- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Azt, hogy laptopban szerintem legalább egy 555M kell értelmes játszódáshoz a Llano GPU-jával szemben? Tényleg én, és nem is látok ezzel problémát. Viszont hogy a fenébe kerülnek oda mellé az akksit 20 perc alatt leszívó mobilos, illetve brutál asztali VGA-k? Szerintem az totál nem vágott a korábbi beszélgetés vonalába, a Llano IGP-jének kb. megfelelő VGA-kkal lehetne hasonlítani az 555M-et, de azt se a specifikációk felsorolásával.
-
törölt tag
Ezzel a foglalatkompatibilitással meg az AMD-zsonglőrök jönnek.
Ez igaz, hogy valamelyest felhasználóbarátabb, de az már a múlt. Jelenleg mindkét gyártó a komplett platformokban gondolkodik, annál meg nem ilyen egyszerű különböző foglalatok között ugrálni, plusz nem is érdeke.
Konkrétan abban, hogy úgy képes az X4 teljesítményét hozni alig magasabb áron, hogy közben fele annyit se fogyaszt, illetve mindezt a teljesítményt két mag(!) + HT-gel nyújtja, igaz, hogy négy szálas ez a proci is, de fizikailag csak két magos és a HT nem tud teljesen pótolni két magot, de mégis ugyanolyan jól teljesít, mint az alapból négymagos AMD társa.
-
-
atti_2010
nagyúr
Hagy a búbánatba, úgy se sokszor sutheti már el az Intel hogy "emberek vegyetek nagyobb CPU-t mert az jó nektek, még ha semmire sem használjátok is", a szomszédom is azzal nyugtatgatta magát vagy 3 hónapig hogy ugye: megérte 4 magos i5 venni mert sokkal gyorsabb így a gépem, mit mondhattam volna neki, szegény csak napjában 2x megnézi a sporthíreket a netten.
-
törölt tag
Előbb lesd meg az adatlapomat...
Amire gondolsz LGA775, ami bizony úgymond háromszor jelent meg és nem feltétlen volt kompatibilis egymással. Pl egy i915P-s lapban megy egy Core 2 Duo? Nem, ezzel borult is a régi lap + új CPU elmélet. Egymagos LGA775 Pentiumok i915 és i925, utána a kétmagosok i945, i955, majd később i975, Core 2 érában i965, meg utódai. Igen ám, de a korai i945, i955, i975 lapokban meg sem nyikkan a Core 2 CPU, csak a i965-ben, illetve miután a gyártók adtak ki új revet a a legtöbb i945-ös lapból, illetve néhány i975-ösből ezért mennek azokkal is. Az idő meg elfeledteti, hogy bizony ment a kavarás LGA775 fronton is... P45-ben meg nem mennek a régi <800MHz FSB-s procik, szóval régi proci + új lap sem megy.
Így ez az átjárhatóság elmélet kicsit vérzik, mert ugyan van/volt lehetőség így legózni, de nem volt egyszerűen követhető. Nem az Intel oldotta meg makulátlanul a kompatibilitást, hanem a gyártók próbálták.
Ez az Intel részéről nem éppen a legszebb időszak volt, a foglalat kompatibilitási lehetőségeit tekintve (mert önmagán belül is akadt inkompatibilitás), de mivel én ezt most leírtam, nem kendőzöm el, így nem igazán lehet megbélyegezni Intel fansággal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5-13500 OEM
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest