- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha még te is azt mondod grafikus létedre, hogy egy szakembernek maximum pár órás meló megtervezni egy Google szintű cég új logóját, akkor tényleg nincs értelme itt koptatnom a billentyűzetet... De sajnos vagyok olyan hülye, hogy ennek ellenére megteszem.
Üzenetközvetítés alatt ne valami elvont, belemagyarázott dolgot érts, egy egyértelmű példát használva: egy testápoló logójának ne valami durva, szögletes betűtípust használjunk, hanem olyat, ami gyengédséget sugall. Itt most csak arról van szó, hogy a cégnél nagy átszervezés történt nemrég, illetve a Google kinőtte magát, már nem csupán egy honlapról van szó, rengeteg termék illetve szolgaltatás kapcsolódik a nevükhöz. Emiatt időszerű volt egy új logó bemutatása, aminek illeszkednie kell a többi brand arculatához, figyelembe véve azt is, hogy minden méretben, minden felületen jól kell mutatnia. Mondjuk kicsiben a telefon képernyőjén egyértelműen jobban is működik, mint a régi.
Nehogy bárki azt higgye, hogy itt annyiból állt a logótervezés, hogy valaki begépelte a cég nevét egy tetszőleges sans serif betűtípussal, sőt konkrétan egy új typeface-t is terveztek a logó mellé. És azt még tegyük, hozzá, hogy igazából ez nem csak egy új logó, hanem új arculat is, ami általában a logó újratervezés velejárója. A 4 pöttyös animációk, a többi Google brand logói, ikonjai, stb.
Aki azt mondja, hogy ezt egy 5 éves gyerek is meg tudja tervezni, vagy hogy maximum pár óra alatt megvan (jelentem, ez akkor sincs így, ha meglévő betűtípust használsz), annak fogalma sincs arról, hogy mi az a logótervezés. Persze, mindenki csak a végeredményt látja, ami tényleg elég egyszerűnek tűnik, és mondjuk lemásolni a meglévőt valóban nem nagy dolog. A rengeteg munka, hozzáértés és idő viszont ahhoz kell, hogy eljuss a végleges tervig. Ha pedig valaki ezt kétségbe vonja, vagy "naplopó" foglalkozásnak tekinti, azzal nincs több tárgyalni valóm.
-
törölt tag
Az eredeti logo 1 évig volt használva, a második 1 hónapig, a harmadik fél évig. A legtovább az előző volt használva 1999-től mostanáig, de többször módosítottak rajta kisebb-nagyobb mértékben.
Én nem szeretem, amikor egy műalkotásba próbálnak dolgokat belemagyarázni, ott csak az alkotó tudja, hogy mi volt vele a pontos célja, milyen üzenetet akart átadni, ha akart vele gyáltalán valamit és nem csak unaloműzésből csinálta.
A grafikus tervezés viszont nem művészet, ez egy szakma, a logótervezés pedig talán a legnehezebb fajtája. Itt nem elég valamit úgy megtervezni, hogy neked tetszen, illetve nem az a célja, hogy ráérős emberek órákon keresztül próbálják megfejteni, hogy mi lehet az üzenete.
Igen, kívülről egyszerűnek tűnik, illetve elhiszem, hogy értelmetlennek látod az új logót, valamint ha ránézel csak azt látod, hogy egy új betűtípus, ami neked történetesen nem tetszik. Csak már én is és mások is leírták, hogy nem erról van szó, meg is lett magyarázva, hogy miért volt szükség az új logóra, és miért ilyen lett. Lehet, hogy neked az egész csak bullshit-nek tűnik, nincs is azzal semmi baj, hogy te személyesen így gondolod, de attól még nem lesz igazad.
Én meg azt mondhatnám, hogy egy focistának lenni annyit jelent, hogy passzolgatod a labdát és kapod érte a rengeteg pénzt, vagy hogy egy ország vezetése abból áll, hogy ülsz az asztalodnál, néha aláírsz ezt-azt, majd felolvasol egy mások által írt szöveget a tömeg előtt. És nem lenne igazam, csak az a különbség, hogy én nem próbálnám a magam primitív és téves nézetét népszerűsíteni egy olyan témában, amihez nem értek. Peace.
-
lako05
tag
Nekem a mai napig nincs megadva a mobilszámom, mégis használom a jó pár éves accountomat
ON/OFF: Nekem se tetszik az új logó, de én is a "nem érdekel" kategóriába tartozom... Viszont nem értem azokat, akik máris jönnek a szokásos demagóg szarral, hogy, ezért ki mennyi pénz kapott, és vajon kinek a gyereke rajzolta az új designt... Mivan akkor, ha Larry Page gyerekének a kréta rajzából készült? Semmi. Irigy suttyók vagytok.
szerk: a második bekezdés nem neked szól Vesa...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Crypto Trade
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Google Pixel topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest