- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
YAS-dude
őstag
válasz
dagiboy95 #114 üzenetére
Nem az újabb symbianok szarok, a symbian maradt ugyanolyan szar mint volt. Csak régebben még ez a szar is jobb volt, mint az alternatíva (winmo5-6), de mára az ios, az android, de még a wp7 is elhúz mellette. Nem is csak a szolgáltatások, a felület, a kényelem miatt, hanem a fejlődési potenciál ami hiányzik a symbianból. Az elmúlt 2 évben az összes többi os óriásit fejlődött, a symbiant meg csak toldozgatják. És ugye ez már nem is igen fog változni, ha a nokián múlik...
-
B1T3
addikt
válasz
Quasi_modo #113 üzenetére
Egyetértek. Az optimalizálatlan kijelentésbe is bele lehetne egy kicsit kötni, de nem akarok belemenni.
-
Arthuro_Adam
őstag
Láthatóan a hozzászólások zöme a témához kapcsolódik
Valaki írta, hogy alacsony az árfolyam, ezért nem tudják a tőzsdéről finanszírozni magukat. Egy cég a tőzsdéről nemcsak akkor lát pénzt, amikor részvényt bocsát ki?
-
jooker82
nagyúr
A többi gyártóról van már infó?? összességébe
-
dagiboy95
csendes tag
válasz
Quasi_modo #113 üzenetére
hasonlot akartam irni
oszinten neked coolboy hany nokiad volt eletedben?...szerintem 1 sem mert ha lett volna egy is akkor nem irnal ieneket...csak az ujabb symbianok sz*rok de nezz vegig akinek regebbi symbian okostelefonja van az legszivesbben le se cserelne...no comment
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #109 üzenetére
a symbian egy használhatatlan, lassú, OPTIMALIZÁLATLAN rendszer...
Gondolod ezért ragaszkodnak hozzá mégis annyian
Enyhe túlzás használhatatlannak nevezni. Meg vannak a maga hibái, de akkor is. -
AMD Power
titán
Hova süllyed már ez a gyártó...
-
dagiboy95
csendes tag
válasz
Neurotoxin #98 üzenetére
nekemis E51 esem lenne megmindig ha nem ajandekoztam volna el....a 2009elotti symbian a legjobb....
amugy gondolj bele amig a nokia nem kezdett el nyilt OS es telefonokat csinalni.....mondj 1 et is ameik nyilt rendszer volt az elso symbianos nokia telefon elott ami nem mellesleg a 9210 comunicator volt de amugy 7650 es ami normal kialakitasu volt
...2009 ben en el se tuttam volna kepzelni hogy nekem valaha is lesz nem symbianos telefonom...
amugy...N85 4EVEER
....az egyik legjob nokia(kar hogy nincs fem benne)...olvassatok el a mobilarenas tesztjet es nem veletlenul kapott "kuonosen ajanlott"-plecsnit....R.I.P
-
zord01
senior tag
válasz
CoolBoy323 #109 üzenetére
a nokia nem rossz telefon, csak a symbian egy használhatatlan, lassú, OPTIMALIZÁLATLAN
rendszer...
Ezzel egyet tudok érteni, de nagyon-nagyon...
-
B1T3
addikt
válasz
CoolBoy323 #107 üzenetére
Na, ugye. Az is marhaság, amit Te írtál, mert nem minden „nokiás” hiszi azt, hogy az a legjobb, ill. nem hiába beszélsz velük. Az anti-fanboy effektus is rossz.
Válasz előre: nem, nem vagyok Nokiás, ami jó telefon, az jó telefon, nem márka függvényében választok.
-
B1T3
addikt
válasz
CoolBoy323 #101 üzenetére
Nektek, androidosoknak lehet beszélni, úgysem vesztek tudomást az optimalizáció hiányáról. Különben részben éppen azért nem hozzák azt a hatalmas teljesítménynövekedést a kétmagos processzorral felvértezett telefonok, mert az optimalizáció hagy némi kívánnivalót maga után.
(Az első mondatommal csak a Te második mondatodra szerettem volna reflektálni hasonló hozzáállással.)
-
válasz
CoolBoy323 #103 üzenetére
Mert Android felhasználóként ugyanúgy látom a hátrányait, nyűgjeit a robotnak, akár az iOS, WP7, Bada, Symbian rendszereknek, és hülyeségnek tartom, ha valaki órajel/RAM függvényévé tesz egy operációs rendszer sebességét - használhatóságát.
Kérdezd meg a Spica usereket mennyire izmos a 800 MHz-en ketyegő proci...
-
válasz
CoolBoy323 #101 üzenetére
olvasd már el az aláírásom. Korán kezdted a húsvéti pálinkázást?? o.O
mitől lennék én Nokiás?
-
CoolBoy323
nagyúr
függ azoktól is természetesen!
de nektek, nokiásoknak lehet beszélni, úgyis azt hiszitek az a legjobb
és a 2 magosokról nem zengenek ódákat, mert nem hozzák azt a hatalmas teljesítménynövekedést, amit vártak tőlük... jó-jó gyorsak meg minden, de nem annyival, mint várták volna...
-
válasz
CoolBoy323 #99 üzenetére
ram meg órajel?
csöppet sem függ az optimalizációtól, a tisztességesen megírt GUI-tól, vagy épp a trehányul megírt szoftverektől.
valószínüleg azért zeng ódákat a piac a kétmagos eszközökről, mert annyira jól működik az ,,izomból megoldjuk,, elve.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Neurotoxin #98 üzenetére
és miket nyomkodtál, ami nem HTC?
mellesleg nem attól függ, h HTC, Samsung, Motorola a telefon gyorsasága...ram, órajel stb!
egy HTC legendet pl kenterbeveri a Moto Defym, hiába sense ide-oda
szerintem ilyen lebecsmérlően nem szabadna nyilatkoznod egy számodra ismeretlen dologról...
-
Neurotoxin
őstag
válasz
CoolBoy323 #97 üzenetére
Nem használtam sokat az tény, de a haverokét nyomkodtam. Egyedül a HTC hozta azt a szintet, amit elvártam vagy elképzeltem android fronton. A WP7 kinézetétől meg egyenlőre kiráz a hideg.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Neurotoxin #96 üzenetére
biztos sok androidot használtál, hogy ilyen "bölcsen" nyilatkozol...
-
Neurotoxin
őstag
Te is nagyon büszke lehetsz magadra. Biztos valami gagyi bada-s samsungot használsz. Én már lassan 3 éve használom az e51esem, megnézheted más gyártók hasonló korú készülékeit, hogy meddig bírják. Nem kell gagyi műanyag androidos telefon. Úgy meg főleg nem, hogy főzött romokkal szórakozzak, mert már belaggol egy egyszerű telefonkönyvnél. Kivétel a HTC, mert azok bírják a saját felületükkel. Egyébként nekem fontos, hogy legyen benne navigáció és ezt egyedül a Nokia nyújtja ingyen, a műholdat is hamar megtalálja, nemhiába, a finnek a legjobbak ezen a téren. Letöltöd az OVI-ból a térképet, nem kell még mellette adatforgalomért is fizetned. Ha tehetném vennék egy n8ast, de hátha zuhanásba kezd az ára. Jobban tetszik symbiannal, bár állítólag hasonló formájú készülékkel jönnek az első WP7es mobilok. Ott van még ugye az e6os is, nagyon ígéretesnek tűnik
(a WP7 amúgy nem tetszik, szerintem nagyon gagyi ez a csempés megoldás, főleg úgy, hogy jobbra-balra kell mozgatnom vízszintesen az ujjamat, ha más menükbe akarok lépni-ettől olyan érzésem van, mintha nem töltené ki teljesen a telefon képernyőjét).
-
B1T3
addikt
válasz
Gabi 8906 #89 üzenetére
Nem erre fogja az eredményt. Az elkövetkezendő eredményeket fogja erre részben. („Stephen Elop, a Nokia első embere a második negyedév során még nagyobb visszaesésekre számít, mely hátterében részben a Japánt ért természeti csapások állnak.” Ill. lásd még hülyegyerek hozzászólását, bár azt nem tudom alátámasztani.
)
-
zord01
senior tag
válasz
rudymester #68 üzenetére
Huhh, hát nekem másfél év alatt nem sikerült "Megszoknom a felüleletet" (már ami a symbiant illeti).
Persze tudom ez egyéni szoc problem.. de ettől függetlenül nem hiszem hogy túl sokan fogják verni az asztalt, hogy symbát akarnak. -
zord01
senior tag
Sziasztok!
Látom megy az adok kapok, mindenki igyekszik a saját véleményét beleolvasni a cikkbe.
Megteszem ezt most én is, de igyekszem picit tárgyilagos lenni. (Már ha képes vagyok ilyesmire, mivel én személy szerint nagyon meggyűlöltem a symbiánt).Anno 2 hónapja MWC 2011-en a Nokia azzal indokolta, hogy nem gyárt androidos telókat, mert akkor túl nagy piaci részesedésre tenne szert az android, és kiszorítana mindenki mást a piacról.
Nem tudom az miért lenne baj, ha mellette mindenki fejlesztene egy nagyon ütős saját rendszert, és majd 2-3-4-5 év múlva, mikor az androidnak leágazik, be lehetne dobni a fejlesztéseket.
(Azóta persze kiderült, hogy a MicroSoft óriási pénzekkel támogatta meg a Nokiát, amit a cég majd a licencek fizetésével persze sokszorosan vissza fog fizetni, de kezdő lökésnek jól jött az a pár száz millió dollárocska).
Persze mint tudjuk a Nokia hosszú távon a MeGO-t látja megváltónak, de az csak 3-5 éves terv.Más. Elég Bull*hit szöveg az, hogy a piaci részesedésük a japán katasztrófa miatt fog visszaesni. Mert elhiszem, hogy sok alkatrészt ott raknak össze, de kérem én, az alkatrészhiány más cégeket nem érint? Mert szerintem nagyjából az összes gyártót érinteni fogja, így a piaci RÉSZESEDÉS csökkenés nem magyarázható ezzel.
Az EGÉSZ szegmens zsugorodása igen, de egy gyártó térvesztése nehezen magyarázható, pláne ha a vetélytársak meg hasznot húznak ebből.
Mondjuk azt meg tudnám érteni hogy az SE ezzel nyer, mivel félig japán cég, tehát logikus lenne, ha a japánok jobban támogatnák az SE-t, mint más gyártókat, de mi van a többi gyártóval???
Ezen szerintem érdemes elgondolkozni.Én is sokkal inkább abban látom a probléma gyökerét, hogy a Nokia kissé változás képtelen lett manapság.
Itt volt a nagy esély, hogy visszamásszanak, ha nem is a csúcsra, de legalább a domboldalra. Tavaly rengetegen várták a megújult Symbiant, de elég kevés innováció volt benne, nem csoda hát, hogy lebőgtek vele.Amúgy én szeretem a Nokiát, fizikailag jó telókat csinál, jó anyagokat használ (fém-fém-fém jeeeeee), még a hardver sem érdekelne, nem kell nekem csilivili kezelőfelület, csak legyen stabil, megbízható, gyors.
Ezekkel az értékekkel nem nagyon sikerül találkoznom manapság a symbianban.Személy szerint nekem nem is nagyon jött be a symbian. Egyáltalán nem találom használhatónak. Nem bonyolult a GUI, de nem is felhasználóbarát. Sok helyen lehetett volna egyszerűsíteni, könnyedebbé tenni.
Nem tették meg, és ez nagy hiba volt.A másik. Azt hiszem, sok ember kiábrándult a Symbiánból, így még ha össze is dobtak volna egy normális rendszert tuti, hogy nem tudták volna eladni, egy nagyon ütős marketing kampány nélkül.
Sőt talán egy névváltoztatás, és egy arculatváltás is jól jött volna. Mivel ezek közül semmi nem valósult meg, nem csoda, hogy rengetegen elfordultak tőlük. -
callmeakos
veterán
válasz
TrollMetal #34 üzenetére
najó az ócska kifejezés erős túlzás volt. Arra akartam utalni hogy nem értem hány bőrt akar a Nokia lehúzni a Symbianról? Itt ez az Anna... Érdemi változást nem hozott. Lassan az összes gyártó belátja hogy a népnek az android kell, mégis makacskodnak, és inkább a kevésbé kiforrott WP7-el foglalkozni. De egy taps azért jár nekik, mert mernek újítani....
-
Gabi 8906
senior tag
Most olvasom milyen flame alakúlt itt ki.
Abban lehet valami, hogy a Japán katasztrófa végett vannak gondok.(Pl a Toshiba az N97-ben jelen volt. Lehet hogy a mostani felső kategóriás Nokiákban is jelen van.)
De hogy erre fogni egy ilyen eredményt....Habár, igaz azt sem mondhatják hogy sz@rtunk az egész fejlesztésekre idáig, és most ezzt szívjuk meg.
-
törölt tag
Amúgy ez Téged miért zavar ? Nem az agyhalott USÁ-ban, hanem már Magyarországon is megy az, hogy helikopterrel térképezik fotózzák a lakott településeket felülről és nézik, kinek van nem-bejelentett plussz melléképülete az ingatlanján, a ház mögött. Pl. egy garázs, vagy egyéb (uszoda?)..
És rá pár hónapra egyszercsak kopogtatnak, vagy jön az önkormányzattól a levél építményadóra, esetleg egy értékbecslő hogy akkor ha már Neked ott olyanod van, fizess bírságot mert nem jelentetted be + akkor felmérné hány milliós, hogy mennyit fizess rá adót.
Hajdú-Biharban legalábbis így megy (még nem általános országszerte, csak Lali királynál).
Füncsi, mi ?
És akkor ott van uez nagyban, Google Earth.. 10 év és baxhatod a magánszférád
.. örülsz, ha nincs a bőröd alatt vmi idióta chip.
Ettől függetlenül osztom véleményed és kiábrándítók az ilyen lépések. De látod, úgyis feltörnek mindent és a turpisságok kiderülnek.. addig örüljünk.
-
törölt tag
válasz
gretzky77 #81 üzenetére
Aha.
Egyetlen dologgal szívok mostanában amúgy, chat-eket már megoldottam a Palringo-val, de facebook profilomra nem tudok fotózott képeket feltölteni valami account probléma miatt, pedig végigvisz az engedélyeztetési folyamaton.
De annyira nem vagyok FB függő, túlélem. A Mail for Exchange miatt akarom mindig kib*ni az ablakon
Szerk: ja nem, kettővel. Néha kifagy 10-15 mp-ekre, addig bármit nyomkodok semmi nem történik, majd amit addig nyomkodtam, végrehajtja szempillantás alatt
Legkésőbbi firmware, és még így is hülye
Amikor vkit véletlen felhívok de kapcsolok hogy nem őt akartam, kinyomom pirossal gyorsan és lapoznám a telefonkönyvet a korrekt személyért, nem tudom lapozni mert akkor is ezt produkálja, megvárat 10-15 mp-ekre, megy a pumpa bennem, majd hirtelen minden addig lenyomott billentyűt gyorsan "cache"-ből végrehajt
Szóval okostelefonnak kevés, telefonnak pedig szintén nem egy leányálom. Üzleti. 150. Ez nemhogy most, AKKOR sem állta meg a helyét. Pedig szerintem szépnek nagyon szép és az összerakás minősége pofánbasz, kb. ennyi.
-
törölt tag
válasz
gretzky77 #78 üzenetére
Így van.
Különböző igényeink vannak, nekem pl. a linux múltam miatt abszolút no problemo egy Androiddal bíbelődni, ha még kiforratlan itt-ott. Az iPhone világ zártsága kicsit zavar de a kütyük jók, a Nokia pedig elb*ta
de ha van egy kis eszük, kapcsolnak. Végülis nem késő, leszerződnek pillanatok alatt vmi hardver gyártóval és pikkpakk kész az első droidjuk.
Amúgy még egy dolgot kihasználhatnának Androidon: igény van némi standardizációra, mert tényleg lassan a szélrózsa minden irányában indulnak különböző verziók, felületek stb. A Nokia-nak az ereje erre is meglenne, egy olyan spéci "nokiás" Androiddal piacra jönni, hogy csak koppan az ember álla, de ehhez kreatív gondolkodás kell, ami viszont egyelőre Guglinál toronymagasan vezet. Itt már szó szerint az emberi szürkeállomány a gond, cégen belül is hatalmas viták mennek vezetőségben az 50 körüli korosztály és 30-asok között, egész más lendület és vízió és stratégia.. és nyilván az "öreg" kutyák nyernek a kerekasztalok mellett, az amolyan whiskey-szivar félék, és a cégek aztán indulnak mélyrepülni mert nem éltek az innováció adta lehetőségekkel, a fiatal management pedig ugrik a süllyedő hajóról, joggal..
Ennek a süllyedésnek látjuk a jeleit éppen.
De felhasználó oldalon ugyanez megvan: aki fél, nem ismeri, nem akar bíbelődni vele, elég neki a 8mp várakozás levelezéskor, stb stb az vesz Nokiát, hát bumm
Nem kell ezért megütni senkit..
Tényeket kell nézni, nem érzelemből írni, és akkor nincsenek sértegetések. Engem egyik gyártó sem fizet, hogy érzelmeket fűzzek a termékeihez, azért pedig végképp nem, hogy védjem azt a terméket. Ami számomra a legjobb elfogadható, azt veszem. Ez ilyen egyszerű.
Az E71 már akkor használhatatlan volt komoly céges levelezésre, mikor kijött. És azóta volt még pár bakija a Nokiának. A többi gyártónak is, a HTC-nek is és mindenkinek. De a Nokiának múltja is van, ergo nem feltétlen várnék el tőle ekkora zakót, mint amit mostanában produkál, a HTC-nél meg szerintem hamarabb voltak a programozók on-board a cégben, mint ahogy felinstallálták céges gépeikre az oprendszert
szóval ők "joggal" hibázhatnak, nyilván amúgy NEM, de .. jogosabban kicsit. Kölyök cég a Nokiához képest, a mobil vonalat nézve.
-
dagiboy95
csendes tag
SzlobiG:
az attól függ honnan nézzük....
vegyük pl az E50 est...nagyon sok haverom még mindig használja mert egyszerüen annyira beleszokott a 9.2 es symbianba hogy nem képes letenni
en az N85 ösöm(isten nyugasztalja) azert tettem le mert már meg volt halva...elvittük javítóba és azt mondták hogy reménytelen mert ketté van törve az alaplap
...ha nem történt volna vele iesmi akkor már több mint 2 éve használnám...
és vegyük az N8 ast a c7 est és stb...ha láttál 1 et akkor az osszeset...pont mint az s40 nél...
tuti ötlet....valaki tegyen egy N8 asba androidot
...
-
törölt tag
válasz
gretzky77 #71 üzenetére
A legszomorúbb, hogy nem csak a cégeket húzzák le, hanem sokszor a cégvezetők a saját cégüket
Brutál szerződéseket kötnek a beszállítóval, aki aztán csorgat neki vissza zsebbe. Ami azért nem kevés, ha többszáz fős multikat nézünk.. több, mint az éves fizuja, ha jól csinálja. És ez csak telefon, egy IT cégnél ott a teljes infrastruktúra (CISCO, mert van olcsóbb jobb de minek), a céges autó flotta, az irodaépületek, minden szar.. És ez mindenhol így megy. Emlékeztek a cikkre nemistudommárhol ? Így szólt: "Tízmillió mutyizó országa vagyunk."
-
törölt tag
válasz
szőröscica #72 üzenetére
Lehet én is ki fogok, de most megrendeltem a Desire HD-t. Annyira eltérőek a vélemények, hogy úgy döntöttem, belevágok.
Főleg, hogy Debian rendszergizda voltam (és hobbim maradt, bár már mással foglalkozom).
Szóval meglátom, de nincsenek elvárásaim, se + se - irányba. Majd ahogy érzem, remélem jó lesz. Akksitól félek csak, de már kocsiba is megvan az USB-s töltő, .. mindenhova
-
SzlobiG
félisten
Ne is csodálkozzanak a symbian halott.
Meetingen megnézegettem hát pár perc nyomkodás után menekültem a standjuktól.
-
Misály
addikt
Szuleim kizarolag a navigacio miatt valasztottak erintos nokiat. Amugy ok is inkabb gomb partiak, de a szemuk romlik 3,5"-en szep nagy betuket lehet varazsolni es a terkep is szep nagy. Nameg apamnak ugye fontos a kamera.
MfE-re annyit hogy egy par szarul belott gpo siman bellasithatja a klienst, arrol ne is beszeljunk ha gmail-t meg hasonlo barbar megoldasokat akarunk MfE-re eroltetni. En is hasznalom, meg 5800-on is hasznaltam, semmi gond nem volt vele eddig, Igaz mindig a legfrissebb Exchange server futott alatta.
-
joey04
titán
Kellene már nekik az a WP7, mint egy falat kenyér.
-
gretzky77
veterán
-
törölt tag
válasz
szőröscica #67 üzenetére
Samu nekem sem a favorit, LCD-ben is LG-t vettem mert annak legalább saját a panelja míg Samu összevásárolja innen-onnan, szóval mosógépnek oké, elektronikát inkább kerülje..
De azért a HTC-k .. na..
És az Xperia-k is gyönyörű darabok.
A Nokia-nak pedig mennyi és mennyi minőségi, nagyon igényes alkatrészt adó beszállítóval van dolga.. az E71 billentyűzete például valami fenomenálisan finom, de minden Nokia billentyűzet a legrégiebbektől a legújabbakig a telefonok csúcsa. Az E71 fém hátlapja, az egész telefon masszívsága, zéró ropogás és ilyesmik..
.. igen, ezt úgy lehet a legjobban elkúrni, hogy egy ultimate külsőbe és ultimate minőségbe beleteszünk egy foskazán szoftvert.
Veszel egy vadonatúj full-full Audi A6-ot és kapsz bele egy 1.6-os injektoros VW motort. Kéne ?
(Most az analógiát értsük meg, nyilván ízlés dolga kinek tetszik az Audi).. -
törölt tag
válasz
TrollMetal #61 üzenetére
Kapaszkodj: céges kedvezménnyel volt ennyi
De a cégeket mindig lehúzzák, hozzá kell tenni. -
törölt tag
válasz
gretzky77 #60 üzenetére
Barátom, Te sem érted szerintem:
ÜZLETI telefont ad el nekem valaki a boltban 150-ezer Ft-ért. Elvárom tőle, hogy működjön. És 8mp illetve 100ms között egetverő különbség van, mikor türelmetlenül próbálsz infót szerezni egy telko-ban, miközben a vonal túlvégén az atyaúristen várja Tőled a számokat a tengerentúlról.. ilyenkor nincs 8 mp, köpni kell az adatot, kész, nincs mese, a CEO tojik bele, Neked milyen problémáid vannak a telefonoddal.
NE titulálja üzleti telefonnak az E71-et már akkor sem, amikor kijött, mert már akkor is volt Microsoft Exchange, email-ek tízezrei, és ide a bökőt, hogy a Nokia mérnökök tesztelték az alkalmazásokat és tudták, hogy friss postafióknál még pattog a levélkezelés, de 500 sms-nél és 3 éves jól bejáratott nagyforgalmú email fióknál kvázi használhatatlan a rendszer.
Nem. Az ilyet ne adják el. Ez nem üzleti telefon, ez parasztvakítás.
-
dagiboy95
csendes tag
A nokia ott hibáz nagyot hogy nem csinál androidos készuléket...ha úgy nézzük hogy most a legnagyobb az android részesedése a nyílt rendszerek közt es a nokiának is(még) a telefonok közt és ha ezt a kettőt összekapcsolnák akkor nyert ügyük lenne....nagyon sok ember elpártol tőle mert androidos telefon kell nekik pedig mindigis nokiájuk volt(nekemis)...lehet megjön az esze a főigazgatonak es elkezdi tervezni a saját androidját de már késő lesz...WP7 es még túl korlátozott és drága a symbian meg már le van járva...az android lenne a nyerő választás
.....de ezektől eltekintve szerintem a telefon=nokia és ehez tartom magam
-
TrollMetal
aktív tag
válasz
#40935168 #57 üzenetére
Ebben egyet kell értsek. Az n8-asomon se tökéletes a mail, de legalább gyorsan ugrik.
Mint feljebb irtam vala a symbianos appoknak hála a lusta szoftvereseknek van némi hátránya. De pl e71-et akkor sem mernék összehasonlítani egy mai htc vel vagy akár n8-al...Nekem azok sose tetszettek és hogy egy éve ennyiért vettétek
az gáz.
K750i-met mai napig jobban szeretem mint pl a w910i-met... na az egy csalódás volt... walkmannek viszont tényleg jó.
-
-
gretzky77
veterán
Nem egy androidos fórumon olvasni,hogy váltani akar nem droidra de gondolom ök mind user errort okoznak ezért hülyék! Amúgy a platformok közül ha lenne lehetöségem hivatalosan itthon webOS-t használnék csak sajna nálunk nem forgalmazzák,volt szerencsém hozzá és sztem nagyon jó rendszer!
-
törölt tag
válasz
TrollMetal #51 üzenetére
Nem vágtad a lényeget, troll barátom
Az E71-hez van egy szoftver, úgy hívják: Mail for Exchange. Üzletemberek millió használták és százezrei használják még. Ne mondd nekem, hogy a 8 mp-es várakozási idő és a beépített CPU teljesítmény normális és azt se, hogy túl nagy a szinkronizált forgalom, mivel csak 1 hónapot állítottam be neki.
Na ezért adtam én ki ezért 1 éve 150-et, érted. (Bocs, a cégem). Nem érdekel, hogy régi a technológia, ne adja hozzá a szoftvert, ha karcsú a vas, mert a telefon képtelen tisztességesen kezelni a cuccost. És akkor máris elmondhatom, hogy csak 100-at adok a telóért. De nem, kellett a zsozsó a Nokiának. Így aztán maradt benne minden szar, a telefon meg fuldokol majd meg döglik a gyári szoftverektől is, egyedül egy Opera Mini-t kapott részemről, minden más eredeti.
Ez a baj a Nokiámmal.
Kolléga pedig előkapja a HTC Desire HD-t és szétfolyik a képernyőn az egész, olyan szépen böngész a levéltengerben.. Na nekem erre van szükségem, pont, és ezt nem csak én látom így, gondolom.
K750i amúgy rulz
Thumbs up. Van még pár jó, nem akartam nevén nevezni mindet..
-
gretzky77
veterán
Tippelni lehet,de messze vagytok tőle!Vitatkozni nem fogok nem az én stilusom csak leirtam a véleményem ennyi!Irkálnak sokan hogy hülye elvakult nokia fan de ha vki leirja véleményét az imádott droidról ök fröcsögnek a legjobban!El kéne fogadni mások véleményét akkor is ha különbözöek és nem egyböl azt irni hogy persze hülye hozzá meg user error! Ennyi különbözek vagyunk és mindenki a saját belátása szerint dönt!Senkit nem akarok meggyözni hogy ilyen meg olyan jó a symbian de nem is fröcsögök másokra hogy hülye androidos!Ő ezt választotta használja egészséggel de ne akarjunk már mindenkit megtériteni hogy ez meg ez a legjobb meg az isten!
-
Sofian
őstag
válasz
Brutális eb #45 üzenetére
Én is User error-ra tippelek...Galaxy 2.2.1 GYÁRI, nem főzött, telefon nem rootolt, gyors mint az állat, nem használok semmilyen Task Killert,és ha van kedve az embernek még jobbá teheti....
-
gretzky77
veterán
válasz
Brutális eb #45 üzenetére
elhiheted hogy nem user error de nem fogok vitatkozni,ahhoz pl hogy modemként használjam ugye hegeszteni kellett mert alapból nem tudta illetve plusz program!A motot egyszer kapcsoltam ki egész éjszakára majd az fogadott hogy minden elszállt a telóról,nem azt mondtam hogy a droid nem jó hanem hogy az sem tökéletes mint ahogy sokan beállitják,az meg hogy sokat nem kell heggeszteni igencsak gyártófüggö hála htc sense és a többiek viszont itt elöjön a support pl moto,se,samu nem nagyon kapkodják el a frissitést és szerintem pont ez a droid legnagyobb hibája a széttagoltság!Nem véletlenül hallani hogy ők is szigoritani akarnak!
Más azért amikor a symbian indult kicsit más idök és lehetöségek voltak mint most,igy ha a symbian indult volna most teljesen más lenne!Tény a nokia elaludt és hátrányba került de én szurkolok nekik és szerintem nem lesz temetés!
Az emberek jó dolgukban nem tudnak mit kezdeni régen a telefon tudta a hivást meg az sms-t akkor nem voltak ilyenek most meg mit tudnak,szinte mindent és van akinek ez sem elég és irkál,hogy bezzeg ez meg ez a telefon milyen jó volt a mostaniak meg milyen sz@rok,csak nem veszik észre hogy azért nem szabad egy többéves telót hasonlitani a mostanihoz!Szerintem beszélgessünk 2-3 év múlva és meglátjuk mi lesz de szerintem igenis lesz nokia! -
mrlujoak
veterán
Kitartás Nokia, és nokia-fanok! Remélhetőleg élénkülni fog majd a Nokia értékesítése ha újra megtalálja az okos-vonalat a WP7-tel...
-
janes74
senior tag
válasz
hülyegyerek #44 üzenetére
Vigyázz!Mindjárt rádszólnak,hogy tedd offba,meg Te kelted a flame-t.
Mindenki szid mindenkit,az eredeti téma szinte nem is szerepel.Ha meg szóvá teszed Te vagy a troll
-
törölt tag
válasz
gretzky77 #40 üzenetére
Nekem is volt mindenem, most egy E71-et nyúzok, a minőség pofáncsap, az oprendszer és a sebessége viszont elképesztően fos, céges levelezés a Mail for Exchange-el 8 (!!!!!) másodpercet, ismétlem, kimértem és nem kamu: 8 másodpercet vár, mire Inbox-ban az almappák között lépkedek. Hát azt hittem kibaszom az ablakon.
Emiatt én nagyon-nagyon örülök, hogy van egy HTC, van egy kreatív Android OS alá, és urambocsá nézzük már meg a Symbian hány éves, mit tett le az asztalra, és az Android hány éves.. ha az OS bevezetése (az első arra képes telefonon) időt nézzük, és az utána történt hibajavításokat, fejlesztéseket, akkor sajnos azt kell mondjam, az Androidot el KELL kúrni, különben iszonyatos iramban fejlődik..
A két "termék" ha lehet így tekinteni rájuk (Symbian és Android) egészen máshol tartanak életciklusukban, a Symbian egy öreg jól bevált, stabil 747-es, a huszadik ráncfelvarrás után, az Android pedig egy néha fel-fel robbanó űrrakéta
kb, de ha megnézem a tudását, amire felkészítették, majdnem mindent lemos a porondról..
.. talán egyedül az iOS-t nem, csak az egy kicsit zártabb közösség: ami megvan benne, kőstabilan megy és gyors is, ami meg nincs meg benne, hát így jártál.
Szóval ha már választanom kéne, iPhone, de lássuk be, a Nokiának és a WP7-nek az iPhone is és az Androidok is ellenfelei, szerintem a Nokia percei meg vannak számlálva és bevallom örülni is fogok neki, az E71-et meg kiteszem majd zsinóron a kocsiba a tükörre a bólogatós kutya fölé, a dobókocka mellett jól mutat
150.000 volt ez az ipari hulladék.. és egy nagy múltú cég nagy múltú OS-el szerelt termékéről beszélek, nem egy rövidtávon jól teljesítő HTC rövidtávon jól teljesítő Androidjáról.
A Nokia halott. Az Ericsson állt amúgy mindig szívemhez a legközelebb, de a T630 után elcseszték úgy ahogy van, K500 még talán, de utána jött a sok szar és az is betegeskedett, viszont az Androidos line beindítása zseniális ötlet volt, jól felismerték a lehetőséget és esztétikailag is gyönyörű telefonok.
Egyébként életem első telója egy 5110i volt, ma is van egy működő 2110-em, egy működő 1611-em kábeles headset-tel
, 6110i és utána jött az Ericsson a T28-cal és a többivel
Szóval nem fikázni akarom a NOK-ot, csak így kb. ha befektető lennék, dobnám minden Nokia részvényem a picsába, nem a múlton sírnék mennyire jó, hanem a jövőt nézve sírnék, hogy összeálltak a Microsofttal és annak ganéjával..
-
BiP
nagyúr
Ha követted a Micosofttal való együttműködés bejelentését, akkor elmondták, hogy nem akarnak Androidot. Megvizsgálták, mint lehetőség, de elvetették. Ennyi. Hiába tarol az android, hátránya is van azért.
Készülékek ontása: Az apple sem ontja a készülékeket, mégis tarol. Szóval nem ez határozza meg a sikerességet.
vetéjtársa
-
Brutális eb
addikt
-
hülyegyerek
addikt
Flamewar rulez !
-
NakedMan
csendes tag
Most a Nokia részvényei 5,93 körül mozognak, február elején 8,4-et ostromota. Gyenge negyedév?! Talán ikább borzalmas. (egyébként az elbocsátások és a leépítések szakították be az árfolyamát, de akkor is nagy érvágás nekik hogy nem tudják magukat kellőképpen finnanszírozni a tőzsdéről).
Nagyon nagy baj lesz, ha nem jönnek ki valami nagy dobással záros időn belül.
-
gretzky77
veterán
Misály tökéletesen irta kiveszem a dobozból és csak be kell kapcsolni és hurrá megy minden simán jól!Lehet kicsit lassabb de simán vállalható a kamera meg szuper! Vki irta sgs re vált,sztem meg fogja bánni de utána úgysem fogja beismerni! Egyszerüen divat az újat venni mert a csapból is az android folyik!
-
gretzky77
veterán
Sziasztok nem nagyon akartam irkálni,de meguntam,hogy majdnem mindenki temeti vagy fikázza a nokiát!Csak azt mondanám világéletemben nokiám volt föleg symbian amit valóban meguntam igy elhatároztam váltok,annyira nyomták android igy meg úgy ez a legjobb stb,stb,mondom ám legyen igy vettem egy Milestonet mert a moto szerintem egy jó gyártó meg ugye dicsérték is! JELZEM NOKIA N8-AM VAN! Eddig birtam androidot,köszönöm elég volt,jó az is de meguntam,hogy mindent heggeszteni kell ha azt akarom,hogy müködjön!Az a bajom,hogy most nagyon tolják a droidot lásd tv reklámok és olyanok is azt veszik akik ki sem tudják vagy akarják használni csak azt látják most ez a divat!!!!!! Visszaváltottam symbianra N8ra droidról és abszolut nem bántam meg,aki nem egyfolytában hegeszteni akar hanem hogy minden menjen rendben annak szerintem simán vállalható a symbian,és ha lesz wp7es nokia szerintem egy tuti vevöjük lesz mert szerintem jó döntés volt a wp7,örülök hogy nem android lett,mert sztem az android ha nem változtat a széttagoltságon akkor elöbb utobb gondjai lesznek! Én szurkolok a nokiának és mielött vki elvakult nokiásnak tartana nem vagyok az rengeteg telóm volt már de elöbb utobb vhogy mindig visszatértem a nokiához! Szép napot de ezt már le akartam irni!
-
janes74
senior tag
Ez megint egy troll topic.
-
Sofian
őstag
Az pedig, hogy csak 2012 elején jön WP7-es Nokia még nagyon sokba fog kerülni a cégnek...
Q4-ben kint kéne lenni velük....
-
TrollMetal
aktív tag
és dedike:
Nekem tetszik a symbian és az n8. Mondhat akárki akármit. Haverom n900-a is bejövős.
a windowstól viszont általában hányingert kapok. Azért kiváncsi leszek rá. Az biztos az n8 am addig fog szolgálni engem amig lesz benne lélek
Sofian: Igen tipikus birka ösztön. Valaki kitalál valamit és mindenki azt követi/csinálja.
-
Sofian
őstag
válasz
callmeakos #11 üzenetére
Nem ócskák a Nokiák, csak a vásárlóknak nem kellenek (okosteló)....mert van valami új..valami más...
-
TrollMetal
aktív tag
válasz
callmeakos #26 üzenetére
Ha rendesen fejlesztik a piac igényei szerint a symbiant akkor simán verné a drága undroidodat.
Egy hatalmas különbség van: a symbian kihasználja a telefon összes adottságát.
Nekem ez az első symbianos telefonom, de nagyon is tetszik. Egyszerű, átlátható és rosszabb "vason" ugy fut mint az undroid erősebben.(örök kérdés: minek újat mutatnia annak ami "tökéletesen jól működik?" ugráljanak ebben is az ikonok vagy mit szeretnél?)
Kamerához nem tudok mit szólni. Ami az enyémben van veri az összeset mobil platformban.
tény hogy a Nokia elbaszta a szoft. fejlesztést. De ez miért is ócska?
Meglesem Majd mit mutatnak wp7el.
Merkucyo: Én pl n8at vettem és miért? mert telefont szerettem volna venni. Akinek létszükséges az hogy tudjon a hülye telefonján játszani, meg képet szerkeszteni meg effélék az megérdemli hogy szarszungot férges almát és társait vegyen. Vannak a Nokiának hiányosságai, de messze nem leírható egy htc-vel szemben. És mellesleg undorítóan néz ki az összes szappantartó okosfon. A Nokiának legalább van stílusa.
-
Misály
addikt
Rohogni fogsz, szuleim mindketten symbiant ( N8, C7 ) vettek, mert nem akarnak atszokni egy naluk bevalt rendszerrol, mindent ugyanott megtalalnak mint a regi telefonjaikon. Progalgattak SGS-t Desire-t de arra azt mondtak hogy egy villogo katyvasz az egesz. Erdekes lesz atszoktatni az ilyen embereket WP-re majd ( nekem is valszeg wp7 lesz n8 utan masfel ev mulva, majd megbaratkozom a gondolattal )
-
XP NINJA
őstag
symbalian nem kell senkinek
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
hülyegyerek #27 üzenetére
El kell hogy keserítsem azokat, akik magyarázkodásnak vélik a Japánból érkezô alkatrészek hiányát
Nálunk is baj van, pedig még csak nem is mobilokat gyártunk.
Gabesz1019 Miért lenne a WP7 melléfogás ? Az kellene hogy beálljanak nagyon sokadikként az Android mögé ? Inkább ne. -
Gabesz1019
senior tag
Hamarosan én is elhagyom a Nokiások táborát és a Samsungét erősítem egy Galaxy S-el. Nem csoda, hogy esik a részesedésük, a Symbian egy elavult ... hiába javítgatnak rajta semmit nem ér, és az androidban látom a jövőt. Szerintem a WP7 is melléfogás lesz, bár az biztos, hogy jobb mint a symbian.
-
merkucyo
aktív tag
Ezen nincs mit csodálkozni , az utolsó tényleg élvonalba tartozó készülékük az N900 volt kb. 1.5-2 éve .
Azóta nincs semmi érdemi . Ezzel nem azt akarom mondani , hogy pl .az N8 , vagy az E7 vacak , de már a bejelentésük pillanatában sem voltak versenytársaik a , HTC , Sasmsun , Motorola , vagy akár az Apple telefonoknak .- tehát aki valami komoly cuccot néz a Nokia egyáltalán nem is játszik . -
rainmen
aktív tag
Amíg valakit követve próbálnának másolni, addig el is lesznek maradva. Kellene csinálniuk valami újítást, amivel robbantani lehet, azzal felfelé fordíthatnák az ívelést.
Szerintem ezért nem Androidoznak, hanem WP7. -
hülyegyerek
addikt
El kell hogy keserítsem azokat, akik magyarázkodásnak vélik a Japánból érkezô alkatrészek hiányát. Jelenleg ott tartunk, hogy kôkeményen mennek az alkudozások a Nokia gyárak között, hogy az esetlegesen megmaradt japcsi alkatrészeket átvegyêk egymástól, ugyanis a legtöbb gyárban elfogytak ergo nincs mibôl összerakni a telókat...
-
callmeakos
veterán
válasz
TrollMetal #14 üzenetére
az ócska alatt értem pl hogy mért kell erőltetni azokat a nyamvadt EDOF kamerákat illetve scak a Nokia még olyan makacs hogy se egy Android se semmi. A WP7et is csak halogatják rendesen.... És kezd világos lenni hogy ez a Symbian lassan tényleg nem tud újat mutatni....
-
johny dragon
aktív tag
válasz
TrollMetal #23 üzenetére
Nem is neked szántam, hanem noxwill-nek.
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz
johny dragon #1 üzenetére
Ezzel nem vagy egyedül
Gondolom valamennyivel az előző negyedévi eladás alatt lesznek, százalékban meg kb. maradtak amennyin voltak.
-
TrollMetal
aktív tag
válasz
johny dragon #20 üzenetére
Nem is én mondtam hogy ócska. Én imádom a Nokiákat...
gerilee: Valóban do not feed trolls
-
gzbotii
nagyúr
hat az en latokorombol [mind kompetens gyarto] kiestek, hisz ok elvannak a symbiannal meg winmob-al es kozbe ugye az android tarol... na de en nem ertem h miert is nincs nekik is androidos keszeulekuk, hiszen szerintem, a kezdeti ketsegek utan nekik is lathatova valt, h az android egy mukodo es eletkepes platform.. sot.
na de mig ezt a filozofiat kovetik, szerintem nincs is mert varjanak fellendulest.. meg okotelefonok piacan.. ha a HTC, Samsung, LG, SE, Motorola [ ja es persze a Black Berry..] igy ontja ki a keszulekeket akkkor a 2012re a reszesedesuk 0 fele fog tendenciat mutatni..
rosz uton jarnak.
U.I.: egy jo utirany lehet nekik az also kategorias keszeulekek [pl 1616] amiket majd 10.000 arulhatnak az Auch@n-ben
es igy bar remek vetejtarsa lenne a Doro PhoneEasy-nek
-
johny dragon
aktív tag
válasz
TrollMetal #14 üzenetére
A Nokiáról sok rosszat lehet mondani, de hogy ócska lenne, azt nem. Sok fémet hasznélnak, jól össze vannak rakva a termékeik. Viszont ez a hardver és ez a UI 2011-ben nem elég.
-
hans87
tag
Régi 3210-esünk forog a sírjában...
(eredeti beírás fájt
, cseréltem)
Az hagyján, hogy pl okos-táccstepsik terén visszafogott késésekkel dobálják - az amúgy nem rossz - tellákat. De, emellett amiben egész jót csináltak az elmúlt egy évben, abban se nagyon erőltetik magukat. Touch'n'Type pl nem rossz dolog. Erre van kettő - elég hasonló specifikációjú - forgalomban? -
gerilee
aktív tag
válasz
TrollMetal #14 üzenetére
Kifejtenéd mit értesz "ócska" dolgok alatt?
Do not feed the trolls...
-
Kinder
senior tag
Nincs ebbne semmi különös, Nokiát ( részvényt meg főleg ) ma már csak kb az a mazohista vesz, aki még kijár a magyar focimeccsekre
-
BloodRay
veterán
"még nagyobb visszaesésekre számít, mely hátterében részben a Japánt ért természeti csapások állnak" -> Aha én is erre fognám a helyében...
-
Solar_Wind
senior tag
Ebben nincs semmi újdonság. Egyébként a Win-nel - ha jól csinálják - letarolhatják a piacot négy-öt éves távlatban.
-
TrollMetal
aktív tag
válasz
callmeakos #11 üzenetére
Ebből a hszből sugárzik az értelem.
Kifejtenéd mit értesz "ócska" dolgok alatt?
Más: Mellesleg volt cikk hogy a Japánt ért katasztrófa végett csökken a gyártókapacitás ilyen téren.
-
Ricardo
titán
Ez várható volt. Bejelentették, hogy a symbian leáll a WP7 megy csak jövőre jön. Hiába próbálják árnyalni, hogy csak fokozatosan áll le a symbi, és még jönnek vele készülékek. A bejelentés után visszaestek az eladások. Erre még lehet hogy rátesznek a Japánban történtek, de anélkül is gyenge lenne az eredmény, és idén az összes negyedév az lesz.
-
Armagedown
őstag
Ez elég szomorú , ide jutott a nagy Nokia
-
callmeakos
veterán
így jár, az aki ócska dolgokkal próbálkozik....
-
TrollMetal
aktív tag
válasz
rudymester #3 üzenetére
Nem a jelenlegi készülékekben van hiánya. Minden nagy gyártót érint a gond. Az elektronikai alkatrészek gyártása történik Japánban.
Ettől függetlenül egyet kell értsek azzal is hogy a Nokia elkényelmesedett. Mind hardver mind szoftver terén. Viszont sosem bántam meg hogy n8-at vettem. Amire nekem kell tökéletesebb és stílusosabb mint a többi gyártó okosfonja.
Kíváncsi leszek mit lépnek a wp7-es telefonok a piac felé.
-
válasz
rudymester #3 üzenetére
Szerintem sok olyan alkatrész lehet, amely származásilag japán, valamint az ottani piacon nem tudom, jelen vannak-e, de ha igen, az is negatívan befolyásolhatja az eladásokat.
fornettisuti:
...azért a tengődéstől még elég messze vannak, felvásárolni meg ki tudja milyen nehézségekbe ütközik, hiszen nem ismerjük a cég alapító okiratát...
-
fornettisuti
veterán
röviden, tömören
amúgy nem értem ez miért hír -értékű bejegyzés?!
ezt mindenki tudja már rég óta csak néha újra leírják egyes oldalakon.akkor lesz esélye túlélni a nokiának, ha csinál egy olyan bravúrt, mint anno a moto milestonnal.
ha nem akkor addig tengődik, leépít, amíg fel nem vásárolják és beolvasztják.
-
BiP
nagyúr
válasz
rudymester #3 üzenetére
Szerintem a beszállítói kört nagyon is érintette, ill. a Nokia is (ahogy a nagy cégek többsége) tett egy komolyabb felajánlást. (bár ez utóbbi nem akkora, hogy erre ilyen nagy visszaesést fogni lehessen)
-
natë
nagyúr
Semmi köze a Japánban történt dolgokhoz a folyamatos gyengülésnek. A Nokia jóideje nem tud/akar/képes újítani. Egyszerűen túllépett rajta az idő és a mobilpiac.
-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
rudymester #3 üzenetére
magyarázkodás...
meg így nem tűnik akkorának az égés, mint amekkora valójában... -
rudymester
senior tag
Nokia első embere a második negyedév során még nagyobb visszaesésekre számít, mely hátterében részben a Japánt ért természeti csapások állnak.
Ezt megérteném, ha hiány lenne a készülékekből, de tudtommal nincs. Nem tudom, miben befolyásolhatná a Nokiát a katasztrófa, de valaki biztos tud nekem válaszolni.
-
Dr.Anonymus
addikt
nem sietik el...ameddigre kijön az első wp7 nokia addigra kb. 0%ra fog csökkeni az okostelefon eladás részesedésük...
nézzük a jó oldalát: legalább tiszta lappal kezdenek... -
johny dragon
aktív tag
Érdekelne a Samsung részesedése is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest