- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
macskea
őstag
Ha lett volna, mi lett volna. Hát, ki tudja. Elmúltak már azok az idők, hogy minden pénzt el lehet kérni egy telefonért. Ezt egyedül az Apple teheti meg, kérdés, hogy meddig.
32 GB tudtommal már nincs, maradt a 16, 64 és új a 128. Így vitték feljebb a készülékkínálat átlagos árát, miközben az "azonos" készülékek ára nem különösebben emelkedett. Az hogy kihasználják-e az iPhone tulajok a készüléküket vagy sem, azt hiszem tendenciálisan igazad van, valószínűleg a BB tulajok nagyobb valószínűséggel élnek a készülékük adta lehetőségekkel. Androidoshoz képest meg pláne. De ez inkább csak megérzés, nincs semmilyen erre irányuló statisztikám.
-
macskea
őstag
Ott 18 százalék, itt 40 százalék. Ha a mostani árakat nézem, de a hatos bejelentése előtt lett volna ez kevesebb is, mivel akkor történt egy 100 $-os árcsökkentés a régi modelleken (5S, 5C). Persze szigorúan kezdőárak tekintetében meg megint más a helyzet, a Q10 az elején volt talán 190e is (de 170e-ért nyomták a kezembe a telefont, megköszöntem, nem kértem), ahhoz képest üdvözítő a 140e-re mérséklés. De ugye az iOS, ez meg BB10, nagyon nehéz összehasonlítani a kettőt egymással. Ha így nézem ez a helyzet, ha úgy nézem az.
Talán droiddal lehetne, de ott sem a Q10 meg a Z10 a jó összehasonlítási alap, mert ezta két BB10-es készüléket valami borzalmasan melléárazták az elején, meg kell nézni milyen tempóban konszolidálódott ezeknek az ára, és milyenben mondjuk egy Q5 vagy egy Z30.
Az Apple nagyon óvatosan emel, a szolgáltatói árakban meg gyakorlatilag egyáltalán nem. Ő a háttértárral játszik, elég arcátlanul méri a telefonjain a tárhelyet. Más kérdés, hogy ott a kezdőárhoz képest nem fog ötven százalékot esni a készülék egy év alatt.
-
macskea
őstag
Én nem az ár abszolút értékben vett pozícióját vitatom, hanem a Q10 és a Classic ára közötti 40%-os különbség létjogosultságát. Tudatában vagyok, hogy ez kezdőár, ami lesz kevesebb, de mivel épp a Q10-et hivatott váltani, annak az árára is jelentős befolyással lesz. Azaz lemnyomja, legalábbis elvileg, illetve illene. Szóval a két készülék egymáshoz képest való pozícionálása az, ami nekem nem kerek ebben a történetben.
És teljesen általánosan egy filozófiai kérdés: "Miért lenne túlárazott? Ez egy eszköz... ...De a
Classicrabármire ami valóban kell igen, legyen akármennyi." Na épp egy eszközt nem vesz így az ember, mert egy eszköz akkor jó, ha megtérül a belefektetett pénz. Azaz ez az összeg nem lehet akármennyi. Ha lehetne, már rég a p'9983-at nyúznám, de mivel mint eszköz nem ad többet mint a Q5, aminek már annyira lement az ára, hogy lassan csipsz mellé adják promócióban, ezért nem veszem meg, mert tudom, hogy csak a szeretett tárgy iránti vágyódás hajtana, nem pedig a racionalizmus.Ettől függetlenül a Classic minden bizonnyal egy remek készülék lesz (erre minden esélye megvan, mert mind a Q5 mind a Q10 azok), de BB10-es qwerty-k között szerintem most nem a legjobb ajánlat. Az említett két modellről váltani meg egyenesen felesleges.
-
macskea
őstag
Én már csak azért is meg merném játszani a bolti garanciát, mert eddig semmi egzotikus hülyeséget nem csinált a Q5. Még a szervizelés gondolota sem fordult meg a fejemben, szóval igen nagy valószínűséggel nekem is szedres lesz a következő telefonom, de amíg gyakorlatilag azon a pár gombon kívül semmit nem ad a Classic, addig pénzkidobásnak érzem, és szerintem nem is nekem szól igazán, hanem akik még nálam is konzervatívabb vásárlók, és valahogy még Bold-on ragadtak.
-
macskea
őstag
Hát én meg őszintén csodálkozom rajta, hogy azt gondolják, hogy az a pár gomb bárkinek is megér majd 40e-t. (merthogy a Berryboltban most épp 99.990 HUF a Q10) Tudom hogy nyitóár, de azt hiszem a Q10 ára is be fog esni mihelyt valóban kapható lesz a Classic, azaz ez a 40%-os árkülönbség javarészt addig meg fog maradni, amígy a Q10-et egyáltalán lehet majd még kapni.
És igen, sokallom, pláne annak fényében, hogy sufnigaranciával a Q10 ~57e a Passport meg ~160e. Szóval én vagy zsidó lennék, és kockáztatnék azaz Q10 a pult alól, vagy kihagynék két hétvégét, és rápróbálnék a Passportra, szintén némi kockázattal. Bár szerintem ha rászánnék 140-160e-t egy telefonra, akkor valószínűleg 200e-t is.
-
galaxys80
veterán
Elsősorban azokra a fanatikus márka hívőkre, mint te.
Amúgy mikor meséled el, hogy mitől,olyan szenzációs a BB multitasking-ja?
Többször, több topikban is feltettem ezt a kérdést, de aztán mindig elsündörögtél.
Pedig tényleg érdekelne.
( A "valós" jelző továbbra sem elégíti ki a kíváncsiságom.)(#66) Cyberpunk
"Elindulnunk." Már te is részvényes lettél.(#69) Cyberpunk
Tévedés. Nem álltam én le vitázni senkivel. Tényeket közöltem. -
Polllen
félisten
Persze, hogy használtam, most is fent van a mobilomon. A táblagépemre is feltenném, ha lehetne, de ugye BB-nél még mindig ott tartunk, hogy egy reg 1 eszköz. Ellenben az igénytelen többiek, ahol némelyiknél reg sem kell, automatikus minden. Még az is, hogy ha tableten olvasom az üzeneteket, akkor az újakat a mobilon nem jelzi. Mennyire szenny már mindegyik, de nem?
Egyébként csak kíváncsiságból van fent, mert amúgy kb. senki sem használja aktívan körülöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óra topik
- Apple asztali gépek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest