- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
veector
senior tag
látom nagyon a szívedre vetted
akkor nem tudsz jol keresni
kösz a bókotAttol, hogy sikerul kimasolnod a kodot a konyvbol meg nem tudsz programozni, ellenben roppant unalmas.
igen kissé félreérthető volt ez a "kipróbálás". nem is úgy kell könyvből tanulni hogy csak azt írod ami a könyvbe van, hanem próbálgatni vele új dolgokat. (ezt hosszabban ki akartam fejteni, de inkább rádhagyom hogy soha se érjen véget a vita amit már rohadtul unok)problémamegoldás könyvből tanulásnál is ugyanúgy előjön. pl html,css,js,php megtanulása után írsz egy cms-t
java-hoz annyi közöm van hogy javas a mobilom
Na sztem fejezzük be.
Összegezve az én tanulási módszerem: könyv utána tutorial (bár általában már szükség sincs rá a könyv után). Nem visz el annyi időt az életemből a könyv, hogy ne érje meg. Szerintem...MSDN meg a php.net rendkívül hasznos, ez igaz.
-
veector
senior tag
no offense, de láttál te már bármilyen programozási nyelvet tanító könyvet? egyrészt tele van gyakorlati példákkal, amik sokszor értelmesebbek mint az ugyanúgy tutorialon felnőtt scripthuszárok tutorialjai. másrészt ki az aki úgy olvas programozási könyvet, hogy közben párhuzamosan nem teszteli a kódokat gyakorlatban?
Ehhez nem kell konyv, egy jo tutorial pont arrol szol, hogy megmutatja, hogyan kell jol, hatekonyen csinalni.
egy tutorial általában csak egy adott problémára ad megoldást. és ha valamire nem találsz tutorialt, de megpróbálod eddigi tudásod alapján megoldani, akkor jönnek ki a kacifántos kódok.
Ha most tanulsz programozni, ez az elso nyelved, akkor igaz. De akkor meg nem egy nyelvnek a konyvere van szukseged hanem valamire ami szilard alapot ad. Big picture stb. Utana mar tudod/erted mit csinalsz, csak a hogyan a kerdes.
nem csak akkor igaz, ha ez az első nyelv. nincs mindenre tutorial, nincs bigpikcsör. ekkor jön képbe a könyv, általában sikerrel
Azzal mondjuk egyetértek, hogy html-t kb maradéktalanul meg lehet tanulni tutorialból.
Ezt a vitát folytatni nincs erőm, mivel nem is áll szándékomban megtéríteni senkit. Písz -
veector
senior tag
Én is így voltam vele az elején. PHP-t így kezdtem... De aztán elolvastam egy könyvet, és egyrészt rengeteg jó ötlet volt benne, másrészt rájöttem, hogy egy csomó mindent sokkal hosszabban írtam a forráskódban, mint kellett volna.
Azóta is úgy vagyok vele, hogy először könyv, mert úgy meg is érted azt, amit csinálsz. Persze a tutorialból is meg lehet érteni mi történik adott esetben, de a könyv egy biztos alap.(#5) vsgaborr11
azúgyjóaz
css amúgyse nagy dolog(#6) Daweee
a felzárkóztatás azért más, mint az alapoktól kezdeni
Új hozzászólás Aktív témák
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest