arról, hogy valóban mit tartalmaz majd mind hardveres, mind szoftveresen (valaki írta, hogy hardveresen van mit behoznia, de szerintem most hardveresen az élvonalban van, még a HD2-nek sem sikerült megszorongatnia, mert teljesítményben néha még le is marad az iPhone-hoz képest).
A Symbian is kint lesz az új rendszerével és új felhasználói felületével (ami szerintem az iPhone és a Maemo UI-jának ügyes ötvözete lesz az előzetes screenshoot-ok alapján).
A jelenleg bejelentett 2010 vége akár még tovább is csúszhat és lehet belőle 2011 eleje is, arról nem beszélve, hogy a MS Marketplaze fejlődése gyakorlatilag nem jelenthet semmit sem, mert előfordulhat, hogy a WinMo7 alapjaitól újraírt rendszer lesz, amivel nem lesznek teljesen kompatibilisek a régi alkalmazások (láttunk már ilyet a PPC 2003-ról WM5-re lépéskor).
Szóval a jelenlegi 7-8%-os részesedésük 2010 végére 2011 elejére akár 2-3%-ra is csökkenhet, amit ha be akarnak hozni, ahhoz igen komoly dolgokat kellene felmutatniuk.
Mindenesetre én kiváncsian várom, mert a kényszer nagy úr és lehet, hogy most tényleg valami jó fog kisülni ebből a versenyhelyzetből. -
AS
félisten
Addigra már Samsung Bada is lesz
( sőt az már nyáron)
-
Dare2Live
félisten
és H2 milesz? mert a 2010legvége az nekem november, decembert jelent, július, augusztus, szept,oktben akkor jön a pl nagy droid hadsereg?
A projekt ráadásul kitudja hányadszor újra csúszik és lehet még fog. HTC a mult tapasztalatai alapján tuti számol evvel, hisz ha felelős vállalat számolnia kell vele.
Az MS másik problémája, hogy ha ott az ingyé droid, neki sokkal jobbat kell ennél letennie az asztalra, hogy fizessenek érte. És Android csak egy az ifjú agresszív titánok közül.
MSnek nagyot, nagyon nagyot kell alakítania WM7el.
-
#47: úgy értettem, hogy a marketingben a terméket, és nem a rajta futó OS-t hangsúlyozzák ki, lévén a készüléket kell eladniuk. A felület is, amivel a user találkozik HTC (TouchFlo) gyártmány.
#49 igen, kivárnak. megaztán hardware fronton is befigyel pár (sztem az OS-nél fontosabb) ujdonság, pl az NVidia tegra procik, 2magos ARM procik, LTE mobilinternet. Ezekre várok énis (+persze egy jó felületre a wimo 7 képében)
-
-
Igen, a HTC-nek nem célja/érdeke, hogy reklámozza a wimo-t, tegye azt a M$. Ők csak választanak a piacon lévő OS-ek közül (és ha többfélével kínálnak telefont, akkor meg nyilván nem akarják egyiket sem lejáratni a másik javára)
#40: nálam a készülék ára is szempont: minek vegyen az ember 5-600€-s iPhone-t (ami ráadásul az esetek nagy többségében SIM-lockos), amikor ennek feléből/harmadából lehet már egy előző generációs wimo telót kapni másodkézből. (Legalábbis a Lajtától nyugatra)
És ha nyakonvágnak a 8kerben miatta, akkor legalább kevesebb a fejfájás...
-
kokyt
senior tag
-
erdoke
titán
Azt javaslom, konzultálj néhány fejlesztővel is, mielőtt a nevükben nyilatkozol. Egyelőre inkább arról regélnek, hogy nagyon nem éri meg Androidra fejleszteni, mert még nyomott áron se vásárol a közönség... A nyitottság is inkább elméleti, legalábbis amire a fejlesztők kitörésiből lehet következtetni.
A mobil piacra való alkalmazás fejlesztés nem mehet hosszabb távon szeretetszolgálati alapokon, az iPhone AppStore-jából is ki fog veszni a 99 centes, jól használható programok többsége. Kíváncsi lennék, hogy a fél-egy éve bemutatott, lényeges fejlesztési erőforrást felhasználó, 1 dollár körüli alkalmazások hány %-a kapott jelentős frissítést, illetve mennyihez terveznek ilyet... -
moonman
titán
szerintem egyébként simán elképzelhető, hogy a Windows 7 példáját véve mondanak egy jó késői dátumot, majd pár hónappal előbb elkészülnek, és megint ők lesznek a hősök. ez egy nagy trükk volt Win7-nél is, csak alig esett le pár embernek - főleg, hogy MS-ről már berögzült feltételezés volt, hogy úgyis késnek.
-
Csabee.
nagyúr
Tudom hogy nem erről a vonalról indult. De manapság eléggé felkapott téma amint látod, és bevallom ha bkv-n utazom, szeretem elővenni a készülékemet és néha 1-1 gondolkodtató vagy csak szimplán jókedvre derítő játékkal játszani.
Morden24: igen az a HD2 az, amire azt mondom hogy ha most venni kéne telefon akkor az iphone mellett azon gondolkodnék el..
-
kokyt
senior tag
Hát a wm közel sem erről a gamer vonalról jött
Már akkor PDA-ban nyomták mikor a j2me még csak tervben volt. Nem hiszem, hogy a jövőben pont ez lenne a fő csapásirány.
Integra:
"valszeg tudja, hogy leszarhatja a dátumokat, csak legyen életképes és up2date az os. pénzük és emberállományuk bőven van rá, hogy ezt megengedhessék maguknak."
Ahogy mondod
-
Morden24
nagyúr
a htc mellesleg most kezdte el nyomni keményen a marketinget. androidos telókra is
Ne felejtsd el, hogy nem csak az MS-nek van 2009 vége, de mindenki másnak is. A HTC kampánya bőven későn fog beérni ahhoz, hogy megtolja az Android szekerét, és ha még mások is felvállalják a dolgot, akkor is: mire lesz belőle valami, már tele lesz a net a WM7 kampánnyal.
Mondjuk úgy, mire beérik (beérhet) az Android, addigra már a csapból is Photon fog folyni. Többek között pont a HTC-től
Ergo én részemről a WM nagy kihívójának nem a droidot találom, hanem az iPhone-t. És nyilván az MS is tudja, mit is kell csinálni ahhoz, hogy behozzák, felzárkózzanak.
Na mindegy, a lényeg, hogy majdmeglássukhe
(#35) Csabee: Zenelejátszás Zune Mobile-al, játékokat meg majd szépen szipkázzák át az iPhone-os kínálatból. Ezek nem gázos dolgok, csak a megfelelő készüléket kell alávágni, arról meg úgyis gondoskodni fognak a gyártók. Ha megnézel egy HD2-őt, akkor olyan nagyon sok kétséged nem lehet
a Cégek külön iphone-ra készítik el a jobbnál jobb játékokat
Ha van másik hardveresen és szoftveresen őket kiszolgálni képes rendszer, akkor hülyék lesznek nem beszállni. Két szívószállal több sört ihatsz.
-
Csabee.
nagyúr
Ebben igazad van, hogy fog fejlődni gyorsan a winmobile.. és a támogatottsága, DE ne feledjük el hogy 2010 végére jönni fog az iPhone 4G. Amibe reményeim szerint már elég erős kamera lesz, és gondolom szebb kijelző és erősebb proci stb stb.. És lehet megint húznak egy olyat amitől a winmobile megint elmarad majd.
Érdekes lesz mindenesetre az is hogy a Winmobile hogyan fogja megoldani a zene lejátszást, és a játékokat. Mert a mai fiatalok szeretnek zenét hallgatni a telefonon, ami az iphone-on kiváló, volt már nálam pár készülék és én ezt találtam a legjobbnak, és a játékok... a Cégek külön iphone-ra készítik el a jobbnál jobb játékokat, lassan a PSP színvonalt ütik, vagy átis lépik majd.. Egy winmobile-os készüléken nem láttam még ilyen grafikát és színvonalú játékokat mint az applenél! -
Integra
titán
szerintem félreértettél, én sem temetem a winmo7-et, pont, hogy kíváncsian várom.
de JELENLEG úgy tűnik nem versenyképes, lesz ott még csúszás valszeg. amúgy meg az érdekes az ms, de valszeg tudja, hogy leszarhatja a dátumokat, csak legyen életképes és up2date az os. pénzük és emberállományuk bőven van rá, hogy ezt megengedhessék maguknak.a htc mellesleg most kezdte el nyomni keményen a marketinget. androidos telókra is. de a kommunikációban soha sem az os fog szerepelni, hanem hogy htc.
a google viszont önmagában nem hiszem, hogy fogja nyomni hogy android os - bár ki tudja - mert a gyártók hirdetik a saját készülékeiket, abban meg android van. -
Morden24
nagyúr
Ez így igaz.
Ellenben a Marketlpace alig startolt el, és elég komoly ütemben bővül. Ez 2010-re nyilvánvalóan szintén exponenciálisan megugrik, és azt se felejtsük el, hogy az MS sincsen éppen híján webes alkalmazásoknak, amik mind-mind mennek mobilra.Egyébként nekem Moore szavaiból eléggé nyilvánvalóan az jön le, hogy a behozandó példa számukra az iPhone, nem pedig az Android.
Márpedig ha a WM programellátottsága megmutatkozik a Marketplace-en is, valamint összehoznak egy ütős UI-t, és persze ficcennek a megfelelő készülékek (ami felől kétségem egyáltalán nincsen), akkor a Photon bizony számolandó erőpont lesz. -
kokyt
senior tag
-
Morden24
nagyúr
a mögötte álló alkalmazás piacon milyen szoftvereket lehet megvenni és azok, hogy teljesítenek
A Marketplace folyamatosan bővül, már iAmRich app is van rá
lehet baszkurálni hegeszteni, sokkal nagyobb kreativitást enged meg, mint bármi más
Ami mennyire érdekli a piac nagyobbik részét?
ez fogja felhozni az androidot
Ahogy te is írtad, marketing nélkül annyira fog feljönni, hogy alig,
Amúgy meg szimplán csak azt állítom, hogy nincsen behozhatatlan lemaradás, főleg annak fényében, hogy alig lehet tudni valamit a Photon-ról.
-
moonman
titán
"2003 óta jóformán alig változott a rendszer"
2003 SE:
Portrait and Landscape switching for Pocket PCs
Single-Column layout in Pocket Internet Explorer
VGA (640×480), 176х220, 240x240, 480x480 Screen resolution
Wi-Fi Protected Access (WPA) support5.0:
Microsoft Exchange Push
Persistent storage capability
PowerPoint Mobile
Graphing capability in Excel Mobile
Tables and graphics insertion in Word Mobile
Windows Media Player 10 Mobile
Photo Caller ID
DirectShow support
Picture and Video package, which converged the management of videos and pictures
Enhanced Bluetooth support
Global Positioning System (GPS) management interface
Default QWERTY keyboard-support
Error reporting facility
ActiveSync 4.2 with 15% increased synchronization speed6.0:
320x320 and 800x480 (WVGA) screen resolution support
Office Mobile support for Smartphones
Operating System Live Update
Improved Remote Desktop access
VoIP (Internet calling) support with AEC (Acoustic Echo Cancelling) and MSRT Audio Codec
Windows Live for Windows Mobile
Customer Feedback option
Enhanced Microsoft Bluetooth Stack
Storage Card Encryption (encryption keys are lost if device is cold-booted).
Smartfilter for searching within programs
Improved Internet Sharing
HTML email support in Outlook Mobile
Search ability for contacts in an Exchange Server Address Book
AJAX, JavaScript, and XMLDOM support on Internet Explorer Mobile
Out of Office Replies with Microsoft Exchange 2007
Unlicensed Mobile Access (UMA) support for select operators
Server Search on Microsoft Exchange 2007
.NET Compact Framework v2 SP2 Preinstalled in ROM
Microsoft SQL Server 2005 Compact Edition Preinstalled in ROM
OneNote Mobile as a companion to Microsoft Office OneNote6.1:
Office Mobile 6.1 with support for Office 2007 document formats (pptx, docx, xlsx)
Performance enhancements
Redesigned Home screen featuring horizontal tiles
Threaded SMS
Full page zooming in Internet Explorer
Domain Enroll
OneNote Mobile
Improved bandwidth efficiency in push-email protocol and Activesync of up to 40%
Improved battery life6.5:
Revamped GUI
Internet Explorer Mobile 6
Windows Marketplace for Mobile -
P00By
nagyúr
Srácok! Jó munkához idő kell.
-
Integra
titán
én azt hiszem, hogy idővel nem elsődlegesen az os lesz a legfontosabb, hanem, hogy a mögötte álló alkalmazás piacon milyen szoftvereket lehet megvenni és azok, hogy teljesítenek. a felhasználói élmény azonos szinten lesz, a htc már most sincsen elmaradva a sense/touch3d hibriddel tőle, ezért felhasználói élmény szempontból midnegy milyen os fut rajta.
szerintem.az android azért jó platform, mert nyitott, lehet baszkurálni hegeszteni, sokkal nagyobb kreativitást enged meg, mint bármi más. egy 14 éves kissrác is kamcsatka bugyraiból is tud bele olyat fabrikálni, amire az usa főhadiszálláson nem is gondoltak.
szoftverek szinten is ezért lehet jelentős, mert nyílt és egyszerű.
csodát nem kell várni, hogy nem úgy terjed, azt furcsálltam volna ha zéró marketing ellenére látványosan terjedne minimális készülék felhozatallal, ami ráadásul design szempontból sem a megváltás..
ennek ellenére az androidra a nyitottsága miatt egyre többen fognak fejleszteni, egyre jelentősebb és hasznosabb alkalmazásokat, és ez fogja felhozni az androidot. mert arra írják meg. ez lesz itt a nagy harc, a fejlesztőkért.
szvsz csak az buktathatja meg az androidot, ha olyan méretű ellenesség lép fel a google-lal szemben, hogy egyszerűen nem veszik.. de erre az esély kicsi. -
kokyt
senior tag
Látnok vagy?
A semmiből kinőtt az android és az iphone is pár év alatt. A wm 6.5 tulajdonképp egy rossz vicc, mivel 2003 óta jóformán alig változott a rendszer. 2009-ben ezt lenyomni design téren nem egy nagy was ist das.
Én azért megvárnám azt végleges a 7-et mielőtt pálcát török -
erdoke
titán
Már bocs, de mennyit tudsz a WM7-ről?
Ilyen szintű találgatásokba bocsátkozni szerintem marhaság. Az iPhone hardveresen már elavult 2010-re, különösen hogy 0 választási lehetőséget ad méretben. Ha meg bevezetnek eltérő felbontású kijelzőket, pont ugyanott fognak tartani, ahol a többiek, akik 2010 végére kb. befogják őket felhasználói élményben. -
Morden24
nagyúr
Az iPhone azzal lesz jobb, amivel most is: júzer ekszpíriensz, ájkendi meg ergonómia. Pont azért késik az egész szerencsétlen Photon, hogy ezt behozza.
Android meg miben lesz jobb? Két-három ronda HTC telefonnal és néhány google-ös kirakatapp-al?
Tehát nagyjából akkor is az lesz a helyzet, mint 2010 elején, vagy éppen 2009 végén. Semmi nem behozhatatlan, főleg annak fényében, hogy szinte semmit nem lehet tudni arról, hogy hogyan is akarja behozni a lemaradást a WM7.
Szóval felesleges a varjak károgása.
(#20) Csabee.: Azt nem értem, te honnan tudod, hogy a WM7-nél mi jobb vagy rosszabb? A felületet össze lehet hozni iPhone színvonalra, az Android meg közel sem kell olyan sok embernek, mint amennyire nyomták.
-
moonman
titán
"A usereknek felhasználói élmény és feature áradat kell, mindegy hogy az milyen áron (lásd iphone)."
ha már az iphone-t hoztad fel, pontosítsunk: a usereknek felhasználói élmény kell. az első iphone buta volt, mint a föld, mégis vitték. a WM mindennél több funkcióval rendelkezik, mégis csökken a részesedése.
más kérdés, hogy aki ért hozzá, az nem a csúszómászó felület alapján dönt, de hát nem mi vagyunk többségben.
-
Csabee.
nagyúr
Amire ez megjelenik addigra már rég felejtős lesz... mert az iPhone és az Androidok már jobbak lesznek sokkal!
-
kokyt
senior tag
válasz
t72killer #12 üzenetére
Ha igaz lenne amit mondasz, akkor a wm és a symbian úgy tarolná a piacot, hogy senki nem férne a közelükbe. Koránt sem így van. A usereknek felhasználói élmény és feature áradat kell, mindegy hogy az milyen áron (lásd iphone). A wm és a sympian viszont soha nem ilyen volt, és éppen emiatt kell törniük a fejüket. Ha sikerülne egy gyors, stabil és látványos rendszert fejleszteniük, akkor megbocsájtható a csúszás.
Máskülönben nem hinném, hogy annyit buknak vele. Ha kijön a wm7 ugranak majd rá a gyártók, mert nem kockáztatják meg, hogy kimaradjanak a buliból -
erdoke
titán
Az, hogy "mindig is" 2010 második felére ígérte, elég erős csúsztatás, mert valamikor 2006-ban még 2008-ra ígérte.
Egyébként más források még mindig azt mondják, hogy a Q1: béta, Q2: végleges a partnereknek, Q3: készülékek a piacon menetrend még tartható lehet. Magyarul szeptemberben jöhet legkorábban WM7-es készülék, de legrosszabb esetben eljátsszák, hogy kiadnak szeptemberben WM6.5.x + WinMo7 Upgrade-del pár kütyüt, ami mondjuk novemberben kapja meg a frissítést. Láttunk már ilyet...
(#12) t72killer
Akinek jó a buta amigo, annak tényleg mindegy, milyen OS-en fut... -
Morden24
nagyúr
válasz
t72killer #12 üzenetére
Aki nem tech. fronton dönti el, hogy milyen telefont vesz, az bizony nézi az oprendszert - ugyanúgy, mint a telefont: a dizájnját, ergonómiáját.
Ha meg csak az számítana, amit felsoroltál, akkor nyertes lenne a WM, mert megy jól, van rá remek böngésző és jó gps szoftver.
-
Elég nagy a konkurrencia, inkább több erőforrást kellene invesztálniuk a fejlesztésbe. Itt ugye semmi sem köti a vásárlókat az OS-hez, mint pl az asztali rendszereknél/laptopoknál. Mobilon a userek 90%-a nem törődik vele, milyen OS legyen, csak menjen jól, mutassa a weboldalakat rendesen, legyen rá jó GPS szoftver. Az a 8-9% piaci részesedés elég vékonyka, ha profitot akarnak termelni...
-
moonman
titán
"A Microsoft eredetileg az idei év elejére ígérte"
nem, az újságírók ígérték az idei ... idei?
jövő év elejére. a Microsoft annyit mondott, hogy jövő (2010, érted) év elején lesz valami béta, de a bevezetést (érted, amikor már kapni is a készüléket) mindig is 2010 második felére ígérték.
-
Morden24
nagyúr
Ha jól gondolom, ezzel "csak" annyit veszítenek, hogy a köv. generációs iPhone után jönnek ki vele. Ez még nem feltétlenül katasztrófa.
Én is azt mondom, mint valaki fentebb: inkább üljenek rajta extra 6-8 hónapot, ha ezen múlik, hogy tényleg jó legyen, amikor kijön.
-
törölt tag
nem nagy meglepetés. eredetileg is 2010 végét emlegették, aztán ezt nagy nyilatkozatokkal cáfolták, meg elkezdték terjeszteni, hogy de már tavaszra itt az új rendszer. hát mégsem.
továbbra is úgy gondolom, hogy ezzel így nem sok esélye van a mobilos szegmensben az MS-nek. lehet, hogy jobban járnának, ha csak kernelt fejlesztenének (winCE), és a többit meghagynák a gyártóknak, csak akkor valószínűleg a kompatibilitás rovására menne a dolog. -
Ezzel azt érik el, hogy egyre több gyártó kihátrál a wimo mögül. A HTC, aki az egyik fő terjesztő volt, egyre több Android-os készüléket tervez (pedig annak azért vannak még gyerekbetegségei), a nokia sosem használta, a sony-ericsson nemrég kukázta.
Ha már a piacon lenne a wimo 7, akkor talán segítene a részesedésen (ráfér), de így kb 2011-re lesz a boltokban, akkora meg már hol jár majd a konkurrencia? Lehet, h jó lesz, de nem lesz már olyan átütő, hogy visszaszerezze a piacot.
-
kokyt
senior tag
Semmi gond. Én azt mondom inkább késsenek, és csinálják meg normálisan, minthogy elkapkodva kihozzanak egy toldozott-foltozott valamit.
-
bmwk1200s
őstag
Arról van valami infó, hogy mennyiben jelent majd változást a jelenlegi 6.5 futó rendszerhez képest? Illetve a 7es mennyire tudja majd felvenni a versenyt olyan egyéb rendszerekkel, amelyről jelenleg nem is nagyon tudja, hogy miket fog tartalmazni és hogyan valósítja meg...
-
Magnum_
nagyúr
lehet, hogy a nokiának WM-et kellene futtatnia a telkóikon, akkor lenne igazi öröm é bódottá'...
-
Inarus
addikt
Most mondjam azt, hogy gratulalok? Peldamutato fejlesztok. Ezzel a sok csuszassal nem dontottek valami rekordot?
-
Womb
senior tag
Ez hihetetlen.
De mégis, mi lehet az oka?
Phil moore nem mondott semmit a késés okáról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Óvodások homokozója
- Disney+
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Háztartási gépek
- One mobilszolgáltatások
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest