- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RM1
aktív tag
válasz
#95561216 #160 üzenetére
Rövid távon simán lehet gyorsabb. Meg persze az is igaz, hogy ha valaki nem szintetikus teszteket futtat, vagy rar-t tömörít naphosszat, akkor az idő 95 százalékában nem használja a procit 10% felett.
Főnökömnek valami extrém vékony Lenovo gépe van, talán Helios, és abban is Y proci van. Irodai használatra bőven elég annak is a teljesítménye, árban viszont valószínűleg jóval drágább, mint a Mac, lévén manager grade-hez kötött, az én gépem volt kb. egy árban egy MBP-val. -
RM1
aktív tag
Komolyan nem értem ilyen hozzászólásokra miért van szükség. Nekem XCode miatt kell, és hidd el, hogy arra jobb, mint akármilyen PC.
Pár hozzászólással korábban meg a "nekem premer kell". Írtam már korábban, hogy van ismerősöm aki Mac + Premier párossal dolgozik, és hidd el megy az is. Nem profi, tehát nem (csak) ebből él. Az Adobe csomag éves bérleti díja több, mint 200 ezer ft. Az 2 év alatt pont egy Mac ára, az nem sok? A 2 kamera, amivel a videókat készíti pedig többszöröse, csak a hangfelvételre használt mikroport + hordozható HiRes felvevő többe kerül, mint egy touchbar Mac. Ha munkára akarod használni hamar rájöhetsz, hogy itt a gép fajlagosan a legolcsóbb eszköz, ha valakinek tényleg erre van szüksége azt meg fogja venni. -
törölt tag
Erről beszéltem egész eddig..
A multi/single közötti különbségeknél szépen látszik, hogy a tdp keret miatt kap ki a proci. Egy geekbench mennyi, 2-3 perc? Ehhez képest pl egy java microservice lefordítása és elindítása kb fél perc, azalatt jóval kisebb különbség fog kijönni a két proci között. Szóval ez a belépő macbook pro-k helyére lett pozícionálva, annak megfelelő árazással. Videót meg úgysem kétmagoson fognak vágni.
-
RM1
aktív tag
válasz
sonigeri97 #157 üzenetére
4248 vs 4314, 7828 vs 9071, mindkettő a 2017 pro javára, ez alapján ha minimálisan is, de jobb a pro teljesítményben. Mindenesetre meglepő így is, hogy egy Y proci tud ennyit, pláne ha azt nézzük, hogy a Pro-ban található 7360U gyorsabb, mint a többi Kaby Lake i5 mobil proci.
-
joey04
titán
válasz
sonigeri97 #157 üzenetére
Mindenki azt mondja, hogy drága, de így az eredmények pont jól lőtték be az árát a teljesítmény alapján. persze aki szerint minden apple noti túlárazott annak mindegy, de a mbp-hoz képest korrekt az ár szvsz.
-
sonigeri97
csendes tag
[link] Megjöttek az első Benchmarkok. Szerintem jobb vétel így, mint a legkisebb Pro.
-
HdRew
őstag
Nekem is volt i5-öm, idén áprilisban cseréltem le egy androidos telefonra. Kibírt 5,5 évet. Na de a végére már nagyon lassú volt, és az Appstore is kérte a minél magasabb iOS-t. Nagyon sokáig elvoltam 7.0.1-en, aztán az alma beismerte, hogy a korai i5-ök akksija egy kalap kaki, ezért cserélik. Aha, elmentem, és mondták, hogy frissítsem fel a legújabb szoftverre, ami akkor már 8.3.4. volt vagy mi. Baromi lassú volt.. Aztán kellett egy szoftver, amihez kellett az iOS 9, de addigra már bőven a 10-es ment, szóval azt feltettem i5-re, megint egy brutál lassulás. Egyszerűen az alma már nem ugyanaz, mint volt korábban, ezt el kell fogadni.
Jelenleg, ilyen árazások mellett csak az almafanok fognak almát venni, mert ha most akarnék venni egy notit, akkor egy Dell XPS-t választanék már valószínűleg. Pedig szívesen kipróbáltam volna egy Air-t, hogy legyen arról is egy kis tapasztalatom. Na mindegy, így lehet, hogy egy 2017-es Air-t fogok venni, az legalább normál áron van, és hátha lesz egy kis leárazás black friday alkalmából is.
-
-
foxxmotor
tag
válasz
Geller72 #109 üzenetére
"Es pont semmi koze ahhoz, amikor renderelnek, hogy milyen az OS"
Hát... Láttál már MAC-et FinalCut Pro videóvágóban renderelni? Nem hiszem. Különben nem állítanál ilyeneket.Saját szoftver saját hardverre! Ezt kell megfizetni! Ez olyan előny amit windows-os géppel az életben nem tudsz utolérni, csak ha sokkal sokkal erősebb hardvert használsz. És ezt tapasztalatból mondom, nem a levegőbe beszélve.
De persze biztos van olyan felhasználási terület ahol van olyan windowsos gép ami jobban teljesít egy adott szoftverrel. De hála isten szabad emberek vagyunk, ezért mindenki azt vesz ami neki jó. -
törölt tag
válasz
<Lacy85> #143 üzenetére
Nem is a procikat akartam osszehasonlitani, hanem a "negy mag mania" irracionalitasat (mar azelott ment hogy nyolcas sorozat kijott). Azon a penzen vehetnek most egy alap airt meg egy asztalit (nem mac), ami teljesitmenyben koroket ver a mostani notimra, meg megkockaztatom barmelyik throttlingolt 6 magosra is.
-
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #147 üzenetére
Se FTP, se P2P nem volt említve, nem tudom ezek honnan jöttek neked. Az, hogy a háttérben milyen protokollok ill. szabványok vannak nem is említettem, mert nem lényeges. Működik, használható, és ha mégsem, még mindig lehet, hogy nem a rendszer hibája. Mindennek az alapja valószínűleg a történelem előtti időkre visszavezethető, de nem onnantól kezdve elérhető és használható.
Az említett dolgok amúgy maguktól működnek, nem kell letérdelni amiatt, én sem tartom nagy dolognak. Csak azért volt megemlítve, hogy van akinél együtt is működnek a "dolgok", akár különösebb ráhatás nélkül is. -
Geller72
veterán
"Ha azt feltelezzuk, hogy ezek is kibírnak cirka 7 evet, akkor ennyi időre lebontva nem "annyira" draga."
-2009-es HP 6730B-m van, ami annyira lett bővítve, hogy kapott még 2 gb ramot (másik gépből átrakva, így most van benne 4) és egy 64 GB-os SSD-t, (szintén maradvány) amivel a C2D vígan többet nyújt hétköznapi használatra, mind bármi, amiben hdd van.
.Böngészgetős, FB-s skype/viberes gépnek maga a tökély. A mai napig használják családon belül.
. Az 150k volt anno. Szerintem megéri a tizedik évét és akkor azért elég jó befektetés volt. (Amúgy az miatt a gép miatt nem lett soha többé HP-m, és nem is lesz.
.)
-
Tikakukac
titán
Vetkőztesd le amiket írtál. Csontra. Nézd meg hogyan működik, mi az alapja, mit használ. Be fogsz rosálni
Hogy most a polgárnak a suttyomban eladott adatai miatt van rendes sávszéle szerver oldalról már sokat nem zavar. Hadd ne térdeljek már be attól, hogy tudsz olyan extrém dolgokat működtetni, mint 2 gépen 1-1 mappa figyelése és igény esetén fájlok p2p töltögetése
-
Raymond
titán
válasz
<Lacy85> #143 üzenetére
Van egy 4 eves i7-4510U procis gepem (53Wh akku) es sima irodai/admin/sysadmin/hasonlo melokra meg mindig 6-7 ora az uzemido. Viszont az uj i7-8750H-s gep is ami 7-8 orat csinal ugyanott a 94Wh akkuval, nem igazan csak az a lenyeg hogy 2, 4 vagy 6 mag mert az energiagazdalkodas azert meg van oldva ezeknel.
-
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #130 üzenetére
Néhány dologban más a megközelítésünk. Valószínűleg az eszközeinket is más céllal / célra használjuk. Ha nem megy, aminek mennie kellene, az hiba, egyértelmű. Használok win-t, mac-et, néha linuxot is előnyeivel-hátrányaival. Benne van az is, hogy csak simán könnyebben viselem ugyanazokat a problémákat. A számítógép nekem is munkaeszköz. Egy villanyszerelőnek, vagy bármilyen mesterembernek is aranyárban mérik az eszközeit, és bizony nem egyszer láttam én is, hogy azokkal se minden tökéletes.
Grafika pont nem érdekel, max a highlighting.Nem tudom 1990-ben milyen technológiák álltak rendelkezésre amikre utalsz, de kollégáimmal sokszor előkerül a téma, hogy akár még 5 év alatt is mennyivel egyszerűbbek lettek a dolgok. (A legidősebb még a 80-as évek végén maga írta át a firmware-t az első IBM billentyűzetéhez. Párszor elmondta azt is, hogy hány havi fizetése volt mérnökként a gép, de pontosan már nem emlékszem rá.) Biztosíthatlak, hogy az általam említett és használt dolgok nem hogy 1990-ben, de még 3-4 éve sem számítottak működőnek, legalábbis széles körben, elérhető áron és mai szemmel nézve jó teljesítmény mellett.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#95561216 #111 üzenetére
Basszus. Megvan, mi a "gond" nálad.
Abban a laptopban HQ procik vannak. Azok meg 45W-os procik. Persze, hogy zabál, mint a barom.
Az ultrabook-okban meg max. 15W-ost raknak. Az i7 8550u is annyi.
A tiédet kár is hasonlítani üzemidőben a többihez, mert ott nagyon nem az volt a szempont. -
Tikakukac
titán
Ja, hogy így. Mondok akkor egy beugratóst
Meséld el nekem, aki minden márka nagyjából minden típusát használta ás használja laptopból, ezeknek egy részét meg is vette, majd szopott is mindegyikkel így-úgy, az mit vegyen?
A notis topikban szoktak jönni azzal, hogy volt egy Asusom, rossz volt, többet no Asus. Okés. És nekem, akinek csak a saját flottája 10-13 gép és emellé jön a többi, az mit csináljon? Volt, hogy megvettem az adott generációból mindent. Bizony. Sorban egymás után a teljes business class 14"-t. Mert ennél jobb teszt nincs. Pár hete vettem ezt a szerencsétlen x230-at 30k-ért. Gondolhatod, hogy az előző kísérlet milyen eredményt adott
-
ceripapa
aktív tag
válasz
<Lacy85> #122 üzenetére
8250u az 4 mag
ricsard88:
Akkor 2016-s lesz az évekkel nem vagyok tisztába , de azon csak TB2 van , és videot gondolom mivel professionalisan akar vágni/ összerakni nem imove-zik (fhd video) -rol beszélünk , nincs külön vga csak az intel iris pro. Szóval egy dolog van hogy van egpu de a TB2 sebességgel a nyakadra kenheted , mert kb 50~55% performance fog csak jönni eGPU-tol. -
Tikakukac
titán
válasz
m0h0senator #132 üzenetére
Nekem aztán nyolc mikor kapott és mit. A telefon egy tégla. Csak nyáron meguntam már hallgatni a ricsajt és inkább lett másik.
Hibamentességet nem várok. Volt már itt fél raklap DOA-s laptop is. Amit elvárok az a korrekt hozzáállás ha már valami el lett kuffantva.
Ez egy elég jó kis teszt volt, nem tudom hány napig daráltam az excelt. A lényeg az volt, hogy lehetett azonos CPU-t és azonos GPU-t is előhozni tök egyforma lapból. Sőt, SLI-t is. Tanulságos volt, hogy mi mennyit ér.
Zedz: Már sajnos merek ilyeneket leírni
-
RM1
aktív tag
válasz
ceripapa #100 üzenetére
Konkrétan milyen videóról beszélünk, 8K? 2017-es gépem van, mint ami főnöködnek, és hobbi felhasználásra bőven elég iMovie-val, akadást még nem tapasztaltam, igaz nem a SW következő részét csinálom rajta, arra valószínűleg a hasonló árú PC se lenne elég.
TB3 van amúgy a 2017-es modelleken, és eGPU is támogatott. Több dolog se stimmel azzal amit írtál.
-
Zedz
addikt
válasz
Tikakukac #112 üzenetére
Nem ultimate erv, de en altalaban nem szarozom azt amit meg ki sem probaltam. A portfolio tenyleg egymas nyakara nott, ezzel nem lehet vitatkozni, de tisztan latszik a termekek atrendezodese. TB nelkuli Pro helyere hoztak fel az Airt, ennyi tortent.
EclipseGT: Nyers eroben jobbat veszel, igen. De kerdes, hogy milyen a: gepben levo panel, a billentyuyet (bar ezt az uj butterflyt is szidjak mint a bokrot), a haz minosege, a touchpad (amit nem ertek h mas gyartonak miert nem sikerul megoldania) es a tobbi. Mindenkinek mas a fontos, en szeretem ha a build quality kozel 10/10.
Noukoum: Az Apple felhasznalo az agymosott, vagy te vagy esetleg az elvakult hater? Napi filozofia.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Tikakukac #127 üzenetére
4S 16-ban kaprta meg a 9es ios-es frissítést. 5 évig volt támogatott
Félre ne érts teljesen tisztában vagyok (szervizesként) az apple hátrányaival mind szoftveresen mind hardveresen. Gondolok itt a mbp-gpu gondjaira stb. Azt felejtik el sokan, attól mert valami irritálóan drága nem vonza azt magával hogy hibamentes is legyen. Láttam olyan hetesszifont megjelenéskor, hogy be sem kapcsolt dobozból kivéve.
Bench pontok:
azért egy mobil oprendszert ne dobjunk egy ringbe egy 3dmarkkal ahol több faktor is közrejátszhat az eredményeket tekintve..
-
Tikakukac
titán
Kenegethetjük ha akarod
Idomulni. Az. Én értem, hogy nálad megfelelő és okés, hogy az 1990-ben is működő dolgok mennek szép grafikai köntösbe bújtatva, de ennek ahhoz semmi köze, hogy termékpalettákat építünk nem működő dolgokra. Mert amikor USB csókolom lett az új gépeken, SD karival és társaival együtt, ez volt a mondóka. Minden wireless, mert hát adott. Qrvára nem adott és marhára nem jó.
Ha valaki bírja, hogy sz0patják sok pénzért és még hülyének is nézik, nekem 8. Csak ne mosdassuk a szegény szerecsent.
joysefke: Esetleg ne álljak be fejlesztőnek is?
Van barátom aki erre az útra lépett. Mikor felhoztam neki egy ilyet, motyogott és annyit mondott: sz@rd le. Mást nem tudok tenni.
-
Tikakukac
titán
válasz
m0h0senator #119 üzenetére
4S: Akkor ezt fentebb a kollégának magyarázd el, aki szerint tök jó, hogy van frissítés 7 év után is. Ne legyen. Átlag paraszt, aki egy idős hölgy jelen esetben, nem fogja szorgosan kinyomkodni a frissítést, hanem frissít. Kapott hulladék androidot. Problem solved.
Air2: mivel ez az esti ágyban fetrengősöm ezért beleöltem az időt. Minden matematikai kombinációban túl vagyok a bubusgatással. Same shat.
MBA: létező legújabb, gyakorlatilag még köldökvéres a gép, annyira új. Meg nem mondom neked, a másik háztartásban megy.
MBP: GL, HF
szifon: 2-3 hetes max a kártya, a teló teljesen szűzről lett berakva. Ráfrissítve sem lett, totál gyalu és új telóként indulás volt.
Buli, buli az élet.
Hint: bench pontokkal óvatosan. Nagyon. Tudok mutatni ám cifrákat, ahol a 3dmark köpögeti kifelé az 50-60% pluszt és a valós eredmények maximum 37%-ot hoznak, egyes progikban 0,1%-ot
-
<Lacy85>
addikt
Nem a 2 maggal van baj. Nekem is 2 magos laptopom van. Bőven elég mindenre, amire használom.
Csak éppen fele annyiba került, mint az új Air.
Ha valakinek otthoni felhasználásra kell (mert ennél többre kb. ez sem való), akkor jelenleg a 2 magos 8250U-val szerelt gépet 8GB rammal, 256-os SSD-vel megkapod cirka 220-ért. Dedikált Radeon VGA-val.Ha a hordozhatóság is szempont, akkor 300-ért ott a 13"-os i7 8550U-val. Ebből nem találtam 2 magos kivitelt, viszont ha valóban az "üzemidő mindenek felett", akkor fogod, és energiatakarékos módban leszabályozod mondjuk 50%-ra a procit, aztán csókolom.
Szóval ezt az 58-115%-os felárat nem igazán tudom, mivel lehet megindokolni."En csak arra probaltam ravilagitani, hogy habar a magyar forintnak, adonak es az elozo modelhez kepest 20%-kal nagyobb arcedulanak koszonhetoen nem egy olcso geprol beszelunk,"
Jó lesz az több, mint 30%-nak is. Az előzőnek 359.000 volt az alapára, ennek meg 475.000.
Aztán kaptál egy szebb kijelzőt, meg....őőőő...mást nem. -
m0h0senator
őstag
válasz
Tikakukac #112 üzenetére
4S: beszopták akik agyig frissítették... (7 éves HW-ről beszélünk a telekommunikációban)
Air2: cloudba biztonsági mentés DFU újratelepítés cloudból visszatöltés
MBA: melyik OS?
MBP: szokásos amit írtál
szifon7: mikori sim kártya SW hogy lett frissítve?
Több szem többet lát
-
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #69 üzenetére
Azt kell itt tisztázni, hogy hobbi, vagy nem az. Ipari felhasználásra üzembehelyezett rendszereknél nincs csak úgy előkészítés nélküli rendszerfrissítés (még talán azzal sem), mindegy hogy Hollywood, vagy akármi. Azt írtad vágószoba, gondolom dedikált erőforrásokkal ha egyszer a helység is funkció szerint dedikált.
Azt írtam, hogy nem használom a Mac szisztémát. Lehet, hogy nem jó. Biztos van olyan is, akinek megfelel. Pont az a lényeg, hogy nekem heterogén környezetben sem volt problémám különféle eszközökkel / szolgáltatásokkal, és itt azért nem egy levélküldésről van szó. Levelet jellemzően web gmail, vagy outlook kliensből küldök, és nem szokott gond lenni vele akár több gépen szerkesztve sem, és nincs semmiféle extra protokoll, vagy beállítás. Nincs is rá szükség, valószínűleg Mac szisztémán is menne.Lehet a rendszerek nem hibamentesek, de azért a felhasználó is idomulhat hozzájuk, vagy kereshet alternatívát, gondolom te is ezt tetted.
-
Tikakukac
titán
Jah, elfelejtettem, hogy az ultimate érv mindig az a legvégén, hogy neked még nincs. Vagy ha van, akkor rosszul fogod. Hogy ezt miért kell kijátszani mindig
Nem, nem kell megvennem ahhoz, sem tesztre kérni, hogy lássam az egymás nyakára nőtt portfóliót. Látom így is.No. Akkor horizontálisból vertikálisba elforogni 10-ből 2-szer nem akar a drága ha home screenre lépek 5 ujjas összehúzással. Háttér van, elmosott ikonok vannak, done. Megoldás: nincs. Air2
Felcsatlakozott wifivel elaltatás, aztán másik helyen vissza csatlakozás automatikusan nem megy másik hálóra. Csak pörög a nyomorék. Mondjuk 10-ből egyszer. Air, macbook, 3 hetes.
4S végig kifrissítve. A telefon használhatatlanul lassú.
Macbook Pro: GPU lehalás. Ismerjük, szeretjük, miután felégették az emberek a fél internetet csak lett némi elismerés féle. Most épp megint jó alaplap csere után. NVS T61 sorsa lesz ennek is és megy a szemétre vagy baleknak el kell adni, aki nem tudja, hogy a gép egy pudva.
Szifon 7: Ha olyan napja van akkor gyengébb a térerő, ha nincs olyanja, akkor nem. Csopitársam főnöke is szív ezzel, csere után is, erősen kétlem, hogy ennyi hardver hibás teló lenne. Rosszul fogjuk.
Így hirtelen. De majd írom ha eszembe jut a többi, mindig van valami meglepi
Bale_E: Iparági vagyok én is. Ha meg lehetne oldani, már túl lennék rajtuk
-
Zedz
addikt
válasz
Geller72 #109 üzenetére
Ebben teljesen egyet ertunk. Aki ket magos gepen akar renderelni, az meg is erdemli. Es ahogy irtam, biztos vannak olyanok - ezek szerint Te is - akik tudatosan veszik az erosebb vasakat. De a tobbseg nem ilyen, legalabbis en ezt vettem eszre. En csak arra probaltam ravilagitani, hogy habar a magyar forintnak, adonak es az elozo modelhez kepest 20%-kal nagyobb arcedulanak koszonhetoen nem egy olcso geprol beszelunk, de a konkurencia se kulonb, es a nagykepet tekintve szerintem pofas gep. Nem tudom Windowsos gepet mennyi ido alatt cserelnek, az en kezem alatt 2 evente porognek ki a cegesek, de pl baratnom macbookja 2011-es model, kapott nemreg egy ssd-t, es koszoni szepen jol van. Ha azt feltelezzuk, hogy ezek is kibirnak cirka 7 evet, akkor ennyi idore lebontva nem "annyira" draga.
-
Geller72
veterán
I7-es lapost altalaban olyanok vesznek, akiknek specifikusan kell ilyen gep. Vagy jatszanak esetleg a gepen. En elobbi vagyok. Es pont semmi koze ahhoz, amikor renderelnek, hogy milyen az OS, viszont annak sokkal tobb, hogy egy kaki ket magos dilgozik, vagy egy 8 szalas i7, ami tud is menni maxon, mert eppen nem mereteztek alul, butitottak le a huteset, orajeleit. A progik amugy is 3-ik feltol szarmaznak, nem az OS gyartojatol. Marmint a professzionalisak, nem msfos muvmekerek.
. Tetszik nekem ez a gep is, de max hetkoznapi hasznalatra, de arra ez irtora tul van arazva.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#95561216 #102 üzenetére
Akkor javasolnék egy akksi cserét. Nekem 15"-os laptop van itthon 41Wh akksival, és lazább felhasználás mellett (netezés, filmezés, stb.) ez is röhögve elmegy 6-7 órát. Pedig 2 éves.
A ZenBook és társai simán bírnak 10 órákat. -
Tikakukac
titán
Jah, hogy tudják. Abban biztos vagyok, hogy tudják. Ritkán fordul elő a szakáccsal is, hogy somlóihoz vásárol be, de pörkölt lesz a végén
Az, hogy ki mennyire okos, nem tisztem meghatározni. Azt, amikor a végeredmény egy raklap f0s, azt viszont elég hamar levágja az emberEljössz és élvezheted egy teljes Mac termékcsalád minden baromságát. Ha megoldod őket, még eskü vacsit is kapsz. Van iPhone7, 5S, 4S, Air, Air2, egy 1 hónapos fapad konfigos Air noti és egy '12-es Retina 15". Szoftveres és hardveres hibák vegyesen, ízlés szerinti sorban haladhatsz
Ha a géped BT-t kapcsol ki, mert épp fordítasz/renderelsz/akármit csinálsz, add le gariban vagy túrjátok fel a saját szoftvereket. Még csak nem is hallottam ilyesmiről.
-
Tikakukac
titán
válasz
#95561216 #102 üzenetére
Bárcsak lenne 2 külön kategória: egy nagy hőokádó 4 magos rettenet, amit bele lehetne tenni a W-s gépekbe és egy alacsony fogyasztású, többszálas teljesítményre hegyezett 4 magos, amikre a mostani szoftverek erősen szeretnek építkezni...
Oh, basszus, hiszen erről van szó, mert ilyen létezik! Azt a betyármindenségit, hát, hogy mik nincsenek?!Mindig ez a felületesség. Nincs baj a 4 maggal. Csak minden barom márka úgy gondolja, hogy füzet vastagságú gépeket kell csinálni, független a hardvertől. Mert az fenszi, trendi, szexi. Akkor dolgozzatok 7000rpm-es ventik mellett 1 percig, utána lehet élvezni a default órajeleket
Szereti a nép, követeli a nép, megkapja a nép. A fizika meg húzzon a sarokba, 2018-ban nem menő már az ilyesmi.
-
Zedz
addikt
válasz
Tikakukac #99 üzenetére
A hardvervalogatas alatt azt ertem, hogy valoszinuleg az ott dolgozo mernokok tudjak mit miert raknak bele. Persze tudom, hogy mi, forumozok okosabbak vagyunk naluk.
A kurtasagokra kivancsi vagyok.ceripapa: Sajnalom a fonokodet. Nekem olyat csinal a windows, hogy munka soran ha kell a kraft, elveszi az erot a bluetooth alol, es addig nem hallgathatom a zenet amig a forditas be nem fejezodott.
-
törölt tag
Rohadtul nem mennek annyit, jo ha 5 orat, minimalis hasznalattal, de ha felporog 3 ora se jon ki. Cserebe 2 perc utan throttlingol ha hajtva van, ezert kozeleben sincs egy regebbi asztali gepnek sem. Es ez egy 700 ezres thinkpad t470p, amiben a p a performancet jelentene. Szoval reszemrol hagyjuk et a negy magot minden notiba maniat.
-
törölt tag
Mobilitasban benne van az aksiido is. Ha adott use casehez toltot is cipelni kell, akkor hiaba 13-14 colos a gep.
Asus laptoppal meg hagyjal legyszives. Amin most gondolkozok mac mellett az thinkpad x280, rosszabb kijelzovel, negymagos procival 550 ezer. De ha 16 giga rammal akarom, akkor applenel +80, az x280-bol viszont +150, mert itthon nem tudom konfiguralni, csak megvenni a legolcsobb 16 gigast 700-ert, szamomra feleslegesen eros procival es nagy ssd-vel, meg talan touchos kijelzovel, amit aztan vegkepp a hatam kozepere kivanok.
-
ceripapa
aktív tag
Hát XD ennyi erővel nekem se volt bajom a Xiaomi MI A1-l
Hardverről annyit főnökömnek macbook pro van 2017-s , és szeretve videot vágni , vág is de kurvára anyázza(melegedik , lassu , persze ha a framek számát felezi akkor azárt tud haladni) , hogy a kurta apple
nem tudott valami rendes hardvert beletenni XD , már elgondolkozott az egpu-n is csak TB2 van a gépen az meg hajadra kened
.
-
Tikakukac
titán
Köszönöm, hogy elmagyarázod azt, amit tudok.
Nekem azt magyarázd el, amit leírtál.
Ha pedig érdekes Mac anomáliákra, típushibákra és irdatlan prosztó részletekre vagy kíváncsi, nos, olyat is tudok. De engem első körben még mindig az érdekel, hogy hogyan is megy ez a hardverválogatás. Bullshitnek tökéletes, azt el kell ismerni.
-
RM1
aktív tag
Konkrétan melyik típusokról van szó? Én is hasonlók között gondolkoztam, HP-n mondjuk a touchpad miatt nem. A Zenbook jó, ha kimondottan Windows ultrabook-ot keresel, de az i7 proci felesleges, mert nincs hozzá meg a hűtés. Hangszóró, fejhallgató kimenet, touchpad messze jobb az Apple-nél, mint bárki másnál. (Bill-nél mondjuk Thinkpad.) Ha ezek a dolgok nem számítanak annyira, mint a nagy tárhely és a 16GB RAM akkor az Asus jobb választás.
A magok száma pedig ilyen vékony, gyenge hűtésű gépeknél lényegtelen. -
Zedz
addikt
Tikakukac: Sokan nem gondolnak ra, csak a nyers hardvert veszik figyelembe. A gep hasznalhatosagat nem csak az hatarozza meg. Nem tudom mi lehet az Aired baja, nekem pl. megjelenestol van iPhone 7em, es sose volt meg gondja. Az iOS11 startnal erezhetoen szarabb volt mondjuk az akksi ido, de a 12 ota *lekopogom* semmi baja.
joysefke: Ez aztan velos valasz volt, koszonom. Ha van valami ertelmes is amit mondanal, akkor fent vagyok LinkedInen, ird le ott nyugodtan.
-
<Lacy85>
addikt
"Ha akarnak egy egesz napot kibiro, halk, de kvazi eros gepet, akkor kepbe jon az Intel 2 magos megoldas, mert ez van es kesz.."
Egész napot úgy bírnak ki a jelenlegi laptopok (nem csak ez, bármelyik), ha visszafogottan vannak használva.
A 4 magos i7-es gépek is mennek simán 10 órákat.
Viszont ha kell, azokban legalább van kraft.Gondolkodtam már én is az Air-en, viszont az a 900p-s kijelző eléggé szúrta a szemem.
Örültem is, amikor megláttam a felbontást.
Első gondolatom az volt, hogy végre megjött az eszük. 350-ért még "egye fene, vegyünk egyet" kategória.
De amikor megláttam az árát.....
Közel fél milláért inkább az "egyétek meg" ligában indul.
Ennyi pénzért gondolkodás nélkül a 14-es Asus-t venném sokkal jobb procival, kétszer ennyi memóriával, meg négyszer ekkora SSD-vel. Sőt, az még közel egy százassal olcsóbb is lenne...
Ennek simán a régi Air árán kellett volna jönni. -
Dare2Live
félisten
amúgy értjük mit akarsz mondani, de HWt max iphoneba tervez apple, notinál intel/amdt használ. Nem a válogatás ott a lényeg, hanem, hogy saját az sw és igen nem mellesleg 3 eszközre csinálják meg nem 333ra.
Egy androidnál az csoda, ha 2évig frissen van tartva, iphonenal ennek a sokszorosa.
-
joysefke
veterán
Azt nem szoktak altalaban figyelembe venni, hogy a machez a hardver ugy van osszevalogatva, hogy azon a leheto legfinomabban fusson a mindenkori OS. A legjobb pelda pl az iPhone, ahol fele annyi memoriabol is vigan el van a telefon, mint az Androidos tarsai. A jo szoftver elkepeszto mertekben meg tudja valtoztatni a hardverrol alkotott
Regisztrálj LinkedIn-re, hátha van az Apple-nél nyitott
bullshitakarom mondani kommunikációs manager pozíció. -
Zedz
addikt
Ugy tudom mar a macOS sem a regi evek ota. Ennek ellener amikor nekem volt (1-2 eve), annyira jo rendszert meg eletemben nem hasznaltam, pedig megfordult mar par dolog a kezem alatt. Kihasznalatlansag miatt lett eladva szegeny mac, de nagyon orulnek ha mondjuk a munkahelyen azon dolgozhatnek.
-
Zedz
addikt
Ertem, jogos. Mobil SoC-bol tenyleg nagyon bika hardvert raknak bele, az uj iPad Pro is eszmeletlenul eros, de ahogy az i7-rol irtam, erre is azt gondolom, hogy a tobbsegnek eleg lenne egy iPhone 5S is.
Azon erdemes lehet elgondolkozni, hogyha esetleg elhagynak az Intelt es sajat cpu kerulne a gepeikbe is, vajon mennyivel lennenek elorebb. Szerintem elobb-utobb ez lesz. Objektiven nezve a dolgot az Intel is egy helyben toporog mar evek ota, es ezzel a gepgyartok igazabol nem tudnak mit kezdeni. Ha akarnak egy egesz napot kibiro, halk, de kvazi eros gepet, akkor kepbe jon az Intel 2 magos megoldas, mert ez van es kesz.. Lehet jobban jarnanak egy A12X-el?
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#95561216 #85 üzenetére
Ezt most nem igazán értem. Minél mobilabb? A fent említett gépek is 13, 14"-osak.
A 13"-os 8. generációs i7-es ZenBook 256-os SSD-vel meg durván 320 ezer.(#87) Zedz:
"Azt nem szoktak altalaban figyelembe venni, hogy a machez a hardver ugy van osszevalogatva, hogy azon a leheto legfinomabban fusson a mindenkori OS. A legjobb pelda pl az iPhone, ahol fele annyi memoriabol is vigan el van a telefon, mint az Androidos tarsai."Inkább az a jellemző, hogyha valamiben erős egy termékük (mobil SoC), akkor "ez a legdurvább, minden más csak sz@r, na meg igenis kell a kakó a telefonba is",
ha valamiben meg gyenge (pl. Air hardvere), akkor meg "ááá, Apple termékekbe nem is kell több kraft, mert így is de király minden".Szóval érted a poént.
-
Zedz
addikt
Most ne az anyaghasználatot és prémium gyártási minőséget nézd, hanem ha a számokat nézed, akkor mi van?
A problema az, hogy az emberek a windowsos vagy linuxos gepekhez meregetik a konfigot. Azt nem szoktak altalaban figyelembe venni, hogy a machez a hardver ugy van osszevalogatva, hogy azon a leheto legfinomabban fusson a mindenkori OS. A legjobb pelda pl az iPhone, ahol fele annyi memoriabol is vigan el van a telefon, mint az Androidos tarsai. A jo szoftver elkepeszto mertekben meg tudja valtoztatni a hardverrol alkotott eddigi nezetunk. De errol van itt egy nagyon ajanlott olvasmany.
Meg merem kockaztatni amugy azt a kijelentest, hogy azok az emberek akik i7es laptopot hasznalnak, azoknak a 90%-a siman beerne egy ketmagossal is, es ha nem szolnanak rola, meg csak eszre sem vennek.
-
<Lacy85>
addikt
Ennyi pénzért?
Ebben minden édes kevés. Nézd meg mit ad pl. az Asus 80 ezerrel olcsóbban."Latom a nagytobbseg a 2 magon ki van egve, ok is csak latasbol ismerik a gepet ugy tunik..."
Gondolom mindjárt meg is magyarázza valaki, hogy ez a 2 magos i5 valójában erősebb, mint egy 4 magos i7.
-
dorten
tag
Brutalis ar, fika hardware.
-
Geller72
veterán
E6440-em van. i7-4800, 8 gb ram, 128 gb ssd+500 gb SSHD, natív ATI VGA 2 gb-al, akkor még itt is 1440x900-al. Pedig ez egy relatív régi gép. Az akkori ára volt 440k. Az SSHD-t én raktam már bele az ODD helyére. A mai napig szerintem elég jó gép, kraftra legalábbis még nagyon. 2022-ig még garos is, de nézegettem már utódját. Én is egyelőre Asus Ultrabookban láttam egyedül az utódot. Ez akkor is irreális szerintem. Majd fél milla indulóval egy nagyon gyenge alapkonfig. Persze relatíve, de most csak a saját i7-es konfigomhoz képest nézve. HA tisztán csak a teljesítményt nézzük, akkor baromira túl van árazva az, ami benne van. Tudjuk, hogy más minőségi laposok is fél milla körül vannak. Én csak azt fájlalom, hogy itt az induló ár ennyi, miközben lófasz sincs benne.
Most ne az anyaghasználatot és prémium gyártási minőséget nézd, hanem ha a számokat nézed, akkor mi van? Lehet, hogy ebből nekem is egy ultrabook lesz.
-
<Lacy85>
addikt
Segítsetek légyszi, mert nem tudok dönteni. Laptop vásárlás előtt állok.
Vártam az új Air-re, mert a régi már nagyon gagyi volt.
Jelenleg 3 lehetőség közül kellene döntenem:1. HP ProBook / Asus ZenBook 4/8-as i5 / i7 procival, 8GB DDR4 rammal, 256GB SSD-vel ~300 körül.
2. Asus ZenBook 4/8-as i7-es procival, 16GB DDR4 rammal, 512GB SSD-vel ~400-ért.
3. MacBook Air 2 magos i5 procival, 8GB DDR3 rammal, 128GB SSD-vel 475-ért.Komolyan nem tudom, melyiket válasszam.
-
-
Solten
őstag
válasz
m0h0senator #1 üzenetére
256 GB SSD 80k-ert. Wow, aranybevonatot kapott?
-
icp1970
senior tag
Huhh.Ez megdöbbentően drága lett.
-
joey04
titán
válasz
Tikakukac #36 üzenetére
Tudom jól, hogy mi a véleményed a laptopkról, meg benne vagy a szakmában, stb, de hiába van kevesebb tapasztalatom, nem értek egyet és ugyan jóval kisebb a merítési lehetőségem, de az általad leírt statisztikát közel sem támasztják alá az én megfigyeléseim, nem mennek ezek olyan gyakran tönkre. nem csak az apple notik, egyik sem. legutóbb a noname gamer laptop topikban olvastam a hozzászólásaidat pl. szóva nem az apple védelmében mondom, hanem a laptopok védelmében.
-
-
Tikakukac
titán
Nincs a protokol ami kiszed neked mindent egy ennyire komplex és 10 millió változós szoftverben. Főleg nem, ha épp nem Hollywood gyártja az anyagot. Azért a Pistike és mozivászon között van még pár lépcső
Adobe is egy kalap kaki bír lenni a random crashekkel, de ott nem is fizetsz ki a hardverbe építve felárat egy kanyit se.
Amit te csinálsz, a wifis átvitel, onedrive és társai, az nem Mac szisztéma. Ezek külsős programokkal álcázott 20 éve működő alapvetések. Egy ftp felöltés meg letöltés és távgép beqrna ha nem menne.
A buli és a mágia ott kezdődött, hogy elkezded írni az emailt a telódon, majd tolod később tabon, majd gép elé érsz és ott befejezed és csatolod ami kell. Airdrop dettó, 2 klatty és minden megy is át. És még megannyi hasonló okosságok tömkelege. Na ezeknek kéne flottul menniük. Nem olyan "feature" halmaznak, amiket egy Terminalból is elintéznél, csak grafikus köntösben fenszibbnek tűnnek.Remusz911: Huuuuu a műszaki indokok. Azok a kedvenceim. Az ótvaros TN panelre is voltak ilyenek, a kevesebbet fogyaszt és hasonlók. Tudod mi fogyasztott volna még kevesebbet? Valami vadorzós kis E Ink kijelző! Micsoda műszaki indok! Irány a kassza!
Jahj, Uram gyere értem.
Meg ez a hát "érzésre" nincs diffi, várni mindenki tud. Job, done, fizetés utalva, mehet a gyártás.
Nem. Onnan tudja az egyszeri paraszt, hogy a fejére kaksiznak, mikor egyes gyártók kiadták/kiadják ugyanazt a gépet kisebb-nagyobb órajeles procikkal is. Amikben maga a chip gyakorlatilag ugyanaz. Egyesek meg vannak olyan szemetek, hogy nekiállnak azonos szintre rakni a multiplereket és tologatni a vCore-t. A végén meg rácsodálkozik, hogy tudja mind az azonos órajelet, sőt, még sokkal alacsonyabb hőtermelés mellett is. Akkor a megoldás, hogy zsebszámológépet csinálunk a marketingesek által így is értelmetlenül elvékonyított és megerőszakolt alaplapos gépünkből? Nem
flimo: Azért mert egyes emberek hülyék a témához, de hatalmuk van, miért lesz rossz a kategória? Ezért lettek olyan szörnyek, hogy vékonyított workstation. Így is vastag, így sem lesz belőle subnoti, de legalább nonstop leolvad szerencsétlen. Megérte az is.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #63 üzenetére
Hagyjuk ezt a sok mag mániát, épp azzal szívok, hogy a cégnél ragaszkodtak a négy magos géphez, és fűt, vastag, nehéz, 3-4 óra után lemerül, de cserébe közelébe sincs egy asztalinak, mert throttlingol. Mindezt azért, mert nagy átlagban napi kétszer, háromszor le kellett buildelni a teljes alkalmazást + deploy, és így 15 perc helyett 10 vagy valami hasonló arány, de addig úgy is kávézok, ergo haszna semmi.
-
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #59 üzenetére
Nem használtam Final Cut-ot, és így magát a szoftvert sem tudom megítélni. Ismerősi körben használják hobbi célból, van Mac + Premiere használó ismerős is. Azért tartottam fontosnak a hobbit megemlíteni, mert ipari célra használt gépnél nem szoktak oprendszert frissíteni, programot is csak nagyon indokolt esetben. Zenénél és ipari gépeknél, robotvezérlőknél egész biztosan (pl. KUKA is gyakorlatilag windows-t futtat), gondolom videónál és úgy illene, ha tényleg komoly cégről van szó, így én ezért nem az Apple-t, vagy az MS-t tenném felelőssé, hanem aki bevállalta a frissítést, pláne teszt nélkül.
Szisztémát szintén nem tudom megítélni, simán lehet rossz. Hozzáteszem itthon HP szerverem van, simán tudok a Mac-ről dolgozni rá, wifin 600 MBit/s sebesség mellett kábelezni sem kell. Volt iPhone-om, Onedrive-ba szinkronizált (ez nem tudom számít-e), iPad-ról távoli asztaloztam stb. Nem tudom Te mit akartál csinálni pontosan, de én mindig a saját tapasztalataimból indulok ki, és ha nekem sikerül elsőre, akkor másnak is mehet. -
Tikakukac
titán
Ez mind-mind remek. Ha nem tudnám, hogy olykor teljes vágószobák álltak a földbe, mert a final cut bedőlt vagy épp az oprendszerre sikerült úgy frissíteni, hogy backupozni kellett vagy mert a híres minden mindennel működő ökoszisztéma egy kalap trágyát ért.
A feature akkor feature, ha megy. Nekem volt egy időben teló-tablet-asztali. Mind Mac. És akkor kellett volna tudnom egy rakat mindent csinálni vezeték nélkül. Nem ment. És gondolom ha egy informatikusnak magas, akkor a sima usereknek megint. Csabinak láttam pár videóját, amiben épp olvad az agya, mert az AirDrop nem megy és nem tud videót sem vágni. Na pont ezek nulláznak le egy értéket nálam. Ez nem fér bele, ez nem hozzá adott érték, hanem pont az ellenkezője. -
törölt tag
Szerintem felesleges a touchbizbasz nélküli prokkal hasonlítani, azoknak hamarosan végük, és ez az AIr inkább azok helyett jött, a régi Air helyett meg van ipad pro.
A két magnak meg inkább örülök, nem eszik annyit, nem melegszik annyira. Négymagost vagy berakják ebbe a házba, és folyamatosan throttlingol, vagy megoldják a rendes hűtést, de az meg tényleg nem air lenne.
-
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #52 üzenetére
Így van. De akkor is van rá lehetőség. Sokszor benne van az is egy-egy vásárlásban, hogy exkluzív programokat tudj futtatni. Egy optimalizált szoftver megfelelő futása az én véleményem szerint inkább pozitívum mindenesetre.
Noukoum: amit én sejtek, hogy ha lesz is új modell, árban az előző fölé lövik. Belépő Pro jó lehet esetleg.
-
Noukoum
veterán
Nem hidd el használtam már apple laptopot, pontosan tisztában vagyok vele hogy milyen. És nem hiszem hogy egy premier pro-ban (példa) sokkal jobban fog teljesíteni egy mac az optimalizáció miatt. Persze linkeket szívesen fogadok.
És nem nem vagyok vérpistike aki csak a magszámokat nézi. Véleményemet továbbra is tartom, ebbe a gépbe bele kellett volna mennie a 4/8-as intel procinak. Persze nem akartak konkurenciát a pro-nak, de azért az árat kilőtték az űrbe, enélkül nincs update. -
Mennyi??
Én meg naívan azt hittem, hogy 1000 Euró környékén marad.
Amúgy hadd kérdezzem meg, miért venné ezt valaki a Mid 2017-es Macbook Pro helyett, amit már akár 1200 Euróért kapni??Ennyiért ez a laptop már nem ajánlható, míg a régi Macbook Air 800 Euro körül szerintem egy viszonylag korrekt ajánlat volt akár diákoknak is. De ennyi pénzért ez már pofátlanság. Volt Macbook Airem 4 éve és szerettem is(az OS X-et leszámítva), de most azt mondom, hogy rohadjon meg az alma
-
RM1
aktív tag
Almát hasonlítasz körtével. 4 éve ugyanazt gondoltam, amit te, aztán használtam pár hónapig egyet. Ha nem Windows-t akarsz rá tenni, akkor felesleges a 2 magos procin fennakadni, pláne, hogy pont ugyanazt a procit nem rakják bele más gépbe. (iPad 2GB rammal gyorsabbnak tűnik, mint a 2x annyiba kerülő Samu 4 GB rammal.)
Kollégám pro-ja 6-7 éves, FHD videót vág vele, "effektezve" is realtime vissza tudja nézni. Mutass olyan 2kg alatti 6 éves notebookot, ami ugyanezt tudja. Igaz a proci i7, de abból a leggyengébb. Nem csak hardvert veszel. -
joysefke
veterán
2018-ban kétmagos processzorral meg 8GB öreg DDR3 RAM-mal, 128GB SSD-vel szűk 500E forint?
A 128->256GB SSD felára pedig 70E Ft? Jól látom ezt egyáltalán?
-
-
RM1
aktív tag
A pro egy munkagép, de ettől még a VGA-ja annak sem lesz komolyabb játékokra / GPU igényes munkára igazán jó. Arra még mindig asztali konfig kell, vagy vehetsz egy eGPU bővítőt jóval olcsóbban, mint amennyi a felár a dedikált VGA változaton. Másrészt viszont a Mac-ben az integrált VGA lényegesen jobb, mint amit a többi gyártó megkap az Inteltől.
Használtál már Mac-et? 128GB volt az előző és a mostani gépemben is, minden fontos program fenn van, és még így is van rajta 60GB hely. Normál felhasználásra, ha nem filmgyűjteményt tárolsz rajta, bőven elég. Adattárolásra ott egy NAS, vagy külső vinyó, esetleg SSD. A benne lévő SSD egyébként olyan teljesítményű, amit azért PC-s verzióban se kapsz meg 4-500 alatti gépekben. -
domerator
veterán
Na most örülök igazán, hogy májusban megvettem az Airemet...
ezekért oda nem adnám a világ pénzéért se
-
Zedz
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #35 üzenetére
Ez? Ebben nem látok semmi extrát egy Airhez képest.
15" nem munkagépnek való, azokat meg se nézem még Almáéknál sem.
Noukoum: Belépő szintű, igen, az Apple termékei közé. De alapvetően nem egy belépő szintű consumer gép. Mutass ennyi pénzért jobbat.
moleculez: Ha a másik oldalról fogjuk meg, olcsóbb lett a Pro, mert koppra az a hardver van benne, csak kapsz egy touch id-t is hozzá. Szvsz a touchbar nélkül Pro 1-2 éven belül ki lesz vezetve, nem hiába nem kapott idén frissítést.
-
DNReNTi
őstag
Ez igy szep meg minden, de ennyiert mar kicsit rapotol az ember es viszi a Pro-t. Vagyis en ilyen arak mellett, inkabb azt vinnem.
-
-
moleculez
veterán
válasz
Patrik.Varga #3 üzenetére
Belépő Pro és Air között 80£ különbség... Nevetséges...
-
Noukoum
veterán
-
joey04
titán
Az új Air két év múlva nagyon jó lesz nekem használtan.
-
Tikakukac
titán
Sokan esnek ebbe a hibába, hogy a szervizbe a rosszak mennek és hát egy csomó megy amúgy rendesen, mi gond lehet.
Nos. Amikor 5-ből 4 gépen első évben venticsere van, az nem jó. Kisker eladásból beküldött adatokból kinyerhető. Élek a kifejezéssel, hogy sz@r. Amikor hullik a billzet, letörlöd az anti reflex réteget, tonnaszám forgatod a fedlapokat törés miatt és seperni tudod a kihullott műanyag pöcköket és sajtolt anyákat, akkor ott nem problémás dolgok vannak, hanem ipari szemétgyártások. Nem beszélek olyanokról, amikor visszavásárol már a cég egyes konfigokat, mert 54 oldalas javítási dokuja van az ügyfélnek. Legbelső körökben meg mindenki tudja, hogy bezony a sorozat típushibás és nem is lesz rá javított alkatrész.
Az, amiről te beszélsz természetes. Amiről én beszélek nem
Na, de kicsit ON megint. Nem 1 haverom nagyon koca laptopos. Értsük: nem nagyon kell nekik semmire a laptop. De azért néha mégis. Ők vettem 300k-s puttó konfigot. Most akkor ez ki lesz vezetve 1-2 éven belül?
-
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #31 üzenetére
Ebben egyet kell értsek, hacsak nem a munkahely biztosít ilyen gépet, biztosan nem vennék meg sokan. TP-ből a P széria maradt meg valódi munkagépnek, de abból az alapkonfig is alulról éri az 1 millát, asszonyét kipróbáltam, de nekem hordozós gépnek nagy a 15".
Szervizbe pedig ugye nem jó gépeket szoktak vinni, úgyhogy érthető, hogy van problémás konfig is. Ismerősi körben 6-7 éves gépek is mennek hiba nélkül, és átlagos felhasználásra mai napig elfogadhatók.
-
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #25 üzenetére
Volt X230-as gépem, egyik legjobb céges gépemnek tartom mai napig. Olyan teljesítményt viszont még 2-3 szériával későbbi TP-k se tudtak az U proci bevezetése miatt. De itt most alapvetően nem 4 évvel ezelőtti modellekre vonatkozott az állításom. Munkahelyi használattal mindenesetre a 6 órát még a TN-es i5-ös verziónál is erősnek érzem, ha mondjuk használva is van a gép. T440 2 akksival újan mondjuk tudott 10 órát, de Visual Studio-val aktív használat mellett inkább 6-7 óra volt reális.
TP-nél azóta egyébként azóta a touchpadot elrontották, és az anyaghasználat is rosszabb lett. T480-t rendeltünk munkahelyemen, de általános vélemény sokat tapasztalt kollégák szerint is, hogy lefele megy a színvonal. Használtan persze jó vétel, alig 2-3 éves gépek az új árának a negyedéért mennek, értéktartása 0. Nálunk most az x240-ek már hullanak gari lejárta után alig fél évvel. -
dekoninck
aktív tag
Elsőre soknak tűnik, de biztos más is írta már, hogy ez nem a szétesős fajta alap Toshiba laptop
. 8 évig simán kihúzzák ezek a kütyük, és az se mindegy, hogy csúcs kreatív appokat kap mellé az ember. Egy jobb Dell vagy Lenovo egyébként pont ennyibe kerül.
A Macbook Air helyett egyébként inkább iPad Pro-t vennék, ha most kellene. -
sonigeri97
csendes tag
Mit tudhat ez a proci (uj air) a most kaphato legolcsobb prohoz kepest?
-
RM1
aktív tag
Kinek van szüksége 1 milliós gépre? Mondjuk aki kivételesen erőforrásigényes dolgokra használja, leginkább dolgozik vele. Az alap verzió bőven elég szinte mindenre.
Dedikált GPU helyett meg ott van a TB3 csatlakozó. Ha normális GPU-t akarsz laptopba, akkor a hordozhatóság amúgy is felejtős. -
Mamuska
őstag
Ez vagy 100-al drágább mint amire számítottam, 500-ért egy Air brutális. Épp az Air meg a Mini volt az amivel az ember belekóstolhatott az alma világába értelmesebb áron. Az SSD árak elég szépen bezuhantak, almánál ez nem látszik.
-
Tikakukac
titán
Oszt' akkor ezt most így hogyan?
300k-ért eddig sem volt semmi egy olyan gép, aminek a kijelzőjét 10 éve is sziszegve kellett volna berakni bármibe is, de ez az új konfig tényleg elszállt. Most akkor ki lett a célcsoport?
ricsard88: Akkor valamit nagyon nem jól próbáltál. A szutyok x230-am a közepes 6 cellással megy 6 órát. És ez még csak nem is U procis. 3 gennel ezelőtti sima konzumerekben is már 8 és 9 órákat mértem netezés közben
-
Lacc
aktív tag
+1, nálad a pont. A Macbook árkategóriában vagy az alatt 20%-al (Dollárban nézve és nem Forintban, mert utóbbi az EU várm és ÁFA miatt csalóka) a Macbook-ok érik meg minőségben.
Arról nem beszélve, hogy a legolcsóbb Mac Mini csak 800 dollár (azaz csak 260.000 Huf körül van), így nézve még korrekt. (Amilyen Intel CPU árak vannak, alaplap, memória, nvme-es SSD stb.)
-
Raymond
titán
Apro elteresek vannak ezeknel, a 8210 jeloles jo eselyel van a GPU miatt es az apro elteresek az orajeleknel. Peldaul 1.6Ghz base az 1.4Ghz helyett es 3.6Ghz boost 3.9Ghz helyett de megis 5W TDP-vel peldaul. Vagy 7W TDP-vel es mas limitekkel hogy hany masodpercig boost-olhat stb. A gyakorlatban ezek lenyegtelen kulonbsegek.
-
Noukoum
veterán
A legdrágább verzió több mint 1 millió forint dedikált gpu nélkül. Nevetséges. Az még jobban hogy a sok marha meg is veszi. Remélem így a windowsos laptop árak is nőnek, ugyanúgy mint az iphone-android versenyben. Tehát a sok birka miatt fizetek többet. Köszi!
-
RM1
aktív tag
Ugyanazt tapasztaltam én is, 1500€-s gépnek a touchpadja használhatatlan, akksi 4 órát bír, kijelzője legalább IPS, de az i7 változat 16 GB rammal ebből is 2500€. RAM, SSD ugyanúgy nem bővíthető már se a HP, de a Lenovo gépekben, és akkor az anyaghasználatról még nem volt szó.
-
Zedz
addikt
Azért mert a régi modelt is lehet még kapni, annak annyi.
Az újnak 2560x1600.Nem az Applet akarom védeni, de a munkahelyen dolgoztam már 300 ezer forintos Dellen, 600 ezres HP-n is, és mindkettő borzalmasan rossz volt. Pedig nincsenek nagy igényeim, normálisan összerakott gépház, szép kijelző, értelmes billentyűzet és használható touchpad. Specben pedig bőven egy MB alatt voltak.
A 600K-s HP default HDD-vel jött.
De csak random kerestem most 500-ért az egyik webshoopban gépeket: i5, 8 giga ram, 256os ssd, fullHD kijelző, műanyag ház. És ezeknek minimális variáció. Akkor most miről is beszélünk?
-
Raymond
titán
A CPU ez [link] a 7W TDP konfiguracioban. A grafika pedig azert 617 mert gondolom a 950Mhz 615 es az 1150Mhz 620 kozott boost-ol 1050Mhz-re.
-
troviko
senior tag
Ez nem laptop, ez LOL-top...
-
DaveNo1
veterán
Oké, tehát egy jobb kijelző meg frissített külső az +200 a régebbi air-hez képest? Ezek tényleg hülyék nem tudok mást mondani, amióta nincs Steve Jobs nagyon elgurult a gyógyszer az Apple-nél, és csak arról szól a cég, hogy hogyan nézzék minél hülyébbnek a saját vásárlóikat. Pedig az Air érdekelt volna, de ennyiért már veszek egy top hardveres windows ultrabookot...
-
RM1
aktív tag
válasz
Ha alkatrészárakat, vagy hasonló gépeket nézel, nem jön ki sokkal olcsóbban egy PC sem. Régen én is sokalltam a Mac árakat, de 2 hónapja kellett egy új laptop, és Asus Zenbookon kívül nem találtam értelmes alternatívát. Plusz a használtpiaci árakat is figyelembe véve, a Mac amúgy is verhetetlen értékmegőrzés szempontjából.
-
ArGab
őstag
Ez így elég drága lett, jóformán a touchbar nélküli MacBook Pro árak. Erre hiába volt várni, marad valami gyorsabb és olcsóbb Windowsos laptop.
-
Sefter
veterán
Én alma fan-ként, hozzá vagyok szokva az árazásukhoz, de ezek nagyon beteg árak lettek...
-
Geller72
veterán
válasz
m0h0senator #6 üzenetére
"dizájnja hasonló a hagyományos Macbookhoz, de a 13,3 hüvelykes kijelzőnél a normál 1440x900 pixeles kijelző mellé elérhető a Retina opció is, amely már 2560x1600 képpontos felbontást kínál."
Ez a mostani konfig és a leírtak szerint kapható még az említett felbontással is a retina mellett.. -
Youri
veterán
válasz
Meg 5K kijelző
-
Geller72
veterán
-i5 2 mag
-DDR3 memória
-1440x900-as felbontás
-IGP
-128 gb SSD
[Milyen évet írunk?]És mindezt ~fél milla indulóért. Hahahahahaha.
"Hülyéket keresünk" - jeligére a sztórban lehet jelentkezni.
.
-
ceripapa
aktív tag
Alapból rossz a spec
https://ark.intel.com/products/124967/Intel-Core-i5-8250U-Processor-6M-Cache-up-to-3-40-GHz-
8250u az 4/8
de innentől már mindent leír mennyire foglalkoztak vele
-
Patrik.Varga
tag
válasz
m0h0senator #1 üzenetére
Azért csak sikerült a mac mini árát is a csillagos égbe tolni. Pedig nagyon vártam...
Nem a full extra custom: (Mondjuk felső középnek)
- I7 proci
- 32GB RAM
- 1TB SSD
- 10Gigabit Ethernet970.000 szép magyar forint
A fullFUllFULlFULL extra csak lazán másfél milla.
Az iMAC pro alapára 200-al több, de abban XEON proci és dedikált videókártya van. (SSD, RAM ua.) -
törölt tag
válasz
m0h0senator #1 üzenetére
Árban sokallom mindkettőt, vagy mind a négyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SSD kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Akciófigyelő: Humble 'WB Play The Legends' Bundle (PC)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i5-12600HX RTX A2000 32GB DDR5 1TB NVMe gar
- ROG Strix G16 G614JIR 16" FHD+ IPS i9-14900HX RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest