- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #105 üzenetére
A gmail-es felsoroláshoz hozzávenném a fejlett szűrő (nem a spam szűrőre gondolok) kezelést is. Nemtom ezzel más mail szolgáltatók manapság hogy állnak, de a gmail már a meghívós korszakban igen jól megoldotta ezt, és akkoriban még nem találkoztam hasonlóan jó megoldással.
Valamint a POP3/IMAP/SMTP funkciók is nagyon jók. Úgy be tudom állítani más szolgáltatónál lévő mail fiókjaimat a gmail alatt, mint egy jobb desktop alkalmazásnál. -
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire #92 üzenetére
"arról meg nem tehet a google h jók
"
Persze, biztos semmi közük nincs hozzá.
-
ntomka
nagyúr
Nem, nem vagyok eltájolva. Akkor magyarázd már meg nekem, hogy miért van az a jelenség, mikor bekukkantok egy-egy java fejlesztő céghez, és windowson szenvednek a netbeans és társaival? Tudtommal a java a megtestesült platform függetlenség (költői túlzással). Akkor az a cég most (elnézést a kifejezésért) hülye, amelyik egy ingyenes fejlesztőkörnyezethez nem telepít ingyenes oprendszert, hanem kifizet súlyos összegeket (számomra) feleslegesen? Mert azt ne mondja nekem senki, hogy egy java (!) programozó számára nem mindegy, hogy milyen oprendszeren fejleszt.
(#87) tuskooo: Mert (sajnos) ott tartunk, hogy az egyetlen valamirevaló ellenlábasa a Googlenak az MS. Akárki akármit mond, ez így van. Az Apple lenne még, de az sokszor annyi idő alatt sem szerzett akkora potenciált az MS-sel szemben, mint a Google.
-
ntomka
nagyúr
De a cégnek is kényszer valahol a választás, mert tudják, hogy a többség a wint és az azon lévő szoftvereket ismeri. Tehát ha válogatni akarnak a munkaerőben, kénytelenek win alapú platformot kiépíteni, vagy nem így van? Persze lehet csak én látom "deformáltan" a dolgot, és neked van igazad: az ms egy makulátlan cég.
-
ntomka
nagyúr
"mennyivel jobb lenne, ha más terméken nőne fel, aztán nem kapna munkát, mert semmihez nem ért, amit a való életben használnak is."
Akkor végső soron ott tartunk, hogy win 95%-a is kényszer, nem?
Miért tanuljon mást az ember, ha úgyis csak a wint kell használnia mindenhol, vagyis meg van lőve, kényszerből. Ha már így fogalmazunk a google ads esetében.
-
ntomka
nagyúr
válasz
julius666 #57 üzenetére
Mire gondolsz? Hogy a barátodnak lefagyott az ooo? Most egy elszigetelt esett miatt a pokolba kéne kívánni az egész linux platformot? Mert a windows-zal és az azon lévő termékekkel nem fordulhat elő, hogy lefagyjon? Ha rendesen feltelepítesz egy linuxot, az nem fog könnyedén lefagyni (ahogy a windows sem). Az, hogy lefagyott az ooo neki, arra annyit tudok mondani, hogy ezért szokás (mind ms office, mind ooo alatt) időnként a mentés gombra kattintani (nálam legalábbis). És akkor mindjárt nem bukott volna meg ő sem. Erről ez a véleményem. Persze kifejthetnéd, hogy mire gondolsz pontosan. Én, ha nem értettél volna meg, annyit akarok mondani, ha valaki kezdettől nem windows rendszeren nő fel (szándékosan nem linuxot írok, mert nem az egyetlen alternatíva), akkor később neki a windows lesz idegen, és a régi jól megszokott rendszerét kívánja vissza. Aki egy kicsit kíváncsibb, nyitottabb, az úgyis fog más rendszert is használni, akármin nő fel, ugye? De a többség nem ilyen, hanem olyan, mint az előbb fogalmaztam meg: amit ismer, amit megtanítanak neki, azt használja. Persze lehetne mondani, hogy akkor a tanár felelőssége ez, hogy miért nem tanít mást. Bűnbakot lehet keresni, persze. Én magam sem az MS ellen vagyok, mert nekem pl az MS Office a kedvenc irodai programcsomagom. Azt tényleg nagyon jól csinálják. Szóval én nem a megoldást fogalmazom meg, hanem a problémát. Capishe?
(#58) moonman: Most emlegessem megint a monopol szót, amit te annyira tagadsz?
Nem, nem lenne jobb. A baj nem az, hogy mit használnak az emberek, hanem az, hogy pl nem általános fájlműveleteket tanulnak meg, hanem, hogy a windowsban hogy kell fájlműveleteket végezni. Érted?
Ha olyan munkahelyre kerül, ahol véletlenül linuxot használnak (mert van ilyen), akkor csak lesni fog.
-
ntomka
nagyúr
válasz
julius666 #51 üzenetére
"Ha meg linuxon neveled fel az embereket, akár hiszed, akár nem, pont ugyanolyan értetlenül fognak majd a windóz előtt állni, mint most a linux előtt."
Erre akartam felhívni igazából a figyelmet, hogy a baj azzal van az MS estében, hogy mindenki az ő termékein nő fel. Ezért nem egészséges, hogy annyira hagyják beférkőzni az oktatásba. Mert ok, nekik is kell alkalmazkodni egy kicsit, opensource document meg ilyesmi, de ezt letudják egy patch-el vagy sp-vel (lásd office 2003 és 2007), és mindenki boldog. A rendszergazdák az iskolában boldogok, mert nem kell akár platformot váltani csak azért, hogy opendocumentet taníthassanak. De bárki megpróbálhatja: be kell menni egy iskolába, felvázolhatja az igazgatónak, hogy ma már lehet linuxon is oktatni. A nyitott igazgató még el is gondolkozik rajta. De a többség úgyis úgy lesz vele, hogy jó neki úgy ahogy van. Nem kell telepítgetni (mert a gépet alapból winnel telepítve veszik), nem kell könyvelgetni, hogy milyen termékeket használnak, nem kerül időbe, nem kell supportot venni a rendszerhez, nem kell kínlódni, ha esetleg nem sikerül valami elsőre. Bizony az ms monopóliuma itt látszik meg, nem az otthonokban, ahol tényleg csak rajtam múlik, hogy mit telepítek fel.
De hogy jó példát is mondjak, nálunk az egyetemen (Debrecen) a legtöbb gép dualbootos. Ott figyel rajta egymás mellett valamelyik win verzió és linux disztrib. Szóval a választás itt is már csak a hallgatón múlik, hogy melyiken dolgozik/tanul az adott órán.
-
ntomka
nagyúr
De, tisztában vagyok vele. De amíg pl tanár kollégáim csak MS Officet taníthatnak, az alapvető fájlműveleteket csak Windowson taníthatják, mert a kormány is azt mondja, hogy ez van, ezt kell szeretni, addig hadd beszéljek nyugodtan monopolról. Lehetsz akármilyen elvakult az MS felé, nézz körül, mert a kedvenc céged is úgy beeszi magát még az oktatásba is, mint egy métely. Szóval ez van, ha a Google így kinövi magát, akkor kinövi. Az MS is garázsból indult, a Google is. Majd fogják őt is piszkálni a különböző kormányhivatalok mindenhol, ettől sem tartok. Szerintem felesleges a para, mert egyben nagyon igazad van. A választás lehetősége egyéni felhasználás területén tényleg megvan (még).
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
"...monopolizálja a piacát."
No igen. Ezt megteszi a Microsoft is. Ja igen, őt is fel akarták darabolni! És mi lett a vége? Maradt egyben. Szóval erről ennyit. Amíg minden területen, minden államban a hatályos törvények szerint cselekszik, addig úgy sem fogják tudni feldarabolni, különben az embereknek a demokratikus törvényekbe vetett hite rendülne meg (ami egyébként is labilis dolog). Példának ott van a sok ország, ahol a Streetview ellen tiltakoztak, és mindegyiknél a Google rendre engedett is a követeléseknek. De ott van Kína is, ahol állami felügyelet mellett jelenik meg a cég úgy, hogy az a Google profilját ne "rontsa" (és ez persze nézőpont kérdése). És ha jól tudom a Microsoft is igyekszik minden ilyen nemzetközi és állami követeléseknek eleget tenni, pedig az oprendszerek terén ő is egy monopolista cég.Én úgy látom ezt az egészet, hogy ahogy annak idején beindult a "fúj, Microsoft, utáljuk" szindróma, úgy kezd feléledni a "fúj, Google, utáljuk " szindróma...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest