Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lewisfm

aktív tag

Akkor a hardver szempontjából az GX623 szinte ugyan az, mint az EX630, csak ez mindössze 130 KHUF+ÁFA pénzbe fáj.

A GX-ben lévő Turion X2-nek 2 MB 2nd Level Cache van, míg az Athlon QL-62-nek csak 1 MB (ez van az EX630-ban). Viszont a QL-62-nek csak 25W a maximális TDP-je, a Turion-nak meg valahol 35 W. A VGA mindkét gépben gyakorlatilag ugyan az, inkább csak nevükben térnek el: GeForce GT 130M vs GeForce 9300M, játékra egyik sem igazán alkalmas. Ráadásul az GX623-nek jobb oldalt van a szellőzés kivezetése, az EX630-nak pedig hátul. Szóval szerintem jobb és olcsóbb az EX630. Azonban van egy csavar a leírásban, az MSI oldalán a VGA egy GeForce 9600M GT-ben valósul meg. Ha ez igaz, akkor már érthető, hogy miért gamer a GX623.

Még egy észrevétel: a notebook-ok problémája a hűtés. Minél nagyobb teljesítményű alkatrészekből épül a gép, annál nagyobb a hőtermelés, ezért valószínűleg hamarabb tönkremegy a gép. Ezzel a problémával szerintem semelyik notebook nem tud megbírkózni, mert egyszerűen nincs benne elég hely. Szóval nem lesz egy tartós darab Nagymértékű hőingadozás = forrasztások elgyengűlése, alaplap eldeformálódása és eltávolodása a a hűtőbordától, lapkák tokozásának megrepedése - én ilyen hibákkal szoktam találkozni, ezért nem ajánlom mindenkinek egy noti családból legfeljebb csak a közepes teljesítményűeket - dolgozni többnyire az is elég, játékra meg inkább konzolt vegyetek, vagy PC-t.

Új hozzászólás Aktív témák