- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
helixP
nagyúr
Na igen, ezért fogalmaztam úgy, hogy nekem, mint egyéni felhasználónak nem fontos, a vállalati szektort meg leszarom
Kicsit tudatossággal az ember elkerülheti a Malware-eket (szvsz a Play-nek kéne erről gondoskodnia első körben).
A Nokia "androidja" meg egy múló hóbort szvsz.A videóhoz: na hát ehhez nem kell agysebésznek lenni...
Azért egész értelmesen el tudunk mi beszélgetni, ha akarunk
-
helixP
nagyúr
Azért azt ne mondd, hogy a google nincs befolyással az Android rendszerre és a használat milyenségére.
Szerintem pedig túl sokat áldozunk a biztonság oltárán. Ez már nézőpont-beli különbség kettőnk között.
"Majd idővel lesz restet tool KNOX-hoz is." Abban a pillanatban abba fogom hagyni a "nyivákolást"
-
helixP
nagyúr
Ezt értem, de nehogy már a google, mint rendszer elinduljon ebbe az irányba... Az hogy egyes gyártó mit csinál, valóban egyéni döntés, -és ahogy mondod- én majd kimazsolázom, hogy melyik gyártó marad korrekt. De ha a google "irányelvekkel" erre terelgeti magát a rendszert, azzal nagy csapást mér rá, mert sokan pont a "customsága" miatt szeretik és választják.
Megint csak filozófia: "csak a gyárival vállalja a garanciát" na igen, csak én pedig pont az általa szarul megírt 'gyári' miatt kezdek el moddolni. Használhatóvá akarom tenni az ő készülékét, amiért engem büntet meg. Érzed az ellentmondást?
( Példa erre a szeretett Alcatel 995-öm, ami GB-vel jött ki, gyárilag kitoltak rá egy használhatatlan ICS-t és kész, ennyi volt. Szerencsére az ügyes modder összerakott rá egy olyan KitKat-et, ami döbbenetesen gyors és használható. Annyira, hogy képtelen vagyok megválni a telefontól. ) -
helixP
nagyúr
Igen, arra rájöttem már, hogy csak magadat tudod idézni, de jó lenne ha közben meg is hallgatnál mást is.
Nem, nem akarom átverni, ezt kifejtette s3nsitivity is már. Az a szervizes hozzáállás aggaszt, hogy akármi gondja van a telónak, először belenéznek, és rendszerbenyúlástól független garis probléma esetén is megvonhatják a szervizt.
A WayteQ-nél például simán lehet Custom romolni, átparticionálni a belsejét, annyi a kérés, hogy állítsd vissza az eredeti állapotot, ha garis gondod van.
Nem értem, ez mért ne lenne egy jó kompromisszumos megoldás máshol is? -
s3nsitivity
addikt
Azért ne említsük egy lapon a SELinux-al.
De amúgy igen az a bajom vele, hogy ha nem önhibából lesz baja akkor sem javítják.
Bár ahogy megfigyeltem ez változó mert van akinek nyitottan is javítottak hw hinát de volt olyan ismerősöm akinek egy root miatt is visszadobták gari megvonással.És ha kiadok 100ezer pénzt egy telefonért amit ,biztosan, nyitni fogok előbb utóbb akkor ne szopasson már ez a szar knox.
Persze tudom a kisebb rétegbe tartozom akiket érint ez a dolog, de hát na. Engem érint és agagszt, de csak ennyiben. Amúgy meg jó dolog a knox csak nem értem casual useernek minek.
De egészségükre. Legyen benne felőlem amit akarnak amíg a bl-t nem piszkálják és nyugodtan szórakozhatok. -
s3nsitivity
addikt
De eddig mindig megvoltak a kiskapuk.
Emlékszek még mikor egy dróttal meg a 230-al kellett S-Offolni a sensationt, hogy maradjon a garid.
Samukon lehetett nullázni a számlálót stb.
Volt esélyed vissaztérni a gyökrekhez.
Most meg mióta megy a knox nem találtak kiskaput a system és boot partició írására.Ritkán használok gyári rom-ot, de ha van valami hardveres gond volt a készülékemmel volt esély visszaállni. HTC-knél is sikerült eddig (na jó ez most nem él a One-omnál de eddig igen.) és most ezzel ez is bukik az esély is.
Ez az ami engem aggaszt. -
s3nsitivity
addikt
Pl engem a system réteg rohadtul nem érdekel azt úgyis kiherélném.
Viszont az előző hsz-emben említett probléma aggaszt. Nem tudom potnosan mi kell a knoxnak a tökéletes működéshez de azt tuti, hogy a csamcsungokban a bl-t is módosítani kellett hozzá.
És az ugye jegyzi a nem hivatalos firm frissítéseket is, bl nyitásokat. És az úgy már elég para lenne ha most ez minden készülékre beiktatódna.
Nagyon remélem, hogy a guglinak ettől több esze van.(#260) DarkByte
Akkor este neki is ülök egy portolásnak.
-
s3nsitivity
addikt
Ajánlom is nekik.
Mert ha a knox miatt a bootlaoderek is mókoltak lesznek akkor kiakadok.
Ugyanis igazság szerint a google nem vállal felelősséget a nexusok nyitása iránt sem.
Csak egyszerű lehetőséget ad rá.
A HTC is megadja a lehetőséget egyszerűen csak leírja, hogy bukod a garid.
etc etc.
Szóval ha most beépül a knox a bl-ekbe (fingom sincs, hogy pontosan, hogyan is működik a knox de könnyen lehet, hogy kell hozzá a mókolás) és ugyan úgy ugrasztja a bl nyitás mint a samukon, akkor bszhatod ha visszazárod a bl-t amíg a knxoot nem tudod resetelni egy gariztatáshoz. -
helixP
nagyúr
Ha azzal jár együtt, mint a Samsung készülékeken, akkor én nem kérek belőle. Ennyit számomra nem ér a biztonság.
Az, hogy ezzel az android a céges világban is opció lehet, engem személy szerint hidegen hagy.Köszönöm szépen a személyeskedéstől sem mentes előzetes véleményedet, amit 1 hsz-ből szűrtél le.
-
s3nsitivity
addikt
Na ja, az valami förtelmes.
Van igazság a lollipopban mondjuk, bár eddig mindig édesség volt, már leöblíthetnénk egy kis limonádéval is.
Amúgy a MIUI hivatalos facebbok oldaláról van a kép csak, hogy legyen forrás megjelölésem.
(#107) ivana
Scriptet még a mirkóm is végrehajthat de egy programot már nem.
Az ART-osat meg rohadtul nincs kedvem most végig olvasni.
[link] TEssék Java nyelv működése ami mint köztudott Interpreteres nyelv.. akkor hol nincs gépi kód?!
-
Palibá
tag
Ja, az borzasztó. Savanyú gumiízű cipőtalp és kátrány vagy valami kőolajszármazék (pakura?) keveréke lehetett
Nálunk anno a búcsúkban még ment ugyanez a "Medvecukor" "édesség" úgynevezett: "Bocskorszíjj" néven is.
Nem tudom kinek/minek gyártották, mert mindenki utálta aki kóstolta valaha
De lehet a gyártó(k) megéltek a mindenkori ELSŐ vásárlókból, mert visszatérőkre nemigazán számíthattak -
s3nsitivity
addikt
Ahha, ha így van akkor végülis senkinek sincs teljesen igaza.
Értelmezésem szerint akkor:
Installálásnál az ART fordít egy köztes nyelvre(csak mint a java) majd futtatásnál átadja a JVM-nek ami futtatja(valahogy, merem remélni soronként). Ergo indításnál nem kell fordítani és futtatni csak futtatni.Vagy legalábbis valami ilyesmi a lényeg.
A backportot inkább hagyjuk még programoknál is okozott nekem álmatlan éjszakákat nem, hogy egy runtimenál..
Debian én így szeretlek.. ja mégse.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest