Új hozzászólás Aktív témák
-
Kapanyél
őstag
válasz Lord bIron #37 üzenetére
Én fejet hajtok a tudomány előtt és elhiszem, hogy hatékonyabb. Köszi a linkeket!
Ugyanakkor maradok a szónikusnál biztosan, mivel szájzuhannyal, hatékony öblögetéssel, Sensodyne fogkrémekkel és jó technikával nincsenek problémáim, így nem kell azt a hangos kerregést hallgatnom, nem ébred föl rá a fél család és nem kell folyton tölteni. Nekem ezek annyira alap kényelmi kritériumok, hogy egy motorost még akkor sem választanék, ha lecummantana.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Montanaxy
aktív tag
80-as 90-es évek beli Oral B szájzuhanyunk működött 20 évig. Aztán vettünk a 2010-es években egyet megint. Alig bírt pár évet. Maradok a fogkefénél.
-
-FreaK-
veterán
válasz Lord bIron #37 üzenetére
Épp ezért akarom én is lecserélni a pár éves szónikus-t egy forgófejesre. Tudsz esetleg valami jó ár/érték arányú típust mondani?
-
MODERÁTOR
MM-ban megkérdeztem a promós hölgyet az Oral B standon, hogy mi a difi a klasszikus szériákhoz képest ha eltekintünk a parasztvakítós csilivili haszontalan fícsöröktől, nem nagyon tudott mit mondani...Sonicare philipsek sokkal hatékonyabbak mint a forgőfejes oralb-k, pedig utóbbit 5 évig használtuk.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
törölt tag
Próbáltam már sok fajta elektromos fogkefét, de a Curaprox vált be a legjobban. Ég és föld a minősége a többi fogkefe fejhez képest...
-
thiclyoon
aktív tag
látom a többiek nem nagyon szeretnék átlátni a problémát: vannak, köztük én is, akiknek a fogkefén tud folyni a víz ide-oda - bármi miatt is legyen ez. Ezért pártolom én is indukciósat, nem is nagyon értem hogy lehet másfélé használni. Milyen előnye van a nem indukciósnak, amiért az jobb? Mert fordítva egyértelmű, hiszen feljebb szerepelt, hogy a probléma kb. konvergál a 0-hoz, viszont mivel így nem éri el azt, erre a (sokak szerint apró, de létező) problémára legalább megoldást nyújt.
-
Lord bIron
csendes tag
válasz domerator #30 üzenetére
Mert a körfejes a jobb a klinikai tesztek szerint:
" An advanced oscillating-rotating power toothbrush produced substantial, statistically superior reductions in plaque and gingivitis via multiple outcome measures compared to a new sonic toothbrush after both four weeks and 12 weeks of tooth brushing. "
[link]"The oscillating-rotating toothbrush demonstrated statistically significantly greater reductions in whole mouth plaque at Weeks 6 and 12, as well as significantly greater gingivitis reductions over the long-term (12 weeks), compared to the new sonic toothbrush."
[link]"The novel O-R electric toothbrush with micro-vibrations provided greater plaque and gingivitis reductions than the marketed premium sonic toothbrush over 8 weeks."
[link] -
k-adi
nagyúr
nem tudom mi a megdöbbentőbb,
1. az ára
2. hogy már +30 komment van
3. vagy hogy az iO 9 és az iO 10 között alig van fejlődés
4. vagy esetleg az hogy másfélperces promo videó egy fogkefének -
Kaktusz92
tag
Kérdezd meg a fogorvosod mit ajánl... Alapos fogmosást minden nap legalább kétszer. de mindenki azt vesz amit akar.
-
Kapanyél
őstag
Úgy érted, a fej mozgása? Mert fejből vagy ötféle van, mind 3 méretben.
Nem gondolom, hogy a fogkő azért alakul ki, mert nem kap egy ütő mozdulatot is az ide-oda között… ahogyan az sem, hogy eredményesebben távolítaná el emiatt. Sőt, az igazat megvallva a fogkő, ha már kialakult, akkor azt csak lepattintani lehet. Kémiailag vagy ultrahanggal.
Egyébként anno a szónikus percenkénti 62000-es mozdulatával hirdették, hogy az még a fogkövet is hatékonyabban tünteti el, mint a hitvány párezer mozdulatos motoros.
A saját példámból kiindulva: 12 éve használok szónikus fogkefét, nincs fogkövem, nincs rossz fogam. És ez nem genetika.De tőlem aztán mindenki azt használ, amit akar. Nekem jó ez: két-háromhetente kell tölteni, halk, és rendkívül jól tisztít. Mindenhol.
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Jhonny06
veterán
"Tovább bírja az akkuja kb. 10x, mint a motorosnak, halkabb és ha csak 20 másodperced van, mert rohansz, akkor is tisztára mossa a pofázmányt."
Aha, csak ebből a felsorolásból egyetlen egy se vonatkozik a lényegre, mégpedig arra, hogy hogyan tisztít a kritikus helyen, ahol a fogkő lerakódik és amiatt tönkre tudnak menni a fogaid. A szónikus ebben kifejezetten rossz, mivel a fej kialakítása ezt nem tudja rendesen lehetővé tenni. -
Kapanyél
őstag
válasz domerator #30 üzenetére
Hogy az Oral-B nyaraltatta…
Szónikus mindig is jobb, hatékonyabb volt. Anno az Oral-B-nek is volt (Sonic Complete), akkor szerettem meg. Tovább bírja az akkuja kb. 10x, mint a motorosnak, halkabb és ha csak 20 másodperced van, mert rohansz, akkor is tisztára mossa a pofázmányt.
Egyetlen ellenérvvel nem tudnék csak vitatkozni: ha valakit a hideg ráz attól, hogy a fogai hangszóróvá válnak.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Danex
addikt
Amúgy közelebbről megnézve szerintem aranyozott a csatlakozó mert nulla korrózió van rajta.
-
senior tag
Akkor támadás ha hülyeséget beszélsz.
Ahoz nem kell márkafannak se lenni.nincs pro elitem, de random boltra rákeresve a dobozban van a töltő, nem tudom miről beszélsz.
sőt most látom ez szabvány QI nem egy unique megoldás mint máshol.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
vicze
félisten
válasz LurkerSheik #25 üzenetére
Igen értem, hogy manapság személyes támadás egy márka bármilyen jellegű kritizálása.
1000x is ez nem ár kérdése, régen is volt olcsón indukciós, csak a kínaiak feltalálták a kereket megint.Ja indukciós X Pro Elite, csak éppen a töltőt külön kell megvenni, ahogy írtam.
-
senior tag
Gomhoz varrod a kabatot.
Oclean x pro m van kb 2.5 éve ami alul rez csatis.
egyszer volt h megsikaltam dorzsi szivaccsal mert raszaradt a fogkrem maradvany a honapok alatt es kevesbe jol erintkezett.Ha nem a toltes miatt, azert mert undi ha dzsuvas is megtisztitom, akkor meg edesmindegy.
valoszinusitem ezert mertek igy kiadni.
Ahogy a telefon lightning aljzatbol is kikaparom neha a szoszt, de persze lehetne csatlakozo nelkuli is akkor azt se kellene.
A problemad kb konvergal a 0-hoz.
a regi 15 eves oral b prof care 7000-m bezzeg indukcios, de az kb egy utvefuronyi hanggal bir.fyi: az oclean x pro elite (idetlen ez a hosszu nev)
mar indukciosÚj S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
bolerobubu
csendes újonc
ezt az elképesztő parasztvakítást...elektromos fogkefe tizenezrekért...van bennük egy valszeg 5 dolláros motor + a műanyag burkolat...gratula
-
hemaka
nagyúr
Braun Oral-B Pro-t használok már két éve, teljesen jó, mondjuk az ilyen okosfunkciókat nem használom, nem nagyon érdekel, hogy nézegeti mikor mennyit mostam a fogam stb...
Előtte egy Soocas X3 volt, de kb fél év múlva megbolondult és full powerbe akarta mosni a fogamat, alis volt, szóval azóta max takarítani jó.crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Graphics
Jómunkásember
válasz domerator #18 üzenetére
Melyik a 100 ezer?
Szerk.: Bocs, nem olvastam el a végét
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Danex
addikt
Hát ahol a töltő csatlakozó van nem.
Ha megmosom a fejét akkor vízszintesen tartom utána pedig lerázom hogy a fej ne legyen nedves, ha mosom a fogamat akkor sem folyik le a csuklomig ahol fogom a fogkefét semmi.
Nem a mosdókagylón tárolom ahol esélye lenne állnia a vízben, mert könnyen feldönthető és egy indukciós toltőset se raknék oda a nyílt víznek kitenni.
Szóval én nem látom azt hogy hogyan jutna folyamatos nedvesség a csatlakozóhoz.
-
őstag
ez is "mobil", meg van hozzá androidos meg iOS app meg amit akarsz. Búg, baszik, ciripel.
Nekem spec io8 van, akcijósan (140ojro + elvileg meg kapok majd egy google nest hub-ot) nem volt olyan vészes, de azért azt se felejtsük el hogy az io fejek is qrvadrágák.
Nem rossz, de az előző oral-b fogkefémet se azért kellett lecserélnem mert rossz volt, hanem mert többszöri akksicsere után a motor is elgyengült kb 7 év után
-
jacis
nagyúr
Elsőre azt hittem valamit benéztem és nem egy fogkefe a cikk alanya.
Nem értem, hogy kerül egy mobilos oldalra egyre több ilyen nem ide való termék?
Most ennyire gáz a helyzet és nyitni kell vagy csak ez a cucc tud valami olyan extrát ami miatt be kell mutatni?iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Danex
addikt
Nekem első gen Oclean van és gyakorlatilag soha nem kellett még a töltő csatlakozót tisztítani, semmi baja.... most múlt 4 éves. Alapjába véve nem is nagyon kéne oda kerülnie folyadéknak...
Fogkefe csap felett a polcon vagy mellette egy dobozban volt/van.
Plusz mivel itt 15e-ért olyan akksi volt benne anno, hogy kb 2-3 havonta kell tölteni szerintem semmit nem nyer az ember a vezetéknélküli töltéssel. Arra jó, hogy drágábban el lehessen adni, illetve 10 éven át minden évben mondani, hogy most 2 perccel gyorsabban tölt az idei fogkefe.
Szerintem sokkal pozitívabb a hosszú üzemidő, mint sem, hogy konnektort kelljen a csap mellé vinni, hogy a 100e-nél többe kerülő fogkefe töltője látható helyen legyen. A lógó vezeték a csap körül sokkal jobban szereti a vizes környezetet
---
Igen Oclean rajongó hangnemnek tűnhet, de csak azért mert valóban bevállt és az említett hiba nem is hiba, illetve pont a fordítottja _szerintem_ nagyobb hátrány mint haszon.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Oclean termékeken az a durva nekem, hogy talán 1 modell-t kivéve(ahhoz is külön kell megvenni a töltőt) mind sima réz érintkezőkkel tölt, mert ugye az egy vizes környezetben nem okoz gondot, meg nem fog korrodálódni. Kb. eldobhatóra van tervezve. Ezen a ponton ki is esnek egyből.
Mielőtt jönne a 20éve full no-name valami Lidle-ből vett elektromos fogkefe is sima induktív töltéssel rendelkezett szóval nem feature ha nincs, hanem direkt belerakott hibapont.
A legdurvább, mikor USB-C töltő van rajta.Oral-B nem tudom melyik(6000???, nem hiszem hogy számít) lassan 10éves és teszi a dolgát.
-
nemlehet
őstag
A Xiaominak is van 10k ért elég jó fogkeféje, aki nem akar 30k-t vagy még többet beleölni első próbának elég jó.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Segal
veterán
Szintén Philips Sonicare mert akciós volt emagon és elfogadta rá a 3000ft-os kupont is
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
taz1
csendes tag
Én egy Oral-B Pro 600ast használok, nagyon szeretem egyébként és ha tehetem nem is használok már manuális fogkefét. Polírozáshoz és fogfehérítéshez is nagyon jó, de £25 volt ami nem egy horror. Viszont most gyorsan megnéztem mennyiért dobálják az iO 9-et és úgy nézem £250-500 van, ami azért már enyhén szólva is nevetséges egy fogkeféért. Kíváncsi vagyok mennyivel lehet jobb, mint az én 600-asom, mert kétlem, hogy annyival többet tudna, mint amennyivel drágább
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
Laci.M
senior tag
Volt több ORAL-B termékem, jók szerintem, de túl vannak árazva.
Most erre váltottam: [Oclean X Pro] eddig 2 hete használom, minőségi termék nagyon, úton van a második is. Itthon sincs horror ára: [Árukereső]
Ez nem reklám, sajnos semmilyen előnyöm nem származik belőle.
Ki mit használ?Aláírás
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Path of Exile 2
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Sorozatok
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest