- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
Mercutio_ #280 üzenetére
HDMI-s TV-m van úgy 5,5 éve, HDMI képes laptopom pedig 4, de eddig egyszer próbálkoztam hasonló összekötéssel, az is vendégségben történt. Aki a jövőt tekintve tyúkbeles összeköttetésben gondolkodik a PC és a TV között, az valahol nagyon lemaradt. Ennél jobban csak azon szoktam csodálkozni, ha telefonon hiányolják a HDMI-t, miközbem DLNA-t szinte az összes HD TV tud... Kis távolságon az n-es WiFi sávszélessége szinte mindig elegendő. De ez már nagyon OFF.
-
erdoke
titán
válasz
atti_2010 #272 üzenetére
Miért, az honnan tudta, aki előttem a legnagyobb természetességgel elkezdte hasonlítgatni az ismert fogyasztású, dedikáltan mobilos megoldáshoz? Tőle miért nem kérdezted?
Ha jól tudom, a Llano továbbra is noti ÉS asztali felhasználásra készül, a legtöbb shadert a legmagasabb órajellel párosító megoldás nem feltétlenül lesz tipikusan laptopos. -
erdoke
titán
Azt, hogy laptopban szerintem legalább egy 555M kell értelmes játszódáshoz a Llano GPU-jával szemben? Tényleg én, és nem is látok ezzel problémát. Viszont hogy a fenébe kerülnek oda mellé az akksit 20 perc alatt leszívó mobilos, illetve brutál asztali VGA-k? Szerintem az totál nem vágott a korábbi beszélgetés vonalába, a Llano IGP-jének kb. megfelelő VGA-kkal lehetne hasonlítani az 555M-et, de azt se a specifikációk felsorolásával.
-
erdoke
titán
Tehát a második kettő van a Llano-ban?
caizzz,
Azt érdemes megnézni, amit a legtöbben használnak gyakran. Amikor utoljára láttam idevágó statisztikákat, a CityVille-t bőven 100 M fölött játszották legalább havi rendszerességgel, és nyilván a webes Flash játékok közönsége tipikusan nem a bika gamer gépek tulajdonosai közül kerül ki. -
erdoke
titán
válasz
Oliverda #243 üzenetére
Próbálj ki egy tömött CityVille-t, többször annyian pocsékolják vele az idejüket.
Nyilván a rendszeremmel van baj, hiszen a durvább Flasj játékokon kívül más nem akadozik rajta, pl. a GPU gyorsított full HD videók sem. 800 MB free RAM, HDD nem darál, úgyhogy más nem is igen okozhatja, csak a 60-100 % között ugráló CPU. -
erdoke
titán
válasz
Oliverda #241 üzenetére
Melyik Flash játék megy teljesen akadozás mentesen a legnépszerűbbek közül? Ezeket nem gyorsítja a GPU. Gyakorlati tapasztalatom tényleg 0 a Brazos-szal, de igen erösen csodálkoznék, ha CPU-ban izmosabb lenne a 4800+-omnál, amin szintén nem tökéletes az élmény.
"Fél HD" a 720p rövid és vicces neve. Örülök, hogy ez a legjobb kapaszkodó.
-
erdoke
titán
válasz
Oliverda #226 üzenetére
Internet Flash játékok nélkül, Full HD videó fél HD kijelzőn. Hirtelen mindenkinek ezek lettek a legelőnyösebb megoldások.
És természetesen mindenki tart otthon izmos asztali gépet, amin tud játszani, átkódolni a családi videókat, stb. Nem is egyszerűbb a kettő áráért egy izmosabb laptopot venni, dehogy.
-
erdoke
titán
válasz
Mercutio_ #197 üzenetére
Mivel a jómunkásember alkalmazott nem is akart HD videót lejátszani a céges laptopon (egyébként a 4 évvel ezelőtti Core Duo-s laptopom vígan elbírja CPU-ból, tehát maga az állításod nem is igaz), vagy ha mégis, akkor jól letiltotta a rendszergazda az ilyesmit. Tehát ilyen igény híján nem volt lemaradásban az Intel. A SB laptopokban már ez se akadály egyébként, de a rendszergazda attól még tilthat.
Laptopba szinte senki nem vesz utólag VGA-t, noti vásárlásakor általában egyszerre döntesz a komplett rendszer (CPU + IGP + VGA) mellett. Hogy olcsóbban kapod-e meg ugyanazt a teljesítmény/fogyasztás mutatót AMD-ből, azt majd megmutatják a tesztek, egyáltalán nincs kifogásom az ellen, ha így lesz.
Brazosról már számtalanszor leírtam a véleményem, nálam Atommal együtt kuka kategória, mert bizonyos dolgokra csak túl nagy kompromisszumokkal alkalmas, amit én nem kötnék meg. Akkor már inkább veszek a kezembe egy tabletet, az máshol sokkal több előnyt kínál a kompromisszumokért cserébe. -
erdoke
titán
válasz
atti_2010 #184 üzenetére
Én elsősorban az IGP-ről beszéltem, ami tipikusan sose képezte a vásárlás alapját annál a rétegnél, aki megelékszik a dedikált VGA nélküli laptopokkal. Van az üzleti noti, amibe az 5 évvel ezelőtti IGP is elég volt, és van a csóró noti, amivel kapcsolatban nincsenek túlzott elvárásai a vásárlóknak, mert tudják, hogy 100-120e Ft-ért ennyi jut. A grafikus üzleti, ill. a gamer/DTR kategóriában pedig ott van az erősebb dedikált VGA.
Tehát ha játszani akarok, és vannak igényeim, akkor olyan notit veszek, amiben van dedikált VGA: Ez nem változik 2011-ben, de még 2012-ben sem. Később talán igen. -
erdoke
titán
válasz
atti_2010 #180 üzenetére
Bármelyik négymagos gépet pont ugyanígy lehet gamer géppé alakítani.
A teljesítménynek mindig is ára volt, ha más nem, akkor fogyasztási oldalon. Ez semmit nem fog változni, mert aki nem elégszik meg az 1024x600-ra butított, ott is 25 fps-t toló grafikával, annak még egy ideig kell a dedikált VGA. Ha veszek jövőre egy laptopot, 555M szintű VGA kell bele, mert bár keveset játszunk, néhány játék a mostani 4770-et is megizzasztja Full HD-ben (márpedig HDMI-n ugye arra köti az ember). -
erdoke
titán
Ha vennék notit, minimum 1600x900-as felbontást rendelnék. Melyik mennyit nyom ott? Furcsa, hogy még a felbontást se adták meg a "teszthez". Az is érdekes kérdés, hogy mondjuk egy 540M-hez hogyan viszonyul teljesítményben ill. fogyasztásban, és mi lesz a teljes rendszerek teljesítmény/fogyasztás mutatója.
Egyébként a "játszhatót" nem 30 fps-től számítják? 25 elég darsbos tud lenni még minimumként is, nem hogy átlagnak. Persze a kiváló forrás grafikonján ez se látszik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest