- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
Előző hsz: Így van
Ha kisebb gyerekek számára írnak ki valamit valahová, (pl. alsó tagozatos tanteremben) nem valami ilyesmi betűtípust használnak? Különböző színű betűkkel. Annyira vidámnak, barátságosnak akar tűnni a gugli, hogy túlzásba estek.
-
perempe
veterán
elég béna a Firefox tabon, túl színes. a régi jobb volt.
-
Apollyon
Korrektor
-
törölt tag
Engem az érdekelne, mikor lehet végre törölni a g+-t?? Youtube csatorna megsemisítése nélkül természetesen! Valami új infó róla?
-
VIC20
őstag
válasz
sz.balazs.95 #184 üzenetére
Nagyon is találó!
-
válasz
Madara-san #183 üzenetére
Ennyi erővel sok mindent fel lehetne sorolni, amik első ránézésre hasonlóak, aztán mégsem.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #182 üzenetére
Ne aggódj, ismerem mindkettőt. A kép csak egy vicc, az más kérdés, hogy ránézésre van köztük némi hasonlóság.
-
válasz
Madara-san #181 üzenetére
Ugye tudod, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, és hogy telesen más megközelítéssel készültek?
-
Kékes525
félisten
Így van. Annak ellenére teszik ezt, hogy a Windows 8, 8.1 egyértelműen bebizonyította, hogy az ilyennek nincs sikere. Állítom, az aki nem váltott szinte kizárólag ezért. Ennek ellenére erőltetik. A Windows 10 is valószínűleg erre a sorsa jut. Most pedig a Google, az Android 5 is kezdi átvenni ezeket a leegyszerűsített ikonokat. Miért azt nem tudom.
-
brd
nagyúr
Az, hogy csúnya, még hagyján, a szellemileg egyszerű embereknek is adni kell valamit (és ők egyre többen vannak), de a majmok újabban már a vezérlőelemeknek (régen még gombnak hívták ezeket) sem rajzolnak nem hogy árnyékot, keretet.
Egyes weboldalakon, sőt már OS UI-on is
kimondottan keresni kell, hogy hova a aszomba kell kattintani.
-
Madara-san
aktív tag
Így van. Asztali gépemen nekem sokáig a Mac OS X volt a fő oprendszer, aztán amikor kijött a Yosemite én még mindig a 10.8-on voltam. Sajnos jó pár program dobta már hozzá a támogatást, és ugyan fent van még a gépemen, de gyakrabban használom a Win 7-et és a Linuxot. Laptopon azért még tartja magát az OS X 10.9, de Yosemite-t fel nem rakom... Ive szabad kezet kapott aztán jól kilapított amit csak lehetett - persze, biztos van akinek bejön, de én már csak ilyen maradi vagyok. Win8/10 pedig számomra fölöslegesen túlzsúfolt. Ha az MS legalább hagyta volna a választási jogot, hogy használhass Aero-t és az összes csempét rögtön töröld vagy fel se rakd, akkor esetleg... Egyébként a Longhorn beta is tök jól nézett ki, kár hogy nem lett belőle semmi. A Linuxban pont ez a jó, a választás lehetősége.
-
VIC20
őstag
Ej, be rusnya lett (ez is)!
-
Apollyon
Korrektor
Ez az új egy nagy rakás sh!t, hogy finoman fogalmazzak. A régi szerintem tök jó volt, de az is csak addig amíg nem vette fel azt a M$-os, semmitmondó flat dizájnt.
Szerintem az enyhén árnyékolt, pár évvel ezelőtti verzió volt az igazi. De semmi sem tart örökké, már eddig is jópárszor váltottak logót, ahogy ezután is még fognak csomószor.
-
-
Rickazoid
addikt
válasz
sz.balazs.95 #171 üzenetére
Ha nulláról kell indulni, valóban nem, de ha egy a 6 éves, még írástudatlan gyerekek számára készített betűtípusra építkeznek, akkor relatíve gyorsan megvan.
-
Egyébként ha a betűtípus-tervezést veszem alapul, amikor valamit tényleg nulláról kell csinálni, akkor az alapján én el tudom képzelni, hogy tényleg nem csak 1-2 óra egy logó elkészítése sem.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
#40553216 #166 üzenetére
Egyetértek.
Szerintem is nagyon alaposan meg kell gondolni a logó változtatást. Az emberek mire megszokják, már lecserélik? Minek? A logónak épp az a feladata, hogy gyorsan eszébe juttassa, emlékeztesse az embereket a cégre, termékre, amit képvisel. Az új logót pedig újra tanulni kell. Ez feleslegesen elpazarolt idő a logót változtató cég számára, mert addig míg meg nem tanulják az emberek az újat, addig az új logó nem tudja betölteni a szerepét.
-
Sebhelyes
senior tag
Ez lett volna tökéletes nekik:
-
Rickazoid
addikt
válasz
Kékes525 #162 üzenetére
Technikailag egyik sem, viszont a kis g együtt nőtt a Google-lel. 1999 óta ott van a feliratban (de '98-ban jött az első verziója), egy generációnyi ember felnőtt azóta és egyből ráismer. Ha ez a nagy G marad 15 évig, akkor ez is szinonimmá válik a Google-lel, csak arra akartam rámutatni, hogy jelenleg pont olyan, mint bármely másik G betű. Az előző dizájnnál aki látta a Google logotípiát, az felismerte utána a kis g-t is, itt viszont annyira nem egyértelmű, hogy a kettő azonos céget jelöl. A színek ugye alapszínek, bárkiéi lehetnek. Egyébként a Google oldalainál a favicon tartalmazza egyelőre, na meg felbukkant egy G+ ikon is:
amit a Translate oldalán lehet megtalálni a Phrasebook ikon mellett, illetve a Translate is frissített ikont kapott:
-
törölt tag
Jut eszembe: én amúgy egyáltalán nem vagyok híve a logó változtatgatásnak. Egy, az IT-világban sem túl hosszú életűnek számító, húszéves se cég már többször váltott logót, míg pl. a Deutsche Grammophonban nekem éppen az tetszik, hogy az általam ismert legrégebbi megjelenése (’50-es évek eleje) éppen olyan, mint a legújabb.
-
törölt tag
válasz
Rickazoid #154 üzenetére
Basszus, most komolyan ilyen hosszú hozzászólásban próbálsz kioktatni egy olyan témáról, amiről láthatóan fogalmad sincs?
"Csakhogy a logótervezés és kivitelezés nem feltétlenül ugyanaz, mármint a tervezők dolgozhatnak bármennyit, ha a végén egy két perces munkát választanak ki a döntéshozók"
Ez nettó hülyeség, utólag szinte bármilyen logót relatíve gyorsan lehet replikálni, ha tudod milyen betűtípust használ, még akkor is ha tartalmaz grafikai elemeket. Mondjuk ezt az új Google logót pont nem, mert egyedi betűtípust használ, amit az előbb linkeltem, az ennek a szövegekhez átalakított verziója, szóval azzal nem tudod tökéletesen replikálni. 2 perces munka, persze.Tűnhet neked bármilyen egyszerűnek a végső logó, elhiheted, hogy rengeteg munkát és időt öltek bele a tervezésébe, mondjuk ezt kb 56-szor írtam már le, úgy tűnik teljesen feleslegesen.
Nézd, azzal semmi gond nincs, hogy leírod, hogy neked nem tetszik, vagy hogy szerinted óvodás stílusú, vagy neked túlságosan letisztult. Azzal van a problémám, hogy az ilyen hozzászólásokkal, mint az előbbi, negatív színben tünteted fel a grafikusokat, illetve téves információt terjesztesz. Amik később eljuthatnak mondjuk ügyfelekhez is, akik nem hajlandóak fizetni 2000 forintnál többet egy olyan logóért, amivel te napokat, esetleg heteket dolgoztál, hiszen úgy hallotta, hogy az ilyen pár óra alatt megvan, és amúgy is, a keresztfia, aki múlthéten torrentezte le a PS-t megcsinálná sokkal gyorsabban, két szelet csokiért. És más fog szívni a te tudatlanságod, tájékozatlanságod miatt.
De nekem ennyi elég volt, ide tényleg nincs értelme írnom semmit, mert valaki úgyis kioktat majd ezután is, hogy bizony ez egy szar logó (nem az hogy neki nem tetszik, hanem ez szar, higgyem el), illetve hogy 10 perces munka egy logóterv elkészítése. Törlöm a francba ezt a topikot az utolsó hozzászólásaim közül...
-
-
Kékes525
félisten
-
Sebhelyes
senior tag
Wow, a régi már fos volt '99-ben is, jó sokáig gondolkodtak az újon...
-
Rickazoid
addikt
válasz
Kékes525 #158 üzenetére
A logó csak egy alapszínekre színezett sans-serif G betű, nem látom ez:
hogy emeli ki a Google nevét. Ne keverd a logotípiával, ami ez:
Tudom a köznyelvben logónak rövidítik az egyszerűség kedvéért mindkettőt (logomark és logotype), de attól még nem kell keverni.Szerintem amúgy valami ilyesmire kellett volna váltani:
Míg a logó lehetne ez:
-
Secunda
csendes tag
Fos logó. Szar. Szimplán. Egyszerűen
De természetesen "megszokjuk", mert ami új az mindig csak jó lehet, a régi pedig csak rossz.
A Google felirat csak szimplán szarul néz ki, a G betű a színekkel viszont sikeresen felzárkózott a gyépés Edge "e" betű mellé. Majd a gyogyóban jól elgügyögnek egymással.
-
Kékes525
félisten
válasz
Rickazoid #154 üzenetére
Nem tudom megérteni, hogy minek kell sok időt pazarolni egy ilyen jellegű logo tervezésére. Egy jó logónak elfogadható kinézetűnek kell lennie, de a legfontosabb nem ez. Egyedi legyen és könnyen megjegyezhető, ami gyorsan az adott dolgot juttatja az eszünkbe. Itt az egyediséget a név már eleve biztosítja, tehát a logónak ezt kell kiemelnie. Ez szerintem sikerült, ezért ez a logo rendben van.
-
Rickazoid
addikt
válasz
#16514048 #127 üzenetére
Csakhogy a logótervezés és kivitelezés nem feltétlenül ugyanaz, mármint a tervezők dolgozhatnak bármennyit, ha a végén egy két perces munkát választanak ki a döntéshozók. Azt nem tudjuk a tervezők mennyi időt töltöttek ötletek megvalósításával, új ötletek kidolgozásával, vitával, nem tudjuk hány ötlet, hány terv, hány kész logotípia és logó lett elvetve, és persze nem tudjuk, hogy ki és miért mondta végül azt eredetileg, hogy legyen ez a kisiskolás által is reprodukálható szöveg egy faék egyszerű sans-serif betűtípussal. Mert ez lett belőle, ezt a doodle be is ismeri lényegében. De nem ez a probléma, hanem hogy nem egyedi, nincs benne semmi jellegzetesség, semmi ötlet, semmi kiemelkedő, szembetűnő, és csak azért emlékezetes, mert ez mind hiányzik. Erre lehet mondani, hogy elérte a célját, hisz aki meglátja, emlékezni fog rá vagy azért, mert szereti, vagy azért, mert a fejét fogva ő szégyenli magát. Ha ez volt a célja a Google-nek, akkor elérték, ha valami más, akkor elrontották és még év vége előtt lesz új.
A logó meg megint micsoda? Egy sima, semmiben sem egyedi sans-serif G betű. Itt megint, nem tudjuk hány terv lett elvetve ez előtt, de végül mégis csak ez a két perces alkotás került kiválasztásra. Csak a négy alapszín árulja el, hogy a Google logójáról van szó, anélkül bármi lehetne. A korábbi g betűjük bírt olyan karakterisztikákkal, amiket az ember megtanult felismerni és nem kellett kéknek lennie, hogy a Google-lel asszociálja. Itt azonban a négy pötty négyzetszerű (vagy kör, ha nagyon muszáj) alakban sokkal, de sokkal alkalmasabb lenne szerintem logónak, mint a színezett G betű. Persze akkor meg a Microsoft ugrana a Google torkának, bár lehet így is megteszik (lásd: Win 7 boot animáció).Az már csak a személyes véleményem, hogy egy logónak úgy kell kinéznie, mint például a Sony Ericsson logója vagy a Walkman-é. Mindkettő kezdőbetű(ke)t formál messziről felismerhető, megnyerő, egyedi logóvá, és bár előbbinél dominál a szürke-zöld, utóbbi meg gyakran narancs, anélkül is felismerhetők. Ez nem ország- vagy városi zászló, ahol az elvárás az (lenne), hogy óvodások is könnyen lerajzolhassák helyesen, emlékezetből, hanem hogy mutasson valamit, amit még nem láttunk és nem az erős negatív visszhang miatt válna a céget reprezentáló mintává. Szerintem.
-
Cyberpunk
félisten
Nekem tetszik, jó lett!
-
MaXX81
tag
válasz
Döglött Róka #86 üzenetére
"Gondolkodas, keresgeles nelkul talalsz meg minden funkciot..." Hát igen, jó úton halad az emberi faj a teljes elbutulás felé.
-
hunluki
senior tag
válasz
Madara-san #146 üzenetére
Hasonlóképp látom én is
Az osx valóban snow leoig volt szép, utána elkezdett egyre kockásabb lenni, yosemite kijövetele után 2 hónappal konkrétan eladtam a macbookomat, pedig anno pont azért vettem mert kellemesen nézett ki, bekapcsoltam a gépemet és egy kellemesen otthonos környezet fogadott, de aztán Ive-nál elgurult a gyógyszer. Azóta nem is "vágyok" macre, pedig napi 26 órát püföltem szegény gépet anno.
Vista/7 UI azért tetszett, mert pont még kellemes volt, de nem giccses, egy vállalható egyensúly. Nyilván az ilyen flesi féle 900mhz-s linuxos pörgőforgó kockáktól nekem is a belem kifordul, de pl aero szerintem egy kellemes középút volt. Linux alatt én is MATE-zok, default Mint kinézete nekem is bejön, szerintem az a letisztult, a win8+ és osx 10.10+ meg szimplán igénytelen.
-
SP4C3
veterán
válasz
Madara-san #146 üzenetére
Elementary nekem a win8-ra húzott.
Nem csak egy emberrel! -
Madara-san
aktív tag
Na igen. Jelenleg az informatikában a flat age-et éljük. Lassan már minden lapos lesz, szó szerint. A beszmac és az sg számomra is azt eredményezte, hogy többet fel se látogatok egyikre sem a design miatt. UI-k ból számomra a legszebbek eddig: Windows Vista, Mac OS X (10.4-10.6), Linuxon MATE (GNOME2) + Ambiance / Radiance téma. No meg az elementary OS, az letisztult és még szép is. Persze ez mind az én véleményem, mindenki azt használjon amit szeret. Egyedül a weblapokon nem tudok változtatni, de hát max egy emberrel kevesebb lesz a látogatottságuk.
-
törölt tag
Ha még te is azt mondod grafikus létedre, hogy egy szakembernek maximum pár órás meló megtervezni egy Google szintű cég új logóját, akkor tényleg nincs értelme itt koptatnom a billentyűzetet... De sajnos vagyok olyan hülye, hogy ennek ellenére megteszem.
Üzenetközvetítés alatt ne valami elvont, belemagyarázott dolgot érts, egy egyértelmű példát használva: egy testápoló logójának ne valami durva, szögletes betűtípust használjunk, hanem olyat, ami gyengédséget sugall. Itt most csak arról van szó, hogy a cégnél nagy átszervezés történt nemrég, illetve a Google kinőtte magát, már nem csupán egy honlapról van szó, rengeteg termék illetve szolgaltatás kapcsolódik a nevükhöz. Emiatt időszerű volt egy új logó bemutatása, aminek illeszkednie kell a többi brand arculatához, figyelembe véve azt is, hogy minden méretben, minden felületen jól kell mutatnia. Mondjuk kicsiben a telefon képernyőjén egyértelműen jobban is működik, mint a régi.
Nehogy bárki azt higgye, hogy itt annyiból állt a logótervezés, hogy valaki begépelte a cég nevét egy tetszőleges sans serif betűtípussal, sőt konkrétan egy új typeface-t is terveztek a logó mellé. És azt még tegyük, hozzá, hogy igazából ez nem csak egy új logó, hanem új arculat is, ami általában a logó újratervezés velejárója. A 4 pöttyös animációk, a többi Google brand logói, ikonjai, stb.
Aki azt mondja, hogy ezt egy 5 éves gyerek is meg tudja tervezni, vagy hogy maximum pár óra alatt megvan (jelentem, ez akkor sincs így, ha meglévő betűtípust használsz), annak fogalma sincs arról, hogy mi az a logótervezés. Persze, mindenki csak a végeredményt látja, ami tényleg elég egyszerűnek tűnik, és mondjuk lemásolni a meglévőt valóban nem nagy dolog. A rengeteg munka, hozzáértés és idő viszont ahhoz kell, hogy eljuss a végleges tervig. Ha pedig valaki ezt kétségbe vonja, vagy "naplopó" foglalkozásnak tekinti, azzal nincs több tárgyalni valóm.
-
SP4C3
veterán
válasz
Laprasi991 #142 üzenetére
+1
Meg azzal, hogy mi a rákos f@sznak kellett az androidra ezt így megoldani?
"google play services"
"google play books"
"google search"
"google play music"
"google play games"
"google streetview"
. ezeket szoktam rögtön gyomlálni az OS-ből.
.
.
.
stb.Azzal kellene foglalkozni, hogy ne legyen tele az android bloatware-val.
És ez nem csak a google-re igaz, sok más cégre is mint pl. a Sony.Sh!tware az egész, azzal kellene foglalkozni, nem a Gay logo-val!
-
Laprasi991
aktív tag
Uj logo helyett inkabb azzal foglalkoznanak hogy a Maps miert eszik meg egy i5-os laptopon minden eroforrast, a Gmailben miert nem erkeznek meg egyre gyakrabban a fontos levelek, illetve miert lehetetlen barmit megtalalni a keresovel az elmult honapokban.
-
Én használtam iOS 6-ot meg Win7et is, de számomra mindkettő olyan semmilyen, unalmas volt.
Szóval kidolgozott meg igényes, az tény, de egyik se fogott meg.
A Win8 viszont kifejezetten tetszik, míg az iOS 7 féle metro kifejezetten nem.
Az Android féle materialhoz meg kb. úgy viszonyulok, mint a Win7-hez vagy az iOS 6-hoz.
Ezzel szemben pl. az iWatch felülete határozottan bejön.
Illetve a WP 7 az szintén kiváló szerintem, a 8.1 már kevésbbé, de még mindig nagyon oké, a Win10 meg nagyon nem oké, se a WP-hez se a Win8-hoz képestSzóval nem csak azon múlik a szépség szerintem, hogy mennyire flat valami.
Nekem alapvetően tetszik a modern stílus, ha azt tényleg jól oldják meg. -
hunluki
senior tag
pl: iOS 6, Win7. Weblapot már nem is nagyon tudok mutatni, mert az elmúlt pár évben mindegyik átment ilyen rettenetbe (konkrétan pl sg-t és beszmac-et új design óta nem olvasok, mert szabályosan zavarja a szememet).
De ez ízlés kérdése, valaki szerint ez "giccses", szerintem meg igényes. Nálam pont a flat vált ki negatívat, ami másik szerint letisztult az szerintem gyerekes és igénytelen. De majd kinőjük ezt is, régen az erőforrás igények miatt volt minden flat, utána fejlődtünk picit, most visszaestünk. Néhány év és remélhetőleg lecseng ez a lapostetű mánia is.
Ami nekem nem tetszik az az hogy mindenhol ezt erőltetik, a csapból is ez folyik, a magamfajta őskori lelet (mondom ezt úgy hogy még 30 se vagyok) meg csak bambul hogy WTF. Komolyan mondom szépen lassan úgy ahogy van a hányinger kerülget az informatikától, lehet beállok juhásznak, arra most úgyis nagy a kereslet
-
Orf3usz
tag
Aki nem szereti a letisztult / material design-t, legyen szíves linkeljen már egy szerinte szép UI-t, vagy weboldalt. Én úgy tapasztalom, hogy egy letisztultabb oldalt sokkal kényelmesebb kasználni, és egy ilyen UI-t használni, mint egy zsúfolt elrendezésű, túltelített oldalt / UI-t.
Már abba is elég belegondolni, hogy a régi dizájnok fix szélességű és 4:3 képarányú megjelenítőkre készültek. Például ez az oldal is. Ellenben szerinten ma már a megjelenítők többsége 16:9, vagy 9:16 képarányú (vagy hasonló), ezt a régi dizájn nem tudja kihasználni, és akkor jön a reklám az oldal két felére, kitöltve a képernyő felét. A reszponzív felület nagyon hasznos ahhoz, hogy információt továbbíts igényes, átlátható formában. És ehhez a szellősség is elengedhetetlen. Szóval légyszíves linkeljetek egy olyan oldalt, ami kényelmesebben használható, és szebb, mint mondjuk ez
-
Gabee8
csendes tag
Lassan az informatika világában minden lapos egyszerű lesz sajnos
Lehet a fiataloknak szól ez a lapos felületek akik még nem láttak sok mindent a 90-es évekből.(#118) ceia
Igazad van!(#119)
"Látom, te még hiszel a mesékben!
Itt is az adatgyűjtés a céljuk, ami bizonyos pontig rendben is van a szolgáltatás üzleti modellje miatt, ugyanakkor van egy határ, ahol ilyen szintű személyes adat bekérése már nem indokolható. Maximum az "amiatt kell, mert majd mi megvédünk" kezdetű mesékben..."
Ja ezért van ingyé a windows 10[ (hatalomszerzés)/OFF] -
TamásNagy
csendes tag
"e" betű a heineken-től származik?
-
válasz
#32839680 #134 üzenetére
Na jó, hogy kissé gyerekes, de a Google mindvégig egy kissé különc, komolytalan arculatot próbált (egyébként sikeresen) felépíteni, tehát ilyen téren ez illik szerintem a Google-höz.
A Roboto szerintem úgy lett volna jó logónak, ha mellé raknak valami ábrát is, önmagában viszont szerintem az úgy kevés lett volna.
-
Vesa
veterán
válasz
#16514048 #127 üzenetére
Történetesen grafikus vagyok, noha elsősorban nem 2D-ben, hanem 3D-ben dolgozom (Maya). Éppen ezért gondolom azt, hogy túlzol a logó készítéssel kapcsolatos kérdésekben...Nyilvám ez sem feket/fehér, vannak olyan logók, melyeknél valóban megjelennek mélyebbre ható jellemzők is, de ezek szinte minden esetben grafikák, nem pedig a cég neve valamilyen betűtípussal kiírva. Még akkor sincs szó semmiféle üzenetközvetítésről, ha a betűtípust egyedi rendelésre készítteti a cég egy font-tervező művésszel. Ebben az esetben is pusztán az egyediség a vezérlő elv, mellyel -kísérő grafika híján-, egyediség kölcsönözhető az egyébként egyszerű szónak, történetesen egy cégnévnek. A goggle logója sem grafikus logó, csupán egy szó leírva valamilyen betűtípussal...Ez nem közvetít semmit, csak a cég nevét, megtervezésekor semmire nem kell figyelemmel lenni azon kívül, hogy a vezetőségnek tetszik-e vagy sem. Minden egyéb belemagyarázás tévedés, nincs jelentősége...
Elenben, ha megnézed pl. a SoundCloud logóját, ott valóban beszélhetünk olyasmiről, melyeket -tévesen-, te a google logóval kapcsolatban is felhozol érvként.
Zanzásítva: A logókat sem lehet egy kalap alá venni szakmai szempontból! Más kérdés, hogy az aktuális design irányok ismerete, és némi jó ízlés mindenképpen kell a tervezéshez még akkor is, ha szimplán egy szót írunk le valamilyen betűtípussal. Azonban ez a valóságban maximum pár órás munka egy szakembernek, éppen azért, mert zsigerből tudja, melyik fontkészlethez nyúljon...!
-
-
petipetya
nagyúr
Az előző verziójú logó szebb volt (akár a Google feliratosat, akár az androidos apphoz tartozót nézzük), ám ennek ellenére nem érdekel túlságosan. Csak tudjam, hogy mire kell kattintani a gépen vagy mire kell bökni a telón. Jobban érdekel, hogy villámgyorsan megtaláljam a gugliban azt, amit keresek.
Az lenne ám az egyedi, ha székely rovásírással szerepelne a Google szó a logóban.
-
haddent
addikt
Elszomorít, hogy emberek milliárdos fizetést kapnak azért, hogy egy logót változtatgassanak unalmukban
Én meg azt mondhatnám, hogy egy focistának lenni annyit jelent, hogy passzolgatod a labdát és kapod érte a rengeteg pénzt, vagy hogy egy ország vezetése abból áll, hogy ülsz az asztalodnál, néha aláírsz ezt-azt, majd felolvasol egy mások által írt szöveget a tömeg előtt.
Pedig de, ahogy mondod, sikerült két (másik) naplopó foglalkozást felsorolni -
waithEard
őstag
Én a szerencsések közé tartozom. Sem ez, sem a régi nem tetszik. Az új modjuk picit jobban nem tetszik.
Azt hiszem utálom az asszimetriát.
És a kéket. -
törölt tag
Az eredeti logo 1 évig volt használva, a második 1 hónapig, a harmadik fél évig. A legtovább az előző volt használva 1999-től mostanáig, de többször módosítottak rajta kisebb-nagyobb mértékben.
Én nem szeretem, amikor egy műalkotásba próbálnak dolgokat belemagyarázni, ott csak az alkotó tudja, hogy mi volt vele a pontos célja, milyen üzenetet akart átadni, ha akart vele gyáltalán valamit és nem csak unaloműzésből csinálta.
A grafikus tervezés viszont nem művészet, ez egy szakma, a logótervezés pedig talán a legnehezebb fajtája. Itt nem elég valamit úgy megtervezni, hogy neked tetszen, illetve nem az a célja, hogy ráérős emberek órákon keresztül próbálják megfejteni, hogy mi lehet az üzenete.
Igen, kívülről egyszerűnek tűnik, illetve elhiszem, hogy értelmetlennek látod az új logót, valamint ha ránézel csak azt látod, hogy egy új betűtípus, ami neked történetesen nem tetszik. Csak már én is és mások is leírták, hogy nem erról van szó, meg is lett magyarázva, hogy miért volt szükség az új logóra, és miért ilyen lett. Lehet, hogy neked az egész csak bullshit-nek tűnik, nincs is azzal semmi baj, hogy te személyesen így gondolod, de attól még nem lesz igazad.
Én meg azt mondhatnám, hogy egy focistának lenni annyit jelent, hogy passzolgatod a labdát és kapod érte a rengeteg pénzt, vagy hogy egy ország vezetése abból áll, hogy ülsz az asztalodnál, néha aláírsz ezt-azt, majd felolvasol egy mások által írt szöveget a tömeg előtt. És nem lenne igazam, csak az a különbség, hogy én nem próbálnám a magam primitív és téves nézetét népszerűsíteni egy olyan témában, amihez nem értek. Peace.
-
mentoloshypo
senior tag
Miért, ez már korszerű?
Facepalm... -
válasz
Jeanne d'Arc #122 üzenetére
Én először arra gyanakodtam, hogy a Facebook vette volna meg őket.
-
ezek szerint nem a szemem rossz!
Néztem ma nagyokat h valami nem stimm.
-
Vesa
veterán
válasz
#16514048 #117 üzenetére
Egy szöveg begépelése egy kiválasztott betűtípussal és néhány effekt hozzáadása nem logótervezés
Pedig éppen a google eredeti logója készült így. Elég jól tette a dolgát évekig, tehát ON témában dől az érvelésed...
Bocsáss meg, de ez már kezd egy művészettörténész magyaráaztához hasonlítani, aki a fehér lapon egyetlen vonal című "művet" akarja megmagyarázni, és a teljesen nyilvánvalóan értéktelen alkotást értékesnek, mondandóval teli művészeti alkotásnak beállítani. Ez az új logó csak egy új betűtípus, semmi más. Unalmas, béna, és nem fejez ki semmit azon kívül, hogy közli a cég nevét...
-
BlackPriest
őstag
ebbe kár volt energiát fektetni
-
Vesa
veterán
Látom, te még hiszel a mesékben!
Itt is az adatgyűjtés a céljuk, ami bizonyos pontig rendben is van a szolgáltatás üzleti modellje miatt, ugyanakkor van egy határ, amhol ilyen szintű személyes adat bekérése már nem indokolható. Maximum az "amiatt kell, mert majd mi megvédünk" kezdetű mesékben... -
ceia
őstag
Az előző gugli logó tökéletes. Van stílusa, az a letisztult, az új pedig gagyi. Persze értem én, barátságosabbá, még kevésbé céges jellegűvé akarták tenni, mert rossz a gugli híre az utóbbi időben.
(#69) Vesa én is így jártam, de inkább lemodtam arról a fiókról, és azóta nem levelezek a guglinál.
Így egymás mellett jobban látszik, a régi egy profi, stílusos logó, az új egy ötödikes munkája is lehetne Painttel. -
törölt tag
Mindenkinek van véleménye mindenről, aminek nyugodtan hangot is lehet adni bárhol. Viszont az elég szánalmas, amikor hozzánemértők profi szakemberek munkáit kérdőjelezik meg, vagy osztják az észt olyan dolgokról, amihez nem értenek.
Igen, egyrészt egy trend is most ez a letisztult design, de más, funkcionalitással kapcsolatos okai is van annak, hogy ezt használják most mindenhol. És nehogy bárki azt higgye, hogy egy ilyen logót, felhasználói felületet, stb. könnyebb tervezni, mint egy "kidolgozottabb dizájnt". Ugyanúgy nagy hozzáértést igényel egy jó terv elkészítése, követni kell bizonyos elveket, szabályokat, illetve rengeteg dolgot figyelembe kell venni a tulajdonos történelmétől, üzenetétől, céljától a felhasználás módján/helyén át a célcsoport igényeiig. Minták, textúrák, drop shadow, különböző csili-vili effektek hozzáadása, na az nem igényel már túl nagy tudást.
Egyszerűnek tűnik, manapság a grafikai programok könnyű elérhetősége miatt pedig mindenki azt hiszi, hogy ő is tud jó terveket készíteni, még jobbakat is, mint a "nagyok", csak a valóságban nem ez a helyzet. Egy szöveg begépelése egy kiválasztott betűtípussal és néhány effekt hozzáadása nem logótervezés, ahogy képek, szöveg, navigációs gombok, egyéb tartalmak random elhelyezése sem webdesign.
-
Vesa
veterán
Teljesen rossz hasonlat!
ilyen típusú személyes adatokhoz a google-nak semmi köze, és joga sincs elkérni. Más kérdés, hogy akinek fontos a szolgáltatás, attól zsarolással -értsd, véletlenszerű pillanatban blokkolja az accot és csak a telefonszám megadása után enged be ismét-, meg fogja szerezni. -
haxiboy
veterán
Nekem is tetszik az új, szerintem fiatalos
-
-
Ádám16
addikt
Ez a videó elég "üdítő" volt. Azért hatalmasra nőtt ez a cég.
BTW nekem bejön a logó, megy az összkép stílusához. -
.DLL
veterán
Lehetne kicsit több a sárga a G-ben, és akár a zöld is. Messziről nézve "pirosas" fehér "kékes" látszik csak (pl. a kicsi ikonon) ami sok másra emlékeztet, pl. Pepsi, holland zászló, stb. Túl hűvös lett szerintem az új logó, de nem cool.
-
Az előző is szörnyű volt, ez meg egyenesen borzalmas.
-
Fryskitt
addikt
Ez most nagy hír?
-
"Viszont nem értem azokat, akik máris jönnek a szokásos demagóg szarral, hogy, ezért ki mennyi pénz kapott, és vajon kinek a gyereke rajzolta az új designt... Mivan akkor, ha Larry Page gyerekének a kréta rajzából készült? Semmi. Irigy suttyók vagytok."
Ezzel a résszel maximálisan egyetértek.
-
lako05
tag
Nekem a mai napig nincs megadva a mobilszámom, mégis használom a jó pár éves accountomat
ON/OFF: Nekem se tetszik az új logó, de én is a "nem érdekel" kategóriába tartozom... Viszont nem értem azokat, akik máris jönnek a szokásos demagóg szarral, hogy, ezért ki mennyi pénz kapott, és vajon kinek a gyereke rajzolta az új designt... Mivan akkor, ha Larry Page gyerekének a kréta rajzából készült? Semmi. Irigy suttyók vagytok.
szerk: a második bekezdés nem neked szól Vesa...
-
Dottore
addikt
Érdekes amit írsz, mert pont ez a célja a logónak, hogy "játszóházas" legyen. Nekem is ez van benne, a különbség ott van kettőnk között, hogy nálam a "játékos" jelző az pozitív tartalommal tölti meg a logót, míg nálad valami ovis dolgot jelent. Ebből is látszik, hogy mindent egyszerre nem lehet.
-
Narxis
nagyúr
Jó hát nem kell itt egymást meggyőznünk csak véleményt cserélünk.
Én a napfény ellen árnyékkal harcolok vagy pedig veszek egy olyan eszközt ami erre a célra alkalmasabb.
Mindegy, ez van ezt kell szeretni, befolyásom nincs arra, hogy egy honlap hogy nézzen ki úgyhogy majd megszokom.
-
Yayoh
aktív tag
Régi jobb volt szerintem.
-
válasz
Hieronymus #97 üzenetére
akkor előtte kell csinálnom egy fordított o-t is a betűtípusban
Meg lesz az, csak egy kis idő kérdése. -
hunluki
senior tag
Nekem is jobban bejött a régi. Alapvetően a falat kaparom ettől az úthengermániától, de ez kiemelkedően gagyi lett. Mint valami játszóház bejáratán a felirat... komolytalan. Szerencse hogy ritkán látom
-
válasz
sz.balazs.95 #87 üzenetére
Majdnem tökéletes.
A második "o" betűt tekerd meg úgy, mintha az első tükörképe lenne. Ez egy kis életet visz az unalmas betűvezetésbe. -
Dottore
addikt
Szerintem meg tudnánk mi ezt beszélni. Arról persze nem akarlak meggyőzni, hogy ez neked tetszik, mert nem, de arról igen, hogy működik és ez a lényeg.
Következetesen végigvinni egy stílust bonyolult feladat. Mert következetesnek kell lenni, ellenkező esetben összezavarod a felhasználót. Mondjuk teszel egy plusz gombot a jobb alsó sarokba. Akkor bármit is csinálsz, mindenhol oda kell tenned és ez csak egy elem, egy példa. Az egész UI ilyen összefüggések összessége és akkor arról még nem is beszéltünk mennyire hasznos tud lenni az általad nem szeretett üres tér ha mondjuk napfényben nézed a kijelzőt.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Rickazoid #94 üzenetére
Csak szerintem szebb és megnyerőbb a kidolgozott mintázat, mint az elnagyolt és lecsupaszított?
A lecsupaszított, stilizált akkor jó, ha kis méretben látszik, például egy "favicon" esetében. De ugye itt ilyenről szó nincs, mivel mindenhol ez a logó jelenik, ha jól értem, az FHD monitorokon is.
-
Rickazoid
addikt
Ez egy elég randa logotípia lett, a logó meg még kevésbé megnyerő.
Ezt meg nem értem:
"a régi, PC-s megjelenésre tervezett logó már korszerűtlen, ami helyett egy olyat alkottak, amely mindenhol jól mutat"
Most azt félretéve, hogy ez sehol nem mutat jól, az előző hol mutatott rosszul? Nem volt elég "letisztult"? Nem értem én ezt a trendet, ahogy egyre nagyobb a felbontása minden kijelzőnek, úgy lesznek egyre kisebb felbontásban is megjeleníthetők a logók. Régen voltak színátmenetek, árnyékolások, finom részletek, most viszont, hogy már alkalmasak a kijelzők ezek részletvesztés nélküli megjelenítésére kis méretben is, mindent pár vonallal rajzolnak meg és néhány színnel töltenek ki.Csak szerintem szebb és megnyerőbb a kidolgozott mintázat, mint az elnagyolt és lecsupaszított?
-
fordfairlane
veterán
válasz
sz.balazs.95 #92 üzenetére
Büszke vagyok az mspaint-beli tudásomra.
-
válasz
fordfairlane #91 üzenetére
Gyönyörű lett!
#93: Hát, ha azt nézzük, hogy csak szimplán egérrel rajzoltad, valóban nem lett rossz.
Én konkrétan semmit nem tudok egérrel rajzolni szabadkézzel. -
fordfairlane
veterán
válasz
sz.balazs.95 #87 üzenetére
-
fordfairlane
veterán
A tipográfia gyöngyszeme.
A szakma tuti elalél tőle.
Ennél már csak valami gyerek ákombákom lenne jobb. Persze azt is megideologizálnák, hogy aszongya: "a gyerekkori ártatlan önmagunkra emlékeztet" - vagy valami hasonló.
-
Narxis
nagyúr
Pont ezaz, hogy nem mindenhol jó, a tabletos, mobilos korszakban ez egyáltalán nem jó és azzal se értek egyet, hogy zavaró ha zsúfolt a felület. Nem dizájnelemeket kell hozzáadni hanem a szöveget kell kisebb helyen elosztani. sg.hu főoldal pl. régi jobban tetszett mint az új. Vagy ott a filehippo.com, softpedia.com most hirtelen ezek ugrottak be. A korábbi felület sokkal jobb volt mint a mostani. Androidpolice.com szintén zenész.
-
snecy20
nagyúr
Úgy kellett ez az új logó mint egy falat kenyér. -
-
Döglött Róka
veterán
válasz
#06658560 #84 üzenetére
En speciel szeretem a minimalista design-t, pont azert mert "oteves" ertelmi szintre lett belove. Gondolkodas, keresgeles nelkul talalsz meg minden funkciot, informativ, szellos, nincs agyonzsufolva a felulet felesleges sallangokkal. Nem mellesleg eroforraskimelo. Anno ezert ugrottam fel a wp-re ahogy a win8at is szerettem mert a "szaracsempek" sokkal gyorsabban informalnak, mint egy agyonwidgetezett szetikonozott felulet (vicc, hogy a ket nagy mobil os meg mindig ikonmatrixban dolgozik pedig annal nagyobb katyvaszt nehez csinalni). Azt kene felfogni, hogy a design a funkcio ala van rendelve vegre.
@sz.balazs.95 : Nagyban se, a kontraszt zavarja a szemet.
-
hemaka
nagyúr
Nekem kifejezetten tetszik.
-
tomboy0013
veterán
Szép, igényes, egyszerű ámde stílusos logó.
-
Dottore
addikt
Pedig ez szerintem egyszerűen gyönyörű. Szinte tökéletes funkció és design. Nincsenek grafikus elemek amik zavarják az információt csak forma és arány. Szép. Szerintem.
-
Narxis
nagyúr
Egyetértek. Nem értem, hogy miért kell visszatérni a 90-es évekre jellemző design-hoz, csak akkor még kényszerből volt ilyen minimalista, egyszínű design ahol a részletek kidolgozása nem volt jellemző. Reméljük lecseng ez is és valami olyasmi lesz ami méltó a 21. századhoz.
-
fatal`
titán
GUgly.
-
Vesa
veterán
És ki a francot érdekel ennek az adatgyűjtő sz*rkupacnak a logója???
Inkább arról beszéljünk, amikor zsarolással akarja kiszedni belőlem a telefonszámomat, különben nem enged be az accomba...Ennyit ezekről a tetvekről...
-
MichaelSD
őstag
Google-tól többet vártam, ez a logó végtelenül igénytelen.
-
tothmaxy182
őstag
Feltűnt, hogy a Google kezdőoldalán valami kéz törölgeti a betűket, de nem vártam meg az animáció végét, mert igazából leszarom, hogy milyen a Google épp aktuális logója...
-
Cathulhu
addikt
Betutipus meh, de kb nem erdekel. De ezek a szinek, kifolyik a szemem tole. Pasztellesebbet vagy sotetebbet, de ez igy borzaszto, foleg feher hatteren.
-
gyurkikrisz
őstag
Ronda, a régi szebb volt. Miért kellett változtatni?
-
törölt tag
Az emberek nem szeretik, amikor a jól megszokott dolgokon sokat változtatnak, ezért fanyalognak sokan amikor bármelyik cég egy új logót mutat be. Dottore jól öszeszedte, az átszervezéssel szerintem is ideje volt egy új logót is tervezni, ami jobban illeszkedi a cég jelenlegi arculatába, illetve jobban mutat minden felületen. Emelett a Google egy innovatív cég, igyekeznek folyamatosan újítani, új dolgokat bevezetni, nem lenne hiteles, ha évtizedeken keresztül ugyanazt a logót használnák.
Nem olyan egyszerű egy jó letisztult logót tervezni, főleg egy ennyire ismert cégnek, nagyon sok munka van vele, rengeteg mindent figyelembe kell venni, nem arról van szó, hogy csak kiválasztunk egy új betűtípust. Szerintem a Google-nál nagyon is jól oldották meg a feladatot.
-
SunMount3r
nagyúr
Nem tudom mi ez az új mánia mostanában, a Logitech új "Logi" logója is egy az egyben ilyen betűtípussal operál. Nekem az előző tetszett a legjobban, ez most ilyen minimal trendi bandwagon, majd elmúlik... Nekem ugyan mind 1, jó lesz ez is...
-
csƵ
addikt
Most a letisztult logók trendje van. Lesz majd biztos megint csili-vili 3D-s is a közeljövőben.
-
RyanGiggs
őstag
Bár semmi jelentősége,de...
A régi sokkal dizájnosabb volt, ez az új olyan egyszerű(en) sz@r!
Nem variálták túl, az biztos. Az egyszerűségre mentek. -
törölt tag
Nekem sokkal jobban tetszik ez az új logó mint a régi.
-
Kékes525
félisten
Az "informatív kezelőfelület, lehetőleg olyan grafikával ami minden környezetben működik" az miért pont olyan mint ami nekem nem tetszik? Szerintem épp olyan könnyű elkészíteni olyanban is ami nekem tetszik. Ha pedig minden olyan, akkor azzal is ugyanolyan könnyű dolgozni.
-
Dottore
addikt
Valójában az nem fontos nekem mennyire tetszik, illetve neked mennyire nem, mert ettől még lehet jó vagy rossz, a kettő nem ugyanaz. Csak ezzel a gondolkodással tudunk jó grafikát csinálni, ami ugyan mindig lesz, hogy valakinek nem fog bejönni, de ez mindegy, hiszen ahogy írtam a jó és a rossz számít.
A másik, hogy ez ipar, nem csak grafikusok vannak hanem programozók, havonta váltózó képernyőméretek és megannyi probléma aminek meg kell felelni egy jó interfésznek. Nézzünk egy klasszikus példát. Ott a skeuomorph design ami az iOS sajátja volt (bőrhatás, árnyékok, stb), na most ha mi ketten, eltérő ízléssel ülünk egy szobában és mobil felületet hegesztünk, egyikünk sem fog matekfüzetlapot csinálni. Mert nem gazdaságos és elképesztően bonyolulttá teszi a fejlesztést. Azt a fejlesztést aminek a költségeit épp csökkenteni kell hiszen ezernyi telefon, ugyanennyi felbontással. Ezért kell egy informatív kezelőfelület, lehetőleg olyan grafikával ami minden környezetben működik, úgy is, hogy hozzá sem kell nyúlni. Na ez az ami neked nem tetszik Viszont attól még jó.
-
harry3
őstag
Mindegy, hogy milyenre csinálják, úgyis csak a fikázás megy, mert ugye mindenki grafikus és jobbat tud.
-
törölt tag
válasz
Hieronymus #24 üzenetére
aha, köszönjük. [link]
-
Dottore
addikt
Pont fordítva látom.
SP4C3
Metró szexuális. Jó meglátás. Azért csinálják kicsit femininre mert nők is használják. Elég jelentős vásárlóerőt képviselnek és próbálják az egyensúlyt megtalálni. Ez persze egy folyamat ami lehet, hogy nem lesz hosszú életű, de ezt a statisztika majd eldönti.
-
Érdekes, hogy az új Lenovo és az új Facebook logó is kb. 1:1 ugyanez.
Egyébként nem rossz, de mondjuk az is igaz, hogy én a talpas betűket alapból nem szeretem. -
SP4C3
veterán
válasz
tatararpad #43 üzenetére
Direkt úgy tervezhették, hogy menyjen az új windows-ok idézem: metro(szekszuáli)s felületéhez.
-
Kékes525
félisten
Nem hittem volna, hogy ekkora visszhangot vált ki ez a kis szösszenet, aminek igazából semmi jelentősége. Legfeljebb csak annak fényében, amit itt leírtam: [link]
-
tatararpad
őstag
Újonnan a Microsofttól vesznek át dizájnereket? Még a logó elmegy, de az ikon az valami... Valamiért a Budapest Pride-ra emlékeztet.
-
bepken
veterán
én csak azt az elfordított "e" betűt nem értem a végén. egyébként nem rossz.
-
-=MrLF=-
senior tag
A régi jobban tetszett!
Első mondatban valami nem oké:
"hogy a vállat újratervezett logója van a vállalatnak." mától vagy valami. -
gerii
addikt
Igazad van, de ez a logó akkor is szar. Fakó, gyerekes, ronda valami - de legalább megy a gugli termékeihez, azok is fakó, gyerekes valamik, például a Youtube új "vezérlője", vagy a droid kinézete.
Ez elmondható még x szoftvercégről is, és úgy általában az új irányról, ami aletisztultigénytelen katyvasz. -
törölt tag
Nekem tetszik, teljesen szép letisztult .
-
Dottore
addikt
A logó tervezés bonyolult dolog mégis a végeredményt gyakran látják szimplának azok akik nem gondolják át, hogy egy cég (és főleg ekkora mint a Google), minden termékén, felületén jól kell kinéznie a végeredménynek és ez csak úgy lehetséges ha az szinte már a végletekig le van absztrahálva.
Gondolkoztatok kicsit, milyen emblémát terveznétek ha azt a feladatot kapnátok, hogy telefonon, autón, számítógépen, animáción , etc. jól mutasson. Megmondom nektek, egyszerűt mint a faék. Ja de, hogy azt meg mindenki tud? Egyrészt nem, mert összefüggésében kell, ahogy írtam is nézni ezt a dolgot, másrészt meg akkor hajrá és éljetek ebből. -
SP4C3
veterán
Jólvanna, nem kell kiforgatni. Tudtommal egyszer a lehetősége adódott a pepsinek megszerezni az eredeti coca cola receptjét, amit a coca cola egyik alkalmazottja ellopott és megpróbálta eladni a pepsinek. A pepsi riasztotta az fbi-t... (Mendemonda...)
Különben is az egyik f0s a másik sz@r mégis mind2-t fogyasztják.¯\_(ツ)_/¯
-
Snoop-y
veterán
Hjam egyunk tehenszart hiszen egymilliard legy nem tevedhet.
Hjam a szo amit kerestel a fogyasztjak. A fogyasszak az felszolito mondatban hasznalhato.
Kerem fogyasszak el uditojuket mielott megkezdjuk a zuhanorepulest! Vagy esetleg:
Azert mondtuk ezt hogy az emberek fogyasszak el az uditot mielott szetlocsoljak a balnaborfityma ulesen.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Hieronymus #24 üzenetére
Az egy dolog de meg az ize is szar a pepsinek. Vacak masolat marad mindig.
-
SP4C3
veterán
válasz
Hieronymus #24 üzenetére
Ennek ellenére mégis mennyien szeretik és fogyasszák a "rosszabb logóst".
-
Vannak cégek akiknek elsőre sikerül tökéletes logót találni. Vannak cégek, akiknek sokadikra sem.
Egy példán kiválóan bemutatható mind a két eset. A példa.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Szergely83 #18 üzenetére
Marmint hogy kapja be a fogaskerek nekik?
-
expander
senior tag
minimum 3honapos intenziv kutatomunka es fejlesztes eredmenye lathato ! tessek tisztelni azt/azokat az ember(eke)t akiknek ezert tobb tizezer dollar utotte a markat !
-
AmunRa
senior tag
Rondább, de megszokjuk!
-
Szergely83
tag
Olyan metro(szexuáli)s
-
davidsone
addikt
engem meg nemérdekel
Tőlem aztán szecsuániúl is kiírhatják
-
SP4C3
veterán
likurges • 12 hours ago
"ugly as f*ck, i might switch to apple or windows phone"
ITT is nyilvánítottak véleményt az androidosok.
@Kopi31415
Nem az összes betűt, csak a nyomtatott "G"-t és ahhoz is 4 zsírkréta kell neki. Ugly Gúgli. ._.
-
törölt tag
Valamelyik fejes kölke elkezdett suliba járni, és már megtanulta a betűket leírni?
-
SP4C3
veterán
válasz
antikomcsi #12 üzenetére
Nekem is pont ez jutott eszembe róla.
-
antikomcsi
veterán
Jaj Istenem!
Az a Gay betű.........
-
SP4C3
veterán
Jobb volt a régi. Azt is megoldhatták volna, hogy minden platformon más logót tölt be és kész. Régi szebb volt, ez az új színes "G" sem jön be. :/
-
amikor a billiárdosok unatkoznak... hiányzott a logó váltás mint egy... tudjátok na.
-
Illusion1010
senior tag
Nekem az új tetszik.
-
kengyel
nagyúr
Nálam meg ez a jobb kinézet
-
Kékes525
félisten
válasz
bollokcs80 #2 üzenetére
Sajnos nagyon rossz az irány a számítástechnikában a különböző felületek kinézetében. Lásd: Windows 8, 8.1,10, Android 5, modern applikációk. Mindegyik közös jellemzője a leegyszerűsített, csúnya felület.
-
Izles dolga, nekem a videoban 10 masodperctol lathato tetszik a legjobban.
-
Kékes525
félisten
Nekem is a régebbi jobban tetszett. Azonban a keresési találatokon több múlik.
-
fornettisuti
veterán
elozo jobban tetszett, sot, az elozo tetszett.
ez egyszeruen gagyi, bazari egypalcas kategoria. -
bollokcs80
Korrektor
Nekem jobban tetszett a régi, de ők tudják...
(#1) freeapro: Lehet, hogy ez is "material" design....
-
freeapro
senior tag
Nehéz eldönteni, hogy retro filingje van vagy szimplán igénytelen. De korszerű semmiképp nem lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged