- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrooveHero
addikt
válasz
s3nsitivity #293 üzenetére
próbáltam a második betűket összeolvasni, de annak semmi értelme
-
válasz
s3nsitivity #284 üzenetére
Kérlek, mondj pár példát, csak hogy képben legyek!
-
helixP
nagyúr
válasz
s3nsitivity #265 üzenetére
Erről van szó. Ezért lettem ~10-zel feljebb leoltva.
-
APippo
tag
válasz
s3nsitivity #265 üzenetére
Pont emiatt a casual júzernek, hogy még csak eszébe se jusson mókolni mert irgum-gurgum gari megvonva. Nyilván aki ért hozzá azt eddig sem zavarta ha nyitott volt de egy átlag felhasználónak a KNOX csak egy újabb indok hogy vigye vissza gariban ha baja van a készüléknek legyen az szoftveres vagy hardveres. (Kérdem én, hogy tud valaki egy androidot szoftveresen "elrontani?"
) Lényegtelen, eddig is meg lett oldva ezután is meglesz szerintem. BTW egyszer mintha olvastam volna XDA-n hogy az EU ban a bootloader nyitása nem vonja meg a garit
-
vicze
félisten
válasz
s3nsitivity #263 üzenetére
Tehát az aggaszt hogy nem tudod átverni a gyártót a garival?
(HW hibát továbbra is javítják, tök mindegy az SW, mert hát kb. le se szarják.)
Érinteni meg elég kevés ember érint a hatalmas problematika. Ha "játszós" telót akarok veszek egy Nexus-t, hogy tettem is és azon el lehet szórakozni. A rendes telómhoz meg nem nyúlok és kész.
Valamint ez ugyan úgy opció marad mint a SELinux a kernelekben, amire ugyan úgy köpködött a közösség, persze azóta ott van CM-ben is persze, mert igen is jó dolog a biztonság.
-
vicze
félisten
válasz
s3nsitivity #258 üzenetére
Továbbra se értem, belenyúlsz bukod a garit mi ebben a nagy dolog? Így volt ez a kezdetek óta.
Amit leírsz 1000 éve így van a HTC-kben, csak a Samsungosoknak ez újdonság.
A HTC bootloder mindig zárt volt és zárt is marad a "nyitás" annyit enged, hogy recoveryt tudsz cserélni és írni a systemre, magához a bootloderhez ugyan úgy nem férsz hozzá, és mutatja, hogy belenyúltál, ahogy a KNOX, sőt ha küldő tool-lal csinálod az is meg fog látszani. És minden HBOOT verziónál jön a játék a feltörésre...
Nothing new, csak egyesek seggéről most esik le a tojáshéj... -
vicze
félisten
válasz
s3nsitivity #253 üzenetére
Ez a probléma úgy 90%-ban csak a fejekben létezik.
A bootloader pedig minden gyártó magának csinálja szóval, azt nem force-olhatod rá másra. Nexus meg mindig is nyitható volt és lesz is elég alap, ahogy a GPE-k is. Bár ugye Nexus már csak egy lesz ha minden igaz.
@helixP: Már megbocsáss, de kb. fogalmad sincs mi a KNOX mire jó és, hogy működik. Hogy mit herélne ki az androidon azt te se tudod valójában
-
Thaaleum
aktív tag
válasz
s3nsitivity #243 üzenetére
Hát, ez engem a WP-nél nem nagyon fenyeget...
-
törölt tag
válasz
s3nsitivity #243 üzenetére
Engem az sem érdekel, hogy ki fogja gyártani N6-ot, arra váltok, ahogy tudok. Esetleg Oppo-ra
-
törölt tag
válasz
s3nsitivity #240 üzenetére
Köszi. Kb erre vártam és a Nexus 8-ra. De az L tetszik nagyon. Már amennyit láttam belőle...
-
rsanyi18
tag
válasz
s3nsitivity #233 üzenetére
Ja, akkor elnézést a "sületlenségemért"
-
tjb007
nagyúr
válasz
s3nsitivity #226 üzenetére
OK
-
tjb007
nagyúr
válasz
s3nsitivity #221 üzenetére
Nincs semmiféle másik OS, azop74 már leírta ennek One dolognak a lényegét.
-
válasz
s3nsitivity #219 üzenetére
Biztos, hogy kompatibilis lesz a rendes droiddal, lehet, lesz valami herélt launcher vagy multitasking, hogy gyorsabb legyen. Nagyon nagy melléfogás lenne, ha nem lenne az, aki gagyi telefont vesz az nem fog költeni appra mert arra sincs pénz (kicsit sarkítva a dolgot lehetne szebben is fogalmazni), ezért nem fejleszt senki firefox os-re se.
-
DarkByte
addikt
válasz
s3nsitivity #213 üzenetére
Szerintem pont hogy ezen is Android L lesz. KitKat óta elvileg pont hogy a gyengébb mobilokon is jobban megy a rendszer. Illetve pont a fragmentálás ellen küzdenek, tökön szúrnák magukat ha most megint csinálnának egy mellékágat. Még a TV-s platformnál is kihangsúlyozták hogy a kódbázis alatta ugyanaz.
emvy: amennyire értettem ez ugyanaz a mobil képernyő mirror-ozás volt Chromebook-on mint amit a TV-n mutatott. Tehát konkrétan a mobil képét láttad a Chromebook-on interaktívban. Nagyon remélem ez a sima Chrome-os notification API-val is menni fog, mert ez a hívás, SMS, notification mirror-ozással azzal megy több hónapja. De ha az asztali gépemen rá tudnék nézni a telefonomra, sőt tovább megyek, direktben tudnék így oda fejleszteni, az elég hasznos lenne.
-
azopi74
addikt
válasz
s3nsitivity #196 üzenetére
Hát igen, remélem, hogy lesz belőle valami, de egyébként ez az Android One is erőteljesen a MS wp-nél követett stratégiájára hajaz. Azzal a különbséggel, hogy androidot lehet továbbra is telepíteni minden szemétre, akkor is, ha nem felel meg a One sztenderd követelményeinek, csak nem kapják meg a One tanúsítványt, és az azzal járó előnyöket. Kérdés, ez mennyire fogja a vásárlókat érdekelni. Úgy lenne az igazi, ha a hulladékokat a Google Appsot se kaphatnák meg, és a Playt sem érhetnék el. Hardverfronton pedig a fő haszonélvező viszont ismét a qualcomm lesz, mert szinte biztos vagyok benne, hogy itt is a snapdragon lesz a preferált platform. Az is érdekes, hogy pont azok a gyártók az induló Android One partnerek, akik a közelmúltban a wp vonatra szálltak fel a ms új stratégiájának hála. Úgy tűnik, itt is egész pályás letámadást indított a gugli a ms ellen, levegőhöz se akarja juttatni a wp platformot, nehogy elérje a kritikus tömeget, ahonnan már csak felfelé vezet az út...
-
phanze
aktív tag
válasz
s3nsitivity #207 üzenetére
Ezt az android onet jó lenne feltenni a kis x8 amra nem?az elég gyenge hardver.
-
phanze
aktív tag
válasz
s3nsitivity #202 üzenetére
Közi
-
Syl
nagyúr
válasz
s3nsitivity #200 üzenetére
Az apple keynote-ja a fasorban sincs ehhez képest
-
Logeeen
senior tag
válasz
s3nsitivity #196 üzenetére
És vajon hány autóban van erintős központi kijelző?
Amit most gyártunk Kecskeméten Mercedes-t, abban sincs.
Mivel kompatibilis akkor ez az androidauto ? -
Logeeen
senior tag
válasz
s3nsitivity #185 üzenetére
One-ra GPE formájában biztos gyorsan kint lesz. Nem lehet felrakni GPE romot sima One-ra?
-
azopi74
addikt
válasz
s3nsitivity #176 üzenetére
Jó ez a Material Design Language. És a google is feltalálta a metro-t
-
aizen92
addikt
válasz
s3nsitivity #182 üzenetére
Úton vagyok nem tudom nézni, mi ez a multitasking cucc?
-
Logeeen
senior tag
válasz
s3nsitivity #174 üzenetére
Várd ki a végét...
-
azopi74
addikt
válasz
s3nsitivity #166 üzenetére
"De jólvan már, ma ilyen lusta napom van, se olvasni se keresgélni nincs kedvem.
"
csak hszeket írni a fórumokba?
-
azopi74
addikt
válasz
s3nsitivity #164 üzenetére
Magyarul, csak azok a GPU-k legyenek támogatva, amik tudják az Open GL ES 3.0-t? Igen, azt meg lehet tenni, az a legegyszerűbb, csak akkor jópár vasat kizársz a játékból ...
Bár ha most elkezdesz egy játékot fejleszteni, amire befejezed, jó eséllyel már úgysem lesz sehol használatban OGL ES3-at nem tudó hardver ...
-
azopi74
addikt
válasz
s3nsitivity #161 üzenetére
"Sőt már mintha a 4.3 is tudná de ebben se vagyok biztos.
Utána járni meg lusta vagyok a dolgoknak."
Lustaság fél egészség. Kb 3 másodperces munka utánajárni
http://en.wikipedia.org/wiki/Android_version_history
Version Release date Features Image(s)
4.3 July 24, 2013[111]
OpenGL ES 3.0 support, allowing for improved game graphics[112] ... -
válasz
s3nsitivity #161 üzenetére
A GPU-nak is támogatnia kell, és mivel nem minden GPU támogatja ezért nem biztos, hogy megéri használni.
-
azopi74
addikt
válasz
s3nsitivity #151 üzenetére
Gondolom arra gondolt, hogy ne virtuális gépen / sandboxban fussanak az appok. Hát azt viszont nem tudom, mi értelme lenne, sokkal több hátránya lenne appok hordozhatósága / biztonság szempontjából , mint előnye. Amúgy is hemzseg már a malware-től szegény Android platform.
Ami sovány teljesítménytöbbletet nyerni lehetne a dologgal, az elmenne a virusirtók/tűzfalak futtatására
Nem hiába próbálkozik szerencsétlen MS is áttérni még desktopon is lassan 15 éve a sandbox paradigmára (emlékszem, 2000 körül a 2006-ra tervezett Blackcombról is azt rebesgették, hogy sandboxban fogja futtatni a programokat, a legacy appokat meg csak valami emulátorban, aztán nem lett belőle semmi, csak a Win8/WinRT-vel került ismét elérhető közelségbe a dolog. -
Fr0z3n
őstag
válasz
s3nsitivity #131 üzenetére
Dolgozok és ilyenkor ráérek netezni.
-
Fr0z3n
őstag
válasz
s3nsitivity #115 üzenetére
Hát nem egyértelmű? Xar a rendszer, ezt tudjuk, elfogadjuk. Nem úgy mint a gyümölcsösök.
-
azopi74
addikt
válasz
s3nsitivity #109 üzenetére
"Tessék Java nyelv működése ami mint köztudott Interpreteres nyelv.."
Köztudottan van benne interpreter is és compiler is. Az interpreter részében egyébként nincs változás, csak a compiler részt érinti a változás, a Dalvikban JIT volt, az ART-ban AOT, ennyi.
Lassabb a telepítés, de gyorsabban indulnak az appok. Olyan lesz, ahogy pl a WP működik most is. -
AtiSnatch
aktív tag
válasz
s3nsitivity #119 üzenetére
Egyértelműen Lollipop lesz.
-
válasz
Igaz, kicsit képzavarban voltam ezzel. Viszont ez az ART-ra nem igaz, ott java code -> byte code -> natív kód dolog van nem runtime.
-
törölt tag
válasz
Majd öblítesz jövőre Mirinda-val
-
válasz
s3nsitivity #96 üzenetére
Nem, jól értelmeztem natív kódra fordít az ART első rész második rész
Lényegében natív lib-eket csinál az java kódból.
(#92): Nem közli a CPU-nak != nem lesz belőle gépi kód, egy előre megírt program is végrehajthat egy scriptet.
-
törölt tag
válasz
s3nsitivity #100 üzenetére
Medvecukor sem rossz
(Licorice)
-
válasz
s3nsitivity #100 üzenetére
lady fingers?
komolyan ez az angol neve? -
vicze
félisten
válasz
s3nsitivity #92 üzenetére
Én is fél órája keresem a konkrét pontos leírást.
(Sajnos nincs nálam 4.4-es ART-ot támogató rootolt eszköz hogy megnézzem.
)
Ahogy én értelmezem, a középső két téglalap eltűnik. -
válasz
s3nsitivity #83 üzenetére
Az interpreterös nyelvek a konkrét kódot (szöveg fájlt) olvassák be és azt futás időben egy köztes réteg az interpreter végrehajtja, nem lesz belőle gépi kód, a kódot egy megírt program hajtja végre.
A java esetén viszont van egy köztes bináris, amit a vm (nem a compiler) gépi kóddá alakít át és azt futtatja utána közvetlenül a CPU-n. A Dalvik a JIT-el ezt futásidőben teszi meg (legalábbis általában), az ART viszont egyszer és onnantól kezdve gépi kódos bináris van az eszközön.
A normál nyelvek esetén például C viszont közvetlenül natív kódra fordul.
-
vicze
félisten
válasz
s3nsitivity #83 üzenetére
Egy kérdés van: Az alkalmazás JavaVM-ben fut? Ha igen akkor az bytcode és pont.
Tehát a Java-ban írt ART alkalmazás JavaVM-ben fut, akkor nem gépi kód, hanem bytecode-ot generál az ART mint runtime.
Amúgy itt a kulcs a Runtime tehát futási időben generálódik a gépi kód, ezért is hívjuk továbbra is Android Runtime-nak aka. ART.@-FreaK-: Dalvik fordító nélkül, nem értelmezhető az úgy egyáltalán, ha ART a default az odex fogalma nem létezik a rendszeren.
-
lmisi
senior tag
válasz
s3nsitivity #65 üzenetére
A Dalvik és az ART nem interpreteres nyelvek.
Gyengébbek kedvéért még csak interpreterek sem, hanem compilerek.
A különbség, hogy a dalvik futás közben generál gépi kódot az ART meg telepítésnél.
Tehát a "processzor" CPU mindkét esetben gépi kódot hajt végre.
Értsd, nem a dalvik futtatja a kódot.
Az interpreternél egy gépi kódú futtatói környezet fut és értelmezi / végrehajtja a hozzá kerülő kódot, tehát a CPU soha nem látja a kódot vagy leszármazottait közvetlenül, de fordítás sincs ennek megfelelően.
ART vs. Dalvik, ART esetén nem kell futás időben fordítani ezért hamarább elindulhat a program és kevesebb memória is kell neki mivel nem kell a memóriába beolvasni a fordítás alapját képező kódot sem. -
törölt tag
válasz
s3nsitivity #73 üzenetére
Jaja, tavaly mindenki az 5.0 verziót várta, aztán lett belőle 4.4. De a K betűt akkor ellőtték.
Felőlem lehet Lajcsi-szelet is amúgy, pont nem érdekel
-
maggi1886076
addikt
válasz
s3nsitivity #65 üzenetére
most csak a táblagépet jelentik be, meg az új android verziót. A sima telefont ősszel szokták, és sztem ezen nem változtatnak.
-
GrooveHero
addikt
válasz
s3nsitivity #54 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 11
- VR topik
- További aktív témák...
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- iPhone 13 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4359
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest