- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vazallus
tag
Én kifejezetten azok közé tartozom akik a telefont csak telefonálásra+sms használják így utólag látva életem legjobb döntése volt egy 9780-as. Bármi fontos információ is ha kell van rajta net bármikor,térkép megy, ennél több nekem meg nem is kell.
"Mr. Salieri sends his regards"
-
törölt tag
mondjuk igen, azóta változhatott a helyzet valamit. én még annó nagyjából 100 ezerért vettem egy 8900-t, imádtam eleinte, de aztán jöttek a fent említett gondok. oké, akkor még nem nagyon volt droidból sem értelmes. most ezek a 40-50 ezres BB-k már jobb vételnek tűnnek. a 3G hiány nem zavar, most is EDGE-en használom a telefonom, mert itt a szolgáltatómnál más fajta 3G van, nem kompatibilis az európai hálózattal, teljesen jó levelezésre, meg IM-re.
ha meg ymár rendesen a google sync, az jó pont! a hangminőség tényleg nagyon jó, egyedül BB-n hallottam kiemelkedőnek a többi telefonhoz képest. viszont nekem nem lassul a droidom, nem is fagy. egyedül olyan van, hogy egy-két rosszul megírt program jobban meríti az akkut, de arra van általában alternatív megoldás. egyébként szerintem nem túl nagy a 4", kicsit magasabb, mint eg yBB, de széltében hasonló, meg vastagságban is. nekem még ez a felső határ 3:2-es kijelzőnél, 16:9-esnél még talán a 4,3" belefér, ha megfelelően kicsire vezsik a keretet. -
Benőke
őstag
válasz saviola55 #28 üzenetére
Hát a 100k -s BB -k nekem se valóak áruk miatt. De ahogy az alap droidokat a BB ket is be lehet szerezni olcsón használtan. Kipróbálni megéri. Így vettem a BB -t is.
Kipróbálni pedig csak úgy tudja az ember ha használja egy ideig, úgy nem hogy oda van ragasztva egy zsinór mögé ahol nyomkodhatod pár percig. Miközben se net, se egyéb szolgáltatás nem megy. Fényképezhetsz, meg nézegetheted a menüt...Ha meg nem tetszik tovább adod egy hasonlóan kíváncsi embernek.
Ha pedig tetszik, akkor vagy megtartod vagy eladod és nézel újat vagy jobbat. -
saviola55
tag
Abban iagazd van, hogy 4" körül már korlátozottan hazsnálható, nekem például nyáron elég kényelmetlen ekkora teló a rövidnadrágban
Netezésre viszont nekem tökéletes, hozzáteszem, hogy csak akkor mikor ninc smás, és akkro se fél órát. Megnézem amit akarok és kész.
Én gyalogosan hazsnáltam a gps-t teljesen jó volt, nagy segítség volt mikor kellett. Ha valakinek autós kell rendszerszerűen akkor nyilván jobb a rendes gps, de igazából ez csak arra való ha éppen nincs más. Jó fényképezni, bavigálni, netezni, zenéthallgatni. De ha van laptop, navigáció, fényképezőgép, 5.1-es hangfal akkor nyilván nem telefonnal bohóckodik az ember.
Az üzemidő zavar a legjobban, lassan úgy vagyok vele, hogy lesz egy pda szerű okostelefonom, meg egy sima telefon mint pl neked a 6303.
Nagyon kéne a nagyobb aksi kapacitás.
Egy hosszú üzemidő blackbarryn elgondolkodnék talán, ha lennének hozzá androidos appok és érintős lenne a képernyő. Csak félek akkor pont az üzemidőt vágná haza
Na mindegy, blackberryk amúgy se az én pénztárcámnak valók -
Benőke
őstag
válasz saviola55 #26 üzenetére
7" tabon is kicsinek éreztem netezéshez. Illetve nem érzem a késztetést hogy buszon vagy a villamoson netezzek. Nem hiányzik. 4" telefon pedig már túl nagy. Korlátozott a használhatósága.
A GPS oké hogy van de olcsó vevők. Egy alap GPS vevőben sokkal jobb vevők vannak. Pontosabbak. Hamarabb találnak műholdat, nehezebben veszti el... A drága telefonokban is olcsó GPS vevők vannak. Autóban próbálgattam, de ha megálltam a pirosnál a telón ment tovább mintha filmet néztem volna,. Mutatta hogy bekanyarodtam pedig egy helyben álltam... Illetve Autópályán menve azt hitte a párhuzamos úton vagyok. majd gyorsan újratervezte az utat föld körbekerülést beiktatva. Azóta nem is használtam. Hébe hóba meg lehet nézni vele hol vagy, de arra amire a GPS való rendszeresen csak bosszankodva lehet használni.
Egyszerű olcsó telefonokat nem csinálnak nagyon üzemidőben iszonyúan bosszant az 1-2 nap über max 3. Ha utazik az ember elég hamar le is merül az állandó hálózatkeresések miatt. Estére már nyöszörög hogy éhes, és vérben úszó szemekkel kell keresgélni a konnektort. Miközben reggel lett lehúzva a töltőről.
Az új akuk majd egyszer ide érnek, addig meg használni kéne valamit.
Ha minden kötél szakad, akkor be van tárazva egy 6303 bő 1 hetet bír töltés nélkül.A szolgáltató függő telókat nem szeretem. Bár aki T -s annak jó. Én egy életre megbántam hogy újra szóba álltam velük. De aki szóba áll annak jó lehet...
Inkább le vagyok döbbenve hogy ennyire perifériában volt a BB még se néztem meg komolyabban mit is ad. Menyire egyfelé koncentráltam. Mennyire jó és használható még is.
Ráadásul itthon gyártják őket.
-
saviola55
tag
Az akuidő tényleg nagy + bb-n.
Viszont internetezni 4"-on már teljesen jól lehet, én pl nem evszek újságot hanem telón olvasom a híreket ha pl buszon ülök.
Kamera is nálam teljesen használható 5 megapikszeles, célnak megfelel, alig használtam, ahogy a gps-t is, de mikro kell akkro nagyon jó ha van, idegen városban pl benyomtam gps-t és simán elvitt ahova akartam. Nálam teljesen jól müködött.
Az biztos hogy az én ismeretségi körömben is vannak oylanok akik irtóznak az érintős mobiloktól, na azoknak tökéletes pl ez a bb.
Az a baj üzemidő javulást én nem várok mostanság, sajnois a gyártók nem ez irányba fejlesztenek, hanem a magok felé
Valami oylat olvastam egyszer, hogy pár év és valami teljesen új jön a litium ion helyett. Már msot várom
Egyébként t-nél 36ért lehet kapni kártyásan Live Walkmant.[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
válasz saviola55 #24 üzenetére
Nem is csúcs bb ről mondtam hogy van 40-50k ért függetlenül lehet kapni 40-50k ért dobozban fullosan, független BB -t 8520. inkább 45-50 környéke sőtt van 60k -ért is.
A Kezelése lehet elavult de mondjuk fele idő alatt bármit meg lehet csinálni mint az összes többi OS esetében. Kérdés mi az elavult? Nem elavult csak nem követi a tech divatot.Netezni amúgy is nevetséges az ilyen 10" alatti kijelzőn, inkább felhasználó szívatására jó csak. Telefonra értelmetlen. 3G? Netezésnél hiányozhat, de emilnél így is gyorsabban leszedi a levelet mint adroidom 3g -n. Úgyhogy ennyit erről. Paraszt vakítás. GPS nuku valóban de mondjuk a felhasználók 1% ha használja. Droidon kipróbáltam sz@r pontatlan lassú. köszönjük nem kell. Használati értéke így 0.
Kamera nevetséges ahogy az összes telefonban is. A legolcsóbb zsebfényképezőgéb körberöhögi az összes telefont. Talán 2 -3 képet csináltam az elmúlt 5-10 évben telefonnal. Akinek jó használja, de műanyag lencsével meg pöttöm képérzékelővel mindegy hány megapixel, mindegy milyen technológia borzalmas lesz a kép minősége. Használati értéke mondjuk nem nulla de messze áll a jó minőségtől így is úgy is. Üzleti felhasználóknál pedig amúgy sem szempont. A kommersz felhasználóknál mint mi esetleg számíthat. Bőven elég hogy van rajta.Üzleti felhasználásra apple? Nem rosszabb mint a droid, de a BB től fényévekre van. Ugyan az mint droidon. Simogatós hülyeség. Gyors billentyűk? Kényelmes használat? Üzemidő? Mondjuk sebesség az van...
SE Live Walkman? 36k ért nem kapsz csak gar nélkül egy készüléket. Hasonló árkategória mint a 8520 45-50k Több mindent lehet? Lehet de a hangsúly azon van hogy a sok extra funkcióra nincs mindenkinek szüksége. Amit 1-2 naponta tölteni kell az nálam nem meríti ki a telefon fogalmát. A laggolásról nem is beszéltünk még. Márpedig 3 napig az sem megy el. BB 5 napot bírt ki folyamatos levelezéssel és 3,5 óra telefonálás sikerült ez alatt. Ha nem piszkálod akkor sem bírja ki az asztalon 5 napig, nem hogy használva.
Bár ez irányban fejlődik a világ...Feladtam a harcot egy ideje hogy van olyan még amit telefonnak lehet hívni, de van...
-
saviola55
tag
Azért 40-50k-ért nem kapsz mai szintnek megfelelő bb-t.
T-mobile-nál ugyan ott van a 8520, de az 2.5 éves.
A kezelése elavult, internetezni nehézkes és lassú vele (nincs 3g), kamera nevetséges. gps nuku. Azért ezek hiányoságok számomra és sok felhazsnáló számára.
Egy üzleti felhasználónak meg ott van apple, az is teljesen jó midnenre szerintem. És az még prémiumosabb szerintem, ami üzleti kategóriában fontos.
Nézegetve az árakat, SE Live Walkman 36e Ft-ért(!!!) van, azzal azért több midnent lehet mint ezzel a tényleg ódivatú készülékkel.[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
válasz #16820480 #20 üzenetére
Egy alap BB 40-50k Ennyiért normális dorid nincs. W7 ről pedig ne is beszéljünk. Mondjuk winfossal eleget szenvedek napközben, hogy még a zsebemben is lapuljon egy na azt már nem. tőlem lehet baromi jó is, de elegem van munka idő után nem akarom többet látni a winfos logót.
Mikor meglett a droid azt hittem jó lesz frankó lesz. Egyedül a játékok amik jók rajta.
Emilek jönnek mennek valóban nincs vele sok probléma.BB -n a kontaktok és a naptár nekem goole sync -el megy nincs vele bajom.
Ébresztőt nem használtam még
Zenét sem fogok hallgatni telefonon, mert az meríti rendesen. Ha zene akkor valami külön lejátszó aztán csókolom.Nekem telefon kell, sms és mail (emiatt qwery), és üzemidő a többi nem érdekel.
BB -n ez mind megvan.
Amellett BB -n a hangminőség is fényévekkel jobb, stabilabban tartja a hálózatot is, wifi -t is ide értve. Ilyen árért mondjuk ajándék, még akkor is ha mai szemmel keveset tud de azt pedig jól.Amellett ha Droidos telót akar az ember akkor vagy készüljön fel a lassulásokra, vagy lehet hekkelni a telefon különböző romokkal kernelekkel, hogy használható legyen. Tudom a felső kategóriás lapátok már gyorsak, csak progit ne tegyen az ember fel mert akkor kakukk a sebességnek. Amekkora várakozással kezdtem droidozni akkora a pofára esés.
-
saviola55
tag
Az biztos, hogy a blackerrynek nagyon kel lkapaszkodnia, android, iOS, jön wp is ezerrel, bada-t se lehet elírni.
Szerintem nyitniuk kellene az 50-60e Ft irányába is. Egy érintős, egy querty, plussz maradnának a prémiumos kináltaok is, 150+ért.
Én ezt az email előfizetést se erőltetném, androidon még nem tapasztaltam problémát emailezés területén, teljesen jó.
Nyitniuk kell az átlag felhasználók irányába is, különben egy szük rétegtelefon fog maradni bb. -
fendre
tag
válasz #16820480 #20 üzenetére
Nem szedem szét a kommentedet részletesen, de te egy kb 2-3 évvel ezelőtti OS-t jellemeztél. Az OS7 és az új telefonok teljesítménye mellett ezek finoman szólva nem igazak manapság.
mod: ehhez nézzünk meg egy 2-3 évvel ezelőtti androidot / winmobile-t Azért akkoriban az androidnak is voltak hangsúlyos gyengeségei. Tény, hogy azóta sok minden változott és a fragmentáltságon kívül erős vason nem igazán érheti kritika, de a mostani bb-k simán felveszik a versenyt velük, csak éppen árban erősebbek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
engem az 5-ös rendszerben idegesített sok dolog azért, és amennyire örültem neki az első napokban, annál jobban örültem neki, amikor végre sikerült elpasszolni.
a normális billentyűzetet aláírom, azóta sem láttam jobbat sehol. állítólag még az a hasonló kialakítású Motorola egész pofás, mert lemásolták a BB fajtát.
viszont a sebességgel nem tudok egyetérteni. oké, nem csúcskategóriás telefonom volt, de amikor mondjuk megnyitottam a böngészőt, meg mellette egy parlingo-t a wlm-hez, akkor majdnem fél perc volt a kettő közt váltani. aztán hogy nem hajlandó gmail kontaktokat közvetlenül szinkronizálni. yahoo kontakt listát lehet a BB desktop szoftverrel, de yahoo-ba nem lehet normálisan átvinni a gmail-es csv-t vagy vcf-et, plusz ez egyszeri import csak, nem folyamatos szinkron. levelezésre BIS nélkül csak 3rd party app, de volt olyan, amit úgy sem lehetett megoldani. nincs például voip kliens (olyan van, hogy felhív egy helyi számot, és azon keresztül csatlakozik, köszi..). aztán például olyanok, hogy ha nem nyomtad le az ébresztőt, akkor ész nélkül zajong, amíg le nem merül (örült egyszer neki a szobatársam, amikor otthonfelejtettem a bezárt fiókban). a jó akksiidő nálam csak addig volt igaz, amíg nem kezdtem el zenét hallgatni rajta, mert úgy kb 1 óra alatt 10%-ot merült. levelezés droidon nem tudom miért olyan lassú neked, a gépelés az valóban az, de megnézni meg elolvasni nálam pillanatok kérdése, egy gmail, egy qq és két hotmail címről folyamatosan jön a push értesítés. illetve egyéb 3rd party szoftverek is remekül tudják használni a push szolgáltatást, így a legtöbb IM kliens képes online maradni, amíg alig használ valamennyi akksit.
szóval szerintem manapság már nem olyan kiemelkedő azért. ráadásul az ára nagyon nem baráti. amennyiért egy belépő BB kapsz, annyiért egy wp7 telefont, vagy egy felső közepes androidot is akár. -
daniel909
addikt
válasz #16820480 #13 üzenetére
pont ezt írtam le én is tegnap.. kéne lazítani ezen az egész kötöttségen, mert volt BB-m és nagyon jók lennének. főleg az új érintősök már semmivel nem lennének lemaradva. érintő+ qerty sokmindenkinek kéne ha normális lenne a rendszer..
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
Benőke
őstag
válasz #16820480 #15 üzenetére
Nem régóta használom 5OS -el és megy a net mobilhálózaton BIS nélkül.
(Vannak korlátok ahogy írtam, de megy. pl emilezni külső progival lehet és nem kell böngészőben vacakolni. vannak progik amik csak Wifin mennek BIS nélkül)
Nem találtam épkézláb telefont a piacon, és próbából vettem egy alap BB -t.Hát normális qwerty billentyűzettel nem nagyon találni más telefont.
Aztán az átlag doridos telók sebessége 1Ghz procival meg sem közelíti azt amit a BB tud 500Mhz -el. Gyors kényelmes, kicsi, és 5 nap után került csak töltőre (bár ez már csökken a modernebb simogatós BB -k esetében is. ).
Aztán hasonló tudás? emil-t olvasni elvileg lehet mind a kettőn. Gyakorlatban ég és föld a különbség. Mire Androidon megnyitja addig elolvastam a BB -n. Mire Androidon elolvasta addigra meg is válaszoltam és régen a zsebemben van, mire megválaszolod doridon addigra megeszek egy szenyát is. Az hogy a Droid és a többi divatos os általános felhasználásra van kitalálva, ez pedig célszerszám. Mosógép is el tud edényeket mosni korlátozott mennyiségben, sőt lehet a hatékonysága sem rosszabb, csak a végeredményben lesznek változások, egy mosogatógéphez képest. Késsel is lehet bohóckodni ha csavarokat kell ki be tekerni, de egy csavarhúzóval sokkal hatékonyabb. Hát ez a különbség.Az nem baj ha verseny van, az sem baj ha van akinek nem tetszik, az sem baj ha szidják pedig nem is értik miről van szó, az viszont baj lenne ha kikopna a piacról.
A BB egy réteg telefon, aki nem játszani akar vele az ennél jobbat keresve sem tud találni.
-
törölt tag
ergonómiában nagyon jók, üzleti szolgáltatásokban is, de olyan ösvényt taposnak, ami egyre kevesebb embernek imponál. illetve egyre kevésbé kiemelkedő a többiek közül.
addig volt nagy szám a BB, amíg az ingyenes email szolgáltatók pop3-on tudtak csak működni. de már egy ideje a két nagy átállt exchange rendszerre és push értesítésben jönnek a levelek. messaging-re ott a gtalk, wlm, skype, ichat, whatsapp, kakaotalk meg egy tonna egyéb hasonló cucc, biztonságos kapcsolatra meg céges vpn.
a baj az a BB-vel, hogy átlagember elefonjának nem annyira jó, mert BIS nélkül nem nagyon hajlandó netre menni, azt meg nehéz megindokolni egy átlag embernek, hogy miért fizessen havi 2000-rel többet, amikor nem sok pluszt kap érte cserébe. illetve szoftverkínálatban is azért lemaradnak, mostmár lassan a wp7 mögött is, ami alig több mint egy éve indult be. nem hiába akarják megoldani, hogy az androidos programok fussanak BBOS-en. -
imisomogyi
aktív tag
BlackBerry, RIM. Kit hoznak ma lázba ezek a nevek, rövidítések?
Szerintem ezen kellene gondolkozni. Jól látszik, hogy lemaradtak, még az a bizonyos marketing kampányuk sem jött be, ami után persze magyarázkodtak is.
Várjuk a 10-et. Ha az nem akkor semmi sem segít rajtuk. -
törölt tag
olyan még nem volt, h ígérni ne tudtunk volna....
-
prolad
addikt
Én úgy látom,hogy a platformmal semmi gond nincs,számomra az ár a probléma.Akartam egy monzát de sajna túl drága volt.
-
wertigo1984
őstag
Akkor egyszer talán Samu féle amoled kijelző, Nokia féle ingyenes navi és android keverékei lesznek?
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
tib85
tag
bírom,ezt a BB mennyire le van maradva....használtam az összes nagy platformot,és rohantam vissza a BB-hez. És a részesedés arányaiban csökken istenigazából, nehéz is egy BB-nek a 10 dolláros kínai,meg samu szirszar androidokkal versenyezni.De nem is akar.
a piac 1 millióról 10 millióra nő,akkor a BB 100 ezres részesedése 200 ezerre nő,százalékosan az csökkenés. -
kiskaktusz
addikt
Kéne már valami kedves RIM
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Syl
nagyúr
Szegény ember aki ígérni sem tud. Viszont nekik ez már kevés. Egyre jobban ábrándulok ki a cégből, a szolgáltatásából. Újabban 5-15 percet késik az instant mail
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
bok92
addikt
Hát nm ártana valami nagyot produkálni...
-
gzbotii
nagyúr
Sajnos ok is a Nokia ujtajat jarjak..le vannak maradva es a kokurensek jobb ajanlatai miatt vesztik az ugyfeleket
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
daniel909
addikt
ne ígérgessenek. Cselekedjenek!!!
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest