Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mpierre

veterán

válasz Nerazim #5359 üzenetére

1., Igen. (Nem olcsó, de házhoz hozzák. 1014×1500 mm táblában. )
    2., Nem. Én fogom vágni ezzel és egy Rotring 50 cm-es fémvonalzóval + pár szorítóval és egy kis magasítással. A Konyhapult pont 2× akkora, mint a legkisebb dibond tábla. De amúgy a jóféle sniccer is viszi, de azzal csak vágni tudsz és nem szabad erősen rányomni.
    3., Igencsak jó anyag. A mostani gépem táptakarója is ebből van, de ezt még vágattam, marattam.
    4., Az éleket "V" alakban (90°) a felsőmaróval 2,0 - 2,2 mm mélyen ki kell marni a negatív oldalon, majd hajtogatni, mint a kartont. Ez simán menni fog a Dremel felsőmaró szettel. Ha akarod, hogy hosszabb távon egyben maradjon a "doboz", akkor Loctite Power flex géllel meg kell ragasztani a negatív oldalt. (Reklámos cégek, akik világító dobozt gyártanak, azok megcsinálják, de b@romi drágán.)

Amúgy a felsőmaró miatt bármilyen lyukat lehet varázsolni a lemezre. Intarziázható. Vagyis lyukat vágsz, majd a 3 mm-ból 2 mm mélységet kimarsz a lemezből 3-5 mm szélességben a lyuk pereme mellett, a lyukba pedig beragasztod a power flex géllel a plexit vagy, ledet vagy, amit akarsz. Azzal számolni kell, hogy a lyuk pereménél az alulemez egy csíkban látszani fog, de szerintem nagyon jól néz ki.

Szerk.: Felsőmaró helyett ez is tökéletesen megfelel a célnak: [link]

• mpierre

veterán

válasz Nerazim #5357 üzenetére

Amennyiben géppel tudtam volna vágni az alu L profilokat pontosan 45°-os szögben és egyforma hosszban, akkor nem foglalkoztam volna ezzel a kérdéssel... (Na ez kézi gérdobozban, kézi fémfűrésszel előadva olyan 43-48°között sikerült, a hosszak pedig emiatt 1-2 mm-t eltértek) Illetve az L profilok kifúrására is lett volna egy állványos fúróm...

De..! Nem volt egy derékszögű sarok se, az oldalak nem voltak párhuzamosak egymással (Volt ahol 3-5 mm volt az eltérés). :DDD Így erre felrakni a külső burkolatot - dibond lemez + plexi - nem lett volna egyszerű. Lehetett volna bejlagolni rendesen, hogy ne inogjon az egész.

Új hozzászólás Aktív témák