- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
"Ha azt feltelezzuk, hogy ezek is kibírnak cirka 7 evet, akkor ennyi időre lebontva nem "annyira" draga."
-2009-es HP 6730B-m van, ami annyira lett bővítve, hogy kapott még 2 gb ramot (másik gépből átrakva, így most van benne 4) és egy 64 GB-os SSD-t, (szintén maradvány) amivel a C2D vígan többet nyújt hétköznapi használatra, mind bármi, amiben hdd van.
.Böngészgetős, FB-s skype/viberes gépnek maga a tökély. A mai napig használják családon belül.
. Az 150k volt anno. Szerintem megéri a tizedik évét és akkor azért elég jó befektetés volt. (Amúgy az miatt a gép miatt nem lett soha többé HP-m, és nem is lesz.
.)
-
Tikakukac
titán
Ja, hogy így. Mondok akkor egy beugratóst
Meséld el nekem, aki minden márka nagyjából minden típusát használta ás használja laptopból, ezeknek egy részét meg is vette, majd szopott is mindegyikkel így-úgy, az mit vegyen?
A notis topikban szoktak jönni azzal, hogy volt egy Asusom, rossz volt, többet no Asus. Okés. És nekem, akinek csak a saját flottája 10-13 gép és emellé jön a többi, az mit csináljon? Volt, hogy megvettem az adott generációból mindent. Bizony. Sorban egymás után a teljes business class 14"-t. Mert ennél jobb teszt nincs. Pár hete vettem ezt a szerencsétlen x230-at 30k-ért. Gondolhatod, hogy az előző kísérlet milyen eredményt adott
-
<Lacy85>
addikt
Nem a 2 maggal van baj. Nekem is 2 magos laptopom van. Bőven elég mindenre, amire használom.
Csak éppen fele annyiba került, mint az új Air.
Ha valakinek otthoni felhasználásra kell (mert ennél többre kb. ez sem való), akkor jelenleg a 2 magos 8250U-val szerelt gépet 8GB rammal, 256-os SSD-vel megkapod cirka 220-ért. Dedikált Radeon VGA-val.Ha a hordozhatóság is szempont, akkor 300-ért ott a 13"-os i7 8550U-val. Ebből nem találtam 2 magos kivitelt, viszont ha valóban az "üzemidő mindenek felett", akkor fogod, és energiatakarékos módban leszabályozod mondjuk 50%-ra a procit, aztán csókolom.
Szóval ezt az 58-115%-os felárat nem igazán tudom, mivel lehet megindokolni."En csak arra probaltam ravilagitani, hogy habar a magyar forintnak, adonak es az elozo modelhez kepest 20%-kal nagyobb arcedulanak koszonhetoen nem egy olcso geprol beszelunk,"
Jó lesz az több, mint 30%-nak is. Az előzőnek 359.000 volt az alapára, ennek meg 475.000.
Aztán kaptál egy szebb kijelzőt, meg....őőőő...mást nem. -
Tikakukac
titán
Jah, elfelejtettem, hogy az ultimate érv mindig az a legvégén, hogy neked még nincs. Vagy ha van, akkor rosszul fogod. Hogy ezt miért kell kijátszani mindig
Nem, nem kell megvennem ahhoz, sem tesztre kérni, hogy lássam az egymás nyakára nőtt portfóliót. Látom így is.No. Akkor horizontálisból vertikálisba elforogni 10-ből 2-szer nem akar a drága ha home screenre lépek 5 ujjas összehúzással. Háttér van, elmosott ikonok vannak, done. Megoldás: nincs. Air2
Felcsatlakozott wifivel elaltatás, aztán másik helyen vissza csatlakozás automatikusan nem megy másik hálóra. Csak pörög a nyomorék. Mondjuk 10-ből egyszer. Air, macbook, 3 hetes.
4S végig kifrissítve. A telefon használhatatlanul lassú.
Macbook Pro: GPU lehalás. Ismerjük, szeretjük, miután felégették az emberek a fél internetet csak lett némi elismerés féle. Most épp megint jó alaplap csere után. NVS T61 sorsa lesz ennek is és megy a szemétre vagy baleknak el kell adni, aki nem tudja, hogy a gép egy pudva.
Szifon 7: Ha olyan napja van akkor gyengébb a térerő, ha nincs olyanja, akkor nem. Csopitársam főnöke is szív ezzel, csere után is, erősen kétlem, hogy ennyi hardver hibás teló lenne. Rosszul fogjuk.
Így hirtelen. De majd írom ha eszembe jut a többi, mindig van valami meglepi
Bale_E: Iparági vagyok én is. Ha meg lehetne oldani, már túl lennék rajtuk
-
Geller72
veterán
I7-es lapost altalaban olyanok vesznek, akiknek specifikusan kell ilyen gep. Vagy jatszanak esetleg a gepen. En elobbi vagyok. Es pont semmi koze ahhoz, amikor renderelnek, hogy milyen az OS, viszont annak sokkal tobb, hogy egy kaki ket magos dilgozik, vagy egy 8 szalas i7, ami tud is menni maxon, mert eppen nem mereteztek alul, butitottak le a huteset, orajeleit. A progik amugy is 3-ik feltol szarmaznak, nem az OS gyartojatol. Marmint a professzionalisak, nem msfos muvmekerek.
. Tetszik nekem ez a gep is, de max hetkoznapi hasznalatra, de arra ez irtora tul van arazva.
-
Tikakukac
titán
Jah, hogy tudják. Abban biztos vagyok, hogy tudják. Ritkán fordul elő a szakáccsal is, hogy somlóihoz vásárol be, de pörkölt lesz a végén
Az, hogy ki mennyire okos, nem tisztem meghatározni. Azt, amikor a végeredmény egy raklap f0s, azt viszont elég hamar levágja az emberEljössz és élvezheted egy teljes Mac termékcsalád minden baromságát. Ha megoldod őket, még eskü vacsit is kapsz. Van iPhone7, 5S, 4S, Air, Air2, egy 1 hónapos fapad konfigos Air noti és egy '12-es Retina 15". Szoftveres és hardveres hibák vegyesen, ízlés szerinti sorban haladhatsz
Ha a géped BT-t kapcsol ki, mert épp fordítasz/renderelsz/akármit csinálsz, add le gariban vagy túrjátok fel a saját szoftvereket. Még csak nem is hallottam ilyesmiről.
-
ceripapa
aktív tag
Hát XD ennyi erővel nekem se volt bajom a Xiaomi MI A1-l
Hardverről annyit főnökömnek macbook pro van 2017-s , és szeretve videot vágni , vág is de kurvára anyázza(melegedik , lassu , persze ha a framek számát felezi akkor azárt tud haladni) , hogy a kurta apple
nem tudott valami rendes hardvert beletenni XD , már elgondolkozott az egpu-n is csak TB2 van a gépen az meg hajadra kened
.
-
Tikakukac
titán
Köszönöm, hogy elmagyarázod azt, amit tudok.
Nekem azt magyarázd el, amit leírtál.
Ha pedig érdekes Mac anomáliákra, típushibákra és irdatlan prosztó részletekre vagy kíváncsi, nos, olyat is tudok. De engem első körben még mindig az érdekel, hogy hogyan is megy ez a hardverválogatás. Bullshitnek tökéletes, azt el kell ismerni.
-
<Lacy85>
addikt
"Ha akarnak egy egesz napot kibiro, halk, de kvazi eros gepet, akkor kepbe jon az Intel 2 magos megoldas, mert ez van es kesz.."
Egész napot úgy bírnak ki a jelenlegi laptopok (nem csak ez, bármelyik), ha visszafogottan vannak használva.
A 4 magos i7-es gépek is mennek simán 10 órákat.
Viszont ha kell, azokban legalább van kraft.Gondolkodtam már én is az Air-en, viszont az a 900p-s kijelző eléggé szúrta a szemem.
Örültem is, amikor megláttam a felbontást.
Első gondolatom az volt, hogy végre megjött az eszük. 350-ért még "egye fene, vegyünk egyet" kategória.
De amikor megláttam az árát.....
Közel fél milláért inkább az "egyétek meg" ligában indul.
Ennyi pénzért gondolkodás nélkül a 14-es Asus-t venném sokkal jobb procival, kétszer ennyi memóriával, meg négyszer ekkora SSD-vel. Sőt, az még közel egy százassal olcsóbb is lenne...
Ennek simán a régi Air árán kellett volna jönni. -
Dare2Live
félisten
amúgy értjük mit akarsz mondani, de HWt max iphoneba tervez apple, notinál intel/amdt használ. Nem a válogatás ott a lényeg, hanem, hogy saját az sw és igen nem mellesleg 3 eszközre csinálják meg nem 333ra.
Egy androidnál az csoda, ha 2évig frissen van tartva, iphonenal ennek a sokszorosa.
-
joysefke
veterán
Azt nem szoktak altalaban figyelembe venni, hogy a machez a hardver ugy van osszevalogatva, hogy azon a leheto legfinomabban fusson a mindenkori OS. A legjobb pelda pl az iPhone, ahol fele annyi memoriabol is vigan el van a telefon, mint az Androidos tarsai. A jo szoftver elkepeszto mertekben meg tudja valtoztatni a hardverrol alkotott
Regisztrálj LinkedIn-re, hátha van az Apple-nél nyitott
bullshitakarom mondani kommunikációs manager pozíció. -
Geller72
veterán
E6440-em van. i7-4800, 8 gb ram, 128 gb ssd+500 gb SSHD, natív ATI VGA 2 gb-al, akkor még itt is 1440x900-al. Pedig ez egy relatív régi gép. Az akkori ára volt 440k. Az SSHD-t én raktam már bele az ODD helyére. A mai napig szerintem elég jó gép, kraftra legalábbis még nagyon. 2022-ig még garos is, de nézegettem már utódját. Én is egyelőre Asus Ultrabookban láttam egyedül az utódot. Ez akkor is irreális szerintem. Majd fél milla indulóval egy nagyon gyenge alapkonfig. Persze relatíve, de most csak a saját i7-es konfigomhoz képest nézve. HA tisztán csak a teljesítményt nézzük, akkor baromira túl van árazva az, ami benne van. Tudjuk, hogy más minőségi laposok is fél milla körül vannak. Én csak azt fájlalom, hogy itt az induló ár ennyi, miközben lófasz sincs benne.
Most ne az anyaghasználatot és prémium gyártási minőséget nézd, hanem ha a számokat nézed, akkor mi van? Lehet, hogy ebből nekem is egy ultrabook lesz.
-
-
RM1
aktív tag
Ugyanazt tapasztaltam én is, 1500€-s gépnek a touchpadja használhatatlan, akksi 4 órát bír, kijelzője legalább IPS, de az i7 változat 16 GB rammal ebből is 2500€. RAM, SSD ugyanúgy nem bővíthető már se a HP, de a Lenovo gépekben, és akkor az anyaghasználatról még nem volt szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Horgász topik
- Mesterséges intelligencia topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Motoros topic
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Tesla topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- Debian GNU/Linux
- További aktív témák...
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest