- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Nem erről van szó. Azt kell megérteni, hogy nem mindenkinek van erre ideje/kedve. Nagyon sok szakember van, aki bár PC-n dolgozik, mégssem érdekli az operációs rendszer lelkivilága. Nincs idő arra, hogy ezzel foglalkozzunk. Én 3D-zek és dolgozni akarok, nem oprendszert abajgatni. Éppen elég szívás van a programokkal, melyeket használok a munkámhoz.
3D-hez mondjuk ki is esett a linux, mert nem igazán van rá normális 3D alkalmazás (Blendert hagyjuk, Maya/Max pedig nem megy). Ezzel együtt megpróbáltam másra használni, nem jött be, nem tetszik, ennyi.
Illetve így nem igaz, mert egyetlen esetben kiválóan működik, ez pedig a hálózati médiaszerverem. Feltettem rá egy OMV-t, tökéletesen megy, itt a monitor-nyűg sem érdekel mivel nem kell hozzá. Szervernek nincs jobb egy Unix/linux-nál, de desktop-ra nem tartom jónak. Vagy csak akkor, ha a beépített alap alkalmazásoknál többre nincs szükség. Hangsúlyozom, átlagfelhasználókról beszélek!!!
Nyilván egy linux kocka még élvezi is, ha gond van szeretett rendszerével, mert kihívásnak tekinti és bíbelődhet kedvére. -
Vesa
veterán
Igen, bizonyára csak hisztizek...Legalább vetted volna a fáradtságot és elolvastad volna a linket, még keresned sem kellett, oda tettem eléd. Nem (csk) az a gond, hogy nem ismeri fel, hanem semmilyen módon nem bírható rá a rendszer, hogy 1024x768-as felbontásnál nagyobb választható legyen a listából.
De hogy fényt vigyek...Egy Samsung Syncmaster 2243 LCD monitorral van gond, és legutóbb 2 hónapja próbáltam feltenni egy Mint-et és egy Ubuntut. Még csak nem is CRT. A kábel jó. Win-el gond nélkül megy. Ennyi. Mint írtam, szinte minden linux fórumon megtaláltam a jelenség miatt idegeskedő embereket. Megoldást is találtam, rendkívül egyszerű, felhasználóbarát terminálozgatással bűvölgetni kell a "Xorg" vagy milyen fájlt, de nem tudom pontosan mert innentől nem is érdekelt, letöröltem az egészet... -
Vesa
veterán
Nem fröcsögök, csak a véleményemet írom le. Bármilyen Linuxot próbáltam eddig, mindegyikkel volt valami zűr, talán csak a legutóbbival ment minden viszonylag simán (Linux Zorin) ...
Régebbi monitor esetén (nincs DVI port csak sima D-Sub), idegtépő a telepítés, képtelen azonosítani a monitort, amivel még nem is lenne gond ha manuálisan állítani lehetne, de kizárólag 1024x768-as felbontást lehet állítani. Bármilyen drivert rakok fel, szar az egész és mint kiderült, ez egy általános probléma. Aki izmozni akar az itt olvashat róla:
A probléma
A megoldás (ilyen kis kedves terminálozgatással "rendkívül egyszerűen" helyrehozható a dolog)
De ugye még emlékszünk, hogy csak egy nyamvadt monitorfelbontásról beszélünk, semmi komoly igényünk nem volt és kvázi a telepítésnél tartunk?
Ne neee...ez lenne a rendszer, mely sokkal jobban fut a régi gépeken?? Egy monitorbeállítást nem lehet megoldani GUI-ból, csak terminálbaszakodással?
Na, lehet szapulni...de sajnos makacs dolgok a tények. -
Vesa
veterán
Hagyjuk már ezt a témát megint...
A Linux nem az átlag usernek való, mai napig egy nehézkesen kezelhető, idegtépő borzalom. Igen, felvállalom, hogy nem értek hozzá eléggé és talán ezért van az, hogy szinte minden disztróval volt valami nyűg, nem működött nálam megfelelően. Viszont az a helyzet, hogy engem ez nem is érdekel. Én dolgozni akarok, nem az oprendszer szarságaival foglalkozni. Ha egy program nincs a tárolóban, akkor terminál kell a telepítéséhez, azt meg Dos idejében is rühelltem, hát még 2014-ben. Iszonyat a driver támogatás, terminál, terminál, terminál...
Sok sikert annak aki ezt kedveli, én maradok a windows-nál akkor is, ha tudom, hogy alapvetően nem a legjobb oprendszer a világon. De könnyen használható, stabil, és minden megy amit akarok. Ennyit várok egy oprendszertől. A terminálban buzizás nem az átlag user világa. A biztonság terén bizonyára vannak hiányosságok, de együtt lehet élni vele mert a mérleg nyelve az egyéb érvek miatt még mindig bőven meleltte szól. Mondom ezt úgy, hogy hatvanszor futottam neki különféle diszróknak (Mandrake, Mandriva, Ubuntu, Mint, Zorin, BalckPanther stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest