- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #147 üzenetére
Se FTP, se P2P nem volt említve, nem tudom ezek honnan jöttek neked. Az, hogy a háttérben milyen protokollok ill. szabványok vannak nem is említettem, mert nem lényeges. Működik, használható, és ha mégsem, még mindig lehet, hogy nem a rendszer hibája. Mindennek az alapja valószínűleg a történelem előtti időkre visszavezethető, de nem onnantól kezdve elérhető és használható.
Az említett dolgok amúgy maguktól működnek, nem kell letérdelni amiatt, én sem tartom nagy dolognak. Csak azért volt megemlítve, hogy van akinél együtt is működnek a "dolgok", akár különösebb ráhatás nélkül is. -
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #130 üzenetére
Néhány dologban más a megközelítésünk. Valószínűleg az eszközeinket is más céllal / célra használjuk. Ha nem megy, aminek mennie kellene, az hiba, egyértelmű. Használok win-t, mac-et, néha linuxot is előnyeivel-hátrányaival. Benne van az is, hogy csak simán könnyebben viselem ugyanazokat a problémákat. A számítógép nekem is munkaeszköz. Egy villanyszerelőnek, vagy bármilyen mesterembernek is aranyárban mérik az eszközeit, és bizony nem egyszer láttam én is, hogy azokkal se minden tökéletes.
Grafika pont nem érdekel, max a highlighting.Nem tudom 1990-ben milyen technológiák álltak rendelkezésre amikre utalsz, de kollégáimmal sokszor előkerül a téma, hogy akár még 5 év alatt is mennyivel egyszerűbbek lettek a dolgok. (A legidősebb még a 80-as évek végén maga írta át a firmware-t az első IBM billentyűzetéhez. Párszor elmondta azt is, hogy hány havi fizetése volt mérnökként a gép, de pontosan már nem emlékszem rá.) Biztosíthatlak, hogy az általam említett és használt dolgok nem hogy 1990-ben, de még 3-4 éve sem számítottak működőnek, legalábbis széles körben, elérhető áron és mai szemmel nézve jó teljesítmény mellett.
-
Zedz
addikt
válasz
Tikakukac #112 üzenetére
Nem ultimate erv, de en altalaban nem szarozom azt amit meg ki sem probaltam. A portfolio tenyleg egymas nyakara nott, ezzel nem lehet vitatkozni, de tisztan latszik a termekek atrendezodese. TB nelkuli Pro helyere hoztak fel az Airt, ennyi tortent.
EclipseGT: Nyers eroben jobbat veszel, igen. De kerdes, hogy milyen a: gepben levo panel, a billentyuyet (bar ezt az uj butterflyt is szidjak mint a bokrot), a haz minosege, a touchpad (amit nem ertek h mas gyartonak miert nem sikerul megoldania) es a tobbi. Mindenkinek mas a fontos, en szeretem ha a build quality kozel 10/10.
Noukoum: Az Apple felhasznalo az agymosott, vagy te vagy esetleg az elvakult hater? Napi filozofia.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Tikakukac #127 üzenetére
4S 16-ban kaprta meg a 9es ios-es frissítést. 5 évig volt támogatott
Félre ne érts teljesen tisztában vagyok (szervizesként) az apple hátrányaival mind szoftveresen mind hardveresen. Gondolok itt a mbp-gpu gondjaira stb. Azt felejtik el sokan, attól mert valami irritálóan drága nem vonza azt magával hogy hibamentes is legyen. Láttam olyan hetesszifont megjelenéskor, hogy be sem kapcsolt dobozból kivéve.
Bench pontok:
azért egy mobil oprendszert ne dobjunk egy ringbe egy 3dmarkkal ahol több faktor is közrejátszhat az eredményeket tekintve..
-
m0h0senator
őstag
válasz
Tikakukac #112 üzenetére
4S: beszopták akik agyig frissítették... (7 éves HW-ről beszélünk a telekommunikációban)
Air2: cloudba biztonsági mentés DFU újratelepítés cloudból visszatöltés
MBA: melyik OS?
MBP: szokásos amit írtál
szifon7: mikori sim kártya SW hogy lett frissítve?
Több szem többet lát
-
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #69 üzenetére
Azt kell itt tisztázni, hogy hobbi, vagy nem az. Ipari felhasználásra üzembehelyezett rendszereknél nincs csak úgy előkészítés nélküli rendszerfrissítés (még talán azzal sem), mindegy hogy Hollywood, vagy akármi. Azt írtad vágószoba, gondolom dedikált erőforrásokkal ha egyszer a helység is funkció szerint dedikált.
Azt írtam, hogy nem használom a Mac szisztémát. Lehet, hogy nem jó. Biztos van olyan is, akinek megfelel. Pont az a lényeg, hogy nekem heterogén környezetben sem volt problémám különféle eszközökkel / szolgáltatásokkal, és itt azért nem egy levélküldésről van szó. Levelet jellemzően web gmail, vagy outlook kliensből küldök, és nem szokott gond lenni vele akár több gépen szerkesztve sem, és nincs semmiféle extra protokoll, vagy beállítás. Nincs is rá szükség, valószínűleg Mac szisztémán is menne.Lehet a rendszerek nem hibamentesek, de azért a felhasználó is idomulhat hozzájuk, vagy kereshet alternatívát, gondolom te is ezt tetted.
-
Zedz
addikt
válasz
Tikakukac #99 üzenetére
A hardvervalogatas alatt azt ertem, hogy valoszinuleg az ott dolgozo mernokok tudjak mit miert raknak bele. Persze tudom, hogy mi, forumozok okosabbak vagyunk naluk.
A kurtasagokra kivancsi vagyok.ceripapa: Sajnalom a fonokodet. Nekem olyat csinal a windows, hogy munka soran ha kell a kraft, elveszi az erot a bluetooth alol, es addig nem hallgathatom a zenet amig a forditas be nem fejezodott.
-
joey04
titán
válasz
Tikakukac #36 üzenetére
Tudom jól, hogy mi a véleményed a laptopkról, meg benne vagy a szakmában, stb, de hiába van kevesebb tapasztalatom, nem értek egyet és ugyan jóval kisebb a merítési lehetőségem, de az általad leírt statisztikát közel sem támasztják alá az én megfigyeléseim, nem mennek ezek olyan gyakran tönkre. nem csak az apple notik, egyik sem. legutóbb a noname gamer laptop topikban olvastam a hozzászólásaidat pl. szóva nem az apple védelmében mondom, hanem a laptopok védelmében.
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #63 üzenetére
Hagyjuk ezt a sok mag mániát, épp azzal szívok, hogy a cégnél ragaszkodtak a négy magos géphez, és fűt, vastag, nehéz, 3-4 óra után lemerül, de cserébe közelébe sincs egy asztalinak, mert throttlingol. Mindezt azért, mert nagy átlagban napi kétszer, háromszor le kellett buildelni a teljes alkalmazást + deploy, és így 15 perc helyett 10 vagy valami hasonló arány, de addig úgy is kávézok, ergo haszna semmi.
-
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #59 üzenetére
Nem használtam Final Cut-ot, és így magát a szoftvert sem tudom megítélni. Ismerősi körben használják hobbi célból, van Mac + Premiere használó ismerős is. Azért tartottam fontosnak a hobbit megemlíteni, mert ipari célra használt gépnél nem szoktak oprendszert frissíteni, programot is csak nagyon indokolt esetben. Zenénél és ipari gépeknél, robotvezérlőknél egész biztosan (pl. KUKA is gyakorlatilag windows-t futtat), gondolom videónál és úgy illene, ha tényleg komoly cégről van szó, így én ezért nem az Apple-t, vagy az MS-t tenném felelőssé, hanem aki bevállalta a frissítést, pláne teszt nélkül.
Szisztémát szintén nem tudom megítélni, simán lehet rossz. Hozzáteszem itthon HP szerverem van, simán tudok a Mac-ről dolgozni rá, wifin 600 MBit/s sebesség mellett kábelezni sem kell. Volt iPhone-om, Onedrive-ba szinkronizált (ez nem tudom számít-e), iPad-ról távoli asztaloztam stb. Nem tudom Te mit akartál csinálni pontosan, de én mindig a saját tapasztalataimból indulok ki, és ha nekem sikerül elsőre, akkor másnak is mehet. -
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #52 üzenetére
Így van. De akkor is van rá lehetőség. Sokszor benne van az is egy-egy vásárlásban, hogy exkluzív programokat tudj futtatni. Egy optimalizált szoftver megfelelő futása az én véleményem szerint inkább pozitívum mindenesetre.
Noukoum: amit én sejtek, hogy ha lesz is új modell, árban az előző fölé lövik. Belépő Pro jó lehet esetleg.
-
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #31 üzenetére
Ebben egyet kell értsek, hacsak nem a munkahely biztosít ilyen gépet, biztosan nem vennék meg sokan. TP-ből a P széria maradt meg valódi munkagépnek, de abból az alapkonfig is alulról éri az 1 millát, asszonyét kipróbáltam, de nekem hordozós gépnek nagy a 15".
Szervizbe pedig ugye nem jó gépeket szoktak vinni, úgyhogy érthető, hogy van problémás konfig is. Ismerősi körben 6-7 éves gépek is mennek hiba nélkül, és átlagos felhasználásra mai napig elfogadhatók.
-
RM1
aktív tag
válasz
Tikakukac #25 üzenetére
Volt X230-as gépem, egyik legjobb céges gépemnek tartom mai napig. Olyan teljesítményt viszont még 2-3 szériával későbbi TP-k se tudtak az U proci bevezetése miatt. De itt most alapvetően nem 4 évvel ezelőtti modellekre vonatkozott az állításom. Munkahelyi használattal mindenesetre a 6 órát még a TN-es i5-ös verziónál is erősnek érzem, ha mondjuk használva is van a gép. T440 2 akksival újan mondjuk tudott 10 órát, de Visual Studio-val aktív használat mellett inkább 6-7 óra volt reális.
TP-nél azóta egyébként azóta a touchpadot elrontották, és az anyaghasználat is rosszabb lett. T480-t rendeltünk munkahelyemen, de általános vélemény sokat tapasztalt kollégák szerint is, hogy lefele megy a színvonal. Használtan persze jó vétel, alig 2-3 éves gépek az új árának a negyedéért mennek, értéktartása 0. Nálunk most az x240-ek már hullanak gari lejárta után alig fél évvel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Battlefield 6
- Wise (ex-TransferWise)
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Bittorrent topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 256GB / 12 hó jótállással
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest