- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
zord01
senior tag
válasz
CoolBoy323 #109 üzenetére
a nokia nem rossz telefon, csak a symbian egy használhatatlan, lassú, OPTIMALIZÁLATLAN
rendszer...
Ezzel egyet tudok érteni, de nagyon-nagyon...
-
zord01
senior tag
válasz
rudymester #68 üzenetére
Huhh, hát nekem másfél év alatt nem sikerült "Megszoknom a felüleletet" (már ami a symbiant illeti).
Persze tudom ez egyéni szoc problem.. de ettől függetlenül nem hiszem hogy túl sokan fogják verni az asztalt, hogy symbát akarnak. -
zord01
senior tag
Sziasztok!
Látom megy az adok kapok, mindenki igyekszik a saját véleményét beleolvasni a cikkbe.
Megteszem ezt most én is, de igyekszem picit tárgyilagos lenni. (Már ha képes vagyok ilyesmire, mivel én személy szerint nagyon meggyűlöltem a symbiánt).Anno 2 hónapja MWC 2011-en a Nokia azzal indokolta, hogy nem gyárt androidos telókat, mert akkor túl nagy piaci részesedésre tenne szert az android, és kiszorítana mindenki mást a piacról.
Nem tudom az miért lenne baj, ha mellette mindenki fejlesztene egy nagyon ütős saját rendszert, és majd 2-3-4-5 év múlva, mikor az androidnak leágazik, be lehetne dobni a fejlesztéseket.
(Azóta persze kiderült, hogy a MicroSoft óriási pénzekkel támogatta meg a Nokiát, amit a cég majd a licencek fizetésével persze sokszorosan vissza fog fizetni, de kezdő lökésnek jól jött az a pár száz millió dollárocska).
Persze mint tudjuk a Nokia hosszú távon a MeGO-t látja megváltónak, de az csak 3-5 éves terv.Más. Elég Bull*hit szöveg az, hogy a piaci részesedésük a japán katasztrófa miatt fog visszaesni. Mert elhiszem, hogy sok alkatrészt ott raknak össze, de kérem én, az alkatrészhiány más cégeket nem érint? Mert szerintem nagyjából az összes gyártót érinteni fogja, így a piaci RÉSZESEDÉS csökkenés nem magyarázható ezzel.
Az EGÉSZ szegmens zsugorodása igen, de egy gyártó térvesztése nehezen magyarázható, pláne ha a vetélytársak meg hasznot húznak ebből.
Mondjuk azt meg tudnám érteni hogy az SE ezzel nyer, mivel félig japán cég, tehát logikus lenne, ha a japánok jobban támogatnák az SE-t, mint más gyártókat, de mi van a többi gyártóval???
Ezen szerintem érdemes elgondolkozni.Én is sokkal inkább abban látom a probléma gyökerét, hogy a Nokia kissé változás képtelen lett manapság.
Itt volt a nagy esély, hogy visszamásszanak, ha nem is a csúcsra, de legalább a domboldalra. Tavaly rengetegen várták a megújult Symbiant, de elég kevés innováció volt benne, nem csoda hát, hogy lebőgtek vele.Amúgy én szeretem a Nokiát, fizikailag jó telókat csinál, jó anyagokat használ (fém-fém-fém jeeeeee), még a hardver sem érdekelne, nem kell nekem csilivili kezelőfelület, csak legyen stabil, megbízható, gyors.
Ezekkel az értékekkel nem nagyon sikerül találkoznom manapság a symbianban.Személy szerint nekem nem is nagyon jött be a symbian. Egyáltalán nem találom használhatónak. Nem bonyolult a GUI, de nem is felhasználóbarát. Sok helyen lehetett volna egyszerűsíteni, könnyedebbé tenni.
Nem tették meg, és ez nagy hiba volt.A másik. Azt hiszem, sok ember kiábrándult a Symbiánból, így még ha össze is dobtak volna egy normális rendszert tuti, hogy nem tudták volna eladni, egy nagyon ütős marketing kampány nélkül.
Sőt talán egy névváltoztatás, és egy arculatváltás is jól jött volna. Mivel ezek közül semmi nem valósult meg, nem csoda, hogy rengetegen elfordultak tőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest