- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
atti_2010 #272 üzenetére
Miért, az honnan tudta, aki előttem a legnagyobb természetességgel elkezdte hasonlítgatni az ismert fogyasztású, dedikáltan mobilos megoldáshoz? Tőle miért nem kérdezted?
Ha jól tudom, a Llano továbbra is noti ÉS asztali felhasználásra készül, a legtöbb shadert a legmagasabb órajellel párosító megoldás nem feltétlenül lesz tipikusan laptopos. -
LGLuke
őstag
válasz
atti_2010 #193 üzenetére
Igazából egy dolog miatt nincs igazad:
Llano CF-ben 6670-essel beválik, akkor max a notebook gyártóknak lesz olcsó, nem pedig a vásárlóknak. Kb. azonos árban fogják adni az izmosabb CPU-val szerelt Inteles gépekkel.Szerintem erdoke-nek van igaza.
Ha olcsó gépet veszek, vagy drága üzletit, akkor annyi elvárásom van elginkább, hogy az IGP a videókat gyorsítsa. Max az Llano miatt a webböngészés gyorsítása lehet még nyerő.
Ha komoly grafikai munkához veszek notebookot: Quadro, vagy FireGL/PRO.
Ha játékra kell kifejezetten, akkor:1. nagyon drága egy jó játék laptop, így egy desktop és egy minőségi notebook is olcsóbb együtt.
2. Amennyiben mindenképpen notebookot akarunk és játékra, akkor szerintem dedikált vga kell. Az már más kérdés, hogy az Llano egy nagy lépés a CPU-ba integrált VGA-k sebességét illetően, de szerintem még legalább 2-3 év kell hozzá, és talán 1-2 generáció, hogy valóban ki is váltsa, legalább notebook fronton a dedikált VGA-kat. -
erdoke
titán
válasz
atti_2010 #184 üzenetére
Én elsősorban az IGP-ről beszéltem, ami tipikusan sose képezte a vásárlás alapját annál a rétegnél, aki megelékszik a dedikált VGA nélküli laptopokkal. Van az üzleti noti, amibe az 5 évvel ezelőtti IGP is elég volt, és van a csóró noti, amivel kapcsolatban nincsenek túlzott elvárásai a vásárlóknak, mert tudják, hogy 100-120e Ft-ért ennyi jut. A grafikus üzleti, ill. a gamer/DTR kategóriában pedig ott van az erősebb dedikált VGA.
Tehát ha játszani akarok, és vannak igényeim, akkor olyan notit veszek, amiben van dedikált VGA: Ez nem változik 2011-ben, de még 2012-ben sem. Később talán igen. -
erdoke
titán
válasz
atti_2010 #180 üzenetére
Bármelyik négymagos gépet pont ugyanígy lehet gamer géppé alakítani.
A teljesítménynek mindig is ára volt, ha más nem, akkor fogyasztási oldalon. Ez semmit nem fog változni, mert aki nem elégszik meg az 1024x600-ra butított, ott is 25 fps-t toló grafikával, annak még egy ideig kell a dedikált VGA. Ha veszek jövőre egy laptopot, 555M szintű VGA kell bele, mert bár keveset játszunk, néhány játék a mostani 4770-et is megizzasztja Full HD-ben (márpedig HDMI-n ugye arra köti az ember). -
kNG
senior tag
válasz
atti_2010 #159 üzenetére
Igazából szerintem a magyar háztartások nagy részében még mindig nem a gép az, ami miatt elszállhat 1 villanyszámla...fagyasztó (főleg ha régi), ne adj isten régi CRT tv, régi hűtó, stb...inkább ezek miatt...Az idle sztem is rendben lesz, a LOAD-ot meg majd meglátjuk...egy Radeon HD karival meg egy jó hatásfokú táppal azért ki lehet egyensúlyozni a dolgot, még akkor is ha LOAD-ban kicsit többet enne!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest