- Fotók, videók mobillal
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Rickazoid #154 üzenetére
Basszus, most komolyan ilyen hosszú hozzászólásban próbálsz kioktatni egy olyan témáról, amiről láthatóan fogalmad sincs?
"Csakhogy a logótervezés és kivitelezés nem feltétlenül ugyanaz, mármint a tervezők dolgozhatnak bármennyit, ha a végén egy két perces munkát választanak ki a döntéshozók"
Ez nettó hülyeség, utólag szinte bármilyen logót relatíve gyorsan lehet replikálni, ha tudod milyen betűtípust használ, még akkor is ha tartalmaz grafikai elemeket. Mondjuk ezt az új Google logót pont nem, mert egyedi betűtípust használ, amit az előbb linkeltem, az ennek a szövegekhez átalakított verziója, szóval azzal nem tudod tökéletesen replikálni. 2 perces munka, persze.Tűnhet neked bármilyen egyszerűnek a végső logó, elhiheted, hogy rengeteg munkát és időt öltek bele a tervezésébe, mondjuk ezt kb 56-szor írtam már le, úgy tűnik teljesen feleslegesen.
Nézd, azzal semmi gond nincs, hogy leírod, hogy neked nem tetszik, vagy hogy szerinted óvodás stílusú, vagy neked túlságosan letisztult. Azzal van a problémám, hogy az ilyen hozzászólásokkal, mint az előbbi, negatív színben tünteted fel a grafikusokat, illetve téves információt terjesztesz. Amik később eljuthatnak mondjuk ügyfelekhez is, akik nem hajlandóak fizetni 2000 forintnál többet egy olyan logóért, amivel te napokat, esetleg heteket dolgoztál, hiszen úgy hallotta, hogy az ilyen pár óra alatt megvan, és amúgy is, a keresztfia, aki múlthéten torrentezte le a PS-t megcsinálná sokkal gyorsabban, két szelet csokiért. És más fog szívni a te tudatlanságod, tájékozatlanságod miatt.
De nekem ennyi elég volt, ide tényleg nincs értelme írnom semmit, mert valaki úgyis kioktat majd ezután is, hogy bizony ez egy szar logó (nem az hogy neki nem tetszik, hanem ez szar, higgyem el), illetve hogy 10 perces munka egy logóterv elkészítése. Törlöm a francba ezt a topikot az utolsó hozzászólásaim közül...
-
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
Rickazoid #154 üzenetére
Nem tudom megérteni, hogy minek kell sok időt pazarolni egy ilyen jellegű logo tervezésére. Egy jó logónak elfogadható kinézetűnek kell lennie, de a legfontosabb nem ez. Egyedi legyen és könnyen megjegyezhető, ami gyorsan az adott dolgot juttatja az eszünkbe. Itt az egyediséget a név már eleve biztosítja, tehát a logónak ezt kell kiemelnie. Ez szerintem sikerült, ezért ez a logo rendben van.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Rickazoid #94 üzenetére
Csak szerintem szebb és megnyerőbb a kidolgozott mintázat, mint az elnagyolt és lecsupaszított?
A lecsupaszított, stilizált akkor jó, ha kis méretben látszik, például egy "favicon" esetében. De ugye itt ilyenről szó nincs, mivel mindenhol ez a logó jelenik, ha jól értem, az FHD monitorokon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Elektromos cigaretta 🔞
- Óvodások homokozója
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest