- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kazuma92
csendes tag
Sziasztok! Van egy MSI GT735ös Notim. Kicsit melegszik... (70°alapbol, használat közben 120is volt már. :S) Ugy olvastam, hogy bioszt kell rajta frissíteni. Le is szedtem az MSI hivatalos oldalárol az 1.0V-t. Azt irja, hogy 64 bites OSen nem futtathato. (64bites win7em van.) Ezt megoldom, mert rendszergazdaként futtatom. De itt van a bibi. Csak beugrik egy DOSos ablak és egyből ki is lép. :/
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. -
chros
őstag
MSI GX620-nal HDMI-n ki lehet vinni tobbcsatornas hangot?
Sikerult mar valakinek? Ha igen, hogyan?Koszi!
-
chros
őstag
Nos, (egyenlore
) ugy tunik, hogy megjavitottam a dolgot
Sok keresgetes utan a kovetkezore jutottam (nem tudom, hogy minden lepes kell-e hozza, de nem art neki egyik sem, az biztos) :
- toltorol levesz
- aksi kivesz
- hatlap leszed
- elem lehuz
- hutorendszer leszed
- proci ki es megken
- vga-kari ki es megken
- memoriak ki
- majd mindent visszarak, es elinditgy most jo
(Kerdes, hogy meddig
)
-
chros
őstag
Sziasztok!
Egy MSI GX620-as notiban valszeg gajra ment a videokartya (nvidia 9600GT), a tunetek pontosan ezek, amit a srac ir ebben a topicban: http://forum-en.msi.com/index.php?action=printpage;topic=143406.0
Azaz: nincs kep mar boot-nal sem, s erdekes sipolo hangot ad a noti (olyan mintha egy lufibol lassan szivarogna a levego.)
Talalkozott valaki ilyennel mar? Mi a megoldas?
Koszi
-
opfor
csendes tag
Üdv!
Mi volt a megoldás????(msi,win7,9perces rendszertöltési idő). -
m.zso
aktív tag
megoldódott a probléma
-
m.zso
aktív tag
válasz
vodkaboy22 #168 üzenetére
köszi a hszt-t. amúgy frissítve lett,a legújabbara, de még telepítés előtt.
-
vodkaboy22
addikt
Azonnali bios frissités
intel proci nvdia videokari kombo msi alaplappal szokott ilyet okozni ez annak a hibaja hogy a northbridge valamiert berak egy nagyon nagy kesleltetesi idot a cpu-gpu koze (inteles northbridge eseten) szervizben megfigyeltunk mi is hasonlot nem tudom bovebben az okat.
-
m.zso
aktív tag
Sziasztok.
Egy msi gx 720-as noti tulaja vagyok. Nálam olyan hiba adódott,h win7 ill vista telepítés után az amikor beadja az animáló töltési csíkot ( van win7 estén a mozgó win logót)a boot egyszerűen nem indul meg,csak 9 perc múlva
.Megfigyeltem. utána már megy normálisan.feltettem rá a drivereket. most egy win7 ultimate van fenn, 64 bites. Szerintetek mi a fene lehet vele,mert átnéztem a bootolási sorrendet és nincs semmi fölösleges dolog bekapcsolva benne,ami lassítaná a bootolást.Nem akarok minden indítás,ill újraindítás után még 9 percet várni,mire elindul a betöltés.
Minden javaslatot,tippet,ötletet szívesen várok.
Akinek hasonló problémája van vagy volt, annak is várom a tapasztalatait. Köszönöm -
levick
csendes tag
Sziasztok!
Már egy ideje megvan a kis MSI gx620-om, le nem cserélném semmire, mert nagyon nagyon baba, ami a belsőt, képernyőt, és a külsőt illeti, egy aprócska hibával. Ez a hiba a billentyűzet, és itt nem az í helyéről beszélek, az megszokható, és nem zavaró. A minőség... nah, a billentyűzeten spóroltak, az érződik, mivel több helyen is olvastam akattogós alt gr környékéről, és egy idő után nekem is elkezdett, látszólag semmi, de kattog, ha alt gr-t nyomok.
A lényeg: Lenne egy kérdésem. Nem lehet a gx620-on billentyűzetet kicserélni valami jobb minőségűre??? Hol lehet ilyet megérdeklődni / megcsináltatni? Mert ha lehetne, kicserélném csak a billentyűzetét. (Vagy ha gyári javítás megállítja ezt a kattogást...) sztem ez valami tervezési hiba lehet. :S
Előre is köszi a segítséget, ha valaki tud.
Amúgy hajrá msi, kurva jó az új gx széria!!!! -
potha88
tag
Én egy hónapja vettem meg az MSI GT735-ös notimat, és nagyon jó, úgyhogy ebben az árkategóriában ezt nagyon tudom javasolni,
Procija jó,de hajtva mégjobban tud, a vidikarija pedig gyönyörűen lekezeli az új gémeket is.Akksiról tényleg nem bírja a legtovább de közepes mindenképp
úgyhogy Exevut e válaszát osztom -
Bomc
aktív tag
Acereknek nagyon szar a hűtése sajnos. Nagyon pici ventilátor van benne és kéne a videokarira is venti, a gép alja meg tiszta műanyag nem is tudom honnan szivja be a levegőt
MSI meg...azért egy 15"-os kijelzőbe belezsúfoltak egy fullHD képfelbontást hát nem tudom hogy bírná-e a kártya játék alatt
a hp...olyat akartam venni...
meg állitolag a Toshibák se rosszak -
Milan24
aktív tag
3 gép közül választanék, most cserélem le a régi MSI L735 (Gamer notim), ami megszolgálta a magáét, de már sz@rrá ment. Nem működött a Backspace a hossz Ű és alatt az enter. A billentyűzet ott beljebb is volt, a zsanér a bal felén eltörött és recsegett de kegyetlenül mindig azt hittem letörik a kijelzőm.
Nos a 3 versenyző, aki tud nekem kimerítő válaszokat adni azt megköszönném, mondjuk GX720-ról nagyon jókat hallani.
1. - MSI GX720, nofene 240.000-ről felment 248ezerrel ami baj, mer rá kell fizetnem 8ezret.
Sebaj.
2. - Acer Aspire 7738G-744G50MN, az a baj Acerről nem tudok semmit.
3. - HP DV7 1030ep, HP-t nem ismerem szintén, de olvastam róla rosszat is.
Véleményezzétek szerintetek melyik a legjobb vétel. MSI felé hajlok, de mivel a réginek is sok lett a hibája, hát nem tudom. Ez a GX720 fém? Jól össze van rakva? L735-ö, ugyanaz szinte mind a GX701 végül is a ház maga az ugyanaz csak a belseje más!
Érdekelne játék alatt a melegedés, és HD filmek alatt hányas fokozatba megy a venti. Akinek ilyen van az ossza meg velem. Mer régi MSI-men HD (720p) 3-4esen ment a venti, full HD-n amelyik elment azon meg maxon és este nagyon de nagyon zavaró.Bocsi, hogy hosszú lett, válaszokat előre is köszi aki segít.
-
Paul119
addikt
Hali szeretnék laptopot venni kb 250-300 ezer forint körül,valami javaslat?
-
Execute
tag
Bios frissítés tényleg megoldotta a problémát!!!
Köszi a tippet vodkaboy22
-
vodkaboy22
addikt
Halli 3 hete van 1 remek MSI GT 735 osom szal imadom de megrogzott IT-s kent kiakarom hozni belole a maxot !
eloszor is AMD ULTRA TURION ZM-82 van benne amit (msi turbo driveal 20%kal huzom 1 gombal 2600 mhzre 2200rol) viszont ekkor huzza a graf rendszert is ami 1 HD3850-es na most ezt szeretnem kikuszobolni. Mivel a 2 (huzasa 1 kozos huto rendszerrel azt eredmenyezi hogy egyiket sem tovabb huzni ezer szeretnem kulon kulon huzni oket amikor jatek kell vga limiter akkor a vgat amikor proc limites valami akkor csak a procit. mivel a hutom velemenyem szerint 1 kis tuningal meg kulso hutopaddal sokkal tobbet kitudna hozni a procimbol tehat a lenyeg hogy felhuzzam a procit vga nelkul vagy a vgat proci nelkul ehhez kellen softver hogy windows alatt tudjam huzni a dolgokat. ccc nem jo a vga hoz mer mobility 3850-es (gyakorlatilag semmiben sem kulonbozik a normaltol csak kisebb orajelen van a szamoloegysege a gddr3mas 512 ram 256biten minden egyezik gpu-z altal leolvasva csak joval kisebb orajel ) es a overdrive reszenel a cccnek 1 mobility funkcio van... szal a ccc nem jo mas vga tuningolo progi kene illetve proci
ebben varnam tisztes segitseget.
ja VISTA 64bit fut a gepen (eredeti es komolyabb registry buveszkedes altal remek formaban vista elmeny szam 5.7 )
ezenfelul par informacio dus emberke elmondhatna hogy mikor lesz sodim memoriabol 4gigas lap... mer elmeletileg a notebook elbirja es kicserelnem amint lehet 2*4 gigara a rendszert mer 4 gigat keveslem...
mar csak az erdekelne hogy kitudna minel gyorsabb 300 gigas 2.5 winyot ajanlani nekem nemvok biztos benne de aszem letezik 10 000ret vagy 7200 porgoo 2.5 winyo ha valaki tudna iet ajanlani es azt is megmondana honnan lehet beszerezni annak orulnek KOSZ a helpet na csacsa
ja tuning nelkul max terhelessel 3dmark 06 fullos beallitas mellett sem tok 70 foknal tobbet kihozni a procibol a vgabol pedig 65nel tobbet ami igen jo foleg hogy a gyarto a procira 120 fokot irt a vgara 110et az alaplapi chipre 100-at ami kb 70nel szokott szinten lenni viszont turbodriveval 20%tuning mar kitok hozni a procbol 95 fokot nagy nehezen alap hutes mellett vga 75 fok 85 fokos THRM vagyis remek a gep remek de tuninghutessel meg jobb mer 20% tuning mellett csupan 85 fokos proci max terhelessel vga 70 THRM 76 vagyis tobbet birna a gep sokkal es ezek a meresek mind 27 fokos kornyezetben voltak ...
ja es utolag a winyo 45 fok fole sose ment.. ezt is 20% tuning alap gyari hutes mellett max terhelesnel
es aki kerdezi meg a 120 wattos tapom van a notihoz amit azer kiszokott hasznalni de betok szerezni hozza megfelelo 200 wattos feltegla tapot is ha a aztmondjatok szukseg lehet ra es mindenek felett a hutest talan meg tovabb tom tuningolnielozo forumbol bevagva remelem ez is ad valaszt egyeseknek arra milyennek kene lenni a hutesnek
-
vodkaboy22
addikt
marpedig remekul lehet pendriverol frissiteni csak bootolhatova kell tenni es en 1 kis gyarihutes tuning meg kulso hutopaddal max terhelesnel kitudtam hozni belole turbo mellett kemeny 72 fokot a procikbol hhehe pedig 64bites vista alatt virtualboxba tettem 1 winxpt amin 3dmark06 futott fullon es a 4giga rambol 1 mega volt szabadd----
szal kiraly a laptop az amd procival semmi gond csak kell 1 bios frissites no meg mar megbocsassanak az intelfannok de a K...va intel elmehet a jobudos pi...aba mer a notebookprocijaibol kisporolnak csomojo funkciot pl hardweres virtualizacio... meg hasonlok szal menjenek es kapj---- be a tudjatok mit
-
Davzone
senior tag
Nekem gx620am van és turbo gombal is max 85 a proci és igy 2.7Ghz-en megy.
Még a 93 is sok sztem a 112 meg főleg lehet ez az AMD proci miatt van az melegszik ennyire. Biosban elvileg van olyan beálitási lehetőség hogy a turbo gomb az mennyire emelje az órajalet. Asszem 15 és 20% van nézd meg hátha vissza tudod venni. -
Execute
tag
Üdv mindenkinek!
Kb2hónapja rendelkezem egy gx735ös példánnyal.Lenne egy problémám vele kapcsolatban...Ugyebár van rajta az a turbo gomb, ami megemeli szépen az órajeleket. Nos ha én ezt megteszem és leterhelem(játék vagy pl everest), vagy magasabb fordulatra kapcsol a venti és így a proci 93°C -ra melegszik vagy nem, és akkor 112°C...
Az eredmény egyértelmű és minden esetben ugyanaz: kikapcsol az egész hóbelebanc. Ha jól sejtem ezt a funkciót nem csak dísznek pakolták bele, de így használhatatlan, ráadásul előbb utóbb elfüstöl, netán még a lakást is felgyujtja...
Az amd lenne ennyire kaki, vagy mi oka lehet?
Erősen gondolkozom, hogy elküldöm bevizsgálásra...
-
Milan24
aktív tag
HD film nézés alatt milyen a hűtés? Gondolok arra, hogy én notimon este nem nagyon tudok HD-t nézni mer süvít a venti és nagyon fel kell hangosítani a filmet, és mit mondjak zavar is nagyon különben. Hűtéséről, illetve mikor kapcsol nagyobb fokozatra venti, meg alapból megy-e meg ilyenek, ha nem gond leírnád?
Jah és enyémbe még az is zavar nagyon ha netezek, is feljebb kapcsol 2-es, vagy netán 3-as fokozatba. Jó mondjuk ebbe AMD van, de már intel procissat akarok mindenképpen.
-
B.Tamas
csendes tag
én is vacilláltam a dolgon anno... de mivel nézek néha filmet a 17" meggyőzött... meg ha jol tudom a hűtés szerkezetének felépítéseben is van különbség.. míg a 620x egy hűtőcsatornás és a vga hője rámegy a procira, addig a 720x ben más az elrendezés...
amugy kóklerkedtem egy tesztet össze anno:
http://prohardver.hu/tema/msi_notebook_kerdes_ek/hsz_10349-10349.html
a képek túl nagyok hogy beférjenek, de ha a forrásukat tekinted meg a lényeget láthatod...
szívesen -
Milan24
aktív tag
Valaki elmondaná melyiket érdemesebb megvenni? MSI GX620 vagy GX720, annyi a különbség, hogy a 720-as 17"-es kijelzővel van.
Jah és akiknek ilyen van játéktesztet írhatna, illetve milyen OP-rendszer alatt vannak a tesztek. Érdekelne a COD4, COD5, GTA IV, új NFS-ek.
Előre is köszike.
-
lewisfm
aktív tag
Akkor a hardver szempontjából az GX623 szinte ugyan az, mint az EX630, csak ez mindössze 130 KHUF+ÁFA pénzbe fáj.
A GX-ben lévő Turion X2-nek 2 MB 2nd Level Cache van, míg az Athlon QL-62-nek csak 1 MB (ez van az EX630-ban). Viszont a QL-62-nek csak 25W a maximális TDP-je, a Turion-nak meg valahol 35 W. A VGA mindkét gépben gyakorlatilag ugyan az, inkább csak nevükben térnek el: GeForce GT 130M vs GeForce 9300M, játékra egyik sem igazán alkalmas. Ráadásul az GX623-nek jobb oldalt van a szellőzés kivezetése, az EX630-nak pedig hátul. Szóval szerintem jobb és olcsóbb az EX630. Azonban van egy csavar a leírásban, az MSI oldalán a VGA egy GeForce 9600M GT-ben valósul meg. Ha ez igaz, akkor már érthető, hogy miért gamer a GX623.
Még egy észrevétel: a notebook-ok problémája a hűtés. Minél nagyobb teljesítményű alkatrészekből épül a gép, annál nagyobb a hőtermelés, ezért valószínűleg hamarabb tönkremegy a gép. Ezzel a problémával szerintem semelyik notebook nem tud megbírkózni, mert egyszerűen nincs benne elég hely. Szóval nem lesz egy tartós darab Nagymértékű hőingadozás = forrasztások elgyengűlése, alaplap eldeformálódása és eltávolodása a a hűtőbordától, lapkák tokozásának megrepedése - én ilyen hibákkal szoktam találkozni, ezért nem ajánlom mindenkinek egy noti családból legfeljebb csak a közepes teljesítményűeket - dolgozni többnyire az is elég, játékra meg inkább konzolt vegyetek, vagy PC-t.
-
icso_k
csendes tag
Helló mindenki.
Lenne egy kérdésem. Látom sokan írták, hogy 64bites oprendszert raktak fel a gépükre.
Én most vettem egy Msi Gx720-at. De úgy olvastam hogy az 32 bites. Mennyit számítana, hogy ha 64 bites windowst használnék? Amúgy kihasználná vagy elég rá a 32 bites? Még egy kérdés: windows Xp vagy Vista?Előre is köszi a válaszokat......
-
(ÉN)közPONT
őstag
Szép darab ez az MSI noti..........
nekem kéne -
vodkaboy22
addikt
a vistahoz nezz utana konyu talalni "legalizalo" programot... es kepzeljetek az msi gt 735 anyira jol szol es kepet ad hazimozi rendszerben hogy megvok lepodve pedig pionner kuro tv-re lett rakotve aki ismeri tudja mekkora nagy agyu.... a lapitopi meg allat teljesitmenyu komolyan az intel p8400-at turbo modban nagyon megszorongatja neha le is hadja...pl ram-ot igenylo feladatokban viszont turbo-ban hihetetlenul melegszik 85 fok es tobb aztan kb 90 kikapcs.... tehat kell 1 laptop huto talca ... kulonben utana neztem jobban telleg ebay-en ha megvennem egyaltalan nem lennek olcsobb helyzetben... sajna rohadt magyar piac azt viszont megtudnatok velem osztani hogy a vista miert csinalja azt hogyha irt dvd-t teszek be azt egybol irni akarja ees ures dvd-nek latja ??? (azt kiirja hogy pl 3 giga van a dvd-n) de egybol irni akarja az eredetieket nem persze no meg total commanderrel gyonyoruen latom es tom kezelni a dvd-t no ez mitol van???
-
kcs73
aktív tag
Most már csak a Vista64-et kéne valahogy "legalizálni".
-
kcs73
aktív tag
Összejött,köszi!
-
kcs73
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy GX620-as notebook-ot,mikor megvettem a notit akkor ment a turbo gomb,de azóta nem kapcsol be.
Mi lehet vele?
Azóta lecseréltem a Windowst Vista 64-re.
Lehet az a baja? -
B.Tamas
csendes tag
válasz
vodkaboy22 #141 üzenetére
Azt jó ha tudod, hacsak nincsenek kapcsolataid, akkor ha noteszt, vagy bármit rendelsz külföldről (unión kívülről), akkor az adóköteles lesz. Értsd a megrendelt összegre rájön még 20%, költség, ami nem a termék árának 20%-a, hanem az egész csomagé (tehát laptop + szállítás + biztosítás + stb ) . Amúgy az újabb laptopokon pl nekem a GX720X-en van HDMI kimenet, és 5.1 is dugható rá. Nézd meg a gyártó weblapját, hogy mi van rajta. ;)
-
vodkaboy22
addikt
szal arcok a gt 735ösről kéne pár tapasztalat
1 Xp-t semmikép se lehet rá rakni ugye?
(Ha jol tom hd 3450tol felfele az amd nem adott ki xp drivert mobility hardverhez...)
2 Elofordulo hibák?
3 Az Amd menyire birja ahőt mer amikor irták a tesztet gondolom a normalis szoba homersekleten volt tesztelve no már most ha kimozdulok vele nyaron 35 fokban? szal értitek a kérdésemet gondolom
4 hazimozihoz is fel lenne hasznalva a noti szal hdmi + 5.1 (hdmi FULLHD pioner tv-hez 5.1 pioner full hd compatibilis 5.1 erosito) esetleg barkinek is tapasztalat?Télleg igaz az hogy EBAY-en 1100 dollárban van fen a csomagolt dobozos uj darab???? vagyis enyire szar a magyar PIAC??? mer ha igen megrendelem 1100 dollar + kiszallitas nem uti a 300K HUFOT se szal érdekes...
A válaszokat előre is kösz
-
Kosak
csendes tag
sry
-
TheDragon007
senior tag
válasz
littlelion21 #138 üzenetére
jah eltaláltad, de ilyesmit priviben is el lehet intézni
-
Kosak
csendes tag
válasz
TheDragon007 #129 üzenetére
Milyen notid van amiben 9800m van?
vagy szimplan cserelted a vgat?
Én msot varom majd a gx620mat- sokat vaciláltam a hogy pavilon kellene e. de 3 szervizes is azt moindta hogy a dv5 széria vga hibas igy gx620 lesz.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
Infranyuszi #135 üzenetére
Túl sok MSNezés könnyen megárthat egy laptopnak.
Viccen kívül: Sztem gariztasd.
-
Infranyuszi
aktív tag
SEGÍTSETEK!
Pár napja vettem egy msi gx620063as gépet. Szuperúl ment meg minden és aztán egyszer csak,miközben msn-eztem, meghalt a bill. Az usb-s egér müködött, a monitoron tudtam ablakokat nyitni meg csukni meg ilyenek,zene+video ljátszás is ment, de a touchpad,a bill, az érintős gombok és a kibekapcs gomb nem. Aztán az egér segítégével megpróbáltam leállítani a gépet (vista van fent, startl->leállítás). Első esetben a monitor elfeketült, de a gépen a gombok továbbra is világítottak és a gép maga ment, második esetben a kijelentkezésnél lefagyott, harmadik esetben meg csak a háttérképemet mutatta kb negyed óráig. Csak úgy tudtam újraindítani, ha kivettem az aksiját .. ez az elmúlt 2 napban már 4x fordult elő ... :S
Van valakinek valami tippje, hogy mi lehet a baj ?köszönöm,ha segítetek!
puszi mindenkink
Liti -
B.Tamas
csendes tag
melegedés is hibajelenség, mert rövidülhet az élettartama... csak a szervizesek is egyék meg. Viszont ha köcsögösködnek akkor honapokat is rajta ulhetnek tesztelés cimszoval. Ha atveszik szervizre mindenképp ragaszkodj ahhoz hogy adjanak rola papirt hogy mikor es miert vették át és mikkora lesznek kész vele
-
mc-4
aktív tag
Mit csináljak vele?
Vissza vigyem gariba? Nem mutat semmi hibajelenséget nem hiszem, hogy foglalkoznak vele.
-
B.Tamas
csendes tag
tesztem a másik MSI topicban 80 fokot is alig érte el a 9600 as kari a GX720X ben
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Egy MSI GX 701 95HU laptopom van Geforce 9600M GT karival.
A kari alapbol 60°C játék alatt néha üti a 100-at.
Ez normális vagy tulmelkszik?(nincs semmi hibajelenség)Köszi!
-
Bomc
aktív tag
Amugy ahogy nézegettem az MSI 620 meg a 720 között nincs akkor különbség mégis majdnem 40 ezerrel drágább a 720
Na mindegy, nekem akkor is HP lesz -
Bomc
aktív tag
Ja énis játékok miatt akarom a hp 1190-et... az is 300 k, kicsit húzós...viszont csak 1280x800 a kijelzője tehát nem tul nagy
-
-
B.Tamas
csendes tag
ki akartam probalni mindenképp a win 7et. asztalin vistat hasznalok. amugy nem vagyok csalodott a win 7el sem... nincs semmi benne amit ne lehetne helyrehozni kis registrybuveszkedessel
egy aprósag.. hibernacio/sleep utan a wifi disable marad es nem tudom enablezni csak restarttal... vagy driver vagy win7 gebasz... nemtudom de igazabol nem zavaro
-
B.Tamas
csendes tag
en kb 2 hete vettem gx720x et es meg vagyok elegedve vele 3dmarkban kb 5400 pontot domborit. ami miattp icit szivok az a win7 x64 amit feltettem rá, de ez legyen az én keresztem ;) amugy teljesen meg vagyok vele elégedve eddig...
egyetlen kivétel, nem találtam hozzá PH-s tesztet és képernyőkalibrációs profilt
-
Bomc
aktív tag
Én az MSI 720, HP Pavilion dv5-1190 és a Toshiba P300 között vacilálok. De szeritnem HP lesz az nagyon sok cuccot bele tud pakolni a gépeibe. Csak nekem nagyon nem jön be az a fényes csillogó külső
MSI-nél meg a piros borítás. Meg MSI-ről elég sok rosszat hallottam.
Toshibáról meg kevés infom van. Meg igazából abba se vagyok biztos hogy játékra megérné laptopot venni, már lassan 1,5 éve van notim de int. videokártyás, viszont ugy megszoktam hogy már nem tudnék asztali gépre visszaállni. Fenébe hogy legalább miért nem valami 256 megás videokártyás notit vettem akkor?!
Dehát ki gondolta volna hogy ez lesz, "sose fogok én notin játszani" - mondtam én akkor, erre dejó is lenne.
-
MS74hu
tag
Sziasztok.Van valakinek a Gx720-as notival kapcsolatos tapasztalata?Gamék hogy mennek rajta?stb... érdemes-e ilyet venni? köszi
-
alitak
senior tag
válasz
TheDragon007 #115 üzenetére
Sajnos le van ragasztva garanciaplecsnivel az alja.
-
alitak
senior tag
válasz
TheDragon007 #112 üzenetére
XP SP2 és SP3 se ment, Vista az csak alap. Completing istallation-nál áll, és néha villan a hd led, de nem mozdul tovább.
-
alitak
senior tag
válasz
TheDragon007 #110 üzenetére
Mit értesz minden alatt? Hdd megy, Odd megy, proci megy, ram megy, vga-t nem kerestem.
-
alitak
senior tag
válasz
TheDragon007 #108 üzenetére
WinXp Hun SP2, elindul, lefut pár dolog, amit alul ír, utána eltunik a kép, és kéne jonnie a licenszszerzdodés elfogadásnak... Ez már nem jon be, a fekete kép után kék halál, 0x0000007B ( 0xF78D2524, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000 ) hibajelentés. Néztem milyen hibák, szerintem a sata2 a probléma, de azzal nem tudom, hogy mit kell kezdni. Bios frissítés most futott le, de ugyanaz a probléma.
Vista install egy ideig fut, utána teljesen megáll, befejezés elott. ELvileg csinál valamit, mert a hd led az villog, gyakorlatilag nem mozdul sehová.
Ubuntu live behoz vmilyen konzolt, amivel nem tudtam semmit se kezdeni, de live-re be kéne bootolnia. Memtest le lett futtatva, nem írt hibát, ahogy a chkdsk is hiba nélkul futott. -
alitak
senior tag
Hi!
Friss, ropogós gx620-szal van olyan gond, hogy nem megy fel semmilyen oprendszer sem. Vista megáll, XP hibajelentést ad, és Ubuntu még live-re se bootol be? Hd miatt? Sata2 sok neki? Mit lehet ezzel tenni?
-
LonGleY
veterán
A szöveget is tartalmazó képekkel az a legnagyobb baj, hogy nem PPPPPPPPPPNNNNNNNNNNNGGGGGGGGGGGG.
Szokjatok már rá, a JPG elmossa az éleket, első ránézésre veszteséges a kép, a PNG meg lossless!! Ennyire nem lehettek igénytelenek!
-
ToxLee
őstag
-
Davzone
senior tag
A HP-t nem ismerem csak az Asus-t ami nekem nem jön be külsőleg, viszont van benne pozitívum hogy 2 sata vinyó fér bele,MSI-be csak 1, és 9700M videokari van benne ebben meg csak 9600M.Procibol sok választási lehetőség van de a P8400 mind2nél ottvan szal a gépek gyorsasága kb egyenlő.Ram,chipset felszeretség kb ugyan az.
Kérdés az áruk,az MSI 280körül már megvan hátizsákkal egérrel,ami nekem nem jött be mondjuk,oda is adtam tesómnak használni.
Amugy a burkolata fém,Az egérpadnál a fekete rész meg a kijelső külső fekete borírása is fém.Körbe a piros rész az műanyag,és az alja is ahol rengetek a szellőzőnyílás,de elég korrekten össze van rakva,nem recseg ropog sehol.Nekem egyedül ez a másgnese kijelzőmechanika volt furcsa,még mindig félek hogy erősen rántom fel a kijelzőt mert annyira jól zár.A kijelzőtartó mechanika kivülről muanyag borítású de látszik belül a fém tengely,és elég erős is nem lötyög nyitott állásban semmit.
Az egész gépben a leghangosabb dolog a vinyó,de ezt is csak akkor pörgeti ha nagyon kell,erre is biztos van valami energiagazdálkodási beállítása.
Az egérpad komoly,nagyon jó használni,és méretileg is nagyobb sztem mint más notikon.Játék közben az egérpad mellet jobbra kezd el melegedni de az se mondható melegnek inkább langyos,oldalt fújja ki a meleg levegőt,szerintem meglehetősen halkan úgyhogy a ventire is csak jókat tudok mondani.
Vista Ultimate 64bitett raktam fel(érzésen szerint gyorsab mint a 32-bites és ilyen hardverre már sztem szégyen az XP is) Turbo-battery módban(ez ilyen MSI ECO mód gombokkal lehet választani van 5 különböző) a proci 200-786Mhz között megy és igy sem lassul a gép eget rengetően.
WIFI,3 albak MSN,BSplayerben divx film és firefox futtatása közben vettem észre néha hogy a görgetés weboldalakon lassult,darabosodott.De így majd 3 óra az üzemidő legkisebb fényerőn,ami este sötét szobában még sok is.Ilyen kaliberű hardvertől ez szép teljesítmény szerintem,de ha nem lenne elég akkor van 9cellás aksi a 6os helyett hozzá ,az még növelhet rajta vagy 1 órát.
Ha van még kérdésed nyugodtan akár privátba is,így hirtelen nem tudom miről kéne még írnom,de lehet írok egy cikket róla majd logoutra is. -
ToxLee
őstag
Szia!
Nekem is az egyik alternativa a gx620 amit venni szeretnék,de versenyző még a Hp pavilion dv5-1190 és az asus gv50 gamer laptopja!
Irnál róla párszót!Müanyag a burkolata?Mennyire melegszik?A kijelző mechanika fém?Mennyire strapabíró?Mennyiért vetted?Op. renszerrel vagy anélkül? -
Davzone
senior tag
Itt egy kép a pontokról,turbó gomb bekapcsolva ez 20% tulhajtást ad az FSB-nek szal proci meg ram gyorsabb elvileg.
5.2ről 5.5re ment fel a proci pont szal valamit tuti számít.
[IMG:]/dl/upc/2008-12/30/96625_decrsnxja4onvukh_msigx620vista.thumb.jpg[/IMG]
KattMSi GX620x a noti és ultimate 64bit vista van rajta.
GTA4 is megy rajta natív felbontásba low/low on és igyis néha húz a kép,de 1280*800ba
medium texture-el és high rendering-el asszem 30as view distance-al fut hibátlanul. -
Bomc
aktív tag
Azt lehet tudni hogy viszonylag erősebb notiknál (2,4 ghz dual 2 core, 4 GB ram, 512 VGA) mennyi a Vista élményindex? Gondolom 5-5-5-5-5
-
Davzone
senior tag
Nekem 620am van most jött
Ha még kell segitség, 64es ultimate vistát raktam rá és a turbo/eco gombhoz fel kell rakni az msi oldalárol ha megkeresed a notit lesz a utilities részben egy progi.
System control managger vagy ilyesmi,azt kell felrakni.Utána megy minden többféle eco mod is,nagyon tuti. -
Bomc
aktív tag
Mostanába kezdek áttérni a notikra, bár van már egy gépem kb egy éve de most akarom becserélni egy nagyobb teljestményűre, mer ebbe csak integrált videokártya van, 2 gépet meg nem akarok, asztalimat már el is adtam
-
mák
tag
Üdv.!
Van valakinek gx-620-a, és használja valaki 64bites vistán? Mert nekem nem működik az ECO, ill. a TURBO gomb. Esetleg valami tapasztalat?
-
Peta
csendes tag
köszi a gyors válasz, otthon megnézem
-
Peta
csendes tag
hali!
van nekem egy msi gx701-em. benne gforce M9600GT. gondom a következő: nvidia.com-ról ha leszedek 9600GT-hez drivert, akkor az azt mondja, nincs ilyen kártya a gépbe. M kategóriában meg nincs 9-es sorozat. MSI honlapján nincs friss driver. Régi Genius hangkártyák csinálták ugyanezt.
valakinek valami ötlet?
köszi előre is -
OrangeBud
tag
Mondjuk szép darab az igaz.
-
rudi
nagyúr
válasz
Napfénysüti #70 üzenetére
Mondjuk ez. 1165 Euro a GT735, ami mai középárfolyammal számolva úgy 305 000 Ft.
-
rudi
nagyúr
válasz
Neovenator #82 üzenetére
Nálam, kalibrált monitoron nagyjából olyan színűek mint az eredetiek voltak. Egyébként pontosan az a baja a gyári színbeállításoknak, hogy a gusztusosság érdekében szándékosan élénkebbre vannak véve a színek - ergo a piros narancsos lángolós.
-
JoeYi
őstag
a kisebbet 291, a nagyobbat meg 320e forintért látom egy webáruház listáján, bruttó
-
válasz
Neovenator #82 üzenetére
Teljesen pirosak. Élőben tutira.
-
Neovenator
senior tag
Lehet, hogy velem van valami baj, esetleg a monitorom színhűségével, de nekem ezek a notik egyértelműen narancssárga színűek, nem pirosak.
Vagy nem?? -
válasz
(Darkwood) #79 üzenetére
Én arról sem. Csak tervről...
-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007 #77 üzenetére
4870? Már van olyan is notiba? Én csak a 4850-esről tudok!
-
Retro11
senior tag
Rudi: Ezt írtam: Érdekes, hogy az én T7300as CPU-m szinte mindenhol veri az Amd-t, néhol még a P8400at is fogja.
Amit írtam az úgy van. Az AMD-t veri még a T7300 is. Illetve néhány! helyen fogja a P8400-at.
Winrart futattam 6x, 6. eredmény már 900as volt.
Érdemes megnézni a húzott eredményeit is...Pedig mégcsak nem is azonos órajelen járnak, mert ha össze hasonlítanánk, egy T7500 vagy T7700-al, akkor.....
Nem lehet, hogy nem az igazi, ez az AMD CPU?
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #76 üzenetére
Á, cseppet se félj majd raknak gateway vagy más viszonylag olcsó notiba 4870et is... gondolom
-
(Darkwood)
őstag
válasz
TheDragon007 #74 üzenetére
Tényleg nem egy kategória!
Még mindig sírok a 9800M GTS-ed miatt! -
thomasa
senior tag
Nem is említettük a GX720-asokat, ami ugye a GX735 inteles megfelelője p8400 cpuval, és 9600gt vga-val, szerintem az inteles viszi a pálmát a kettő közül.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
(Darkwood) #73 üzenetére
Akinek FXes gateway notija van tudja milyen notin gamelni
A 8800/9800 GTS nem egy 9600gt... -
fatal`
titán
Tetszenek a notik, de én játékra még mindig az asztali gépet tartom a legalkalmasabbnak
-
Jhonny06
veterán
válasz
TheDragon007 #64 üzenetére
Mondjuk annyiban OK, hogy ez messze nem olyan izmos vas, hogy 1080p-ben vigye a játékokat, magas beállítások mellett, csak hát akkor is...
-
rudi
nagyúr
Egyrészt, mekünk 4.50.1347-es Everestünk van, ami nem sok eltérést jelent asszem. A P8400 PhotoWorxx eredményével lehet valami, mert a T9400 az elvárt százalékkosnál nagyobb mértékben előzi meg. Pi-ban is hasonló volt a helyzet. Miért? Talán valami hüjje energiatakarékosság izé szólt bele a dologba, ami azt hitte, hogy éppen nem folyik munka, és visszavette az órajelet, FSB-t vagy valamit. Pedig mindig minden ilyet kikapcsolok mérés közben és az MSI energiagazdálkodási szoftvere sem volt fenn.
WinRAR eredmény nagyban függ a memóriasebességtől és a HDD típusától, meg lépj ki belőle, indítsd el még 4-5-ször és a kapott eredményeket átlagold, mert eléggé szór.
-
rudi
nagyúr
válasz
Jim Tonic #65 üzenetére
Sajnos, Magyarországra jellemző volt a forint megzuhanása előtt is, hogy a típustól függetlenül 10%-kal drágábban adják a PC-s hardvereket. Nekem ez olyankor szokott feltűnni, amikor valami specifikációit kell vadászni és a google cseh, szlovák, lengyel vagy délszláv oldalakat dobott ki. Aztán ehhez jött még a forint gyengülése, és máris volt olyan időszak, amikor a szlovák nagykerek árai 25%-kal voltak alacsonyabbak mint a magyarokéi. Most azért már javulgat a helyzet - köszönhetően a hatalmas hitelnek, amit felvett az állam.
Nem tudom, mennyire fair dolog az ország gazdaságával szemben, de én melegen ajánlom az európa más részein dolgozó online boltokban vásárlást. Nekem pl. angliából a magyarhoz hasonló postaköltséggel szoktak szállítani 2-4 munkanap alatt, és a jobb helyeken nem szívóznak a garanciával sem, meg van vásárlói vélemény, ami sokat mond a szolgáltatás minőségéről.
-
GT735-öm van. A vicc az, hogy Ausztriából hoztam, Vista Home Premium járt hozzá, WUXGA (1920x1200!!) a kijelző felbontása, így került 280e forintomba. Itthon 340 oprendszer nélkül. Ez egészen szánalmas, még akkor is, ha az egér és a hátizsák nem járt hozzá.
Megjegyzés: amiben nagyon jó a GT735, az a szokatlanul jó hangzás. Notitól ritkán hallani ennyire jót. 4.1, "mélynyomóval".
RUDI: Ha lehet, kiderítenéd az egér pontos típusát? Azt beszerezném hozzá, tetszik nagyon.
-
Jhonny06
veterán
Azért egy 17"-es panelhez már elég alap lett volna a FULL HD-s kijelző, ilyen árban azért már vannak, nem is egy. Ezen kívűl nem rosszak.
-
hemaka
nagyúr
Egyébként az í és a kicsi nyilak abszolút megszokhatóak(főleg, h a gamerek úgyis a WASD kombót használják), nekem már 2éve van MSI-m, és semmi gondom a billentyűzettel. Illetve a NumPad azért párszor eléggé hasznos.
-
Tikakukac
titán
Valószínű, hogy az utóbbi de lehet, hogy nem már régóta szponzoruk az MSI lehet valamelyik agybeteg tag találta ki ezt a gameljünk laptopon dolgot. Baráti körben is volt már rá példa. Komoly gamer is vehet ilyet, amennyiben nem kell neki asztali bár tény az ilyen elég kevés lesz, mert az ő igényeik magasabb bár nem minden téren.
-
TheDragon007
senior tag
ebay.comon rendeltem és igen, olcsóbb volt (305k HUF), olcsóbb még a kicsi MSInél is
Az enyém még nem élte ki magát de ebayen te is kereshetsz egyet. Lehet h már a német vagy angol ebayen is találsz, nemcsak az amerikain, bár valszeg onnan hajókázott be a cucc.
A játékokról annyit h én crysis warheadet is játszom a notin, natív felbontáson fullmédium beállításokkal, antialiasing meg ilyenek nélkül, mert 17es kijelzőn 1920x1200nál feleslegesnek érzem a 16x AFet... -
64b0r
aktív tag
válasz
TheDragon007 #45 üzenetére
"Az MSI az EUban is megvásárolható" - Ha amerikából rendelted, még akkor is olcsóbb volt, mint az MSI? Komolyan kérdezem, mert az a gateway még jobban tetszik, főleg ha olcsóbb is.
Szóval, ha én is étvágyat kaptam egy ilyen gatewayre, hogyan lehet szerezni egyet? (esetleg eladod a tiedet féláron?)
Amúgy az MSI laptopok sem rosszak, lehet hogy érdekelne egy hasonló belsejű viszont kisebb nativ felbontású TFTvel szerelt változat. 15 colosnál nem is értem a dolgot, hiszen ugysem futtatja nativban az új gamékat, akkor meg minek, arra jó csak, hogy a windowsban miniatürizálja az ikonokat meg a tálcát...
-
heihachi
addikt
válasz
Tikakukac #53 üzenetére
És szerinted az FNATIC kereste meg az MSI-t, hogy milyen jó laptopjaitok vannak, szívesen nyomnánk rajtuk, vagy az MSI kereste meg őket, hogy itt egy kis zsé, reklámozzatok már minket.
Egyébként hibának tartom keverni a progamereket meg a komoly játékosokat, én nem progamerekről beszéltem.
-
rudi
nagyúr
-
-
Tikakukac
titán
Nem is a Quake 3 a fontos azt csak ritkán tolunk. De ha stabil 120Fps-t kell kicsavarni füsttel is akkor bizony kevés lesz oda az a Celeron A, meg a 256mb Ram. Profi gamerek sosem felbontásra meg isten tudja milyen grafikai csicsákra mennek, a legfontosabb a teljesen egyenletes futásteljesítmény minden helyzetben. És egy Cod4-hez már igenis kell ilyen kategóriás laptop /bár azt nem szoktam tolni/. Egyébként a komoly gamer kérdés. Ha ismerős a FNATIC név akkor igen, szerződésük van az MSI-vel minden versenyen az ő gépeikkel fognak játszani. És ők azért csak tudnak valamit
-
cucka
addikt
Mivel mindkét gép 1680x1050-es panellal van szerelve, esetleg nem lett volna érdemes lefuttatni pár játék tesztet ebben a felbontásban is? Nekem kicsit kevésnek tűnik a notis vga és a 8800gt közötti eltérés teljesítményben, szerintem egy ilyen nagyfelbontású teszttel teljesebb képet lehetne kapni a teljesítménykülönbségről..
-
eLioT84
tag
sztem komoly gamer is simán jól jár egy ilyen laptoppal, többnyire nem max részletességgel játszanak a profik, ezek a notik úgy simán elvisznek minden kompetatív játékot...
arról nemis beszélve, hogy LAN-ra mennyivel könnyebben jut ki így az ember: csak egy hátitáska a notival, billentyűzettel, egérrel, egérpaddal és max még kézben visz egy TFT monitort...
sztem...
-
Digitalis
senior tag
Én nekem nincs notim, még nem is volt, de az imént toltam a kollégám pacard bell 15" -án NFS-et, baromi szép és egyáltalán nem volt gáz. Előbb-utóbb szeretnék én is egy jó erős, stabil notit, amivel azért el lehet játszani komolyabb játékokat is. Persze ez az ár vicc kategória. És ki veszi a 17" apple mac laptopot 500k-ért gyengébb tudással és nehezebb súllyal?
-
heihachi
addikt
válasz
Tikakukac #19 üzenetére
Több, mint 300 rugót költeni a Q3-ra, csak hogy mobil legyen a gép?
Ehhez unatkozó milliomosnak vagy nagyon hülyének kell lenni. A Q3 már a 333 MHz-es Celeron A-n is elment, 256 mega rammal, Win 98 alatt. A másik két cuccnak sem kell sokkal több.
Semmire nem jók ezek a gépek, kocajátékosok ellehetnek vele, de hogy komoly gamer nem vesz ilyet, az fix. Szvsz nagy hiba ebbe az irányba elvinni a laptopokat, mert messze nem erre valók, de hát pénzt kell húzni mindenből, érthető.
-
TheDragon007
senior tag
válasz
TheDragon007 #45 üzenetére
Hmm, kihagytam a Bluetooth hiányát ahogy a Gateway is kihagyta a notimból
-
Dr. Romano
veterán
Remélem ezt a megapixeles dolgot a jövőben nem erőltetitek, maradjunk kérem a normális felbontás kiírásoknál
-
TheDragon007
senior tag
Ami azt illeti, én találtam egy-két hasonlóságot a 17es MSI és a lassan 2hónapos Gateway notim között:
1. A billentyűzet
2. A színkombináció - MSI: piros/fekete, Gateway: narancs/fekete
3. A 9cellás akksi kilóg hátul
4. a billentyűzet fölött érintőgombok lettek a gatewayes érintő/nyomógombokbólViszont ami különbözik:
1. A Gateway P8400/9800GTS/DDR3/HDD@7200rpm kombója
2. A 9cellás akksi alaptartozék (bár nincs hozzá játékos egér + táska)
3. Bal oldalra és hátra van irányítva a meleg levegő
4. A 17es kijelző 1920*1200, betekintési szögekben sincs hasonlósága ezzel
5. A bekapcsológomb nem a WASD gomboktól 3 cmre található
6. Az MSI az EUban is megvásárolható
7. A gateway jóval nehezebb, kb. 4,2kg a 9cellás akksival
8. Az MSI kb. 50k-val drágábbHa valamit kihagytam volna, vagy nem lennék pontos, elnézést kérek.
-
No-kia
addikt
a notebook teszteknél miért megapixelben adják meg a monitor felbontását?, tudom melyik mennyi képpontot jelent de olyan furcsa hogy így van kiírva
-
Digitalis
senior tag
Engem a nagyágyú GT735-ben egyedül az AMD Puma proci itt-ott kritikán aluli teljesítménye zavar... Nem erre számitottam. Létezhet, hogy ennyire brutál elvérzik egyes játékokban? Mi lehet ennek vajon az oka...
-
m1sk4r
aktív tag
Ez az egér formailag ugyanúgy néz ki, mint az én Gigabyte GM-M6800-m, csak egy kis eltérés van.
-
iknight
senior tag
Elég impozáns a leírásuk és képen jól is néznek ki nagyon az msi gépei, dehát mikor az ember kézbe veszi sívafakad... Nemrég tartottam a kezemben egy hasonló msi gamer példányt és hát, két fillért nem adtam volna érte, lerítt róla a gagyi... Mint egy kicsázott kínai nintendó koppintás beépített kijelzővel...
-
Flor-12@15
csendes tag
Jó kis teszt!
A teszt elején említett nevekből, miért nincsenek cikkek? (Ha vannak, akkor én kérek elnézést.) Ezek az MSI notebookok kicsit olyanok mint egy félresikerült "felsőkategória".
Nekem csak a Sony Vaio hiányzik. (Na nem baj már elkezdték őket szállítani, némi remény azért van) -
Peat;)
veterán
"Ha nem lenne ez a hülye gazdasági helyzet, akkor mindkét gép úgy 60-80 000 forinttal is olcsóbb lehetne... az utóbbi hónapokban a 200 000-es gépek árához is hozzá kellett adni úgy 50-60 000 forintot..."
nem tudom mi van az msi féle gyártókkal, ha usa dollárban árulják a termékeiket exportra akkor szívás még jó ideig (érdekes megnézve a többi devizához képest is hogy áll a dollár
)...euróban már egészen jó lenne a helyzet itthon (30ft-os erősödés mai nap végéig a mélyponthoz képest)
-
twollah
nagyúr
"háton 20 percig cipelve kényelmesnek bizonyult így is"
Ugyan ezt mondana a tesztelo 60 perc utan is?
-
buherka
addikt
GeForce 8800 GT 512 MB: Desktop - Pentium Dual-Core E2180 CPU 2,00 GHz-en, GeForce 8800 GT 512 MB 600/1500/900 MHz-en, 2 GB DDR2-800 RAM
Na ez azért kicsit durva
...jó hogy nem egymagos cerkát raktatok a 8800GT mellé
Akkor még talán az összes noti leverte volna az asztali 8800GT-t.
Ennek úgy lett volna értelme, ha már közel csúcs procik vannak a notikban, akkor izom procit is kellett volna rakni az asztali teszt gépbe is...minimum egy E8400-estv. valami hasonlót.
Bocs...de ez nagyon szúrja a szemem -
KrAt
veterán
Nagyon szép noti
És jó is
-
Digitalis
senior tag
Konnektor mellett lehet ezt használni bivaly játékokra simán, turbóval vagy anélkül, lefogadom, hogy a crysis nativan, fullban hasít. Nem annyira rossz azért ez a samu panel szerintem, meg hát betekintési szög ide vagy oda, én szemből szoktam nézni a monitort általában.
Mellesleg ott az 5 funkciós ECO menü, mellyel lehet rugalmasan bárhol használni, illetve a telken vagy szabin is jó, mivel hosszabb távollét alatt, néha azért nagyon kellene a net ügyeket intézni. Na meg, mikor esik az eső és nem tudok kapálni,jó egyet játszani, illetve itt ott fórumozni vagy az időt elütni. Minden hová asztalit venni, vagy cipelni meg elég gáz lenne.
-
eLioT84
tag
amúgy nagyon jó teszt lett, köszönjük szépen!
-
Devid_81
félisten
Csak kötözködöm
"Kiadós tesztélés és próba után úgy gondoljuk"
Teszt amúgy szuper!
-
Siera
senior tag
az msi most kitett magáért
kár,hogy nem 160tól indulnak a gépek árai ^^
bár az mondjuk asszem eléggé megnyomná a piacot -
Ijk
nagyúr
válasz
Digitalis #22 üzenetére
315k-ból csúcskártyás rendszert pakolhatsz össze, ami halkabb, gyorsabb, könnyebben bővíthető, és még egy 21" vagy 22"w pva monitorra is futja, melyeknek a képe összehasonlíthatatlanul jobb ezekhez a hulladék notimonitorokhoz képest. A telekre meg a kapát vidd, a munkahelyen pedig dolgozni szoktak
-
Digitalis
senior tag
Nekem például nagyon tetszik a GT735 noti. 2002-óta itt zörög a behemót torony asztali P4 2.53/nv6800GT/SonyG500. Gondoltam egy olyat és eladom az egészet, azt kipótolom egy kis pénzmaggal, és akkor lenne egy ilyen 5x akkora teljesítményű mobilis csoda masinám, amit könnyen vihetnék a melóhelyre, telekre, vagy akár hova is. Nem nagyon melegszik, modern játékok gyönyörűen mennek rajt, kell ennél több?
Már majdnem 300e alatt volt a GT735 ára, de látom szépen felkúszott a világválság miatt, ezért még kivárok, hátha. Jelenleg ár/értékben best buy lenne 300k környékén -
Bibby
addikt
válasz
Tikakukac #19 üzenetére
Amiket felsoroltál azokra mondjuk pont nem kell még ilyen videókártya sem, majdnem hibátlanul viszik már az integráltak is.
De Ijk-nak sincs igaza, mert a mai játékokkal ezek boldogulnak simán, csak éppen ahogy múlik az idő egyre több kompromisszum az újakkal, még később meg játszhatatlanok lesznek. -
Tikakukac
titán
Viszont ha elmegyek Cod2, Quake3 meg Warcraft3 LAN-ra sokkal egyszerűbb a hátizsákba belerakni mint a gépemet cipelni ami jobb esetben kompletten mindennel úgy 30kg. Notival elbuszozok a gépemhez meg minimum kocsi kell, ezen van a fő hangsúly.
Szerk.: Amúgy simán lehet alacsonyabb felbontáson medium beállítással tolni a Crysis-t az ilyen gépeken, sőt még a 8600m Gt-ken is elmegy szaggatás nélkül, ha nem natív felbontáson meg medium high beállításokkal akarod futtatni. Ehhez képest a többi gamma sokkal kevesebbet igényel UT3 motoros játékokat simán lehet etetni ilyen noteszokkal. -
Ijk
nagyúr
Ezek a "gamer" notik legfeljebb több éves játékokhoz jók. Ilyen terméket szerintem nem szabad venni, mert sokat kell fizetni azért a nem létező erőért, ráadásul az akksit is hamarabb leszippantják.
Az asztali gépemben egy hd3850 van (ami ugye jelenleg egy középkategóriás kártya), rajta egy másféltenyérnyi hűtőborda 12cm-es ventivel, hátul pedig külön tápkábel kell neki, hogy megkapja az energiát. Na notinak zárt műanyag háza van, kis vacak ventik fújják kifelé a meleget, bele se férne egy nagyobb hűtőborda, ráadásul a zárt ház miatt értelmetlen volna. Ja és vajon a 3850-es milyen gyorsan zabálná le az akksit? -
kariad
senior tag
Aki utközbe akar fél órat játszani és van sok felesleges pénze.Én ajánlom nekik!!!
-
divergens
tag
Egy kis hiba:" 580 MHz-en jűrnak"
Nagyon jó "kis" gép, és tényleg nem értem miért rontották ezeket az apró dolgokat, amik annál bosszantóbb hibákat okoznak!
Üdv.
-
Oliverda
titán
Igen, sokat jelenthet. Példa.
Mindenesetre a CPU terhelést elég irreálisnak tartom tehát valahol szvsz (még) biztos van valami a palacsintában. Vagy az alaplap BIOS nem tökéletes még. Ezt az eddig látott SB700 vs Intel vs nV chipkészletek merevlemez vezérlését (is) vizsgáló tesztek eredményei alapján gondolom így.
-
Wise
csendes tag
Ez nem egy szakmai hozzászólás, de szerintem undorító benne a piros csík, az egér is el van rontva hála annak a narancsos piros csíknak benne, amúgy még tetszene is...
-
rudi
nagyúr
1. nekem egyáltalán nem hiányoznak a 3dmark számok, én nem azok, hanem a játékos képességek köré építem az életemet
Egyébként a GT735 a szokásos dolgot csinálta, hogy mobil radeonnal nem indította el a 3DMark05-öt. A GX620 alap 3DMark05 beállításokkal 10735 pontot tudott.
2. kétlem, hogy azonos szoftveres körülmények mellett a 2 GHz-es T7300 jobban menne mint a P8400, ami 266 MHz-cel gyorsabb. Melyik tesztekben voltál jobb nála? Ugyanazokat a verziókat és beállítások használod a tesztprogramokból mint mi?
-
Bibby
addikt
Vagy fél percig kerestem hol lehet az í betű... gondolom milyen kényelmes használat során. És a másik: jobb oldalra fújja a meleg levegőt???
Ezt már szerencsésen elfelejtette minden gyártó, erre előveszik újból. Szerintem otromba hiba.
-
sanzi89
addikt
És a VGA-ról pontos mérési eredmények nincsenek? Mondjuk nem a ház hőmérséklete, hanem a GPU-é.
-
Oliverda
titán
"Ugyanolyan típusú, 320 GB-os Western Digital merevlemezzel nagyjából 2 MB/s-mal kisebb átlagot és lényegesen alacsonyabb löketszerű csúcsot produkált, mint az inteles, ráadásul a processzor terhelése is jóval magasabb volt."
Ahogy nézem HDTune-os kép alapján a két HDD-n nem ugyanaz a firmware található.
-
Tikakukac
titán
Nagyon korrekt teszt és nagy grat az MSI-nek a fejlődésért. Ha így halad 1-2 éven belül tuti sikerszéria lesz a Gamer család. Ámde, hogy kicsit beleorroljak, a cikk végén "hogy a 60 forinttal drágább" szerintem 60.000 akart lenni, de ezt úgyis tudja mindenki aki átolvasta az egészet.
-
Retro11
senior tag
Jó teszt, jó volt olvasni, köszönöm szépen PH!
Viszont, lenne 2észrevételem.
1. Nekem hiányzik a 3dmark eredmény, lehet egyedül vagyok ezzel.
2. Érdekes, hogy az én T7300as CPU-m szinte mindenhol veri az Amd-t, néhol még a P8400at is fogja.Ezen a téren nem olyan "nagy" a fejlődés, viszont ezek a VGA-k.
Mod: Szerintem ehhez a felszereltséghez képest, nem is olyan rosszak azok az akkus idők. Azért nem minden játékhoz kell full teljesítmény.
Ejjha, komolyan kedvet kaptam. Nézelődöm is, hátha...
-
cizoe
őstag
Tetszik az a táska! Aki tud lülön, írjon már egy püt..
A teszt pedig szokáshoz híven zsír!
-
diegho
nagyúr
Rudi az akku időknél fel van cserélve a minimum és a maximum terhelés. [link] vagy minél jobban terheled annál kevesebbet fogyaszt? Biztos van benne beépített atomreaktor. Nem is 6 cella az, hanem 6 blokk mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Spórolós topik
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Ahh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest